خبرنگاران از شغلشان میگویند
ایسنا- هفدهم مردادماه فقط بهانهای برای تبریک روز خبرنگار به خبرنگارها و روزنامهنگارها نیست. شاید بشود با آنها درددل هم کرد یا از زیر زبانشان خاطره بیرون کشید. بعضی از آنها علاقه ندارند از حرفهشان بگویند و دل خوشی از آن ندارند. برخی هم فقط ذکر مصیبت میکنند و گلایه. فقط تعداد انگشتشماری رضایت نسبی دارند که آن هم طبیعتا به خاطر عشق و علاقهشان به این حرفه است.
روز خبرنگار فرصتی برای گفتوگو با چند نفر از فعالان عرصه رسانه فراهم شد تا بتوان خبرنگاری را از زبان خبرنگارها توصیف کرد. کمبود امنیت شغلی مناسب، نیاز به فضای سالم کاری و مشکلات اقتصادی، عمده دغدغههای خبرنگاران را تشکیل میدهد.
ماجرای اسکار گرفتن اصغر فرهادی
این خبرنگار حوزه سینما همراه با یادآوری خاطره تلخ و باورنکردنی بسته شدن خانه سینما، از چند خاطره شیرین دوران خبرنگاریاش هم یاد میکند: گاهی هم که خوشحال میشدیم، میتوانستیم شادیمان را با گرفتن جزییات بیشتر درباره خبری نشان دهیم؛ مثلا چند ساعت بعد از جایزه اسکار«اصغر فرهادی» که با هتلشان تماس گرفتم و با چند نفر از اعضای گروه از جمله پیمان معادی صحبت کردم و با کمک دوستان توانستیم ویژهنامهای متفاوت را در روزنامه شرق منتشر کنیم. یا وقتی خبرآزادی سینماگران را شنیدم و پیگیری کردم یا در سالی که روز سینما از تقویم حذف شد، برنامهای ریختیم که یکصد یادداشت از یکصد سینماگر را به همراهی عکسی دسته جمعی و باشکوه از آنان در خانه سینما داشته باشیم.خبرنگار روزنامه شرق همچنین از تجربه برخورد مدیران در دورههای مختلف میگوید و امتیازی که حوزه فرهنگ و هنر با سایر حوزهها دارد: شانسی که فعالیت در روزنامهنگاری هنری نسبت به بقیه حوزهها دارد این است که به دست آوردن خبر زیاد محتاج مدیران دولتی نیست و منبع، خود فعالان این حوزه هستند.وی در آخر میگوید: اما گاهی دل ما و همکارانمان میشکند، همان وقتهایی که مشکلی، توقیفی یا حتی روز خبرنگاری پیش میآید و همین هنرمندان، بزرگان و نویسندگان گامی برایمان برنمی دارند، در آن لحظههاست که به سرعت به یاد میآورم و به یاد میآوریم وظیفه ما انتشار خبر است بدون هیچ چشم داشتی.
خاطرهای از علی پروین
اما پژمان راهبر، سردبیر سایت آیاسپورت نگاهی متفاوت و آمیخته با طنز به این حرفه دارد و معتقد است که خبرنگاری کار خیلی سختی نیست، مگر اینکه اصرار داشته باشیم کار پرزحمت انجام دهیم.
به نظر راهبر عموما در ایران کاری نیست که با زحمت انجام شود؛ چراکه مردم اساسا به تنبلی عادت کردهاند و کمتر خود را درگیر حرفهشان میکنند.
وی در ادامه گفت: ما روزنامهنگارها هم از این قاعده مستثنا نیستیم؛ چراکه کارمان کار یدی به حساب نمیآید. بهخصوص این اواخر که ورود به این شغل راحت شده است و نهادهای سرمایهگذاری بسیاری هم از رسانهها حمایت میکنند!
دبیر سابق «جهان فوتبال» خاطرهای ورزشی را تعریف میکند: زمانی که در روزنامه جهان فوتبال مشغول به کار بودیم، در یکی از شمارهها کاریکاتوری را از علی پروین منتشر کردیم. پروین کمی قبلتر ادعا کرده بود که سرمربی وقت تیم ملی (بلاژویچ) یک دلال است. در کاریکاتوری که چاپ کرده بودیم، علی پروین در دو وضعیت متغیر بود. در یکی از تصاویر خودش مشغول خرید و فروش اتومبیل بود. چند ماه بعد که اتفاقی همدیگر را دیدیم، او قرار گذاشت که یک روز راس ساعت چهار به دفتر روزنامه بیاید و حساب ما را برسد. نکتهای که هیچوقت حکمتش را نفهمیدیم همین عبارت «راس ساعت 4» بود که تعیین کرد!
سارقان میراث فرهنگی و
سعه صدر بهشتی
محمدرضا رستمی، سردبیر سرویس فرهنگ و هنر پایگاه تحلیلی- خبری خبرآنلاین بهتر میداند که بهجای شکایت و صحبت از مشکلات و مصائب خبرنگاری به تعریف یک خاطره بپردازد.رستمی تعریف میکند: در دوره اصلاحات در روزنامه میانهرویی کار میکردم که گرایش فرهنگی- اجتماعی داشت. روزنامه متعلق به جریان اصولگرا بود. آن زمان در حوزه میراث فرهنگی هم کار میکردم و رییس سازمان میراث فرهنگی هم جناب آقای سیدمحمد بهشتی بود. با ورود دوستان تازه به جمع سرویس فرهنگ و هنر قرار شد حوزه میراث فرهنگی را به یکی از این دوستان بدهیم که از قضا دستخطش به شکلی بود که تعداد نقطهها و جای قرارگیری آنها در نوشتهاش مشخص نبود. یک روز دوست ما خبری را در مورد سازمان میراث فرهنگی تنظیم کرد. همه چیز به ظاهر خوب بود تا اینکه روزنامه منتشر شد. متاسفانه عبارت «سازمان میراث فرهنگی» در نسخه چاپی به «سارقان میراث فرهنگی» تبدیل شده بود. همه ما در سرویس فرهنگ و هنر از این قضیه ناراحت بودیم و منتظر بودیم که ببینیم چه اتفاقی میافتد. از روابط عمومی سازمان تماس گرفتند و توضیح دادیم که غلط تایپی بوده و ماجرا را شرح دادیم. خوشبختانه دوستان هم پذیرفتند و گفتند که به هر حال این اشتباه صورت خوبی ندارد و تصحیح کنید. یکی- دو روز بعد در حاشیه یک برنامه آقای بهشتی را هم دیدیم و عذرخواهی مفصلی از ایشان کردیم. اما بدبختانه چند روز بعد دوباره همین ماجرا اتفاق افتاد و باز «سازمان میراث فرهنگی» تبدیل شد به «سارقان میراث فرهنگی» اینبار تقریبا همه مطمئن بودیم که سازمان میراث فرهنگی از این اشتباه نمیگذرد و حتما کار به شکایت میکشد. اما هم روابط عمومی این مجموعه و هم آقای بهشتی به تذکر شفاهی بسنده کردند و نه مصاحبهای علیه روزنامه انجام دادند و نه شکایتی کردند. باز هم وقتی در حاشیه یک مراسم آقای بهشتی را دیدیم با روی گشاده گفت مواظب باشید این اشتباه کار دست ما و خودتان ندهد. مدیریت روزنامه هم بعد از این ماجرا جرایمی را برای اعضای تحریریه (خبرنگار، دبیر سرویس، معاون سردبیر، سردبیر) و اعضای بخش فنی (حروفچین، نمونهخوان، صفحه آرا، مصحح، مسوول تیم تصحیح مدیر فنی روزنامه و...) در نظر گرفت که فکر کنم در تاریخ مطبوعات ایران ماندنی باشد. این خاطره را نقل کردم تا سعه صدر آقای بهشتی و برخی دیگر از مسوولان آن دولت را یادآور شوم تا مخاطب احتمالی پیش خود قضاوت کند که اگر این اشتباه در دولت بعد رخ میداد یا یک روزنامه چنین اشتباهی را میکرد آیا مسوولان دولتی از خیر این موضوع به راحتی میگذشتند؟ یا به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش میکشیدند.
سهیلا احمدی، مدیر نگارخانه هفتخوان در مراسم افتتاحیه نمایشگاهش در گالری شکوه: گردش چرخه اقتصاد هنر با خرید آثار هنری
گروه فرهنگ- نمایشگاه نقاشی خطهای سهیلا احمدی عصر جمعه هفدهم مردادماه 93 در گالری شکوه افتتاح شد.
«عشق هنرکویر» عنوان این نمایشگاه است که احمدی در آن 30 اثر نقاشی خط با تکنیک میکس مدیا و ابعاد متفاوت ارایه داده است. وی در این آثار اشعار شعرای بزرگی مانند حافظ، مولانا، سهراب سپهری و... را با بهرهگیری از خط نستعلیق، شکسته و ثلث روی بومهایش منعکس کرده است.
احمدی که تاکنون در سه نمایشگاه انفرادی نقاشی خط شرکت داشته است، در مورد آثار تازهاش در این نمایشگاه گفت: موضوع تمامی آثارم در این نمایشگاه عشق است و به همین دلیل از اشعاری در آثار استفاده کردم که مضمون عشق در آن مستتر باشد. در مجموعه آثار قبلیام از اشعار سهراب سپهری بهره گرفتم اما در این آثار از اشعار مختلفی از شعرای بزرگ ایرانی استفاده کردهام در واقع وقتی یک شعر را میخوانم، براساس موقعیت زمانی و مکانی که قرار دارم آنچه یک شعر به من الهام میدهد را روی بوم انتقال میدهم. موضوع و مسیر از قبل مشخص نیست بلکه خود شعر در هنگام کار مسیر را به من نشان میدهد و کار را جلو میبرد.
وی معتقد است، نقاشیخطهایش به صورت فی البداهه خلق میشوند و از قبل روی روند کاریش فکر نمیکند، همه چیز براساس احساساتش در لحظه پیش میرود، الهام قلبی که شعر در وی ایجاد میکند منجر به خلق
یک اثر میشود.
در این بین تکنیک آثار و متریالهایی که برای خلق یک اثر به کار میگیرد نیز بر حسب احساساتش در هنگام کار مشخص میشود.
تونالیته رنگهایی که او در آثارش به کار گرفته، ملهم از رنگهایی است که در طبیعت کویر به چشم میخورد، وی در این آثار بیشتر از رنگهای قهوهای، فیروزهای، طلایی و مسی بهره گرفته است، احمدی در رابطه با تنوع آثارش به لحاظ فرم و رنگ گفت: تنوع آثارم به لحاظ فرم و رنگ به تاثیرات زندگی در یزد مربوط میشود، هر کدام از این آثار میتوانند خود یک مجموعه باشند اما دوست دارم در یک نمایشگاه آثاری با تنوع زیاد ارایه دهم. احساساتم در لحظه خواندن شعر مرا به سمت استفاده از رنگهای مختلف سوق میدهد، رنگها و بافتهای موجود در آثارم ملهم از آثار باستانی واقع در یزد و بافت قدیمی شهرهای اطراف آن است. رنگ آبی آسمان یزد و بافت کویری نیز تاثیرات زیادی روی کارها گذاشته است. از اینرو این بافت کویری را به گونههای مختلف میتوان در آثار رصد کرد.
احمدی که در حدود سه سال است مدیر نگارخانه هفتخوان در یزد است، در مورد فعالیتش در این زمینه گفت: با آنکه در رشته ریاضی و حقوق تحصیلاتم را گذراندهام اما همیشه به انجام کار هنری علاقه زیادی داشتم و این علاقه باعث شد گالری هفتخوان را سه سال پیش در یزد تاسیس کنم. تاکنون نمایشگاه متعددی برای هنرمندان مختلف در یزد و شهرهای دیگر مانند تهران، شیراز، اصفهان و گرگان در نگارخانه هفتخوان برپا کردم. قصد دارم در آینده گالری را به سمت برگزاری نمایشگاههای تخصصی در رابطه با خوشنویسی، نقاشی خط، تذهیب و نگارگری ببرم.
وی اضافه کرد: به عنوان فردی که علاقه به خرید آثار هنری دارم، معتقدم باید برای خرید یک اثر به دنبال تکنیک، نوآوری و استعداد خاص یک هنرمند بود و نباید سابقه وی را در فروش آثارش در حراجهای بینالمللی چک کرد، شاید هنرمند جوانی تاکنون یک نمایشگاه برگزار کرده باشد اما آثار هنری با کیفیت و قوی ارایه دهد، از این رو باید جوانان را حمایت و به انجام هر چه بیشتر کار هنری تشویق کرد. در واقع با خرید آثار هنری باید کمک کرد که چرخه اقتصاد هنر در گردش باشد.
سهیلا احمدی متولد 1349 است. او که مدیر نگارخانه هفتخوان در یزد است دارای مدرک ریاضی، حقوق قضایی و فوق ممتاز خوشنویسی در رشته نستعلیق و نقاشی خط است. وی تاکنون 10 نمایشگاه انفرادی در ایران برپا کرده و در بیش از 50 نمایشگاه گروهی در داخل و خارج از کشور در آمریکا، کلمبیا، تهران، یزد، شیراز، اصفهان و... شرکت داشته است.
نمایشگاه نقاشی خطهای «عشق هنر کویر» تا چهارشنبه 22 مردادماه 93 در گالری شکوه دایر است و علاقهمندان میتوانند همه روزه از ساعت 17 تا 21 از این آثار در گالری شکوه واقع در سه راه فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان شهید سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، شماره 19 بازدید به عمل آورند.
اردشیر صالحپور دبیرجشنواره فجر: هرکس با تنهاییاش دغدغه امروز جامعه ماست
گروه فرهنگ- دهمین اجرای نمایش «هرکس با تنهاییاش» با احترام به بانو زندهیاد نیکو خردمند تقدیم مخاطبان شد و در حالی پایان یافت که با تشویق زیاد تماشاگران و عدم تمایل آنها برای ترک سالن روبهرو شد، در این بین اساتیدی مانند دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی، اصغر همت، دکتر محمدرضا خاکی، کورش نبیزاده، بیژن امکانیان، دکتر اردشیر صالحپور و منظر لشگری در جمع تماشاگران حضور داشتند.
اردشیر صالحپور، دبیر جشنواره تئاتر هم ضمن تقدیر از گروه اجرا گفت: من نمایش را بسیار دوست داشتم، نمایش از خانواده حرف میزند و ما میدانیم در جامعه ما خانواده رو به زوال است. آلبر کامو، نویسنده فرانسوی نظریه جهنم خویشتنداری را مطرح میکند که انسان به درون خودش میرود و از ارتباط با آدمها غافل است اما این ممکن نیست چون انسان موضوعی اجتماعی است. ما میدانیم که خانواده بنای جامعه است، شخصیت اصلی این نمایش درصدد حفظ خانواده است و همچنین حفظ مادرش چون مادر چراغ خانواده است، مادر کسی است که خانواده با او معنا پیدا میکند پس خانه و مادر دغدغه اصلی شخصیت اول نمایش است. به نظر من هرکس با تنهاییاش دغدغه امروز جامعه ماست.
پس از آن دکتر خاکی استاد دانشگاه هم از کارگردانی نمایش قدردانی کرد و گفت: نمایش از نشانههای زیادی تشکیل شده است، صحنه و صدا نوعی نشانه نمایشی است که با تخیل تماشاگر پیش میرود، کارگردان نشانهها را به خوبی انتخاب کرده است.
اصغر همت هم با اشاره به اینکه در ایران گروه ثابت تئاتری نداریم، گفت: در این نمایش چند نسل بازیگران حضور داشتند، با توجه به زمان کمی که گروه برای تمرین فرصت دارند هماهنگی حسی بین بازیگران برقرار بود.
بیژن امکانیان، بازیگر تئاتر و سینما گفت: در نمایش ظرافتهای زیادی وجود دارد. امکانات ساده صحنه و انتقال صدا توسط بازیگران از بیرون به داخل نمایش، ظرافت زیادی به اجرا داده است و برای من دوستداشتنی بود.
کورش نبیزاده، تهیهکننده سینما از بازیگران نمایش تجلیل کرد و گفت: نمایش از جنگ حرف میزند، از آشفتگی بین دو نیرو، بدیهی است که جنگ بین دو نیروی حق و ناحق روی میدهد مثل تمام جنگهای دنیا و یکی از این نیروها بازنده میشود، هرکدام از این نیروها ارزشهای خود را دارد و ما چقدر دقیق دیدیم که جنگ آدمها را از احساس تهی میکند و ارزشهای آنها را به خطر میاندازند.
لازم به ذکر است در این نمایش گلچهره سجادیه، هوشنگ قوانلو، سید جواد یحیویی، مهدی فریضه، پانتهآ تاجبخش، مژده دایی و امیرحسین متینفر نقشآفرینی میکنند و الهه حاجیزاده و علیرضا سردشتی به عنوان گروه کارگردانی نمایش، سیدمهدی احمدپناه را همراهی میکنند.
علاقهمندان به دیدن این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند یا با شماره 09397398279 تماس حاصل فرمایند.
سیمین بهبهانی همچنان در کما
ایسنا- سیمین بهبهانی همچنان در کماست و در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری است.
یکی از بستگان این شاعر روز شنبه درباره آخرین وضعیت جسمی وی اظهار کرد: حال خانم بهبهانی وخیم بوده و در آیسییو بستری شده و همچنان هم وضعیتشان به همان شکل است و تغییری نکرده است.
وی درباره سطح هوشیاری بهبهانی نیز گفت: وضعیتشان حساس است و گاهی بالا و پایین دارد اما ما خیلی نمیتوانیم در اینباره اظهارنظر کنیم، امیدواریم حالشان بهتر شود.
به گفته علی بهبهانی، پسر سیمین بهبهانی بیماری او به خاطر نارسایی ریوی و قلبی است و نارسایی ریوی به قلبش زده است.
سیمین بهبهانی از شامگاه چهارشنبه 15 مردادماه در بیمارستان بستری شده و ممنوعالملاقات است.
کنسرت همایون شجریان باز هم تمدید شد
مهر- کنسرت «چرا رفتی» به آهنگسازی تهمورس پورناظری و خوانندگی همایون شجریان به دلیل استقبال تماشاگران برای سومینبار تمدید شد.
محمدحسین توتونچیان، تهیهکننده این کنسرت گفت: کنسرت «چرا رفتی» که پیش از این در روزهای 23 و 24 مردادماه تمدید شده بود برای یک اجرای دیگر در روز 25 مردادماه ساعت 21:30 تمدید شد تا همایون شجریان و تهمورس پورناظری یازدهمین اجرای خود را در تالار وزارت کشور روی صحنه ببرند.
مدیر موسسه فرهنگی هنری ققنوس ادامه داد: 32 هزار بلیت این کنسرت برای 10 اجرا به فروش رفته است و ما همچنان با تقاضای مخاطبان برای تمدید برگزاری این کنسرت روبهرو هستیم. این حجم از استقبال هنردوستان ما را بر آن داشت تا برای پاسخ به حمایت علاقهمندان و همچنین جلوگیری از فروش غیرقانونی بلیت این کنسرت را مجددا تمدید کنیم.
کنسرت «چرا رفتی» اجرای زنده قطعات آلبوم «نه فرشتهام نه شیطان» است که طی دو شب گذشته در چهار سانس برگزار شده است.
در این اجرا سهراب پورناظری به عنوان تکنواز کمانچه حضور دارد و حسین رضایینیا نوازنده سازهای کوبهای، تینا جامهگرمی نوازنده ویلن، علی جعفری پویان نوازنده ویلن، آیین مشکاتیان نوازنده سازهای کوبهای، مهیار طریحی نوازنده سنتور، سهراب برهمندی نوازنده ویولا، آتنا اشتیاقی نوازنده ویلنسل، سپند دادبه نوازنده عود، احسان فرامرزی نوازنده گیتار، میلاد محمدی نوازنده تار، خورشید دادبه نوازنده تار و آرین کشیشی نوازنده گیتار باس از دیگر هنرمندانی هستند که در این کنسرت هنرنمایی میکنند.
همچنین این کنسرت پس از تهران به کرمان خواهد رفت تا تور شهرستانهای خود را از این شهر آغاز کند.
رضا داودنژاد از بیمارستان مرخص شد
ایسنا- رضا داودنژاد، بازیگر سینما از بیمارستان مرخص شد. این بازیگر که به دلیل مشکلات گوارشی ناشی از ادامه مراحل درمانی عمل پیوند کبد هفته گذشته در بیمارستان عرفان بستری شده بود، روز جمعه 17 مردادماه مرخص شد.
داودنژاد که در بیمارستان «نمازی» شیراز عمل پیوند کبدش را دو سال گذشته انجام داده است، همچنان برای مساعد شدن عمل دوم تحت نظر پزشکان آن بیمارستان است.
این بازیگر بازی در فیلمهایی چون «مصائب شیرین»، «کلاسهنرپیشگی»، «هوو»، «بچههای بد» را در کارنامه
هنریاش دارد.
27 نویسنده و مترجم به چهارمین دوره شبهای داستان میروند
ایلنا- ۲۷ نویسنده و مترجم در چهارمین دوره شبهای داستان برج میلاد داستانخوانی میکنند.
به گزارش ایلنا، چهارمین دوره شبهای داستان از یکم تا هفتم شهریورماه ۹۳ در مرکز همایشهای برج میلاد تهران برگزار میشود. در این دوره ۲۷ نویسنده و مترجم که طی سه دوره قبل حضور نداشتهاند، برای علاقهمندان داستانخوانی میکنند.
همچنین در حاشیه این برنامه مخاطبان و دوستداران داستاننویسی میتوانند داستانکهایی ۵۰۰ کلمه را به
نشانی shabhayedastan@gmail.com ارسال کنند تا از میان آنها تعدادی انتخاب و از نویسندگانشان برای داستانخوانی دراین شبها دعوت شود.حضور در این برنامه برای همگان آزاد است.