Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

8

$
0
0

نمایش عمومی «تلفن‌همراه رییس‌جمهور»:  تبلیغات حق مسلم دولت است!

تلفن‌همراه رییس‌جمهور بعد از یک‌سال و نیم از امروز در سینماهای تهران به اکران می‌رسد. فیلم داستان مردی است که از قضا سیم کارت قدیمی سال‌های دور رییس‌جمهور فعلی را خریداری کرده است. نقشی که بازیگرش مهدی‌هاشمی است و  با گریمی مناسب، چهره رییس دولت را برای مخاطب تداعی می‌کند.
تلفن او مدام زنگ می‌خورد و آدم‌هایی از آقای رییس‌جمهور کمک می‌خواهند. این مرد که یک باربر شهرستانی است ابتدا دربرابر تماس‌ها مقاومت می‌کند تا آنجا که بعضی از درخواست‌ها و التماس‌ها سد مقاومت او را می‌شکند و احساس مسوولیت می‌کند که در حد توانش گرهی از کار نیازمندی بگشاید هرچند که این کمک به نام رییس‌جمهور نوشته شود. از اینجاست که پرده از بسیاری تلخی‌های زندگی روزمره مردم که حتی یک باربر ساده توان گذشتن از کنار آنها را ندارد، برداشته می‌شود. از معلمی که نمی‌تواند کمان زندگی‌اش را بکشد تا مادری که دخترش بازداشت شده و...
اکران این فیلم درست یک‌سال پیش قرار بود اتفاق بیفتد. در تاریخ 15 اردیبهشت‌ماه 91 خبری منتشر شد که می‌گفت فیلم را برای مسوولان عالی‌رتبه دولت نمایش داده‌اند و درست در پی واکنش یکی از این مقامات در هنگام تماشای فیلم، کار آن به توقیف کشانده شد. روز گذشته اما نشست ایسنا با تهیه‌کننده و کارگردان تلفن‌همراه رییس‌جمهور در خروجی این خبرگزاری قرار گرفت که مسایلی را درباره آن نمایش خصوصی و توقیف و این اکران در آستانه انتخابات آشکار می‌کرد.
محسن علی‌اکبری در پاسخ به این سوال که واکنش احمدی‌نژاد بعد از تماشای این فیلم چه بود، گفته است: «طبیعی به‌نظر می‌رسد که آقای احمدی‌نژاد با دیدن فیلم یک مقدار دلخور شود اما فکر می‌کنم صبر و تحملی که ایشان دارد هیچ‌کدام از روسای جمهور قبلی نداشتند و کاری که ایشان درباره فیلم کرد هیچ‌کدام نمی‌کردند.
ما نسل اول انقلابیم در این دوران به جز شهید رجایی بعید می‌دانم هیچ‌کدام از روسای جمهور اصلا اجازه ساخت این فیلم را می‌دادند چه برسد به اینکه با اکرانش موافقت کنند. ایشان یک‌سال قبل وقتی فیلم را دیدند گفتند که اکرانش را بگذار برای یک سال دیگر ولی مخالفت نکرد که این فیلم اصلا تولید و اکران نشود.
ایشان خیلی منصفانه «تلفن‌همراه...» را دید و گفت تبریک می‌گویم، شما بخشی از کارهای ما را به چالش کشیدید.» این روایت تهیه‌کننده کار است از آنچه به عنوان دلخوری رییس‌دولت و توقیف فیلم یک‌سال پیش از این گفته شد اما درنهایت این بهترین زمان اکران بود که به این فیلم داده شد و شاید یک‌سال باید این اکران عقب می‌افتاد که نزدیک‌ترین زمان به انتخابات ریاست‌جمهوری برای نمایش این فیلم انتخاب شود که سینمارو‌ها به این فکر کنند که چه دولت انتقاد‌پذیری داریم و تمام فیلم‌های دیگری که ذره‌ای انتقاد و اشاره‌ای به مسایل روی داده پس از انتخابات 88 در آنها مطرح شده مثل پل چوبی ساخته مهدی کرم‌پور و امثال اینها را فراموش کند البته اشاره به تبلیغاتی بودن اکران تلفن‌همراه رییس‌جمهور تلویحا در صحبت‌های تهیه‌کننده نیز آمده است آنجا که می‌گوید: «این فیلم باید در شرایطی اکران می‌شد که فضای جامعه کمی بازتر می‌شد. الان این فضا به جهت بحث انتخابات ایجاد شده است.» در همین حال مهدی کرم‌پور کارگردان پل چوبی می‌گوید که در حالی که سی مورد اصلاحیه به فیلمش داده شده و در نتیجه آن 9 دقیقه از زمان فیلم را کوتاه کرده‌اند و در پی آن پروانه نمایش هم برای فیلمش صادر شده، شخص وزیر ارشاد جلوی پروانه نمایش را گرفته است. جالب است بدانید نمایش فیلمی را که پروانه نمایش آن صادر شده است تنها شخص وزیر می‌تواند وتو کند و این اتفاق یکبار درباره سنتوری توسط صفارهرندی، وزیر وقت ارشاد و یکبار هم در این دوره توسط سیدمحمد حسینی و درباره پل چوبی اتفاق افتاده است.
قطعا همه علاقه‌مندان به سینما از اکران هر فیلمی استقبال می‌کنند اما وقتی تلفن‌همراه رییس‌جمهور را ببینید متوجه خواهید شد که ربط چندانی به فضای باز ندارد چرا که فقط و فقط به مشکلات مردم در برابر رییس‌جمهور می‌پردازد شاید تنها به سطح نازلی از انتقادپذیری مربوط می‌شود که ظاهرا تا امروز وجود نداشته و در آستانه انتخابات است که دولتمردان نیاز دارند بگویند انتقاد پذیریم یا دست کم نقشش را بازی کنند. در مقابل فیلم‌هایی هستند که در نوبت اکران خاک می‌خورند و باید پرسید اگر فضا باز است و انتقاد کردن مجاز، چرا نوبت اکران به آن فیلم‌ها نمی‌رسد؟

 

خاطرات آیت‌الله هاشمی، همچنان  در انتظار مجوز
کتاب «هاشمی‌رفسنجانی؛ کارنامه و خاطرات 1369، اعتدال و پیروزی» به همراه کتاب «پا به پای سرو» خاطرات عفت مرعشی؛ همسر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی از سال‌های پیش از انقلاب پس از ماه‌ها در اداره کتاب ارشاد متوقف شده‌اند. این تاخیر رویه انتشار سالانه کتاب‌های‌هاشمی‌رفسنجانی را با مشکل مواجه کرده است.به گزارش ایلنا، برخلاف رویه‌ای که دفتر نشر معارف انقلاب درخصوص انتشار و رونمایی کتاب‌های کارنامه و خاطرات آیت‌الله‌هاشمی به شکل سالانه در نمایشگاه کتاب تهران دنبال می‌کرد، کتاب «هاشمی‌رفسنجانی؛ کارنامه و خاطرات 1369، اعتدال و پیروزی» نه تنها به نمایشگاه کتاب امسال نرسید بلکه هنوز هم تصویر روشنی از زمان انتشار آن وجود ندارد.اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پیگیری‌های این خبرگزاری پیرامون آخرین وضعیت کتاب «هاشمی‌رفسنجانی؛ کارنامه و خاطرات 1369، اعتدال و پیروزی» و کتاب «پا به پای سرو» که حاوی خاطرات عفت مرعشی؛ همسر ایشان درمورد مخاطرات پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است با واسطه توسط روابط عمومی وزارتخانه اعلام کرد که همچنان این دو کتاب مجوز چاپ ندارند.هرچند این خبر به آن معناست که کارشناسان و ممیزان این اداره هنوز به رای نهایی درخصوص صدور مجوز برای این دو کتاب نرسیده‌اند اما به تعویق افتادن صدور مجوز نشر برای این کتاب‌ها این شائبه را ایجاد می‌کند که احتمالا مشکلاتی در مسیر انتشارشان وجود دارد.
قادر باستانی یکی از کارشناسان دفتر نشر معارف انقلاب نیز در این زمینه به ایلنا گفت: متاسفانه تنها پاسخی که از سوی مسوولان وزارت ارشاد و اداره کتاب می‌گیریم این است که «هنوز در دست بررسی است». این شرایط خصوصا در مورد کتاب «پا به پای سرو» که بیش از هفت ماه قبل به ارشاد فرستاده شده، کمی نگران‌کننده است.کتاب «کارنامه و خاطرات 1369» مباحث مهمی را نظیر فقدان بنیان‌گذار کبیر نظام، ورود به عرصه تازه دیپلماسی بین‌المللی، اقتصاد داخلی، جذب سرمایه‌های خارجی، شکل‌گیری مناطق آزاد تجاری، در پیش گرفتن سیاست اعتدال در همه زمینه‌ها و همگرایی کامل دولت با رهبری در سال 1369، مباحث مربوط به آغاز حمله عراق به کویت و... را در بردارد.

 

آغاز دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران: گربه‌های ایرانی به صبا آمدند
گروه فرهنگ- دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران با 514 اثر از هنرمندان 89 کشور جهان در موسسه فرهنگی هنری صبا آغاز شد.
در ابتدای افتتاحیه دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران تعدادی از کاریکاتوریست‌ها مانند بهرام عظیمی، داود شهیدی، کامبیز درم بخش، بهمن عبدی، مسعود شجاعی‌طباطبایی و سرپرست مرکز هنرهای تجسمی پوستر دوسالانه را امضا کردند.
سیدمسعود شجاعی‌طباطبایی، دبیر دوسالانه در افتتاحیه گفت: دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران با وقفه دو ساله‌ای مواجه شد اما این موجب نشد تا تلاش و پشتکار نداشته باشیم و امروز نتیجه تلاش در نمایشگاه دوسالانه ارایه شده است.
شجاعی‌طباطبایی با قدردانی از هنرمندان و کاریکاتوریست‌ها، دبیرخانه دوسالانه و مرکز هنرهای تجسمی و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر در برگزاری دوسالانه گفت: بدون همکاری و همراهی هنرمندان و همکاران برگزاری دوسالانه ممکن نبود.
اصغر امیرنیا،‌ سرپرست مرکز هنرهای تجسمی نیز در این مراسم گفت: دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران با فراز و فرودهایی همراه شد و امروز با تلاش آقای شجاعی طباطبایی و همکاران مرکز هنرهای تجسمی محقق شد. این دوسالانه باید در سال 1390 برگزار می‌شد که به دلیل تراکم برنامه‌ها انجام نشد، سال گذشته نیز قصد برگزاری دوسالانه کاریکاتور را داشتیم که به خاطر همزمانی با چند رویداد تصمیم بر این شد که در زمان مناسبی برگزار شود و خوشبختانه امروز شاهد برگزاری این دوسالانه هستیم.
 امیرنیا با اشاره به جایگاه هنر ایران در جهان گفت: هنر کاریکاتور ایران و دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور جایگاه و اعتبار مهمی در دنیا دارد و ارایه آثار هنرمندان 89 کشور بیانگر اعتماد آنها به دوسالانه و اعتبار این رویداد است.
 سرپرست مرکز هنرهای تجسمی افزود: نهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران با فاصله کمی از دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شد و حالا که دهمین دوسالانه برگزار شده است یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری را پیش رو داریم و این باعث می‌شود در کنار رویداد سیاسی انتخابات، جای هنر هم خالی نباشد.
امیرنیا در ادامه گفت: دوسالانه باید بستری باشد تا ضعف و قوت‌ها در آن بررسی شود تا با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت برای ارتقای هنر تلاش شود.
سرپرست مرکز هنرهای تجسمی گفت: همزمان با تهران منتخب آثار دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور در استان کهگیلویه‌و‌بویر‌احمد نیز به نمایش گذاشته می‌شود و پس از پایان دوسالانه آثار در موزه هنرهای معاصر اهواز نمایش داده می‌شود.
امیرنیا از خانه کاریکاتور ایران و موسسه فرهنگی صبا برای همکاری و مشارکت در برگزاری دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور قدردانی کرد.
دهمین دوسالانه بین‌المللی کاریکاتور تهران در بخش‌های کارتون با موضوع خرافه‌پرستی، طراحی کاراکتر گربه ایرانی، کمیک استریپ‌، آزاد و کاریکاتور چهره در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار شده است و تا 22 خردادماه ادامه دارد.
در افتتاحیه دوسالانه کاریکاتور،‌ کاریکاتوریست‌هایی از جمله کامبیز درم بخش، جواد علیزاده، بهمن عبدی، بهرام عظیمی، داود شهیدی، جمال رحمتی و ... حضور داشتند.

 

پرویز مشکاتیان 58 ساله شد
گروه فرهنگ- دیروز پرویز مشکاتیان 58 ساله می‌شد. او در 24 اردیبهشت‌ماه 1334 در نیشابور به دنیا آمد و مقدمات موسیقی را از شش سالگی نزد پدرش فرا گرفت. اولین کنسرتش را در هشت سالگی در مراسم گردهمایی دانش آموزان در مدرسه امیر معزی نیشابور اجرا کرد. سال 1353 به دانشکده هنر‌های زیبا وارد شد. ردیف میرزا عبدالله نزد استاد نورعلی برومند و ردیف موسیقی ایرانی را نزد دکتر داریوش صفوت آموخت.
از سال 1354 با مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به عنوان مدرس و نوازنده سنتور و سرپرست گروه زیرنظر دکتر داریوش صفوت همکاری کرد. در همان سال‌ها کنسرت‌های متعددی را با همکاری خوانندگانی چون پریسا و هنگامه اخوان به صحنه برد.
سال 1356 گروه عارف را تشکیل داد و سرپرستی آن را برعهده گرفت. در همان سال در آزمون باربد که به ابتکار استاد نورعلی برومند برگزار می‌شد شرکت کرد و موفق به کسب مقام اول به همراه پشنگ کامکار و کسب مقام ممتاز به همراه داریوش طلایی شد.
در سال 1356 زیرنظر هوشنگ ابتهاج همکاری‌اش را با رادیو آغاز و پس از واقعه 17 شهریور‌ماه 1357 از رادیو استعفا کرد. پس از استعفا از رادیو با همکاری هنرمندان گروه عارف و شیدا موسسه فرهنگی هنری چاوش را تشکیل داد.
از سال 1357 تا 1362 در همکاری با موسسه فرهنگی هنری چاووش و ضبط و اجرای آثار متعددی را به انجام رساند؛ با هنرمندانی چون محمدرضا شجریان، شهرام ناظری، محمدرضا لطفی و حسین علیزاده.وی در فستیوال جهانی موسیقی تحت عنوان «روح زمین» در کشور انگلستان شرکت کرد و مقام نخست را به دست آورد. پرویز مشکاتیان همچنین در سال‌های عمرش کتاب‌های متعددی در زمینه سنتور و موسیقی ملی ایران تالیف و منتشر کرد.وی 30 شهریور‌ماه 88 در 54 سالگی از میان آوا‌های شنیدنی‌اش به نقاب خاک رفت.

 

ناظری «شاهنامه» خواند
گروه فرهنگ- شهرام ناظری که برای اجرا در همایش «شاهنامه در ترازوی تاریخ» به دانشگاه تهران آمده بود از سال‌هایی سخن گفت که به همه «نه» گفته اما هیچ‌وقت نتوانسته به دانشجویان «نه» بگوید.در این همایش دانشجویان دانشگاه تهران از چندین سال فعالیت استادان خود، مظاهر مصفا، بدرالزمان قریب و سیدمحمد دبیرسیاقی تقدیر کردند.شهرام ناظری در این همایش که روز دوشنبه 23 اردیبهشت‎ماه در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: درود بر روان فردوسی بزرگ و سپاس از استادان عزیزم و دانشجویان که همیشه یکی از عشق‌های ما در زندگی بوده‌اند. خوشحالم که در این قحط وفا، گاه فرصتی دست می‌دهد که ما در سالنی گرد هم جمع شویم هرچند نه درخور فردوسی و فرهنگ ایران اما باید این را هم قدر دانست که گاهی اگر به کم رضایت ندهیم، همین هم قطع می‌شود. در این سال‌ها مدام «نه» گفته‌ام اما در مورد دانشجویان هیچ‌وقت نتوانسته‌ام «نه» بگویم. امروز یک قطعه کوتاه از فردوسی بزرگ برایتان اجرا می‌کنم.وی در ادامه بیت‌های آغازین داستان «بیژن و منیژه» را با سه‌تار تک‌خوانی و تک‌نوازی کرد: «شبی چون شَبَه روی شسته به قیر/ نه بهرام پیدا نه کیوان نه تیر...»پس از آن با اهدای گل، لوح تقدیر و یک جلد شاهنامه از شهرام ناظری تقدیر شد. ناظری نیز پس از گرفتن شاهنامه چند بار این کتاب را بوسید.

نام مجری مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری محرمانه است
با وجود نزدیک شدن به انتخابات دوره یازدهم ریاست‌جمهوری، اسامی مختلفی برای اجرای مناظره‌های انتخاباتی برده می‌شود اما روابط عمومی صدا‌وسیما همچنان می‌گوید که تاکنون مجری اجرای مناظره‌های انتخاباتی تعیین نشده است.سهرابی، مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا‌و‌سیما با تکذیب خبر تعیین شدن مجری مناظره‌های انتخاباتی گفت: نام مجری مناظره‌های انتخاباتی تا لحظه آخر اجرای مناظره‌ها مشخص نیست و مشخص نیز نمی‌شود.وی ادامه داد: نام مجری این برنامه تا اندازه‌ای محرمانه است که شاید مردم در روز دیدن اولین مناظره انتخاباتی با نام وی آشنا شوند و حتی اسم این مجری را خود من که عضو ستاد انتخابات صدا‌و‌سیما هستم، نمی‌دانم.سهرابی درباره نحوه انتخاب این مجری گفت: مجری مناظره‌ها از بین افراد مطلع، صاحب نظر و توانمند توسط ستاد انتخابات ریاست‌جمهوری انتخاب و معرفی می‌شود.

دیدار رضا صادقی با هوادارانش در برج میلاد
ایسنا- رضا صادقی اردیبهشت‌ماه سال‌جاری بار دیگر به روی صحنه اجرا خواهد رفت.کنسرت رضا صادقی 27 و 28 اردیبهشت‌ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد و این خواننده قطعاتی از جدیدترین آلبومش یعنی «همین» را اجرا خواهد کرد.این کنسرت در دو سانس 18 و 21:30 برگزار خواهد شد و علاقه‌مندان برای تهیه بلیت می‌توانند به سایت ir. 84200 مراجعه کنند.رضا صادقی در این مدت به دلیل مشکلات حقوقی به روی صحنه نرفت و اکنون پس از یک سال دیدار با هوادارانش را تازه می‌کند.

«فرزند چهارم» در بازار کن
مهر- نمایشگاه عکس‌های علی نیک‌رفتار از فیلم «فرزند چهارم»، نمایش این اثر در بازار کن و تلاش برای اکران آن در تابستان جدیدترین خبرهای مربوط به این اثر
سینمایی است.
وحید موساییان در این‌باره گفت: تمام تمرکزم در حال حاضر روی اکران «فرزند چهارم» است و مشغول آماده‌سازی شرایط اکران فیلم و مواد تبلیغی آن هستم. پخش «فرزند چهارم» برعهده فارابی است و تلاش می‌کنیم تابستان اکران عمومی شود. این فیلم با نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فجر تفاوتی ندارد.این کارگردان در پایان خبر داد:‌ نمایش فیلم «فرزند چهارم» را در بازار جشنواره کن خواهیم داشت و به‌زودی نمایشگاه عکسی از صحنه و پشت‌صحنه این فیلم توسط علی نیک‌رفتار برگزار خواهد شد.فیلمبرداری «فرزند چهارم» تازه‌ترین ساخته وحید موساییان در تهران و سومالی انجام شد. در این فیلم مهتاب کرامتی، مهدی هاشمی، حسین محب‌اهری، ناصر گیتی‌جاه، معصومه قاسمی‌پور، زهرا برومند، ساناز زرین مهر و حامد بهداد بازی می‌کنند.در بخش‌های خارج از کشور این فیلم برای اولین‌بار در سینمای ایران گروه در صحرای آفریقا صحنه‌هایی از جنگ و خشونت علیه کودکان و زنان را به تصویر کشیده‌اند.

سرقت دو کاشی‌ دیگر از دیوار تئاتر شهر
کاشی‌های به‌کار‌رفته در نمای ضلع جنوبی مجموعه تئاترشهر که سال 90 بخشی از آن سرقت و تخریب شد باز هم به دلیل ناامنی فضای پیرامونی سرقت و تخریب شد و بعد از گذشت دو سال و نبود امنیت و رسیدگی لازم به تازگی قطعات دیگری از این نما نیز سرقت و تخریب شده است. اگر شرایط به همین شکل پیش رود احتمال سرقت و تخریب بیشتر نمای ضلع جنوبی تئاتر شهر وجود خواهد داشت.اگر گزینه سرقت هم خیلی جدی نباشد، حضور افراد نامتجانس با فرهنگ و پای بر دیوار گذاشته یا در حال حکاکی بر دیوارهای تئاتر شهر و کندن کاشی‌ها صرفا به شکل یک عادت غلط بارها مشاهده شده است.این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی موظف به رسیدگی به مجموعه تئاتر شهر به‌عنوان یکی از میراث به ثبت رسیده ملی ایران است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان متولی فرهنگ و هنر موظف به رسیدگی و مراقبت از این مجموعه تئاتری است. در سایه کم‌توجهی مدیران و مسوولان مربوطه نمای مجموعه شرایط و وضعیت نامناسبی را سپری می‌کند.

نشست ادبی «از توس تا نشابور» برگزار می‌شود
گروه فرهنگ- نشست ادبی «از توس تا نشابور» 26 اردیبهشت‌ماه به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام به همت معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در باغ‌موزه هنر ایرانی برگزار می‌شود.به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این برنامه با حضور دکتر مسعود میری و حمیدرضا شعبانی پیرامون «جهان شاعرانه و اندیشه‌ای خیام و فرودسی» مباحثه می‌شود.همچنین در بخش دیگری از برنامه‌های این نشست، خیام‌خوانی توسط رضا معماریان به همراه اجرای گروه موسیقی سنتی انجام می‌شود. دکتر علی موسوی گرمارودی و استاد یوسف علی میرشکاک همراه با تنی چند از شاعران جوان کانون‌های ادبی فرهنگسراهای تهران از مهمانان این بخش هستند.در حاشیه این نشست نمایشگاهی از آثار مکتوب و چند رسانه‌ای مرتبط با خیام‌شناسی، فردوسی‌شناسی، رباعیات خیام و شاهنامه فردوسی برگزار می‌شود.نشست «از توس تا نشابور» از سلسله برنامه‌های ساختارشناسی ادبیات پارسی است که به همت مدیریت آفرینش‌های ادبی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ساعت 18 روز پنجشنبه 26 اردیبهشت‌ماه در باغ‌موزه هنر ایرانی واقع در میدان تجریش، خیابان دربندی، چهار‌راه دکتر حسابی برگزار می‌شود.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

Latest Images

Trending Articles



Latest Images