توافق میراث و ستاد اجرایی فرمان امام(ره): تمهیدات جدید حفظ آثار تاریخی
گروه فرهنگ- قائم مقام و معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور از توافق با ستاد اجرایی فرمان هشت مادهای حضرت امام(ره) برای حفاظت از ارزش فرهنگی آثار تاریخی در اختیار ستاد خبر داد و گفت که در توافق با ستاد اجرایی فرمان هشت مادهای حضرت امام(ره) مقرر شد تغییر مالکیت بخش مادی آثار در اختیار ستاد به غیر یا بخشخصوصی مانعی ندارد اما سازمان میراث فرهنگی با تمام توان از ارزش فرهنگی این آثار و موضوع جلوگیری از تخریب و نابودی اثر دفاع خواهد کرد.
مهدی حجت با اشاره به اظهار علاقهمندی ستاد اجرایی فرمان هشت مادهای حضرت امام(ره) برای کمک به سازمان در کیفیت نگهداری این آثار گفت: ما به آنها قول دادیم که به بهترین وجه از آثار مراقبت کنیم. در مورد بناها نیاز داریم تا فهرستی از مجموعه بناهای تاریخی در اختیار ستاد فراهم کنیم و هیاتی را تشکیل دهیم تا در زمینه کیفیت نگهداری و حفاظت از بناها، این ستاد را راهنمایی کند.
قائممقام سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: ستاد آمادگی مثبت دارد تا مجموعه آثار فرهنگی منقول و غیرمنقول را در یک کار کارشناسی دقیق فرهنگی قرار دهد.
حجت تاکید کرد: در این نشست پیشنهاد شد آثاری که نگهداری از آنها برای ستاد با مشکل مواجه است به منظور بهرهبرداری بهتربه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، موزهها و حتی مراکزی که توان نگهداری از آنها را دارند، منتقل شوند.
وی ابراز امیدواری کرد که کمیته مشترک میان سازمان میراث فرهنگی و ستاد اجرایی فرمان هشت مادهای حضرت امام(ره) هرچه سریعتر فهرست این آثار تاریخی را فراهم کند تا ما با خاطری جمع از آنها حفاظت کنیم.
قائممقام سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با اشاره به نظر معاون ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مبنی برنبود امکانات و متخصصان مناسب برای نگهداری از همه آثار تاریخی در اختیار این ستاد گفت: برای حفاظت این آثار که دارای ارزش فرهنگی هستند و باید مورد بهرهبرداری فرهنگی قرار گیرند، ستاد آمادگی دارد این آثار را در موقعیتی بهتر و بهصورت کاملا فرهنگی قرار دهد.
وی گفت: تمایل عمومی ستاد فرمان امام (ره) بهرهبرداری کامل فرهنگی از آثاری است که در اختیار آنها قرار دارد. آنها تعداد زیادی کتاب تاریخی دارند که ما میتوانیم وظیفه نگهداری از آنها را برعهده بگیریم.
وی ادامه داد: ممکن است آنها برخی از آثارشان را بهصورت هبه در اختیار موزهها و حتی به نیابت از خود ستاد در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار دهند تا با دادن کاربری مناسب بتوان از آنها حفاظت کرد.حجت درباره وضعیت انتقال مالکیت مادی آثاری که در تملک ستاد اجرایی فرمان هشت مادهای حضرت امام(ره) است، توضیح داد: در این خصوص این آثار را در اختیار همه قرار نمیدهیم و این موضوع در نظر گرفته میشود که متقاضیان چه کسانی هستند و این آثار را برای چه میخواهند. در این راستا سازمان آمادگی دارد تا مشتریان مناسب فرهنگی برای بهرهبرداریهای فرهنگی از این آثار معرفی کند.
وی همچنین درخصوص خانه پیرنیا گفت: به نظر من بهترین کاری که میشود برای خانه پیرنیا، دبیرستان ژاندارک و نیز ملک مهدوی انجام داد این است که با برداشتن یکی دو بنای اطراف این مجموعه، آن را تبدیل به یک محیط فرهنگی بسیار زیبا کنیم که مانند جواهر در آن نقطه از شهر بدرخشد.
وی با بیان اینکه بناهای تاریخی جزو ارزشمندترین مکانها هستند، افزود: میزان ارزش افزوده یک بنای تاریخی در نگهداری از آن بناست که باید به صورت اصولی حفظ و مرمت شود.
حجت افزود: البته در خصوص خانه پیرنیا نیز قصد داریم یک کمیته مشترک تشکیل دهیم و در این خصوص مسایل را بیشتر بررسی کنیم.
وی ادامه داد: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) اصراری برای دریافت پول در این خصوص از سازمان میراث فرهنگی ندارد و بیشتر ارزش فرهنگی کار برایش اهمیت دارد.
وی همچنین در ادامه به وجود هزاران اثر تاریخی، تپه و محوطه و نیز بناهای فرهنگی و تاریخی در کشور اشاره کرد و افزود: ضرورتی نداردکه دولت برای حفظ، نگهداری و مرمت این بناها و آثار تمام آنها را خریداری کند و مالک آنها شود بلکه دولت به نمایندگی از مردم وظیفه نگهداری از این آثار تاریخی را دارد و باید با مشارکت مردم از این آثار و بناها نگهداری کند ضمن اینکه بودجه سازمان میراث فرهنگی نیز اجازه چنین کاری را نمیدهد که تمام این آثار و بناها را خریداری و به مالکیت خود درآورد بنابراین در این میان مشارکت مردم اهمیت ویژهای دارد.
قائم مقام سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: هر اثر یا شی تاریخی دارای دو وجه مالکیت است؛ یکی مالکیت مادی که در اختیار مالک بناست و دوم مالکیت معنوی که متعلق به دولت و عموم مردم است و سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری به نمایندگی از عموم مردم موظف به نگهداری و پاسداری ازارزش فرهنگی آثار و بناهای تاریخی است.
معاون میراث فرهنگی کشور درباره تداوم برنامههای این معاونت در خصوص نگهداری از بناها و آثار تاریخی اضافه کرد: یکی دیگر از اقداماتی که در روزهای آینده انجام میشود برگزاری جلسه و ملاقات با رییس دیوان عدالت اداری در خصوص احکام صادر شده درباره برخی از آثار و بناهاست که به زودی این جلسه نیز برگزار خواهد شد.
وی همچنین در خصوص ساختمان ظهیرالاسلام گفت: با تعمیر و مرمت این بنای تاریخی ارزشمند میتوان به جای تبدیل این ساختمان به یک پارکینگ آن را به یک ساختمان ارزشمند برای انجام برخی فعالیتهای مرتبط با سازمان تامین اجتماعی تبدیل کرد.
وی به نقش خبرنگاران در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: من اعتقاد دارم هیچ راهحلی برای توسعه میراث فرهنگی جز همکاری و مشارکت خبرنگاران وجود ندارد و معتقدم پیشرفت کارها در حوزه میراث فرهنگی بدون کمک خبرنگاران غیرممکن است.
دکتر حجت تاکید کرد: دغدغههای اهالی رسانه در خصوص میراث فرهنگی به عنوان نماینده افکار عمومی نشاندهنده دغدغه مردم در این خصوص است بنابراین معتقدم پیشرفت کارها در حوزه میراث فرهنگی تنها با افزایش همکاری سازمان میراث فرهنگی و رسانهها انجام میپذیرد.
فرزند چهارم ، دلبستگیهایی که آدمها را تعریف میکند
فیلم سینمایی فرزند چهارم که صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف برای پخشش در سراسر دنیا و هزینه کردن عوایدش به نفع کودکان سومالی اعلام آمادگی کرده است، فیلمی تاثیرگذار، لطیف و تماشایی است، لطافتی که از دل جنگ بیرون میآید. از دل جنگی که شهرها را ویران میکند، خوی انسانی آدمها را از آنها میگیرد، آدمها را میکشد، دستها را قطع میکند، سازها را میشکند و کودکان را به بردگی میکشد. اما چگونه فیلمی با این ویژگیها میتواند تا این اندازه لطیف و انسانی باشد؟
فرزند چهارم قصه آدمهاست و قصه هر چیزی که آدمها به آن دلبستهاند و دلبستگیهایی که آدمها را تعریف میکنند. این دلبستگی است که فرزند چهارم را در دل جنگی مخوف و سبوعیتی باورنکردنی که به تصویر میکشد، لطیف و دلنشین کرده است. دلبستگیهای آدمها همه جای دنیا یکی است؛ عشق، شهر، سرزمین، بناها و خاطرهها، مادر، فرزند... تماشاگر خودش هر لحظه زندگی با این دلبستگیها در تماس است و برای همین است که با آدمهایی از سرزمین دیگر با سبک زندگی متفاوت، گاه خشن و بیپروا آنقدر احساس همراهی میکند که به غایت از تماشای فرزند چهارم متاثر میشود.فرزند چهارم اما عنصر مردمپسند دیگری نیز دارد؛ معجزه. درست همان وقتی که با دیدن آن همه خشونت و فساد و فلاکت به باور تماشاگر تبدیل میشود که این سرزمین هرگز نجات نخواهد یافت و این مردمان هرگز روی دیگری از زندگی را نخواهند دید و دیگر کاری از دست انسانی برای آنها ساخته نیست، درست همین جاست که تماشاگر گرفتار پیچ دیگری در داستان میشود که نفسگیر و طاقتفرسا، در جنگ انسان با طبیعت، در تلاش نافرجام برای ادامه حیات، معجزهای رخ میدهد. معجزهای که فرزند چهارم را حیات میبخشد، زنی را به شکوه مادرانگی میرساند و پدری را قهرمان زندگی کودکی میکند که قرار بود بمیرد، کودکی که معجزه میسازد و خود یک معجزه است.شاید نتوان گفت فرزند چهارم یک فیلم بیعیب و نقص است، بعضی وقتها شاید رویدادها از واقعیت فاصله میگیرند و حتی دور میشوند اما میتوان گفت نگاه انسانی و تاثیرگذارش به کودک و انسان تحسینبرانگیز و بیعیب و نقص است.
تغییرات در مدیریت سینمایی کشور: رضاداد، آرش امینی و محمدرسول صادقی آمدند
علیرضا رضاداد با حکمی از حجتالله ایوبی بهعنوان مشاور ارشد سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری منصوب شد.
طبق اعلام روابط عمومی سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد متولد 1338 در شهر تهران و دانشآموخته رشته زبان و ادبیات فارسی است. در کارنامه حرفهای رضاداد مسوولیتهایی چون مدیرکل تولید، طرح و برنامه و قائم مقام شبکه 2 سیما (سالهای 73-65)، معاونت تولید مرکز سیمافیلم (سالهای 78-74)، مدیرکل تولید سیما (سالهای 81-78) مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی(سالهای 81- 85)، دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر(4 دوره)، دبیر جشنواره بینالمللی کودک و نوجوان (چهار دوره)، دبیر سومین جشنواره بینالمللی فیلم شهر، مجری طرح فیلم «محمد رسولالله(ص)» و... به چشم میخورد.
همچنین روز گذشته، مدیرکل حوزه ریاست و روابط بینالملل و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی مشخص شدند.آرش امینی فعال عرصه موسیقی و رهبر مهمان ارکستر سمفونی به عنوان مدیرکل حوزه ریاست و روابط بینالملل و محمدرسول صادقی به عنوان مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی حکم خود را از حجتالله ایوبی دریافت کردند.
آرش امینی با تایید این خبر افزود: هنوز برای معرفی سخنگوی سازمان سینمایی اقدامی انجام نگرفته است اما با توجه به تقسیمبندیهای اداری که معمولا در این بخش وجود دارد به احتمال فراوان محمدرسول صادقی بهعنوان سخنگوی سازمان سینمایی هم انتخاب میشود.
براساس این گزارش، مدیریت بخش موسیقی موسسه فرهنگی هنری اکو و رهبری ارکستر چندین مجموعه موسیقایی هم از جمله فعالیتهای امینی در حوزه فرهنگ و هنر بوده است. سعید رجبی فروتن پیش از این در سمت مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی امور بینالملل سازمان سینمایی فعالیت میکرد.محمدرسول صادقی نیز از جمله فعالان حوزه مطبوعات و روابط عمومی است که علاوه بر حضور مستمر در حوزه مطبوعات تاکنون در سمتهایی چون مدیریت روابط عمومی تئاترشهر، مدیر روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، ریاست انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر، مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مدیریت روابط عمومی چند پروژه سینمایی، تلویزیونی و نمایشی و چندین جشنواره بینالمللی تئاتر و سینمایی را برعهده داشته است.
ریدیک به صدرنشینی پیشخدمت پایان داد
گروه فرهنگ- سومین فیلم مجموعه سینمایی «ریدیک» با بازی وین دیزل در هفته اول اکران در آمریکای شمالی به سه هفته صدرنشینی «سرپیشخدمت لی دانیلز» پایان داد.
1- فیلم اکشن و علمی- تخیلی «ریدیک»(Riddick) در اولین هفته نمایش در ایالات متحده و کانادا از جمعه تا یکشنبه 7/18 میلیون دلار به دست آورد و رده اول جدول فروش را به خود اختصاص داد.
کارشناسان فروش پیش از اکران سومین فیلم سهگانه مردانه «ریدیک»، فروش حدود 20 میلیون دلار در هفته اول اکران را برای آن پیشبینی کرده بودند هرچند شرکت یونیورسال ترجیح داد در مورد پیشبینی فروش فیلم محافظهکارانه عمل کند.
اولین فیلم مجموعه با عنوان «Pitch Black» در فوریه 2000 با 6/11 میلیون دلار کار خود را آغاز کرد. فیلم دوم «وقایعنگاری ریدیک» هم ژوئن 2004 در هفته اول نمایش 3/24 میلیون دلار به دست آورد.
سومین فیلم «ریدیک» را نیز دیوید چویی کارگردانی کرده و فیلمنامه را هم مانند دو فیلم قبلی خودش نوشته است.
وین دیزل بار دیگر به نقش شخصیت ریدیک ظاهر شده است؛ یک مجرم سابق میانکهکشانی که میتواند در تاریکی ببیند.
داستان «ریدیک» پنج سال پس از «وقایعنگاری ریدیک» روی میدهد. ریدیک سرگردان در سیارهای متروکه و سوزان، خود را مقابل گونهای از موجودات بیگانه غارتگر مییابد.
این فیلم به طور مستقل با بودجهای حدود 38 میلیون دلار ساخته شده است. یونیورسال حق پخش فیلم در آمریکا را برعهده دارد. دو فیلم قبلی را هم این شرکت توزیع کرد.
2- «سرپیشخدمت لی دانیلز» با بازی فورست ویتکر و اپرا وینفری در هفته چهارم اکران نیز در گیشهها موفق ظاهر شد و با 9/8 میلیون دلار ضمن اینکه در رده دوم جدول قرار گرفت، مجموع فروش خود را به 9/91 میلیون دلار رساند.
3- کمدی اسپانیاییزبان «دستور عمل ندارد» به کارگردانی یوژنیو دربس با 1/8 میلیون دلار فروش تنها در 717 سینما رده سوم جدول را به خود اختصاص داد. فیلم کمدی «ما میلرها هستیم» داستان یک قاچاقچی ماریجوانا است که بدهی سنگینی بالا آورده و برای قاچاق ماریجوانا از مکزیک به آمریکا و حل مشکلاتش، یک استریپر با بازی جنیفر انیستون را استخدام میکند تا نقش همسر او را بازی کند. این فیلم با فروش 9/7 میلیون دلار در هفته گذشته چهارم شد و مجموع فروش جهانیاش را در پنجمین هفته اکران به 124 میلیون دلار رساند.
4- در حوزه نمایش محدود، مستند «سلینجر» به کارگردانی شین سالرنو در چهار سینما در نیویورک و لسآنجلس به فروش خوب 969/90 هزار دلار دست پیدا کرد.
این فیلم نگاهی بیسابقه به دنیای شخصی جیدیسلینجر نویسنده گوشهگیر آمریکایی و خالق رمان «ناتور دشت» دارد.
چهرههایی سرشناس چون فیلیپ سیمورهافمن، ادوارد نورتن، جان کیوساک، مارتین شین و گور ویدال در «سلینجر» درباره او صحبت کردهاند.
«سلینجر» اولین بار در دنیا در جشنواره تلوراید روی پرده رفت و در جشنواره تورنتو هم نمایش داده شد.
عارف فرزند چهارم را تماشا کرد
ایسنا- فیلم «فرزند چهارم» با حضور دکتر محمدرضا عارف برای برخی از رایزنان فرهنگی و نمایندگان کشورهای خارجی در سینما «فرهنگ» به نمایش درآمد.
در این مراسم که شامگاه یکشنبه 17 شهریورماه برگزار شد، سیداحمد میرعلایی، مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی هم ضمن خوشامدگویی به حاضران با اظهار امیدواری از اینکه این فیلم به خوبی بتواند حرف خودش را منتقل کند، گفت: از طرف بنیاد سینمایی فارابی از گروهی که زحمت کشیدند و به آفریقا سفر کردند و با مشکلات زیاد «فرزند چهارم» را ساختند، تشکر میکنم.وی افزود: وحید موساییان آثار خوبی را در سینمای ایران ساخته است و دو فیلم آخرش «گلچهره» و «فرزند چهارم» از آن چیزی دفاع میکند که دنیا برای مقابله با آن جمع شده است و قصد دارد بشریت را نادیده بگیرد.در پایان این مراسم نیز وحید موساییان، کارگردان «فرزند چهارم» ضمن معرفی عوامل فیلمش که در سالن حاضر بودند از بنیاد سینمایی فارابی و سازمان هلالاحمر برای حمایت از ساخت این فیلم قدردانی کرد.در ابتدای این مراسم که با پخش تصاویری مربوط به جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان همراه شد، جعفر گودرزی، مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی به پشت تریبون رفت و ضمن خوشآمدگویی به حاضران توضیحاتی را درباره تصاویر پخششده و همچنین فیلم «فرزند چهارم» ارایه کرد که این صحبتها همزمان برای مهمانان خارجی ترجمه شد.پس از پایان نمایش فیلم نیز پشت صحنه «فرزند چهارم» با عنوان «جامبو یعنی سلام» ساخته ابوالفضل توکلی پخش شد.
در این مراسم رایزن فرهنگی یونان به همراه نمایندههایی از برزیل و بنگلادش حضور داشتند. از عوامل فیلم «فرزند چهارم» نیز میتوان به علیمحمد قاسمی، مسعود میمی، حسین محباهری، علی ضرابی، حسن حسندوست و محسن روشن اشاره کرد. حمید فرخنژاد، اسحاق خانزادی، سعید مترصد به همراه حسن نجاریان، عزیزالله علیزاده و وحید اسفندیاری از دیگر حاضران در این مراسم بودند.
دیدار مسجدجامعی با تبریزی در «طبقه حساس»
مهر- احمد مسجدجامعی، رییس شورای اسلامی شهر تهران ضمن بازدید از پشت صحنه فیلم «طبقه حساس» با کارگردان، بازیگران و عوامل فیلم گفتوگو کرد.
محمد سلطانی، دستیار تهیهکننده فیلم «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی گفت: آقای احمد مسجدجامعی در این بازدید به لزوم حمایت از تولید فیلمهای طنز فاخر با هدف ترویج نشاط و شادمانی در جامعه اشاره کرد. مسجدجامعی معتقد بود متاسفانه تولید آثار فرهنگی و هنری با مضمون طنز در کشور وضعیت خوبی ندارد و گویی همه به دیدن آثار جدی و حزنآلود عادت کردهایم و در این میان فراموش کردهایم که شادی و خنده حق کودکان و نوجوانان و جوانان ماست.
وی افزود: رییس شورای شهر تهران همچنین تاکید داشت اگر این نسل گوشهگیر و محزون باشد، نمیتواند برای آینده کشور توسعهای را رقم بزند. نسلی آیندهساز خواهد بود که از ابتدا با دنیایی از امید و شادی و نشاط دمساز باشد. دین اسلام هم بر لزوم شادابی و پویایی جامعه تاکید دارد و این مساله را توصیه میکند.
دستیار تهیهکننده پروژه «طبقه حساس» در پاسخ به اینکه آیا مسجدجامعی قول همکاری با پروژههای فرهنگی را نیز داده است، عنوان کرد: آقای مسجدجامعی اشاره کرد که در دوره جدید شورای شهر و مدیریت شهری، حمایت از آفرینش و عرضه انواع آثار فرهنگی و هنری به ویژه در موضوعات طنز، اجتماعی و فرهنگی که مورد نیاز شهروندان تهرانی است بیش از پیش مورد توجه و در دستور کار قرار خواهد داشت زیرا در سالیان اخیر مدیریت شهری بیشتر گرایش به سختافزارها داشته و تهران را از بعد کالبدی توسعه داده است. اکنون وقت آن رسیده است که توجه به محتوا و فرهنگ شهرنشینی نیز توام با توسعه سختافزاری مدنظر باشد.این عضو شورای شهر تهران همچنین با اشاره به سابقه درخشان کمال تبریزی در ساخت فیلمهای طنز موقعیت و ترکیب خوب عوامل، نسبت به استقبال خوب تماشاگران آتی این فیلم اظهار امیدواری کرد.
فیلم «طبقه حساس» به کارگردانی کمال تبریزی و تهیهکنندگی جواد نوروزی با مشارکت شرکت پویامهر، به نویسندگی پیمان قاسمخانی و انتخاب بازیگر و بازیگردانی حبیب رضایی تولید میشود.
پل چوبی ۳۲۰ میلیونی شد
سینماپرس- فیلم سینمایی «پل چوبی» به کارگردانی مهدی کرمپور توانست نظر مخاطب را با خود همراه کند. این فیلم ظرف ۱۱ روز نمایش در ۲۰ سالن سینمای تهران توانست به فروش ۲۶۰ میلیون تومانی نایل شود. این فیلم از هفته گذشته در شهرستانها به نمایش درآمد که در فرصتی کوتاه در شهرستان به فروش ۶۰ میلیون تومانی دست یافت.
فیلم سینمایی «هیس...» در شش هفته به فروش یک میلیارد و ۷۲۰ میلیون تومانی در تهران دست یافت و در شهرستان نیز موفق به فروش۸۳۰ میلیون تومانی شد. همچنین فیلم سینمایی «دهلیز» در شش هفته نمایش به ۹۰۰ میلیون تومان فروش در تهران و شهرستان نایل شد. این فیلم هنوز نتوانسته به باشگاه میلیاردیها ملحق شود. «جابه جا» ساخته توکلنیا با موضوع کمدی در مدت زمان نمایش خود در تهران به فروش ۶۶۰ میلیون تومانی دست یافت.بنابراین گزارش، اکران عید فطر آنگونه که باید و شاید نتوانست نظر مخاطب را با خود همراه کند و تنها در این میان فیلم «هیس ...» ساخته پوران درخشنده توانست نظر تماشاگران را به خود جلب کند و به فروش دو میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومانی دست یابد.
تمدید جشنواره تابستانی کیش تا 25 شهریورماه
روابط عمومی منطقه آزاد کیش- با توجه به استقبال گردشگران از شانزدهمین جشنواره تابستانی کیش، این جشنواره تا شب ولادت امام رضا (ع) تمدید شد.
به منظور بهرهگیری کامل از دهه کرامت، شانزدهمین جشنواره تابستانی کیش به مدت دو روز تمدید شد و در نهایت پس از 72 شب برنامه به پایان خواهد رسید.بنا بر اعلام قبلی ستاد دایمی جشنوارهها و مناسبتهای کیش، 21 شهریورماه روز پایانی جشنواره تابستانی شانزدهم اعلام شده بود که به دنبال توقف دو روزه برنامههای جشنواره به مناسبت روزهای سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) و تمدید مجدد جشنواره به مدت دو روز، این جشنواره شامگاه دوشنبه 25 شهریورماه مصادف با شب ولادت امام رضا (ع) به کار خود پایان میدهد.بنا بر این گزارش، با گذشت 62 روز از برگزاری شانزدهمین جشنواره تابستانی کیش، 226 هزار و 582 گردشگر با هواپیما و کشتی وارد این جزیره شدهاند.