علی جنتی در مراسم تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی: ترویج مطالعه با بومیسازی محصولات فرهنگی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که براساس سند چشمانداز 2014 ایران باید نخستین کشور منطقه به لحاظ علمی و فرهنگی باشد و گامهای اجرایی چنین تصمیمی در مرحله اول توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امید است روزی برسد که کسانی که به خواستگاری میروند به جای اینکه از اموال آنها پرسیده شود از میزان پیوندشان با کتاب و کتابخوانی سوال شود. سستی در مطالعه یکی از پرخسارتترین آفتهای فرهنگ عمومی است و پیدا کردن ریشههای این سستی باید از برنامههای مهم توسعه کتاب و کتابخوانی باشد.
وی افزود: برای اینکه سنت کتابخوانی کشور نهادینه شود باید شوق مطالعه را در کودکان و نوجوانان برانگیزیم که تجهیز کتابخانههای مدارس همراه با ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با توجه به بومیسازی کتابها میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
بنا به گفته جنتی، باید شمار کتابهای مفید افزایش یابد. کتاب باید به سبد اقتصادی و فرهنگی خانهها برگردد و در خانهها با بومی کردن محصولات فرهنگی اشتیاق به مطالعه افزایش یابد.
وی در ادامه گفت: کتابدار با تلاشهای سترگش در توسعه فرهنگ تمدنها نقش انکارناپذیری دارد. هر کس در حوزه تولید و مصرف فراگیر کتاب نقش داشته باشد، اعم از کتابفروش یا کتابدار خادم فرهنگ است. توانمندسازی کتابداران در ارایه فعالیتهایشان به بهترین وجه میتواند در پرورش اطلاعات موثر باشد. برهمین اساس وضعیت رفاهی کتابداران از اهم مهمات است. اگرچه کتابداران کسانی هستند که در میان قفسههای کتاب کمتر دیده میشوند و حیای آنها اجازه نمیدهد تا مطالباتشان را با هیاهو مطرح کنند، اما شان و منزلت اجتماعی آنان مقولهای است که پاسداشت آن وظیفه ماست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: البته باید اعتراف کنم که در یک سال اخیر کوششهای زیادی در تامین مشکلات حقوقی و معیشتی آنان صورت گرفته است. اما همه آنچه در قالب آرمانهای ما در حوزه افزایش سرانه مطالعه وجود دارد وابسته به برنامهریزی و تلاش مدیران این مسیر است. رشد کتابدار، تعدد نسخ امانت دادهشده و... همگی نشان از اهتمام جدی اعضای کتابخانههای عمومی در زمینه اهمیت دادن به رشد و توسعه فرهنگ مطالعه است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری نیز با حضور در این مراسم گفت: جناب جنتی به خوبی مشکلات کتابداران را میدانند و طبعا راه حل آنها نیز در دست ایشان است.
او تاکید کرد: اصل مساله کتاب به قدری مهم است که در آیات متعددی از کتاب نام برده شده و برگزاری چنین مراسمی ریشه در همین موضوع دارد.
گلپایگانی با بیان آیاتی چند از قرآن کریم که به واژه کتاب مزین شده، گفت: کتاب در قرآن زیاد تکرار شده است. کتاب هم در دنیا و هم در آخرت کاربرد دارد. کتاب کاربرد یک کیفرخواست را در قیامت داراست بنابراین اگر کتاب را به دست راست انسانی بدهند بهشتی است و اگر همین کتاب را در دست چپ او بگذارند جهنمی خواهد بود و این نشان از اهمیت کاربرد کتاب در زندگی دنیوی و اخروی ما دارد.
او تصریح کرد: در طول تاریخ کشور ما بیشترین صدمات به کتاب و کتابخوانی از سوی مغولها وارد شده است، اگرچه دولت صفویه تا اندازهای این هجمه را جبران کرد. بسیاری از مفاهیم ارزشمند گنجاندهشده در فقه اسلامی از طریق کتابهای افرادی مثل شیخ مفید و امثال آنها منتقل شده است. البته کتاب شمشیر دولبهای است؛ کتاب مفید ارزشمندترین اثر است که بیشترین تاثیر را در انسانها میگذارد اما کتاب مسموم ضرری غیرقابل جبران است که خطری بزرگ تلقی میشود.
رضا صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در سخنانی گفت: ما به عنوان مجموعه نهاد کتابخانهای معتقدیم باید در سیاستهای حقوق و مزایا عدالت رعایت شود و از دولت تدبیر و امید که گفتمان محوری او بر تامین عدالت استوار است انتظار میرود تا این مهم را محقق کند.
رییس کتابخانه ملی گفت: تحول در معیشت زیستی این افراد باید سرلوحه قرار گیرد. نمیتوان از کتاب صحبت کرد و کتابدار را نادیده گرفت. همچنان که نمیتوان از کتابدار صحبت کرد و نسبت به تامین منزلت و معیشت او بیتفاوت بود. مجموعه انسانهای خموش و فهمیده و اندیشمند کتابدار ما پیوسته سکوت کردهاند. هیچ دلیل عقلی نیست که امروز در سیستم عدهای برخوردار و عدهای غیربرخوردار باشند. عدالت در مجموعه کارکنان دولت از خواستههای ماست.
رییس کتابخانه ملی تاکید کرد: اگر ما از کتابدار دفاع میکنیم دفاع از فضیلت است، همچنان که وقتی از نهاد کتابخانهها صبحت و دفاع میشود دفاع از نهاد فضیلت است. باید الگوی مصرف به الگوی مصرف فرهنگی بدل شود و توسعه از جنس توسعه فرهنگی رخ دهد تا تولید فرهنگی سرلوحه فعالیتهای ما قرار گیرد.
در این مراسم محمد اللهیاری، معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی با بیان اینکه هفته کتاب این دوره در دو هفته برگزار میشود گفت: هفته کتاب شروع دوره جدیدی در نهاد کتابخانههای عمومی کشور خواهد بود و با افزایش رضایتمندی کتابداران و ایجاد انگیزه بیشتر در کتابخوانها گره خواهد خورد.علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی نیز با خوانش نثری مسجع گفت: کتابداران هرگز فعالیت کتابداری خود را منوط به تامین امور رفاهی خود نکردهاند و پیوسته خدمات کتابداری خود را به بهترین وجه در اختیار خوانندگان کتابها قرار دادهاند.
در انتهای این مراسم از کتابداران نمونه کشوری و کتابخوانهای برگزیده تقدیر شد.
فیروزههای کویر در گالری شکوه
ایلنا- «فیروزههای کویر» عنوان نمایشگاهی است که بخشی از عواید آن به کودکان تحت پوشش موسسه نیکوکاری مهر آفرین اختصاص خواهد یافت. آزرمگین ۲۳ اثر تذهیب با موضوعات فلسفی عرفانی را به همراه 9 اثر با تکنیک فوتومدیا که تلفیق عکس و تذهیب است را در این نمایشگاه به تماشا میگذارد.در این آثار، تذهیب برخلاف گذشته که برای تزئین تصاویر نگارگری و حاشیه قرآن و کتابها استفاده میشد به عنوان یک عنصر تصویری که خود به تنهایی معنا دارد به کار گرفته شده است.
این نمایشگاه روندی از آثار تذهیب هنرمند را در کنار آثار فوتو مدیا روی بومهای بزرگ که با تذهیب منطبق شده را پیش روی مخاطب قرار میدهد.
تذهیبها روی کاغذهایی با زمینه رنگ شده با پوست گردو و چای کار شدهاند و هنرمند در آنها بیشتر از ورق طلا و رنگهایی چون لاجوردی، فیروزهای، مشکی و... بهره گرفته است اما رنگآمیزی آثار فوتومدیا چون تلفیقی از عکس و تذهیب هستند متفاوت است.مامک آزرمگین طی بیش از ۲۵ سال فعالیت هنری در بیش از ۶۰ جشنواره، بینال و نمایشگاههای گروهی و انفرادی در ایران و خارج از کشور (سوئد، روسیه، دوبی و چندین شهر آلمان) شرکت کرد و از بازخورد تاثیر آثارش بر مخاطبان برای تکامل آنها بهره جست.
وی عضو چندین انجمن هنری و محیطزیستی در ایران و خارج از کشور نیز هست و طی سفرهایش کارگاههای تخصصی و آموزشی متعددی برپا کرده است؛ مقامها و دیپلمهای افتخار، مصاحبهها و چاپ آثارش در مجلات و کتب معتبر دنیا در رزومهاش جای دارند. در سال۲۰۰۷ بورسیه آکادمی زولتیوره در شهر اشتونگارت آلمان بود و در سال ۲۰۰۹ از طرف جشنواره «هزار و یک ایران» در شهر کارسروهه آلمان دعوت شد و در کنار هنرمندان بنام زن ایرانی که در رشتههای مختلف هنری دعوت شده بودند، در گالری gedok به صورت یک نمایشگاه انفرادی آثارش را به نمایش گذاشت.
نمایشگاه آثار تذهیب و فوتومدیا «فیروزههای کویر» تا پنجم آذرماه۹۳ در گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو، خیابان شهید سلیمی، کوچه امیر نوری، پلاک ۱۹دایر خواهد بود و علاقهمندان میتوانند همه روزه از ساعت ۴ تا ۸ عصر از این آثار دیدن کنند.
«سالگشتگی» در تئاتر باستیل پاریس
مهر- نمایش «سالگشتگی» نوشته و کارگردانی امیررضا کوهستانی که با بازی حسن معجونی و مهین صدری در ادامه نمایش «رقص روی لیوانها» ساخته شده، در ادامه اجراهای بینالمللی خود از 24 تا 30 ماه نوامبر (3 تا 9 آذرماه) در تئاتر باستیل پاریس روی صحنه میرود.
نمایش «سالگشتگی» در فستیوال«AUTUMN» پاریس اجرا میشود. در این فستیوال هنرمندان مطرحی از تئاتر جهان نظیر رابرت ویلسون و رومئو کاستلوچی نیز حضور دارند و آثاری را روی صحنه میبرند.امیررضا کوهستانی پیش از این نمایش «سالگشتگی» را در کشورهای سوییس، آلمان و بلژیک نیز روی صحنه برده است. این نمایش در ایران نیز در تالار شمس موسسه بینالمللی اکو اجرا شده بود.کوهستانی نمایش «رقص روی لیوانها» را در دهه 80 در تالار مولوی روی صحنه برد و با این نمایش اجراهای موفقی در عرصه بینالمللی داشت.
تسلیت کانون کارگردانان خانه تئاتر
برای درگذشت مجید بهرامی
ایلنا- کانون کارگردانان خانه تئاتر با انتشار پیامی درگذشت مجید بهرامی، هنرمند جوان تئاتر و سینمای کشور را تسلیت گفت.
در متن این پیام آمده است:
زندگی آن قدر ارزش زیستن داشت که مجید بهرامی از آغاز بیماری طولانی مدتش به مرگ، نه بگوید. اما دریغ از گوش ناشنوای مرگ که صدای زندگی خواه او را نشنید. اما ما شنیدیم و به زندگی مجید ایمان آوردیم چنان که مرگ او را هرگز باور نمیکنیم.
مجید بهرامی عزیز؛ خاطره «نرگس سیاه» و «خانه خورشید» بود با همه انرژی و توانمندی منحصربهفردش که در هر بار بر صحنه رفتن درخششی تازه از خود باقی میگذاشت.کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران درگذشت این بازیگر ماندگار معاصر را به خانواده، دوستان و جامعه تئاتر تسلیت گفته، آرامش روحش را خواستاریم.مجید بهرامی روز 24 آبانماه پس از شش سال و نیم مبارزه با بیماری سرطان در بیمارستان پارس درگذشت.
ردهبندی گروههای موسیقی برای اجرا
در تالار وحدت
ایسنا- چندی است که اجرای گروههای تئاتری در تالار وحدت سبب گله هنرمندان موسیقی شده است. در اینباره مدیرکل دفتر موسیقی توضیحهایی داد.مدتی است که گروههای تئاتری به اجرا در تالار وحدت رو آورده و با این کار، بعضا گروههای موسیقی را دچار مشکل کردهاند. بهگونهای که کنسرتها بعد از اجرای نمایش، یعنی ساعت 22 روی صحنه میروند.پیروز ارجمند در اینباره به ایسنا گفت: این اقدام پیش از حضورم در سمت مدیرکلی دفتر موسیقی انجام شده و من هم با نظر شما موافقم. در این راستا رایزنیهای انجام شده و ترجیح ما این است که سانسهای مطلوب برای اجرا در اختیار گروههای موسیقی باشد.
وی ادامه داد: تالار وحدت باید فقط زمانی به تئاتریها اختصاص داده شود که آنها قصد اجرای «تئاتر موسیقی» را داشته باشند. به هر حال تالار وحدت، برای اجرای اپرا طراحی شده و از این نظر، سالن مهمی است.