گروه کشف تهران در بازدید از بازار؛ کاخ گلستان جهانی میماند
گروه فرهنگ- رییس شورای شهر، برنامه تهرانگردی این هفته خود را به مناسبت هفته میراث فرهنگی به بازار تهران اختصاص داد و از مکانهای تاریخی و مذهبی بازار و چند امامزاده دیدن کرد.
در ابتدای این مراسم مرشد میرعلی به مناسبت سالروز شهادت حضرت زینب(س) و روز بزرگداشت فردوسی و همچنین روز بزرگداشت خیام نیشابوری به اجرای برنامه پرداخت. سپس رییس شورا و گروه همراه به زیارت
سید ناصرالدین (ع) از قدیمیترین زیارتگاههای تهران رفتند و پس از زیارت از بافت تاریخی بازار به ویژه سرای ظل السلطان دیدن کردند.
وی پس از بازدید از این بنا که دارای 2 بخش تاریخی صفوی و قاجاری است، گفت: بخشی که مربوط به دوره قاجار است «گودال باغچه» نام دارد که امروز بخشی از آن مرمت شده و بخشی دیگر نیز باید به سبک سنتی و
حجره دار ساخته شود.
رییس شورای شهر تهران، در ادامه افزود: آنچه بسیار مورد توجه و اهمیت قرار دارد، مربوط به دوران صفویه است که تقریبا نیمی از آن تخریب شده و باید هر چه سریعتر مرمت و بازسازی آن آغاز شود.
مسجد جامعی تاکید کرد: به دلیل ضروری بودن مرمت این بنا، قرار شد مالکان طرح پیشنهادی خود را به میراث فرهنگی ارایه دهند تا پس از تصمیمگیری در شورای فنی میراث فرهنگی، کار مرمت بنا آغاز شود.
وی در پاسخ به اینکه چه مدت زمانی را برای شروع این طرح پیش بینی میکنید، گفت: از مسوولان میراث فرهنگی که در این بازدید حاضر هستند، این قول را گرفتیم که ظرف سه هفته آینده این طرح را در کمیته فنی مطرح و تصویب کنند تا مقدمات اجرای این کار فراهم آید.
سرای ظل السلطان از موقوفههای ظلالسلطان است که پس از آزاد شدن از زندان و هنگامی که املاک وی را باز پس دادند، یک عشر این محل را به نام امیر المومنین (ع)، یک عشر به نام امام حسین (ع) و یک عشر دیگر آن را به نام
حضرت عباس(ع) وقف کرد که در سنگ نوشتهای در ورودی سرا، این وقف قید شده است.
وی همچنین به منزل حاج حسین ملک، از بزرگترین تجار و واقفان زمان خود رفت و از آن بازدید به عمل آورد.
رییس شورای شهر تهران درباره این خانه گفت: این خانه با مساحت 2500 متر و 70 اتاق، از ویژگیهای خاصی برخوردار است.
مسجد جامعی توضیح داد: در این محل کتابخانه شخصی مرحوم ملک قرار داشت که بیش از 19 هزار عنوان کتاب خطی منحصر به فرد را در زمان حیات خود و با مشقت فراوان جمع آوری و وقف آستان قدس رضوی کرد.
وی در ادامه افزود: این خانه از لحاظ معماری منحصر به فرد و زیباست و برخی مشخصات آن شهرت خاص دارد. برای مثال اتاق شخصی حاج حسین آقای ملک به خاطر کاغذ دیواریهای مخملی اش به اتاق مخمل شهرت دارد و شیشههای دست ساز آن نیز حائز اهمیت است که باید توجه ویژهای به آن شود.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه منزل ملک التجار، یکی از خانههای فرهنگی، تاریخی و میراثی است، گفت: هر چند بازار تهران بیشتر با نگاه اقتصادی نگریسته میشود؛ اما این مجموعه همواره کانون اتفاقات اجتماعی و فرهنگی بوده است. در واقع میتوان مجموعهای از مشاهیر تهران را در بازار دید.
مسجد جامعی با تاکید بر اینکه بازار شخصیتهای تاثیرگذار اقتصادی و اجتماعی را به تاریخ معرفی کرده، افزود: بهتر است منزل حاج حسین ملک با همکاری آستان قدس رضوی، میراث فرهنگی، انجمن مفاخر ایران و شهرداری تهران به موزه مشاهیر تهران تبدیل شود تا استفادهای بهینه از این بنای زیبا صورت گیرد.
منزل مرحوم حاج حسین ملک، از بناهای دوره قاجار است که در سال 1316 وقف آستان قدس رضوی شده است.
رییس شورای شهر تهران، سپس به سرای روغنیها رفت و از نوع معماری و وضعیت ایمنی این سرا جویا شد. در این دیدار قرار شد با همکاری شهرداری، ایمنسازی این سرا و دیگر سراهای شبیه به این انجام شود.
مسجد جامعی پس از بازدید از بازار آلیاسین و بنای حسام لشگر به بازار حاج قاسم از قدیمیترین بازارهای تهران که سابقه دوره صفوی دارد، نیز رفت و از نحوه مرمت این بازار تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی دیدن کرد.
وی هنگام عبور از گذر لوطی صالح، دقایقی در این مکان توقف کرد و درباره شخصیت لوطی صالح و دلیل شهرت او توضیحاتی داد.
مسجد جامعی و اهالی تهرانگردی سپس از چهارسوق بزرگ گذشتند و به مدرسه خان محمدیه رفتند. این مدرسه در اوایل قرن سیزدهم هجری قمری توسط شادروانان حاج ملایحیی، مش باقر، مهدی و علی اصغر محمدیه وقف شده و پس از پیروزی انقلاب، بازسازی و یک طبقه به آن اضافه شده است. رییس شورای شهر تهران در این برنامه از باقیمانده دیوار شاهطهماسب در میدان محمدیه دیدن کرد. در «سرای ماشاءالله» واقع در بازار تهران، پشت دروازه محمدیه، باقیمانده حصار 500 ساله طهماسبی قرار دارد که هرچند 10 سال پیش کشف شد اما تا چند روز پیش به فراموشی سپرده شده بود. او خطاب به معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری- محمدحسن طالبیان- گفت: اگر پول ندارید، به ما ربطی ندارد باید دروازه محمدیه و دیوار صفوی باقیمانده از تهران قدیم را نجات داد. احمد مسجدجامعی گفت: در دوره صفوی، چهار دروازه در تهران وجود داشت و در دوره محمدشاه، یک دروازه دیگر به آنها اضافه شد که در حال حاضر فقط چهار ستون از آن باقی مانده است اما متاسفانه جرز آن ستونها توسط صاحبان مغازههای اطراف تراشیده شده و در قدم نخست باید آنها را آزادسازی کرد.
وی با بیان اینکه در پشت این دروازه، حدود 12 وجب از حصار طهماسبی وجود دارد، ادامه داد: این تنها بخش باقیمانده از حصار طهماسبی است که باید برای شناسایی آن کمک کنیم و با توجه به اینکه در حال حاضر اطلاعات بسیار کمی از حصار طهماسبی داریم و اطلاعات بهشکل کالبدی در دست نیست، باید هرطور که ممکن است، این دیوار را حفاظت کرد. برای حفظ این دروازه، نخست باید از تخریب آن جلوگیری شود و با انجام اقدامات باستانشناسی، حدود و ثغور آن مشخص شود.
رییس شورا سپس به حسینیه صدرالعلما، با سابقه بیش از یک قرن رفت و دقایقی را به بازدید از این حسینیه پرداخت.
وی پس از حضور در تیمچه حاجب الدوله، از مشهورترین و زیباترین تیمچههای بازار تهران و بررسی وضع نابسامان این تیمچه در ادامه به امامزاده زید بن علی بن حسین (ع) رفت و پس از زیارت این بقعه از سنگ قبر یادبود لطفعلیخان زند که هنوز در این امامزاده موجود است دیدن کرد.
از نکات قابل توجه این بازدید، کشف قدیمیترین سنگ قبر موجود تهران در امامزاده زید بود؛ سنگی که مربوط به یکی از شاعران تهران به نام مولانا فخرالدین بن حیدر طهرانی و تاریخ آن مربوط به سال 547 است.
رییس شورا، مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین را مقصد بعدی خود قرار داد و پس از آن به سرای دلگشا رفت.
سرای دلگشا از جمله بناهایی است که با شکایت مالکان با حکم دیوان عدالت اداری از فهرست ثبت میراث فرهنگی خارج و سپس تخریب شد و امروز با ساخت و ساز برج به جای آن احتمال میرود کاخ گلستان که در حریم منظر این بنای مدرن قرار دارد از فهرست ثبت جهانی آثار تاریخی خارج شود.
احمد مسجدجامعی در بازدید از این بنا با بیان اینکه ما باید از حیثیت بنای ملیمان دفاع کنیم، گفت: «در گذشته یک خطاهایی از سوی سازمان میراث فرهنگی، قوه قضاییه و شهرداری انجام شده، ما امروز آن را کنار میگذاریم و برای همین به بازدید از این ساخت و ساز آمدهایم که موانع بر سر راه جهانی ماندن کاخ گلستان را از سر راه برداریم.»
رییس شورا همچنین در حین مسیر با چند درخت چنارکهنسال که در اثر بیتوجهی بخشی از تنه آنها آسیب دیده بود، برخورد کرد و گفت: این درختان جزیی از میراث طبیعی و تاریخی این منطقه هستند و باید برای حفظ آنها برنامه داشته باشیم. دیدارهای دورهای رییس شورای اسلامی شهر تهران با عنوان «کشف تهران» هر صبح جمعه با هدف بازدید از هویت تاریخی- فرهنگی تهران و آشنایی با مسایل و مشکلات مردم مناطق مختلف تهران انجام میپذیرد که این هفته برای سومین بار به منطقه 12 و بازار تهران اختصاص یافته بود.
در مراسم گرامیداشت هنر نقالی مطرح شد؛ انتقاد تند شهرام ناظری از کوتهنظران
ایسنا- شهرام ناظری در مراسم گرامیداشت هنر نقالی و روز فردوسی از بیتوجهی و حتی سنگاندازی دستگاههای فرهنگی دورههای پیشین بر سر راه خواندن و فهم «شاهنامه» سخن گفت. او همچنین با اشاره به آنچه کوتهنظران با «شاهنامه» کردند از این موضوع انتقاد کرد.
آیین گرامیداشت هنر نقالی و بزرگداشت روز ملی فردوسی عصر جمعه 26 اردیبهشتماه در تالار اصلی تئاتر شهر با حضور تعدادی از مرشدان مطرح ایرانی و جمعی از مسوولان برپا شد.
در بخشی از این مراسم شهرام ناظری ضمن تقدیر از نقالانی که در شرایط سخت گذشته پرچم نقالی را برافراشته نگه داشتند، اظهار کرد: بسیار دشوار است که برخلاف جهت آب شنا کنیم. شرایط گذشته باعث شد که بسیاری از نقالان خوب خود را بدون اینکه از وجود آنها بهره ببریم از دست بدهیم، چون دستگاههای فرهنگی مملکت به گونهای بودند که نه تنها از این هنر حمایت نکردند بلکه سنگاندازی هم کردند.
این هنرمند پیشکسوت افزود: مصاحبههای من با مطبوعات در 30 سال گذشته نشان میدهد که به کار در حوزه شاهنامه علاقهمند بودم ولی مجوز کار را نمیدادند. ابن موضوع باعث شد تا دو سال گذشته من در کشورهایی مانند آمریکا، ژاپن و. . . کنسرتهایی با مضمون شاهنامه برگزار کنم ولی در ایران نتوانم. البته اکنون شرایط در حال تغییر است و قدمهایی برداشته میشود. امیدوارم که این قدمها محکمتر برداشته شوند. او بیان کرد: میبینیم که جمعیت حاضر در مراسم بزرگداشت نقالی کم هستند. من انتظار دارم که اتفاقات بزرگتری برای این هنر بیفتد. مردم ما برای فوتبال چه میکنند؟ ولی از این مراسم که به شاهنامهای مربوط است که شرف و پیشینه و تاریخ ما به آن بسته است، استقبال نمیکنند. این موضوع به این دلیل نیست که مردم علاقه ندارند؛ علاقه را از مردم گرفتهاند.
ناظری با تاکید بر اینکه شرایط با قبل تغییر کرده است، گفت: اکنون که حمایت انجام میشود باید سازمانهایی مانند سازمان میراث فرهنگی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به صورت جدی تلاش خود را برای حفظ این هنر بکنند. البته نباید این کارها، آبکی و باری به هر جهت و مثل کارهای دیگر باشد چون شاهنامه حیثیت قوم و کیش ایرانی است.
او همچنین گفت: به تازگی نسیمی میوزد که بوی فرهنگ از آن به مشام میرسد. امید دارم که درباره شاهنامه با پیگیری جدی و برنامهریزی اقدامات لازم انجام گیرد. متاسفانه تاکنون نه تنها برنامهریزی نبوده بلکه برنامههای مخل هم اجرا شده است. عدهای کوتهنظر به خاطر اسم «شاهنامه» تاکنون فکر میکردند که لابد «شاهنامه» در وصف شاه است در حالیکه این کتاب فرهنگ بزرگ بشری است که نصیب ما شده است و ما به خاطر شرایط تاریخی، اجتماعی و... بد خود نتوانستیم از آن استفاده کنیم.
این خواننده پیشکسوت بیان کرد: ایستادگی نقالان و فردوسیشناسان که با تلاش خود یک شمع کمسو را نگه داشتند قابل ستایش است. اگر از شاهنامه و این رشتههای فرهنگی نتوانیم استفاده کنیم سرنوشتمان نیز مانند آنچه الان هستیم یعنی جامعهای بیفرهنگ که ول شده است و معلوم نیست به کجا میرود، خواهد بود. امیدوارم در این بخش برنامهریزی اصولی و ریشهای انجام شود.
او در ادامه بیان کرد: همیشه دغدغه اجرای شاهنامه را داشتم ولی شرایط مناسب نبود. من آنقدر در خارج از کشور کنسرت دادم که کسانی که مانع کارم میشدند از رو رفتند و دیدند که قرار نیست اجرای شاهنامه به ضرر یا نفع کسی تمام شود. من در تمام برنامههایی که برای «شاهنامه» فردوسی برگزار میشود به خاطر عشق شخصی خود حضور پیدا میکنم. امیدوارم کار موسیقی «شاهنامه» برای هنرمندان آن آرام آرام جا بیفتد.
ناظری افزود: من زمانی که کارم را شروع کردم نمیدانستم که اجرای «شاهنامه» چگونه است، این در حالی است که هیچ خواننده مطرحی هم در موسیقی کشورمان طی 100 سال گذشته «شاهنامه» نخوانده است. شش سال پیش اولین خوانندهای بودم که زنگ «شاهنامه» خواندن را به صدا درآوردم ولی به حمایت نیاز داشتم، به گروههای همراهی مانند نقالان، محققان و...، ولی هیچ کدام از اینها فراهم نبود و با دست خالی و بدون حمایت، چند اثر «شاهنامه» مانند «ضحاک و کاوه آهنگر» را اجرا کردم.
در مراسم خداحافظی از استاد انیمیشن ایران مطرح شد؛
رفتن نورالدین زرینکلک از کشور؛ یک ویرانی فرهنگی است
ایلنا- مراسم بزرگداشت نورالدین زرین کلک و خداحافظی انیماتورهای ایران با نورالدین زرینکلک توسط آسیفا (انجمن انیمیشن ایران) در خانه سینما شب 26 اردیبهشت
برگزار شد.
اکبر عالمی طی سخنانی با اشاره به آشنایی خود با نورالدین زرینکلک گفت: نورالدین زرینکلک معتقد است هر ایرانی در هر گوشه دنیا اگر یک خط بکشد بوی ایران را میدهد.
وی با اشاره به تلاشهای ۴۲ ساله نورالدین زرینکلک گفت: وی نه تنها هنرمند و دانشجو بلکه آدم تربیت میکرد و سرکلاس به دانشجویان میگفت که شما میخواهید مردم جهان را بخندانید اما خودتان خندیدن بلد نیستید و باید یاد بگیرید.
محمد سریر(موسیقیدان و عضو هیات امنای خانه هنرمندان) نیز گفت: امروز ما بیشتر از آنکه برای رفتن نورالدین زرینکلک ناراحت باشیم باید برای فرهنگ خودمان ناراحت باشیم که هنوز نتوانستیم شرایطی به وجود بیاوریم که تلاشهای افرادی همچون نورالدین زرینکلک تداوم و ادامه داشته باشد. متاسفانه ما همیشه به ساختن و بعد خراب کردن عادت کردهایم.
وی با اشاره به اینکه باید قدر افرادی همچون نورالدین زرینکلک بدانیم، گفت: در کشور ما به یکدیگر دلگرم هستیم به همین دلیل ما از نورالدین زرینکلک خداحافظی نمیکنیم زیرا ایشان در اینجا هویتی دارند که ما آن را قبول داریم و امیدواریم بعد از این سفر زودتر ایشان را ببینیم و ایشان از سفر برگردند زیرا رفتن نورالدین زرینکلک از کشور یک ویرانی فرهنگی است.
فرهاد توحیدی، رییس هیات مدیره خانه سینما نیز طی سخنانی گفت: امروز جایی برای اندوهگین بودن وجود ندارد زیرا نورالدین زرینکلک کارهایی کرد که مبنای پیشرفت در کشور و در جهان بود و اگر امروز مسافرت میکند و به نوعی هجرت میکند کاری میکند که مبنای پیشرفت است. او دینش را به جامعه ایران ادا کرد و مصداق عامل عادل است. نورالدین زرینکلک یک هنرمند بینالمللی است و هنرمندی از ایران است و هر کجا که باشد آنجا قطعهای از خاک ایران است و منشا خیر و برکت است و دل ما همیشه با ایشان است.
احمد عربانی(انیماتور) هم گفت: جرم ما طنزنویسان این است که اگر ناراحتی هم داشته باشیم باید چهرهمان شاد باشد.
وی با اشاره به رفتن افرادی همچون نورالدین زرینکلک از کشور گفت: باید پیش خود بیندیشیم که رفتن چنین آدمهایی چقدر سخت است و چقدر باید در کشور وقت گذاشته شود و سرمایه گذاری شود تا فردی مانند نورالدین زرینکلک به وجود بیایند و زمانی که میخواهیم از وی بهره ببریم از اینجا برود. ما به گفتهها و تجربیات او نیاز داریم و نباید چنین منبع نوری که میتوانیم از وی استفاده کنیم از بین ما برود.
فرشته طائرپور(تهیهکننده سینما) نیز گفت: نورالدین زرینکلک گوهر و جوهری است که کمتر کسی میتواند در تاریخ ایران کشف کند زیرا ایشان در واقعیتها، حقیقتها مسایلی را میبیند که دیگران نمیبینند و زبان انیمیشن جهان در دست ایشان است.
نورالدین زرینکلک نیز طی سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان این برنامه گفت: خیلی مطالب را به شکل وصیتنامه نوشتهام که اینجا نمیتوانم بگویم و بعد شاید بیان کنم. گروهی میگویند که من نباید کشور را ترک کنم اما وقتی یاد درگذشت لطفی استاد تار میافتم که دوستدارانش با غم و اندوه پیکر وی را روی شانههای خود حمل میکردند؛ امروز خوشحالم که باخنده و لبخندهای شما از شما
خداحافظی میکنم.
وی ادامه داد: از همه شما تشکر میکنم که در یک روز خوب بهاری غم رفتن من را با لبخندهایتان کم کردید. همچنین خوشحالم که بعد از ۱۵ سال کتاب من
رونمایی شد.
نورالدین زرینکلک با تشکر از هیات مدیره خانه سینما گفت: از هیات مدیره خانه سینما و تمام اعضای خانه سینما به خاطر مبارزه دوساله در یک شرایط بسیار سخت برای حفظ خانه سینما تشکر میکنم. قرار است موزه انیمیشن در خانهام توسط شورای شهر و شهرداری تاسیس شود امیدوارم تاسیس این موزه آنقدر جذابیت داشته باشد که من دوباره به این خانه بازگردم.
انجمن انجمن انیمیشن ایران نیز با انتشار اطلاعیهای از شورای شهر تهران و شهرداری تهران تقاضا کرد که در ساخت موزه انیمیشن تعجیل کند. در این مراسم نشان ویژه توسط فرهاد توحیدی و محمد سریر به نورالدین زرینکلک اهداشد و تعدادی از فیلمهای نورالدین زرینکلک به نمایش درآمد.
نورالدین زرینکلک قرار است در روزهای آینده کشور را برای همیشه به مقصد کالیفرینا ترک کند.
نمایشگاهی از عکسهای پرتره حسین علیزاده
ایسنا- نمایشگاه عکسهای پرتره علیزاده، همزمان با افتتاح نگارخانه رودکی گشایش یافت. نمایشگاه عکسهای پرتره استاد حسین علیزاده با آثاری ازجلیل دیدهور، حبیب پروین مقدس، صابر قاضی و فرشید امان الهی بیست و ششم اردیبهشت در نگار خانه رودکی گشایش یافت.
نمایشگاه خیریه عکسهای پرتره حسین علیزاده، شامل 42 تابلو عکس از حسین علیزاده همراه با چند تابلو به یاد زنده یاد محمدرضا لطفی است که به منظور درک و نشان دادن حس نوازنده در حال نوازندگی ثبت شدهاند.
نمایشگاه عکسهای پرتره استاد علیزاده، همزمان با افتتاح نگارخانه رودکی گشایش یافت و تا سی و یکم اردیبهشت از ساعت 10 صبح تا 13 بعد از ظهر و ساعت 15 بعد از ظهر تا 20 شب در معرض بازدید علاقهمندان قرار میگیرد.
مکتب استاد علیزاده در همین نگارخانه برگزار میشود که شامل سه تار و تار برای سطحهای ابتدایی، متوسط و پیشرفته است.
این نمایشگاه درنگارخانه رودکی واقع درتقاطع شریعتی و پاستور، ساختمان آریا، طبقه 3 برگزار میشود.
تمدید «با من بستنی میخوری؟» در نیاوران
ایلنا- «با من بستنی میخوری؟» به نویسندگی و کارگردانی بهاره رهنما که از 20 فروردین در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفته است که به دلیل استقبال خوب تماشاگران تا 30 اردیبهشت تمدید شده است.
این نمایش، شامل دو اپیزود به هم وابسته است که داستان دو زن که هر دو عاشق یک مرد هستند را به تصویر میکشد که نسیم ادبی و بهاره رهنما به ایفای نقش میپردازند.
از دیگر عوامل این نمایش میتوان به حضور، امیر زمردی مدیر تولید، نیما محبی دستیار کارگردان و برنامهریز، سمیرا راهی مدیر صحنه، ابراهیم اثباتی موسیقی، اشکان چگینی طراح پوستر و بروشور، مهدی آشنا عکاس و ایلیا شمس و بهاره رهنما روابط عمومی اشاره کرد.
علاقمندان میتوانند برای تهیه بلیت به سایتwww. tiwall.Com مراجعه کرده یا با شماره 09361586180 تماس بگیرند.
نمایش «با من بستنی میخوری؟» تا 30 اردیبهشت ساعت 18:30 روی صحنه میرود.
نامه وحید تاج به مردم یزد در پی لغو کنسرتش
ایسنا- وحید تاج که چندی پیش به علت دخالت نیروهای خودسر، نتوانسته بود در یزد روی صحنه برود، برای مردم این شهر نامه نوشت.
در این نامه آمده است: «سالهاست که مردم هنردوست یزد را از نزدیک میشناسم؛ چه آن زمان که برای آموزش فن موسیقی و آواز پا به این شهر میگذاشتم و جوانان علاقمند بسیاری را تعلیم میدادم و چه آن ایامی که برای ضبط برنامه فرهنگی و هنری «هنوز آواز میآید» از شبکه تابان یزد میهمان این مردم عزیز بودم و چه در زمان پخش این برنامه موسیقایی تلویزیونی میهمان خانههای پرمهرشان بودم.
به پاس میهماننوازیتان و حمایت از اینجانب در پی اتفاقات تاسفآورکنسرت یزد از شما عزیزان کمال تشکر و قدردانی را بهجای میآورم و با سپاس همکاری صمیمانه از گروه موسیقی «مسیحا» و موسسه فرهنگی «هنری توسعه آسمان هنر» و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد که مجوز برگزاری این کنسرت را صادر کردند.
همچنین از مردم هنردوست این خاک مهرآیین که این روزها از دور و نزدیک ابراز نگرانی کرده و احوالات بنده را جویا شدند؛ ایرانیان سرافراز که همیشه حامی من و جامعه موسیقی بودهاند و هستند نهایت قدردانی را دارم. به امید آنکه موسیقی با اصالت و ریشهدار این مرز و بوم بدون ممانعت در سراسر کشور به اجرا در آید تا فرهنگ والای ایرانی به گوش جهانیان برسد.»
کنسرت حسین علیزاده با «هم آوایان» در تبریز
مهر- مدیر موسسه «ققنوس» از برگزاری کنسرت گروه «هم آوایان» به سرپرستی و آهنگسازی حسین علیزاده پنجم و ششم تیرماه در تبریز خبر داد.
محمد حسین توتونچیان با اعلام این خبر افزود: این کنسرت موسیقایی پیرو اجراهای قبلی گروه «همآوایان» در اواخر سال گذشته به دلیل استقبال قابل توجه علاقهمندان طی روزهای پنجم و ششم تیرماه سالجاری در تبریز میزبان دوستداران موسیقی خواهد بود.
تهیهکننده این کنسرت موسیقی با اشاره به جزییات برگزاری کنسرت گفت: استاد حسین علیزاده تار و شور انگیز، محمد معتمدی، پوریا اخواص، راحله برزگری و صبا حسینیآواز، پژمان حدادی تمبک و سازهای کوبهای، علی بوستان سهتار، سیامک جهانگیری نی، سینا جهان آبادی کمانچه، وحید اسداللهی ناغار و گاوال، نگار بوبان و پریچهر خواجه عود، رادمان توکلی تار، سیاوش برهانی بم تار و محمد انشایی قیچک گروه نوازندگان کنسرت
«هم آوایان» را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: بخش اول کنسرت مانند دورههای گذشته کنسرت به زبان آذری و بخش دوم گلچینی از ادبیات ایران در قالب شعرهای کلاسیک و نو با اشعاری از سلمان ساوجی، مولانا، شهریار و نیما یوشیج خواهد بود.
زمان اکران فیلم جدید «هری پاتر» اعلام شد
ایسنا- جدیدترین فیلم «هری پاتر» بر اساس مجموعه داستانهای
«جی. کی رولینک» در سال 2016 میلادی به سینماهای جهان میآید. قسمت جدید مجموعه فیلمهای محبوب «هری پاتر» با عنوان «هیولاهای خیالی و زیستگاههای آنها» محصول کمپانی برادران وارنر از 18 نوامبر 2016 در سینماهای جهان به نمایش درمیآید.
این فیلم جدید که همچنان در جهان جادویی هری پاتر روی میدهد، مقدمهای بر کتاب هری پاتر است و به موضوع 70 سال پیش از هری میپردازد تا راز و رمز جهان جادویی او را روشنتر کند و به گفته رولینگ داستان این فیلم جدید در سال 1921 اتفاق میافتد.
آخرین فیلم از مجموعه «هری پاتر» در سال 2011 با عنوان «هری پاتر و یادگاریهای مرگ 2» از سوی کمپانی برادران وارنر اکران شده بود.
تاکنون هشت فیلم شامل «هری پاتر و سنگ جادو»، «هری پاتر و تالار اسرار»، «هری پاتر و زندانی آزکابان»، «هری پاتر و جام آتش»،
«هری پاتر و محفل ققنوس»، «هری پاتر و شاهزاده دورگه» و «هری پاتر و یادگاران مرگ- قسمت اول و دوم» در سینماهای جهان اکران شدهاند که به فروشی بالغ بر 2/8 میلیارد دلار دست یافتهاند.
در سال ۲۰۱۲، هشتگانه فیلمهای «هری پاتر» به پرفروشترین سری فیلمهای تاریخ با فروشی بالغ بر 7/7 میلیارد دلار رسید. قبل از آن، سری فیلمهای «جیمز باند» با فروشی بالغ بر 1/6 میلیارد دلار در جایگاه اول قرار داشت.