سینمای کودک و ضعف مدیریتی در گفتوگو با امیرشهاب رضویان و کامبوزیا پرتوی: آیا کودکان با سینما آشتی میکنند
بعد از خبر ساخته شدن شهر موشها 2، ساخت فیلم «سفر زمان» به کارگردانی امیرشهاب رضویان، دومین اتفاق خوب امسال در حوزه سینمای کودک و نوجوان محسوب میشود. هرچند هنوز صحبتی در مورد اکران عمومی این فیلم نشده است اما اولین نمایش آن در جشنواره کودک پاییز امسال خواهد بود. داستان فیلم درباره پسر بچهای به نام امیر است که در بین وسایل پدرش یک چراغ جادو پیدا میکند. امیر که از رفتارهای ضعیف پدر در مقابل دیگران ناراحت است، با کمک غول چراغ جادو به آینده میرود و خود را میبیند که در مقابل دیگران همانند پدرش ضعیف است و درمییابد که ریشه مشکل عدم اعتماد به نفس پدرش در دوره کودکی است که به او منتقل شده است. پس با کمک غول به زمان گذشته میرود و در روزی که پدرش در مقابل زورگویی دو نفر از همکلاسیهایش دارد کوتاه میآید، او را تشویق به مقاومت میکند و با پیروزی پدر از زمان گذشته به حال برمیگردد و با پدری شجاع و موفق روبهرو میشود. رضویان که سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی را برای فیلم «مینای شهر خاموش» و چهار پروانه زرین جشنواره کودک را برای فیلم «تابستان عزیز» در کارنامهاش دارد، درباره هزینههای ساخت فیلم به «جهانصنعت» میگوید: «فیلم آخر من، «سفر زمان» جزو پروژههای نسبتا سنگین سیمافیلم بوده است که گروه کودک و نوجوان سیمافیلم با رویکرد اهمیت دادن به سینمای کودک و نوجوان سرمایه آن را تامین کرده است. بیش از 30 دقیقه از فیلم با جلوههای ویژه کامپیوتری ساخته شده و بخشی از فضای فانتزی به وسیله افکتهای تصویری ایجاد شده است.»
اما آنچه اهمیت ساخته شدن چنین فیلمهایی را افزایش میدهد و آنها را به پدیدههایی خبرساز و جنجالی تبدیل میکند، کاهش محسوس ساخت فیلمهای مخصوص کودک و نوجوان در سالهای اخیر است. بعد از یک دوره طلایی که فیلمسازان مطرحی چون محمدرضا هنرمند، کیومرث پوراحمد، کامبوزیا پرتوی، عباس کیارستمی، مرضیه برومند و... فیلمهای خوب و ارزشمندی را در این حوزه تهیه میکردند، شاهد یک دوره طولانی رکود در این عرصه هستیم که سبب میشود تک و توک خبرهای خوب این حوزه، سر و صدای زیادی به پا کند.
رضویان علت این اتفاق را ضعف در حوزه مدیریتی میداند و میگوید: «در اواخر سال 1368 و اوایل 1369 یک گروه سینمایی شکل گرفت به نام گروه سینمایی کودک و نوجوان. آن زمان سازوکار مشترک بخش دولتی و خصوصی این بود که برای نمایش فیلمهای کودک و نوجوان، گروه سینمایی مستقلی وجود داشته باشد و تا سالها این روند ادامه داشت. تهیهکنندهها و کارگردانانی که آن زمان کار کودک و نوجوان میکردند تکلیف خودشان را میدانستند که در گروه خاصی قرار دارند و سینمای خاصی هم مسوول نمایش فیلمشان است اما بعدها به علت سوءمدیریت و منفعتطلبی بعضی از تهیهکننده و پخشکنندهها، این گروه سینمایی نابود شد و عملا تولید فیلمهای سینمایی مناسب در کشور به حداقل رسید و سالهاست که به جز مواردی اندک، فیلم مناسب کودک و نوجوان نمیبینیم.» کامبوزیا پرتوی نیز که در کارنامهاش فیلمهای موفقی چون «گربه آوازهخوان»، «گلنار» و «افسانه دو خواهر» را برای کودک و نوجوان دارد در گفتوگو با «جهانصنعت»، ضعف حمایتی را معضل اصلی فیلمسازان این حوزه میداند: « یک زمانی نیاز به سینمای کودک به شدت احساس میشد. چون بچهها هیچ تفریح خاصی نداشتند به همین دلیل کسانی که مسوول فرهنگی بودند، نیازش را احساس میکردند و بالطبع از این دست فیلمها حمایت میکردند؛ سینما در اختیارش میگذاشتند از لحاظ مالی حمایت میکردند و... این بود که بسیاری از فیلمسازان دغدغه سینمای کودک داشتند و در این حوزه کار میکردند. اما از یک دورهای به بعد این حمایتها قطع شد و مسوولان گویا دیگر این نیاز را احساس نمیکردند. از آنجا که این فیلمها با مخاطبینی در سنین خاص در ارتباط هستند و تماشاگر خاص خود را دارند به شدت به حمایت مسوولان نیازمندند ولی هم سرمایهگذار تمایلی به سرمایهگذاری در این دست فیلمها ندارد و هم سینماها برای پخش، تمایلی از خود نشان نمیدهند.» این در حالی است که به عقیده وی، فیلمهای خوبی که برای کودک و نوجوان ساخته میشوند، در جذب مخاطب بسیار موفق عمل میکنند. او امیدوار است با تلاشهایی که اخیرا بعضی از فیلمسازان متعهدی چون ایرج طهماسب، حمید جبلی، مرضیه برومند، وحید نیکخواه آزاد، مسعود کرامتی و... در این زمینه میکنند، بار دیگر این بخش از سینما احیا شود. کارگردان «سفر زمان» نیز معتقد است که کار خوب، مخاطبش را پیدا میکند و اینطور نخواهد بود که سینما از کودکان خالی بماند و اگر مشکلات مدیریتی حل شود، فیلمسازان نیز دست به کار میشوند :«واقعیت این است که تا وقتی سالن و گروه سینمایی مناسب و مخصوص کودک و نوجوان نداشته باشیم، نمیتوانیم تعداد بینندههای این کارها را تخمین بزنیم. چون ساز و کار پخشش مرتب نیست و ما گرفتار سوء مدیریت هستیم. درصد بالایی از جمعیت ما را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند و هر فیلمسازی که کمی ذوق داشته باشد با نگاهی به کودک درونش میتواند برای کودکان فیلم بسازد. اما تا زمانی که در بخش تهیهکنندگی و توزیع مشکل داریم، این اتفاق نخواهد افتاد.» این کارگردان امیدوار است با تشکیل مجدد یک گروه سینمایی مستقل برای بخش کودک و نوجوان، معضلات این حوزه هر چه زودتر حل شود.
نگاهی به برنامه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتدال در ترازوی توازن
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همه ادوار خود یکی از خبرسازترین و پراهمیتترین وزارتخانهها در جمهوری اسلامی ایران بودهاست. اهمیت این وزارتخانه شاید به حساسیتی است که میان دو جزء تشکیل دهنده آن یعنی «فرهنگ» و «ارشاد» وجود دارد که گاه از آن به دو جزء ناهمساز یاد میشود. از یکسو متنوعترین طیفهای نخبگان فرهنگی، هنری را از نویسندگان و شاعران تا سینماگران و بزرگان موسیقی، هنرهای نمایشی و مطبوعات دربرمیگیرد و از سوی دیگر دربرگیرنده نوعی نگاه حاکمیتی است که سیاستگذاری خاصی را در قالب ارزشهای فرهنگی ناشی از انقلاب اسلامی طلب میکند که این کارویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این وزارتخانه نهادینه شده است. برقراری پیوند میان این دو جزء، از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه پس از پایان جنگ تحمیلی، همواره دغدغه اصلی مسوولان فرهنگی کشور بوده است. گاه توجه به یکی از این دو جزء تشکیل دهنده به بهای نادیده گرفتن سویه دیگر منجر شده و گاه حتی رفتار و سیاستهای یک وزیر و مجموعه تحت امرش منجر به شرایطی میشد که پیامدهایش صرفاً به این وزارتخانه محصور نمیماند و واکنشها و حتی مداخلاتی را از سوی برخی نهادها و افراد مسوول یا حتی غیرمسوول به دنبال داشت. این سیاسی شدن، همواره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در معرض آسیب قرار داده تا آنجا که از سال 68 به بعد یکی از سیاسیترین وزارتخانهها در همه دولتهای پس از جنگ بودهاست.
در جمهوری اسلامی وزارت فرهنگ و ارشاد از جمله وزارتخانههایی است که رییس جمهور به تنهایی درباره آن تصمیم نمیگیرد و کسی که در این جایگاه قرار میگیرد برآیند نهایی نظر نظام است. علی جنتی گزینه پیشنهادی رییس جمهور برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نظر شخصیتی، سابقه کاری و دیدگاهی، ضمن آنکه به شعار اعتدالی حسن روحانی ملتزم است به لحاظ پایگاه خانوادگی و موقعیت سیاسی در نقطهای قرار گرفته که اطمینان بخش اغلب جریانها و تفکرات فرهنگی و سیاسی است و همین استقرار به او اجازه میدهد تا به خوبی نقطه تعادل را در وزارت متبوعش در صورت رای آوری پیدا کند. او گرچه کار دشواری برای جلب آرای طیف افراطی مستقر در مجلس دارد و بنا بر این قرابت فکریاش با اکبرهاشمیرفسنجانی، مورد کنکاش و پرسش قرار خواهد گرفت ولی به راحتی خواهد توانست اعتماد اکثریت اصولگرای مجلس و نمایندگان اصلاحطلب را به دست آورد و شاید تنها طیفی از اصولگرایان افراطی دارای نگاه امنیتی در فراکسیون اصولگرایان وابسته به جبهه پایداری با او از در مخالفت درآیند.
شاید نداشتن سابقه ارتباط با زیرمجموعههای این وزارتخانه و هنرمندان و اهالی فرهنگ و مطبوعات به عنوان نقطه آسیب و پاشنه آشیل گزینه پیشنهادی روحانی برای وزارت ارشاد تلقی شود ولی همین خود میتواند نقطه قوت او هم باشد زیرا در این حوزه سابقه منفی در کارنامه خود ندارد و گذشته کاری او نمیتواند بر فعالیتش به عنوان وزیر ارشاد اثر منفی چندانی بر جا گذارد. سوابق دیپلماتیک علی جنتی و نگاه اقتصادی به حوزه فرهنگ و فرآوردههای آن به مثابه کالای فرهنگی و همچنین توجهی که در برنامهاش به نقش و حضور بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و در امور غیرحاکمیتی دارد، میتواند کارگشای بسیاری از مشکلات در این حوزه باشد. صاحبان آثار هنری در شرایط اقتصادی کنونی کشور و تنگناهایی که فرهنگ و هنر کشور با آن دست به گریبانهستند، با نگاهی به بیرون از مرزها به عنوان بازاری برای محصولات فرهنگی خود، میتوانند راه چارهای بیابند. حضور موفقیتآمیز فیلمهایی چون جدایی نادر از سیمین یا موفقیت آثار حجمی و تجسمی هنرمندان ایرانی در بازارهای بینالمللی در سالهای اخیر نشانهای از وجود تقاضا برای کالاهای فرهنگی ایران است و در برنامه پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید به مجلس شورای اسلامی به خوبی این زمینه مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین حساسیتزدایی از مسایل مورد اختلاف میان جریانهای سیاسی رقیب در حوزه فرهنگ و به عبارت دیگر سیاستزدایی از حوزه فرهنگ مهمترین دغدغه فرهیختگان جامعه است. این امر مستلزم تلاش برای ایجاد اجماع در حوزه مفاهیم کلیدی و برقراری تعامل میان تفکرات موجود در جامعه از طریق برگزاری نشستهای تخصصی با حضور سلایق متعدد و مخالف است که گزینه پیشنهادی رییس جمهوری برای این حوزه باید فکر اساسی بکند. سپردن امور غیرحاکمیتی به نهادهای صنفی و فعال کردن انجمنها و کانونهای زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند دست وزیر آینده را برای نظارت موثر و اعمال نگاه حاکمیتی در حوزه فرهنگ و هنر باز کند و از هزینههایی که نظام از بابت دخالت غیرضروری در حوزه فرهنگ میکند جلوگیری به عمل آورد. با توجه به این نکات و در صورتی که نمایندگان مجلس پیام رای مردم در انتخابات 24 خرداد را به خوبی درک کردهباشند و در روز رای اعتماد به کابینه همسویی خود را با دولت اعتدال و تدبیر و امید نشان دهند، میتوان به رفع تدریجی سوءتفاهم متقابل حاکمیت و اهالی فرهنگ و هنر امیدوار شد.
«جنگ جهانی زد» پرفروشترین فیلم برد پیت
1- قسمت دوم «اسمورفها» با فروش 35 میلیون دلار در آخر هفته گذشته، صدرنشین گیشه سینمای جهانی شد. انیمیشن «اسمورفها 2» محصول کمپانی سونی با فروش 35 میلیون دلاری در آخر هفته گذشته برای دومین هفته متوالی در صدر گیشه جهانی قرار گرفت و فروش جهانی خود را به 110 میلیون دلار رساند. «اسمورفها» با نمایش در 11 هزار سالن سینما در 65 کشور جهان توانست در سینماهای آلمان، روسیه، برزیل، مکزیک و انگلیس گیشه موفقی داشته باشد. قصه این فیلم درباره گروهی از موجودات کوتوله آبی رنگ است که در یک جنگل زندگی میکنند و با ماجراهای مختلفی روبهرو میشوند.
2- فیلم «جنگ جهانی زد» در آخر هفته گذشته با فروش 33 میلیون دلاری در گیشه جهانی با تصاحب رتبه دوم، فروش جهانی خود را از آغاز اکران به نیم میلیارد دلار رساند. این فیلم که بازیگران شاخصی از جمله «برد پیت» در آن حضور دارند، در آخر هفته گذشته در هفت هزار و 680 سالن سینما در 61 کشور جهان به نمایش درآمد. فیلم آخرالزمانی «جنگ جهانی زد» بدون حساب نرخ تورم موفقترین فیلم برد پیت در گیشههای فروش جهانی است. پیش از این «تروا» با 3/497 میلیون دلار پرفروشترین فیلم کارنامه برد پیت بود. پیت در «جنگ جهانی زد» نقش جری لین کارمند سازمان ملل متحد را بازی میکند. جری برای مقابله با یک بیماری عالمگیر که باعث تبدیل انسانها به زامبیها شده و تهدیدی برای ارتشها و حکومتها و فراتر از آن تهدیدی برای نژاد بشری است، دنیا را زیر پا میگذارد.
3- فیلم «احضار روح» با فروش بیش از 10 میلیون دلاری در دو هزار و 450 سالن سینما در جایگاه سوم فروش جهانی ایستاد. « احضار روح » براساس اتفاقات واقعی رخ داده در سال 1971 در یک خانه بزرگ ساخته شده است. این فیلم داستان یک خانواده پرجمعیت است که به خانهای جدید در منطقه رود آیلند نقل مکان میکنند اما مطابق معمول در این خانه یکسری روح وجود داشته که با انواع و اقسام روشها اعم از بلند کردن اعضای خانواده، تکان دادن صندلی، صحبت کردن با افراد و ... باعث اذیت و آزار این خانواده میشده.
4- پری جکسن: «دریای غولها» با فروش نزدیک به 10 میلیون دلاری در 2023 در رتبه چهارم گیشه جهانی قرار گرفت. این فیلم بازیگر مشهوری را در نقشهای اصلی ندارد.
به نوشته سایت آیام دی بی، این فیلم را تور فرودنتال کارگردانی کرده و فیلمنامهاش براساس قصه یک نوول پرخواننده و هیجانانگیز نوشته شده است.
خط اصلی قصه درباره جوانی ماجراجو به نام پری جکسن ( با بازی لاگن لرمن) است که با همکاری دوستانش راهی دریای هیولاها میشود تا رمز و راز مربوط به پارچه پشمی طلایی را کشف کرده و مانع از ظهور یک نیروی شیطانی باستانی شود.
فیلم صحنههای اکشن و جلوههای ویژه زیادی دارد. گفته میشود یکی از محصولات پرخرج تابستان امسال است.
5 دهه با مسعود کیمیایی در موزه هنرهای معاصر
گروه فرهنگ-هفته فیلم مسعود کیمیایی با عنوان «پنج دهه با مسعود کیمیایی» به مدت یک هفته از روز ۲۶ تا ۳۱ مردادماه با نمایش فیلمهایی از این کارگردان بزرگ سینما همراه با جلسه نقد و بررسی با همکاری موسسه فیلمسازی موج نوپگاه در سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران
برگزار میشود.
پنج دهه با مسعود کیمیایی به همراه نمایش، نقد و بررسی فیلمهای قیصر (۱۳۴۸)، گوزنها (۱۳۵۳)، سرب (۱۳۶۷)، اعتراض (۱۳۷۸) و جرم (۱۳۸۹) در سالن سینماتک برگزار میشود همچنین در روز پایانی هفته فیلم، مراسم بزرگداشت مسعود کیمیایی با عنوان «شبی با استاد» بعد از نمایش فیلم جرم با حضور استادان، هنرمندان و منتقدان سینمایی برگزار میشود.
هفته فیلم مسعود کیمیایی از روز ۲۶ تا ۳۱ مردادماه از ساعت ۱۶:۳۰ با نمایش فیلم و در ادامه با جلسه نقدوبررسی فیلم توسط یکی از منتقدان سینما برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند جهت استفاده از برنامههای نمایش فیلم به خیابان کارگر شمالی جنب پارک لاله سالن سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۸۸۹۵۱۹۶۵ تماس گیرند.
کاروان تشییع پیکر شیرکو بیکس در حرکت است
ایسنا- کاروان تشییع پیکر شیرکو بیکس، شاعر فقید کُرد از اربیل به سوی سلیمانیه در حرکت است.
مریوان حلبچهای (مترجم کُرد) درباره مراسم تشییع پیکر شیرکو بیکس گفت: کاروان بزرگی که برای تشییع پیکر این شاعر از اربیل در حرکت است، ابتدا در سر راه خود در شهر دوکوهه توقف داشت که در این شهر مردم بسیاری به استقبال این کاروان آمده بودند. سپس این کاروان به شهر دوکان رسید که در این شهر هم مردم و جمعهایی از مدرسهها، ادارهها و موسسههای فرهنگی با تصاویری از بیکس در انتظار کاروان تشییع پیکر این شاعر بودند.
وی افزود: شهر بعد سلیمانیه است که کاروان در این شهر ابتدا به موسسه چاپ و پخش سردم که مدیریت آن با شیرکو بیکس بود میرود و بعد از آن به پارک آزادی خواهیم رفت و در این پارک سه بیانیه خوانده میشود؛ بیانیهای از سوی کاوه محمود، وزیر روشنفکری (فرهنگ) کردستان عراق، بیانیهای از سوی خانواده این شاعر و همچنین بیانیهای از سوی موسسه چاپ و پخش سردم.
به گفته حلبچهای، پیکر شیرکو بیکس بهصورت موقت در پارک آزادی سلیمانیه به خاک سپرده میشود تا گورستان اهل قلم و روشنفکران کردستان آماده شود.
این شاعر مطرح کُرد وصیت کرده بود در این پارک به خاک سپرده شود.
چاپ چهارم «آقای سلیمان میشود من بخوابم»
گروه فرهنگ-رمان «آقای سلیمان! میشود من بخوابم؟» نوشته سیدمحمدرضا واحدی در هفته پایانی ماه رمضان برای چهارمین بار تجدید چاپ شد.
با استقبال گسترده از این رمان که در بهمنماه 91 به بازار عرضه شده بود، این رمان همزمان با ایام مبارک ماه رمضان، به چاپ چهارم رسید. جالب است که ماه مبارک رمضان و شبهای قدر در بخشهایی از کتاب آقای سلیمان به خوبی نمود پیدا کرده و گوشههایی از ماجراهای احساسی آن در این ماه و شبهای قدر رقم میخورد. در فصل هفت کتاب میخوانیم:«ماه رمضان بود و روبیک با اینکه مسلمان نبود و روزه نمیگرفت اما میدانست که فضای معنوی و رویایی ماه رمضان، عشقشان را پاکتر میکند و الهیتر. در یکی از شبهای رمضانی، ایمیلی برای نغمه فرستاد و او را دعوت کرد برای میقاتی آسمانی. میقاتی که عاشقانههاشان را توفانیتر کرد و امیدشان را به آینده بیشتر. سه شب از شبهای مهتابی ماه رمضان، راس ساعت نُه، وعدهگاهی شده بود برای زُل زدن دو عاشق به یکدیگر. یکی از تبریز و دیگری از تهران به ماه نگاه میکردند و یکدیگر را در آن میدیدند.»
درگذشت محمدحسن حائری در جلسه دفاع
محمدحسن حائری روز یکشنبه، 20 مردادماه، در جلسه دفاع دانشگاه درگذشت.
این استاد دانشگاه در جلسه دفاعی که در دانشگاه ادبیات کرج در حال برگزاری بود، به دلیل سکته قلبی از دنیا رفت.
پیکر محمدحسن حائری امروز ساعت 10 صبح از مقابل دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی در سعادتآباد تشییع و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده میشود. در مقابل دانشگاه نیز مراسمی با حضور استادان و دانشجویان این دانشگاه به یاد او برگزار میشود.
محمدحسن حائری پژوهشگر ادبی و عضو هیات علمی گروه ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی بود که از آثار او به «منات خیال»، «مبانی عرفان و تصوف و عرفان فارسی»، «راه گنج» و «صائب و شاعران طرز تازه» میتوان اشاره کرد.
«با دیگران» به نیمه رسید
مهر- فیلمبرداری فیلم سینمایی «با دیگران» به کارگردانی ناصر ضمیری در مشهد به نیمه رسید. امیر سمواتی تهیهکننده فیلم «با دیگران» مهر گفت: فیلمبرداری «با دیگران» به نیمه رسیده است و تا کنون تمام بازیگران جلوی دوربین رفتهاند. امروز نیز در حرم امام رضا (ع) فیلمبرداری ادامه مییابد.
وی افزود: هنوز مراحل فنی کار آغاز نشده است و با برنامهریزیهای انجامشده اولین نمایش «با دیگران» در جشنواره فیلم فجر امسال است.
این فیلم به نویسندگی و کارگردانی ناصر ضمیری و تهیهکنندگی امیر سمواتی 24 تیر ماه در مشهد جلوی دوربین رفت. از بازیگران فیلم میتوان به هنگامه قاضیانی، بابک حمیدیان، حسن محجوب، لیلا زارع، حمیدرضا آذرنگ و جمعی از بازیگران شهر مشهد اشاره کرد. «با دیگران» داستان زنی به نام آرزو است که به دلیل سقط جنینهای مکرر امید خود را به داشتن فرزند از دست داده است و زندگی مشترک او با امیرحسین در شرایط بحرانی قرار دارد. طاهره دوست و همکار او با اقدامی فداکارانه مسیر تازهای را در برابر این زوج جوان قرار میدهد. آزادی یعقوب شوهر سابق طاهره از زندان روابط زندگی امیرحسین، آرزو و طاهره را پیچیده میکند...
«پاپتیها» بار دیگر روی صحنه تئاتر میروند
مهر- حمید پورآذری در جدیدترین فعالیت خود نمایشی با عنوان «خانهای روی آب» را به همراه 40 جوان علاقهمند به بازیگری از 22 تا 25 مردادماه در فرهنگسرای اندیشه روی صحنه میبرد.
پورآذری درباره فعالیت جدید خود در عرصه کارگردانی تئاتر گفت: در قالب این دوره از جشنواره تئاتر شهر یک کارگاه بازیگری و بداههپردازی را برگزار کردم که در آن با حضور جوانان علاقهمند به بازیگری یک ماه و نیم تمرین کردیم و در نهایت خروجی این کارگاه بازیگری به یک اجرا ختم شد. قرار است نمایش «خانهای روی آب» را به عنوان خروجی این کارگاه با حضور حدود 40 بازیگر جوان از روز سهشنبه 22 مرداد تا روز جمعه 25 مردادماه در ساعت 20:30 در فرهنگسرای اندیشه روی صحنه ببریم.
سرپرست گروه تئاتر «پاپتیها» درباره شیوه تولید و اجرای نمایش «خانهای روی آب» یادآور شد: این نمایش مانند کارهای قبلی گروه در یک تمرین یک ساله تولید نشده است و تنها در یک ماه و نیم تمرین به این اجرا رسیدیم. در کارگاه مورد نظر با حضور حسین توازنی به عنوان نویسنده متن اثر شکل گرفت و از این رو این کار شاید شبیه نمایش «دور دو فرمان» به لحاظ شکلگیری متن باشد. البته نمایش «خانهای روی آب» بر خلاف نمایش «دور دو فرمان» داستان مشخصی دارد.
پورآذری برای انتخاب نام نمایشش که همنام فیلمی از بهمن فرمانآراست از وی اجازه گرفته است.