Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

8

$
0
0

پوسترحاشیه ساز کمپین هنرمندان در موضوع هسته‌ای؛ مجیدی: هدف همه ما حفظ منافع ملی است

دیپلماسی مختص دولتمردان و سیاسی‌ها نیست. کشوری که می‌خواهد وجهه‌اش را در مجامع بین‌المللی بعد از هشت سال تخریب، ترمیم کند باید از همه ظرفیت‌های بالقوه‌اش استفاده کند؛ از ورزش گرفته تا هنر و علم و فناوری.
تاریخ را هم که نگاهی بیندازیم می‌بینیم غیر از گفت‌وگوهای سیاستمداران، دیگر موضوعات هم روابط بین کشورها را اصلاح کرده. شاید معروف‌ترینش رابطه چین و آمریکا باشد که با مسابقه پینگ پنگ به روال عادی برگشت.
حالا در موضوع هسته‌ای، عده از کارگردانان سینما که اسم و رسمی در مجامع بین‌المللی دارند پیش قدم شدند و کمپینی ایجاد کردند. عباس کیارستمی، مجید مجیدی، اصغر فرهادی، رخشان بنی‌اعتماد، رضا میرکریمی و محمد مهدی عسگرپور. کسانی که این سال‌ها اسمشان در جشنواره‌های معروف بین‌المللی شنیده شده و توانسته‌اند جوایزی هم به دست بیاورند. عباس کیا‌رستمی نخل طلای کن را گرفته و اصغر فرهادی اسکار را. رخشان بنی‌اعتماد هم، چند هفته پیش جایزه فیلمنامه نویسی جشنواره ونیز را برد. نفس عمل عیب و نقصی ندارد. اما نمی‌دانیم چرا کمتر پیش آمده در کشور ما کاری شروع شود و پشت بنده‌اش حاشیه‌ای همراهش نباشد. چند روزی از موضوع نگذشته، کارگردانان عضو کمپین به خاطر شعاری که روی پوستر کمپین درج شده، مجبور به توضیح شدند. شعاری که می‌گوید: «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست». در همین رابطه مجید مجیدی توضیحاتی داده است، او از سفارش محمد جواد شریف گفته و حرکت کارگردانان:« چند روز پیش از سوی آقای جواد ظریف وزیر امور خارجه با ما تماسی گرفته و خواسته شد که عده‌ای از هنرمندان که وجهه بین‌المللی دارند در مسیر مذاکرات هسته‌ای و برای احقاق حقوق حقه مردم ایران، دولت را یاری رسانند و به همین منظور پوستری از سوی وزارتخانه آماده شد که ما نیز آن را تایید کردیم و موکدا تشکیل یک کمپین را رد می‌کنم.
کارگردان «بید مجنون» ادامه داد: این مذاکرات از سوی دولت جمهوری اسلامی به منظور حل مشکل پرونده هسته‌ای انجام می‌گیرد و تاکید همه ارکان نظام بر این است که با حفظ شان و حقوق مردم باشد و همه هنرمندان از جمله ما شش نفری که حمایت خود را از مذاکرات اعلام کردیم، حرفمان جز حفظ عزت نظام و مردم ایران نیست.
مجیدی با اشاره به اینکه درخواست وزارت خارجه مبنی بر انجام این امر با سرعت بوده است، بیان کرد: من و دیگر دوستانی که این حرکت را قبول کردیم در جهت منافع ملی کشور اقدام کردیم و دلیل تفسیرها و تعبیرهای غلط که از روز گذشته در برخی رسانه‌ها منتشر شده است، نمی‌دانم.
وی افزود: همه ما بارها در سخنان مقام معظم رهبری شنیده‌ایم که ایشان فرموده‌اند به مذاکره‌کنندگان هسته‌ای اعتماد دارند و با چنین تاکیدی دیگر حجت بر همه ما تمام است. ما هم با علم به اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای امین مردم و نظام هستند به این حرکت پیوستیم و هدف اول و آخرمان هم حفظ منافع ملی بوده است. من به شدت این تعبیرِ غلط که شعار «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست» را به حرکت ما نسبت داده است، رد می‌کنم و این سوال را می‌پرسم که کدام عقل سلیمی می‌پذیرد که ایران به هر قیمتی بر سر پرونده هسته‌ای با غرب به توافق برسد که اگر قرار بود هر آنچه آنها می‌گویند ما بپذیریم، مذاکرات تاکنون چندین باره به نتیجه رسیده بود.
کارگردان «بچه‌های آسمان» با اشاره به اینکه شاید در ترجمه مفاهیم سوءتعبیرهایی رخ داده است، بیان کرد: نه نظر دولت و نه قطعا نظر ما این نبوده است که بگوییم به هر قیمتی باید مذاکرات به نتیجه برسد. به اعتقاد من باید بررسی شود که ریشه این سوءتعبیرها کجاست تا نه دولت تضعیف شود نه هنرمندان.
مجیدی با تاکید بر اینکه هنرمندانی که به این حرکت پیوستند هدفشان کمک به دولت بوده است، توضیح داد: من قویا خبر ایجاد یک کمپین را رد می‌کنم و توضیح می‌دهم که این حرکت در پی پیغام دوستانه آقای ظریف به هنرمندان و درخواست وزیر برای همراهی چهره‌های بین‌المللی سینمای ایران با تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای برای کمک به روند مذاکرات انجام شد. ایشان این‌گونه مدنظرشان بود که با توجه به اینکه هنرمندان چهره‌هایی هستند که نزد مردم وجاهت و محبوبیت دارند، همراهی آنها با روند مذاکرات می‌تواند مسیر را هموارتر کند.
وی با ابراز تعجب از برخی تفسیرهای غلط که از آنها به شیطنت رسانه‌ای تعبیر کرد، گفت: این تعبیرهایی که از دیروز به گوش ما می‌رسد برای همه افرادی که به این حرکت پیوستند حیرت آور است.
این کارگردان مطرح سینمای ایران که این روزها مشغول ساخت پروژه بین‌المللی «محمد (ص)» است در پایان گفت: این سوءتفاهم‌ها و تعبیرهای غلط باید به شکل منطقی رفع شود. من یقین دارم که نظر همه ارکان نظام و مردم و هنرمندان بر این است که حق و عزت ملت ایران باید در مذاکرات هسته‌ای به رسمیت شناخته شود.
مهدی عسگر‌پور هم در این زمینه گفته:‌ این کمپین با هماهنگی دستگاه‌های دیپلماسی کشور و برای دفاع از حقوق شناخته شده هسته‌ای کشورمان تنظیم شده است تا از ظرفیت چهره‌های موفق سینمای ایران در خارج از کشور در جهت تقویت دیپلماسی عمومی استفاده شود.وی در پاسخ به اینکه جمله‌ای در بیانیه آمده که برخی‌ها را در داخل به مخالفت وا‌داشته است‌،جایی که گفته شده «هر توافقی بهتر از عدم توافق است»، پاسخ داد: اولا جدا کردن و درشت کردن یک جمله از متنی که در آن شرایطی نیز برای مذاکره ذکر شده است کار صحیحی نیست. چون اینها با هم معنا می‌دهند. دوما از متن انگلیسی بیانیه و ترکیب امضا کنندگان کاملا مشخص است که این نامه خطاب به طرف غربی‌ نوشته شده است و هدف آن آشنا کردن افکار عمومی جهانی با مسوولیت خطیری است که به عهده طرف‌های مذاکره‌کننده غربی است و همچنان معتقدیم هر توافقی با ایران برای غربی‌ها بهتر از عدم توافق است. بدیهی است اگر می‌خواستیم پیامی برای داخل داشته باشیم‌، متن را فارسی منتشر می‌کردیم و از بزرگان دیگری از سینما می‌خواستیم ما را همراهی کنند.‌

 

نمایشگاه «دیدار» هنرمندان در رفسنجان
گالری مژده، آثار ١٨ هنرمند تجسمی را درقالب نمایشگاه «‌دیدار‌» در شهرستان رفسنجان به تماشا می‌گذارد. مژده طباطبایی، مدیر گالری مژده با اعلام خبر فوق گفت‌: ‌‌برای دومین سال پیاپی نمایشگاهی از آثار تجسمی در رفسنجان برگزار می‌کنیم‌؛ این رویداد که جمعه ١١ مهر‌ماه آغاز به کار می‌کند با همکاری گالری باران و در محل این گالری برپا می‌شود.‌
وی استقبال شایان توجه مردم رفسنجان از نمایشگاه سال پیش را دلیل اصلی خلق رویداد «دیدار » ذکر کرد و گفت‌: ‌‌در این نمایشگاه با شناخت بیشتر از سلیقه و خواست مردم هنردوست رفسنجان آثاری را با محوریت نقاشی خط و نیز چند اثر نقاشی و عکس به تماشا خواهیم گذاشت که در عین میراث‌داری از هنر اصیل ایرانی، جلوه‌هایی از نوآوری و روزآمدی در آثار پدیدار است‌‌.
طباطبایی گفت‌: ‌‌در نمایشگاه «‌دیدار‌» ۴٠ اثر از ١٨ هنرمند از سه نسل هنرمندان معاصر ایران‌: منوچهر نیازی، عین الدین صادق زاده، حسین غلامی، اسماعیل رشوند، بهرام حنفی، احمد محمد پور، بابک رشوند، کیارش یعقوبی، سیامک زمردی مطلق،  ساسان سلاسلی، محمد فدایی، حمیده حجار، مرتضی اشتیاقی، مریم شکاری، شیوا عینی، حجت امانی، فرشاد فرشته حکمت و مهربان مهربانی ارایه می‌شود‌.شایان ذکر است نمایشگاه دیدار تا ١٣ مهر‌ماه در گالری باران واقع در رفسنجان، خ شهید بهشتی، عمارت گلستان امین دایر خواهد بود.

 

کنسرت «کیتارو» در‌هاله‌ای از ابهام
ایسنا- در حالی که فقط 15 روز به زمان اعلام‌شده برای برگزاری کنسرت «کیتارو» آهنگساز و نوازنده‌ سرشناس ژاپنی باقی مانده، نوازندگان ارکستری که قرار است در تهران همراه او بنوازند، هنوز یک جلسه هم تمرین نکرده‌اند.چند ماهی می‌شود که خبر برگزاری کنسرت کیتارو در تالار وزارت کشور و سه شب اجرای او در تهران شنیده می‌شود و اتفاقا بلیت‌فروشی برای این کنسرت هم از یک سایت مبتدی و بدون رزومه‌ مشخص آغاز شده است‌ اما در حال حاضر خبرهای خوشی از این کنسرت به گوش نمی‌رسد.تهیه‌کننده‌‌ کنسرت‌ شخصی به نام «علی چراغعلی» است که اتفاقا از فروش رفتن بیش از پنج‌هزار بلیت کنسرت هم خبر داده‌ اما هنوز هیچ قراردادی با نوازندگان و سایر عوامل نبسته است.
وی همچنین در گفت‌وگوهای خود با رسانه‌ها از همراهی «ارکستر سمفونیک تهران» با کیتارو در این کنسرت خبر داد، این در حالی است که کیتارو رپرتواری برای ارکستر سمفونیک ندارد و این ارکستر مدت‌هاست که تعطیل شده و اکنون در حال بازسازی است.
پس از پیگیری‌ها مشخص شد که این هنرمند شهیر قرار است‌ با تعدادی از نوازندگان ارکستر سمفونیک سابق اجرا داشته باشد و «نادر مرتضی‌پور» هم قصد دارد که این ارکستر را رهبری کند.زمان برپایی کنسرت کیتارو در تهران‌ 23، 24 و 25 مهرماه اعلام شده است‌ اما متوجه شدیم که نوازندگان هنوز یک جلسه هم تمرین نکرده‌اند‌ البته این تمرین نکردن دلیل مهمی دارد.به هر حال‌ این یک روند حرفه‌ای برای برگزاری کنسرت است.پیگیری‌ها حاکی از آن است که نوازندگان نیز اطلاعات دقیق و شفافی از این کنسرت و آنچه قرار است‌ روی صحنه اجرا کنند، ندارند و خودشان هم معتقدند که آغاز نشدن تمرینات‌ امری طبیعی نیست.

تمدید «ترانه‌های قدیمی» فقط برای یک سانس
در پی استقبال مخاطبان از موسیقی- نمایش «ترانه‌های قدیمی» اجرای این نمایش در همان روز 25 مهر 93 برای سانسی دیگر در ساعت 20:30 تمدید شد. این اجرا فقط در یک شب و دو سانس در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود و تمدید مجددی نخواهد داشت.
در ادامه تور موسیقی نمایش «ترانه‌های قدیمی» به نویسندگی و کارگردانی محمد رحمانیان پس از اجرای موفق شهرهای مشهد و شیراز، این نمایش روز 25 مهر روی صحنه می‌رود. موسیقی نمایش «ترانه‌های قدیمی» سال گذشته در مجموعه تالار شمس (اکو) روی صحنه رفته بود که با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد از همین رو مجددا بناست در تهران روی صحنه برود.
«ترانه‌های قدیمی» با بازی علی عمرانی، مهتاب نصیرپور، حبیب رضایی، افشین هاشمی، اشکان خطیبی، علی سرابی، سحر دولتشاهی، معصومه رحمانی و پرستو رحمانیان نخستین نمایشی است که بناست در سالن مرکز همایش‌های برج میلاد روی صحنه برود. در این نمایش فردین خلعتبری به عنوان مشاور کارگردان همکاری دارد، سامان احتشامی پیانو می‌نوازد و علی زند وکیل منتخبی از ترانه‌های ماندگار موسیقی ایران را می‌خواند.
گفتنی است، تور این نمایش پس از اجرا در تهران، در شهرهای شیراز و اصفهان ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان برای تهیه بلیت می‌توانند به آدرس اینترنتی http://www.iranconcert.com مراجعه کنند.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

Trending Articles