گروه فرهنگ- هفته پیش اخباری از فیلمبرداری «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا منتشر شد که میگفت فریبرز عربنیا برای فیلمبرداری صحنههای پایانی این فیلم در محل فیلمبرداری حاضر نشده است. دلیل این عدم حضور، تمام شدن مدت قرارداد عربنیا با گروه فیلمبرداری اعلام شد به همین خاطر ابراهیم حاتمیکیا تصمیم گرفت سکانس پایانی فیلم را که در یکی از پادگانهای نظامی فیلمبرداری میشد بدون حضور او که نقش شهید چمران را ایفا میکند، ضبط کند.
در برنامه جمعهشب «هفت» پژمان لشگریپور (از بنیاد سینمایی فارابی)، علی قائممقامی (مدیر تولید فیلم «چ») و فریبرز عربنیا روی خط برنامه هفت آمدند و درباره این اخبار و حواشی صحبت کردند.
عربنیا بعد از صحبتهای لشگریپور و قائممقامی، روی خط برنامه آمد و گفت: نمیخواستم به این جنجالها وارد شوم و اگر الان صحبتی میکنم به خاطر خودم نیست بلکه بهخاطر ضعفهایی است که دامنگیر سینمای ایران شده است. پیش از آن پژمان لشگریپور به نمایندگی از بنیاد سینمایی فارابی که سرمایهگذاری فیلم را برعهده دارد درباره اخبار و حواشی هفته گذشته توضیح داد: فیلمبرداری این فیلم 20 آذر بعد از پنجم ماه تمام شد. بحث رسیدن فیلم به جشنواره ربطی به حضور فریبرز عربنیا ندارد. همه عوامل مایل هستند این فیلم در جشنواره فیلم فجر رونمایی شود اما طبیعی است با احترامی که همه عوامل برای این جشنواره قائل هستند، میخواهند فیلم با کیفیت مطلوبی نمایش داده شود و باید تمامی مراحل فنی به اتمام برسد و این موضوع ربطی به حوادث اخیر ندارد اما با شرایطی که برای آقای عربنیا بهوجود آمد ما هم اعمال مدیریت کردیم. کاش آقای عربنیا توفیق داشتند و فیلم را تمام میکردند.
پس از لشگریپور، علی قائممقامی
(مدیر تولید این فیلم) با برنامه تماس گرفت و با اشاره به فیلمبرداری سکانس پایانی این فیلم گفت: روز شنبه قرار بود سکانس آخر فیلم را بگیریم که آقای عربنیا تشریف نیاوردند. ایشان مشکلاتی داشتند اما از طرف ما خلف وعدهای نشده بود. قائممقامی توضیح داد که عربنیا تا تاریخ نوزدهم آذرماه 1391 با گروه «چ» قرارداد داشته است و ادامه داد: ایشان دستمزد خود را کامل دریافت کرده بودند اما آقای حاتمیکیا به ناچار روز آخر فیلمبرداری به دلیل حضور نداشتن فریبرز عربنیا باتغییری در دکوپاژ، سکانس آخر فیلم را با یک نابازیگر فیلمبرداری کرد. ما نمیتوانستیم پروژه را تعطیل کنیم چون دو فروند هلیکوپتر آماده در آنجا مستقر شده و همه چیز برای فیلمبرداری آماده بود و طبیعتا نمیشد همه چیز را لغو کرد.
عربنیا آخرین نفری بود که در این بحث روی خط برنامه آمد و درباره حواشی یک هفتهای این فیلم حرف زد. او درباره قرارداد خود با گروه فیلمبرداری گفت: آقای قائممقامی امشب در دو مورد اظهارنظر نادرستی کردند و بحران جدی را خود ایشان سببساز شدند. من قرارداد داشتم و به مفاد آن پایبند بودم اما دوستانی میخواستند این مفاد را زیر پا بگذارند. این دوستان به سیستم بردهداری معتقد بودند در حالی که من به این سیستم اعتقاد ندارم و معتقدم اصول حرفهای کار باید رعایت شود. صلاحیت مدیر تولید نیست که درباره قرارداد من صحبت کند. قرارداد من با تهیهکننده کار بوده است و اگر تا بهحال چیزی نگفتم فقط به خاطر حرمتی است که برای فیلم قائل هستم. او با اشاره به صحبتهای قائممقامی که گفته بود، عربنیا تا نوزدهم آذرماه قرارداد داشته است، توضیح داد: دوستان میگویند من تا 19 آذرماه با پروژه قرارداد داشتهام اما باید اعلام کنم این مساله حقیقت ندارد بلکه من چهار ماه و 20 روز با دوستان قرارداد داشتم و پس از این مدت برای تمدید قرارداد باید از قبل با من هماهنگ میشد. سعی کردم به هر شکل با تیم تولید راه بیایم به همین دلیل سفر حج را هم لغو کردم و پس از آنکه مدت قراردادم تمام شد به دوستان فراهم کردن شرایط تمدید قرارداد را یادآور شدم حتی به آقای لشگریپور گفتم که اگر به ادامه حضور من بعد از پایان قرارداد نیاز است با حاتمیکیا صحبت کند و نظرش را به من بگوید گویا ایشان گفته بودند بدون حضور عربنیا هم میتواند سکانس آخر را بگیرد بنابراین من ترجیح دادم نیایم. عربنیا شرایط سخت گروه فیلمبرداری در سکانس پایانی فیلم را غیرواقعی دانست و گفت: درباره تجهیزات سنگینی که برای اجرای سکانس آخر آماده شده بود و دوستان اذعان دارند از ساعتها پیش از شروع فیلمبرداری تجهیزات آماده بوده باید بگویم این مساله صحت ندارد و با این روند میخواهند نرسیدن فیلم به جشنواره را به عدم حضور من در سکانس پایانی مربوط بدانند. حاضر هستم درباره روند کار در هر جایی که لازم باشد حضور پیدا کنم و با دستاندرکاران فیلم مناظره کنم. اگر بیش از این صحبت نمیکنم به خاطر شهید چمران است.
فیلم «چ» آخرین ساخته ابراهیم حاتمیکیا درباره بخشی از زندگی و مبارزات شهید چمران است. این کارگردان سالها در آرزوی ساخت این فیلم بود تا سرانجام توانست امسال آن را با حضور سعید راد، مریلا زارعی، بابک حمیدیان و فریبرز عربنیا مقابل دوربین ببرد. فیلمبرداری این فیلم با وجود حواشی به وجود آمده پیرامون عدم حضور عربنیا در سکانس پایانی، تمام شده است و مراحل فنی را میگذراند اما با وجود تاخیر به وجود آمده در آغاز مراحل فنی هنوز مشخص نیست آخرین ساخته ابراهیم حاتمیکیا به جشنواره سیویکم فیلم فجر میرسد یا خیر.
پاسخ به اعتراض در مورد ثبت تار در یونسکو: ایران ملزم به بحث با طرف آذربایجانی است
یک هفته پیش تار ایرانی به عنوان میراث معنوی کشور آذربایجان در نشست یونسکو در پاریس به ثبت رسید. در جریان ثبت این ساز که اهالی آذربایجان ادعای ترکی بودن آن را دارند در حالیکه در کمال شگفتی از مقامهای موسیقی ایرانی پیروی میکند، با اعتراض مقامات ایران به این اقدام یکجانبه از سوی این کشور، مدیر روابط بینالملل و برنامههای فرهنگی وزارت فرهنگ و گردشگری آذربایجان با استناد به مقررات کنوانسیون میراث جهانی، ارسال تار را از سوی ایران نیز به یونسکو مجاز اما منوط به بحث و گفتوگو با طرف آذربایجانی دانست. خبرگزاری آذربایجان اعلام کرد که طرف ایرانی میتواند درهر زمان این اثر را برای ثبت به کمیسیون فهرست میراث فرهنگی ناملموس یونسکو ارسال کند.
به گفته وی، طبق یکی از مواد کنوانسیون حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس، اگر کشوری عنصر فرهنگی خاصی را به این کمیسیون معرفی کند، آن عنصر فرهنگی مشخصا از طرف همان کشور و به نام آن کشور در فهرست یونسکو معرفی و ثبت خواهد شد و اگر کشورهای دیگری نیز حامل همان عناصر فرهنگی باشند، آن کشورها نیز میتوانند در آینده آن اثر را به یونسکو ارسال کنند اما طبیعتا کشورهای موردنظر در این مورد(مشخصا ثبت تار) باید با کشور آذربایجان مذاکره کنند چراکه کشور آذربایجان قبل از همه این اثر را معرفی و ثبت کرده است.
طبق این اظهارات ایران نیز میتواند در آینده پرونده تار را به کمیسیون میراث معنوی یونسکو ارسال کند با این تفاوت که به دلیل پیشدستی کشور آذربایجان در ثبت این اثر، طرف ایرانی ملزم به بحث و گفتوگو با طرف آذربایجانی خواهد بود.
این جوابیه همچنین اعلام کرده است که این کشور در معرفی و ثبت هنر نوازندگی تار آذربایجانی در یونسکو از سوی این کشور مقررات بینالمللی و همه اصول کنوانسیون حفاظت ازمیراث معنوی را در نظر داشته است.
به گفته وی، سند ویژهای که در این زمینه به یونسکو تسلیم شده، براساس همین مقررات و حاصل یک دوره کار یکساله بوده است.
عیوضزاده گفت: هیچ ادعایی علیه هیچ کشوری نشده و در سند به اجرای تار در برخی دیگر کشورها از جمله ایران، ترکیه و عراق اشاره شده است، با این حال تار آذری ویژگیهای خاص خود را دارد.
حوزه هنری به روند سابق خود ادامه میدهد: سال آینده هم فیلم تحریمی داریم
گروه فرهنگ- در حالی که این روزها به زمان برگزاری سیویکمین جشنواره فیلم فجر نزدیک میشویم و در سال گذشته سینمای ایران، سینماگران زیادی درباره وضعیت ناخوشایند به وجود آمده توسط حوزه هنری برای اکران فیلمها حرف زدند و به آن اعتراض کردند، حوزه هنری اعلام کرد که سال آینده هم به این روند ادامه خواهد داد؛ روندی که با آغاز سال 1391 آغاز شد و حوزه هنری اعلام کرد فیلمهایی را که با ارزشهای حوزه مطابقت نداشته باشد
(حتی اگر از وزارت ارشاد پروانه نمایش گرفته باشند) در سینماهای خود اکران نخواهد کرد.
با این همه، محمد حمزهزاده، قائم مقام حوزه هنری در تماس تلفنی با برنامه هفت اعلام کرد که بعد از برگزاری جشنواره فیلم فجر هم طبق روال سال قبل حوزه هنری اسامی فیلمهایی «پل چوبی و برف روی کاجها» (که فیلمهای تحریمی از سوی حوزه هستند)، حوزه هنری حاضر به اعلام اسامی فیلمها نمیشد و پس از اعلام این اسامی نیز، اعلام شد چند فیلم دیگر هم در فهرست تحریمیها هستند که به موقع اعلام میشوند. این وضعیت، شرایط بد و ناامن اکران را برای سینماگران به وجود آورد و آنها به دلیل عدم اطمینان از اکران وسیع فیلمهای خود در سینماها، نمایش آنها را عقب انداختند. با این حال محمد حمزهزاده مهمان تلفنی برنامه تلویزیونی «هفت» شد تا درباره کشمکشهای بین حوزه هنری و وزارت ارشاد صحبت کند. او درباره توافقات جاری بین حوزه هنری ووزارت ارشاد گفت: انشاءالله اختلافات جاری تمام خواهد شد.
حمزهزاده در پاسخ به این سوال که تصمیم حوزه هنری برای اکران فیلمهای سینمایی چیست، گفت: کاری که حوزه هنری انجام داده کنترل اکران است. ما این کار را کردیم تا آرامش و امنیت را به سینماهای کشور برگردانیم و شاهد طرح مسایل ضدخانواده در سینماها نباشیم. او درباره توافقنامه بین حوزه هنری و وزارت ارشاد گفت: ما طبق آنچه در توافقنامه بود عمل کردیم، ما تمایلی به نوشتن توافقنامه نداشتیم و این پیشنهاد وزارت ارشاد بود. در مجموع یک توافق شفاهی بین آقای خاموشی و وزیر ارشاد انجام شد. حوزه هنری فیلمهایی را که نمیخواست اکران کند، محرمانه اعلام کرد. در توافقنامه یک بند وجود داشت و آن این بود که سینما آزادی از دایره سینماهای حوزه هنری در جریان اکران خارج شود که آقای خاموشی این موضوع را نپذیرفت.
وی درباره تصمیمات حوزه هنری برای فیلمهایی که سال آینده اکران خواهد شد، گفت: در زمان جشنواره فیلم فجر سینماهای حوزه هنری در اختیار جشنواره فیلم فجر خواهد بود. اما قرار ما با وزارت ارشاد این است که بعد از جشنواره اگر فیلمی در جشنواره باشد که مطابق با اهداف حوزه نباشد، فهرست آن را به وزارت ارشاد اعلام میکنند.
آلبوم کیهان کلهر در میان برترینهای 2012
ایسنا- آلبوم موسیقی «تنها نخواهم ماند» اثر مشترک کیهان کلهر و علی بهرامیفرد در فهرست برترین آلبومهای سال ۲۰۱۲ سایت «آی تیونز» قرار گرفت.
امیرحسین اللهوردی، ناشر این آلبوم گفت: این اثر تاکنون با استقبال گستردهای در میان مخاطبان ژانر موسیقی ملل مواجه شده و توسط نشریه «سانگ لاینز» هم به عنوان اثر برگزیده بداههنوازی ملل معرفی شده است.
اللهوردی با تبریک این رویداد برای موسیقی ایران به کیهان کلهر، علی بهرامیفرد و مخاطبین موسیقی ایران درباره این اثر گفت: آلبوم موسیقی تنها نخواهم ماند شامل دونوازی بداهه شاهکمان و سنتور بم در مایههای بیات اصفهان و افشاری است و هشت قطعه با نامهای راز و نیاز با آسمان، کجایی؟، ظهر گرم تابستان، سرودی برای باران، من به فریاد، چیدن ستاره، شکوه و تنها نخواهم ماند را شامل میشود که با هنرنمایی شاهکمان کیهان کلهر و سنتور بم علی بهرامیفرد نواخته شده است.
انتخاب نامزدهای اسکار 2013 فردا آغاز میشود
ایسنا- رایگیری برای انتخاب نامزدهای هشتادوپنجمین دوره جوایز اسکار از روز دوشنبه آغاز میشود.
آکادمی اسکار اعلام کرد از ساعت هشت صبح روز دوشنبه (17 دسامبر) رایگیری از اعضای آکادمی برای انتخاب نامزدها آغاز میشود.
به گزارش هالیوود ریپورتر، این رایگیری تا روز پنجشنبه، سوم ژانویه ادامه خواهد داشت.
در این رایگیری که به صورت اینترنتی و با ارسال برگههای نظرخواهی برای اعضای آکادمی انجام خواهد شد، 5856 عضو آکادمی آثار برگزیده خود را معرفی خواهند کرد.
این برای نخستینبار است که رایگیری اسکار از طریق اینترنت نیز انجام میشود و طبق سنت هر سال به آرا کاغذی که بعد از تاریخ مقرر ارسال شوند، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
نامزدهای نهایی جوایز اسکار روز 10 ژانویه اعلام خواهند شد و مراسم اعطای جوایز نیز که از طریق شبکه ABC به طور مستقیم پخش خواهد شد در سالن دالبی تئاتر لسآنجلس در روز 24 فوریه برگزار میشود.
تخفیف برای بلیت نمایش «ترن»
ایسنا- تماشاگران علاقهمند برای تماشای نمایش «ترن» میتوانند تا وقت اداری روز سهشنبه 28 آذرماه با حضور در گیشه تئاترشهر بلیت نمایش «ترن» را به صورت نیمبها خریداری کنند.
این نمایش با نویسندگی حمیدرضا آذرنگ و کارگردانی نیما دهقان از چهارشنبه، 29 آذرماه در تالار اصلی تئاترشهر روی صحنه خواهد رفت.
«ترن» درباره هشت سرباز گمنامی است که جزو شهدای گمنام بوده و با یافتن پیکر آنان قرار است تا آنها را دفن کنند که در این میان اتفاقاتی میافتد.
بر اساس این خبر نمایش «ترن» با وجود مشکلات پیش آمده و تاخیر در اجرای نمایش، 22 اجرا تا جشنواره بینالمللی تئاتر فجر خواهد داشت و به همین دلیل پیشفروش بلیتهای نمایش در گیشه تئاترشهر آغاز شده است.
بر اساس این خبر، قیمت بلیت نمایش 12 هزار تومان است که تماشاگران علاقهمند برای تماشای نمایش «ترن» میتوانند تا وقت اداری روز سهشنبه 28 آذرماه با حضور در گیشه تئاترشهر، بلیت نمایش «ترن» را به صورت نیمبها خریداری کنند.
این نمایش به تهیهکنندگی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس از 29 آذرماه ساعت 19:30 اجرا میشود.
رایزنی برای دفن جهانشاهی در قطعه هنرمندان
ایلنا- دو روز پس از درگذشت «جاهد جهانشاهی» (مترجم و منتقد تئاتر) همچنان رایزنیها برای نهایی کردن دفن پیکر او در قطعه هنرمندان بهشتزهرا ادامه دارد.
سیدعلی صالحی، شاعر و از نزدیکان مرحوم جهانشاهی ضمن اعلام قطعی نبودن دفن پیکر مرحوم جاهد جهانشاهی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا ابراز امیدواری کرد که با پیگیری و تلاشهایی که در حال انجام است به زودی چگونگی خاکسپاری او مشخص شود.
صالحی در این مورد توضیح داد: خانواده مرحوم جهانشاهی و دوستان خانه تئاتر و کانون نویسندگان ایران و سایر دوستان در حال پیگیری و رایزنی برای نهایی کردن دفن ایشان در قطعه هنرمندان بهشت زهرا هستند و با قطعی شدن موضوع، مراتب توسط خانواده آن مرحوم به رسانهها اعلام میشود.
پیش از این اخباری مبنی بر انتقال پیکر جاهد جهانشاهی برای خاکسپاری در شهر هشتگرد (محل زندگی او) منتشر شده بود.
جاهد جهانشاهی روز پنجشنبه (23 آذرماه) در حین کوهنوردی در درکه دچار ایست قلبی شد و از دنیا رفت. او متولد سال 1325، عضو کانون نویسندگان ایران و عضو هیات دبیران کنونی این کانون و همچنین عضو هیات موسس انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر بود.
«پاپتیها» به تماشاخانه پارین میروند
ایسنا- گروه تئاتر «پاپتیها» در تازهترین فعالیت هنری خود نمایشنامه «پابرهنه در پارک» نوشته نیل سایمون را در تماشاخانه پارین روی صحنه میبرند.
این نمایشنامه که از آثار برجسته نیل سایمون است، داستان برههای از زندگی زوج جوانی بهنام کوری و پل براتر را تعریف میکند که بعد از گذراندن شش روز رویایی از شروع زندگی مشترک خود، حالا عازم منزل جدیدشان در نیویورک میشوند تا زندگی تازهای آغاز کنند اما با مشکلات بسیاری مواجه میشوند.
طراحی و کارگردانی این نمایش برعهده هادی عامل و امیر جعفری نیز تهیهکننده این نمایش است.
علی عاملهاشمی، ارسطو خوشرزم، مهشید بابایی، لبخند بدیعی، حمیدرضا محمدی، محمدرضا ایمانیان در این نمایش ایفای نقش میکنند.
«پابرهنه در پارک» از روز دوشنبه 27 آذرماه هر شب ساعت 18 در تماشاخانه پارین واقع در خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)- نبش خیابان پرزین بغدادی، مجموعه تماشاگه موزه زمان اجرا خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند جهت رزرو بلیت با شماره تلفنهای 09193952723- 09370242481 از ساعت 10 صبح تا 10 شب تماس بگیرند.