Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all 1554 articles
Browse latest View live

8

$
0
0

نگاهی به نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌»؛ یک کمدی قاجاری دیگر...

عرفان پهلوانی- خب بزرگسالان هم دل دارند و قرار نیست عروسک‌ها تنها برای کودکان باشند. لازم است گاهی بزرگسالان هم کودکی کنند.لازم است گاهی بزرگسالان هم از اندوه روزمرگی‌ها رها و آسوده شوند و دل و اندیشه به دنیای خیالین و رویایی عروسک‌ها بسپارند. شاید از همین رو است که شماری از آثار پانزدهمین جشنواره‌ میان مردمانی نمایش عروسکی تهران- مبارک ویژه‌ تماشاگران بزرگسال هستند.یکی از این نمایش‌ها که سه‌شنبه 25 شهریور 1393 در تالار حافظ به صحنه رفت، نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌» به نویسندگی ‌‌نوشین تبریزی‌ و کارگردانی ‌‌سلما محسنی‌‌ و ‌سینا ییلاق‌بیگی‌‌ بود.
آورده‌اند که در روزگار بامدادین و آغازین هنر نمایشنامه‌نویسی در ایران جان، روزی ‌فتحعلی آخوندزاده‌ گرفتار تیغ سانسور دوران پهلوی شد، دلش گرفت و آزرده حال نامه‌ای به پیشکسوت خود ‌‌میرزا آقاتبریزی‌‌ نوشت. میرزا آقا تبریزی هم همکار جوان خود را چنین پند داد که برای رهایی از سانسور و ممیزی، هر آنچه از بدی و کژی و ناشایستگی می‌خواهید در آثارتان بیاورید و به خاندان سلطنتی پیشین (‌قاجاریه‌) نسبت دهید. گویا فتحعلی آخوندزاده دل و گوش به حرف بزرگ‌تر سپرد (‌آن هنگام رسم چنین بود و کوچکترها با بزرگ‌ترها لج‌بازی و ایشان را نفی نمی‌کردند!‌) و از بند و چاه سانسور و ممیزی جست و گذشت.
گویا از آن جایی که شماری از ما ایرانیان گرایش شایان و درخور درنگ و اندیشه‌ای به زیاده‌روی (‌افراط‌) و کم‌روی (‌تفریط‌) داریم، برای نمونه یا چهل ستون می‌سازیم یا کلا بیستون!، در گوش دادن به پند و اندرز جناب میرزا آقا تبریزی هم کمی زیاده‌روی (‌افراط‌) کرده‌ایم و آنچه را که شاید بتوان «‌کمدی قاجاری» نامید، جایگاه ویژه‌ای در خانواده‌ هنرهای نمایشی ما، از تئاتر و سینما گرفته تا تلویزیون یافته است.
شماری از ماها هنگامی که دلمان می‌گیرد و می‌خواهیم بد و بیراهی را بار کسی کنیم، یاد خاندان قاجار و به ویژه رکورددار سالیان سلطنت در ایران «‌ناصرالدین شاه قاجار‌» می‌افتیم و قاجار و ناصرالدین شاه «‌امیرکبیر‌» کش را مورد تفقدی دوباره قرار می‌دهیم.گر چه هیچ تردیدی نیست که دوران طویل‌المدت سلطنت سلسله منحوس قاجاریه روزگاری سرشار از شکست و اندوه است و قاجاریان سرافکندگان همیشه تاریخ خواهند بود.
بسیاری از صاحبان اندیشه دانش تاریخ بر این باورند که تاریخ معاصر این دوره ایران از دوران قاجاریه آغاز می‌شود و برای تحلیل شرایط روزگار اکنون باید دوران قاجاریه و رویدادهای آن دوران را به خوبی درک و تحلیل کرد‌ اما آیا این نکته‌ها توجیه خوبی است که در نمایشی مانند نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌» باز هم سراغ ناصرالدین شاه، مهد علیا، امینه اقدس، ملیجک و نمایندگان روس و انگلیس برویم و باز هم قصه‌ای از آن دوران را بپردازیم و شاید از ادامه تاریخ و رویدادهای آن غافل بمانیم؟ به راستی پیشینیان ما در هنر نمایش این چنین نکردند.برای نمونه، هنر پیش پرده‌خوانی در روزگار پهلوی ریخت یافت و به اوج رسید.
پیش‌پرده‌خوانی هیچ‌گاه نوک پیکان خود را به سوی قاجاریه نگرفت و تند و تیزترین و نیز به روزترین فریاد انتقاد و اعتراض خود را، رک و صریح، به چالش‌های روزگار خود داشت‌ و صد البته که تاوان‌هایش را نیز پرداخت.
حال پرسش اینجاست که چرا باید دوباره به سراغ یک کمدی قاجاری دیگر برویم و حرف‌هایی صدها بار گفته شده از آن دوران را دوباره بگوییم؟
نوشین تبریزی، نویسنده نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌» نوآوری ویژه‌ای را به کار بسته است و در داستان این نمایش به داستان گربه ناصری، ببری خان، می‌پردازد.این نمایش با موزیک و آواز و حرکت آغاز می‌شود، اما طراحی حرکت (‌کروگرافی) آن چندان دراماتیک و دارای زیبایی‌شناسی انجام نشده و این کروگرافی بسیار ساده، دم‌دستی و فکر اولی است.
در طراحی لباس و صحنه نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌»‌، مانند دیواره‌های انتهای صحنه و آکسسوارها، تلاش شده است که فضا، فضایی قاجاری طراحی شود. کارگردانان این نمایش از ابزارها و تکنیک‌های گوناگونی مانند سایه‌بازی، عروسک‌های حجمی، سیماچه، هنر بازیگری، فیلم و فوتوکلیپ و... بهره ستانده و توانسته‌اند این ارکان و تمهیدهای اجرایی را هماهنگ و درپیوندی شایسته درآرند.
نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌» نمایشی است که هم از جذابیت‌ها و شوخی‌های گفتاری (‌شنیداری‌) بهره گرفته و هم سرشار از جذابیت‌های دیداری و شوخی‌های دیدنی، مانند میزانسن‌ها و بازی در سکوت‌های گربه و ملیجک با عروسک‌گردانی و صداپیشگی فهیمه باروتچی و محمدرضا مالکی، است.
نمایش عروسکی «‌اندر حکایت ناکامی ببری خان‌» روایت ناصرالدین شاهی است که شرابش تمام می‌شود و « مست‌بازی » می‌کند، حکایت کشتن گربه دم هجله است و... ببری خان در دیالوگی از این نمایش می‌گوید: «‌یه چیزایی هست که نمی‌شه توی تاریخ نوشتشون؛ یعنی کسی باور نمی‌کنه ...»

 

مسجد‌جامعی پیگیر مجوز بنیاد  ایران درودی
ایسنا- احمد مسجد جامعی اعلام کرد: در جلسه‌ای که مدتی پیش با معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور، محمدباقر نوبخت‌ داشته پیگیر گرفتن مجوز «بنیاد ایران درودی» در کشور است.احمد مسجد جامعی در تهران‌گردی جمعه 28 شهریور به خانه ایران درودی رفت و درباره فعالیت‌های وی با او به گفت‌وگو پرداخت.در این بازدید درودی با اشاره به ایجاد بنیاد «ایران درودی» از پنج سال گذشته در کشور گفت: هنوز وزارت کشور این بنیاد را به ثبت نرسانده است.
این نقاش که برای ایجاد این بنیاد در ایران خانه شخصی‌اش در فرانسه را فروخته است، افزود: چون قیمت زمین در ایران بالا رفته است، پیش‌بینی‌هایم برای خرید زمین برای ایجاد بنیاد در مکانی مناسب درست از آب درنیامد.او که یکی از قدیمی‌ترین نقاشی‌هایش متعلق به سال 1970 میلادی است، افزود: تمایل دارم 190 اثر و نقاشی خود را در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده و آنها را در موزه به نمایش بگذارم، از مسوولان و متولیان بحث‌های فرهنگی در کشور می‌خواهم در این زمینه به من کمک کنند.ایران درودی متولد 11 شهریور 1315در خراسان است وی در سال ۱۹۵۴ برای تحصیل در رشته نقاشی در دانشکده بوزار در پاریس به تحصیل مشغول شد و در سال‌های ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۸ میلادی به یادگیری هنر در آموزشگاه‌ها و دانشکده‌های گوناگون از جمله مدرسه هنرهای زیبای پاریس (بوزار)، مدرسه لوور پاریس، دانشکده سلطنتی بروکسل (ویترای)، انستیتوی آر.سی.آی نیویورک (رشته تهیه و کارگردانی برنامه‌های تلویزیون) پرداخت. او پس از پایان تحصیلات به ایران بازگشت.

 

3 هزار جلد کتاب شخصی فریدون مشیری در بلاتکلیفی
ایسنا- پسر فریدون مشیری می‌گوید هنوز برای کتاب‌های کتابخانه پدرش جایی را پیدا نکرده است و این کتاب‌ها همچنان در دفتر کارش بلاتکلیف هستند.
بابک مشیری- فرزند فریدون مشیری- در آستانه سالگرد تولد این شاعر فقید درباره این کتابخانه گفت: ما مدت‌هاست که می‌خواهیم کتابخانه فریدون مشیری را به جایی بدهیم تا به نام او حفظ شود و دانشجویان و علاقه‌مندان از آن استفاده کنند اما هنوز هیچ مکانی را برای این کار نیافته‌ایم.
وی در ادامه یادآور شد: یکی دو بار بعد از اینکه من درباره این کتابخانه صحبت کردم، از دانشگاه تهران و یا فرهنگستان هنر خواستار این کتاب‌ها شدند‌ اما خواسته ما کمی بیشتر بود و می‌خواستیم کتاب‌ها را به جایی اهدا کنیم که بخش مجزایی را به نام این شاعر به این کتاب‌ها اختصاص دهند و این کتاب‌ها را قاطی کتاب‌های دیگر نگذارند.
پسر فریدون مشیری گفت: چند سال پیش شهردار منطقه‌ای که پدرم در آنجا زندگی می‌کرد یعنی توانیر، این بحث را مطرح کرد که این کتابخانه در خانه او ایجاد شود، اما این بحث عملی نشد و ما این خانه را که بخشی از یک مجتمع بود، فروختیم و به جای دیگری نقل مکان کردیم. اکنون هم دوست داریم مکانی را به نام او ایجاد کنیم، اما این کار در توان مالی ما نیست‌ ولی با برخی نهادها حرف زده‌ایم تا مکانی را به صورت امانی بگیریم که کتاب‌ها حفظ شوند.
بابک مشیری درباره کتاب‌های کتابخانه فریدون مشیری هم گفت: این کتاب‌ها کتاب‌هایی هستند که پدرم در 40، 50 سال جمع‌آوری کرده و شامل تاریخ، شعر، هنر و ادبیات است.کتابخانه خاص و تخصصی نیست، اما یادگار اوست و به نظر ما حیف است از بین برود و باید حفظش کنیم.
وی همچنین افزود: این کتاب‌ها اکنون در دفتر کار من که یک انتشارات کوچک است، نگهداری می‌شوند و بیش از سه‌هزار عنوان هستند.
مشیری همچنین درباره بازنشر کتاب‌های پدرش گفت: مهشید مشیری (که نسبتی هم با ما ندارد) چند سال پیش کتابی درباره شعر فریدون مشیری نوشته بود با نام «چهل سال شاعری» (نگاهی به شعر فریدون مشیری) که ما این کتاب را در نشر خودمان مهر و ابر دوباره چاپ کردیم. او در این کتاب شعرهای فریدون مشیری را از سال 1340 تا 1370 بررسی، نقد و تحلیل می‌کند.همچنین دیگر کتاب‌های فریدون مشیری قرار است در نشر چشمه و نشرهای دیگر دوباره چاپ شود.
فریدون مشیری 30 شهریورماه سال 1305 در تهران به دنیا آمد.از همان کودکی به شعر علاقه داشت و از شعرهای دوران دبیرستان و سال‌های اولیه‌ دانشگاه، دفتر شعری از غزل و مثنوی نوشت‌ اما آشنایی با قالب‌های شعر نو، او را از ادامه‌ شیوه‌ کهن بازداشت.
فریدون مشیری که سرودن شعر را از دوران نوجوانی شروع کرده بود، اولین مجموعه شعرش را با نام «تشنه توفان» در سن ۲۸سالگی و با مقدمه محمدحسین شهریار و علی دشتی در سال ۱۳۳۴ منتشر کرد.او همچنین توجه خاصی به موسیقی ایرانی داشت و این دلبستگی تا جایی بود که در سال‌های ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ عضو شورای موسیقی و شعر رادیو شد.
معروف‌ترین اثر این شاعر، شعر «کوچه» نام دارد که ابتدا در اردیبهشت ۱۳۳۹ در مجله «روشنفکر» منتشر شد.
فریدون مشیری سوم آبان‌ماه سال ۱۳۷۹ در ۷۴ سالگی در تهران درگذشت و در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) به خاک سپرده شد.
از فریدون مشیری مجموعه‌های شعر «تشنه توفان»، «گناه دریا»، «نایافته»، «ابر و کوچه»، «بهار را باور کن»، «از خاموشی»، «مروارید مهر»، «آه باران»، «از دیار آشتی»، «یک آسمان پرنده»، «تا صبح تابناک اهورایی»، «با پنج سخن‌سر»، «لحظه‌ها و احساس» و «آواز آن پرنده غمگین» به چاپ رسیده است.
همچنین تعدادی مجموعه به صورت گزینه‌ شعر از او به چاپ رسیده که عبارتند از «پرواز با خورشید»، «برگزیده‌ها»، «گزینه اشعار»، «سه دفتر»،‌ «دلاویزترین»، «زیبای جاودانه»، «ریشه در خاک» و همچنین برگزیده‌ای از کتاب اسرارالتوحید به نام «یکسان گریستن».

 

حسن زنگنه درگذشت
ایلنا- حسن زنگنه، مترجم توانای بوشهری و از چهره‌های ماندگار این استان بعد از ظهر جمعه دار فانی را وداع گفت.
زنگنه را می‌توان مهم‌ترین مترجم حوزه خلیج‌فارس برشمرد که با ترجمه آثار فاخر در این زمینه سهم بسزایی در شناخت تاریخ این مرز و بوم و هویت ملی داشته است.زنگنه تاکنون ده‌ها اثر تاریخی در حوزه‌های تاریخ بوشهر، جنوب ایران و خلیج‌فارس منتشر کرده است. او در سمینارها و کنگره‌های علمی متعدد شرکت کرده بود.آثار ترجمه شده او عبارتند از: هجوم انگلیس به جنوب ایران‌ نوشته‌ جی.بی.کلی./لشگرکشی انگلیس به ایران- نوشته‌ گرنی داد./ میرمهنا و شهر دریاها- گردآوری و ترجمه./ دریای پارس و سواحل متصالح- نوشته‌ دونالد هاولی./خلیج‌فارس از دوران باستان تا اواخر قرن ۱۸- نوشته‌ سیوری و جی.بی.کلی...
همچنین دو داستان کوتاه با عناوین ۱ـ یک تکه نان‌ اثر دکتر برنارد.۲ـ گردن‌بند بدلی‌ اثرِ گی دوموپاسان‌ و ترجمه مقالات متعدد پیرامون مسایل سیاسی و تاریخ خلیج‌فارس، جنگ جهانی اول و انقلاب مشروطیت که در مطبوعات محلی و کشوری به چاپ رسیده است.

معرفی داوران  جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان
مهر- کمیته داوران این دوره از جشنواره به سرپرستی حسین صفی، اسامی داوران را در بخش کودک و نوجوان (بدون اولویت) به شرح زیر اعلام کرد:بخش کودک: رومینا تیپ، زینب نقیی، فاطمه گودرزی، نیلوفر ترابی، حسین خاندل، مریم بختیاری، کامیاب وهابیان، مینا رحمتی، هستی سیفی‌زاد، امین شعبانی، فاطمه احمدوند و مصطفی ولدی خرم.
بخش نوجوان: پروانه کوکبی، مهسا رحمتی، مهسا طاقتی، نادیا مکنتیان، حسین قاسمی‌هنر، حسن رجب‌زاده، کیمیا وهابیان، سارا حجت‌الاسلامی، محمد متین فتوحی، محمدامین ایمان‌طلب، فاطمه صادق پور و امین ملکی.این داوران یک ماه پیش از طریق فراخوان منتشر شده در بخش داوری کودک و نوجوان جشنواره ثبت‌نام کرده و در نهایت پس از گزینش و طی دوره‌ آموزشی مقدماتی داوری کودک و نوجوان‌ اسامی آنان اعلام شد.داوران کودک و نوجوان در طول جشنواره بر اساس فاکتورهایی که فراگرفته‌اند به آثار حاضر در جشنواره امتیاز خواهند داد و در نهایت یک نمایش و یک بازیگر برگزیده را در هر بخش انتخاب خواهند کرد.بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از 15 تا 21 مهرماه با دبیری پیام دهکردی در همدان برگزار خواهد شد.

بازگشت مریم حیدرزاده به رسانه‌های رسمی
مهر- ستاد خبری ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران خبر بازدید مریم حیدرزاده، ترانه‌سرای روشندل‌ از این رویداد هنری را منتشر کرد‌ این در حالی است که مدت‌هاست وی در رسانه‌های رسمی داخلی حضور نمی‌یابد و بیشتر نام و چهره‌اش کنار خوانندگان لس‌آنجلسی و در رسانه‌های فارسی‌زبان آن سوی مرزها دیده می‌شود.
در خبر سمپوزیوم آمده است که روز گذشته و در یکی از روزهای شلوغ ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران مریم حیدرزاده با حضور در برج میلاد گفت: حس می‌کنم مجسمه‌سازی هنری است که باید لمس شود تا دیده شوند و این نمایشگاه فرصت خوبی برای این امر به شمار می‌رود.
وی در بخشی از این بازدید و در پاسخ به اینکه  آیا پیگیر اخبار مجسمه‌سازی هستید، گفت: من تمام اخبار فرهنگی و هنری را پیگیری می‌کنم و از سوی استاد نقاشی‌ام امیرمحمد قاسم‌زاده ترغیب به حضور در این سمپوزیوم شدم.حیدرزاده با بیان علاقه‌اش به هنرهای تجسمی اضافه کرد: من در طول این چهار سال دو نمایشگاه انفرادی نقاشی داشتم و تصور می‌کنم مجسمه‌سازی بسیار به حس و حالم نزدیک بوده و برایم کاملا قابل لمس است و تصمیم دارم مجسمه‌سازی را به زودی تجربه کنم. سنگ را دوست دارم چون معتقدم در دل سختی آن لطافتی ویژه نهفته است که دلم می‌خواهد آن را کشف کنم.

آیا جیمز فرانکو می‌تواند یک : «باشگاه مشت زنی» دیگر بسازد
مهر- این بازیگر شناخته شده که تحصیلکرده رشته ادبیات انگلیسی است و علاقه زیادی به آثار ادبی دارد و شماری از آثار مهم ادبی را به فیلم برگردانده، این بار کتاب «یاوه سرایی» چاک پالانیوک را برای ساخت انتخاب کرده است.پالانیوک نویسنده کتاب «باشگاه مشت زنی» در سال 1996 که کشفی تیره و روایتی طنزآمیزی از مصرف‌گرایی، مردانگی و هویت را بیان می‌کرد، با تهیه فیلمی از آن در سال 1999 به همین نام به شهرت رسید. آن فیلم به کارگردانی دیوید فینچر ساخته شد و برد‌پیت و ادوارد نورتون در آن نقش‌آفرینی کرده بودند.
اقتباس سینمایی فینچر از سوی برخی از منتقدان به دلیل نمایش بی‌پرده و خشونت‌بارش با نقد روبه‌رو شد‌ اما شماری دیگر آن را تحسین کردند و فیلمی پیشگام نامیدندش.«خفه کردن» رمان دیگر پالانیوک نیز در سال 2008 با اقتباس سینمایی به فیلم درآمد اما چنان موقعیت تاثیرگذاری به دست نیاورد.«یاوه سرایی» در آینده می‌گذرد و در حالی که ساکنان شهر به دو بخش «اهل روز» و «اهل شب» تقسیم شده‌اند، داستان یک قاتل سریالی به نام باستر را بیان می‌کند که با مسموم کردن مردم آنها را به کام مرگ می‌فرستد.این شخصیت به تازگی مرده و واقعیت وجودی او از طریق بازگویی خاطرات آنهایی که او را می‌شناختند، بیان می‌شود.
«خشم و هیاهو» نوشته فاکنر از جمله رمان‌هایی است که توسط فرانکو به فیلم درآمده و به تازگی برای اولین بار در جشنواره فیلم تورنتو به نمایش درآمد.با این حال فیلم نقدهای مثبتی دریافت نکرد و منتقدان بیشتر در اینکه او به اصل رمان وفادار نبوده، متفق‌القول بودند.

 




8

$
0
0

نگاهی به روند انتخاب نماینده ایران: «امروز» راهی اسکار شد‌.‌.‌.

گروه فرهنگ- این روزها داغ‌ترین بحث سینما انتخاب فیلمی به عنوان نماینده اسکار بود‌ در نهایت فیلم «امروز» ساخته رضا میرکریمی انتخاب شد تا نماینده ایران در اسکار باشد‌. هیات انتخاب متشکل از آقایان حبیب احمدزاده (نویسنده و استادیار دانشگاه)، احمد امینی (کارگردان)، آرش امینی (مدیر کل حوزه ریاست و امور بین‌الملل سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری)، امین تارخ (بازیگر و مدرس سینما)، ایرج تقی‌پور (تهیه‌کننده)، امیر اسفندیاری (معاونت بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی)، پرویز شیخ‌طادی (نویسنده و کارگردان)، محمدباقر قهرمانی (مدرس دانشگاه) و مجید میرفخرایی (مدیر هنری) بودند و در نهایت اسم 10 فیلم به عنوان کاندیدای نهایی اعلام شد درحالی که فیلم‌های خط ویژه، چ، با دیگران، طبقه حساس، معراجی‌ها، زندگی جای دیگری است، پنج ستاره، اشباح، متروپُل، زندگی مشترک آقای محمودی و بانو، پنجاه قدم آخر، دربست آزادی، برف، فرش قرمز، تجریش ناتمام، رهاتر از دریا، اینجا شهر دیگری است، آذر، شهدخت، پرویز و دیگران، فرشته‌ها باهم می‌آیند، امروز و کلاشینکف که در سینماهای کشور به نمایش درآمده‌اند با توجه به شرط «نمایش فیلم در کشور مبدا» به عنوان یکی از شروط اصلی پذیرش فیلم در اسکار می‌توانستند در این لیست قرار بگیرند اما این اسامی به فیلم‌های «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»، «استرداد»، «امروز»، «برف»، «تنهای تنهای تنها»، «چ»، «خسته نباشید»، «خط ویژه»، «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» و «سر به مهر» محدود شد‌.
پیش از این تصور می‌شد فیلم
«عصبانی نیستم» برای مراسم اسکار معرفی خواهد شد اما با توجه به اینکه این فیلم هم به یک نقطه استراتژیک در دعوای مخالفان ارشاد با علی جنتی تبدیل شد، احتمال انتخاب
 «عصبانی نیستم!» توسط هیات ایرانی خیلی ضعیف بود! «عصبانی نیستم» جایزه بهترین کارگردانی استعداد آسیا، جایزه بهترین فیلم جشنواره شانگهای و جایزه خلاقانه وینسنت وارد را از جشنواره شانگهای دریافت کرده و نماینده ایران در برلین بوده است‌. کاندیداتوری در شش رشته جشنواره فیلم فجر و کسب سه جایزه از جشن منتقدان سینمای ایران از دیگر افتخارهای فیلم است اما به دلیل حواشی پیش آمده این فیلم شانس حضور در انتخاب‌های اسکار را پیدا نکرد‌.
در میان این کاندیداها رقابت شدیدی میان فیلم‌های «چ» و «امروز» برای معرفی به اسکار وجود داشت‌ در نهایت «امروز» به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد‌. این فیلم هم جنبه هنری دارد و هم اثری دفاع مقدسی محسوب می‌شود‌. در چنین شرایطی فیلمسازان مستقل تصمیم به عرضه فیلم خود از کشورهای ثانویه گرفته‌اند‌. جمشید محمودی با عرضه فیلم
«چند متر مکعب عشق» از طرف کشور افغانستان آغازگر این مسیر بوده و حالا دست‌اندرکاران یک فیلم دیگر نیز در حال بررسی زمینه‌های موجود برای شرکت دادن فیلم خود در اسکار از سوی کشوری دیگر هستند‌.
دیروز پیش از آنکه گزینه نهایی ایران برای معرفی به اسکار معرفی شود خبرگزاری مهر گفت‌وگوی جالبی داشت با کارگردان‌هایی که فیلم‌هایشان در لیست 10 فیلم نهایی قرار گرفته بود‌. احسان عبدی‌پور، کارگردان جوان سینما که با فیلم «تنهای تنهای تنها» به سینما معرفی شد، حال همین فیلمش قرار است برای معرفی به اسکار مورد بررسی قرار گیرد‌. این فیلمساز جنوبی درباره انتخاب این فیلم در لیست اولیه معرفی فیلم‌ها به آکادمی اسکار گفت: بدون هیج تعارف و ادعایی معتقدم فیلم «تنهای تنهای تنها» به هیچ عنوان در قواره نمایندگی سینمای ایران در اسکار نیست‌. این فیلم تجربه اول من بوده و قطعا کم و کاستی‌هایی دارد بنابراین «تنهای تنهای تنها» را نماینده خوبی برای سینمای ایران در اسکار نمی‌دانم البته از هیات انتخاب ممنونم که فیلمم را در لیست اولیه قرار داده‌اند‌.
مهدی رحمانی از دیگر فیلمسازانی است که با فیلم «برف» در لیست اولیه هیات انتخاب قرار گرفته است‌. رحمانی درباره انتخاب «برف» گفت: اسکار به عنوان یکی از مهم‌ترین جایزه‌های سینمایی در دنیا مطرح است و می‌تواند به عنوان یک فرصت برای سینمای ایران به شمار آید و بالطبع باید به بهترین شکل ممکن از این فرصت طلایی بهره برد‌. این کارگردان جوان به معیار انتخاب فیلم‌های ایرانی برای آکادمی اسکار این‌گونه اشاره کرد: یکی از ویژگی آثاری که برای حضور در اسکار در نظر گرفته می‌شود داشتن زبانی جهانشمول است و تجربه دو فیلم «بچه‌های آسمان» ساخته مجید مجیدی و «جدایی نادر از سیمین» به کارگردانی اصغر فرهادی نشان داد که معیار انتخاب هیات داوری جایزه اسکار داشتن هویت انسانی آثار با رنگ‌مایه‌های بومی و قابل درک ایرانی است‌.
افشین‌ هاشمی یکی از کارگردان‌های فیلم سینمایی «خسته نباشید» در صحبت کوتاهی گفت: درباره انتخاب این فیلم برای حضور در جایزه اسکار نظر خاصی ندارم و به نظر هیات انتخاب احترام می‌گذارم‌. وی ادامه داد: امیدوارم فیلمی انتخاب شود که به نفع کل سینمای ایران باشد‌.
رضا میرکریمی کارگردان فیلم «امروز» درباره جایگاه سینمای ایران در اسکار گفت: پیش از این نگاه خودم نسبت به حضور سینمای ایران در جایزه اسکار را زمانی که قرار بود فیلم «یه حبه قند» را به اسکار معرفی کنند، بیان کردم و دیگر لزومی به تکرار همان مواضع نیست‌.
علی غفاری که با «استرداد» نامش در فهرست اولیه کمیته انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به اسکار دیده می‌شود درباره حضور سینمای ایران در اسکار گفت: نفس حضور سینمای ایران در جایزه اسکار اتفاق فرخنده‌ای است‌. وی افزود: معتقدم فیلمی باید به عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شود که فرهنگ و هویت ملی و ایرانی را بیان کند‌.
و در آخر دیروز حدود ساعت سه بود که اسم نهایی اعلام شد‌. امیر اسفندیاری، سخنگوی هیات انتخاب فیلم‌های ایرانی برای معرفی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی گفت: این هیات پس از بحث و بررسی و بازبینی برخی از فیلم‌های مورد نظر، عاقبت فیلم «امروز» ساخته رضا میرکریمی را به نمایندگی سینمای ایران در هشتاد و هفتمین مراسم اسکار انتخاب کرده است.
وی گفت: در جلسه نهایی پس از طرح مباحثی درخصوص 10 فیلمی که برای بررسی بیشتر به این مرحله راه یافته بودند و مطابق مقررات به مدت حداقل یک هفته متوالی در فاصله زمانی ۹ مهر سال گذشته تا ۸ مهر سال‌جاری، براساس عرف پذیرفته در کشورمان در برنامه رسمی اکران عمومی قرار گرفته بودند، بحث اعضا عمدتا بر دو فیلم متمرکز شد: «امروز» به عنوان فیلمی ساخته یکی از کارگردانان شاخص نسل میانه که پس از اکران موفق در ایران در نمایش افتتاحیه بین‌المللی در جشنواره تورنتو نیز بازخوردهایی قابل تامل داشته است و همچنین «تنهای تنهای تنها» به عنوان فیلمی برآمده از نسل جدید فیلمسازان که جسورانه پیام عدالت، صلح و دوستی را به جهانیان منتقل می‌کند‌. در ‌‌‌نهایت اعضای هیات با بررسی تمام جوانب از میان گزینه‌های یادشده، فیلم «امروز» را برای معرفی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی برگزیدند‌.
امیدواریم که این نماینده هم بتواند همانند «جدایی نادر از سیمین» و «بچه‌های آسمان» نماینده‌ای درخور برای سینمای ایران باشد و بتواند نام سینمای ایران را سر زبان‌های مردم دنیا بیندازد‌.

 

افتتاحیه نمایشگاه خوشنویسی‌های علی گنجی در گالری شکوه؛ خوشنویسی، هنر دیرحاصل است
نمایشگاه خوشنویسی‌های علی گنجی، عصر جمعه  ٢٨ شهریورماه با حضور پررنگ اساتید این هنر و ستایش از خوشنویسی کلاسیک ایرانی در گالری شکوه آغاز  به کار کرد‌.
علی گنجی در این نمایشگاه 25 اثرخوشنویسی با خط نستعلیق و قلم جلی در ابعاد 70×50 ارایه داده است که دربرگیرنده اشعاری با مضامین عرفانی از شعرای بزرگ ایران چون مولانا، حافظ و سعدی روی کاغذ آهار است‌.
علی گنجی در مورد آثاری که در این نمایشگاه ارایه داده است، گفت: 25 اثری که در این نمایشگاه روی دیوار آویخته شده‌اند از بین 150 اثر انتخاب شده‌اند و حدود دو سال خلق این آثار زمان برده است‌.
آثار وی در عین اینکه بدون تذهیب‌، تزئین و فاقد حاشیه است اما جذابیت‌های بصری بسیاری دارد. او از کاغذ‌هایی با بافت و رنگ‌های متفاوت برای ارایه این آثار بهره گرفته است. وی در این‌باره گفت: من از دوران دبیرستان و هنرستان گرایشات تصویری داشتم و به دلیل آنکه رشته تحصیلی‌ام گرافیک بود با رنگ آشنا بودم و تمام آموخته‌هایم به صورت خودآگاه و ناخودآگاه روی کارم نمود پیدا کرده است‌. با انتخاب این کاغذ‌ها احساس کردم به لحاظ حسی بهتر در کارم جواب می‌گیرم‌ کارهای زیادی روی این کاغذ‌ها انجام می‌دهم تا حس لازم را برای انجام آن چیزی که در ذهن دارم به من دهد‌.
وی اضافه کرد: تغییرات در خوشنویسی ذره‌ذره حاصل می‌شود به این معنا که من به تاثیر از گذشتگانم تغییر می‌کنم و افراد بعد از من نیز ممکن است به تاثیر از من تغییر کنند‌ البته این تغییر، زمانی خوب است که همراه با مطالعه انجام شود‌ یعنی تنها نباید قلم به دست گرفت و نوشت بلکه باید مطالعات آکادمیک در رابطه با مبانی هنرهای تجسمی‌، زیبایی‌شناسی، فلسفه وشعر داشت‌. همه این آموزش‌ها باعث می‌شوند که شما در کار خوشنویسی شخصیت خود را پیدا کنید و البته این مستلزم آن است که از گذشته با این نیت حرکت کرده باشید وگرنه وقتی خط‌تان تثبیت شد دیگر فرار کردن از این داستان کار سختی است‌.
گنجی عنوان کرد: در مقوله خوشنویسی با توجه به علاقه زیادم به اساتید و احترام زیادی که برایشان قائلم هرگز سعی نکردم شبیه به کسی باشم و نهایتا درک خودم را از خط ارایه دادم‌ البته در بحث کلی تا همین امروز هم از اساتید بزرگ خوشنویسی راهنمایی می‌گیرم اما در مسایل خصوصی سعی می‌کنم درک شخصی خود را داشته باشم و آنچه را که دوست دارم با توجه به پیروی از اصول انجام دهم‌.
این خوشنویس در آثارش ابیات و مصرع‌هایی از اشعار شعرای بزرگ ایرانی با مضامین عرفانی انتخاب کرده و روی کاغد آورده است، بعضی از نوشته‌ها خوانا و بعضی دیگر ناخوانا هستند، اولویت وی در این آثار تصویر است، وی معتقد است: وقتی تابلویی به دیوار آویخته می‌شود بحث خواندن در آن مطرح نیست و دیدن در آن اهمیت دارد‌. برای خواندن شعر می‌توان به کتاب شعر رجوع کرد‌. تابلو را برای نگاه کردن به دیوار می‌زنیم و به همین دلیل سعی می‌کنیم عوامل زیبایی‌شناسی را در آن دخیل کنیم‌.
این نمایشگاه با حضور هنرمندانی نظیر مهدی فلاح، علی شیرازی، امیراحمد فلسفی، مجتبی ملک‌زاده، عین‌الدین صادق‌زاده، عنایت‌الله نظری‌نوری و‌.‌.‌. و جمع کثیری از علاقه‌مندان و هنردوستان در گالری شکوه گشایش یافت‌.
نمایشگاه خوشنویسی‌های علی گنجی تا چهارشنبه دوم مهرماه 93 دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 4 تا 8 بعدازظهر از این آثار در گالری شکوه واقع در چهارراه فرمانیه‌، بلوار شهیداندرزگو، خیابان شهید سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک 9 دیدن نمایند‌.

 

توکلی «من دیه‌گو مارادونا هستم» را می‌سازد
ایسنا- شورای صدور پروانه‌ فیلمسازی ۳۵ میلیمتری در جلسه‌ چهارشنبه ۲۶ شهریورماه که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد با صدور مجوز ساخت چهار عنوان فیلم سینمایی موافقت کرد‌.
 فیلم‌های «جت» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی داود توحید پرست و نویسندگی داود توحیدپرست و یاسمن کفایی، «من دیه‌گو مارادونا هستم» به تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی و نویسندگی و کارگردانی بهرام توکلی، «شگفت‌انگیزان» به تهیه‌کنندگی حسن دا‌ها، کارگردانی عباس مرادیان و نویسندگی امید امین نگارشی و «مالیخولیا» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مرتضی آتش زمزم و نویسندگی حسین مرتضائیان آبکنار، موافقت شورای صدور پروانه فیلمسازی را برای ‌ساخت دریافت کردند‌.
 
«ملبورن» به زوریخ می‌رود
مهر- دهمین دوره جشنواره زوریخ که از 25 سپتامبر تا 5 اکتبر برگزار می‌شود، 145 فیلم بلند از 29 کشور را اکران خواهد کرد در صورتی که سال گذشته 122 فیلم بلند در این جشنواره برای مخاطبان به نمایش درآمد‌.
نجا شیدنشت، معاون مدیر جشنواره فیلم زوریخ در این دوره گفت: امسال در انتظار حضور 500 مهمان هستیم که در مقایسه با 450 مهمان سال پیش نشان‌دهنده گسترش ابعاد این جشنواره است‌. بودجه جشنواره فیلم زوریخ در این دوره افزایش یافته و از 5/6 میلیون دلار سال گذشته به 4/7 میلیون دلار رسیده است‌.
فیلم افتتاحیه امسال فیلم «زندگینامه جیمز براون» است که 25 سپتامبر(3 مهرماه) سال‌جاری اکران می‌شود و نام فیلم اختتامیه هنوز اعلام نشده است‌.
بخش رقابتی فستیوال زوریخ امسال شامل 14 عنوان فیلم است که بعضی از آنها توانسته‌اند مورد توجه فستیوال‌های قبلی قرار بگیرند و منتقدان نظر مثبتی به برخی از این فیلم‌ها داشتند‌.
برخی فیلم‌های این بخش عبارتند از تریلر اکشن «71» ساخته یان دمانژ که نخستین اکرانش در جشنواره فیلم برلین بود، همچنین درام کریگ جانسون به نام «دوقلوهای اسکلتی» با نقش‌آفرینی کریستن ویگ و بیل‌ هادر برنده جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم ساندنس و فیلم «ملبورن» ساخته نیما جاویدی که در جشنواره ونیز امسال به نمایش درآمد‌.
ریاست هیات داوران این فستیوال برعهده «سوزان بیر» کارگردان برنده اسکار دانمارکی است و «وال کیلمر» بازیگر آمریکایی،
«دونالد دی لاین» تهیه‌کننده آمریکایی، «جاسمیلا ژبانیک» کارگردان بوسنیایی و «ماری مسمونتایل» تهیه‌کننده فرانسوی او را در بخش قضاوت همراهی می‌کنند‌.
جایزه نقدی این فستیوال معادل 27 هزار دلار همراه کمکی معادل 107 هزار دلار جهت پخش بین‌المللی است‌. در بخش فیلم مستند هم 13 فیلم با هم رقابت می‌کنند‌.
فیلم‌های «دختر گمشده» ساخته دیوید فینچر، «جادو در مهتاب» ساخته وودی آلن و «برش» ساخته فاتح آکین از جمله فیلم‌هایی هستند که برای اولین‌بار در این جشنواره اکران می‌شوند‌.

«آرامسایش» بازیگرانش را شناخت
مهر- محمد حاتمی، سرپرست گروه تئاتر «جم» قرار است از هفته دوم مهرماه نمایش «آرامسایش» را در تالار شمس (اکو) روی صحنه ببرد‌. بهنوش بختیاری و پژمان جمشیدی بازیگران این اثر نمایشی هستند‌.
همچنین محمد حاتمی علاوه بر نگارش و کارگردانی این نمایش در آن به ایفای نقش نیز می‌پردازد‌. دراماتورژی این اثر را آرش پارساخو انجام می‌دهد و قرار است یک گروه موسیقی راک نیز به‌طور زنده در اجرا گروه را همراهی کنند‌.
«آرامسایش» که فضایی کمیک و موزیکال دارد، مروری است بر احوال و حالات انسان‌، انسانی که در گذر زمان با خود روبه‌رو می‌شود و سعی دارد در ازدحام و هجوم جامعه ماشین‌زده امروز و فردا خود را وارهاند و به حقیقت خود دست یابد‌. روح‌الله کمانی، علیرضا مهران، الهام دهقاتی و عماد سالکی دیگر بازیگران «آرامسایش» را تشکیل می‌دهند‌.
دیگر عوامل این اثر نمایشی عبارتند از فواد خراباتی دستیار کارگردان و برنامه‌ریز، سارا شاهرودیان منشی صحنه، آوا فیاض مدیر تبلیغات و روابط‌عمومی و بابک برزویه عکاس‌.
حاتمی در بهار 92 و 93 نمایش «سه گانه اورنگ» را به ترتیب در تماشاخانه ایرانشهر و شهر رشت به صحنه برده بود که این اثر نمایشی در زمان اجرا با استقبال مخاطبان نیز روبه‌رو شد‌، پیش‌فروش بلیت «آرامسایش» از طریق سایت تیوال انجام شده و زمان دقیق اجرا نیز به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد‌.



8

$
0
0

نگاهی به نمایش « من » به کارگردانی فرهاد تجویدی؛ هماهنگی بازیگران جوان در تالار محراب

حمید کاکاسلطانی- نمایشنامه «من» روایت آدم‌هایی است که در جامعه شهری (تهران) در پیچ و خم زندگی برای رسیدن به اهداف و آرمان‌های خود با مشکلات و موانعی مواجه می‌شوند که با فطرت انسانی منافات دارد و در کشاکش این رویدادها، باوجود میل باطنی به ناچار خود در بطن این حوادث قرار گرفته و خود یا سرخورده و نابود می‌شوند یا ناخواسته با آنها همسو شده و عامل بروز نابسامانی‌های بیشتر اجتماع می‌شوند.
نویسنده با خلق شخصیت‌های بی‌شمار (50 شخصیت) در یک متن مکتوب غیررئالیستی با رگه‌های گروتسک توانسته است به صورت اپیزودیک واقعیت‌های تلخ اجتماع را به صورت بدیع و متفاوت به نگارش درآورد. نگاه تیپیکال به شخصیت‌های نمایش با تصویر کردن چهره بی‌رحم شهری از طریق طرح روایت گونه اول شخص از زبان شخصیت‌های نمایش که به صورت بازی در بازی به نمایش در می‌آید، ارایه چندین قصه نمایش «تو در تو» که نشان‌دهنده جایگزینی ارزش‌های مادی و سوداگرانه به‌جای ارزش‌های معنوی و تبدیل آدم‌های هدفمند به آدم‌های مایوس در هر قصه نگاهی تلخ به روابط انسانی جامعه شهری دارد. اینکه چگونه هدف وسیله را توجیه می‌کند و ارزش‌های انسانی چگونه از اوج به قهقرا نزول می‌یابد؟
نمایشنامه از طرح داستانی خطی و خوش ساخت پیروی نمی‌کند و شخصیت‌های نمایش به‌گونه‌ای پردازش شده‌اند که در یک روند اپیزودیک به‌طور مقطعی رویدادهای مربوط به زندگی خود را روایت می‌کنند و ایده‌هایی که توسط شخصیت‌های دیگر به نمایش تبدیل می‌شود.
بنابراین نمایشنامه به صورت «وودویل‌های» کوچک شامل هشت قطعه نمایش است که هر کدام بخشی از معضل شهری را به تصویر می‌کشاند.
مشکلات جوانی که باوجود علاقه‌مندی به حرفه بازیگری ناکام می‌ماند یا دختری که برای ایفای نقش در سینما با آدم‌های رذل مواجه می‌شود. مردمی که برای ایاب و ذهاب در مترو دچار ازدحام و شلوغی هستند، کتابخانه‌ای که دیگر هیچ‌کس در آن کتاب نمی‌خوانند و...
نویسنده سعی کرده است با دقت در فواصل بین قطعات نمایش با تماشاگران ارتباط برقرار کرده و با طرح پرسشی از آنها موجب تفکر و تامل آنها شود. اینکه به راستی نقش آنان در این آشفته بازار چیست ؟ یا مقصر اصلی در این نابسامانی‌ها فرد است یا اجتماع؟ و انگشت تقصیر به سمت چه کسی باید باشد؟ بنابراین تکنیک درام‌نویسی تا حدودی به شیوه اپیک و حماسی برشت شباهت دارد و تماشاگر با مشاهده تصاویری از این نوع با خودش مواجه می‌شود و شاید بگوید به راستی من کجا هستم؟
فرهاد تجویدی، کارگردان نمایش با انتخاب درست متن نمایش که در شرایط کنونی ضرورت دارد نیمی از راه را به شایستگی طی کرده است؛ موضوع اجتماعی با نگاه تلخ انتقادی به مناسبات انسانی.
تجویدی سعی کرده است با گزینش حدود 50 بازیگر علاوه بر تولید یک اثر نمایشی اجرای کارگاهی، آکادمیک و تاثیرگذار را ارایه کند. بازیگران جوانی که با سنین حدود 18 تا 26 سال شاید اولین تجربه بازیگری را پشت‌سر می‌گذرانند. «بدن مناسب» و بازی روان از ویژگی بازیگران است. تجویدی از هیچ ابزار و لوازم صحنه‌ای (آکسسوار) بهره نمی‌گیرد. طراحی صحنه متکی بر حرکات فرم و بازی بازیگران است.
از نورپردازی ملون؛ موسیقی متنوع و دکور پر زرق و برق خبری نیست همه چیز از طریق بدن بازیگر و رویدادهای صحنه‌ای بازگو می‌شود. هر حرکت نمایشی نمایانگر معنایی خاص است. بازیگران بدون ادعا و با صداقت واقعی و بدون غلو؛ احساس نقش و مفاهیم نهفته درمتن را به مخاطب منتقل می‌کنند. نظم و هماهنگی صحنه‌ای ویژگی مهم نمایش است و در طول مدت نمایش حضور 50 بازیگر جوان حتی لحظه‌ای یکدیگر را ماسکه نمی‌کنند و این مبین دقت، تمرین و تلاش مستمر گروه است. استفاده از افکت‌های صوتی (صدای بازیگران )بخش خلاقانه اثر است صدای دست و پای بازیگران هماهنگ است و در مجموع به نظر می‌رسد بخش‌هایی از هدایت بازیگر به شیوه بیومکانیک و روشی است که مایرهولد، کارگردان بزرگ ابداع کرده است و در بخش‌هایی نیز از طریق برانگیختن احساسات و هیجان تماشاگران مدل «Agitativeprop» را اجرا می‌کنند و در مجموع کارگردان از طریق تلفیق و به‌کارگیری شیوه‌هایی از ژانرهای نمایش با نگاهی مدرن در شکل «اجرا» نمایشی قابل قبول را در معرض دید تماشاگران گذاشته است در پایان طرح چند نکته در شرایط کنونی تئاتر کشور قابل تامل است.
1- تالار محراب از تالارهای معروف، مطرح و شناخته شده کشور است که متاسفانه گاهی دچار وقفه‌های مقطعی شده است که عدم تسلسل در جذب تماشاگر و خاموش شدن مقطعی چراغ صحنه متاسفانه گاهی تماشاگران خود را از دست داده است! به نظر می‌رسد آقای ابراهیم گله‌دارزاده، مدیر تالار با شروع مجدد از طریق مناسب‌سازی سالن، تجهیز امکانات تالار و جذب هنرمندان مستعد، تحول جدیدی را در عرصه تئاتر شهر تهران آغاز کرده است. حضور هنرمندان جوان بارقه امیدی است که می‌توان به آن امیدوار بود.
2- فرهاد تجویدی به عنوان کارگردان باتجربه و متعهد، در این نمایش نشان داده است که در مسیر هنر و عشق به تئاتر باوجود مشکلات و مصائب موجود با ایثار و فداکاری با تولید یک اثر ماندگار به چند هدف بزرگ دست یافته است. تجویدی با کشف هنرمندان جوان و مستعد فعل توانستن را گرچه سخت ولی زیبا صرف کرده و از این منظر قابل ستایش است.
3- هنرمندان جوان در عرصه تئاتر در این اجرا چیزی کمتر از بازیگران حرفه‌ای تئاتر کشور نداشته‌اند؛ امیدواریم این اثر مقدمه‌ای برای حضور آنها در عرصه‌های بزرگ‌تر باشد و مسوولان توجه بیشتری به هنرمندان جوان داشته باشند.

 

شمس لنگرودی بستری شد
ایسنا- شمس لنگرودی دچار بیماری و خونریزی داخلی شد. این شاعر پیشکسوت درباره بیماری‌اش گفت: چند روزی است برای مسافرت به رشت آمده‌ام که دچار خونریزی داخلی شدم و به پزشک مراجعه کردم. فعلا در خانه بستری هستم اما فردا (امروز اول مهرماه) برای انجام آزمایش‌های بیشتر و پیگیری درمان بیماری به بیمارستان می‌روم.
شمس همچنین درباره کتاب تازه‌ای که آن را به چاپ سپرده است، گفت: «منظومه بازگشت» را بعد از فوت مادرم سرودم. شعری است در 50 صفحه و درباره بازگشت انسان به اول خودش و به خاک که البته شعر تلخی نیست. کتاب را به نشر چشمه داده‌ام که آن را برای دریافت مجوز نشر به وزارت ارشاد داده‌اند.
وی درباره آخرین فعالیت سینمایی‌اش هم گفت: چندی پیش در فیلم سینمایی «احتمال باران اسیدی» به کارگردانی بهتاش صناعی‌ها در کنار مریم مقدم و پوریا رحیمی بازی کردم که فیلم هم‌اکنون در حال تدوین است.
به گزارش ایسنا، مجموعه‌های شعر «رفتار تشنگی» (1355)، «در مهتابی دنیا» (1363)، «خاکستر و بانو» (1365)، «جشن ناپیدا» (1367)، «قصیده لبخند چاک چاک» (1369)، «نت‌هایی برای بلبل چوبی» (1379)، «پنجاه و سه ترانه عاشقانه» (1383)، «باغبان جهنم» (1383)، «ملاح خیابان‌ها» (861386)، «لب‌خوانی‌های قزل‌آلای من» (1389)، «رسم کردن دست‌های تو» (1389)، «می‌میرم به جرم آن‌که هنوز زنده بودم» (1389)، «شب، نقاب عمومی است» (1390)، «آوازهای فرشته‌ بی‌بال» و «و عجیب که شمس‌ام می‌خوانند» (63 ترانه عاشقانه) (1392) از آثار منتشرشده شمس لنگرودی هستند.
وی همچنین رمان «رژه بر خاک پوک» و کتاب‌های «گردباد شور جنون» (سبک هندی و کلیم کاشانی)، «تاریخ تحلیلی شعر نو» و «رباعی محبوب من» را منتشر کرده است. شمس لنگرودی در فیلم «فلامینگوی شماره 13» و «پنج تا پنج» هم بازی کرده و ترانه‌ای را به نام «در شب» خوانده است.

 

«ترانه‌های قدیمی»  رحمانیان این‌بار در برج میلاد
ایسنا- نمایش «ترانه‌های قدیمی» نوشته و کار محمد رحمانیان که به تازگی در مشهد به صحنه رفته است‌، روز 25 مهرماه یک اجرا در تهران خواهد داشت.
اشکان خطیبی، مجری طرح این نمایش با اعلام این خبر گفت: از آنجا که سال گذشته این نمایش فقط 20 اجرا در تالار «شمس» داشت و به دلیل تقاضاهای مکرر تماشاگران‌ تصمیم گرفتیم یک اجرای دیگر در تهران داشته باشیم.
وی اضافه کرد: این اجرا نوعی رپرتوآر است و در راستای بازتولید آثار نمایشی به صحنه می‌رود.به گفته خطیبی، در اجرای دوباره این نمایش همه چیز مانند اجرای اول است و تغییری وجود نخواهد داشت.
«ترانه‌های قدیمی» دربردارنده چند اپیزود نمایشی است که هر یک از آنها در یکی از مکان‌های مهم تهران اتفاق می‌افتد.
این نمایش با بازی علی عمرانی‌، مهتاب نصیرپور‌، علی سرابی‌، افشین هاشمی‌، اشکان خطیبی‌، سحر دولتشاهی، حبیب رضایی‌ و معصومه رحمانی به صحنه می‌رود. سامان احتشامی با نواختن پیانو و علی زند وکیلی به عنوان خواننده در کنار گروه بازیگران این نمایش حضور دارند تا این ترکیب کامل شود.همچنین رایزنی‌هایی برای اجرای «ترانه‌های قدیمی» در شیراز و اصفهان در حال انجام است.
این نمایش روز 25 مهرماه در سالن اصلی مرکز همایش‌های برج میلاد اجرا خواهد داشت و به زودی ساعت اجرا و جزییات بیشتر مشخص خواهد شد.

«شهرزاد» حسن فتحی در شبکه نمایش خانگی
مهر- حسن فتحی سریالی با عنوان «شهرزاد» با نام قبلی «روزی روزگاری عاشقی» را برای شبکه نمایش خانگی جلوی دوربین می‌برد.
حسن فتحی مدتی است پیش تولید یک سریال عاشقانه را برای عرضه در شبکه نمایش خانگی آغاز کرده است، این سریال پیش از این «روزی روزگاری عاشقی» نام داشت که به تازگی فتحی نام «شهرزاد» را برای آن انتخاب کرده است.
در خلاصه داستان این سریال آمده است: در تندباد حادثه «عشق» اولین قربانی است.
فتحی و گروهش این روزها مشغول انتخاب بازیگران «شهرزاد» هستند تا طبق برنامه‌ریزی انجام شده تصویربرداری آن نیمه دوم مهرماه آغاز شود.سیدمحمد امامی، تهیه‌کننده این سریال 26 قسمتی و اسماعیل عفیفه مجری طرح آن است.«شهرزاد» سومین محصول تصویر گسترپاسارگاد است که پیش از این سریال «شاهگوش» را تولید کرده و این روزها در آستانه تصویربرداری «ابله» کمال تبریزی است.



8

$
0
0

جشن خصوصی « سایت موسیقی ما»؛ جدال دوستانه موزیسین‌ها

جشن سالانه «موسیقی ما» شامگاه دوشنبه 31 شهریورماه در حضور تعدادی از بزرگان موسیقی ایران با معرفی برگزیدگان موسیقی سال 92 در تالار وحدت برگزار شد‌.
سیدعباس سجادی مشاور، ستاد برگزاری جشن «موسیقی ما» در ابتدای این مراسم که چهار ساعت به‌طول انجامید ضمن ارایه گزارشی از روند برگزاری این رویداد موسیقایی گفت: بیش از 150 هزار کاربر اینترنتی در نظرسنجی سایت موسیقی ما برای انتخاب برترین موسیقی در سال 92 شرکت کردند که در این میان بیش از 20 شاخه مختلف توسط کارشناسان، هنرمندان و مخاطبان این سایت مورد ارزیابی قرار گرفت‌.
قصه نت‌ها، شکوه و خاطره...
بعد از صحبت‌های سجادی با پخش کلیپی از استاد فرهاد فخرالدینی با عنوان «قصه نت‌ها، شکوه و خاطره‌.‌.‌.» از مقام هنری این مدرس و آهنگساز برجسته موسیقی کشورمان در حضور عبدالوهاب شهیدی، هوشنگ ظریف، مرتضی کاظمی و رامبد صدیف تجلیل به عمل آمد‌. با توجه به همزمان بودن جشن سالانه موسیقی ما و تولد 93 سالگی استاد عبدالوهاب شهیدی، فخرالدینی تندیس و لوح تقدیر خود را از این آهنگساز و خواننده موسیقی ایرانی دریافت کرد‌.
رامبد صدیف، خواننده پیشکسوت موسیقی با اشاره به خدمات ارزنده استاد فخرالدینی در موسیقی گفت: ما هرچه از فخرالدینی بگوییم باز هم کم گفتیم چراکه بسیاری از ما از نزدیک زحمات و کارهایش در موسیقی را دیده‌ایم و به وجود او افتخار می‌کنیم‌. او افتخار این مملکت و هنر است‌.
فرهاد فخرالدینی نیز در این مراسم با تشکر از برگزارکنندگان جشن موسیقی ما تصریح کرد: حق این است که در چنین مراسمی از همه کسانی که برای من زحمت کشیدند صمیمانه قدردانی کنم که من را به اینجا رساندند‌. من در چنین فضاهایی یاد پدرم می‌افتم که از همان کودکی با تمام مشکلات زندگی فکر می‌کرد که ما درست تربیت شویم و راه درست زندگی کردن را یاد بگیریم‌.
وی گفت: از خانواده هنردوستم مانند همیشه تشکر می‌کنم و یاد این لحظات را گرامی می‌دارم و البته تشکر می‌کنیم از عزیزانی که چنین شب باشکوهی را برای ما رقم زدند‌.
علیزاده و فخرالدینی برگزیدگان موسیقی ایرانی
بعد از برگزاری مراسم تجلیل از استاد فرهاد فخرالدینی نوبت به بخش اهدای تندیس برگزیده آلبوم‌های رسید که در این بخش نادر گلچین، محمد سریر، شهرام ناظری، جواد مجابی و فریدون خشنود جایزه برگزیدگان را اهدا کردند‌.
در بخش بهترین آلبوم موسیقی اصیل ایرانی در سال 92، آلبوم «باده تویی» با هنرمندی حسین علیزاده و در بخش آلبوم برگزیده تلفیقی، موسیقی فیلم و سایر ژانرها آلبوم «سربداران» با هنرمندی فرهاد فخرالدینی تندیس خود را دریافت کردند‌.
در بخش آلبوم برگزیده موسیقی پاپ نیز آلبوم‌های «امپراتور» به خوانندگی مهدی یراحی و «یک لحظه عاشق شو» به خوانندگی حمید حامی در بخش کارشناسی تندیس خود را دریافت کردند‌.
آغاز جدال نسبتا دوستانه پورناظری با منتقدان
اما در بخش مردمی بهترین آلبوم موسیقی اصیل ایرانی، آلبوم «نه فرشته‌ام نه شیطان» به آهنگسازی تهمورس پورناظری و خوانندگی همایون شجریان اثر برگزیده
 معرفی شد‌.
تهمورس پورناظری بعد از دریافت تندیس خود طی سخنانی که به نوعی آغازگر جدال نسبتا دوستانه اهالی موسیقی در جشن موسیقی ما بود ضمن تقدیر از مردم برای انتخاب این آلبوم به عنوان اثر برگزیده توضیح داد: مردم با حمایت‌هایی که از این آلبوم کردند بزرگ‌ترین افتخار زندگی مرا رقم زدند و من از همه آنها ممنونم ضمن اینکه از همایون شجریان به عنوان هنرمندی که این کار را با عشق خواند تشکر می‌کنم‌ البته از تمام کسانی که به هر نحوی از انتشار این آلبوم دل آزرده شدند بی‌نهایت عذر می‌خواهم‌.
وقتی پسر شوالیه آواز از دهکده جهانی می‌گوید
بعد از صحبت‌های پورناظری بود که احسان کرمی مجری برنامه آلبوم‌های «باران تویی» با هنرمندی گروه چارتار و «بعد یازدهم» با هنرمندی حافظ ناظری را مشترکا به عنوان بهترین آلبوم موسیقی تلفیقی از نگاه مردم معرفی کرد‌. در بخش بهترین آلبوم موسیقی پاپ از نگاه مردم نیز فرزاد فرزین با آلبوم «شخصی» تندیس خود را دریافت کرد‌.
حافظ ناظری بعد از دریافت تندیس خطاب به هنرمندان گفت: «بعد یازدهم» فقط 20 دقیقه از آن پروژه‌ای است که برای انتشار آماده کرده بودم و امیدوارم در سه هفته آینده تمامی قسمت‌های بعدی نیز منتشر شود‌. این درحالی است که من خیلی با کارشناسان و منتقدان حوزه موسیقی آشنا نیستم اما برایم سعادتی است که مردم این آلبوم را دوست داشتند‌.
وی که به نظر می‌آمد از نقدهای منتشر شده درباره آلبوم «بعد یازدهم» ناراحت شده است، در ادامه گفت: به عنوان کسی که در خارج از ایران هستم دوست دارم نکته‌ای را با شما در میان بگذارم‌. من حس می‌کنم که در جو موسیقی کدورت‌هایی وجود دارد که واقعا به صلاح موسیقی ما نیست‌ معتقدم هنرمندان باید با عشق در کنار هم باشند‌ ما باید بدانیم که در دهکده جهانی هستیم که همه کارهای ما دیده می‌شود‌ جایی که موسیقی ایرانی در آن مهجور مانده و همه ما باید تلاش کنیم که این موسیقی را به دنیا معرفی نماییم‌.
آرمان گرشاسبی خواننده گروه چارتار هم بعد از دریافت جایزه این گروه تصریح کرد: حرفی برای گفتن نداریم اما برای قلم نظر، برای ساز و حنجره اثر و برای نگاهمان ژرفا و بلندی آرزو می‌کنیم‌.
جملاتی را نگویید که عکس آن ثابت شود
براساس گزارش مهر، بعد از برگزاری این بخش و اجرای چند قطعه موسیقایی به خوانندگی محمد معتمدی نوبت به اهدای جوایز و تندیس بخش‌های آهنگساز برگزیده موسیقی اصیل ایرانی از نگاه کارشناسان رسید که در این بخش آلبوم‌های «باده تویی» و «ملکه» به آهنگسازی حسین علیزاده به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند‌. در این بخش نادر مشایخی، محمد موسوی، کیخسرو پورناظری، پیروز ارجمند جوایز را به هنرمندان برگزیده اهدا کردند‌.
حسین علیزاده بعد از دریافت تندیس این بخش گفت: همان‌طور که دوستان گفتند مراسم امشب به ابتکار بخش‌خصوصی برگزار شده که می‌تواند رویداد مناسبی برای کنار هم بودن باشد‌ اما من صحبت‌هایی از برخی دوستان می‌شنوم که بهتر است هرچه در دلشان است بگویند و البته با اعتقاد هم بگویند‌. به نظر من بهتر است در این جملات چیزهایی نباشد که عکس آن را ثابت کند البته که می‌دانم وضعیت موسیقی ما نرمال نیست و تکلیف خیلی از موارد و مشکلات در موسیقی را باید اهل موسیقی حل کنند‌.
وی ادامه داد: من به همه رویدادها در وهله اول با نگاه مثبت نگاه می‌کنم اما باید به این نکته هم اشاره کنم که اغتشاش در انواع موسیقی وجود دارد‌. به عنوان نمونه مثلا به موسیقی رپ مجوز می‌دهیم یعنی چه؟ چون اصولا رپ خلاف جریان حرکت می‌کند و اینها موضوعاتی است که منجر به اغتشاش می‌شود که باید برای حل آن همه کمک کنیم‌. این نوازنده صاحب نام موسیقی ایرانی بیان کرد: دوستان عزیز بیاییم یاد بگیریم که از انتقاد ناراحت نشویم و قدر کسانی را بدانیم که سابقه طولانی در موسیقی دارند‌. شما باید بدانید که راهنمایی بسیاری از این استادان برای نقد کارهای شما به گونه‌ای است که شما باید به این راهنمایی افتخار کنید‌.
در شب موسیقی از هوشنگ کامکار اعاده حیثیت می‌کنم
علیزاده با نام بردن از هوشنگ کامکار و اعلام حمایت رسمی از او برای نقد آثار موسیقایی توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از هنرمندان هستند که توهم نوآوری دارند متاسفانه ما فقط تقلید می‌کنیم و تحولاتی که در جریان موسیقی در دنیا اتفاق می‌افتد را نوتر از موسیقی خودمان می‌دانیم درحالی که ما در فکر خود نباید ایران و هویت ایرانی را فراموش کنیم‌. به اعتقاد من تحول در این نیست که سازها را تلفیق کنیم‌، ما باید بدانیم که جایگاه موسیقی و نوع موسیقی چیست و در کجا قرار دارد‌.
وی گفت: در شب جشن موسیقی ما من اعاده حیثیت می‌کنم از هوشنک کامکار که این روزها با او بد برخورد شده است‌. ما باید با زبان موسیقی به نقدها پاسخ دهیم نه با بی‌احترامی و بد صحبت کردن‌. ممکن است امشب خیلی‌ها از این حرف‌های من خوششان نیاید اما من باید بگویم که جوان‌ها فکر نکنند که نگاه دیگری دارند و گویی از کره دیگری به زمین آمده‌اند و البته این نظر را هم دارند که هرچی موسیقی تقلیدی‌تر باشد ایرانی‌تر و موفق‌تر است‌.
آهنگساز آلبوم «باده تویی» تصریح کرد: 35 سال است که به‌طور درست موسیقی را به مردم و آن چیزی که توده مردم به آن احتیاج دارند، نشان نداده‌ایم‌ البته در این میان رسانه‌ها به ویژه رادیو و تلویزیون هم نقش اساسی دارند که به این نقش درست نمی‌پردازد و باعث تنزل موسیقی هم شده است و‌ ای کاش زمانی برسد که به سلیقه مردم هم احترام بگذاریم‌.
خبر آقای مدیر در جشن دیالوگ‌های منتقدانه
پیروز ارجمند، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز قبل از معرفی هنرمند برگزیده جشن موسیقی ما در بخش بهترین نوازنده ساز ایرانی سال 92 با تایید صحبت‌های علیزاده گفت: آقای علیزاده به نکات بسیار مهم و درستی اشاره کرد که امیدوارم هرچه زودتر مرتفع شوند‌ البته باید به این موضوع نیز واقف باشیم که تمام گره‌ها در مجموعه ارشاد به دست ما باز نمی‌شود بلکه ما به همراهی شما نیازمندیم و امیدواریم در آغاز فصل پاییز این جشن آغازگر بهار
 موسیقی ما باشد‌.
تقدیر از بانوی هنرمند با همخوانی یک ترانه نوستالژیک
گرامیداشت یاد و خاطره درگذشتگان موسیقی در سال 92 و تجلیل از سیمین غانم خواننده موسیقی ایرانی در حضور حسن ناهید، تهمینه میلانی و پری ملکی از بخش‌های دیگر جسن سالانه موسیقی ما بود که در بخش تجلیل از سیمین غانم همه حاضران در سالن ترانه «گل گلدون من» از ساخته‌های فریدون شهبازیان را به افتخار این هنرمند همخوانی کردند که فضای سالن را تحت تاثیر قرار داد‌.
سیمین غانم نیز بعد از دریافت تندیس خود خطاب به تماشاگران گفت: به نظر من هنر نیروی برتر است به ویژه هنر موسیقی و آواز که در اوج قرار گرفته است و من امیدوارم این جشن هم مانند موسیقی همواره در اوج و باشکوه‌تر از قبل برگزار شود‌.
کنایه‌های دوباره پورناظری به مدیر موسیقی
اهدای تندیس بهترین قطعه موسیقی اصیلی ایرانی در دو بخش کارشناسی و مردمی بخش دیگری مراسم جشن سالانه موسیقی ما بود که در این بخش تهمورس پورناظری آهنگساز قطعه «چرا رفتی» به عنوان آهنگساز برگزیده معرفی شد‌.
تهمورس پورناظری بعد از دریافت جایزه خود با لحنی کنایه آمیز خطاب به تماشاگران گفت: چقدر خوشحالم که استاد علیزاده راهی را باز کرد که مودبانه حرف بزنیم و البته نمی‌دانم وقتی نوبت به تقدیر از بانو سیمین غانم شد مدیر دفتر موسیقی سالن اجرا را ترک می‌کنند البته این را هم برخلاف صحبت‌های آقای ارجمند بگویم که مجوزها هم یک هفته‌ای صادر نمی‌شود‌.
وی ادامه داد: تصمیم داریم به دلیل استقبال شما مخاطبان عزیز کنسرت چرا رفتی را در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار کنیم اما همین امروز به ما اعلام کردند که فعلا نفروشید‌. نمی‌دانم دلیل چیست‌. شاید ممنوع‌الکار هستیم‌.
در بخش قطعه موسیقی تلفیقی، فیلم و سایر ژانرها کارن همایون‌فر با موسیقی فیلم «برف روی کاج‌ها» به عنوان هنرمند برگزیده از نگاه کارشناسان و گروه چار تار با قطعه «باران تویی» از نگاه مردمی در بخش بهترین قطعه پاپ قطعه « امپراتور» به آهنگسازی مهدی یراحی از نگاه کارشناسی و بنیامین بهادری از نگاه مردمی، در بخش بهترین قطعه پاپ خارج از آلبوم احسان خواجه امیری با قطعه «تاوان» از نگاه کارشناسان و مرتضی پاشایی با قطعه «جاده یه طرفه» و فرزاد فرزین با قطعه «نگرانتم» از نگاه مردمی نفرات برگزیده شدند‌.
ادامه جدال‌های نسبتا دوستانه و پاسخ کتبی آقای مدیر
در حین اجرای مراسم تقدیر این بخش بود که نامه‌ای از سوی پیروز ارجمند به دست مجری رسید که در آن به اظهارات تهمورس پورناظری پاسخ داده شده بود‌.
ارجمند در این نامه کتبی اعلام کرد که خروجش از سالن به دلیل تقدیر از سیمین غانم نبوده و وی به دلیل بدرقه فرد دیگری مجبور به ترک سالن شده است ضمن اینکه کنسرت تهمورس پورناظری از سوی دفتر موسیقی لغو نشده و این صحبت‌های پورناظری تکذیب می‌شود‌.
در بخش پایانی جشن سالانه موسیقی ما نیز تندیس ترانه برگزیده پاپ، تندیس بهترین ترانه‌سرا، تندیس بهترین آهنگساز و تندیس بهترین آلبوم از نگاه اهالی رسانه به برگزیدگان در حضور علیرضا میرعلینقی، افشین یداللهی و سیدعباس سجادی اهدا شد‌.

 

توقف یک سریال به دلیل تغییر مدیران‌!
ایسنا- کارگردان «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار» اعلام کرد که این مجموعه در نیمه تصویربرداری به دلیل تغییر دیدگاه مدیران جدید شبکه 4 نسبت به مسوولان قبل متوقف شده است‌!
مسعود کرامتی درباره آخرین وضعیت سریال «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار» که در حال ساخت آن برای شبکه 4 بود،‌ بیان کرد: نیمی از تصویربرداری این سریال به تهیه‌کنندگی اسماعیل عفیفه انجام شده اما مدیریت فیلم و سریال شبکه عوض شد و فعلا کار متوقف است‌.
وی در این‌باره توضیح داد: «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار» اولین سریال شبکه 4 است و به نوعی قرار بود آغازگر سریال‌سازی در این شبکه باشد اما پس از تغییر مدیریت فیلم و سریال شبکه گفتند که باید یکسری تغییرات در این سریال که نیمی از آن تصویربرداری شده‌، انجام شود از جمله اینکه گفتند باید یک بازیگر و کاراکتر برخی از بازیگران عوض شود‌!
این کارگردان سپس درباره این سریال گفت: سال گذشته پنج، شش ماه درگیر نگارش فیلمنامه و پیش‌تولید «یادداشت‌های یک زن خانه‌دار» بودیم و سریال را امسال جلوی دوربین بردیم. ما در تولید خوب جلو می‌رفتیم تا اینکه مسایل فعلی پیش آمد و فعلا وضعیت کار مشخص نیست و کمی مشکل سلیقه‌ها را داریم‌.
مسعود کرامتی که به عنوان یکی از کارگردانان شاخص سینمای کودک شناخته می‌شود، گفت که امسال فیلمی برای جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان ندارد و فیلم سینمایی سال گذشته‌اش به نام «گنجشکک اشی‌مشی» که او کارگردانی یکی از اپیزود‌هایش بود، هنوز فرصت اکران پیدا نکرده است‌.

 

بزرگداشت باستانی‌پاریزی در انجمن
آثار و مفاخر فرهنگی
ایلنا- بزرگداشت محمدابراهیم باستانی‌پاریزی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می‌شود‌. انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به منظور پاسداشت، تعظیم و تکریم از مفاخر علمی- فرهنگی ایران اسلامی، مراسم بزرگداشت تاریخ‌نگار برجسته و استاد دانشگاه تهران دکتر محمدابراهیم باستانی‌پاریزی را با حضور علما، استادان، فرهیختگان و دوستداران علم و دانش روز دوشنبه 7 مهرماه 1393 از ساعت 17:30 تا 19:30 در تالار اجتماعات شهید مطهری انجمن واقع در خیابان ولی‌عصر(عج)، پل امیر بهادر، خیابان سرگرد بشیری، شماره 71 برگزار می‌کند‌.

شهبازی برای داوری جشنواره شیکاگو
 به آمریکا می‌رود
مهر- کارگردان فیلم «دربند» به عنوان یکی از داوران پنجاهمین دوره از جشنواره فیلم شیکاگو انتخاب شد‌.
این فستیوال از تاریخ 9 تا 23 اکتبر (17 مهر تا اول آبان) در شهر شیکاگو واقع در ایالت ایلینو برگزار می‌شود و 16 فیلم از سراسر جهان با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت‌. فیلم «دربند» آخرین ساخته پروز شهبازی سال گذشته در این جشنواره حضور داشته است‌. پرویز شهبازی از کارگردانان برگزیده کار سینمای ایران است که آخرین حضورش در سینما با فیلم «دربند» بود که این فیلم در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر مورد توجه قرار گرفت و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی این دوره از جشنواره به شهبازی رسید‌.
فیلم «دربند» تاکنون در جشنواره‌های بین‌المللی فیلم ونکوور، پوسان، شیکاگو، سن دیگو، چنای، مستقل‌های ژنو، گوتبورگ، دوویل، کارنگی ملبورن، هنگ کنگ، مینیاپلیس، سن پل، اینک خاورمیانه، زردآلوی طلایی ایروان، انستیتو هنر چین و همچنین جشنواره فیلم‌های ایرانی در پراگ شرکت کرده است‌. نازنین بیاتی، پگاه آهنگرانی، احمد مهرانفر و بهرنگ علوی در آخرین ساخته پرویز شهبازی به ایفای نقش پرداختند‌.
پرویز شهبازی کارگردانی فیلم‌های «نفس عمیق» و «عیار 14» را در کارنامه خود دارد‌.

«خاطرات روی سنگ» در قزاقستان
ایلنا- فیلم سینمایی «خاطرات روی سنگ» (بیره‌وه‌رییه‌کانی سه‌ر به‌رد) Memories On Ston جدیدترین اثر «شوکت امین کورکی» کارگردان کرد عراقی که با همکاری تعدادی از عوامل سینمای ایران، آلمان و اقلیم کردستان عراق آماده شده است در دومین حضور بین‌المللی خود در بخش رقابتی دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم اوراسیا Eurasia در شهر آلماتی در کشور قزاقستان روی پرده رفت‌.
این جشنواره با نمایش 200 فیلم از فیلمسازان 30 کشور جهان در چندین بخش رقابتی و غیررقابتی از جمله؛ بخش رقابتی اصلی، بخش «ویژه 30 سال سینمای قزاقستان»، بخش ویژه صدمین سالگرد تولد «شاکیم ایمانف» فیلمساز سرشناس قرقیزستانی، بخش «تمرکز برسینمای کره جنوبی»، بخش «شب فیلم کوتاه»، بخش «سینما، پرده‌ای میان شرق و غرب»، بخش «رویدادهای مهم» و بخش «سینمای پویای قزاقستان» در روزهای 24 تا ۲9 شهریورماه امسال (15 تا 20 سپتامبر 2014) در شهر آلماتی بزرگترین شهر کشور قزاقستان برگزار شد‌.
یرمک آمانشایف، مدیر جشنواره فیلم اوراسیا در مورد این جشنواره می‌گوید: جشنواره فیلم قزاقستان در همکاری نزدیک با فیلمسازان قزاق، اروپایی و غیراروپایی به یکی از مهم‌ترین رخدادهای سینمایی جهان تبدیل شده است‌.  روی سنگ» که توسط شوکت امین و ممد اکتاش نوشته شده است، قبل از آغاز مرحله فیلمبرداری، جایزه بهترین فیلمنامه را از آکادمی جوایز اسکرین «آسیا پاسیفیک» (APSA) استرالیا، جایزه بهترین فیلمنامه از جشنواره بین‌المللی فیلم گوتنبرگ سوئد و همچنین جایزه بهترین فیلمنامه از شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم پوسان کره‌جنوبی را دریافت کرده بود‌.
این فیلم در اولین نمایش بین‌المللی خود و با حضور شوکت امین کارگردان آن، ممد اکتاش فیلمنامه‌نویس و تهیه‌کننده و همچنین حسین حسن بازیگر اصلی آن در سه سانس مختلف در بخش افق‌های چهل‌ونهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم کارلووی واری در کشور جمهوری چک روی پرده ‌رفت‌.

«موج مرده» برای اولین‌بار روی آنتن تلویزیون
مهر- فیلم ایرانی «موج مرده» محصول ۱۳۷۹ به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا روز یکشنبه 6 مهر ساعت 21 از شبکه نمایش سیما پخش خواهد شد‌.
«موج مرده» به عنوان اثری تاثیرگذار از کارگردان شناخته شده‏ سینمای پس از انقلاب اسلامی به دوره‏‌های مختلف انقلاب، جنگ، صلح و اثرات آن روی کانون زندگی اجتماعی پرداخته است و می‌توان با تماشای آن دیدگاه‌های حاتمی کیا را در مورد تغییرات اجتماعی بعد از جنگ تحمیلی مورد نقد و بررسی قرار داد‌.
در خلاصه داستان «موج مرده» آمده است: سردار مرتضی راشد از فرماندهان نیروی دریایی که در آستانه بازنشستگی قرار دارد، درصدد این است که از ناو آمریکایی وینسنس انتقام بگیرد‌. حبیب فرزند وی به علت دوری از پدر در دوران جنگ و کمبود محبت پدری روحیات متفاوتی دارد‌. وی در حین فرار از مرز آبی کشور به همراه دختری محلی به اسم سلما توسط گارد ساحلی دستگیر می‌شود و پدرش او را جهت تنبیه به کشتی سوخته میان دریا منتقل می‌کند‌. فاطمه (همسر مرتضی) که به همراه سلما برای یافتن حبیب راهی کشتی شده بودند گرفتار توفان می‌شوند و این میان اتفاقات دیگری در فیلم رخ می‌دهد که داستان آن را رقم می‌زند‌.
پرویز پرستویی، آزیتا حاجیان، قاسم زارع، کامبیز کاشفی، پوپک مرادعلی گلدره، محمد ناظری، علیرضا هدایتی، فرشید نوابی، سیامک موسوی، محمد قطاران نژاد، غلام رنجبر، علی‌اصغر نجات، حسین افشار، مسعود شعبانلو، مجتبی کاظمی در این فیلم نقش‌آفرینی می‌کنند.

معرفی سالن‌های جشنواره تئاترشهر
ایلنا- افشین زارعی، مدیر اجرایی سومین جشنواره تئاتر شهر تعداد مکان‌های اجرای آثار جشنواره را 10 سالن حرفه‌ای و فرهنگسرا و تعدادی از بیمارستان‌های سطح شهر تهران برشمرد‌.
این کارگردان و بازیگر تئاتر گفت: در حوزه هنری دو سالن مهر و ماه، تماشاخانه محراب با دو سالن اصلی و کوچک، فرهنگسراهای ارسباران، اندیشه، خانواده، خاوران، سرو و شفق ازجمله مکان‌های اجرای نمایش‌های جشنواره سوم هستند که از 11 مهر تا 17 مهر میزبان گروه‌های نمایشی و تماشاگران خواهند بود و برگزیدگان جشنواره نیز در روز 18 مهر با برپایی مراسم اختتامیه معرفی خواهند شد‌.
وی از اجرای یک نمایش بیمارستانی در تعدادی از بیمارستان‌های سطح شهر تهران خبرداده و افزود: این نمایش بیمارستانی که ویژه کودکان سرطانی به اجرا درخواهد آمد، یک اجرا نیز در فرهنگسرای فدک خواهد داشت‌.
سومین جشنواره تئاترشهر از 11 تا 18 مهرماه 93 توسط معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهر تهران برگزار می‌شود‌.



8

$
0
0

پشت پرده‌هایی از دولت آبادی، چوبک، شاملو و...: سینما صدای کدام نویسنده‌ها را درآورد؟

 همکاری نویسنده‌های ایرانی با سینماگران و مورد اقتباس قرار گرفتن داستان‌های آنها در موارد بسیاری صدای این نویسنده‌ها را درآورده است.
پیوند و البته تفاوت‌هایی که بین خاستگاه، نظام نشانه‌شناسی، کارکرد و ارایه اثر هنری در زمینه ادبیات و سینما وجود دارد همواره یکی از موضوعات مهم مورد بحث منتقدان، نویسندگان و فیلمسازان بوده و هست. همین پیوند و تفاوت در فضای فرهنگی هنری ایران همواره چالش‌هایی را به وجود آورده است.
اعتراض نویسندگان به فیلمسازان به خاطر «خوب از کار درنیاوردن» داستانی که آنها نوشته‌اند، هر از گاهی در همه جای دنیا سر و صدایی برپا می‌کند. در ایران نویسندگان سرشناس بسیاری از جمله محمود دولت‌آبادی، احمد محمود، احمد شاملو، صادق چوبک، هوشنگ گلشیری و بسیاری دیگر در طول حیات حرفه‌‌ای‌شان با سینماگران همکاری داشته‌اند که در بیشتر مواقع این همکاری که به شکل‌های مختلف بوده به اعتراض نویسندگان منجر شده است.
در این‌باره با عباس بهارلو، مورخ سینمای ایران‌ گفت‌وگو کردیم.
آقای بهارلو با توجه به اینکه از نظر تاریخی بین زمان ورود سینما به ایران و گرایش نویسندگان ادبی ایرانی به نوشتن داستان مدرن یک همزمانی وجود دارد‌ با توجه به این همزمانی و وام گرفتن سینما از ادبیات داستانی نسبت این دو با همدیگر در نسل‌ اول و دوم سینماگران و نویسندگان ادبیات چگونه تعریف می‌شود؟
بی‌تردید ادبیات تاثیرهای فراوانی بر سینما گذاشته است؛ چه با داستان‌هایی که به سینما وام داده و چه با اصول و شگردهای داستان‌نویسی و گفت‌وگو و شخصیت‌پردازی. در این‌باره تاکنون بحث‌های کمابیش مفصل و پردامنه‌ای درگرفته‌ اما در باب تاثیر شگرفی که سینما، یا دست کم فن تدوین یا بُرش فیلم و تقدم و تاخر نماها یا زمان‌ بر کار نویسندگان ادبی داشته بحث جامعی صورت نگرفته است. گروهی از پژوهندگان ادبی و سینمایی بر این نظرند که اگر تاثیر سینما بر ادبیات نبود پاره‌ای داستان‌ها‌ که به لحاظ صناعتی نام و اعتباری برای نویسندگان‌شان آورده‌اند، هرگز نوشته نمی‌شدند‌ یا به آن کیفیت از کار درنمی‌آمدند. ارجاع پی در پی از یک واقعه به واقعه‌ای دیگر، تلفیق وقایع و شکستن سیر خطی زمان و تداخل آن از نتایج تکامل تدوین فیلم است. به‌طور قطع یکی از دلایل علاقه‌مند شدن گروه وسیعی از نویسندگان پر‌آوازه به سینما‌ به‌عنوان بیننده یا فیلمنامه‌نویس، کشف موضوع رابطه زاویه دید در سینما و ادبیات و تعمق در این‌باره بوده است. می‌توان دریافت که آنچه از سینما برای گروه بزرگ نویسندگان مهم بوده، برش‌های سریع از یک نما به نمای دیگر و بازگشت‌های پی در پی از حال به گذشته و بالعکس است. این موضوعی است که خیلی سال پیش لو تولستوی نیز به آن اشاره کرده بود. او گفته بود سینما در زندگی نویسندگان انقلابی به‌راه خواهد انداخت‌ و وسیله‌ای خواهد شد برای حمله مستقیم به شیوه‌های قدیمی نویسندگی‌ و نتیجه گرفته بود که تعویض سریع صحنه‌ها خیلی نافذتر از آن نثر سنگین و کش‌داری است که نویسندگان هم‌دوره او داشتند. از نظر او، سینما به زندگی نزدیک‌تر است‌ یا می‌تواند نزدیک‌تر باشد. از نسل متقدم نویسندگان ما جمال‌زاده، هدایت، چوبک، آل ‌احمد، گلستان، ساعدی، و از نسل‌های بعدی گلشیری، ابراهیمی و دولت‌آبادی با سینما محشور بوده‌اند‌ یا دست‌کم بی‌ارتباط و ناآشنا نبوده‌اند‌ و این آشنایی در صناعت داستان‌های‌شان تاثیر آشکاری گذاشته است. امروزه دیگر کمتر کسی است که از تاثیر سینمای اکسپرسیونیستی آلمان بر داستان‌های هدایت به‌ویژه «بوف کور»، اطلاع نداشته باشد. البته از تاثیر ادبیات قدیم و کهن بر سینمای ایران هم به‌تفصیل می‌توان سخن گفت که بارزترین نمونه‌اش فیلم‌های شادروان علی حاتمی است‌ یا شیوه‌هایی که الگوی فیلمنامه‌نویس‌های متقدم سینما در نوشتن فیلمنامه‌های اولیه سینمای ایران بود.
با توجه به اینکه اقتباس از آثار ادبی تقریبا همزمان با ابداع سینماست، اما به‌نظر هنوز در ایران مقوله اقتباس خیلی محلی از اعراب ندارد. با این حال در تاریخ سینمای ایران آثار ادبی زیادی مشاهده می‌شود که فیلمنامه آنها از یک اثر داستانی وام گرفته شده است؟ این وام‌گیری سینما از ادبیات گاهی و به‌ندرت موفق بوده است مثل فیلم «گاو» مهرجویی‌ اما در اکثر موارد ناموفق بوده تا جایی که به اعتراض نویسنده داستان انجامیده است. شما دلیل این ناموفق بودن سینماگران در بهره‌گیری از ادبیات داستانی مدرن ایران و اعتراض نویسندگان را چه می‌دانید؟
نکته مهم در عدم‌ همکاری سینماگران و نویسندگان این بود که اغلب داستان‌نویس‌های ما درک روشنی از «سینما به‌مثابه هنری تصویری» نداشتند‌ و از اینکه گاهی کلام‌شان در اقتباس سینمایی ساقط می‌شد‌ یا آدم‌های رمان‌شان آن‌طور که پرورده بودند روی پرده نقره‌ای سر و شکل نمی‌گرفتند زبان به گلایه می‌گشودند‌ که نمونه‌های مشخصش اعتراض دولت‌آبادی به مسعود کیمیایی برای اقتباس از داستان «آوسنه باباسبحان» (فیلم «خاک»)، گلایه چوبک به امیر نادری برای اقتباس از رمان «تنگسیر» و شکواییه احمد محمود به حبیب کاوش است که فیلم «آب» را بر اساس یکی از داستان‌های کوتاهش ساخت‌ و خشم محمود را برانگیخت. واقعیت این است که گاهی پاره‌ای از اقتباس‌ها آنقدر بد از کار درمی‌آمدند که راهی جز اعتراض و شکایت هم باقی نمی‌ماند. در اغلب موارد این اعتراض‌ها به‌شیوه انتقاد مارکز به فرانچسکو رُزی نبودند که پس از ساخته‌ شدن فیلم «وقایع‌نگاری یک جنایت از پیش اعلام‌شده» (با اقتباس از رمانش) در مصاحبه‌ای گفت‌ فیلم به دلش نچسبید‌ زیرا برای نویسنده خیلی سخت است که شاهد فیلمی باشد که بر اساس داستانش ساخته شده باشد‌ مارکز نمی‌خواست با رُزی همکاری داشته باشد چون مطمئن بود با او به توافق نخواهید رسید. از نظر مارکز فاصله کتاب و فیلم آنقدر هست که فیلم را اقتباسی از کتاب ندانیم. با وجود این گفته است «وقایع‌نگاری یک جنایت از پیش اعلام‌شده» را به‌عنوان فیلمی از رُزی دوست دارد‌ اما به‌عنوان فیلم یک کارگردان اروپایی با اقتباس از کتاب یک نویسنده امریکای لاتینی، نه!
اگر ممکن است درباره اعتراض‌های دولت‌آبادی، چوبک و محمود بیشتر بگویید.
راستش دولت‌آبادی نخستین نویسنده‌ای است که به نحوه اقتباس از داستانش اعتراض کرد. متن اعتراض او با عنوان «باباسبحان در خاک ضمیمه فیلم خاک» منتشر شد که بازتاب‌های زیادی هم داشت. دولت‌آبادی نوشته بود که قرار بود در روزهای فیلمبرداری در جریان کار باشد‌ و همراه گروه به دزفول سفر کند‌ و احیانا اگر کمکی از دستش بربیاید برای پیش‌برد فیلم انجام دهد که کیمیایی به وعده‌ای که با او گذاشته بود عمل نکرد. از متن اعتراض دولت‌آبادی این‌طور برمی‌آید که او می‌خواسته فیلم دقیقا چیزی شبیه به کتاب یا ایده‌های او از کار درآید. چوبک اعتراضش را به نادری خیلی سال بعد علنی کرد. او امتیاز اقتباس از رمانش را سال‌ها قبل به گلستان واگذار کرده بود‌ و وقتی گلستان امکان و فرصت ساختن «تنگسیر» را نیافت، امتیاز این اقتباس را به نادری واگذار کرد. چوبک سال‌ها بعد «تنگسیر» را در آمریکا دید و با اظهار تاسف اعلام کرد که «فیلم به‌کلی خراب است، از اول تا آخرش». او نادری را به بچه‌ای تشبیه کرد که او را داخل یک مغازه اسباب‌بازی فروشی تنها گذاشته‌اند‌ و او هر کاری که می‌خواسته با اسباب‌بازی‌ها کرده است. محمود هم‌ که تا بود از حاشیه‌سازی به‌دور بود، اقتباس از داستانش را «کثافت‌کاری سینمایی» خوانده بود. گمان می‌کنم تفصیل بیش از اندازه این موضوع از حوصله خواننده خارج باشد.
- آیا اساسا نویسندگان ادبی ایران از دهه‌های 1330 به بعد توانسته‌اند سهمی در سینما داشته باشند؟ آیا بین میزان رشد سینما و تولید آثار باکیفیت ادبی و بهره‌گیری سینما از ادبیات هم‌خوانی و توازنی وجود داشته است؟
 مسلما خیر. در دهه 1330 و 1340 نویسندگانی مثل نظام وفا، محمد حجازی، ابوالقاسم جنتی‌عطایی و حتی علی‌محمد افغانی درک و تصور روشنی از سینما نداشتند، و طبعا تاثیری هم در تحول سینمای ایران نداشتند. از میان همه نویسندگان دکتر ساعدی، از اواخر دهه 1340، تنها نویسنده‌ای بود که به ناصر تقوایی و داریوش مهرجویی کمک کرد تا بهترین فیلم‌های‌شان را در آن سال‌ها بسازند. بی‌شک «آرامش در حضور دیگران» (در کارنامه سینمایی تقوایی) و «گاو» و «دایره مینا» (در کارنامه مهرجویی) فیلم‌های مهمی محسوب می‌شوند‌ که بدون همکاری ساعدی چنین نتیجه‌ای نمی‌داشت. البته من معتقدم که سینما گاهی به مطرح شدن بعضی از نویسندگان هم کمک کرده است، یا کمک کرده که آنها بیشتر مطرح شوند. هوشنگ مرادی کرمانی یکی از فعال‌ترین نویسندگان معاصر است که تعدادی از کارگردان‌ها با اقتباس از داستان‌های او نامش را بیشتر بر سر زبان‌ها انداخته‌اند.
در دوره‌هایی از تاریخ سیاسی اجتماعی کشورها‌، به‌خصوص اروپا، ادبیات و نویسندگان و شاعران تقریبا نقش موثری در آغاز یا تسریع حرکت‌های اجتماعی و حتی انقلاب‌ها داشته‌اند. این موضوع را به وضوح می‌توان در دوره‌ای از تاریخ معاصر ایران هم مشاهده کرد و حتی برخی از نویسندگان و مخاطبان امروزی درست یا غلط از نویسنده و ادبیات چنین انتظاری دارند. حالا سوال من این است که آیا سینما‌ که بخش زیادی از مخاطبان ادبیات را هم به‌خود جذب کرده و حتی خیلی از وقت‌ها مخاطب هر دو یک گروه فکری و اجتماعی هستند، توانسته مثل ادبیات نقشی اینچنینی بازی کند؟
خب درباره این پرسش می‌توان به تفصیل پاسخ داد؛ اما من مایلم پاسخ را جهت دیگری بدهم‌ که به‌نظرم دقیق‌تر می‌توان درباره‌اش حرف زد. یک پرسش اساسی این است: آیا به‌راستی چیزی به اسم فیلمساز «متعهد» و فیلم «مفید» وجود دارد یا خیر؟ پاره‌ای از فیلمسازها و حتی منتقدان ساختن فیلم را با معیارها و تمایلات اخلاقی و اجتماعی می‌سنجند‌ و از این بابت ساختن فیلم سیاسی و اجتماعی را هدف و رسالت خود می‌دانند. چنین فیلمسازانی زندگی‌شان را یک وظیف بزرگ اجتماعی می‌دانند که آرمان آزادی افراد انسانی در مرکز آن قرار دارد. این گروه از فیلمسازان، بی‌طرفی و تذبذب و بی‌تعهدماندن را نمی‌پسندند، و ساختن فیلم را به‌مثابه میدانی ارزیابی می‌کنند که در آن دعواهای اجتماعی و سیاسی مهم مطرح می‌شود، و در نتیجه بر این عقیده‌اند که فیلمساز در این میدان نبرد بایستی بسیار هوشیار و باریک‌بین باشد.
در حقیقت فیلمساز متعهد، مدافع وحدت نظریه و عمل و همانندی و همسانی سینما و زندگی است، و مسوولیت اجتماعی و احساس زندگی را جزو ذات فیلمسازی می‌داند. چنین فیلمسازانی (که من در ایران نمونه‌های زیادی ازشان سراغ ندارم) جانب سینمای «معترض» را می‌گیرند‌ و به نوعی فیلم «مفید» اعتقاد دارند؛ یعنی آن نوع فیلمی که بر مدار وسیع‌ترین گروه مخاطبان قرار می‌گیرد‌ و در آنها تاثیر می‌کند‌ و احساس و عاطفه انسانی را برمی‌انگیزد. فیلمساز «متعهد»، که می‌خواهد فیلم «مفید» بسازد، همواره شهامت گفتن و نوشتن را دارد، و کنجکاوی‌اش برای بیان حرف‌های تازه بر ملاحظه و مصلحت‌اندیشی می‌چربد، نمی‌خواهد و در حقیقت نمی‌تواند چشمانش را به روی آن‌چه به نظرش زنده و پرشور و نگران‌کننده می‌آید، ببندد. او چه در برابر خود و چه در برابر جامعه انسانی لحظه‌ای احساس مسوولیت خود را فراموش نمی‌کند. فیلمساز متعهد، اندیشه‌های تند و تازه‌اش را بدون حساب‌گری و ملاحظه‌کاری و همواره با نوعی شتاب‌زدگی مطرح می‌کند، و ابایی ندارد که خودش بعدها در اندیشه‌های تند و تازه‌اش تجدیدنظر کند، یا دیگران به این اندیشه‌ها ایراد بگیرند.
 او انتقاد هنری را به حربه‌ای سیاسی و اجتماعی بدل می‌کند، و هنرمندی را که سر در لاک خود دارد‌ و از واقعیت‌های اجتماعی گریزان ‌است عتاب و سرزنش می‌کند که از لاک اسارت‌آور خود به‌درآید، و نگاه خود را از مسایل اصلی زمانه و جامعه بشری برنگیرد. در واقع چنین هنرمندی همواره از خود و همراهانش می‌خواهد که خود را وقف طغیان بر ضد همه اشکال ستم کند؛ ستم اجتماعی و سیاسی، عمومی و خصوصی، پنهان و آشکار. در واقع او خود را موظف می‌داند که در برابر مسایلی که به او و جامعه‌اش مربوط می‌شود سکوت اختیار نکند. حالا شما بگویید چند فیلمساز را در طول تاریخ سینمای جهان با چنین معیاری می‌شناسید؟
منبع: ایسنا

 

«پروانه‌گی‌‌های 1+5»:  ائتلاف هنرمندان شاعر تئاتر و سینما
مهر- شکرخدا گودرزی از رونمایی مجموعه شعر «پروانه‌گی‌های 1+5» متشکل از شعرهای سروده شده توسط هنرمندان تئاتر، سینما و هنرهای تجسمی همزمان با برپایی نمایشگاه نقاشی رحیم مولانیان امروز سوم مهر‌ماه خبر داد.
گودرزی درباره مجموعه شعر «پروانه‌گی‌های 1+5» گفت: این مجموعه شامل اشعار شش نفر از هنرمندان و فعالان عرصه شعر و ادبیات است. اشعار محمود جوادیان و حافظ موسوی شاعر، محمدعلی سجادی کارگردان سینما، رحیم مولاییان نقاش، افسر اسدی بازیگر و بنده در مجموعه «پروانه‌گی‌های 1+5» منتشر شده‌اند.وی ادامه داد: این مجموعه با محوریت شعر آزاد و توسط نشر «طهورا» منتشر شده و قرار است امروز سوم مهرماه همزمان با برپایی نمایشگاه نقاشی رحیم مولائیان در نگارخانه آریا رونمایی شود.
این نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر درباره چگونگی شکل‌گیری این جمع هنری برای سرودن شعر و گردآوری مجموعه «پروانه‌گی‌های 1+5»‌ یادآور شد: زمانی که کارگاه‌های بازیگری را در شهر بابل برگزار می‌کردم، جلسات شعرخوانی را نیز با حضور هنرمندان و چهره‌های هنری در این کارگاه‌ها برگزار می‌کردیم. از همان ایام بود که ایده گردآوری این مجموعه شعر به ذهن‌مان خطور کرد و این کار را با حضور هنرمندان شرکت‌کننده در آن جلسات نظیر محمدعلی سجادی و حافظ موسوی‌ انجام دادیم.
مراسم رونمایی مجموعه شعر «پروانه‌گی‌های 1+5» ساعت 17 سوم مهرماه در نگارخانه آریا واقع در خیابان ولی‌عصر، بالاتر از سه راه خیابان شهید بهشتی، کوچه زرین، پلاک 10 برگزار می‌شود.

 

«فرشته‌ها...» به شبکه نمایش خانگی می‌پیوندد
مهر- حامد محمدی کارگردان فیلم «فرشته‌ها با هم می‌آیند» معتقد است که نسخه DVD فیلمش در زمان مناسبی در شبکه نمایش خانگی عرضه می‌شود.
حامد محمدی کارگردان فیلم «فرشته‌ها با هم می‌آیند» درباره توزیع نسخه نمایش خانگی اولین فیلمش در اواخر مهرماه سال جاری گفت: من هم این خبر‌ را شنیدم که قرار است نسخه خانگی این فیلم تا اواخر مهرماه امسال در شبکه نمایش خانگی عرضه شود.
 وی ادامه داد: فکر می‌کنم در زمان مناسبی نسخه خانگی این فیلم عرضه می‌شود و مخاطبان می‌توانند با آن ارتباط برقرار کنند. فیلم «فرشته‌ها با هم می‌آیند» 9 هفته اکران شد و هنوز نامش در ذهن مخاطبان تازه است. من معتقدم نباید از زمان پایان اکران یک فیلم تا عرضه نسخه خانگی آن فاصله زیادی وجود داشته باشد.
وی در پایان عنوان کرد: امیدوارم مخاطبان در خانه‌های خود این فیلم را ببینند و آن را دوست داشته باشند.
سعید خندق‌آبادی، مدیر‌عامل موسسه هنرهای تصویری سوره طی گفت‌وگویی درباره توزیع نسخه خانگی این فیلم گفت: اواخر مهرماه امسال فیلم «فرشته‌ها با هم می‌آیند» به کارگردانی حامد محمدی و تهیه کنندگی منوچهر محمدی در شبکه نمایش خانگی عرضه می‌شود. این فیلم که به تازگی اکران عمومی موفقی را پشت سر گذاشته، در 300 هزار نسخه به بازار می‌آید.
دی وی دی این فیلم هم شامل تصاویر پشت صحنه و گالری عکس است.
فیلم سینمایی «فرشته‌ها با هم می‌آیند» داستان یک روحانی جوان به نام احمد است که با همسرش لیلا در حالی با تنگدستی روزگار سپری می‌کنند که صاحب سه فرزند همزمان می‌شوند و مشکلات تازه‌ای برای آنها به وجود می‌آید. این فیلم اولین بار در جشنواره سی و دوم فیلم فجر اکران شد.
تیراژ نسخه نمایش خانگی این فیلم 220 هزار عدد و شامل تصاویر پشت صحنه و گالری عکس‌های فیلم است. قیمت این DVD ۳۰۰۰ تومان است.

 

عیادت مدیر کل هنرهای نمایشی از داوود رشیدی
مهر- مدیرکل هنرهای نمایشی به همراه عباس جوانمرد، محمدرضا خاکی و حسین علی طباطبایی از داوود رشیدی عیادت کردند.
روز گذشته سه‌شنبه یکم مهرماه، حسین طاهری، مدیر‌کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه عباس جوانمرد، محمدرضا خاکی، حسین‌علی طباطبایی و سیداشرف طباطبایی به منزل داوود رشیدی رفته و جویای احوال وی شدند.
در این دیدار صمیمانه حسین طاهری از رشیدی به عنوان یکی از بزرگان و پایه‌گذاران تئاتر نوین ایران یاد و اظهار امیدواری کرد که با بهبود نسبی وی، شاهد آثار ارزشمند او بر صحنه‌ها تئاتر باشیم.
در این دیدار، جوانمرد، خاکی و طباطبایی به ذکر خاطراتی از رشیدی پرداخته و برای ایشان آرزوی سلامتی کردند.
در پایان نیز داوود رشیدی ضمن تشکر و قدردانی از این ملاقات، بیان کرد که دلتنگ صحنه‌های تئاتر بوده و امیدوار است که دوباره با کارگردانی یک نمایش به صحنه باز‌گردد.
در این دیدار صمیمانه احترام‌‌السادات برومند همسر رشیدی نیز حضور داشت.

«قصه‌نویسی» براهنی منتشر شد
ایلنا- قصه‌نویسی بعد از مدت‌ها توقیف، روانه کتابفروشی‌ها شد و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.کتاب قصه‌نویسی اثر رضا براهنی، نخستین‌بار در دهه چهل به صورت پاورقی در مجله فردوسی منتشر شد که در سال‌های آخر همان دهه توسط انتشارات اشرفی به چاپ رسید، اما بعد از چندی توقیف شد.
در دهه شصت نیز یک بار از سوی نشر نو منتشر شد، تا اینکه بعد از مدت‌ها و با وقفه‌ای طولانی بالاخره در چاپ اول خود از سوی انتشارات نگاه روانه کتابفروشی‌ها شد.
قصه‌نویسی مدرن‌ترین کتاب تالیفی درباره قصه و نگارش آن در زبان فارسی است و با مقدمه‌ای جدید از براهنی به بیان دیدگاه‌های مدرن و تازه در داستان نویسی می‌پردازد.
«قصه نویسی» با 680 صفحه و قیمت 40 هزار تومان از سوی انتشارات نگاه در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

تکمیل گروه نمایش «دوپای آویزان»
مهر- رفتن نگار جواهریان، علی بی غم و خسرو احمدی، گروه بازیگران نمایش «دوپای آویزان» تغییر کرد.
ابراهیم پشت کوهی، کارگردان نمایش اعلام کرد: نگار جواهریان با وجود صحبت‌هایی که از قبل انجام داده بودیم به دلیل مشغله کار سینمایی، به گروه ما نپیوست. علی بی غم و خسرو احمدی هم به دلیل مسایل مالی پس از چندین جلسه تمرین متاسفانه از جمع ما رفتند.
این کارگردان گفت: نمایش ما یک کار گیشه‌ای است بنابراین دستمزدهای گروه بر اساس توافق است و به دلیل اینکه حامی مالی مشخصی نداریم، نمی توانیم مبالغی که واقعا در حد دستمزد برخی دوستان است را بپردازیم.
به گفته پشت کوهی، از این پس حسام منظور نقش اصلی نمایش را «آثَََم » (به جای علی بی‌غم) بازی می‌کنند و تینو صالحی نیز جایگزین خسرو احمدی و ساقی عسگری جایگزین نگار جواهریان می‌شوند.
وی با اظهار رضایت از گروه جدید بازیگران خود گفت: با پیوستن این بازیگران، گروه تمرینات جدی خود را همچنان دنبال می‌کند تا نمایش، در زمان خود آبان ماه در تالار حافظ به صحنه رود.
خسرو شهراز، نادر فلاح، عصمت رضا پور، محمد سایبانی و‌هادی اسکندری دیگر بازیگران این نمایش هستند.
«وقتی ما برگردیم، دو پای آویزان مانده است» باز تولید دوباره ابراهیم پشت کوهی از نمایشی است وی که با همین نام (‌معروف به «دو پای آویزان») در سال 87 اجرا کرد و اثر برگزیده جشنواره هجدهم تئاتر فجر شد.
این نمایش که در کلیت و ماهیت همان اجرای سال 87 است، درشکل اجرایی فضایی کلاژگونه‌ای دارد که متشکل از سبک مینی مال و رئالیست جادویی است و شعر نیز نقش مهمی در این فضاسازی ایفا می‌کند.



8

$
0
0

جنجال کیارستمی و حاتمی‌کیا: نگاه‌های متفاوت به دفاع مقدس

گروه فرهنگ- جشنواره مقاومت برگزار شد اما حواشی این جشنواره بیش از متنش در صدر اخبار خبرگزاری‌ها قرار گرفت. باز شدن بحث کهنه‌ای که شش ماه پیش بین دو کارگردان ایرانی (کیارستمی و حاتمی‌کیا) به دلیل نگاه مختلفشان به مفاهیم زندگی یا دقیق‌تر دفاع مقدس، شکل گرفته بود از جنجالی‌ترین اظهارات مطرح شده در اختتامیه جشنواره مقاومت بود.
داستان از آنجایی شروع می‌شود که چندی پیش   عباس کیارستمی در حاشیه جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه سیراکیوز آمریکا گفته بود: «یک هفته قبل از اینکه اینجا بیایم یکی از فیلمسازانی که سال‌ها فیلم جنگی ساخته (اشاره به ابراهیم حاتمی‌کیا) فیلم‌های پرهزینه جنگی و البته با مخاطب کمتر- برای اینکه مخاطب ایرانی دیگر حوصله جنگ نداشت، بنابراین بودجه‌های خیلی سنگین می‌گیرد و فیلم‌های جنگی می‌سازد، گوش من را پیچانده بود که زمانی که ما داشتیم می‌جنگیدیم کیارستمی داشت دنبال دفترچه دوستش می‌گشت.  «خانه دوست کجاست» یکی از پربیننده‌ترین فیلم‌هایی بود که من ساختم، در واقع همه جای دنیا آن را می‌شناسند.  «خانه دوست کجاست» ماندگار شد چون راجع به یک ارزش انسانی صحبت می‌کرد اما فیلم‌های تو نماند چون تو راجع به یک پریودی از تاریخ ایران حرف زدی که تازه آن پریود هم به هیجان آورد بچه‌ها را.  احمدپور (شخصیت اصلی فیلم خانه دوست کجاست) رفت پس داد دفترچه را، اما تو به هیجان آوردی و احمدپورهای دیگر رفتند در جنگ و کشته شدند و حالا پس از سال‌ها می‌شود راجع به آنها فکر کرد که آنها چطوری از بین رفتند. در یک جنگی که هیچ مفهومی نداشت».
البته این سخنان در واکنش به حرف‌هایی بود که حاتمی‌کیا در اسفند گذشته گفته بود: «بین آنچه که مردم می‌خواهند و آنچه بچه‌های سینما می‌گویند فاصله است. سینما برای من بت نیست. فرش قرمز برای ما مسیر خون است. ما با چیزهای عجین بودیم که نمی‌توانیم از آن دست بکشیم. کجاست قلم‌هایی که با قدرت پای این بحث‌ها بایستد. زمان زیادی است که مجله و روزنامه نمی‌خوانم چون احوالشان با من یکی نیست. اگر دیر اقدام کنیم و توجهی نداشته باشیم اوضاع بدتر می‌شود. اوایل انقلاب فیلم‌های خانواده‌ای داشتیم و مساله جامعه در آن بود اما الان کاملا پاکسازی شده است. استاد اعظم این جنس نگاه آقای کیارستمی است و تاسی از این نوع نگاه تا دلتان بخواهد وجود دارد و عده‌ای می‌توانند در کشوری که 1200 کیلومتر در آن جنگ می‌شود را نبینند و دنبال دفترچه‌ مشقشان بروند.»
حالا بعد از گذشت مدتی از اظهارات کیارستمی سخنان او دست به دست در شبکه‌های اجتماعی می‌چرخد و همین امر خون خیلی‌ها را به جوش آورده است. صریح‌ترین موضع‌گیری را  ابراهیم حاتمی‌کیا کرده که صراحتا از وزیر ارشاد خواسته است به این موضوع ورود پیدا کند. ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان فیلم سینمایی «چ» که در اختتامیه جشنواره فیلم مقاومت جایزه ویژه هیات داوران را از آن خود کرد در انتقاد به صحبت‌های اخیر عباس کیارستمی گفت: عزیز کرده‌ای از سینمای ایران، اخیرا حرف‌هایی زده و شهدا را قربانی جنگ دانسته است. من مصاحبه این کارگردان را چندین بار دیدم. البته همیشه می‌دانستم که جریانی وجود دارد که نسبت به جنگ و دفاع مقدس بی‌تفاوت است از همین رو از استادان خود که در راس آنها سید محمد بهشتی قرار دارد می‌خواهم که نگاه خود را نسبت به این اظهار نظر بیان کنند.
به گفته وی، عباس کیارستمی کارگردانی بوده که همواره مورد حمایت وزارت خارجه بوده است.
این کارگردان سینمای دفاع مقدس افزود: سید محمد بهشتی همیشه ما را به فیلمسازی تشویق می‌کرد اما مرا به جنوب فرستاد و دیگری را به شمال. به هر حال این کارگردان عزیز کرده جشنواره‌های خارجی است و پرچم ایران را با افتخار بالا برده است. دستش درد نکند اما آنچه در حال حاضر درباره شهدا گفته غیرقابل چشم‌پوشی است.
حاتمی‌کیا تصریح کرد: من از همین تریبون از وزیر ارشاد، رییس سازمان سینمایی و دیگر مسوولان ارشد سینمای ایران می‌خواهم که مواضع خود را  صراحتا درباره اظهارات اخیر این کارگردان بیان کنند.
حاتمی‌کیا متذکر شد: من به عنوان فیلمسازی که در جنگ بوده و فیلم دفاع مقدسی ساخته از حجت‌الله ایوبی که می‌دانم خودش نیز در جنگ بوده است، انتظار دارم نگاه خود را به عنوان رییس سازمان سینمایی درباره این موضوع صراحتا بیان کند که اگر چنین نشود، یقین پیدا می‌کنم در دولتی حرف می‌زنم که در آن نفاق است. دعا کنید خداوند کسانی که خون پاک شهدا را نمی‌بینند، رسوا کند.
همچنین سهرابی، کارگردان فیلم «خاکستر و برف» در نشست خبری فیلمش درباره حرف‌های کیارستمی گفت: ظرفیت‌های دفاع مقدس آنقدر قوی است که هر نگاهی خارج از آن را در خود فرو می‌برد. عباس کیارستمی ‌در مصاحبه‌ای گفته است که جنگ ما مفهوم نداشت. او درست گفت زیرا ما جنگ نداشتیم دفاع داشتیم و دفاع بامفهومی‌ داشتیم.
وی تصریح کرد: کیارستمی‌ باید در ادامه حرف‌های خود می‌گفت که اگر دفاع نبود چه اتفاقی برای کشور می‌افتاد و اینکه اگر دفاع نبود امروز او بله قربان‌گوی چه کسانی بود.
همچنین محمود عاطفی، رییس سازمان سینمایی و هنرهای نمایشی دفاع مقدس در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس گفت: من فیلم اظهارات او را دیدم و بسیار متاسف شدم. گرچه برخی از دوستان او به من گفتند که این صحبت‌ها مربوط به چند روز اخیر نبوده و در سال گذشته انجام شده اما آنها نیز در مورد صحت این گفتار یقین کامل داشتند.
وی ضمن تعجب‌برانگیز خواندن صحبت‌های عباس کیارستمی درباره بی‌مفهوم بودن هشت سال دفاع مقدس افزود: به نظر می‌رسد در روی کره زمین فقط یک موجود است که دفاع از خانه و کاشانه و ناموس برایش مفهوم ندارد و آن موجود هم متاسفانه هموطن‌ فیلمساز ماست. البته در مورد اظهارات او جامعه هنری و هوشمند ما و همچنین مردم عزیز ایران که رنج هشت سال دفاع مقدس را با سربلندی متحمل شده‌اند قضاوت خواهند کرد.
وی ادامه داد: خطرناک‌ترین نوع از خودبیگانگی، از خودبیگانگی فرهنگی است. از خودبیگانگی فرهنگی باعث دگردیسی هویتی و شخصیتی افراد می‌شود. حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی ضمن گلایه از برخی از رسانه‌ها مبنی بر تحریف سخنانش گفت: پیش از این در بازدید از خبرگزاری دفاع مقدس این نکته را مطرح کردم صحبت‌های منتشر شده از سوی عباس کیارستمی درباره شهدای دفاع مقدس متعلق به شش ماه پیش است و انتشار این سخنان در هفته دفاع مقدس برای من جای سوال دارد و برای رفع این ابهام خواسته‌ام متن کامل سخنرانی را برایم بیاورند تا پس از خواندن آن اظهارنظر کنم.
وی در ادامه افزود: من بارها گفته‌ام که سینمای ایران خودش را مدیون و دلبسته دفاع مقدس می‌داند اما متاسفانه شاهد هستم که برخی از رسانه‌ها، صحبت‌های من درباره اظهارنظر کیارستمی را تحریف کردند. همه ما می‌دانیم که اهالی هنر و سینما خودشان را مدیون دفاع مقدس و رزمندگان می‌دانند. دفاع مقدس خط قرمز همه است و من در همه اهالی سینما عشق به دفاع مقدس را در اوج می‌بینم.
فعلا کیارستمی هیچ واکنشی به این اظهارات از خودش نشان نداده است.

 

 رونق پاییزی گالری‌های تهرانمهر- گالری‌های تهران از این هفته که نخستین جمعه از فصل پاییز است به تکاپو افتاده‌اند و هر کدام با نمایشگاه‌های رنگ به رنگ خود سعی در جذب مخاطبان بیشتری دارند. از این هفته بر تعداد گالری‌های فعال تهران افزوده می‌شود و با توجه به خنک شدن تدریجی هوا زمان مناسبی برای گالری‌گردی است که علاقه‌مندان می‌توانند دست کم از چند نمایشگاه تازه هنری در یک روز جمعه پاییزی دیدن کنند.
گالری فرامرزی
«برهوت» عنوان نمایشگاهی از آثار هنرمندان شناخته شده ایران است که آثارشان را با موضوع کویر و خشکسالی در این نمایشگاه پیش روی علاقه‌مندان می‌گذارند. در این نمایشگاه که روز جمعه چهارم مهرماه گشایش یافت، آثاری از زنده‌یاد مارکو گریگوریان، ایران درودی، پرویز کلانتری، جلال شباهنگی، علی فرامرزی و مصطفی به نمایش گذاشته می‌شود. نمایشگاه «برهوت» تا ۲۴ مهرماه در گالری فرامرزی به نشانی میدان ونک، خیابان ونک، کوچه ارم، پلاک ۶ برپاست.
  گالری ساربان
 گالری ساربان اولین نمایشگاه پاییزی خود را به «سیاه مشق از نگاه خوشنویسان امروز» اختصاص داده است که این آثار روز  جمعه چهارم مهرماه در این گالری روی دیوار رفت و تا 12 مهرماه آماده بازدید علاقه‌مندان خواهد بود. گالری ساربان در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی (مهناز)، کوچه مهماندوست، شماره ۸ واقع شده است.
 گالری شیلا
 مرتضی اسدی، هنرمند نقاش سال‌های دور، این روزها نمایشگاه تازه‌ای از آثارش را در گالری شیلا برپا می‌کند. او آثارش را با عنوان «خیال ایرانی» پیش روی علاقه‌مندان می‌گذارد. این نمایشگاه جمعه چهارم مهرماه گشایش یافت و تا 11 مهرماه ادامه دارد.  گالری شیلا در خیابان ولی عصر، بالا‌تر از طالقانی، کوچه گیلان، پلاک ۲، واحد ۱ واقع است.
  گالری ایست
 چهارمین جشنواره «سی پرفورمنس، سی هنرمند، سی روز» از پنجشنبه در گالری ایست آغاز به کار کرد  و تا 16 آبان‌ماه پذیرای علاقه‌مندان است. گالری ایست در میدان ونک، خیابان شهید خدامی، شماره 4 قرار دارد.
  گالری گلستان
گالری گلستان نیز اولین نمایشگاه پاییزی خود را به آثار نقاشی مرجان نعمتی اختصاص داده است که این نمایشگاه با عنوان «گرگ و میش» جمعه چهارم مهرماه گشایش یافت و تا 9 مهرماه پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود. این نمایشگاه در گالری گلستان به نشانی خیابان دولت، خیابان کماسایی، شماره 34 آماده بازدید است.
  گالری شماره 6
 گالری شماره 6 برای نخستین نمایشگاه پاییزی خود عکس‌هایی را با عنوان «زمین بازی» انتخاب کرده است. این نمایشگاه شامل آثاری از عکاسان مختلف است که جمعه چهارم مهرماه گشایش یافت. گالری ۶ در خیابان میرزای شیرازی، کوچه بیستم، پلاک ۲ واقع است.
  گالری آن
«پوست انداختن» عنوان نمایشگاهی از آثار نازگل انصاری نیاست که به معماری شهر تهران می‌پردازد و جمعه چهارم مهرماه در گالری آن گشایش یافت. گالری آن در ونک خیابان سئول جنوبی شماره ۴۰ واقع شده است.
 گالری سیحون
 گالری سیحون از جمعه چهارم مهر تا 16 مهرماه پذیرای نمایشگاه آثار زیبا پشنگ خواهد بود. گالری سیحون به نشانی خیابان وزرا، کوچه چهارم، شماره ۱۱ پذیرای علاقه‌مندان به دیدن آثار هنری است.
  گالری عقیلی
 زهرا جعفری آثارش  را با عنوان «لارژا  La rosa» روز جمعه چهارم مهرماه به گالری عقیلی ‌برد. در این نمایشگاه ۲۵ اثر از این هنرمند روی دیوار رفت. این نمایشگاه تا شانزدهم مهرماه در گالری عقیلی واقع در شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، روبه‌روی بیمارستان لاله، خیابان پنجم، گذر فروردین، پلاک ۱2 برپاست.
 گالری ویستا
 گالری ویستا این هفته میزبان  نمایشگاهی از آثار علی رضا با عنوان « نبض نوسان‌های درخت» خواهد بود. این نمایشگاه شامل آثار طراحی ونقاشی این هنرمند است که تا 18 مهرماه در گالری ویستا به نشانی خیابان مطهری، خیابان میرعماد، کوچه ۱۲، پلاک ۱۱ برپاست.
  گالری آتبین
نمایشگاه انفرادی نقاشی‌های آبستره ابوالفضل لیره جمعه چهارم مهرماه در گالری آتبین گشایش یافت. این گالری در ضلع جنوب چهارراه پارک وی، خیابان تورج، خیابان خاکزاد، شماره ۴۲ واقع است.
  گالری فرهنگسرای فردوس
 دومین نمایشگاه تخصصی «آبگینه نگاری» دربرگیرنده منتخبی از آثار نقاشی روی شیشه سارا رستخیز و اکبر شهبازی در نگارخانه پردیسان فرهنگسرای فردوس گشایش یافت. علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند تا هفتم مهرماه همه روزه از ساعت 9 تا 17 به فرهنگسرای فردوس واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهارراه مخابرات مراجعه کنند.

 

فروش سینماهای ایران در 6 ماهه اول امسال معادل کل سال قبل
ایسنا- پس از جشنواره فجر سال گذشته جمعی از سینماگران، سینماداران و کارشناسان که به رسانه‌ها دسترسی داشتند، در مصاحبه‌های خود، سال 93 را سالی ناامیدکننده برای گیشه می‌دانستند و می‌گفتند که احتمالا روند نزولی کاهش مخاطب ادامه پیدا خواهد کرد. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که فروش گیشه سینماها در نیمه اول سال 93 به اندازه کل فروش سال گذشته است!سینماهای ایران در شش ماه نخست امسال حدود 34 میلیارد تومان فروش داشتند که رقمی قابل توجه است. این رقم با فروش 23 فیلم به دست آمده است. می‌توان گفت که میزان رشد فروش گیشه سینمای ایران در شش ماهه نخست سال 93 نسبت به پنج، شش سال گذشته، بسیار امیدوارکننده است. همچنین درباره تعداد مخاطبان سینمای ایران هم باید گفت که اگرچه به دلیل آنکه آمار فروش فیلم‌ها در تهران و شهرستان به صورت رسمی و به تفکیک در دسترس نیست اما آمار تخمینی از بیش از هشت میلیون مخاطب در شش ماهه نخست امسال خبر می‌دهد. تعداد مخاطبان شش ماهه نخست سینمای ایران به اندازه‌ مخاطبان کل سال گذشته بوده‌اند. همچنین تعداد مخاطبان کل سال 90، تنها یک میلیون نفر بیش از این رقم است. بنابراین می‌توان گفت که ایرانی‌ها در شش ماهه نخست امسال با فیلم‌های خوبی که اکران شده است، تعداد دفعات سینمارفتن‌شان افزایش قابل توجهی داشته است.

نمایش سه فیلم ایرانی درجشنواره فیلم پیونگ‌یانگ
ایلنا- سه فیلم ایرانی در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ یانگ به نمایش درآمده‌اند. به گزارش ایلنا، فیلم سینمایی «رویای سینما» به کارگردانی حمید و علی شاه حاتمی در بخش مسابقه و فیلم‌های «یه عاشقانه ساده» ساخته سامان مقدم و «قبیله من» ساخته غلامرضا آزادی به روی پرده رفتند. «رویای سینما» که پیش از این در جشنواره‌هایی چون اصفهان، زلین، مونیخ، اولو، گدینیا و چین حضور داشته است داستان پسر ۱۶ ساله‌ای بنام آرش است که در اوج دوران بلوغ قرار دارد. پدر و مادرش از هم جدا شده‌اند و پسر، پس از مدتی زندگی با مادر، به دلیل مشکلات پیش آمده، نزد پدر می‌رود. در آنجا با دختر نوجوانی آشنا  و زندگی‌اش دچار تحول می‌شود. فیلم سینمایی «یه عاشقانه ساده» داستان امان و صفر است که در جوانی با هم قراری گذاشته‌اند. ازدواج دو فرزند آنها وعده‌ای است قدیمی که همه اهل محل از آن خبر دارند اما گندم دختر امان سال‌ها به بهانه‌های مختلف این وصلت را به تاخیر می‌اندازد. همچنین فیلم «قبیله من» نیز داستان ۵۰ سال زندگی یک فیلمساز است که در سه مقطع سال‌های ۱۳۳۵، ۱۳۵۰ و زمان معاصر در اصفهان اتفاق می‌افتد که با یک خاطره آغاز و به صورت فیلم در فیلم روایت می‌شود. چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پیونگ یانگ، مهم‌ترین رویداد سینمایی در کشور کره‌شمالی از ۲۶ شهریور تا ۲ مهر ماه سال جاری برگزار شد.

کارگردان زن فلسطینی وارد رقابت اسکار شد
ایسنا- کشور فلسطین که برای هفتمین‌بار در جوایز اسکار خارجی حضور می‌یابد، امسال فیلم «چشم‌های یک دزد» را به عنوان نماینده خود در این رویداد سینمایی معرفی کرد.
در فاصله کمتر از یک هفته به پایان مهلت ارسال فیلم برای حضور در هشتاد و هفتمین دوره جوایز سینمایی اسکار، وزارت فرهنگ فلسطین فیلم «چشم‌های یک دزد» به کارگردانی «نجوا نجار» را به عنوان نماینده خود در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی جوایز اسکار 2015 اعلام کرد.
این درام به تاثیر درگیری و جنگ در خاورمیانه روی زندگی مردم فلسطین از طریق روایت داستانی می‌پردازد که در آن مردی از کرانه باختری پس از آزادی از زندان‌های اسراییل در پی یافتن دختر گمشده‌اش است. سینمای فلسطین سال گذشته فیلم «عمر» پنجمین اثر بلند داستانی «ابو اسعد» را به آکادمی فرستاد و این فیلم در نهایت توانست به فهرست نامزدهای نهایی جوایز اسکار راه یابد. پیش از این کشورهای افغانستان،‌ اتریش‌، بلژیک‌، بولیوی،‌ برزیل‌، بلغارستان،‌ کانادا‌، شیلی‌، کلمبیا‌، کرواسی‌، جمهوری چک‌، دانمارک‌، جمهوری دومینیکن‌، استونی، فنلاند‌، فرانسه، گرجستان‌، آلمان‌، یونان‌، هنگ‌کنگ‌، مجارستان‌، ایران، ژاپن،‌ کوزوو، لتونی‌، لیتوانی‌، لوکزامبورگ‌، مقدونیه، موریتانی‌، مکزیک‌، مونته نگرو‌، مراکش‌، نپال‌، هلند، نروژ‌، پاکستان‌، پاناما‌، پرو،‌ لهستان‌، پرتغال، رومانی‌، صربستان،‌ اسلواکی‌، اسلوونی‌، کره‌جنوبی‌، سوئد‌، سوییس، تایوان‌، تایلند، ترکیه‌، اوکراین‌، ونزوئلا نمایندگان خود را در اسکار 2015 شناخته‌اند.



8

$
0
0

رضا کیانیان در نشست نقد و بررسی فیلم «کیمیا» مطرح کرد: بودجه سینما  یک بیستم گردش مالی میوه‌فروشان

ایلنا- نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی کیمیا به کارگردانی احمدرضا درویش، جمعه چهارم مهرماه با حضور رضا کیانیان (بازیگر فیلم کیمیا) در برج میلاد تهران برگزار شد‌.
کیانیان در این جلسه با اشاره به اینکه از تئا‌تر به سینما وارد شده، گفت: در تئا‌تر یک روز نقش پادشاه را بازی می‌کنیم و یک روز نقش گدا را‌. تنوع نقش زیاد در آن زیاد است‌ در سینما هم تلاش کردم تا این تنوع نقش‌ها و متفاوت بودن را بازی و حفظ کنم‌.
وی ادامه داد: لذت من زمانی است که در حال بازیگری هستم و نقشی که بازی می‌کنم؛ برای لذت شخصی است و هیچ منتی سر تماشاگر ندارم‌.
کیانیان افزود: کسانی که می‌گویند ما برای مردم کار می‌کنیم در ظاهر این حرف را می‌زنند اما در باطن از مردم طلبکار هستند‌.
کیانیان با اشاره به هم‌بازی بودن خود در فیلم کیمیا با خسرو شکیبایی گفت: خسرو شکیبایی را قبل از انقلاب می‌شناختم و خیلی او را دوست داشتم او در زمانی که من از مشهد به تهران آمدم؛ ستاره تئا‌تر بود و حضورش در تئا‌تر همزمان شده بود با حضور بازیگرانی همچون پرویز‌پور حسینی و مهدی‌ هاشمی‌. امروز نبود شکیبایی ضایعه بزرگی برای بازیگری و سینمای ایران است‌.
وی ادامه داد: قرار بود نقش مرا ابتدا عزت‌الله انتظامی بازی کند اما به دلیل اینکه انتظامی سر صحنه فیلم جنگ نفتکش‌ها بود؛ نقش به من پیشنهاد شد‌. من هم نظراتم را گفتم و درویش پذیرفت و بعد فیلم را بازی کردم‌.
بازیگر فیلم روبان قرمز ادامه داد: شکیبایی سابقه و تجربه زیادی در بازیگری داشت بنابراین در هنگام بازی در این فیلم مرا بسیار کمک کرد هرچند خصلت شکیبایی این بود که در همه فیلم‌ها به بازیگر نقش مقابلش کمک می‌کرد‌.
وی ادامه داد: اگر بازیگر روبه‌روی و مقابل من خوب بازی کند قطعا بازی من هم بهتر دیده می‌شود و این تفکر که باید در فیلم به‌گونه‌ای بازی کنیم که بازی بازیگر نقش روبه‌روی دیده نشود؛ غلط است‌. هرچند بیش از ۸۵ درصد بازیگران ایرانی این تفکر را دارند‌.
کیانیان با اشاره به اینکه فیلمبردار و تدوینگر هم در بهتر شدن بازی بازیگران نقش دارند؛ افزود: اولین کسی که بازی بازیگر را می‌بیند فیلمبردار است بنابراین عکس‌العمل فیلمبردار بعد از آنکه کارگردان کات می‌دهد بسیار مهم است‌.
کیانیان افزود: در دوره‌ای با فیلمبردارهای مختلف و تدوینگران مختلف درباره بازیگری در سینما گفت‌وگو کردم و مجموعه این گفت‌وگو‌ها تبدیل به کتابی شد به نام بازیگری در قاب‌.
کیانیان با تاکید بر اینکه سینمای ایران امروز یگانه سینمایی است که در مقابل ‌ هالیوود ایستاده، افزود: امروز گروهی یقه سینمای ایران را گرفته‌اند و از آن طلبکار هستند درحالی که آنها و خیلی از ما‌ به سینمای ایران بدهکار هستیم‌.
وی ادامه داد: تا ۳۰ سال پیش سینمای ایتالیا، ژاپن، فرانسه و آلمان هرکدام برای خود دوره‌ای و سینمای خاصی داشتند اما سینمای آمریکا همه آنها را نابود کرد. تنها سینمایی که توانست در برابر سینمای ‌هالیوود و آمریکا به گفته خود اروپاییان دوام بیاورد سینمای ایران است‌.
وی ادامه داد: سینمای ایران از روابط انسان‌ها صحبت می‌کند به همین دلیل عمق دارد درحالی که سینمای آمریکا از عرض بزرگ است و فقط به نوعی شعبده‌بازی است البته فیلم‌های خوبی هم ساخته شده که دارای مفاهیم عمیقی است‌.
کیانیان با تاکید بر فرمولی که باعث شد سینمای اروپا و شرق دور از بین برود، افزود: اروپایی‌ها با فرمول‌های غلط در دام سینمای‌ هالیوود افتادند و در زمین آمریکا بازی کردند لذا بازنده شدند، گفت: سینمای ایران نیز اگر به دنبال فرمول‌هایی همچون ساخت فیلم‌های فاخر حرکت کند قطعا بازنده می‌شود‌.
وی ادامه داد: امروز حتی در خود آمریکا نیز سینمای مکتب نیویورک با کمک سینمای ایران جلوی‌ هالیوود قدعلم می‌کند‌.
کیانیان با اشاره به سینمای بعد از انقلاب افزود: سینمای ایران بعد از انقلاب یک شانس بزرگ آورد و آن این بود که سیدمحمد بهشتی در بنیاد سینمایی فارابی مسوول امور سینما شد و نگذاشت سینما نابود شود والا سینما هم مانند تئا‌تر بلاتکلیف مانده و نابود می‌شد‌.
وی با اشاره به وضعیت مالی سینمای ایران گفت: بودجه فیلم‌هایی که در سینمای ایران ساخته می‌شود برابر با میزان بودجه‌ای است که در فیلم‌های آمریکایی صرف هزینه استراحت و پذیرایی یک فیلم سینمایی می‌شود‌.
وی ادامه داد: بودجه کل سینمای ایران و گردش مالی آن در سال برابر با یک‌بیستم گردش مالی کل میوه‌فروشان ایران است لذا نباید از سینمایی که از لحاظ بودجه بسیار ضعیف است، طلبکار بود بلکه باید برای موفقیت این سینما و جوایزی که در جشنواره‌های خارجی می‌گیرد و باعث سربلندی ایران در جهان شده، قدردان این سینما بود‌.

 

ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران وارد فاز جدید خود شد
هنرمندانی از ایران و آلبانی رکورد تراش سنگ را شکستند
حمزه حیدری‌فر هنرمند مجسمه‌ساز کشورمان با ثبت یک رکورد خیره‌کننده در تراش سنگ به همراه جن‌تی تاوانکسهیو از آلبانی اولین هنرمندان بخش اصلی ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران لقب گرفتند که روز گذشته پرداخت نهایی اثر خود را در ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران آغاز کردند‌.
به گزارش ستاد خبری ششمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران‌، با گذشت 12 روز از آغاز این سمپوزیوم روز جمعه این رویداد هنری پایتخت وارد فاز جدیدی از کار خود شد تا دو مجسمه حجیم چندین تنی در بخش اصلی توسط تیم جابه‌جایی از روی زمین بلند شده و برای پرداخت نهایی در حالت ایستاده قرار بگیرند‌.
مجسمه‌سازی با سنگ ساختی کاهنده دارد و مجسمه‌سازان برای رسیدن به طرح موردنظرشان باید قسمت‌های زاید سنگ‌ها را باربرداری کنند‌. حجم باربرداری بعضی از مجسمه‌ها زیاد است و هنرمندان آن هنوز از باربرداری فارغ نشدند‌. حمزه حیدری‌فر ضمن بیان اینکه برای اولین‌بار است که در این ابعاد کار می‌کند و سرعتش در به اتمام رساندن کار نیز برای خودش جالب بوده، بیان کرد: من در طول ساخت این مجسمه به این نتیجه رسیدم که مهم نیست کار سنگ را در چه ابعادی انجام داده باشیم، مهم هدفمندی در کار است‌. من مجسمه کوچک زیاد ساخته بودم و در ساخت مجسمه بزرگ نیز دستیاری کرده بودم اما هیچ‌کس در کرمان به من اعتماد نکرد و در پیگیری‌های بسیاری که کردم نتوانستم سفارش کار شهری بگیرم و امروز اینجا در این سمپوزیوم اولین نفری هستم که کارم را بیش از 10 روز زودتر به پایان می‌رسانم‌.
با ورود سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران به فاز جدید و ایستاده قرار گرفتن برخی مجسمه‌ها، بازدید از آنها برای عموم ملموس‌تر شده و در کنار جنبه آموزشی که سمپوزیوم دارد می‌توان از آثار به اتمام رسیده نیز دیدن کرد‌.
رقابت در ششمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران در دو بخش اصلی و دانشجویی در جریان است‌. این سمپوزیوم که از 23 شهریورماه کار خود را در محوطه جانبی برج میلاد آغاز کرده است در روزهای پایانی هفته دوم به مراحل پایانی باربرداری از سنگ‌ها و آغاز پرداخت نزدیک می‌شود‌.

 

گزارشی از نمایشگاه نقاشی‌های شیدا وفایی‌زاده در گالری شکوه: از برج آزادی تا زنان پاریسی بر بوم نقاشی
نمایشگاه نقاشی‌های شیدا وفایی‌زاده عصر جمعه چهارم مهرماه 93 در گالری شکوه آغاز به کار کرد‌.
وفایی‌زاده در این نمایشگاه 25 اثر با تکنیک اکریلیک روی بوم ارایه داده که کوچک‌ترین آن 80×40 سانتیمتر و بزرگ‌ترینش 130×200 سانتیمتر است‌.
آثار وی در این نمایشگاه هم به لحاظ سبک و هم به لحاظ موضوعی تنوع زیادی دارند. او نقاشی‌هایی از مناظر و مکان‌های مختلف دنیا چون ایتالیا‌، پاریس و ایران را در کنار فضاهایی آبستره و نمایی از گل‌ها و فیگورهای مختلف به تصویر کشیده است. وفایی‌زاده در رابطه با آثارش گفت: در این نمایشگاه نقاشی‌هایی با سبک‌های مختلف آبستره، رئال، فیگوراتیو و‌.‌.‌. به نمایش گذاشته‌ام‌. با آنکه هر کدام از آثار این نمایشگاه در یک مجموعه قرار می‌گیرند و شامل 20 تا 30 اثر می‌شوند اما برای نمایش آنها تصمیم گرفتم آثاری با تنوع زیاد ارایه دهم که مخاطبان هنگام بازدید از نمایشگاه خسته نشوند‌، کارها را دنبال کنند و از این تنوع سر ذوق آیند‌.
وی اضافه کرد: هنرمندان باید با تمامی سبک‌های هنری آشنا باشند تا نقاشی‌هایشان یکنواخت نباشد و آثاری با تنوع زیاد کار کنند، در این صورت هم خودشان خسته نمی‌شوند و هم مخاطبان را تشویق می‌کنند که آثارشان را دنبال کنند‌. تنوع باید در تمامی زندگی جاری باشد، حتی خانم‌های خانه‌دار هنگام آشپزی هم باید در پخت غذا تنوع ایجاد کنند‌.  
حیواناتی چون اسب و گوزن در آثار وفایی زاده نمادهای خاصی از زیبایی، نجابت و معصومیت هستند، او در مورد به تصویر کشیدن این حیوانات در آثارش گفت: رابطه اسب با انسان برایم جالب است و همیشه علاقه‌مند بودم که اسب را به تصویر بکشم‌ حتی دوست داشتم که دخترم از کودکی اسب‌سواری را آموزش ببیند، فکر می‌کنم به خاطر نجابت این حیوان است که انسان‌ها علاقه به برقراری ارتباط با آن هستند‌. گوزن هم به‌خاطر زیبایی و معصومیتی که دارد همیشه مورد توجه‌ام بوده و در آثارم آن را نقاشی کردم‌.
در بعضی آثار این نمایشگاه بافت‌هایی به صورت برجسته خودنمایی می‌کنند، رنگ‌ها به پایین تابلو گرایش یافته و غلظت پیدا کرده‌اند، هنرمند رنگ را با قلمو، کاردک و در بعضی از آثار با دست روی بوم گذاشته و آنها را به صورت برجسته کار کرده است‌.
وفایی‌زاده در این نمایشگاه مناظر مختلف دنیا‌، سمبل‌ها و نماد‌های کشورهای مختلف را نقاشی کرده است. وی در این رابطه گفت: در این آثار تصمیم گرفتم که زیبایی‌های خاص یک کشور را نشان دهم‌ در بعضی از آثار قدمت و اصالت شهر‌ها و کشورها را روی بوم انعکاس داده‌ام و در بعضی دیگر زیبایی‌های خاص آنها همراه با نمادهایی از مکان‌های مختلف را نقاشی کرده‌ام که از جمله آن باید به نقاشی برج آزادی در ایران اشاره کنم که همیشه نماد استقامت و پایداری برایم محسوب می‌شود به همین دلیل دوست داشتم آن را با تمام ابهتش به تصویر بکشم‌.
پالت رنگی متنوع آثار این نمایشگاه خبر از احساسات، عواطف و نوع نگاه هنرمند به زندگی و اطرافش می‌دهد، او در این آثار با بازی با رنگ‌ها و ترکیب رنگ‌های شاد و زنده جلوه خاصی از زیبایی‌ها را به نمایش گذاشته است‌.  
شیدا وفایی‌زاده متولد 1326 و به مدت 30 سال است که به شکل حرفه‌ای نقاشی می‌کند‌. او تاکنون دوره‌های مختلف نقاشی را نزد اساتید بزرگی چون آیدین آغداشلو گذرانده است و در نمایشگاه‌های متعدد گروهی در ایران و کانادا شرکت داشته است‌. این نمایشگاه نخستین نمایشگاه انفرادی وی محسوب می‌شود‌.
این نمایشگاه تا چهارشنبه نهم مهرماه 93 دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 4 تا 8 بعدازظهر از این آثار در گالری شکوه واقع در چهارراه فرمانیه‌، بلوار شهید اندرزگو، خیابان شهید سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک 9 دیدن نمایند‌.

 

«هنر و فلاکت»؛ کتاب تازه نشر هیلا
ایلنا- کتاب «هنر و فلاکت» چند روایت معتبر درباره اندیشه و آثار داستانی صادق هدایت است‌.
کتاب در 10 روایت آمده است‌. روایت‌ها از تابستان 1305 با سفر دانشجویی هدایت به بلژیک آغاز و تا بررسی نگارش‌های سه قطره خون و بوف کور ادامه می‌یابد‌.
در پشت جلد کتاب آمده: «آن که جدی می‌گیرد نیازمند جدیت است و درست به همین دلیل است که می‌خواهد جدی گرفته شود‌. هدایت این‌گونه نبود‌. او از جدی گرفته شدن، از به حساب آمدن و از وزن داشتن عشق می‌گرفت‌. پس لازم بود سرشاخه‌ها را رها و به ریشه‌ها حمله کند، به حافظ، به سعدی، به ادبیات هزار ساله، به تاریخ چندهزار ساله‌. او بایست از بین دو شق حافظ و خیام، زیبایی و زشتی، شعر و نثر، زندگی و مرگ، سویه نامالوف را برمی‌گزید‌. و پس زدن حافظ، زیبایی شعر و زندگی البته کار ساده‌ای نبود‌.»
«هنر و فلاکت»، هدایت را با تعدادی از افراد سرشناس مانند ونسان ونگوگ مقایسه می‌کند‌. کتاب در 189 صفحه با قیمت 9000 تومان در بارار کتاب عرضه شده‌ است‌.

«اتوبوس 657» با رابرت دنیرو  به راه  می‌افتد
مهر- جفری دین مورگان، کیت بازوورت، دیو باتیستا و جینا کارانو به جمع بازیگران فیلم «اتوبوس 657» پیوستند‌. این فیلم توسط کمپانی امت/فورلا/اوسیس فیلمز تهیه خواهد شد‌ پیش از این رابرت دنیرو نیز برای بازی در این فیلم قرارداد امضا کرده بود‌.
فیلم «اتوبوس 657» با بودجه‌ای 15 میلیون دلاری تولید می‌شود و در کنار فیلم‌های کلاسیک «هانیبال» پخش خواهد شد‌. استیون سفر و مکس آدامز مسوولیت نوشتن فیلمنامه این فیلم اکشن را برعهده داشته‌اند و اسکات من آن را کارگردانی می‌کند‌ کارهای اولیه تولید فیلم از روز سیزدهم ماه اکتبر در ایالات آلاباما آغاز می‌شود‌.
این فیلم که پیش از این عنوانش «اتوبوس 757» بود، روی داستان پدری (با بازی مورگان) تمرکز می‌کند که نمی‌تواند خرج درمان پزشکی دخترش را پرداخت کند‌. او که چاره دیگری نمی‌بیند، به یکی از همکاران قدیمی‌ طمع‌کارش (با بازی باتیستا) ملحق می‌شود تا با دزدی از یک کازینو پول مورد نیازش را به دست آورد‌ اما وقتی همه چیز طبق نقشه پیش نمی‌رود، آنها یک اتوبوس پر از مردم را به گروگان می‌گیرند‌. دنیرو نقش فرانک صاحب کازینو را بازی می‌کند و بازوورت هم در نقش دختر او ظاهر می‌شود‌. کارانو پلیسی خواهد بود که در تعقیب اتوبوس دزدیده شده است‌.
این پروژه از جمله فیلم‌هایی است که توسط امت، فورلا و اوسیس فیلمز تولید می‌شود‌. از دیگر فیلم‌های این کمپانی می‌توان به فیلم «سکوت» به کارگردانی مارتین اسکورسیزی، «تقلای عشق» با بازی بروس ویلیس و به کارگردانی ام‌. نایت شیامالان و همچنین فیلم بیوگرافیکی توپاک شاکور که توسط جان سینگلتون کارگردانی می‌شود، اشاره کرد‌. این کمپانی همچنین اخیرا فیلم «شاهزاده» را نیز اکران کرده بود و بعد از آن می‌خواهد فیلم «گناه» را عرضه کند که هردویشان با نقش‌آفرینی بروس ویلیس همراه هستند‌.

نمایش «خانه خورشید» برای مهدها و مدارس اجرا می‌شود
ایلنا- نمایش «خانه خورشید» نوشته و کارگردانی شهرام کرمی که در مرکز تولید تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال اجراست با آغاز ماه مهر، ویژه مهدها و مدارس روی صحنه می‌رود‌.
خانه خورشید، داستان مرغ دریایی به نام ماشک است که «فلج» به دنیا می‌آید و همیشه حسرت پرواز دارد‌.
دلش می‌خواهد مثل بقیه مرغ‌های دریایی دیگر پرواز کند‌. مرغ دریایی دیگری به نام «چوشی» به سرزمین ماشک می‌آید که ماشک با دیدن او فکر و اندیشه‌اش تغییر می‌کند‌.
این نمایش با بازی پرستو گلستانی، آرش نوذری، علیرضا دری، روح‌اله زندی‌فرد، مینووش رحیمیان و روژان کردنژاد هر روز غیر از شنبه‌ها ساعت 18 اجرا می‌شود‌.
آهنگساز این اثر سیاوش لطفی، طراح صحنه امیر حسین دوانی، طراح گریم سارا اسکندری، طراح لباس روشنک کریمی و گروه کارگردانی این نمایش نیز احمد رشیدی دستیار کارگردان و برنامه‌ریز، حمیدرضا صفوی‌برنا مدیر صحنه و زهرا شایان‌فر روابط‌عمومی، علی ضیایی منشی‌صحنه، رژین دلفان امور اجرایی و عکاس امیر خدامی و رژین دلفان هستند‌. مربیان و مدیران مراکز آموزشی می‌توانند از طریق شماره‌های 09191080431 و 88321572 نسبت به رزرو اجرا اقدام کنند‌. مرکز تولید تئاتر کانون در نشانی بلوارکشاورز، خیابان حجاب، داخل پارک لاله واقع شده است‌.


8

$
0
0

مرادی کرمانی در شب بزرگداشت یمینی‌شریف گفت؛ او صفا و مهربانی را با واژه‌های ساده به ما آموخت

شب عباس یمینی‌شریف با مرور تلاش‌های این نویسنده ادبیات کودک و نوجوان آغاز شد و همچنین به فعالیت‌هایش در شورای کتاب کودک و مجله «کیهان بچه‌ها» اشاره شد‌. نوش‌آفرین انصاری در این نشست، این نویسنده را مروج کتاب خواند‌.
 نکوداشت عباس یمینی‌شریف روز شنبه (5 مهر) برگزار شد که با حضور چهره‌هایی از ادبیات کودک و فرزندش- هومن یمینی‌شریف- همراه بود‌.
علی دهباشی اجرای این مراسم را برعهده داشت و این نکوداشت را با خواندن شعر «ما فرزندان ایرانیم» از عباس یمینی‌شریف آغاز کرد و بعد از او هوشنگ مرادی‌کرمانی درباره عباس یمینی‌شریف گفت‌: «عباس یمینی‌شریف همان‌طور که آقای دهباشی گفت، معلم همه ماست‌. من در کرمان با کتاب‎‎‎هایش آشنا شدم‌ بزرگ‌ترین خدمتی که عباس یمینی‌شریف به آدم‎‏هایی مثل من کرد، این بود که سادگی، صفا و مهر و عاطفه را از طریق واژه‎هایی بسیار ساده، جمله‎های خیلی ساده و در عین حال شیرین به ما یاد داد بعدها هم که در کتاب‎های درسی نوشته‎های او را خواندیم‌.
وی ادامه داد‌: وقتی من آمدم به تهران و به شورای کتاب کودک رفتم، خیلی دلم می‎خواست با عباس یمینی‌شریف از نزدیک آشنا شوم که همین‌طور هم شد و ما در شورای کتاب خیلی با هم اخت شدیم خیلی خوب همدیگر را پیدا کردیم یک رابطه عاطفی بین ما برقرار شد‌.
مرادی‌کرمانی همچنین با اشاره به درس‎هایی که از عباس یمینی‌شریف آموخته است، گفت‌: یکی از چیزهایی که برایم مهم بود این بود که عباس یمینی‌شریف بسیار به نوشته و به کتاب، شاید بیش از آنچه لازم بود، اهمیت می‎داد‌ شنیدم وقتی که داشت از این دنیا می‎رفت، آخرین کتابش را منتظر و چشم به راه بود که بردند و به او دادند و او نیز آن را روی سینه‎اش گذاشت و از دنیا رفت‌.
پرویز کلانتری هم درباره تصویرگری برای کتاب‎های عباس یمینی‌شریف گفت‌: زندگی آدم‌ها در یک ایستگاه‎هایی تلاقی می‎کند که نتایجی را به دنبال دارند‌. قطار زندگی من با یمینی‌شریف در ایستگاه نقاشی برای کتاب‎های یمینی‌شریف اتفاق افتاد‌. درست نمی‎دانم از کجا ما آشنا شدیم‌ فکر می‎کنم اولین بار در شورای کتاب کودک بود که با هم آشنا شدیم ولی یک پیوند خونی با هم داشتیم که هر دو ما، ایشان در قلمرو شعر و ادبیات و من در قلمرو نقاشی، به عناصر بومی وفادار بودیم و همچنان من وفادارم‌.
وی به یکی از کتاب‌هایی که برای یمینی‌شریف نقاشی کرده بود، اشاره کرد و گفت‌: کتاب باباعلی را به من داد تا برایش نقاشی کنم، من اول داستان را می‎خوانم، نقاشی به نانوشته‎های لابه لای خطوط می‎پردازد، چیزهایی را که قصه توضیح نداده؛ این باباعلی، خانه‎اش، اتاقش چه جوری است، رختخوابش را کجا پیچیده و گذاشته اینها چیزهایی است که دیگر یمینی‌شریف نگفته، من باید فکر کنم و آن نانوشته‎های لا به لای داستان را به قدرت تخیل ببینم، چیزهایی را که دیدم و با آن وفاداری که به عناصر بومی دارم، زندگی روستایی را می‎شناسم، می‎دانم داخلش چه شکلی است، نقاشی کنم‌.
 این درست همان جایی بود که یمینی‌شریف می‎خواست‌. من حیرت می‎کردم، وقتی نقاشی من را می‎دید، می‎فهمید همین را می‎خواستم‌. ارتباط ما با هم در همین است، وفاداری به عناصر بومی‌. او شعر ساده می‎‎گوید و من هم نقاشی را ساده می‎کشم‌. از آرتیست بازی‎های عجیب و غریب خوشم نمی‎آید‌. این یک پیوند ارگانیک، خونی و عجیب و غریب ‎بود که هر دو ما را به هم پیوند می‎داد‌.
نوش‎آفرین انصاری هم در این مراسم درباره حضور عباس یمینی‌شریف در شورای کتاب کودک گفت‌: در سال 41 ایشان به عنوان یکی از موسسان شورا، یعنی این سازمان مردم‌نهاد، وارد می‎شوند و تا هنگام کهولت و فوتشان همواره عضو شورا بودند‌ در بسیاری از فعالیت‎های شورا حضور داشتند و عضو هیات‌مدیره و خزانه‎دار شورا بودند‌. شورا هم همیشه بی‎پول بود و هست‌. آقای یمینی‌شریف یک کیف چرمی کوچک داشتند و همیشه به عنوان خزانه‎دار آرزو می‎کرد شورا پول بیشتری می‌داشت‌. اگر تاریخچه تحلیلی شورا نوشته شود، قطعا حضور ایشان را در خیلی از فعالیت‎ها خواهیم دید‌.
وی ادامه داد‌: آنچه من قصد دارم در اینجا بر آن تاکید کنم، بحث ترویج‎گری ایشان است‌. یمینی‌شریف مدیر مسوول کیهان بچه‎ها بود و در گزینش مطالب نقش اصلی داشت‌. یکی از دلایلی که من فکر می‎کنم باید از مرحوم یمینی‌شریف به عنوان یک مروج یاد کرد، این است که ایشان مخاطب خودشان را می‎شناخت، از ویژگی‎هایش خبر داشت و در حقیقت کودک را از بزرگسال جدا کرد و برای کودک هویت خاصی قائل بود‌. نگاه او به کودک، دوران خردسالی و نوجوانی را دربرمی‎گیرد و همین نگاه را در کیهان بچه‎ها دنبال می‎کند و به همین دلیل کیهان بچه‎ها نزد خانواده‎ها از ارزش خاصی برخوردار می‎شود‌.
زبان فارسی که در کیهان بچه‎ها به کار برده شده، پخته و روان است و خود به خود جامعه کشیده می‎شود به طرف زبان قدرتمند و توانمند فارسی‌. در برخی شماره‎ها به ادبیات غیرداستانی می‎پردازد‌ چطور می‎شود که غیرداستان و مباحث علمی در کیهان بچه‏‎ها به عنوان یک جریان ترویج علمی درمی‎آید‌ به این دلیل که سبک یمینی‌شریف سبک داستان‎وار است و به همین دلیل مطلب علمی را هم خواندنی می‎کند‌. در حوزه ادبیات کلاسیک هم ایشان به سراغ داستان‏‎های دنباله‎دار می‌رود‌. داستان‎های پلیسی و داستان‎هایی درباره مدرسه نشان می‎دهد که چقدر ایشان به محیطشان آشنا هستند‌. توجه می‎کند که ادبیات کلاسیک اروپایی را هم به بچه‎ها بشناسانند‌. نویسندگانی چون ژول ورن، دیکنز، جک لندن، استیونسون، هانس کریستین آندرسن، دفو و شکسپیر را هم معرفی می‌کند‌.
هومن یمینی‌شریف- فرزند عباس یمینی‌شریف- هم از خاطرات خود با پدر روایت کرد و به فیلم مستند نغمه‎سرای کودکان اشاره داشت و گفت: این فیلمم یکی از خاطرات خوب او محسوب می‎شود‌. هومن یمینی‌شریف همچنین از دوران کودکی پدرش، از سختی‎های زندگی که متحمل شده بود و از موفقیت‌‎های او سخن گفت‌.

 

نخستین قطار گردشگری امروز به ایران می‌رسد
ایسنا- نخستین قطار اختصاصی گردشگران امروز از مرز «رازی» به ایران وارد می‌شود‌. این قطار که از شهر استانبول ترکیه حرکت خود را آغاز کرده، امشب از مرز رازی در غرب کشور به ایران وارد می‌شود‌. مسافران این قطار با 130 گردشگر از کشورهای آلمان، ترکیه، انگلیس، روسیه، سوییس، اتریش، فرانسه، اسپانیا و سنگاپور هستند که سفر خود را از 23 سپتامبر و از شهر استانبول آغاز کرده‌اند که پس از یک هفته گشت در ترکیه، سفری هفت روزه را نیز در ایران تجربه می‌کنند‌. مسیر حرکت قطار این گردشگران از غرب کشور آغاز می‌شود، در شهرهای زنجان، یزد، اصفهان و شیراز ادامه می‌یابد و سرانجام سفر در تهران تمام می‌شود‌. این گروه از گردشگران که هفت راهنمای ایرانی آنها را در طول این سفر ریلی همراهی می‌کنند، پس از سه روز گشت در تهران، ایران را از مسیر هوایی ترک می‌کنند‌. قطار در راه‌آهن تهران متوقف خواهد شد تا گروه دوم گردشگران از راه برسند و این برنامه را به شکل معکوس اجرا کنند‌. گروه دوم گردشگران اروپایی با 65 نفر جمیعت به صورت هوایی به تهران وارد می‌شوند و سفر را با این قطار در ایران ادامه می‌دهند و در پایان کشور را به مقصد استانبول با همین قطار ترک می‌کنند‌. این گردشگران برای اقامت از امکانات قطار استفاده می‌کنند اما در برخی از شهرها مثل زنجان، یزد، اصفهان، شیراز و تهران برای گشت و اقامت توقف خواهند داشت‌. آنها نخستین گروه از گردشگران ریلی هستند که با قطار اختصاصی از اروپا به ایران وارد می‌شوند که شرکت ایرانگردی و جهانگردی آزادی (آیتو) زیر نظر بنیاد مستضعفان سفرنامه آنها را برنامه‌ریزی و اجرا می‌کند‌.

 

سیدعباس صالحی‌:
کتاب دفاع مقدس باید رتبه‌بندی و مخاطب‌سنجی شود

مراسم رونمایی از نرم‌افزار کتاب‌شناسی دفاع مقدس روز گذشته (6 مهرماه) ساعت 11:40 در موسسه خانه کتاب تهران برگزار شد‌.
در این نشست سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، نجفعلی میرزایی (مدیرعامل موسسه خانه کتاب)، سردار گل‌علی بابایی (رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس)، مجید غلامی جلیسه (معاونت فرهنگی، پژوهشی و آموزشی خانه کتاب) و رضا دولتی (مدیر انتشارات سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس) حضور داشتند‌.
نجفعلی میرزایی با اشاره به اینکه ما مدیون جنگ و دفاع مقدس هستیم، گفت‌: همان‌طور که دفاع مقدس زیرساخت نظام جمهوری اسلامی ایران و فرهنگ ملت ماست، امیدواریم این جلسه بهانه‌ای برای تکریم دفاع مقدس باشد‌.
وی ادامه داد‌: شناخت ارزش‌های دفاع مقدس مبنای ارزش‌های ملی و توسعه فرهنگی است و در توسعه و بالنده‌سازی جامعه نقش اساسی دارد‌. اهمال و کم‌توجهی به فرهنگ دفاع مقدس یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای فرهنگ ایران است‌.
مدیرعامل موسسه خانه کتاب گفت‌: ارزیابی دقیق و درستی از آثار دفاع مقدس نداریم و یکی از علت‌های آن فقدان آمار و ارقام و تحلیل‌های درست از کتاب‌هاست اما موسسه خانه کتاب در حوزه کتاب‌شناسی جریان فعالی راه‌اندازی کرده که تلاش شده روند آن به روز باشد‌.
میرزایی اظهار داشت‌: کتاب‌شناسی نوعی ارزیابی فرهنگی است‌. هرهفته چند کتاب‌شناسی در خانه کتاب در حال آماده‌سازی است که تا به حال بیش از 200 عنوان کتاب‌شناسی در حوزه‌های مختلف
تهیه کرده‌ایم‌.
سردار گلی‌بابایی، رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس با بیان این موضوع که عرصه ادبیات دفاع مقدس بسیار پهناور است، گفت‌: ادبیات دفاع مقدس بخشی از فرهنگ جامعه ما را تغذیه می‌کند‌. کتاب‌هایی که تاکنون نگاشته شده می‌تواند گوشه‌ای از هشت‌سال دفاع مقدس ما را نشان دهد‌.
وی ادامه داد‌: کتاب‌های دفاع مقدس موجب تحول در بازار کتاب ما شده‌ و‌ به تیراژهایی رسیده که بی‌سابقه بوده‌ است. این نرم‌افزار کار بسیار ارزشمندی است و خلاء آن را حس می‌کردیم‌.
بابایی در پایان آمادگی خود را برای یاری به این پروژه اعلام کرد و گفت‌: افتخار می‌کنیم اگر قدمی در راه نشر کتاب‌های دفاع مقدس برداریم‌.
مجید غلامی جلیسه، معاونت فرهنگی، پژوهشی و آموزشی خانه کتاب در این نشست کتاب‌شناسی را کلید ورود به هر دانشی خواند و گفت‌: حوزه کتاب‌‌شناسی یکی از مهم‌ترین مباحث دوره جدید خانه کتاب است و تلاش زیادی برای آن می‌شود‌.
وی در ادامه گفت‌: یکی از بهترین کتاب‌ها در حوزه کتاب‌شناسی دفاع مقدس کتاب از 1359 تا 1381 نوشته فیروزه برومند بوده که حدود 5000 عنوان کتاب را به خود اختصاص داده است‌.
غلامی درباره نرم‌افزار کتاب‌شناسی دفاع مقدس توضیح داد‌: این لوح فشرده شامل اطلاعات کتاب‌شناختی 8494 عنوان کتاب منتشر شده در موضوع دفاع مقدس از زمان جنگ تحمیلی تا نیمه اول سال 1393 براساس بانک اطلاعات خانه کتاب است و از قابلیت‌های این نرم‌افزار می‌توان به جست‌وجو براساس نام نویسنده، عنوان کتاب، محدود کردن شرایط جستجو براساس نوبت چاپ کتاب و... اشاره کرد‌.
عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نظر به اینکه نشست با سرداران بوی جنگ و دفاع مقدس را برای ما زنده می‌کند، گفت‌: امروزه در حوزه کتاب بخشی به‌نام دفاع مقدس داریم که در قالب‌های متنوع ادبی و هنری هستند‌.
وی ادبیات دفاع مقدس را در حوزه‌های خاطره‌نگاری، مستندنگاری و اسناد شخصی و رسمی طبقه‌بندی کرد و گفت‌: ما مجموعه قابل توجهی از اسناد شخصی و رسمی داریم که در آنها اتفاقات عجیب و غریبی می‌بینیم‌.
صالحی ادامه داد‌: کتاب دفاع مقدس صرفا کتاب نیست، ترکیبی از اضلاع مختلف است که فقط شناخت رویدادها را بیان نمی‌کند بلکه به شناخت لایه‌های عمیق انسان‌شناسی کمک می‌رساند‌.
وی بیان کرد‌: ادبیات دفاع مقدس تاثیرات عاطفی بسیاری دارد و آن را می‌توان غم ملس که ترکیبی از غم و شادی، اندوه و افتخار است، دانست‌. این کتاب‌ها برای هر سن و جنسیتی الگوی تاثیرات رفتاری دارد‌. صالحی گفت‌: امیدوارم کار کتاب‌شناسی دفاع مقدس فرصتی باشد تا این کتاب‌ها بازخوانی و بازشناسی شود‌. البته باید نقطه‌های خالی را پیدا کنیم تا مکمل این لوح فشرده شود و سپس به مخاطب‌سنجی و رتبه‌بندی این کتاب‌ها برسیم‌. در پایان این نشست نرم‌افزار کتاب‌شناسی دفاع مقدس توسط سیدعباس صالحی (معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و سردار گل‌علی بابایی (رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس) رونمایی شد‌.

 

کدام خبرگزاری‌ها بزرگ‌ترین غرفه‌های نمایشگاه را دارند؟
ایسنا - از میان خبرگزاری‌هایی که برای حضور در بیستمین نمایشگاه مطبوعات ثبت‌نام کرده‌اند، خبرگزاری‌های فارس و تسنیم برای غرفه‌های خود در این نمایشگاه بیشترین متراژ را درخواست کرده‌اند‌.
فهرست اسامی تعدادی از خبرگزاری‌هایی که برای حضور در نمایشگاه بیستم مطبوعات ثبت‌نام کرده‌اند به همراه متراژ غرفه‌های این خبرگزاری‌ها اعلام شده است‌. خبرگزاری فارس با درخواست دریافت غرفه 250 متری و خبرگزاری تسنیم با درخواست تحویل گرفتن غرفه 180 متری، بزرگ‌ترین غرفه‌های این نمایشگاه را درخواست کرده‌اند‌.
پس از فارس و تسنیم، خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) هرکدام با غرفه‌های 120متری در رتبه‌های بعدی قرار دارند‌. متراژ درخواست شده تعدادی از خبرگزاری‌های دیگری که برای حضور در نمایشگاه مطبوعات ثبت‌نام کرده‌اند، به این شرح است‌:
خبرگزاری بین‌المللی پیام کوتاه نسیم 108متر، موسسه مرور وقایع جهان (خبرگزاری موج) 108متر، خبرگزاری مهر 108متر، خبرگزاری دانشجو 96متر، خبرگزاری پانا 84 متر، موسسه اطلاع‌رسانی کار ایران (ایلنا) 48متر، خبرگزاری اقتصادی ایران (اکونیوز) 48 متر، خبرگزاری رسا 48 متر، خبرگزاری بین‌المللی قرآن- ایکنا 36 متر، خبرگزاری حوزه 36متر، خبرگزاری برنا  24 متر، خبرگزاری آریا 24متر، باشگاه خبرنگاران 24 متر، خبرگزاری دفاع مقدس 24متر، خبرگزاری آنا 24 متر، خبرگزاری علم و فرهنگ (سینا) 24متر، خبرگزاری شبستان 12متر.
بیستمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی 18 تا 24 آبان 1393 در مصلای امام‌خمینی(ره) برپا می‌شود.

پنجمین فستیوال سالانه کودک، شهر، هنر
ایلنا- پنجمین فستیوال سالانه کودک، شهر، هنر به مناسبت
روز جهانی کودک روز جمعه 11 مهرماه با حضور تعدادی از پیشکسوتان انجمن تصویرگران در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‎شود‌.
قرار است قطعات سرامیک نقاشی‎شده توسط کودکان، پس از آماده‎سازی نهایی در مکانی در شهرهای تهران و اگزبرگ آلمان به صورت دایمی روی سازه‎هایی نمادین نصب شوند‌.
لیلا فرزانه، مدیر خانه سرامیک فرزانه هدف از برگزاری این فستیوال را مشارکت کودکان در فضاهای شهری عنوان کرد که عواید آن مانند سال‎های گذشته قرار است صرف آموزش کودکان در مناطق محروم کشور شود‌. سومین فستیوال کودک، شهر و هنر نیز با همکاری انجمن تصویرگران و با حضور تصویرگرانی نظیر نورالدین زرین‎کلک، محمدعلی بنی‎اسدی، فیروزه گل‎محمدی، نفیسه شهدادی و علیرضا گلدوزیان در برج میلاد برگزار شد که آثار در محوطه برج نصب گردید‌. خانواده‎ها می‎توانند جهت شرکت در این برنامه فرهنگساز تفریحی و خیریه، هماهنگی‎های لازم را با شماره‎های ٢٢٨٠٩٠٩۵ و ٠٩١٠٧٧٩۵۶٩١ انجام دهند‌.

مریلا زارعی داور جشنواره تلویزیونی جام‌جم شد
مهر- با حکم معاون سازمان صداو سیما در امور سیما، داوران بخش‌های مختلف چهارمین جشنواره تلویزیونی جام‌جم تعیین و منصوب شدند‌. هیات داوران در بخش مجموعه‌های نمایشی با حضور علی نصیریان، مسعود جعفری‌جوزانی، رضا جودی، سیدضیاء‌الدین دری، تاجبخش فنائیان، پرویز شیخ‌طادی، مسعود بهبهانی‌نیا و مریلا زارعی تشکیل می‌شود‌. همچنین علی‌اصغر داودآبادی، مسعود نقاش‌زاده، بهروز شعیبی، جلیل سامان، اکبر تحویلیان، مجید انتظامی، مرتضی فاطمی، عاشوری و پروانه معصومی فیلم‌های تلویزیونی رسیده به دبیرخانه جشنواره را داوری می‌کنند‌. محمدحسین تمجیدی، مسعود ترقی‌جاه، چنگیز حسنی و پوران درخشنده نیز به عنوان هیات داوران بخش بین‌الملل منصوب شدند‌.
براساس احکام معاون سیما، بهرام شفیع، عباس سلیمی‌نمین، اکبر عالمی، اسماعیل آذر و حسن خجسته داوران بخش گفت‌وگومحور و مهدی حاجی‌سیاری، مرتضی حیدری، محمد صالح‌علا، محمد میرکیانی، مسعود احمدی‌افزادی، دکتر زهیری و شایسته شوشتریان نیز اعضای هیات داوران بخش برنامه‌های ترکیبی خواهند بود‌.
علی‌اکبر اشعری، رشید کاکاوند، احمد شاکری، احمد خاتمی، فیروزان، مجتبی شاکری، محمدجواد زمانی، رزاق کریمی، حسن گروسی، طاهره آشتیانی‌زاد نیز در بخش «کتابخوانی، زبان فارسی، فرهنگ بیداری اسلامی و مدیریت جهادی» به داوری آثار می‌نشینند‌. در بخش «سلامت، جمعیت، سبک زندگی، محیط‌زیست و اقتصاد مقاومتی» نیز محمدتقی سهرابی، هادی مقدسی، جواد رمضان‌نژاد، محمدامین توکلی‌زاده، علی‌اصغر جعفری، مهدی ذاکری و محمد خدادی به عنوان هیات داوران منصوب شدند‌.

«دختر جادویی» جایزه جشنواره سن‌سباستین را برد
مهر- کارلوس ورموت با دومین فیلم بلندش با عنوان «دختر جادویی» که تاکنون با تحسین زیادی روبه‌رو شده موفق شد جایزه صدف طلایی شصت و دومین جشنواره فیلم سن‌سباستین را از آن خود کند‌.
جشنواره فیلم سن‌سباستین که دیشب به کار خود خاتمه داد امسال فرناندو بوورا را به عنوان رییس گروه داوران همراه خود داشت‌. وی با خواندن کارلوس ورموت به عنوان استعدادی جوان، جایزه بهترین کارگردانی این جشنواره را نیز به وی اهدا کرد‌. این فیلم درباره پدری تنهاست که می‌خواهد هدیه‌ای برای دخترش که در حال مرگ است، بخرد‌. ورموت با دریافت جایزه‌اش گفت‌: همه آنهایی که سینمای مرا می‌شناسند می‌دانند من شخصیت‌ها را بیشتر از قصه‌گویی دوست دارم به همین دلیل می‌خواهم از همه افرادی که با من برای ساخت این فیلم همکاری کردند، تشکر کنم‌. فیلم «زندگی وحشی» ساخته سدریک کان از فرانسه نیز جایزه ویژه گروه داوری را دریافت کرد‌. پاپریکا استن از فیلم «قلب خاموش» درامی خانوادگی ساخته بیلی آگوست نیز صدف نقره‌ای را برای بهترین بازیگر زن دریافت کرد و خاویر گوتیرس با فیلمی اسپانیایی به نام «مارش لند» ساخته آلبرتو رودریگز که هم منتقدان و هم تماشاگران را به تحسین واداشت جایزه بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد‌. مایکل راسکام، کارگردان نیز به نیابت از دنیس لهان جایزه بهترین فیلمنامه را برای «قطره» گرفت‌. دامین زیفرون با فیلم «قصه‌های وحشی» که در باکس آفیس آرژانتین مخاطبان زیادی داشت، جایزه 20 هزار یورویی مخاطبان را برای بهترین فیلم اروپایی برد و ویم وندرس و خولیانو ریبیرا سالگادو نیز برای «نمک زمین» جایزه 50 هزار یورویی مخاطبان را برای بهترین فیلم فستیوال دریافت کردند‌.  کریستینا گروزوا و پیتر والچانوف نیز برای فیلم «درس» با جایزه 50 هزار یورویی کوتسکیا که به بهترین کارگردان جدید اهدا می‌شود، تجلیل شدند‌. رییس گروه داوران در این بخش گفت مفتخر است که این پول را از سوی یک بانک به فیلمی اهدا می‌کند که درباره یک دزد بانک ساخته شده است‌. آلونسو روییزپالاچیو نیز برای «گوئروس» جایزه هوریزون را به ارزش 35 هزار یورو دریافت کرد‌. این جایزه بین کارگردان فیلم و توزیع‌کننده اسپانیایی آن تقسیم می‌شود‌. جشنواره فیلم سن سباستین هر سال در منطقه باسک اسپانیا در ماه سپتامبر برگزار می‌شود‌. این جشنواره امسال شصت و دومین دوره خود را پشت‌سر گذاشت و دیشب با اهدای جوایز سالانه‌اش به کار خود خاتمه داد‌.




8

$
0
0

اظهارات ایوبی درباره انتقادات حاتمی‌کیا؛ کیارستمی به دفاع مقدس عشق می‌ورزد

حجت‌الله ایوبی درباره سخنان عباس کیارستمی پیرامون دفاع مقدس که در یک هفته گذشته در رسانه‌های مختلف نقل می‌شود، گفت: در این زمینه نکته‌ای که هم در نحوه پخش این فیلم در تلویزیون و هم در نحوه بیانش در رسانه‌ها مورد غفلت واقع شده در این نحوه برداشت از صحبت‌هاست. برداشت این بوده که آقای کیارستمی آن حرف را زده‌اند در صورتی که ایشان نقل قول کرده‌اند و گفته‌اند مطلبی در جایی خواندم که در ذیل آن کسی چنین چیزی را گفته است، این خیلی متفاوت است.
وی ادامه داد: من از رسانه‌ها درخواست می‌کنم که برای مخاطبان‌شان توضیح بدهند که ایشان چنین مطلبی را نقل قول کرده‌اند. در آثار مختلف آوردن نقل قول‌ها به معنای این نیست که همه آنها را قبول داریم. ایشان شاید برداشتشان این است (یعنی تلقی من این است) که چرا باید مطالبی گفته شود که در زیر آن چنین کامنت‌هایی بتوان نوشته شود؟
رییس سازمان سینمایی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نتیجه صحبت‌هایش با کیارستمی اظهار کرد: من با ایشان مفصل و چندبار صحبت کردم. تنها حسم را عرض می‌کنم که ایشان با تمام وجودش به دفاع مقدس عشق می‌ورزد و اتفاقا خیلی از دوستان ایشان که با او بوده‌اند و ایشان را می‌شناسند، می‌دانند که آقای کیارستمی بارها گفته‌اند که دلم می‌خواهد با شیوه و سبک خودم جلوه‌هایی از دفاع مقدس را ترسیم کنم و برای آن فیلم بسازم.
معاون وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش که در حاشیه برنامه گروه هنر و تجربه در خانه هنرمندان برگزار می‌شد با ابراز امیدواری از اینکه این گروه بتواند در حوزه دفاع مقدس کار خوبی انجام دهد، گفت: نکته‌ای که در جلسه نشست هم‌اندیشی گروه هنر و تجربه گفتم هم همین بود که خیلی امیدوارم که یکی از کارهای اساسی این گروه، روایت متفاوت دفاع مقدس باشد.
تناقضی با وزیر ارشاد نداریم
وی همچنین درباره تناقض در بعضی سخنانش با علی جنتی گفت: واقعا هیچ تناقضی وجود ندارد و ایشان حامی پروژه‌های ما بوده و هستند.شاید وظیفه ما بود که باید اطلاع‌رسانی درست می‌کردیم.
رییس سازمان سینمایی درباره اینکه علی جنتی، صحبت‌های منقول درباره دفاع مقدس توسط کیارستمی را محکوم کرده است، اظهار کرد: من هنوز سخنان آقای جنتی را ندیده‌ام که بتوانم درباره آن صحبت کنم اما هیچ‌کس حرفی علیه دفاع مقدس را تایید نمی‌کند. از هر کسی بپرسید می‌گوید این کار محکوم است اما از سوی مقابل باید ببینیم چه گفته شده و باید کمی هم عدالت و انصاف را رعایت کنیم.
برگزاری جشنواره صرفا کار اساسی برای سینمای دفاع مقدس نمی‌کند
معاون وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری جشنواره فیلم مقاومت اظهار کرد: من از هر حرکتی که باعث تقویت فیلمسازی در حوزه دفاع مقدس شود، حمایت می‌کنم. از جشنواره مقاومت هم حمایت مالی خوبی شد و هر کمکی خواستند و توانستیم، انجام دادیم اما به هرحال این جشنواره‌ هم تقریبا تکرار همان جشنواره فجر بود با همان جایزه‌ها.
وی تاکید کرد: تکرار جشنواره‌ها خوب است و باعث تشویق فیلمساز می‌شود اما کار اساسی در حوزه دفاع مقدس نمی‌کند.باید از جشن و جشنواره‌ها به کار اساسی برسیم.
تدبیر اقتضا می‌کند اقدامات تنش‌زا در سینما انجام ندهیم
ایوبی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت فیلم‌های توقیفی و ابراز تمایل کمیسیون فرهنگی مجلس برای دیدن بعضی از این فیلم‌ها بیان کرد: کلا جریان فیلم‌های توقیفی را معاونت نظارت مدیریت می‌کند و مدتی است که به دلیل مشغله‌ها و گرفتاری‌ها، نتوانسته‌ام وضعیت آنها را مرور کنم.وی تصریح کرد: بنای ما بر تعامل با مجلس است و هنوز این اتفاق نیفتاده که کمیسیون فرهنگی آماده بوده و فیلمی را دیده باشند اما ابراز تمایل کرده‌اند. تدبیر اقتضا می‌کند ما از اقدامی که باعث ایجاد تنش در سینما شود حتما پرهیز کنیم. من به اهالی سینما اعتماد دارم و معتقدم که آنها هم با من همکاری خواهند کرد تا اقدامات تنش‌آفرین را در سینما انجام ندهیم چون آرامش به نفع همه است.
رییس سازمان سینمایی درباره اکران «عصبانی نیستم» و فضاسازی رسانه‌ای برای جلوگیری از نمایش آن عنوان کرد: وقتی با مدیریتی مواجه هستیم که بنای آن بر گفت‌وگو، تعامل و حل مشکلات با منطق است، توقع این است که بقیه هم با ما همین‌طور برخورد کنند.
وی درباره آخرین وضعیت فیلم «شیفتگی» که مدیران قبلی سازمان سینمایی، فیلمنامه آنکه شامل صحنه‌هایی از بازی یک بازیگر زن با سر تراشیده است را تایید کرده بودند اما اکنون برای دریافت پروانه نمایش دچار مشکلاتی شده است، گفت: تا آنجایی که خبر دارم این فیلم هنوز در پروانه نمایش مطرح نشده است اما اگر مشکل شرعی داشته باشد، حتما پروانه داده نمی‌شود.
کل بودجه فارابی به اندازه تولید یک فیلم دفاع مقدسی فاخر است
معاون وزیر ارشاد همچنین درباره اینکه آیا جشنواره فجر امسال شاهد حضور فیلم دفاع مقدس هست یا خیر، گفت: من به گروه هنر و تجربه خیلی امید دارم و به شخصه برای آن خیلی برنامه دارم. فکر می‌کنم هنر و تجربه می‌تواند ژانر جدیدی را در حوزه دفاع مقدس شروع کند که هم سریع‌تر به نتیجه برسد و هم هزینه بالا نداشته باشد.
وی درباره تولید فیلم دفاع مقدس در سال‌جاری بیان کرد: اتفاقی که امسال افتاده اما سال‌های قبل اینطور نبود این است که در سال‌های گذشته، خیلی از ارگان‌ها فیلم دفاع مقدس می‌ساختند اما امسال هیچ‌کس گویا عزمی برای ساخت این‌گونه از فیلم‌ها را ندارد.
ایوبی با تاکید بر اینکه هیچ‌کدام از ارگان‌های متولی هنوز عزمی جدی برای تولید فیلم در این بخش ندارند، اظهار کرد: من به شخصه چندین جلسه با بخش‌ها و بنیادهای مختلف و حوزه هنری داشتم اما تا آنجا که خبر دارم، هنوز نه در حوزه هنری شنیده‌ام که خبری از یک فیلم فاخر و جدی شده باشد و در بقیه سازمان‌ها هم کار جدی‌ای شروع نشده است. البته یکسری کارهای خوب اما نه‌چندان پرهزینه شروع شده است.
وی درباره اینکه بعضی فیلمسازان می‌گویند فیلمنامه دارند اما سازمان سینمایی از آنها حمایت نمی‌کند، گفت: اینکه می‌گویند حمایت مالی کنیم، باید بگویم کل بودجه فارابی بدون اینکه حقوق پرسنل را بدهیم، خرج تولید یکی از این فیلمنامه‌هایی است که به آنجا ارایه می‌شود. یعنی با تمام بودجه 20، 25 میلیاردی فارابی می‌توانیم فقط یک فیلم دفاع مقدسی بسازیم!
این مدیر فرهنگی در پایان با تاکید بر اینکه سازمان سینمایی به تنهایی نمی‌تواند از پس تولید فیلم در حوزه دفاع مقدس بربیاید، بیان کرد: با صدای بلند اعلام می‌کنیم که اگر همه منتظرند سازمان سینمایی فیلم‌های فاخر دفاع مقدسی بسازد، پولش را واقعا نداریم. پس باید همه سازمان‌های متولی، امکاناتشان را روی هم بگذارند اما در عین حال، تولید فیلم‌های کوچکتر در همین ژانر مانند «شیار 143» یا این‌گونه از فیلم‌ها، شروع شده‌اند و چند فیلم در حال ساخت هستند.

 

بزرگداشت سیمین بهبهانی در چهلمین روز رفتنش
ایسنا- در مراسم گرامیداشت سیمین بهبهانی، یکی از دلایل ماندگاری و فراگیر بودن شعرهای این شاعر توجه همیشگی او به مسایل اجتماعی عنوان شد.در مراسم گرامیداشت سیمین بهبهانی، غزلسرای فقید که به همت جمعی از فعالان فرهنگی و اجتماعی گیلان در پرورشگاه مژدهی رشت برگزار شد، ابتدا غزلی از سیمین بهبهانی و سپس زندگینامه‌ کوتاهی از او خوانده شد.
در این مراسم که به مناسبت چهلمین روز درگذشت سیمین بهبهانی برگزار می‌شد و حدود 200 نفر در سالن گردهم آمده بودند، بنفشه حجازی، شاعر و پژوهشگر با برشمردن ویژگی‌های منحصر به‌فرد سیمین در غزلسرایی به تحولاتی که او در زمینه‌ ترانه‌سرایی نیز ایجاد کرد اشاره کرد و گفت: اگرچه برخلاف آنچه رایج است سیمین وزنی به اوزانِ کلاسیک اضافه نکرد، چون چنین چیزی امکان‌پذیر هم نبود اما او با به‌کارگیری برخی از اوزانی که چندان رایج نبود و به آنها پرداخته نمی‌شد، توانست نوآوری‌هایی در زمینه‌ غزل معاصر ایجاد کند.
وی در ادامه به خصوصیات شخصی بهبهانی اشاره و اظهار کرد: او با اینکه از ابتدای تولد با ناملایمتی‌هایی در زمینه‌ زندگی خانوادگی دست به‌گریبان بود اما هرگز طبع لطیف خود را فراموش نکرد و همواره شاعری احساسی بود.
حجازی یکی از دلایل ماندگاری و فراگیر بودن شعرهای سیمین را توجه همیشگی او به مسایل اجتماعی دانست و گفت: سیمین همیشه نسبت به مسایل اجتماعی پیرامون خود حساس بود و عاشقیتی که در اشعار او به چشم می‌خورد بارها در غزل‌های اجتماعی‌اش نیز نمود داشت.
سپس مستندی از زندگی سیمین بهبهانی پخش شد که در آن سیمین به بخشی از زندگینامه و روند شکل‌گیری شخصیتش اشاره می‌کرد.
اجرای تک‌نوازی دف و خواندن چند قطعه‌ ادبی از چهره‌هایی چون محمود دولت‌آبادی از دیگر برنامه‌های اجراشده در این مراسم بود.
همچنین در این مراسم گروه «آنسامبل زهی چهارفصل» به سرپرستی یاور مهدی‌پور به اجرای چند قطعه‌ بی‌کلام پرداختند.
در انتهای مراسم نیز احمد قربانزاده، شاعر و نویسنده‌ گیلانی به خوانش یک غزل و یک شعر نو به نام «وطن» پرداخت.
گرامیداشت سیمین بهبهانی مهمانان ویژه‌ای هم از جمله دکتر احمد سمیعی، عضو پیوسته‌ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سردبیر مجله‌ «نامه فرهنگستان» داشت.سیمین بهبهانی که به نیمای غزل شهرت یافته بود در تیرماه سال 1306 به‌دنیا آمد و در 28 مردادماه سال 93 به‌دلیل ایست قلبی و تنفسی چشم از دنیا فروبست.

اظهارات  مهدی هاشمی درباره فیلم  «ضد گلوله»

ایسنا- آخرین نشست نقد و بررسی هفته فیلم دفاع مقدس به فیلم سینمایی «ضد گلوله» به کارگردانی مصطفی کیایی اختصاص داشت که شامگاه یکشنبه ششم مهرماه توسط باشگاه هواداران برج میلاد و با حضور مهدی هاشمی، بازیگر فیلم برگزار شد.
مهدی هاشمی با اشاره به حضور خود در فیلم «ضدگلوله» گفت: دو ماه تمام در وسط تابستان و در شهرک دفاع مقدس سختی‌های زیادی را تحمل کردیم اما با وجود همه مشکلات به من بسیار خوش گذشت.
وی در ادامه افزود: در سینمای ما مانند ‌هالیوود نظم و برنامه‌ریزی دقیقی وجود ندارد به همین دلیل در زمان ساخت یک فیلم مشکلات زیادی وجود دارد اما نباید این مشکلات را مهم تلقی کرد.
هاشمی همچنین گفت: فیلم «ضدگلوله» فیلمی است که داستان متوازن و خوبی دارد و مردم نیز از آن استقبال کردند.وی با اشاره به وضعیت امروز سینما در کشور گفت: فضای هنری و جامعه هنری با جامعه سیاسی تفاوت زیادی دارد. در سیاست همه می‌خواهند در دهان هم بزنند یا به اصطلاح بر هم پیروز شوند اما در هنر این‌گونه نیست و هیچ هنرمندی برای غلبه بر هنرمند دیگری فیلم نمی‌سازد یا کار نمی‌کند.
جدال هنرمندان با یکدیگر خسارت روحی و روانی زیادی وارد می‌کند
بازیگر «قصه‌ها» ادامه داد: درگیری در فضاهای هنری و جدال هنرمندان باهم اصلا خوب نیست و خسارت روحی و روانی زیادی به ما وارد می‌کند و ما اهالی هنر و سینما جز دوستی راهی نداریم.
هیچ هنرمندی حق تعیین‌تکلیف برای دیگری را ندارد
هاشمی با اشاره به اینکه هیچ هنرمندی حق ندارد برای دیگری تعیین تکلیف کند (با نام نبردن از نام کسی اشاره‌ای به حواشی اخیر اظهارات ابراهیم حاتمی‌کیا و عباس کیارستمی داشت) افزود: چند نفری که تکیه به دولت دارند و با بودجه دولتی فیلم‌هایی گران می‌سازند حق ندارند به دیگران بگویند که چه فیلمی بسازند یا چگونه رفتار کنند.
وی ادامه داد: کسی که برای فیلمش از بودجه چند میلیاردی دولتی استفاده می‌کند نباید وکیل و وصی دیگران شود و به مسوولان یا فیلمسازان امر و نهی کند که چگونه رفتار کنند.
بازیگر فیلم «زرد قناری» با اشاره به اینکه انسان و بازیگر در هر موقعیتی رفتار متفاوتی می‌کند، گفت: یکی از موقعیت‌هایی که در فیلم «ضدگلوله» وجود داشت موقعیت مرگ است.
 ترس از مرگ باعث می‌شود که انسان به یک نگاه جدید برسد و این نگاه جدید حتی شاید آدم جدیدی را به وجود آورد.
هاشمی با اشاره به اینکه به گریم سنگین در فیلم اعتقادی ندارد، گفت: نقش گریم در تئاتر سنگین‌تر از سینماست. در سینما گریم بازیگر را به ماسک نزدیک می‌کند بنابراین نمی‌توان واکنش‌های خوب صورت بازیگر را به خوبی دید.وی با اشاره به اینکه ذات بازیگر شادی است زیرا معتقد است که خداوند انسان را برای شادی آفریده، افزود: من زمانی که سر یک فیلم می‌روم، تمام زندگی بیرونم تعطیل می‌شود و فقط دنبال این هستم که نقش و وظیفه‌ای که دارم را چگونه ایفا کنم تا دچار کم‌فروشی نشوم.
هاشمی در ادامه افزود: کم‌فروشی در سینما و در یک فیلم برابر با کم‌فروشی در سایر شغل‌ها نیست زیرا کم‌فروشی یک بازیگر به اندازه همه تماشاگرانی است که یک فیلم را می‌بینند.
بازیگر سریال «روزگار قریب» با اشاره به همکاری خود با دو کارگردان از دو نسل متفاوت گفت: من در دوره‌ای با کیانوش عیاری کار کرده‌ام و بسیار راضی هستم زیرا عیاری به ساخت فیلم به شکل‌های بسیار واقعی علاقه دارد.وی ادامه داد: بعد با مصطفی کیایی همکاری کردم که به داستان‌گویی، قصه و ماجرا در فیلم علاقه‌مند هستم.
انتقاد از حضور نابازیگرها در سینمای حرفه‌ای
هاشمی با انتقاد از حضور نابازیگرها در سینمای حرفه‌ای گفت: تفاوت بازیگر با نابازیگر در این است که بازیگر به تماشاگر لذت بازیگری را منتقل می‌کند اما یک نابازیگر فقط رفتاری واقعی دارد.
وی ادامه داد: مردم بیشتر فیلم‌هایی که نابازیگر دارد را دوست ندارند زیرا نابازیگر نمی‌تواند عصیان کند و واکنش داشته باشد بلکه فقط کنش دارد.
زمانی به تئاتر برمی‌گردم که بیضایی به کشور بازگردد
هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا از تئاتر دور شده است، گفت: متاسفانه در تئاتر آن انضباط و برنامه‌ریزی که در سینما وجود دارد، وجود ندارد. از طرفی دیگر فضایی که امروز در کشور به وجود آمده فضایی ضدتئاتر است و امکان فعالیت مستقل در تئاتر به دلایل مشکلات مختلف همچون مشکل مالی وجود ندارد.
وی ادامه داد: من امروز از کار کردن در تلویزیون و سینما راضی هستم و به تئاتر زمانی بازمی‌گردم که بیضایی به کشور بازگشته باشد.
امیر پوریا، منتقد و مجری جلسه نیز گفت: «ضدگلوله» از معدود فیلم‌های کمدی جنگی خوب در سینمای ایران است و به خوبی احساسات پاک انسانی بسیاری از مردم را در سال‌های هشت سال دفاع مقدس نشان می‌دهد.

 

بیماری پرستو گلستانی و توقف اجرای یک تئاتر
ایسنا- اجرای نمایش «خانه خورشید» به دلیل بیماری پرستو گلستانی بازیگر آن شامگاه ششم مهرماه متوقف شد.
شهرام کرمی، کارگردان این اثر نمایشی که این روزها نمایش خود را در کانون پرورش فکری اجرا می‌کند، درباره این موضوع گفت: متاسفانه خانم پرستو گلستانی دچار بیماری شد و پزشک معالج ایشان بهتر دید چند روزی وی استراحت کند تا فشار کاری بر او نباشد.
وی ادامه داد: به همین دلیل نمایش ما شب گذشته ششم مهرماه اجرا نشد و امشب هم اجرا نخواهیم داشت اما فعلا با خانم مریم آشوری تمرین می‌کنیم و امیدواریم ایشان فردا آمادگی حضور روی صحنه را پیدا کند تا بتوانیم دوباره اجرایمان را از سر بگیریم.
این کارگردان تئاتر ضمن عذرخواهی از تماشاگرانی که یکشنبه‌شب برای اجرای این نمایش آمده بودند، توضیح داد: خود ما هم غافلگیر شدیم و فکر نمی‌کردیم خانم گلستانی نتواند روی صحنه بیاید.
کرمی اظهار امیدواری کرد پرستو گلستانی به زودی سلامتی خود را پیدا کند و بتواند فعالیت‌هایش را ادامه دهد.
به گزارش ایسنا، نمایش «خانه خورشید» نوشته و کار شهرام کرمی است که این روزها در کانون پرورش فکری به صحنه می‌رود.

3 بازیگر جدید به «مرگ ماهی» پیوستند
مهر- پس از قطعی شدن حضور مهناز افشار، بابک حمیدیان و ریما رامین‌فر در فیلم سینمایی «مرگ ماهی» این بار سه بازیگر دیگر نیکی کریمی، پانته‌آ پناهی‌ها و بابک کریمی به این پروژه سینمایی پیوستند و هنوز انتخاب سه بازیگر اصلی دیگر باقی مانده است.
روح‌الله حجازی اکنون در حال مذاکره با چهار بازیگر شاخص دیگر است تا جمع بازیگران اصلی فیلم را به 10 نفر رسانده و آن را کامل کند. بر همین اساس قرار است «مرگ ماهی» با تکمیل عوامل و بازیگران آن اوایل آبان‌ماه جلوی دوربین برود و همزمان با فیلمبرداری، ‌هایده صفی‌یاری و سپیده عبدالوهاب کار تدوین آن را آغاز خواهند کرد.
نیکی کریمی، بازیگر و کارگردان شاخص سینمای ایران است که تاکنون جوایز متعدد داخلی و خارجی را برای بازی یا کارگردانی فیلم‌های مختلف دریافت کرده است. سیمرغ جشنواره فیلم فجر، جایزه بازیگری جشنواره قاهره، جایزه بازیگری جشنواره سن سباستین، جایزه بازیگری جشنواره سه قاره نانت، جایزه کارگردانی جشنواره وزول و جایزه کارگردانی جشنواره تورین از جمله جوایز کریمی است.
وی همچنین داوری جشنواره‌های متعدد بین‌المللی از جمله جشنواره‌های فیلم کارلووی‌واری چک، برلین، کن، لوکارنوی سوییس، تسالونیکی یونان، رن فرانسه، پونای هند، دوربان آفریقای جنوبی، ابوظبی و گوآی هند را در کارنامه کاری خود دارد.
بابک کریمی هم خود را به عنوان بازیگر «جدایی نادر از سیمین» و «گذشته» به مخاطبان سینمای ایران معرفی کرد. او از جمله تدوین‌گران ایرانی است که مدت‌ها در ایتالیا زندگی کرده و چند ماه است که فیلم «ماهی و گربه» با بازی او در جشنواره‌های متعدد بین‌المللی حضور پیدا کرده است.
پانته‌آ پناهی‌ها نیز از جمله بازیگران شناخته شده تئاتر است که دریافت جوایز بازیگری متعددی را در کارنامه کاری خود دارد. پناهی‌ها که تاکنون در چندین فیلم سینمایی بازی کرده به عنوان منشی صحنه با کارگردان‌های مطرحی چون کمال تبریزی، ابراهیم حاتمی‌کیا، بهرام بیضایی، مانی حقیقی و کامبوزیا پرتوی کار کرده است.

«ایوانف» به هلند سفر می‌کند
مهر- نمایش «ایوانف» از جمله آثار موفق گروه تئاتر «مهر شیراز» است که اجراهای متعدد و موفقی در کشورهای مختلف داشته است. این نمایش که برگرفته از نمایشنامه «ایوانف» نوشته آنتوان چخوف است، با نویسندگی و کارگردانی امیررضا کوهستانی جایزه برگزیده کارگردانی انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر در سال 91 را دریافت کرد.
«ایوانف» طی دو سال اخیر در کشورهای بلژیک، آلمان و سوییس روی صحنه رفته و قرار است در جدیدترین اجراهای بین‌المللی خود به کشور هلند سفر کند. این نمایش در روزهای 11، 13، 18، 20 و 22 ماه نوامبر 2014 (20، 22، 27 و 29 آبان‌ماه و یکم آذرماه) در کشور هلند و شهرهایی نظیر آمستردام روی صحنه خواهد رفت.
در نمایش «ایوانف» که پاییز سال 90 در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر اجرای عمومی خود را سپری کرد، محمدحسن معجونی، سعید چنگیزیان، مهین صدری، وحید آقاپور، محمدرضا نجفی، فریبا کامران، علی باقری، فاطمه فخرایی، رضا بهبودی و نگار جواهریان به ایفای نقش می‌پردازند.
امیررضا کوهستانی با کارگردانی نمایش «سالگشتگی» توانست جایزه برگزیده کارگردانی انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر در سال 93 را هم از آن خود کند. وی در سال 92 نیز توانست این جایزه را برای کارگردانی نمایش «دیوار چهارم» دریافت کند.

«آمین» 18 قسمتی شد
مهر- جواد نوروزبیگی گفت که با توجه به چند لایه بودن داستان و تنوع داستانک‌ها و حوادث فرعی با تصمیم‌گیری مشترک میان مرکز سیمافیلم و موسسه ناجی هنر تعداد قسمت‌های اثر پلیسی آمین افزایش یافت.
وی افزود: گروه در حال حاضر در تهران مشغول کار است و به تازگی یوسف تیموری مقابل دوربین این مجموعه رفته است.
داریوش فرهنگ، امین حیایی، کاظم بلوچی،‌ هادی ساعی، بهناز جعفری، آشامحرابی، سودابه بیضایی، شاهرخ استخری، خاطره حاتمی، محمدرضا داودنژاد، مهدی محرابی، یوسف تیموری و مهرناز مهرآرا بازیگران اصلی این سریال هستند.
در خلاصه داستان «آمین» به قلم زامیاد سعدوندیان آمده است: سرهنگ شیرازی، فرمانده تیم ویژه (آمین) مسوول رسیدگی به پروژه مجرم و خلافکار فراری، همایون تمدن که سال گذشته طی عملیات گروگانگیری برادر سرهنگ را به شهادت رسانده، است. پلیس با کشف کانتینری حامل مواد مخدر به ردی از همایون می‌رسد. همزمان فرزند همایون برای مراسم سالگرد مرگ همسرش مریم نوین وارد ایران شده و ماموران علاوه بر بررسی سرنخ کانتینر، وی را نیز جهت رسیدن به همایون تحت نظر می‌گیرند اما....
«آمین» با مشارکت ناجی‌هنر در گروه سریال‌های تلویزیونی سیمافیلم تولید می‌شود.



8

$
0
0

دکتر مهرداد رایانی در نشست نقد و بررسی نمایش « فرجام سفر طولانی»: یاد «قیصر» مسعود کیمیایی افتادم!

نشست نقد و بررسی نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» توسط کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد. در ادامه برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران و در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری و تئاتر، نشست نقد و بررسی نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» به نویسندگی ‌علیرضا نادری‌ و کارگردانی ‌سید محسن حسن‌زاده‌ پس از اجرای این نمایش، روز دوشنبه هفتم مهر 1393 در تالار چهارسوی مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در این نشست ‌دکتر مهرداد رایانی مخصوص‌، ‌مهدی یاورمنش‌ و ‌عرفان پهلوانی‌ از منتقدان کانون ملی منتقدان تئاتر ایران نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» را نقد و بررسی کردند و شماری از علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و عوامل نمایش نیز حضور داشتند.
مهرداد رایانی مخصوص در این نشست گفت: این نمایش مرا به سال‌های آغازین دهه‌ شصت و نمایش‌‌هایی که در آن دوران می‌دیدم برد. این متن بسیار عقب است؛ جدا از اینکه داستان نمایش کمی دیر شروع می‌شود و به قولی ویندوزش دیر بالا می‌آید‌ به نظر من مناسبات نمایشنامه هم مناسبات امروزی نیست. مناسبات امروزی با آمدن پدیده‌هایی مانند Viber و Instagram کمی تغییر کرده است. این نمایش برای من کمی نوستالژیک بود. یاد «قیصر» و «کیمیایی» و خان و خان‌بازی و تیغ ابریشم افتادم. من احساس می‌کنم مناسبات این متن مناسبات امروزی نیست. شاید حرف آن، حرف درستی باشد و امروزه هم چنین چیزهایی را می‌بینیم. شاید بهترین چیزی که مرا جذب این نمایش می‌کرد، مامور پلیس بود؛ خیلی جالب بود که در سایه‌ رویدادها قرار داشت و تنها کار او نواختن ویولن بود و کاری به کار دیگران نداشت. به جای اینکه ایجاد نظم یا رسیدگی کند، کناری ایستاده است و سازش را می‌زند. شاید اگر کارگردان از این زاویه‌ نگاه وارد ماجرا می‌شد و با نسبت‌های الانی با تماشاگر ارتباط برقرار می‌کرد بهتر بود. یک جاهایی کارگردانی تلاش کرده است تا در روبه‌رویی با این متن دشوار، تماشاگر را نزدیک به الان کند و نمونه‌اش استفاده‌ از سکویی است که در صحنه به کار برده شده است و از آن کاربری‌های مختلف استخراج می‌شود تا ما بتوانیم یک دریافت امروزی‌تر داشته باشیم اما متن راه نمی‌دهد و خیلی عقب است.
عرفان پهلوانی در ادامه‌ این نشست گفت: سکویی که در اجرای این نمایش به کار گرفته شده است، یادآور سکوی گرد نمایش‌های ایرانی است و در پیوند با دیگر ارکان اجرایی به کار برده شده در این اثر قرار دارد. برای نمونه می‌توان به تعزیه و تعزیه‌خوانی به کار برده شده در این اثر اشاره کرد. برخی از میزانسن‌های نمایش فرجام سفر طولانی طوبی مانند صحنه‌ درگیری میان «سکینه» و «ارباب مسیح» نیز از تعزیه برداشت شده است. در نورپردازی هم از رنگ‌های مورد استفاده در تعزیه که معنا و کاربردی نمادین دارند بهره گرفته شده است.
مهدی یاورمنش، دیگر منتقد حاضر در این نشست گفت: به نظر من نمی‌توان گفت که هر متنی که چند دهه پیش نوشته شده است با مناسبت‌های امروزی همخوانی ندارد. این رویکرد به متن به نظر من چندان درست نیست. به خاطر آنکه در این صورت ما آن چیزی را که دوست داریم به متن تحمیل خواهیم کرد. ما دوست داریم متنی نوشته شود و شاهد متنی باشیم که مناسبات امروز را در آن داشته باشیم و با زندگی امروز نزدیک باشد. اما من این طوری نگاه نمی‌کنم. من علیرضا نادری و کارهای او را دوست دارم‌ اما این متن را دوست ندارم. علیرضا نادری خواسته در مورد دهستانی نزدیک قم که «قنوات» نام دارد نمایشنامه‌ای بنویسد. این نمایشنامه در سال 1372 نوشته و در سال 1384 بازنویسی شده است، اما داستانی را در اواخر دهه 50 روایت می‌کند. زمانی که اصلاحات ارضی انجام شده است اما هنوز آن نسبت‌های ارباب- رعیتی ادامه دارد. محسن حسن‌زاده، کارگردان نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» گفت: ما در این نمایش از یک فرهنگ و یکسری خرده فرهنگ و از یک گویش سخن می‌گوییم؛ از یک شکل رابطه بین آدم‌ها و از یک جغرافیایی که مسلما روی این فرهنگ تاثیر گذاشته است. از یک شرایط سیاسی، فرهنگی و اجتماعی که روی این فرهنگ تاثیرگذار بوده است. من معتقدم که مناسبات این اثر که آقای رایانی به آن اشاره کردند در اصل تغییری نکرده و تا امروز ثابت مانده است. ما در این اثر به نوعی داریم به معرفی این فرهنگ هم می‌پردازیم.
در راستای این نکته که این نمایش توسط هنرمندان قمی اجرا می‌شود و به معرفی فرهنگ و خرده فرهنگ‌هایی از آن شهر و روستاهای اطراف آن می‌پردازد، عرفان پهلوانی گفت: نمایش‌های گوناگونی را از قم دیده‌ایم و اهالی تئاتر قم هنرمندان فعالی هستند‌ اما تئاتری که در مورد معرفی فرهنگ و خرده‌فرهنگ‌های قم باشد، من تنها نمایش «میلاد» نوشته آقای «عباس جهانگیریان» را به یاد می‌آورم که چندی پس از انقلاب در تالار مولوی اجرا شد و اگر اشتباه نکنم نخستین تجربه‌ بازیگری آقای ‌پرویز پرستویی‌ به شمار می‌رود و توسط تلویزیون هم ضبط شد. تقریبا از آن نمایش به این سو ما تئاتری که معرف فرهنگ و خرده‌فرهنگ‌های آن دیار باشد نداریم و «فرجام سفر طولانی طوبی» از این جهت ارزش ویژه‌ای دارد. مهدی یاورمنش در ادامه نگاهی جامعه‌شناسانه به این نمایش داشت و با تبیین تفاوت مفهوم «مدرن» با «مدرنیته» به نقل قول‌هایی از «امانویل کانت» و «مازلو» پرداخت و نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» را از این دیدگاه‌ها مورد نقد و بررسی قرار داد. مهرداد رایانی مخصوص در ادامه صحبت‌های خود به اهمیت و جایگاه دراماتورژی در تئاتر روز دنیا اشاره کرد و تاکید داشت که باید هنگامی که به سراغ نمایشنامه‌هایی که در گذشته نوشته شده‌اند می‌رویم، مناسبت‌های آن آثار را امروزی کنیم و به دراماتورژی آن آثار بپردازیم. نشست نقد و بررسی نمایش «فرجام سفر طولانی طوبی» با ادامه‌ گفت‌وگو و تبادل نظر میان منتقدان، عوامل نمایش و حاضران در نشست ادامه یافت و 77 دقیقه به طول انجامید. نشست آینده‌ برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، دوشنبه 14 مهر 1393 برگزار خواهد شد و به نقد و بررسی نمایش «P2» به کارگردانی «مرتضی میرمنتظمی» می‌پردازد. کانون ملی منتقدان تئاتر ایران امیدوار است که این نشست‌ها با حضور چشمگیر علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و به ویژه دانشجویان و هنرجویان رشته‌های هنرهای نمایشی همراه باشد.

 

روایت بازنشستگی باستانی‌پاریزی توسط فرهاد رهبر

ایسنا- در نکوداشت محمدابراهیم باستانی پاریزی، محمود دعایی نامه‌های طنزآمیز و گله‌مند باستانی پاریزی شامل نامه مربوط به بازنشستگی‌اش توسط فرهاد رهبر را خواند.
عصر هفتم مهرماه آیین نکوداشتی برای محمدابراهیم باستانی پاریزی، تاریخ‌نگار فقید‌ در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
در این مراسم‌ مهدی محقق، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی‌ با اشاره به تاریخ‌نگاری باستانی‌پاریزی از مکان زندگی‌اش گفت: مرحوم باستانی پاریزی این سبک تاریخ‌نگاری و نوشتن از مکان تولد و زندگی‌اش، پاریز و کرمان‌ را از قدما گرفته است. موارد زیادی از تاریخ‌نگاری به این سبک در تاریخ کشور ما وجود دارد که بخشی از آن موجود بوده و بخشی هم از دست رفته است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حجتی کرمانی نیز سخنانش را با غزلی از باستانی پاریزی که 65 سال پیش سروده بود، آغاز کرد و گفت: اگر این همه آثار تاریخی مواج و پر از پند و اندرز در زمره آثار باستانی پاریزی نبود، همین یک غزل برای شناختن ذوق او کافی بود.
وی در ادامه به آشنایی خود با باستانی پاریزی اشاره کرد و از خاطرات پدر و عموی زرتشتی خود با او سخن گفت.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی، مدیرمسوول روزنامه اطلاعات‌ از آشنایی خود با باستانی پاریزی سخن گفت و تاکید کرد: من وقتی در روزنامه اطلاعات منصوب شدم، سعی کردم از بزرگان و نام‌آوران درخواست همکاری کنم. در این میان برادر آقای حجتی کرمانی کتابی نوشته بود با مقدمه آقای باستانی پاریزی. او این مقدمه را در اختیار ما قرار داد و ما آن را منتشر کردیم‌ اما بعد آقای باستانی پاریزی نامه زد و گفت چرا این مقاله را بی‌اجازه چاپ کردید، ما گفتیم مطلبی چاپ می‌کنیم و می‌نویسیم که ما لایق مطالب شما نیستیم اما بعدها مراوده ما با ایشان تغییر کرد و او پذیرفت که ما از آنهایی نیستیم که ایشان حق دارند با آنها مراوده نکنند. در مراحلی هم من واسطه ایشان با مسوولان شدم و هر وقت ایشان می‌خواست تازیانه‌ای بر گونه مسوول خطاکاری بنوازد، از طریق ما این کار را می‌کرد و البته مسوولان هم به ایشان احترام می‌گذاشتند و پاسخ مناسب می‌دادند. این مراوده تا آنجا پیش رفت که اجازه دادند مقالات ایشان در روزنامه اطلاعات چاپ شود و حتی جای دیگری منتشر نشود.
دعایی گفت: من افتخار داشتم روزهای آخر زندگی در محضر ایشان باشم و دیدم چگونه دو فرزندش مثل پروانه از او مراقبت می‌کنند. همه آنچه من از او سراغ داشتم، صفا، فروتنی، تواضع، پر و بی‌ادعا بودن است. او در مقابل هیچ‌کس کرنش نکرد، چه حکومت پیشین و چه دوران خودمان.
مدیر موسسه اطلاعات در ادامه خاطراتی را بیان کرد که استاد باستانی‌پاریزی با مسوولان داشته و نشانه استقلال و روحیه طنازی او بوده است.
دعایی همچنین به بیان خاطرات بازنشستگی مرحوم باستانی‌پاریزی از دانشگاه تهران پرداخت و سه نامه او به دانشگاه تهران را خواند. یکی از این نامه‌ها واکنش باستانی‌‌پاریزی به رسیدن نامه بازنشستگی‌اش در آستانه کنگره ایران‌شناسی در تورنتو در مردادماه 1387 بود؛ زمانی که فرهاد رهبر‌ همراه با چندین استاد دیگر دانشگاه تهران‌ حکم بازنشستگی باستانی‌پاریزی را هم ابلاغ کرد. در این نامه باستانی‌پاریزی گفته بود که خبر بازنشستگی خود را در کریدورهای دانشگاه تورنتو دریافت کرده و دکتر سیاسی او را به اوج آورده و فرهاد رهبر او را برکنار کرده است.
نامه دیگر، نامه باستانی‌پاریزی به بخش مالی دانشگاه تهران بود. او در این نامه با زبان طنز به دانشگاه تهران یادآور شده بود که بعد از شش ماه بازنشستگی هیچ‌گونه دریافتی از این دانشگاه نداشته است. نامه دیگر که مربوط به فروردین سال 89 می‌شد،‌ نامه تشکر همراه با کنایه‌ باستانی‌پاریزی برای دریافت مبلغ معوقه‌اش بود. باستانی پاریزی در این نامه‌ها با زبانی طنز‌آمیز و همراه با کنایه با مسوولان دانشگاه تهران سخن گفته بود.
در ادامه این مراسم،‌ پیام هیات‌رییسه دانشگاه تهران به مناسبت این نکوداشت خوانده شد و سپس سیدحسن شهرستانی و احسان اشراقی از استادان دانشگاه تهران به بیان خاطرات خود با باستانی پاریزی در دانشگاه تهران و خوابگاه کوی دانشگاه در امیرآباد پرداختند.
در این مراسم اقدس کاظمی شعری را در رثای باستانی پاریزی خواند و جمشید کیان‌فر، مدیر خانه نقد کتاب ایران به خواندن متنی کوتاه درباره آشنایی خود با باستانی پاریزی و آنچه از او آموخته است، پرداخت.
در پایان این مراسم نیز لوحی از سوی دانشگاه تهران و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به حمید باستانی پاریزی‌، فرزند مرحوم محمدابراهیم باستانی پاریزی‌ تقدیم شد. حمید باستانی پاریزی هم نامه‌ تشکر خواهرش را خطاب به حاضران خواند.
در این مراسم چهره‌های فرهنگی و ادبی بسیاری چون علی موسوی گرمارودی‌، نوش‌‌آفرین انصاری‌، عبدالله انوار‌ و... حضور داشتند.همچنین کتابی در اختیار حاضران قرار گرفت که شامل زندگینامه و خدمات علمی و فرهنگی محمدابراهیم باستانی پاریزی است.
این کتاب همراه با مقالاتی از افرادی چون توفیق سبحانی، حسن امین‌لو،‌هادی سودبخش‌، احمد منعمیان‌، سیدطاها مرقاتی‌ و حمید باستانی پاریزی شامل مصاحبه‌ای با باستانی پاریزی و مقالاتی از اوست. در پایان کتاب هم که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده‌، اسناد و عکس‌هایی از زندگی مرحوم باستانی پاریزی آمده است.

 

کمپین 6 فیلمساز ایرانی برای حمایت از توافق هسته‌ای
ایسنا- عباس کیارستمی، اصغر فرهادی، مجید مجیدی، رخشان بنی‌اعتماد، رضا میرکریمی و محمد‌مهدی عسگرپور در یک کمپین خواستار رسیدن به توافق هسته‌ای و حمایت مردم از این توافق شدند.
در حالی که آخرین مذاکرات ایران برای توافق هسته‌ای ادامه دارد و اخیرا در نیویورک به نتیجه خاصی نرسید، شش فیلمساز ایرانی با راه‌اندازی کمپینی در توییتر، خواستار رسیدن به توافق هسته‌ای و حمایت مردم از این توافق شده‌اند.در پوستر این کمپین که عکس این شش فیلمساز قرار گرفته دعوت شده که به این کمپین بپیوندند و نوشته شده است: «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست‌».

نقاشی‌خط‌های اکسپرسیونیسم انتزاعی در گالری شکوه
گالری شکوه عصر جمعه یازدهم مهرماه 93 میزبان نمایشگاه نقاشی‌خط‌های غلامرضا فیروزی خواهد بود. غلامرضا فیروزی در این نمایشگاه 27 نقاشی‌خط با ابعاد 90×80، 150×100 و 130×120 سانتیمتر با تکنیک ترکیب مواد، اکریلیک و رنگ روغن روی بوم و صفحات ام‌دی‌اف را در معرض دید عموم قرار می‌دهد.این آثار در فضای اکسپرسیونیسم انتزاعی خلق شده‌اند و هنرمند این آثار را با توجه به اتفاقات و جریاناتی که امروزه در دنیا شاهد آن هستیم به صورت بداهه‌نگاری با ضربات قلم مو و بهره‌گیری از رنگ‌های خالص کار کرده است. او در این آثار برخوردی آزاد و رها با خط دارد و عصاره‌ای از جوهره خوشنویسی را در این آثار انعکاس داده است.غلامرضا فیروزی متولد 1341 شیراز است. او نیمه دوم دهه 50 شمسی نقاشی و دهه 60 خوشنویسی را فرا‌گرفت و پس از چند سال تدریس در انجمن خوشنویسان‌، اوایل دهه 70 به نقاشی‌خط روی آورد.  این نمایشگاه نهمین نمایشگاه انفرادی اوست و مهم‌ترین نمایشگاه گروهی فیروزی، تور اروپایی آثار وی و جمع دیگری از هنرمندان ایران بود که در سال 1378 به همت موزه هنرهای معاصر با همکاری سازمان ملل متحد انجام شد.نمایشگاه نقاشی‌خط‌های غلامرضا فیروزی تا تاریخ 16 مهرماه 93 در گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو، خیابان شهید سلیمی‌، کوچه امیر نوری‌، پلاک 19دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه (‌به غیر از تعطیلات رسمی و پنجشنبه‌ها) از ساعت  4  تا 8  عصر از این آثار دیدن کنند.

محسن تنابنده پیرزن «اَبله» شد
مهر- بازیگر پرکار این روزهای سینما و تلویزیون ایران در دومین همکاری‌اش با تبریزی بعد از «سرزمین کهن»، در «اَبله» مقابل دوربین خواهد رفت و نقش مادربزرگ این مجموعه را بازی می‌کند.
اولین بار است که این بازیگر در نقش یک زن بازی می‌کند. محمود بصیری در «دستفروش» و اکبر عبدی در «خوابم میاد» از جمله بازیگران مردی هستند که پیش از این ایفاگر نقش یک پیرزن بوده‌اند.تنابنده در کنار احمد مهرانفر و حمیدرضا آذرنگ از بازیگران مجموعه «شاهگوش» هستند که در «اَبله» هم  در کنار یکدیگر حضور دارند.سریال کمال تبریزی که طی مراسمی در هتل آزادی رسما معرفی شد آخرین مراحل پیش‌تولیدش را طی می‌کند و قرار است از 15 مهرماه تصویربرداری‌اش آغاز شود.«اَبله» به تهیه‌کنندگی شرکت تصویر‌گستر پاسارگاد و محمد مسعود با فیلمنامه‌ا‌ی از علیرضا طالب‌زاده‌، موضوعی کمدی دارد و روایت نویسنده‌ای‌ به نام ‌هادی است که در نگارش فیلمنامه‌های پلیسی جنایی تخصص دارد. او درگیر ماجرای یکی از شخصیت‌های عجیبش به نام پریسا می‌شود.بازیگران این مجموعه عبارتند از‌ مهران احمدی،‌ هانیه توسلی، حمیدرضا آذرنگ، احمد مهرانفر، بهنام تشکر، شبنم مقدمی، عیسی یوسفی‌پور، بهادر مالکی، حسن محب‌اهری، عزت‌الهج رمضانی‌فر، مرتضی ضرابی، محسن یگانه، نگین معتضدی، فهیمه موسوی، شبیر پرستار، محسن رمضانی، محمد ذوالفقاری و با حضور محسن تنابنده و سیامک انصاری، ‌تهیه‌کننده: شرکت تصویرگستر پاسارگاد و محمد مسعود.

«قصه‌ها» اکران می‌شود
ایلنا- فیلم «قصه‌ها» قطعا اکران می‌شود اما زمان دقیق اکران فیلم هنوز مشخص نیست. علی سرتیپی (مدیرعامل فیلمیران و پخش‌کننده فیلم قصه‌ها) با اشاره به آخرین وضعیت اکران این فیلم گفت: فیلم قصه‌ها قطعا اکران می‌شود اما هنوز زمان دقیق اکران آن مشخص نشده است.وی ادامه داد: فیلم قصه‌ها پروانه نمایش دارد. قرارداد اکران و پخش فیلم بسته شده اما هنوز سینماهای سرگروه مشخص نشده است.فیلم قصه‌ها به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد با حضور بازیگرانی همچون فرهاد اصلانی، فاطمه معتمدآریا، مهدی ‌هاشمی، گلاب آدینه، بابک حمیدیان، نگار جواهریان، حبیب رضایی، باران کوثری، پیمان معادی و حسن معجونی ساخته شده است.

8

$
0
0

پوسترحاشیه ساز کمپین هنرمندان در موضوع هسته‌ای؛ مجیدی: هدف همه ما حفظ منافع ملی است

دیپلماسی مختص دولتمردان و سیاسی‌ها نیست. کشوری که می‌خواهد وجهه‌اش را در مجامع بین‌المللی بعد از هشت سال تخریب، ترمیم کند باید از همه ظرفیت‌های بالقوه‌اش استفاده کند؛ از ورزش گرفته تا هنر و علم و فناوری.
تاریخ را هم که نگاهی بیندازیم می‌بینیم غیر از گفت‌وگوهای سیاستمداران، دیگر موضوعات هم روابط بین کشورها را اصلاح کرده. شاید معروف‌ترینش رابطه چین و آمریکا باشد که با مسابقه پینگ پنگ به روال عادی برگشت.
حالا در موضوع هسته‌ای، عده از کارگردانان سینما که اسم و رسمی در مجامع بین‌المللی دارند پیش قدم شدند و کمپینی ایجاد کردند. عباس کیارستمی، مجید مجیدی، اصغر فرهادی، رخشان بنی‌اعتماد، رضا میرکریمی و محمد مهدی عسگرپور. کسانی که این سال‌ها اسمشان در جشنواره‌های معروف بین‌المللی شنیده شده و توانسته‌اند جوایزی هم به دست بیاورند. عباس کیا‌رستمی نخل طلای کن را گرفته و اصغر فرهادی اسکار را. رخشان بنی‌اعتماد هم، چند هفته پیش جایزه فیلمنامه نویسی جشنواره ونیز را برد. نفس عمل عیب و نقصی ندارد. اما نمی‌دانیم چرا کمتر پیش آمده در کشور ما کاری شروع شود و پشت بنده‌اش حاشیه‌ای همراهش نباشد. چند روزی از موضوع نگذشته، کارگردانان عضو کمپین به خاطر شعاری که روی پوستر کمپین درج شده، مجبور به توضیح شدند. شعاری که می‌گوید: «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست». در همین رابطه مجید مجیدی توضیحاتی داده است، او از سفارش محمد جواد شریف گفته و حرکت کارگردانان:« چند روز پیش از سوی آقای جواد ظریف وزیر امور خارجه با ما تماسی گرفته و خواسته شد که عده‌ای از هنرمندان که وجهه بین‌المللی دارند در مسیر مذاکرات هسته‌ای و برای احقاق حقوق حقه مردم ایران، دولت را یاری رسانند و به همین منظور پوستری از سوی وزارتخانه آماده شد که ما نیز آن را تایید کردیم و موکدا تشکیل یک کمپین را رد می‌کنم.
کارگردان «بید مجنون» ادامه داد: این مذاکرات از سوی دولت جمهوری اسلامی به منظور حل مشکل پرونده هسته‌ای انجام می‌گیرد و تاکید همه ارکان نظام بر این است که با حفظ شان و حقوق مردم باشد و همه هنرمندان از جمله ما شش نفری که حمایت خود را از مذاکرات اعلام کردیم، حرفمان جز حفظ عزت نظام و مردم ایران نیست.
مجیدی با اشاره به اینکه درخواست وزارت خارجه مبنی بر انجام این امر با سرعت بوده است، بیان کرد: من و دیگر دوستانی که این حرکت را قبول کردیم در جهت منافع ملی کشور اقدام کردیم و دلیل تفسیرها و تعبیرهای غلط که از روز گذشته در برخی رسانه‌ها منتشر شده است، نمی‌دانم.
وی افزود: همه ما بارها در سخنان مقام معظم رهبری شنیده‌ایم که ایشان فرموده‌اند به مذاکره‌کنندگان هسته‌ای اعتماد دارند و با چنین تاکیدی دیگر حجت بر همه ما تمام است. ما هم با علم به اینکه تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای امین مردم و نظام هستند به این حرکت پیوستیم و هدف اول و آخرمان هم حفظ منافع ملی بوده است. من به شدت این تعبیرِ غلط که شعار «هیچ توافقی بدتر از عدم توافق نیست» را به حرکت ما نسبت داده است، رد می‌کنم و این سوال را می‌پرسم که کدام عقل سلیمی می‌پذیرد که ایران به هر قیمتی بر سر پرونده هسته‌ای با غرب به توافق برسد که اگر قرار بود هر آنچه آنها می‌گویند ما بپذیریم، مذاکرات تاکنون چندین باره به نتیجه رسیده بود.
کارگردان «بچه‌های آسمان» با اشاره به اینکه شاید در ترجمه مفاهیم سوءتعبیرهایی رخ داده است، بیان کرد: نه نظر دولت و نه قطعا نظر ما این نبوده است که بگوییم به هر قیمتی باید مذاکرات به نتیجه برسد. به اعتقاد من باید بررسی شود که ریشه این سوءتعبیرها کجاست تا نه دولت تضعیف شود نه هنرمندان.
مجیدی با تاکید بر اینکه هنرمندانی که به این حرکت پیوستند هدفشان کمک به دولت بوده است، توضیح داد: من قویا خبر ایجاد یک کمپین را رد می‌کنم و توضیح می‌دهم که این حرکت در پی پیغام دوستانه آقای ظریف به هنرمندان و درخواست وزیر برای همراهی چهره‌های بین‌المللی سینمای ایران با تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای برای کمک به روند مذاکرات انجام شد. ایشان این‌گونه مدنظرشان بود که با توجه به اینکه هنرمندان چهره‌هایی هستند که نزد مردم وجاهت و محبوبیت دارند، همراهی آنها با روند مذاکرات می‌تواند مسیر را هموارتر کند.
وی با ابراز تعجب از برخی تفسیرهای غلط که از آنها به شیطنت رسانه‌ای تعبیر کرد، گفت: این تعبیرهایی که از دیروز به گوش ما می‌رسد برای همه افرادی که به این حرکت پیوستند حیرت آور است.
این کارگردان مطرح سینمای ایران که این روزها مشغول ساخت پروژه بین‌المللی «محمد (ص)» است در پایان گفت: این سوءتفاهم‌ها و تعبیرهای غلط باید به شکل منطقی رفع شود. من یقین دارم که نظر همه ارکان نظام و مردم و هنرمندان بر این است که حق و عزت ملت ایران باید در مذاکرات هسته‌ای به رسمیت شناخته شود.
مهدی عسگر‌پور هم در این زمینه گفته:‌ این کمپین با هماهنگی دستگاه‌های دیپلماسی کشور و برای دفاع از حقوق شناخته شده هسته‌ای کشورمان تنظیم شده است تا از ظرفیت چهره‌های موفق سینمای ایران در خارج از کشور در جهت تقویت دیپلماسی عمومی استفاده شود.وی در پاسخ به اینکه جمله‌ای در بیانیه آمده که برخی‌ها را در داخل به مخالفت وا‌داشته است‌،جایی که گفته شده «هر توافقی بهتر از عدم توافق است»، پاسخ داد: اولا جدا کردن و درشت کردن یک جمله از متنی که در آن شرایطی نیز برای مذاکره ذکر شده است کار صحیحی نیست. چون اینها با هم معنا می‌دهند. دوما از متن انگلیسی بیانیه و ترکیب امضا کنندگان کاملا مشخص است که این نامه خطاب به طرف غربی‌ نوشته شده است و هدف آن آشنا کردن افکار عمومی جهانی با مسوولیت خطیری است که به عهده طرف‌های مذاکره‌کننده غربی است و همچنان معتقدیم هر توافقی با ایران برای غربی‌ها بهتر از عدم توافق است. بدیهی است اگر می‌خواستیم پیامی برای داخل داشته باشیم‌، متن را فارسی منتشر می‌کردیم و از بزرگان دیگری از سینما می‌خواستیم ما را همراهی کنند.‌

 

نمایشگاه «دیدار» هنرمندان در رفسنجان
گالری مژده، آثار ١٨ هنرمند تجسمی را درقالب نمایشگاه «‌دیدار‌» در شهرستان رفسنجان به تماشا می‌گذارد. مژده طباطبایی، مدیر گالری مژده با اعلام خبر فوق گفت‌: ‌‌برای دومین سال پیاپی نمایشگاهی از آثار تجسمی در رفسنجان برگزار می‌کنیم‌؛ این رویداد که جمعه ١١ مهر‌ماه آغاز به کار می‌کند با همکاری گالری باران و در محل این گالری برپا می‌شود.‌
وی استقبال شایان توجه مردم رفسنجان از نمایشگاه سال پیش را دلیل اصلی خلق رویداد «دیدار » ذکر کرد و گفت‌: ‌‌در این نمایشگاه با شناخت بیشتر از سلیقه و خواست مردم هنردوست رفسنجان آثاری را با محوریت نقاشی خط و نیز چند اثر نقاشی و عکس به تماشا خواهیم گذاشت که در عین میراث‌داری از هنر اصیل ایرانی، جلوه‌هایی از نوآوری و روزآمدی در آثار پدیدار است‌‌.
طباطبایی گفت‌: ‌‌در نمایشگاه «‌دیدار‌» ۴٠ اثر از ١٨ هنرمند از سه نسل هنرمندان معاصر ایران‌: منوچهر نیازی، عین الدین صادق زاده، حسین غلامی، اسماعیل رشوند، بهرام حنفی، احمد محمد پور، بابک رشوند، کیارش یعقوبی، سیامک زمردی مطلق،  ساسان سلاسلی، محمد فدایی، حمیده حجار، مرتضی اشتیاقی، مریم شکاری، شیوا عینی، حجت امانی، فرشاد فرشته حکمت و مهربان مهربانی ارایه می‌شود‌.شایان ذکر است نمایشگاه دیدار تا ١٣ مهر‌ماه در گالری باران واقع در رفسنجان، خ شهید بهشتی، عمارت گلستان امین دایر خواهد بود.

 

کنسرت «کیتارو» در‌هاله‌ای از ابهام
ایسنا- در حالی که فقط 15 روز به زمان اعلام‌شده برای برگزاری کنسرت «کیتارو» آهنگساز و نوازنده‌ سرشناس ژاپنی باقی مانده، نوازندگان ارکستری که قرار است در تهران همراه او بنوازند، هنوز یک جلسه هم تمرین نکرده‌اند.چند ماهی می‌شود که خبر برگزاری کنسرت کیتارو در تالار وزارت کشور و سه شب اجرای او در تهران شنیده می‌شود و اتفاقا بلیت‌فروشی برای این کنسرت هم از یک سایت مبتدی و بدون رزومه‌ مشخص آغاز شده است‌ اما در حال حاضر خبرهای خوشی از این کنسرت به گوش نمی‌رسد.تهیه‌کننده‌‌ کنسرت‌ شخصی به نام «علی چراغعلی» است که اتفاقا از فروش رفتن بیش از پنج‌هزار بلیت کنسرت هم خبر داده‌ اما هنوز هیچ قراردادی با نوازندگان و سایر عوامل نبسته است.
وی همچنین در گفت‌وگوهای خود با رسانه‌ها از همراهی «ارکستر سمفونیک تهران» با کیتارو در این کنسرت خبر داد، این در حالی است که کیتارو رپرتواری برای ارکستر سمفونیک ندارد و این ارکستر مدت‌هاست که تعطیل شده و اکنون در حال بازسازی است.
پس از پیگیری‌ها مشخص شد که این هنرمند شهیر قرار است‌ با تعدادی از نوازندگان ارکستر سمفونیک سابق اجرا داشته باشد و «نادر مرتضی‌پور» هم قصد دارد که این ارکستر را رهبری کند.زمان برپایی کنسرت کیتارو در تهران‌ 23، 24 و 25 مهرماه اعلام شده است‌ اما متوجه شدیم که نوازندگان هنوز یک جلسه هم تمرین نکرده‌اند‌ البته این تمرین نکردن دلیل مهمی دارد.به هر حال‌ این یک روند حرفه‌ای برای برگزاری کنسرت است.پیگیری‌ها حاکی از آن است که نوازندگان نیز اطلاعات دقیق و شفافی از این کنسرت و آنچه قرار است‌ روی صحنه اجرا کنند، ندارند و خودشان هم معتقدند که آغاز نشدن تمرینات‌ امری طبیعی نیست.

تمدید «ترانه‌های قدیمی» فقط برای یک سانس
در پی استقبال مخاطبان از موسیقی- نمایش «ترانه‌های قدیمی» اجرای این نمایش در همان روز 25 مهر 93 برای سانسی دیگر در ساعت 20:30 تمدید شد. این اجرا فقط در یک شب و دو سانس در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود و تمدید مجددی نخواهد داشت.
در ادامه تور موسیقی نمایش «ترانه‌های قدیمی» به نویسندگی و کارگردانی محمد رحمانیان پس از اجرای موفق شهرهای مشهد و شیراز، این نمایش روز 25 مهر روی صحنه می‌رود. موسیقی نمایش «ترانه‌های قدیمی» سال گذشته در مجموعه تالار شمس (اکو) روی صحنه رفته بود که با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد از همین رو مجددا بناست در تهران روی صحنه برود.
«ترانه‌های قدیمی» با بازی علی عمرانی، مهتاب نصیرپور، حبیب رضایی، افشین هاشمی، اشکان خطیبی، علی سرابی، سحر دولتشاهی، معصومه رحمانی و پرستو رحمانیان نخستین نمایشی است که بناست در سالن مرکز همایش‌های برج میلاد روی صحنه برود. در این نمایش فردین خلعتبری به عنوان مشاور کارگردان همکاری دارد، سامان احتشامی پیانو می‌نوازد و علی زند وکیل منتخبی از ترانه‌های ماندگار موسیقی ایران را می‌خواند.
گفتنی است، تور این نمایش پس از اجرا در تهران، در شهرهای شیراز و اصفهان ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان برای تهیه بلیت می‌توانند به آدرس اینترنتی http://www.iranconcert.com مراجعه کنند.



8

8

$
0
0

نگرانی هنرمندان از شرایط تئاتر شهر؛ مشکل سالن‌های تعطیل شده

بازسازی تئاتر شهر داستان کشداری است؛ دیوار‌های ترک خورده و کاشی‌های ریخته مجموعه تئاتر‌شهر دل بسیاری از تئاتردوست‌ها را به درد آورده است.
عبور مترو از محدوده این بنای تاریخی و ساخت و سازهای اطراف آن خسارات جبران‌ناپذیری به این بنای تاریخی وارد کرده و اعتراض تئاتری‌ها در چند سال گذشته بی‌نتیجه مانده است.
 چند دیوار داخلی مجموعه ترک خورده و سالن‌های نمایش وضع خوبی ندارد. علاوه بر تخریب ساختمان، کهنگی امکانات هم درد دیگر مجموعه تئاتر شهر است. ساختمانی که نماد و نشانه‌ تئاتر کشور است با امکانات 40 سال پیش به تماشاگران و تئاتردوستان که تعداد انگشت‌شماری هم هستند، امکانات می‌دهد.
انگار در 40 سال استفاده از این بنا‌ کسی به فکر مرمت و نوسازی و تجهیز آن نبوده، هر که آمده‌ در هر پست و مقامی‌ فقط از مجموعه استفاده کرده و نتوانسته تاثیر مثبتی بر بنا بگذارد.
آسیب‌های مجموعه آنقدر جدی شد که دیگر دست‌اندر‌کاران راهی جز بازسازی آن نداشتند. روندی که از چند روز پیش شروع و باعث تعطیلی سه سالن از سالن‌های تئاتر شهر شد.
خبرنگار ایسنا به سراغ هنرمندانی رفته است که در ماه‌های اخیر در این سه سالن نمایشی اجرا داشته‌اند و آنها ارزیابی و دیدگاه‌شان را درباره مشکلات این سالن‌ها و چگونگی انجام تعمیرات آنها مطرح کرده‌اند، هنرمندانی که ضمن تاکید بر ضرورت انجام تعمیرات در این سالن‌ها اغلب با دیده تردید به آن نگاه می‌کنند.
بزرگ‌ترین مشکل تالار سایه چیست؟
مهرداد کوروش‌نیا، نویسنده و کارگردان تئاتر که تابستان امسال نمایش «آخرین نامه» را در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر برد‌، درباره تعطیلی این سالن و ارزیابی‌اش از وضعیت فنی آن توضیح داد: یکی از بزرگ‌ترین معضلات تالار سایه تهویه آن است‌، کولرهای سالن سیستم بادی داشت که مستقیم روی صحنه و بازیگران می‌زد و ما مجبور بودیم حین اجرا فن‌ها را خاموش کنیم و این کار به خصوص وقتی سالن پر می‌شد مشکلاتی پیش می‌آورد.
این کارگردان درباره ضرورت بازسازی این سالن ادامه داد: سالن‌های اینچینی که 40 سال از ساخت آن می‌گذرد نیاز به بازسازی و استانداردهای عمرانی دارد. متاسفانه‌ ما آنقدر در تهران سالن کم داریم که وقتی قرار است سه سالن برای بازسازی تعطیل شود جیغ وداد همه در می‌آید.
کوروش‌نیا تصریح کرد: باید همه دست به دست هم دهیم و موجی راه بیندازیم و به جای برگزاری این جشنواره‌ها و شوهای الکی کار اساسی در تئاترانجام دهیم. من حاضرم یارانه تئاتر برداشته و به جای آن سالن ساخته شود. اگر مشکل سالن‌های ما حل شود بخش عمده از مشکل تئاتر ما حل می‌شود.
وی با اشاره به برخی اختلافاتی که اخیرا بین هنرمندان پیش آمد، گفت: هنرمندان برسر اینکه چرا سالن اشغال کرده‌اید همدیگر را متهم کردند. امروز شهرداری کار مثبتی انجام داده و تعدادی سالن در حاشیه شهر ایجاد کرده است اما تئاتر ما به تمرکز سالن‌ها در مرکز شهر احتیاج داد‌، باید سیاست‌گذاری برای ساخت سالن‌های دیگر وجود داشته باشد و باید تجهیزات و سالن‌های ارگان‌های دولتی ونیمه دولتی تجهیز شود.
تعمیرات می‌توانست مرحله‌ای انجام شود
علی عابدی که اوایل امسال نمایش «خرمگس» را در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد، درباره مشکلات این سالن گفت: سالن قشقایی و سایه که در آنها تجربه اجرا دارم به لحاظ فنی و جایگاه تماشاگران مشکل دارند.وی ادامه داد: صندلی‌های این سالن‌ها فرسوده و غیر قابل استفاده است به شکلی که تماشاگر بیش از 20 دقیقه نمی‌تواند آن را تحمل کند. این سالن‌ها حتی در مقایسه با دیگر سالن‌های تئاتر مان دور از استاندارد است، فکر می‌کنم باید بازسازی اساسی به لحظ سیستم نور، سایر بخش‌های فنی و همچنین صندلی‌ها در این سالن‌ها انجام شود.
این کارگردان درباره روند تعمیرات این سه سالن نمایشی معتقد است: این امکان وجود داشت که تعمیرات به شکل مرحله‌ای و به ترتیب در هر یک از سالن‌ها انجام شود تا این‌گونه سه سالن به طور همزمان تعطیل نشود چرا‌که گروه‌های متقاضی زیاد هستند وچند ماه تعطیلی به این گروه‌ها ضربه می‌زند.
کارگاه نمایش کج است
پیام لاریان که به تازگی نمایش «بالستیک زخم» را در کارگاه نمایش تئاتر شهر اجرا کرده است درباره مشکلات این سالن معتقد است کارگاه نمایش مشکلات زیادی دارد و مطمئنا احتیاج به بازسازی دارد.
وی افزود: یکی از اصلی‌ترین معضلات این سالن کج بودن سالن است چرا‌که قبلا این سالن پلاتوی تمرین بوده و بعدا تبدیل به سالن شده است‌، برای همین الان به هر شکلی که دکور را بچینی ناقصی سالن به چشم می‌آید، آقای اتابک نادری، مدیر قبلی تئاتر شهر زحمت کشیدند و برای کارگاه نمایش صندلی‌های جدید گذاشتند که اقدام مثبتی بود.این کارگردان افزود: اما نمی‌دانم قرار است دربازسازی چه کاری انجام شود آیا می‌خواهند سالن را تلفیق کنند تا بزرگ‌تر شود، به هر حال بازسازی سالن‌ها اگر به بهانه تعطیلی دایمی نباشد کار خوبی است‌، اما این نگرانی وجود دارد که بلایی که بر سر تالار مولوی آمد برای این سه سالن هم اتفاق بیفتد چون تئاتر شهر به عنوان نماد تئاتر ایران چند سالنش را از دست می‌دهد.
کارگاه نمایش چه مشکلاتی دارد؟
نیما نادری، کارگردان جوانی که نمایش «یوبیتسومه» را تابستان امسال در کارگاه نمایش به صحنه برد با بیان اینکه کارگاه نمایش سالنی برای دانشجویان وگروه‌های جوان تئاتر است به ایسنا گفت: کارگاه نمایش با مشکلات زیادی مواجه است، فضای محدودی دارد و به دلیل نداشتن تهویه، هوای بسیار خفه‌ای دارد که تماشاگر را اذیت می‌کند.وی ادامه داد: انجام تعمیرات اگر به شکل درست انجام شود اتفاق خوبی است اما نکته در اینجاست که ما همیشه کار‌های خوب را تا یک جایی انجام می‌دهیم و آن را ادامه نمی‌دهیم چرا که در بخش مدیریتی مدام و هر چند روز یکبار با تغییر مواجهیم و وقتی مدیر جدیدی می‌آید اهمیتی به تصمیمات مدیر قبلی نمی‌دهد.
این کارگردان تعمیرات در تالار مولوی را تجربه تلخی عنوان کرد و ضمن ابراز نگرانی برای تکرار آن در تئاتر شهر تصریح کرد: تالار مولوی دو سال درگیر انجام تعمیرات است اما اتفاقی نمی‌افتد، نمی‌دانم واقعا قرار است در تئاتر شهر چه اتفاقی بیفتد، اگر بخواهم این اتفاق را مثل یک نمایشنامه و درام‌های پوآرو ببینم، انگار استراتژی این است که همه سالن‌های تئاتر حذف شود ولی ان‌شاءالله این‌گونه نیست و این اتفاق نمی‌افتد.نادری در بخش پایانی صحبت‌هایش گفت: اگر بدانیم واقعا قرار است تعمیرات اتفاق بیفتد اشکالی ندارد که حتی یک‌سال این سالن‌ها تعطیل شود چون ما هم می‌رویم در این مدت خودمان را بازیابی می‌کنیم اما به شرطی که تعمیرات انجام شود و فرجامش نیمه‌کاره ماندن آن نباشد.

فرهاد توحیدی خبر داد؛ ورود خانه سینما به حواشی اکران برخی فیلم‌های مجوزدارایسنا- رییس هیات‌مدیره خانه سینما تاکید کرد که ما یک دولت بیشتر نداریم و یک وزارت ارشاد که پروانه نمایش فیلم‌ها را صادر می‌کند بنابراین تصمیم‌گیری استانی و منطقه‌ای درست نیست و همه باید به پروانه وزارت ارشاد تمکین کنند.فرهاد توحیدی درباره برخی حواشی برای نمایش برخی فیلم‌های مجوزدار و چگونگی پیگیری این نهاد صنفی برای مطالبات سینماگران در این زمینه با بیان این مطلب گفت: تنها مرکزی که در سال‌های گذشته تاکنون براساس قوانین جاری کشور صلاحیت تصمیم‌گیری درباره نمایش فیلم‌های سینمای ایران را دارد، وزارت ارشاد است.وی در عین حال مطرح کرد: وزارت ارشاد باید بتواند از پروانه نمایشی که می‌دهد دفاع کند و همه باید بدانند که تصمیم‌گیری برای نمایش یک فیلم، تصمیم‌گیری منطقه‌ای و استانی نیست.
این عضو هیات مدیره خانه سینما در بخش دیگری از سخنانش خبر داد که طی دو هفته آینده در خانه سینما نشستی طی دو روز تحت عنوان «تعدد مراکز تصمیم‌گیری در اکران فیلم‌ها» برگزار خواهد شد.
توحیدی در توضیح اهداف برگزاری این برنامه توضیح داد: قصد داریم از همه ذی‌نفعان و کسانی که معترض به اکران برخی فیلم‌های دارای پروانه نمایش هستند و در این راستا به وزارت ارشاد فشار می‌آورند، دعوت کنیم تا در یک نشست مبتنی بر دیدگاه‌های کارشناسی و مبتنی بر تامین منافع ملی و امنیت پایدار حاضر شوند و نظراتشان را مطرح کنند.
وی اظهار امیدواری کرد‌ در این نشست بدون جنجال و هیاهو مشکلاتی که وزارت ارشاد و از همه مهم‌تر برخی سینماگران با پروانه‌های رسمی فیلمسازی دارند بررسی شده و فضا برای اکران فیلم‌های صاحب پروانه که منع قانونی ندارند فراهم شود.
توحیدی همچنین گفت: در این نشست دو روزه درباره فیلم‌های دارای پروانه نمایش که صاحبان برخی سالن‌های سینما با آنها قرارداد نمی‌بندند و عملا از انعقاد قرارداد با آنها سر‌باز می‌زنند، هم صحبت می‌کنیم (نهادهایی که صاحب تعدادی سالن سینما هستند و انحصاری را تشکیل داده‌اند).
رییس هیات‌مدیره خانه سینما در پایان خبر داد که دبیر این نشست ظرف دو، سه روز آینده معرفی می‌شود و این دبیر دعوت از اشخاص حقیقی و حقوقی را برای حضور در این برنامه آغاز می‌کند.

 

ایوبی:  چارت سازمان‌های وابسته به سازمان سینمایی تغییر می‌کند
رییس سازمان سینمایی معتقد است که باید در ساختار سازمان‌های متصل به سازمان سینمایی تغییراتی صورت بگیرد.حجت‌الله ایوبی در گفت‌وگو با ایلنا‌ در پاسخ به این سوال که در چارت نهادهای متصل به سازمان سینمایی تغییراتی صورت می‌گیرد یا خیر، گفت: قطعا در چارت و ساختار سازمان‌هایی همچون بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، انجمن سینمای جوانان و موسسه رسانه‌های تصویری تغییری صورت می‌گیرد. تا آنجا که به‌طور کلی ماموریت موسسه رسانه‌های تصویری تغییر می‌کند.وی ادامه داد: بنا داریم تا موسسه رسانه‌های تصویری تولید فیلم نداشته باشد زیرا معتقدیم کارهایی را که بخش‌های دیگری مانند بخش‌خصوصی می‌توانند انجام می‌دهد را نیازی نیست تا موسسه رسانه‌های تصویری انجام دهد.رییس سازمان سینمایی در ادامه افزود: اگر فیلمی تولید شود و با اهداف ما هماهنگ باشد‌ ما حق پخش آن را می‌خریم اما زمانی که بخش‌خصوصی می‌تواند این کار را انجام دهد‌ دیگر نیازی به حمایت ما نیست و ما می‌توانیم به‌جای خرید فیلم از بخش‌خصوصی حمایت کنیم.ایوبی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است موسسه رسانه‌های تصویری ماموریت امور جشنواره‌ها را برعهده گیرد یا خیر، گفت: با اینکه طرفدا‌ر برگزاری جشنوارهای سینمایی هستم اما بازهم معتقدم تعداد جشنواره‌ها در ایران زیاد است بنابراین جشنواره‌ها نیاز به یک مرکزیتی دارد به این ترتیب که هرکسی عهده‌دار جشنواره خودش است و می‌داند ارتباطش با جشنواره‌های دیگر مانند مقاومت یا فجر چیست و چگونه باید باشد.وی در ادامه افزود: جشنواره‌های ما نیاز به یک قوه عاقله دارند تا همه آنها را باهم ببیند و هماهنگ کند و امروز سعی ما بر این است تا به این سمت حرکت کنیم.وی درباره کیفیت برگزاری جشنواره فیلم مقاومت و یاس که در استان مازندران برگزار شد‌ نیز گفت: جشنواره فیلم مقاومت یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های کشور است که امسال سیزدهمین دوره آن به خوبی برگزار شد. جشنواره فیلم یاس هم جشنواره خودمان است و از برگزاری آن راضی بودیم ضمن اینکه آموزشی برای استان‌ها بود که چگونه جشنواره برگزار کنند.رییس سازمان سینمایی در ادامه افزود: جشنواره فیلم یاس اولین بار بود که در یک استان برگزار می‌شد با این حال سینماهای نمایش‌دهنده فیلم‌ها در مازندران بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

 

پیکر استاد پورعطایی تشییع می‌شود
ایسنا- فرزند استاد پورعطایی گفت که پیکر زنده‌یاد غلامعلی پورعطایی امروز دوشنبه تشییع خواهد شد‌. هادی پورعطایی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: پیکر این استاد برجسته موسیقی مقامی امروز 14 مهرماه با حضور مسوولان و علاقه‌مندان به ایشان در مشهد تشییع خواهد شد.
وی افزود: در مورد محل دفن ایشان منتظر جمع‌بندی خانواده هستیم و هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم.
پیش از این‌ حمید طباطبایی، معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفته بود که در صورت رضایت خانواده پورعطایی قطعه هنرمندان بهشت رضا(ع) برای تدفین نوازنده نوایی در نظر گرفته شده است و در صورتی که خانواده ایشان مایل نباشند که پیکر استاد را به تربت جام منتقل کنند، این گزینه مطرح می‌شود. پیکر استاد پورعطایی ساعت 9 صبح امروز از محل مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) مشهد واقع در پارک ملت تشییع خواهد شد.
استاد غلامعلی پورعطایی از خوانندگان و نوازندگان برجسته موسیقی مقامی و متولد سال 1320 در محمود‌آباد تربت‌جام بود که صبح شنبه 12 مهرماه پس از طی دوران بیماری ریوی و سنگ صفرا، دعوت حق را لبیک گفت.

علیرضا قربانی با «اشتیاق» به شیراز می‌رود
مهر- علیرضا قربانی خواننده موسیقی ایرانی طی روزهای هفدهم و هجدهم مهرماه امسال همراه با گروه اشتیاق در تالار حافظ شهر شیراز تازه‌ترین کنسرت خود را به علاقه‌مندان موسیقی ارایه خواهد داد.
علیرضا قربانی در این کنسرت موسیقایی که کنسرت مایستر آن سامان صمیمی است و یک ارکستر کامل 15 نفری وی را همراهی می‌کنند، مجموعه آثار خاطره‌انگیز و ماندگار خود از جمله «شب دهم»، «مدار صفر درجه» ساخته فردین خلعتبری، «حریق خزان» ساخته مهیار علیزاده و قطعاتی از زنده‌یاد همایون خرم را اجرا می‌کند.
اجرای چند قطعه موسیقایی از آثار اجرا شده قربانی در ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی به همراه خوانش قطعاتی از بزرگان موسیقی ایران از جمله غلامحسین بنان، نصرالله زرین‌پنجه، کوروس سرهنگ‌زاده از جمله برنامه‌های دیگر این کنسرت موسیقایی خواهد بود.
علیرضا قربانی طی روزهای گذشته طبق دعوتی که ارنست فون مارشال رهبر ارکستر فیلارمونیک جوانان دوسلدورف آلمان از او داشت برای دومین بار و بعد از سه سال مجددا کنسرتی را همراه با این ارکستر در تالار «تن‌هال» شهر دوسلدورف اجرا کرد.
این کنسرت 28 سپتامبر امسال برابر با ششم مهرماه با اجرای آثاری از زنده‌یاد همایون خرم، فردین خلعتبری، هوشنگ کامکار و مهیار علیزاده توسط یک ارکستر 60 نفره متشکل از اعضای نوازنده ارکستر فیلارمونیک دوسلدورف برگزار شد.

حسین علیزاده «سه‌تار»ش را حراج می‌کند
ایسنا- حسین علیزاده هنرمند برجسته موسیقی ایران‌ سه‌تار خود را برای زنده ماندن کودکان نقص ایمنی به حراج می‌گذارد. کنسرت خیریه گروه «هم‌آوایان» به سرپرستی حسین علیزاده و آواز محمد معتمدی 25 مهرماه برگزار خواهد شد.
در حاشیه این کنسرت که به منظور کمک به کودکان نقص ایمنی برگزار خواهد شد‌ حسین علیزاده «سه‌تار» خود را به نفع انجمن حمایت از کودکان نقص ایمنی به حراج خواهد گذاشت.
در این حراجی علاوه بر ساز استاد حسین علیزاده، یک تابلو نفیس خوشنویسی از آثار اسرافیل شیرچی، دو توپ فوتبال هر یک با امضای بازیکنان دو تیم استقلال و پرسپولیس و همچنین یک دفترچه با امضای ستارگان سینما به چوب حراج سپرده خواهد‌ شد.
کودکان مبتلا به «نقص ایمنی» که غالبا به طور مادرزاد دچار اختلال در سیستم ایمنی بدن هستند، با تشخیص به موقع و درمان مناسب امکان ادامه حیات می‌یابند‌ اما به سبب مخارج بالای درمان بسیاری از این کودکان در مقابل چشمان والدین خود جانشان را از دست می‌دهند.
هر کودک مبتلا به نقص ایمنی برای درمان‌ در هر ماه به طور متوسط به 50 میلیون ریال هزینه نیازمند است.
کنسرت خیریه گروه «هم‌آوایان» و محمد معتمدی قرار است در سالن شماره یک مرکز طبی کودکان به آدرس انتهای بلوار کشاورز، خیابان دکتر قریب، بعد از بیمارستان امام خمینی، «مرکز طبی کودکان» برگزار شود.
خیرینی که مایلند در این حراج شرکت کنند، آمادگی خود را جهت همکاری به شماره پیام کوتاه 3000003035 اعلام کنند.



8

$
0
0

برگزاری مراسم بزرگداشت محمود حسینی‌زاد در خانه هنرمندان ایران: ُپل ادبیات آلمان و ایران

مراسم بزرگداشت محمود حسینی‌زاد شنبه 12 مهر در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مراسم بزرگداشت محمود حسینی‌زاد نمایشنامه‌نویس، مترجم آثار آلمانی، داستان‌نویس و منتقد ادبی از سوی سفارت آلمان در ایران و موسسه زبان گوته با همکاری خانه هنرمندان ایران و در حضور چهره‌هایی همچون محمود دولت‌آبادی در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم فرناز قربانی، مسوول پروژه‌های فرهنگی سفارت آلمان و انستیتو گوته‌ از تلاش این مجموعه برای معرفی هنر و ادبیات آلمان در دهه‌های 60 تا 80 میلادی خبر داد. قربانی مراسم بزرگداشت محمود حسینی‌زاد را نیز در راستای آشنایی با حسینی‌زاد و آثار ادبی وی‌ به‌عنوان کسی که نقشی بزرگ در انتقال آثار ادبی معاصر آلمان به ایران بازی کرده است، ارزیابی کرد.
در ادامه برنامه نرجس خدایی، استاد گروه زبان و ادبیات آلمانی دانشگاه شهید بهشتی‌ از بحران‌های زبان فارسی در مواجهه با فرهنگ اروپایی از جمله کمبود واژگان مناسب برای انتقال متون ادبی به زبان فارسی سخن گفت. وی با ذکر نظرات داریوش آشوری و محمدعلی جمال‌زاده در این ارتباط و تشریح وضعیت به اصطلاح آشفتگی زبانی‌ و اشاره به کوشش نسل‌های متاخرتر نویسندگان و مترجمان ایرانی همچون مهدی سحابی، فرامرز بهزاد و... گفت که این تلاش‌ها اگرچه در ترمیم نسبی این وضعیت موثر بوده اما باز هم به شرایط مطلوب منجر نشده است. خدایی با گلایه از محدودیت‌ها در کسب مجوز انتشار، پایین بودن تیراژ کتاب و کم رونقی بازار کتاب‌ از عدم سازماندهی کارهای ترجمه در ایران به‌عنوان نقطه ضعف کار ترجمه در ایران یاد کرد و نقش مترجمانی همچون حسینی‌زاد در چنین شرایطی را با اهمیت دانست. این استاد دانشگاه از تسلط به زبان مبدا و مقصد، زبانِ گیرا، بی‌پیرایگی، لحن مناسب و... به‌عنوان ویژگی‌های بارز حسینی‌زاد نام برد و از دقت وی در گزینش بهترین و به‌روزترین آثار ادبی آلمان و از جمله توجه به نویسندگان زن آلمانی به‌عنوان عوامل موفقیت وی اشاره کرد.
سخنران بعدی این مراسم میترا الیاتی بود که در غیاب علی خدایی متن سخنرانی وی را قرائت کرد. الیاتی با قدردانی از تلاش‌های حسینی‌زاد برای آشنا ساختن مخاطب فارسی‌زبان با آثار برجسته ادبیات آلمان، داستان‌های وی را دنیایی از تصاویر با لایه‌های مختلف دانست که درک آن نیازمند نفوذ به لایه‌های زیرین داستان است. وی حسینی‌زاد را از معدود نویسندگانی دانست که جهان داستانی خاص خود را دارد و خواننده را به خواندن داستان جذب می‌کند.مائده طهماسبیان،بازیگر تئاتر و سینما‌سخنران بعدی این مراسم بود که بخش‌هایی از مجموعه داستانی «آسمان، کیپِ ابر» نوشته حسینی‌زاد و نیز قسمتی از رمان «اول عاشقی» نوشته «یودیت هرمان» که ماه پیش در آلمان منتشر شده و اکنون توسط حسینی‌زاد در دست ترجمه است را برای حضار قرائت کرد.پس از آن محمود حسینی‌زاد به ایراد سخنرانی برای حاضرین پرداخت و در ابتدا با تشکر از مسوولان انستیتوی گوته در تهران که تامین مالی ساخت مستند «درباره محمود حسینی‌زاد» را بر عهده گرفتند، به تقدیر از تیم فیلمسازی این مستند به کارگردانی سهیل متانی و آناهیتا معصومی پرداخت. وی در ادامه با تشکر از محمود دولت‌آبادی که در مراسم حضور داشت‌ از وی به‌عنوان مشوق راه خود اسم برد و به دورانی اشاره کرد که برای ترجمه چنین آثاری در تردید به سر می‌برد و تشویق‌های دولت‌آبادی و همیاری‌های او موجب ثبات قدم او شده بود. حسینی‌زاد که سخنانش را هم به زبان فارسی و هم به زبان آلمانی بیان می‌کرد، در خصوص ساخت این مستند گفت: در ابتدا قرار بود فیلمی بر اساس نمایشنامه «تگرگ آمد امسال برسان مرگ» ساخته شود که در ادامه پیشنهاد ساخت چنین مستندی مطرح شد و من آن را پذیرفتم. برنده سال 2013 مدال انستیتوی گوته سخنان خود را با تشکر از خانواده‌اش، حاضرین در سالن و همه دست‌اندر‌کاران برگزاری این مراسم به پایان رساند.سپس سهیل متانی، کارگران مستند «درباره محمود حسینی‌زاد» به سخنرانی پرداخت و گفت قوانین دست‌و‌پاگیر برای کمک مالی در ایران تا حدودی کار را سخت می‌کند و از یاری انستیتوی گوته برای سرعت بخشیدن به این پروژه تشکر کرد. وی در توصیف این مستند گفت سعی کردیم زیاد وارد جزییات زندگی شخصی حسینی‌زاد نشده و بیشتر به این موضوع بپردازیم که چه شد که مدال انستیتوی گوته به حسینی‌زاد تعلق گرفت؟
بخش بعدی این مراسم پخش همزمان فیلم مستند «درباره حسینی‌زاد» در تالارهای استاد ناصری و شهناز خانه هنرمندان ایران بود. پس از پایان پخش فیلم و در حین برگزاری جلسه پرسش و پاسخ با کارگردان فیلم در تالار استاد ناصری، دبیر فرهنگی سفارت آلمان در تالار شهناز به سخنرانی برای حاضرین در این تالار پرداخت. راینر بوتز در ابتدا به وظایف انستیتوی گوته اشاره کرد و آن را شامل آموزش و ترویج زبان آلمانی، برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ترویج فرهنگ و هنر مدرن آلمان در دنیا دانست. وی با تشریح روند انتخاب نامزدهای مدال انستیتوی گوته در هر سال، حضور در موطن برنده‌ سال گذشته این مدال را مایه افتخار خود دانست و از حسینی‌زاد برای تلاش‌هایش تقدیر و تشکر به عمل آورد. رییس انستیتوی زبان گوته با بیان اینکه حضور پرشور و داوطلبانه دوستداران فرهنگ در چنین برنامه‌ای از جمله معیارهای سنجش میزان آزاد‌اندیشی در عرصه هنر است، ویژگی منحصر به فرد حسینی‌زاد را بهره‌گیری از دغدغه‌ها و سختی‌های مسیر زندگی در راستای آفرینش هنری دانست. وی در پایان سخنانش از خانه هنرمندان ایران و مجید سرسنگی مدیرعامل این خانه‌ به دلیل در اختیار گذاشتن امکانات این مجموعه برای برگزاری هفته فیلم آلمان در ایران تقدیر و تشکر کرد.

 

لبخند پایتخت به کودکان
ایرنا- با نزدیک شدن به هفته ملی کودک ( 15 تا 21 مهرماه) سازمان زیباسازی شهرداری تهران، شهر را با پوسترها و شعارهای هفته ملی کودک آذین بسته است.
معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهرداری تهران در این خصوص اظهار داشت: با توجه به اهمیت ارزش‌گذاری بر جایگاه کودکان که آینده‌سازان کشور هستند و با درخواست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، این سازمان اقدام به نصب پوسترها و شعارهای هفته ملی کودک ایران در گوشه و کنار شهر تهران کرده است.هادی مظفری افزود: به این منظور تاکنون 30 تابلوی متحرک در شهر نصب شده است که با توجه به برگزاری نمایشگاه و جشنواره هفته ملی کودک در مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب واقع در منطقه 6 شهرداری، تمرکز این تبلیغات در این منطقه است.مظفری ضمن استقبال از اقدام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از برگزاری این مراسم گفت: شهرداری تهران از همکاری با این نهاد با‌سابقه در حوزه کودکان و نوجوانان بسیار خوشحال است و امیدواریم که این همکاری در دیگر عرصه‌ها نیز ادامه یابد.معاون فرهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: شهروندان خردسال برای مدیریت شهرداری تهران اهمیت و ارزش والایی دارند و امیدواریم که در آینده بتوانیم فضای شهری را برای این قشر از جامعه به سطح مطلوبی ارتقا دهیم. بر همین اساس 12 بالن تبلیغاتی هفته ملی کودک ایران نیز در اماکن مختلف شهر تهران نصب شده است.

 

فیلمبرداری «شاهزاده و گدا» آغاز شد
ایلنا- فیلم سینمایی و ویدیویی «شاهزاده و گدا» نوشته رهام تربیت(براساس طرحی از قربان محمدپور) به کارگردانی رسول محمدی کلید زده شد.به گزارش ایلنا، حمید لولایی، سحر قریشی، اصغر سمسارزاده، ارژنگ امیر فضلی، مهرداد خرازی، سجاد رستمی جاوید، گیتی معینی و.... از جمله ۴۳ بازیگری هستند که در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.
اورنگ در خلاصه نمایش آورده است: بهروز، فرد متمول اما خسیسی است که مقبولیتی در بین خانواده ندارد ولی اعضای خانواده به شدت از او حساب می‌برند. این مرد خسیس، در مواجهه با خواستگار دخترش، شروطی تعیین می‌کند که سال‌ها محقق نشده است. در همین حین و در پی اتفاقی نادر، ‌ بهروز به وضعیت غیر قابل پیش‌‌بینی و عجیبی دچار می‌گردد که.....
این فیلم در موسسه هنری بهادر فیلم با سابقه تولید فیلم ویدیویی، تله فیلم و سریال تلویزیونی، تولید می‌شود.

شهاب حسینی با تجربه جدید به سینما می‌آید
مهر- «ساکن طبقه وسط» نخستین تجربه کارگردانی شهاب حسینی در تدارک اکران پاییزی است تا به زودی در سینماهای تهران و شهرستان‌ها روی پرده برود.
به گزارش مهر، «ساکن طبقه وسط» عنوان نخستین فیلم شهاب حسینی بازیگر سینما و تلویزیون ایران است که طی روزهای آینده قرار است در سینماهای تهران و شهرستان ها اکران خود را آغاز کند.
‌این فیلم سال گذشته در تهران جلوی دوربین رفت و یکی از فیلم‌های متقاضی حضور در سی و دومین جشنواره فیلم فجر بود که قبل از بازبینی فیلم ها از سوی هیات انتخاب آن دوره از جشنواره، به دلیل آماده نبودن فیلم بنا بر صلاحدید تهیه کننده و کارگردان از حضور در جشنواره فیلم فجر انصراف داد.

«نگارخانه عکاسان جوان» افتتاح شد
ایلنا- «نگارخانه عکاسان جوان» با برپایی نمایشگاه «خیالانه» و با حضور جمعی از هنرمند افتتاح شد.
به گزارش ایلنا؛ عصر روز پنجشنبه 10 مهر؛ «نگارخانه عکاسان جوان» با مدیریت حمزه اولیازاده و با حضور رسول اولیازاده، حبیب‌اله صادقی، پروانه میرعماد، محمدسعید نقاشیان، اکبر ناظمی، امیر افراسیابی، احمد نصیرپور، منوچهر یگانه‌دوست و جمعی از هنرمندان افتتاح شد.
این مراسم که با نمایشگاه گروهی عکس‌، آثار هنرمندان جوان فارغ‌التحصیل خانه عکاسان جوان با عنوان «خیالانه» همراه بود. آثار 16 هنرمند؛ معصومه محمدی، پانته‌آ ساربان‌ها، رها باباپور، شیرین نادرزاده، منیژه حریری، شکیبا همتی‌نژاد، حمیدرضا عرب، عاطفه عبادی، بیتا علیزاده، هانیه محمدی‌نکو، ماندانا رستمی، محمد افسری‌فرد، ندا ابراهیم نوری و نسیم بهمن‌پور به نمایش درآمد.
نمایشگاه «خیالانه» تا 16 مهر در «نگارخانه عکاسان جوان» واقع در خیابان یوسف‌آباد، کوچه چهارم، شماره سه، واحد سوم ادامه دارد.



8

$
0
0

نشست خبری پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر برگزار شد؛ خاطرات آغداشلو از روزگار جوانی

آیدین آغداشلو که به‌عنوان رییس شورای داوری پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر در نشست خبری این رویداد هنری در گالری پردیس ملت سخن می‌گفت، اظهار کرد: خوشحالم که امروز هنرمند از خط‌کشی‌های چپ و راست دهه 40 فاصله گرفته و آثارش را متوجه انسانی کرده که در کشاکش دنیای معاصر، خود را جست‌وجو می‌کند. هنرمند امروز از سیاست‌زدگی فاصله گرفته و ضرورتی نمی‌بیند که امر بزرگی مانند هنر را با امر گذرایی مثل سیاست تاخت بزند. اگر هنرمند بتواند زبان گویای جهان خود باشد موفق خواهد بود.
وی درباره وضعیت اصالت آثار هنری در سال‌های اخیر‌ گفت: من بعد از 74 سال زندگی می‌توانم تقلب را از اصالت تشخیص دهم. هنرمند اگر درست کار کند و صادق باشد، قادر خواهد بود به زبان مردم دست پیدا کند. شارلاتان‌بازی و تقلب، یک مسیر را دنبال می‌کنند و آن موفقیت بلافاصله به هر قیمتی است‌ به امید اینکه کسی نمی‌فهمد‌ ولی واقعیت این است که برخی می‌فهمند‌ اما با این حال بسیاری به آن موفقیت بلافاصله دست پیدا کرده‌اند. من از شما می‌پرسم، در کدام بخش فرهنگ و اقتصاد این کشور، موضوع رسیدن به موفقیت، پول، قدرت، ثروت، شهرت و اعتبارهای گذرا مطرح نیست؟ این موضوع در حوزه اخلاق قرار می‌گیرد و اگر هنرمند درست کار کند و داوری منتقدان شایسته را قبول داشته باشد، موفق خواهد بود.
آغداشلو در ادامه به برگزاری دوسالانه دامون‌فر اشاره کرد و افزود: من در اولین دوره برگزاری دوسالانه دامون‌فر همراه آن بودم. مدتی ناچار شدم از آن فاصله بگیرم‌ اما شاهد بودم که چه جوانان و هنرمندان طراز اولی با شور و اشتیاق و امید و همت در این رویداد شرکت کردند. من نظیر این حضور را در هیچ جای دنیا ندیده بودم. این حضور به‌خاطر خودنمایی یا گرفتن جایزه نیست‌ بلکه هر کسی متاع و معنایی دارد که آن را با دیگران قسمت می‌کند. این قسمت کردن هم خیرش به هنرمند می‌رسد و هم به فرهنگ کلی جامعه.
رییس شورای داوری پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر توضیح داد: مساله همکاری موسسات غیردولتی با برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و کمک به این برنامه‌ریزی‌ها، بسیار مهم است. البته این موسسات و حرکت‌های هنری که انجام می‌دهند به هیچ‌وجه در مقابل کم‌کاری‌های دولت نیست. این یک صدای همراه است و قرار نیست باری از روی دوش دولت‌ها بردارد یا جایگزین برنامه‌های آنها شود. در بزرگداشت‌ها و مراسم مختلف گاهی موسسات نکاتی را درمی‌یابند که به فکر دولت‌ها نمی‌رسد و این، در برگزاری جشنواره‌ها سودمند خواهد بود.
آغداشلو ادامه داد: من همیشه گفته‌ام که برگزاری هر جشنواره با هر کیفیتی، چه دولتی و چه غیردولتی مطلوب است و این سلیقه برگزارکنندگان است که تا چه اندازه، مخاطب را به سمت جشنواره جذب کنند. اگر بخواهم نگاه متمرکز خود را روی کاستی‌ها بگذارم، یک کاستی بزرگ در فرهنگ معاصر ایران‌ به حاشیه رانده شدن هنر است.
وی گفت: در دوره‌ای، فرهنگ جزو ضرورت‌های قطعی زندگی معاصر نبود و مسایل هنری و فرهنگی به‌دلیل ناآشنایی عموم مردم، امری تفننی و فرعی تلقی می‌شدند‌ به همین دلیل، بسیاری از هنرمندان این مملکت دوکاره بودند. یک شغل دولتی داشتند و در کنار آن به علاقه و هنر خود هم می‌پرداختند.
این هنرمند اظهار کرد: برگزاری این جشنواره‌ها کار خیر و مبارکی است و می‌تواند ضرورت و عمده ‌بودن فرهنگ و هنر را جا بیندازد. به هر حال، هر جشنواره‌ای کاستی‌ها و اشکال‌هایی دارد که با فهمیدن آنها می‌توان بهتر و بهتر شد. من همیشه در تجلیل از «امید» سخن گفته‌ام. نبود امید، قلب من را می‌شکند. من هر کمکی از دستم برآید برای برگزاری جشنواره انجام می‌دهم و در این راه به خط و خط‌کشی و سیاه و سفید اعتقادی ندارم. حتی همین چند وقت پیش، پوستر جشنواره‌ای را که در حوزه هنری برگزار می‌شد، طراحی کردم تا سهم خودم را ادا کرده باشم.
وی درباره وضعیت داوری آثار جشنواره نیز گفت: داوری‌ کار خطیری است‌ چون با انتخاب چند کار، دوستانی پیدا می‌کنید، اما 2500 نفر از تو ناراضی می‌شوند. البته ممکن است همیشه در داوری درست‌ترین نتایج به‌دست نیاید، اما با این حال باید این جمله را هم پذیرفت که حضور، مهم‌تر از برنده شدن است.
وی اضافه کرد: آثاری که من از جوانان زیر 25 سال دیدم واقعا هوش‌ربا بود. خیلی از آنها از جوانی‌های من بهتر نقاشی می‌کشند. به‌نظر می‌رسد نسل من، جاده‌صاف‌کن نسل جدید بوده و امکان رشد را برای آن فراهم کرده است. همان‌طور که نسل من مدیون نسل قبلی خود است. البته سخت‌ترین وضعیت را برای هنرمندان پیش‌رو در هنر مدرن متصور هستم. آنها جاده‌ای برایشان صاف نشده بود و بسیاری از پیشگامان مدرنیسم در ایران در سختی زندگی کردند و نتوانستند آثارشان را به فروش برسانند. یکی از افتخارات نسل من این است که زمینه‌ساز رشد و تعالی نقاشان جوان‌تر شد. سهم دانشگاه‌ها و اساتید را هم نمی‌توان در این زمینه نادیده گرفت.
در بخش دیگری از این نشست، سیف‌الله پویاراد، مدیر دوسالانه درباره برگزاری پنجمین دوره این رویداد هنری‌ گفت: دوسالانه نقاشی دامون‌فر از تیرماه 1385 کار خود را آغاز کرد. خوشحالم که در پنجمین دوره این دوسالانه هستیم. در زندگی شرکت دامون‌فر که کمتر از 40 سال از عمر آن می‌گذرد، برگزاری این دوسالانه در مدت 10 سال، اتفاق کمی نیست. یکی از نکات مهم این رویداد هنری حضور اساتید محترمی مانند آیدین آغداشلو در آن است که سنگ بنای آن را گذاشتند و مستقیم و غیرمستقیم همراه ما بودند. ویژگی دیگر این دوسالانه، سن شرکت‌کنندگان هنرمند است که همه آنها کمتر از 25 سال سن دارند.
پویا راد درباره آثار رسیده به دوسالانه نیز اظهار کرد: پس از انتشار فراخوان این دوره، از 1230 نفر 2900 اثر گرفتیم که به‌دلیل کیفیت خوب آثار، گزینش خیلی سخت بود. بیشترین آثار رسیده از تهران، البرز، فارس، گیلان، قم، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بودند.
وی بیان کرد: بعد از 10 سال از برگزاری این دوسالانه، واقف هستیم که ادامه این روند به کمک اساتید بزرگی مانند فرح اصولی، آیدین آغداشلو، محمد احصایی و حسین خسروجردی ممکن شد. خوشبختانه امسال از دفتر هنرهای تجسمی و مدیر آن، مجید ملانوروزی هم روی خوش دیدیم. امیدوارم با حمایت وزارت ارشاد و دولت، در آینده نزدیک شاهد حضور شرکت‌های خصوصی بیشتری در جشنواره‌ها باشیم.
به گزارش ایسنا، پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر با همکاری موسسه تصویر شهر ۱۸ مهرماه تا دوم آبان‌ماه 13۹۳ در گالری پردیس ملت برپا خواهد بود.

 

پیگیری آخرین وضعیت اکران «خرس»
‌هیچ کار غیرقانونی انجام ندادم‌

فیلم «خرس» از آن دست فیلم‌های توقیفی یا به قولی تعلیقی است که شاید ماجرایش کمی با فیلم‌های دیگر اینچنینی متفاوت باشد، چون اگر این فیلم به عنوان اثری در ژانر دفاع مقدس شناخته می‌شود اما اتفاقا به دلیل «ضد‌ارزش‌های دفاع مقدس بودن» پس از سه سال موفق به دریافت مجوز نشده است.
«خرس» به کارگردانی خسرو معصومی محصول سال 1390 است که در جشنواره فجر هم نمایش داده شد، اما با وجود اینکه فیلم با پروانه ساخت وزارت ارشاد دولت دهم ساخته شده، در همان دولت هم توقیف شد و نتوانست پروانه نمایش بگیرد.
حال پس از گذشت سه سال با وجود پیگیری‌هایی که جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده فیلم‌ انجام داده هنوز اتفاق روشنی برای این فیلم نیفتاده تا «خرس» از توقیف بیرون آید.
نوروزبیگی گفت: تا به حال بارها و بارها موضوع اکران این فیلم و پروانه نمایش‌اش را پیگیری کرده و به شورای عالی نظارت هم درخواست بررسی داده‌ام، ولی بیشتر جواب سربالا می‌گیرم و هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ام.
محمدرضا فرجی، مدیرکل دفتر سینمای حرفه‌ای سازمان سینمایی هم در گفت‌وگویی کوتاه درباره دلیل اصلی توقیف این فیلم توضیح داد: «خرس» در دوره مسوولیت مدیران گذشته پروانه نمایش نگرفته و اکنون برای بررسی موضوع باید درخواست تهیه‌کننده فیلم در شورای عالی نظارت دنبال شود.
وی همچنین گفت: آنچه در برگه اظهار نظر و رای شورای پروانه نمایش قبلی در بایگانی وجود دارد حاکی از این است که به دلیل محتوا با نمایش «خرس» مخالفت شده است.
این دلیل مکتوب در حالی عنوان می‌گردد که به طور غیررسمی گفته می‌شود «خرس» به این جهت مجوز اکران نمی‌گیرد که تا حدودی ارزش‌های دفاع مقدس را زیر سوال می‌برد.
در این باره کارگردان این فیلم هم با اظهار تعجب از طرح چنین مسایلی تاکید می‌کند که فیلمش فقط ضد جنگ است، نه ضد دفاع مقدس.
خسرو معصومی با ابراز گلایه از مشخص نشدن وضعیت نمایش فیلمش پس از سه سال گفت: من یک فیلم ضد جنگ ساخته‌ام نه یک فیلم ضد دفاع مقدس و نمی‌دانم وقتی فیلمی طبق قوانین جمهوری اسلامی پروانه ساخت گرفته، چطور نمی‌تواند پروانه نمایش بگیرد.
وی با تاکید بر اینکه «خرس» یک فیلم ضد ارزش‌های دفاع مقدس نیست،‌ این پرسش را مطرح کرد که‌ آیا واقعا نباید به آسیب‌های پس از جنگ که در هر کشوری که درگیر جنگ می‌شود، رخ می‌دهد، پرداخته شود؟ آیا این‌ آسیب‌ها خط قرمز است؟‌
معصومی ادامه داد: در این فیلم رزمنده‌ای که هشت سال در دفاع مقدس جنگیده را می‌بینیم که وقتی پس از سال‌ها به خانه‌اش بازمی‌گردد، می‌بیند که همسرش ازدواج کرده و می‌خواهد که او رجوع کند، چون عاشق همسرش است. این داستان غیرمنطقی نیست چرا که برای هر کسی که در جبهه حضور داشته ممکن است پیش آمده باشد.
وی با اشاره به فیلم «بیداری رویاها» اضافه کرد: «خرس» اولین فیلمی نیست که با چنین موضوعی ساخته شده و پیش از این هم فیلم‌های دیگری مشابه این داستان را داشته‌اند، اما نمی‌دانم چطور آن فیلم‌ها اکران می‌شود ولی فیلم خسرو معصومی پروانه نمایش نمی‌گیرد. آن هم به این دلیل که می‌گویند «خرس» ضد جنگ است، اما من سوال می‌کنم، مگر شما طرفدار جنگ هستید که این چنین سخن می‌گویید؟
کارگردان «باد در علفزار می‌پیچد» خاطر نشان کرد: من یک فیلم ضد جنگ ساختم و قصد داشتم آسیب‌های روحی را که به یک رزمنده جنگ وارد شده مطرح کنم‌ اما جدا از تمام این مسایل نکته مهم این است که فیلمنامه «خرس» برای دریافت مجوز ساخت به وزارت ارشاد تحویل داده شد و پس از انجام اصلاحاتی که اعلام شده بود بدون اضافه شدن یک خط به فیلمنامه، ساخته شد.
وی افزود: حتی در مرحله مونتاژ طبق خواست تهیه‌کننده برای اینکه مساله نگران‌‌کننده‌ای پیش نیاید، صحنه‌هایی را هم حذف کردیم‌ اما گویا کافی نبوده و مشکل چیز دیگری است.
معصومی یادآور شد: فیلم «خرس» برای نمایش در جشنواره فجر پروانه نمایش هم گرفت‌ اما بعد از آن، معاون نظارت و ارزشیابی وقت شروع به سنگ‌اندازی کرد، در حالی که فیلم بعد از آن با نمایش در جشنواره‌های مختلف دنیا و کسب جوایز متعدد افتخاراتی را برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان فیلمی ضد جنگ به دست آورد.
معصومی گفت: تمام این ماجراها در حالی است که با پیگیری‌های تهیه‌کننده «خرس»‌ این فیلم برای مسوولان چند دستگاه و بخش مختلف که ارتباطی به موضوع فیلم داشتند، نمایش داده شد و جالب اینجاست که آنها مشکلی برای نمایش فیلم نداشتند. حتی یادم می‌آید از ستاد آزادگان گفتند که از سازمان سینمایی شنیده‌اند، خسرو معصومی «خفاش شب» ساخته و وقتی آقای نوروزبیگی فیلم را به آنها نشان داد منتظر نمایش فیلم دیگری بودند و باور نمی‌کردند که این «خرس» همان چیزی است که درباره‌اش آن‌طور شنیده‌ بودند. در نهایت آنها هم معتقد بودند این فیلم آن‌طور که شنیده‌اند، نیست و منعی برای اکران ندارد.
خسرو معصومی در پایان با تاکید بر اینکه «من هیچ کار غیرقانونی انجام ندادم ولی با این وجود جلوی نمایش فیلم‌ام گرفته شده است»، گفت: این خوب نیست که گاهی شنیده می‌شود برای نمایش دادن برخی فیلم‌ها، وزارت ارشاد زیر فشار قرار می‌گیرد، چرا‌که من فیلم خود را براساس فیلمنامه‌ای که مصوب شد و پروانه ساخت گرفت، ساختم و می‌خواستم نشان دهم در جنگی که به ما تحمیل شده بود چه اتفاقات و آسیب‌هایی وارد شده است.

 

تجدیدچاپ ترجمه احمد آرام از
فلسفه علم کلام بعداز 25 سال
ایلنا- کتاب «فلسفه علم کلام» نوشته هری اوسترین ولفسن از معتبرترین آثار کلامی که الهدی آن را 25 سال قبل با ترجمه دقیق احمد آرام منتشر کرده بود، بار دیگر توسط این موسسه به دست چاپ سپرده می‌شود.
کتاب «فلسفه علم کلام» به قلم ه‍ری‌‌اوس‍ت‍ری‍ن‌‌ ول‍ف‍س‍ن‌ و با ت‍رج‍م‍ه مرحوم‌ اح‍م‍د آرام که از آثار مرجع در علم کلام و به عنوان یکی از معتبرترین منابع تحقیقی و دانشگاهی در این خصوص شناخته شده است، برای دومین بار منتشر می‌شود.
در ابتدای فصل اول این کتاب می‌خوانیم: «اصطلاح کلام، که از لحاظ لفظی به معنی «سخن» یا «واژه» است در ترجمه‌های عربی آثار فلسفی یونانی، به عنوان معادل عربی لفظ یونانی لُو‌گُوس در معانی مختلف آن: «کلمه» و «عقل» و «دلیل» به کار رفته است. این اصطلاح همچنین در ترجمه‌های عربی آثار یونانی به معنی هر شاخه خاص از علم، و لفظ مُتَکلِّمون (مفرد آن: متکلم)، برای اشاره کردن به استادان یا نمایندگان هر شعبه خاص از علم آمده است.»
در بخش پایانی «فلسفه علم کلام» نیز اینطور آمده است: «بنابراین کلام به آن‌گونه از فلسفه جدید، یعنی فلسفه کتاب آسمانی تعلق دارد که پس از ساخته شدن به دست فیلو، در روایت‌های گوناگون به شکوفایی خود ادامه داده است.»
این اثر ارزشمند که سال‌هاست کمیاب و نایاب شده، برای نخستین بار در سال 1368توسط انتشارات بین‌المللی الهدی منتشر و پس از 25 سال برای دومین بار در حجم احتمالی 715 صفحه وارد بازار کتاب می‌شود.


برنامه روز پنجم جشنواره تئاتر شهر
مهر- دبیرخانه سومین جشنواره تئاتر شهر نامزدهای بخش مسابقه پوستر (یک دهه تئاتر ایران) و کاندیداهای مسابقه عکس را در دو بخش تک عکس و مجموعه عکس معرفی کرد.
در بخش مسابقه پوستر تئاتر هشت گرافیست و طراح تئاتر به عنوان نامزدهای دریافت جایزه معرفی شدند.
کاندیدای دریافت جایزه بخش پوستر منصوره قره‌داغی،‌ هادی معزی، مازیار قنبری، شکوه احمدی، محمد افشار، جواد آتشباری، کمال کچوئیان و ایلیا جهانیان اعلام شدند.
در بخش مسابقه عکس نیز کاندیداهای دریافت جایزه تک عکس سینا عدلی، پریناز آل‌آقا، کیارش مسیبی، ساناز دریایی، نیلوفر براری، حسن طاهری، منصوره قیلیچی و تینا دلنوازی معرفی شدند.
در بخش جایزه مجموعه عکس نیز سید ضیاء الدین صفویان، مریم ملک مختار، صنم توکلی، بیتا دهقان‌زاده، نغمه ارجمند و مهرداد متجلی کاندیدای دریافت جایزه بخش عکس سومین جشنواره تئاتر شهر شدند.
سومین جشنواره تئاتر شهر روز جمعه 18 مهر‌ماه 93 با برپایی آیین اختتامیه برگزیدگان خود را خواهد شناخت.


زمان اعلام برنده نوبل ادبیات 2014
ایسنا- برنده صد و هفتمین دوره جایزه‌ نوبل ادبیات روز پنجشنبه- نهم اکتبر- از سوی آکادمی نوبل اعلام می‌شود.
طبق اعلام آکادمی نوبل، برنده شاخه ادبیات روز پنجشنبه- 17 مهرماه معرفی خواهد شد که در فاصله سه روز تا اعطای این جایزه‌ «هاروکی موراکامی»، نویسنده صاحب‌نام ژاپنی همچون سال‌های گذشته شانس اول دریافت این جایزه معتبر ادبی است.
همچنین ‌اسوتلانا آلکسویچ‌، نویسنده بلاروسی پس از موراکامی دارای بیشترین شانس برای مهم‌ترین جایزه دنیای ادبیات است.
از سوی دیگر منتقدین حاضر در استکهلم- مقر آکادمی نوبل- بر این باروند که وقت آن فرارسیده تا آکامی، جایزه نوبل ادبیات را به یک نویسنده آفریقایی مثل نویسنده کنیایی «نگوگی وا تیونگو» و یا نویسنده اهل سومالی «نورالدین فرح» اعطا کند.
از دیگر نویسندگانی که بیشتر مواقع در فهرست پیش‌بینی‌های کسب نوبل ادبیات قرار داشته‌اند می‌توان به «میلان کوندرا»، نویسنده اهل جمهوری چک، «اسماعیل کاداره»، نویسنده آلبانیایی، «آسیه جبار» رمان‌نویس الجزایری و همچنین «کو اون» شاعر اهل کره‌جنوبی اشاره کرد.
منتقدین ادبی سوئد همچنین از نام «دیوید گراسمن» و نویسندگان آمریکایی «ریچارد فورد» و «فیلیپ راث» به عنوان دیگر شانس‌های کسب نوبل ادبیات 2014 نام می‌برند.
تا روز شنبه موراکامی از سوی کمپانی شرط‌بندی «لدبروکز» دارای بالاترین شانس برای کسب نوبل ادبیات امسال شناخته شده بود و پس از او «جبار»، «کاداره»، «علی احمد ساعد» شاعر متولد سوریه با نام مستعار «آدونیس» در مکان‌های بعدی قرار گرفته‌اند.




8

$
0
0

اظهارات تند داور جایزه نوبل درباره فضای ادبی غرب: نوبل به نویسنده‌ای آسیایی می‌رسد؟

«هوریس انگدال» یکی از داوران جایزه نوبل ادبیات، دو روز پیش از معرفی برنده خوش‌شانس امسال از تاثیر سو‌ء جوایز ادبی سخن گفته و عنوان کرده است نویسندگان قدیمی‌ برای تغذیه ذهنی خود به رانندگی تاکسی و پیشخدمتی در رستوران‌ها می‌پرداختند‌.
هوریس انگدال، عضو هیات داوران جایزه آکادمی نوبل سوئد گفت: جوایز ادبی نویسندگان را از جامعه جدا کرده‌اند‌. ادبیات غرب با حمایت‌های مالی نویسندگان و برنامه‌های نگارش خلاق به سمت ضعف قدم برمی‌دارد‌.
این چهره فرهنگی در مصاحبه‌اش با روزنامه فرانسوی «کروا» اظهار کرد: حرفه‌ای کردن شغل نویسندگی از طریق جوایز و حمایت‌های مالی تاثیر منفی روی ادبیات داشته است‌ با اینکه من هم این وسوسه را درک می‌کنم، فکر می‌کنم این مساله نویسندگان را از جامعه جدا کرده و پیوندی ناسالم با موسسات ایجاد کرده است‌. پیش از این نویسندگان برای امرار معاش راننده تاکسی، کارمند، منشی و پیشخدمت می‌شدند‌. سموئل بکت و بسیاری دیگر این‌گونه زندگی کردند‌ خیلی سخت بود اما آنها دیدگاه ادبی خود را این‌گونه تغذیه می‌کردند‌.
انگدال که قرار است روز پنجشنبه (نهم اکتبر) برنده‌ امسال جایزه نوبل ادبیات را معرفی کند در ادامه افزود: این ادبیات غرب است که دچار چنین مشکلی شده زیرا وقتی ما آثار نویسندگان آسیایی و آفریقایی را می‌خوانیم به همان نوع خاص آزادی برمی‌خوریم‌. امیدواریم غنای ادبیاتی که در آسیا و آفریقا دیده می‌شود با شبیه‌سازی و غربی شدن تحت تاثیر این نویسندگان قرار نگیرد‌.
انگدال همچنین اشاره کرد: نمی‌دانم هنوز ممکن است نویسنده‌ای را پیدا کنیم که طبق گفته‌ آلفرد نوبل «کارهایی برجسته در مسیر رسیدن به یک ایده‌آل» خلق کرده باشد یا نه‌. برندگان این روزها معمولا بیش از 60 سال سن دارند و تحت‌تاثیر تغییراتی که آن زمان وجود داشته قرار نگرفته‌اند اما من به خاطر همه‌گیر شدن فضای تجاری در مورد آینده‌ ادبیات نگرانم‌. این جریان به سمت ایجاد نوعی ادبیات بازاری پیش می‌رود که می‌داند چگونه احساسات و تجربیات را ترجمه کند‌.
وی با تحسین «الفرید جلینک» برنده سال 2004 نوبل ادبیات رمان‌هایی را که به عصیان تظاهر می‌کنند مورد انتقاد قرار داد و گفت: همه می‌فهمند این تخطی و عصیان ساختگی و استراتژیک است‌. این دست نویسنده‌ها که اغلب تحصیلکرده‌ دانشگاه‌های اروپایی یا آمریکایی هستند، از هیچ مرزی تجاوز نمی‌کنند چون محدودیت‌هایی که برای خود ضروری تصور می‌کنند، اصلا وجود ندارد‌.
به گزارش گاردین، این داور جایزه نوبل همچنین در مورد فضای نقد ادبی هم لب به شکوه گشود و خاطرنشان کرد: مرز بین ادبیات و ادبیات کالایی که ظهور کرده، از بین رفته است‌. ما درباره تمام آثاری که چاپ می‌شود به یک سبک حرف می‌زنیم و نقد ادبی ضعیف‌ترین روشی است که به کار می‌گیریم‌. این انقلاب، ادبیات خوب را حاشیه‌نشین کرده است‌، هنوز شرایط بدتر نشده اما تغییری اساسی ایجاد شده است‌. پیش از این کوه بود و زمین‌های پست، اما این روزها مجمع‌الجزایری روبه‌رویمان است که هر یک از جزیره‌هایش یک ژانر است و همه چیز در آن بدون هیچ رتبه‌بندی و مرکزی در کنار هم قرار دارد‌.
انگدال که پیش از این نیز با صحبت‌های جنجالی‌اش تیتر روزنامه‌ها شده، در پایان از «آلیس مونرو»، داستان‌نویس کانادایی که سال گذشته نوبل را برد و «مو یان»، رمان‌نویس چینی (برنده سال 2012) تقدیر کرد اما اشاره‌ای به هویت و مشخصات برنده‌ امسال مهم‌ترین جایزه ادبیات جهان نکرد‌.
با این حال حمایت ضمنی او از نویسندگان آسیایی و آفریقایی می‌تواند اذهان را به سمت افزایش شانس برنده شدن «نگوگی وا تیونگو» از کنیا و «هاروکی موراکامی» ژاپنی که هر دو از نویسندگان پرطرفدار در سایت شرط‌بندی «لدبروکس» هستند، سوق دهد‌.

 

نقاشی‌های مینا نوری در نگارخانه اثر
تازه‌ترین آثار مینا نوری عصر جمعه ١٨ مهرماه در نگارخانه اثر به تماشا درمی‌آید‌.
این هنرمند که فارغ‌التحصیل آکادمی هنرهای زیبای رم است و سالیان متمادی است در زمینه‌های نقاشی‌، چاپ دستی‌، سیلوگرافی و کالوگرافی آثاری بدیع خلق می‌کند در حالی برای دومین بار آثارش را در نگارخانه اثر ارایه می‌دهد که چهاردهین نمایش انفرادی او محسوب می‌شود و جالب اینجاست که اولین نمایش انفرادی آثارش در سال ١٣۵٠ در تالار قندریز بوده است‌‌.
نگارخانه اثر در متن دعوتنامه برای این نمایشگاه درباره آن نوشته است: اثر‌، مجموعه اخیر مینا نوری را نمایش می‌دهد‌. با بیش از 40 سال تجربه در زمینه چاپ دستی‌، او در مجموعه اخیر نقاشی را با تکنیک مونوپرینت همراه کرده و با ظرافت و دقتی به‌خصوص همانند مجموعه‌های پیشینش‌، اشیای اطراف خود را به تصویر کشیده است‌‌ این‌بار اما اشیا بسیار نزدیکند و این تار و پود پارچه و عینک‌ها هستند که به روشنی و آنچنان کامل در قاب‌ها در معرض دید قرار گرفته‌اند‌.
مینا نوری که در دوسالانه‌ها و آرت اکسپوهای مهم بین‌المللی با محوریت چاپ دستی‌‌.‌.‌. حضور پررنگی داشته در این سال‌ها آثارش را در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا‌، سوییس‌، فرانسه‌، ایتالیا‌، هند و‌.‌.‌. به نمایش گذاشته است‌.
این نمایشگاه ١٨ مهر تا نهم آبان در نگارخانه اثر واقع در خیابان ایرانشهر‌، خیابان برفروشان‌، روبه‌روی خانه هنرمندان‌، پلاک ١۶ دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ١١ تا ٢٠ و جمعه‌های غیرافتتاحیه ١۶ تا ٢٠ ( اثر شنبه‌ها تعطیل است) از این آثار دیدن کنند‌.

 

انتشار آلبوم موسیقی پاروی بی‌قایق با صدای محسن چاووشی
ایلنا- صبح ۱۶ مهرماه جدید‌ترین آلبوم موسیقی محسن چاووشی به نام پاروی بی‌قایق منتشر و در بازار موسیقی عرضه شد‌. این آلبوم شامل ۱۰ قطعه است که ترانه‌های ۸ قطعه را حسین صفا و دو قطعه دیگر را روزبه بمانی سروده، هر چند که نام وی روی جلد آلبوم درج نشده است‌. موسیقی تمامی قطعات توسط محسن چاووشی ساخته شده و امیرجمال‌فراکسیون، امید حجت، کوشان حداد تنظیم آهنگ‌های این آلبوم را برعهده داشتند‌. چاووشی در یادداشتی که درباره این آلبوم نوشته، آورده است: «گلومو پاره کردم اما این مردم بهم گفتن که دیوونه است عاشق نیست کسی باور نکرد این آدم بی‌شکل به غیر از عشق، با چیزی موافق نیست‌.»تهیه‌کننده آلبوم پاروی بی‌قایق مسعود دهقان و مدیر اجرایی آن مهدی معزی است‌. جلد آلبوم نیز توسط بزرگمهر حسین‌پور طراحی شده است‌. در این آلبوم نوازندگانی همچون میثم مروستی، هومن نامداری، بابک ریاحی‌پور، فیروز ویسان‌لو با چاووشی همکاری داشتند‌. حجت اشرف‌زاده نیز در بخش آوا در آلبوم همکاری کرده است‌. آلبوم پاروی بی‌قایق توسط موسسه تصویرگستر پاسارگاد منتشر شده است‌.

انتقاد تند بن افلک از بیل مائر به دلیل توهین به اسلام و مسلمانان
مهر- توهین به مسلمانان در یک شوی زنده شبانه آمریکایی آنقدر بی‌پرده بود که موجب انتقاد تند بن‌افلک بازیگر‌ هالیوودی شد‌.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ‌هالیوود ریپورتر، بن‌افلک و بیل مائر مشخصا دیدگاه‌های متفاوتی درباره اسلام دارند‌. افلک ستاره فیلم «دختر گمشده» که به تازگی اکران شده، در برنامه شوی زنده شبانه با بیل مائر حاضر شد و وقتی احساس کرد که مائر و مهمانش سام هریس تصویری بیش از حد، کلی و منفی درباره معتقدان به دین اسلام ارایه می‌کنند، مخالفت خود را با آنها نشان داد‌. هریس در یکی از نظرهای خود گفت که باور دارد آمریکایی‌ها به یک باور فرهنگی ترس و نفرت از مسلمانان و اسلام رسیده‌اند و افلک هم در پاسخ به او گفت: آیا شما شخصی هستید که عقاید مدون اسلام را کاملا درک ‌کنید؟افلک در ادامه صحبت‌هایش و در پاسخ به مائر و هریس گفت: این حرف‌ها زشت و نژادپرستانه است‌. مثل این می‌ماند که به کسی بگویید ‌ای یهودی حیله‌گر‌. مائر هم به افلک گفت که اصلا به این حرف‌ها گوش نمی‌کند‌.

نمایشگاه شاهنامه برای کودکان
موسسه فرهنگی موزه‌های بنیادمستضعفان درآستانه روز جهانی کودک و با هدف حمایت از کودکان کار و خیابان « نمایشگاه شاهنامه برای کودکان» را برگزار می‌کند‌. نمایشگاه خیریه مذکور با پشتیبانی اداره خزانه‌های موسسه با هدف شناساندن شاهنامه به کودکان و نمایش تخیلات آنها روی بوم‌های نقاشی برپا و تمامی منافع حاصل از فروش نقاشی‌های کودکان به کودکان کار و خیابان اختصاص داده می‌شود. علاوه بر آن تعدادی از آثار هنرمندان آزاد همسو با این حرکت فرهنگی و انسان‌دوستانه به معرض نمایش و فروش گذاشته می‌شود و مراسم شاهنامه‌خوانی و اجرای نمایش‌های متنوع از دیگر برنامه‌های فرهنگی پیش‌بینی شده این نمایشگاه است‌.  نمایشگاه «شاهنامه برای کودکان» در محل گالری ساختمان دفینه، واقع در خیابان میرداماد جنب بانک سینا روز جمعه مورخ 18 مهرماه از ساعت 10 صبح به مدت یک روز برگزار می‌شود‌‌.



8

$
0
0

موراکامی، ناکام بزرگ نوبل ادبیات؛ پاتریک مودیانو فرانسوی نوبل را به خانه برد

نوبل ادبیات را باید مهم‌ترین جایزه ادبی جهان بدانیم. جایزه‌ای که هر ساله نام نویسنده‌ای بزرگ را رویش هک می‌کنند و این چنین او در تاریخ ماندگار می‌شود. خیلی‌ها امسال منتظر بودند جایزه نوبل روی خوشی به نویسندگان آسیایی نشان دهد و هوراکی موراکامی، رمان‌نویس ژاپنی که خیلی‌ها او را بخت اول نوبل امسال می‌دانستند، جایزه را به خانه ببرد اما این‌طور نشد، پاتریک مودیانو فرانسوی در حالی که اسمش بین بخت‌های نوبل نبود، از سطرهای کتابش بیرون آمد و جایزه را از آن خود کرد.
آکادمی سوئدی در مراسم معرفی برنده نوبل ادبیات 2014 «هنر خاطره‌پردازی و سادگی سطح‌ بالای» پاتریک مودیانو فرانسوی را ستود و او را شایسته دریافت مهم‌ترین جایزه ادبی جهان دانست.مودیانو 69 ساله پانزدهمین نویسنده فرانسوی است که جایزه 700 هزار پوندی نوبل را به خود اختصاص می‌دهد. او با کسب این افتخار دنباله‌روی راه «آندره ژید»، «آلبر کامو» و «ژان پل سارتر» شده است.
پیتر انگلوند، دبیر دایمی آکادمی نوبل درباره این انتخاب گفت: مودیانو نویسنده‌ای قابل دسترسی است و کارهای او دشوار نیستند. می‌شود گفت نگاه او خیلی ساده است، چون سبک شسته‌رفته، ساده و بی‌آلایشی دارد. اگر صفحه‌ای از یک کتاب را باز کنید، می‌شود حدس زد متن آن از مودیانو است؛ خیلی ساده، با جملات کوتاه و بی‌پیرایه ... اما کارهای او در عین سادگی خیلی سطح‌ بالا هستند.
انگلوند در ادامه سخنانش مودیانو را «مارسل پروست» دوران خود خواند و افزود: این پروژه متفاوتی است که زمانی پروست آن را به دست گرفت. یکی از موضوعات محوری کارهای مودیانو مشکلات بازگشت به گذشته است؛ عدم دسترسی به گذشته، درک نکردن و عدم موفقیت در تسلط بر آن.
اما برنده نوبل شدن مودیانو چندان هم غافلگیرکننده نبود. وب‌سایت معروف «لد بروکس» او را چهارمین شانس کسب نوبل ادبیات 2014 دانسته بود. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شد هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی یا «نگوگی وا تیونگ» کنیایی در این دوره جایزه را به خانه ببرند. در سال‌هایی معرفی برنده نوبل در آکادمی استکهلم تعجب آنهایی را که انتظار داشتند نویسنده مردی سفیدپوست و اروپایی این افتخار را از آن خود کند، برمی‌انگیخت. سال گذشته، «آلیس مونرو» داستان‌نویس زن کانادایی به‌عنوان برنده معرفی شد.
انگلوند درباره برگزیدن برنده این دوره گفت: ما براساس نقل‌قول‌ها کار نمی‌کنیم. تنها تلاش داریم جایزه را به بهترین نویسنده اعطا کنیم و خیلی خودمان را درگیر مسایلی از این دست که امسال باید جایزه را به نویسنده‌ای از فلان قاره یا جنسیت بدهیم، نمی‌کنیم.
فرانسوا هولاند، رییس‌جمهور کشور فرانسه هم در تبریک این افتخار بین‌المللی گفت: جمهوری فرانسه از دریافت این امتیاز بین‌المللی که همان اعطای جایزه نوبل به یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان ماست، به خود افتخار می‌کند. پاتریک مودیانو پانزدهمین فرانسوی است که چنین افتخار بزرگی را کسب کرد و با این کار تاثیر بسزای ادبیات ما را تایید کرده است.
به گزارش گاردین، مانوئل والس، نخست‌وزیر این کشور نیز در پیامی، مودیانو را «نویسنده‌ ادبیات موجز و نافذ» توصیف کرده و گفته است: مودیانو بی‌شک یکی از بزرگ‌ترین نویسندگان ما طی سال‌های اخیر است.
مودیانو که فردی خجالتی محسوب می‌شود و کمتر در مجامع عمومی حضور فعال دارد، هنوز هیچ اظهارنظری درباره برنده‌شدنش نکرده و آکادمی نوبل هم هنوز موفق به برقراری تماس با او نشده‌ است.
«خیابان بوتیک‌های تاریک»، «محله گمشده»، «سفر ماه عسل»، «تصادف شبانه»، «آه ‌ای سرزمین محبوب من» و «افق» از معروف‌ترین آثار برنده نوبل ادبیات 2014 محسوب می‌شوند.
پاتریک مودیانو جایزه‌ خود را روز دهم دسامبر در مراسم رسمی که همزمان با سال‌روز درگذشت «آلفرد نوبل»، بنیان‌گذار شش جایزه بین‌المللی نوبل است، دریافت خواهد کرد.
از برنده نوبل ادبیات بیشتر بدانیم
خجسته کیهان می‌گوید: پاتریک مودیانو، برنده جایزه نوبل ادبیات 2014، نویسنده مهمی است که نثرش مثل کریستال روشن است و آثارش مثل موسیقی در ذهن می‌ماند.
این مترجم ادبیات فرانسه درباره پاتریک مودیانو گفت: مودیانو 69 ساله و فرانسوی است اما پدری ایتالیایی دارد و قبل از گرفتن نوبل، جایزه‌های مهمی را دریافت کرده است. آخرین جوایز خود را هم سال 2012 از اتریش و سال 2010 از فرانسه گرفته است. وی جایزه‌های مهمی چون گنکور و جایزه آکادمی ملی فرانسه را هم در کارنامه‌اش دارد.
وی افزود: آکادمی نوبل دلیل اهدای این جایزه به مودیانو را پرداختن او به گم‌شدگی هویت انسان دانسته‌ است. گم‌شدگی تم اصلی آثار اوست. شهرت او به این دلیل است که از حمله نازی‌ها به فرانسه نوشته‌ و زندگی کلیمی‌ها را شرح داده است.
کیهان یکی از وقایع مهم زندگی مودیانو را آشنا شدن او با رمون کنو دانست و گفت: کنو دوست مادر مودیانوست و حتی به او تدریس خصوصی می‌داده و وقتی می‌بیند او به نوشتن علاقه دارد، مودیانو را به نشر گالیمار در فرانسه معرفی می‌کند. این انتشارات اولین رمان او «میدان اتوال» را منتشر می‌کند که نام میدانی مهم در فرانسه است.
این مترجم درباره جایگاه این نویسنده در ادبیات فرانسه هم گفت: نویسنده‌ای که گنکور و جایزه آکادمی ملی فرانسه را ببرد که مهم‌ترین جوایز ادبی فرانسه هستند، مسلما نویسنده‌ای مهم است. وی 40 اثر شامل رمان، نمایشنامه، فیلمنامه و داستان کوتاه نوشته و درباره او می‌گویند نویسنده‌ای است که نثرش مثل کریستال روشن است و آثارش مثل موسیقی در ذهن می‌ماند.
مودیانو بعد از برنده نوبل شدن چه گفت؟
اولین سخنان «پاتریک مودیانو» بعد از برنده نوبل شدن که در مصاحبه‌ای تلفنی به زبان فرانسوی مطرح شد، از طریق وب‌سایت رسمی جایزه نوبل ادبیات منتشر شد.
پاتریک مودیانو نویسنده فرانسوی که 17 مهرماه جایزه نوبل ادبیات 2014 را به خود اختصاص داد، اولین مصاحبه‌اش را با «هلن هرنمارک» نماینده‌ جایزه نوبل به زبان فرانسوی و از طریق تلفن انجام داد.
متن این مکالمه تلفنی به شرح زیر است:
شما خبر برنده‌شدن‌تان را کجا شنیدید؟
راستش در خیابان بودم. بله در خیابان بودم که دخترم به من اطلاع داد.
اوه! دخترتان به تلفن همراه‌تان زنگ زد؟
بله، خیلی تحت‌تاثیر قرار گرفتم. این خبر به‌طور خاصی برایم لذت‌بخش بود چرا که من یک نوه‌ سوئدی دارم.
شما کجا بودید؟ در مرکز پاریس؟ دقیقا در کدام خیابان؟
اوه! دقیقا کنار باغ «لوکزامبورگ» بودم.
کسب نوبل ادبیات برای‌تان چه معنایی دارد؟
اول از همه خیلی غیرمنتظره بود و جایزه‌ای بود که هرگز فکر نمی‌کردم دریافت کنم... این اتفاق واقعا روی من اثر گذاشت و مرا بسیار احساسی کرد.
شما زمان زیادی است که به نویسندگی مشغولید، چه می‌نویسید؟
خب، من خیلی زود یعنی در بیست‌ و چندسالگی نوشتن را شروع کردم. حالا دیگر خیلی وقت از آن زمان گذشته است. خیلی طبیعی است. آن هم بخشی از زندگی من شده است.
شما تاکنون 20 یا 30 کتاب نوشته‌اید. آیا کتاب به‌خصوصی است که برایتان لذت بیشتری به همراه داشته و بیش از دیگر کارهای‌تان برایتان مهم باشد؟
ببینید، خیلی سخت است. من همیشه حس می‌کردم دارم یک کتاب می‌نویسم. این به این معناست که 45 سال است در حال نگارش یک کتاب به روشی منقطع هستم. تو حتی خوانندگان خود را نمی‌شناسی.
حالا که در جهان مشهور شده‌اید، کدام‌یک از کتاب‌هایتان را به همه توصیه می‌کنید؟
من همیشه تصور می‌کنم که آن آخرین کتابم باشد.
عنوان آن چیست؟
نام این کتاب «برای این‌که در محله گم نشوی»(Pour  que tu ne te perdes pas dans le quartier) است و موضوع آن، از دست دادن چشم‌اندازهای اطراف‌مان است. آخرین کتاب همیشه آنی است که پیشنهادش می‌کنم، چون آن کتاب تو را ترک می‌کند...
آیا دوست دارید بیشتر بنویسید؟
بله، بله.
امشب را با خانواده جشن می‌گیرید؟
بله، بله می‌خواهم با خانواده‌ام باشم. با نوه‌ سوئدی‌ام که بسیار برایم شیرین است و مرا خیلی دوست دارد. من جایزه‌ام را به او تقدیم می‌کنم. هرچه باشد او اهل آن کشور است.
آیا در دسامبر به سوئد می‌روید؟
بله، بله حتما.
با تمام اعضای خانواده‌تان؟
(باخنده) بله. بله.
آیا خانواده بزرگی دارید؟
نه، نه واقعا. فقط دو دختر و یک نوه دارم. بنابراین خانواده‌مان چندان بزرگ نیست.
به گزارش وب‌سایت رسمی جایزه نوبل ادبیات، پاتریک مودیانو در پایان مصاحبه‌اش نگران پیچیده‌بودن حرف‌هایش بود و باز هم تکرار کرد از دریافت این افتخار بین‌المللی خیلی تحت تاثیر قرار گرفته است.

 

نظر محمد یعقوبی درباره بازسازی تئاتر شهر؛
مدیران پیش از تخریب به تاسیس فکر کنند

یک نمایشنامه‌نویس و کارگردان معتقد است مدیران هنری باید پیش از تخریب سالن در تئاتر شهر جایگزینی برای اجرای نمایش‌ها در نظر می‌گرفتند. این هنرمند همچنین بر شفاف‌سازی در زمینه آنچه قرار است در پایان کار رخ دهد تاکید کرد.
یعقوبی در رابطه با بازسازی تئاتر شهر اظهار داشت: قرار است دو سالن نمایش را از دست بدهیم و مسوولان هم برای آنچه در نظر دارند توجیه منطقی مطرح می‌کنند؛ اینکه ساختمان تئاتر شهر از نظر ایمنی دچار مشکلاتی است که می‌تواند برای حاضران در مجموعه خطر ایجاد کند. اما‌ای کاش به توجیه باور عمومی درباره آنچه قرار است رخ دهد هم فکر می‌کردند.
این نمایشنامه‌نویس و کارگردان ادامه داد: باور عمومی این است که هربار ساخت‌وسازی در تئاتر شهر اتفاق افتاد کار برخلاف انتظار خراب‌تر شد. به‌ویژه با تجربه سال 86 بازسازی تئاتر شهر که مشکلات ناشی از آن تا امروز هنرمندان و بنای ساختمان را آزرده است.
یعقوبی بر لزوم ارایه توضیحات توسط مسوولان بازسازی درباره آنچه قرار است در تئاتر شهر رخ دهد، تاکید کرد و اظهار داشت: در شرایط حرفه‌ای ابتدا 3D طرح موردنظر آماده می‌شود و کارشناسان و رسانه‌ها به سادگی می‌توانند نسبت به آنچه قرار است اتفاق بیفتد آگاهی پیدا کنند.
وی خاطرنشان کرد: اصلا درست نیست ابتدا برنامه و طرحی اجر شود، بعد به این نتیجه برسیم خرابکاری شده است. ساخت‌وساز در تئاتر شهر اصلا نباید به دست افراد نابلد بیفتد، به‌ویژه که طرح‌های دولتی به شدت مستعد چنین اتفاقی هستند؛ تجربه بازسازی قبل هم همین نکته را تایید می‌کند.
کارگردان نمایش «یک دقیقه سکوت» افزود: به نظرم بهتر بود مدیران ابتدا اصل شفاف‌سازی را در دستور کار قرار می‌دادند.
 قطعا امنیت تماشاگران و هنرمندان برای مسوولان اهمیت داشته که ترجیح دادند انتقادها را به جان بخرند و بازسازی را آغاز کنند اما بهتر بود اطلاعات بیشتری ارایه می‌کردند تا نگرانی‌ها برطرف شود.
یعقوبی همچنین ساخت دو سالن پیش از تخریب را در اولویت دانست و گفت: باتوجه به اینکه از کمبود زیرساخت و سالن مجهز رنج می‌بریم، بهتر بود مسوولان پیش از تخریب دو سالن مهم در تئاتر شهر به فکر ساخت می‌افتادند. چنان‌که شاهدیم محدوده چهارراه ولیعصر و کریمخان کاربری تئاتری پیدا کرده و در نظر گرفتن جایگزین کار چندان دشواری نبود.
این نمایشنامه‌نویس در پایان اظهار داشت: امروز در شرایطی قرار داریم که توقع خانواده تئاتر برای ساخت سالن جایگزین و استدلال معاونت هنری در زمینه امنیت بنا و مخاطب در تئاتر شهر به یک نسبت بر حق است.

 

رقابت 83 فیلم در بخش خارجی‌زبان اسکار
مهر- 83 کشور فیلم‌های خود را برای شرکت در بخش فیلم خارجی‌زبان هشتاد و هفتمین جوایز اسکار ارسال کرده‌اند که شمار آنها به طور مشخص از 76 فیلمی که سال گذشته فرستاده شده بود، پیشی می‌گیرد.
امسال چهار کشور جدید از جمله کوزوو، جزایر مالت، موریتانی و پاناما نیز برای اولین بار وارد این رقابت شده‌اند.
نکته جدید دیگر مراسم امسال این است که علاوه بر نام کشور برنده، نام کارگردان فیلم نیز روی مجسمه اسکار حک خواهد شد.
از ایران فیلم  «امروز» به کارگردانی رضا میرکریمی نامزد شرکت در این بخش شده است.
پنج مدعی نهایی برنده شدن جایزه اسکار فیلم خارجی زبان روز پانزدهم ماه ژانویه 2015 به همراه نامزدهای تمام بخش‌های دیگر مشخص خواهند شد اما یک هفته قبل از آن، آکادمی اسکار لیستی شامل 9 فیلم را که به مرحله نیمه‌نهایی انتخاب اسکار راه پیدا کرده‌اند، منتشر می‌کند.
هر کشور می‌تواند یک فیلم ارسال کند که انتخاب آن فیلم بر عهده خودش خواهد بود. هر فیلمی که در تقویم سال 2014 در ایالات‌متحده نمایش داده شود می‌تواند در بخش‌های دیگر اسکار نیز شرکت کند. آخرین فیلم خارجی‌زبان که موفق به دریافت نامزدی بهترین فیلم سال نیز شد، «عشق» محصول سال 2012 بود.
بخش اسکار خارجی‌زبان، از سال 1956 به وجود آمده و هر سال یک برنده انتخاب کرده است.
آخرین مهلت ارسال فیلم‌های خارجی زبان روز اول ماه اکتبر بود و از آن موقع تا به حال کمیته بررسی فیلم‌های خارجی‌زبان در حال مطالعه فیلم‌های ارسالی بود تا مطمئن شود که در عصر تهیه چند ملیتی فیلم‌ها، تمامی فیلم‌ها به اندازه کافی دین‌ خود را به کشورشان ادا می‌کنند. این کمیته همچنین تاریخ اکران فیلم‌ها در کشور خودشان (بین روزهای اول اکتبر 2013 تا سی‌ام سپتامبر 2014) را نیز مورد بررسی قرار داد.

شماری از فیلم‌های ارسال‌شده عبارتند از:
آرژانتین: «داستان‌های ماجراجویانه» به کارگردانی دامیان زیفرون/ بلژیک: «دو روز، یک شب» به کارگردانی ژان- پیر داردن و لوک داردن/ کانادا: «مامی» به کارگردانی زیویر دولان/ چین: «بلبل» به کارگردانی فیلیپ مویل
دانمارک: «غم و شادی» به کارگردانی نیلز مالمروس /فرانسه: «سن لوران» به کارگردانی برتراند بونلو
ایران: «امروز» به کارگردانی رضا میرکریمی/ لهستان: «آیدا» به کارگردانی پاول پاولیکوسکی
روسیه: «لویاتان» به کارگردانی آندری زویاگینتسف/ سوئد: «فورس ماژور» به کارگردانی روبن اوستلوند
نروژ: «1001 گرم» به کارگردانی بنت همر

نمایشگاهی از تصاویر خاطره‌انگیز  «خونه مادربزرگه»
ایسنا- خانه هنرمندان ایران این روزها میزبان مجموعه عکس‌های حمید جبلی از پشت صحنه مجموعه تلویزیونی «خونه مادربزرگه» و مجموعه پوسترهایی از تئاتر عروسکی در ایران است.
نمایشگاه عکس‌های حمید جبلی 17 مهرماه در تالار میرمیران خانه هنرمندان ایران با حضور این هنرمند افتتاح شد.
حمید جبلی درباره این تصاویر گفت: این عکس‌ها مجموعه تصاویری از برنامه تلویزیونی کودک «خونه مادربزرگه» است که 27 سال پیش ضبط شده است. این تصاویر به صورت نگاتیو گرفته شده‌اند و این نمایشگاه در برنامه‌های جنبی جشنواره بین‌المللی تئاتر عروسکی قرار دارد.
وی افزود: درباره گزینش عکس‌ها هم باید بگویم که من و ابراهیم حسینی، دبیر اجرایی این دو نمایشگاه، این گزینش را انجام دادیم و تصمیم داشتیم که عوامل پشت صحنه هم در عکس‌ها دیده شوند.
این کارگردان سینما و تلویزیون درباره انتقال این نمایشگاه از کاخ گلستان به خانه هنرمندان ایران گفت: این تصاویر در کاخ گلستان دیده نمی‌شدند بنابراین تصمیم گرفته شد که برای افزایش بازدیدکنندگان این آثار به خانه هنرمندان ایران منتقل شوند.
جبلی درباره نمایشگاه پوستر و تصویرسازی که در یکی دیگر از تالارهای خانه هنرمندان ایران در کنار این نمایشگاه عکس افتتاح شده است، گفت: ابراهیم حسینی آرشیو ارزشمند خود را در اختیار این جشنواره تئاتر عروسکی قرار داد و به پیشنهاد مرضیه برومند قرار شد که این تصاویر و مجموعه عکس‌های من به نمایش دربیاید.



8

$
0
0

انتخاب 30 اثر برگزیده جشنواره مقاومت؛ ایوبی: جامعه سینمای ایران به روح ایثار نیازمند است

30 اثر برگزیده از مجموعه آثار سینمای مقاومت 19 مهر ماه با حضور حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی و مدیران توسط موسسه رسانه‌های تصویری رونمایی شد.
حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی با اشاره به اهمیت سینمای دفاع مقدس گفت: کارهای جزیره‌ای و گروهی برای دفاع مقدس کافی نیست. لازم است اراده‌ها جمع شوند تا گوشه‌هایی از رشادت‌ها و فرهنگ تکرار نشدنی هشت سال دفاع مقدس را تصویر کنیم.
وی ادامه داد: در سالی که گذشت جلسات متعددی برگزار کردیم تا در دهه‌ای از 21 تا 31 شهریور با عنوان (راویان فتح) به استقبال جشنواره بروند اما تصمیم بر این شد که همه انرژی‌ها را برای جشنواره دفاع مقدس بگذاریم، امیدوارم که از سال‌های آینده این دهه اتفاق بیفتد.
ایوبی ادامه داد: ما همه تفاهمنامه‌ها و همدلی‌های مورد نیاز را انجام می‌دهیم تا دفاع مقدس از مهجوریت بیرون بیاید زیرا همه سینمای ایران خود را وام‌دار و وابسته به دفاع مقدس می‌دانند. اگر فضایی فراهم و ایجاد شود تا همه بتوانند در محیطی سرشار از صمیمیت که جز دفاع مقدس چیزی نیست فعالیت کنند آنگاه می‌توانیم حال و هوای دفاع مقدس را مرور کنیم.
وی اظهار کرد: از همه کارگردان‌ها و تهیه‌کنندگانی که خود را وقف این کار کرده‌ و اولویت خود را دفاع مقدس قرار داده‌اند، بسیار تشکر می‌کنم. امیدوارم که این جشنواره‌ها بهانه‌ای باشد تا این فیلم‌ها احیا شوند و فیلم‌هایی تولید شود تا ما دست پر جشنواره را برگزار کنیم و باعث افتخار ما باشد.
رییس سازمان سینمایی کشور بیان کرد: فیلم‌های دفاع مقدس حرف‌های گفتنی بسیاری دارد و برای دنیا جذاب و برای ما افتخار است. امیدوارم احیای این فیلم‌های دفاع مقدس، زبان همدلی و صمیمیت و ایثار را به تدریج در جامعه ایجاد کند زیرا جامعه سینمایی امروز نیازمند این است که خودبینی را کنار بگذاریم و ایثار کنیم. از نظر من کل سینمای ایران مقاومت است. مقاومتی در مقابل سینمای آمریکا که تمام جهان را تسخیر کرده است. ما خود را همراه و موظف می‌دانیم و امیدوارم این راه ادامه پیدا کند.
حسین مسافر آستانه، مدیر موسسه رسانه‌های تصویری نیز طی سخنانی با اشاره به چگونگی روند به سرانجام رساندن این مجموعه آثار گفت: در پی حمایت‌های سازمان به جهت برگزاری جشنواره سینمای مقاومت برنامه‌های متعددی از جمله افتتاحیه و اختتامیه و هفته‌های فیلم برگزار شد که یکی از این برنامه‌ها جمع‌آوری آثار 30 سال دفاع مقدس بود که وظیفه آن مستقیما به عهده موسسه رسانه‌های تصویری بود.
وی ادامه داد: این کار در ابتدا آسان به نظر می‌آمد اما وقتی وارد عمل شدیم به دشواری آن پی بردیم. شورایی مرکب از علیرضا داد، محمد احسانی، کمال تبریزی، سیمونیان و خود من تشکیل شد و به ارزیابی آثار سی سال دفاع مقدس پرداختیم. بررسی این آثار با یک جلسه مشاوره صورت گرفت و از بین تعداد زیاد این آثار سی اثر انتخاب شد و این گامی‌ برای مقدمه کارهای آینده خواهد بود و بیان می‌کنم که حفظ این آثار چقدر ضروری و لازم است.
مسافرآستانه افزود: بسیاری از این آثار اصلا در دسترس نیست یا به دلیل کیفیت پایین قابل بهره‌برداری نیست. ما از استفاده چهار فیلم‌ سایه‌های هجوم، حماسه مجنون، تویی که نمی‌شناسمت و براده‌های خورشید کاملا عاجز ماندیم و امیدوارم این چهار اثر در آینده قابل دستیابی باشد. برای جایگزینی این فیلم‌ها دو فیلم شورشیرین و 33 روز را انتخاب کردیم.
مدیر موسسه رسانه‌های تصویری اعلام کرد: قرار بود که این رونمایی همزمان با جشنواره مقاومت برگزار شود اما به دلیل زمانی که برای آماده‌سازی این فیلم‌ها صرف شد باعث تاخیر این رونمایی شد. از میان این سی فیلم منتخب، دو فیلم کوتاه اختصاص می‌یابد و همه فیلم‌ها به زبان انگلیسی و عربی زیرنویس شده‌اند.
محمدرضا شرف‌الدین، مدیر انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز با اشاره به اهمیت این مجموعه گفت: عرصه دفاع مقدس را از کلیت سینمای ایران جدا نمی‌دانم و همچنین سهم جداگانه‌ای برای آن قرار نمی‌دهم بلکه باید تناسبی برقرار باشد
در این مجموعه فیلم‌های «باشو غریبه‌ کوچک» بهرام بیضایی‌، «دیده‌بان» ابراهیم حاتمی‌کیا‌، «شور شیرین» جواد اردکانی‌، «بوسیدن روی ماه» همایون اسعدیان، «ترکش‌های صلح» علی شاه حاتمی‌، «حمله به اچ 3» شهریار بحرانی‌، «سفر به چزابه» زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور، «فرزند خاک» محمدعلی باشه آهنگر، «پرواز در شب» زنده یاد رسول ملاقلی‌پور، ‌«خداحافظ رفیق» بهزاد بهزادپور، «دوئل» احمدرضا درویش،
«سی و سه روز» جمال شورجه، «کانی مانگا» زنده‌یاد سیف‌الله داد، «اتوبوس شب» کیومرث پوراحمد، «اخراجی‌ها» مسعود ده‌نمکی، «روز سوم» محمد حسین لطیفی، «عقاب‌ها» ساموئل خاچیکیان، «کیمیا» احمد رضا درویش، «آژانس شیشه‌ای» ابراهیم حاتمی کیا، «دکل» عبدالحسن برزیده، «گیلانه» رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب، «لیلی با من است» کمال تبریزی، «مردی شبیه باران» سعید سهیلی، «بازی بزرگان» کامبوزیا پرتوی، «جنگ نفت‌کش‌ها» محمد بزرگ‌نیا، «روزهای زندگی» پرویز شیخ‌طادی، «سجاده آتش» احمد مرادپور، «هور درآتش» عزیزالله حمیدنژاد و همچنین دو دی وی دی فیلم کوتاه عرضه شده است. در این مراسم افرادی همچون حجت‌الله‌ ایوبی، محمد احسانی، محمدرضا جعفری جلوه، سردار جباری، علیرضا رضاداد، محمد خزاعی، محمدرضا شرف‌الدین، محمد بزرگ‌نیا، سعید سعدی، حبیب‌اله کاسه‌ساز حضور داشتند.

 

دوسالانه نقاشی دامون‌فر با استقبال بیش از ١۵٠٠ نفر آغاز به کار کرد
جوانان نقاش در آثارشان جامعه را نقد می‌کنند

نقاشی‌های جوانان زیر ٢۵ سال علاوه بر زیبایی‌های بصری، نقدی رک و صریح از جامعه انسانی دارند و عقل حکم می‌کند، جامعه شناسان و مسوولان با نگاهی تحلیل گرا از چنین رویدادهای هنری دیدن کنند.
سیف الله پویاراد، مدیر دوسالانه نقاشی دامون‌فر ویژه جوانان زیر ٢۵ سال ایران، با این سخنان پنجمین دوره این رویداد ملی را افتتاح کرد؛ استقبال خیره‌کننده نقاشان جوان و اساتید هنر، شبی باشکوه برای این افتتاحیه در گالری پردیس ملت رقم زد که دیدارکنندگان از آن به بیش از ١۵٠٠ نفر تخمین زده می‌شود.
پویاراد گفت: ٩۶ اثر هنری از ٩۵ هنرمند به بخش نهایی دامون فر رسیده اند، فقط کافی ست کنار این تابلوها قدم بزنید و از زاویه نگاه نقاشان جوان لذت ببرید؛ من به رشد خیره‌کننده نسل نوی نقاشی ایران که سال به سال در زمینه تکنیکی ارتقا می‌یابند امید بسته ام و یقین دارم جریان سیال و جوشان هنر ایران در منطقه یگانه و ممتاز است.
غلامرضا نامی یکی از اعضای شورای انتخاب آثار پنجمین دوره دوسالانه نقاشی دامون فر، هم در آیین افتتاحیه، سطح آثار راه یافته به نمایشگاه را بالا دانست و گفت: در این نمایشگاه شاهد نمایش مجموعه‌ای از تکنیک‌های مختلف و کانسپت‌های فکری متنوع از جوانان زیر 25 سال هستیم. آثار پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر در مقایسه با دوره‌های قبل از سطح کیفی بالایی برخوردار است.
وی در مورد معیار انتخاب آثار راه یافته، گفت: تعداد زیادی از آثار را بررسی کردیم و متمرکز بودیم اثری به نمایشگاه راه یابد که برآمده از افکار و ذهنیات خود هنرمند باشد به این معنا که کپی آثار هنرمندان دیگر و یا تقلیدی نباشد.
نامی افزود: با توجه به آنکه جوانان زیر 25 سال آثارشان را در این جشنواره ارایه می‌دهند انتظار نداشتیم که آثاری تا این اندازه حرفه‌ای را از آنها شاهد باشیم، بسیاری از آثار در این دوره به لحاظ کیفی از سطح توقع ما بالاتر بودند. جشنواره‌هایی از این دست که در برگیرنده آثاری با سطح کیفی بالا از هنرمندان زیر 25 سال است باید سرمشق هنرمندان جوان دیگر قرار گیرد و همه بدانند که اگر اثری در این نمایشگاه روی دیوار می‌رود بی‌دلیل نیست و حتما کیفیت لازم برای نمایش را داشته است.
نیلوفر قادری‌نژاد، نقاش صاحب سبک و از اعضای شورای انتخاب آثار پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر در مورد معیار انتخاب آثار گفت: من به همراه غلامرضا نامی و شهروز نظری شورای انتخاب آثار پنجمین دوره دامون‌فر را بر عهده داشتیم. با توجه به تنوع زیاد آثار سعی کردیم برای انتخاب کارها سلیقه‌ای عمل نکنیم و با دید باز آثار را گزینش کنیم.
دکتر بهنام کامرانی، نقاش، مدرس دانشگاه و از داوران دوره‌های پیشین دوسالانه نقاشی دامون فر هم در این افتتاحیه گفت: بسیار شگفت‌آور است که جوانان زیر 25 سال ایرانی تا این اندازه خوب کار می‌کنند. به نظرم در این دوره شاهد آثار متنوع‌تر و واقع‌گراتر نسبت به دوره‌های پیشین هستیم.
وی از اینکه دوسالانه نقاشی دامون‌فر حامی جریان نوگرای نقاشی ایران است، ابراز امیدواری کرد و گفت: حرکت جشنواره دامون فر قابل ارزش است زیرا بسیاری از جوانان به‌خصوص نقاشان شهرستانی از طریق جشنوار‌ه‌هایی چون دامون فر و برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی به جامعه هنری معرفی می‌شوند.
دوسالانه نقاشی دامون فر به همت گالری دامون‌فر و همکاری موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، کویلو ایران، فابرکاستل آلمان، کانسون و پ ب او فرانسه بر پا شده است و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت ١١ صبح تا ٩ شب از این آثار در گالری پردیس ملت دیدن کنند. این دوسالانه عصر دوم آبان‌ماه با برپایی آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگانش به کار خود پایان می‌دهد. گالری پردیس ملت در خیابان ولیعصر، ابتدای بزرگراه نیایش، روبه‌روی کردستان، پردیس سینما گالری ملت طبقه منفی دو واقع است.

 

«صدای آهسته برف» در ایرانشهر می‌پیچد
مهر- جابر رمضانی، کارگردان نمایش «صدای آهسته برف» با اشاره به اجرای این اثر نمایشی که درباره ریزش بهمن در آناتولی ترکیه است از 27 مهرماه در تماشاخانه ایرانشهر عنوان کرد که این نمایش تیرماه 94 در جشنواره «ایت سلف» لهستان شرکت خواهد کرد.
جابر رمضانی، کارگردان نمایش «صدای آهسته برف» درباره اجرای این اثر نمایشی گفت: این نمایش جدیدترین کار گروه تئاتر «سوراخ تو دیوار» است که مشترکا توسط من و پیام سعیدی نوشته شده و قرار است از 27 مهرماه در سالن استاد ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر به صحنه برود. همچنین پیش‌فروش بلیت این اثر نمایشی نیز از دوشنبه 21 مهرماه آغاز خواهد شد. وی درباره مضمون این اثر نمایشی توضیح داد: ترکیه، آناتولی، 2013، بارش برف بسیار زیاد است و کوچک‌ترین صدایی موجب ریزش بهمن می‌شود در چنین شرایطی زندگی خانواده‌ای که با این خطر مواجه هستند به تصویر کشیده شده است. رمضانی درباره حضور مخاطبان در این نمایش یادآور شد: در اجرای این نمایش ما با تماشاگران ویژه‌ای روبه‌رو هستیم چون مخاطب در این نمایش باید بسیار با حوصله و دقت با اثر روبه‌رو شود. چون در صورتی که این هوشمندی و دقت نظر را در اجرا رعایت نکنند ممکن است لذتی از نمایش نبرده و چیزی از ماجرا متوجه نشوند. مخاطب در این نمایش با زیبایی شناسی متفاوتی در زمینه صدا و تصویر روبه‌رو می‌شود. کارگردان نمایش «تیم شنا» درباره حضور خواننده گروه «پالت» در این اجرا گفت: امید نعمتی خواننده گروه موسیقی «پالت» در اجرای این نمایش مهمان ماست و با آهنگسازی پویا پورامین قطعاتی را می‌خواند. محمد چرمشیر نیز همچون نمایش قبلی ما «اسکیس» لطف کرده و دراماتورژی این اثر نمایشی را برعهده گرفته است و به شکل مستمر به ما مشاوره می‌دهد.

یکتا ناصر به «اَبله» پیوست
ایلنا-تصویربرداری «اَبله» به کارگردانی کمال تبریزی ادامه دارد و یکتا ناصر و هوتن شکیبا آخرین بازیگران اضافه شده به این مجموعه هستند. یکتا ناصر در اولین تجربه نمایش خانگی‌اش یکی از نقش‌های اصلی
به نام فرانک را بازی می‌کند و هوتن شکیبا هم که پیش از این در «طبقه حساس» به ایفای نقش پرداخته بود کاراکتری به‌نام مهرداد را بازی می‌کند. تصویربرداری «ابله» در لوکیشن خانه پریسا در حوالی طرشت ادامه دارد و‌هانیه توسلی و سیامک انصاری مقابل دوربین رفتند.
«ابله» با فیلمنامه‌ای از علیرضا طالب‌زاده، موضوعی کمدی دارد و روایت نویسنده‌ای به نام‌ هادی است که در نگارش فیلمنامه‌های پلیسی جنایی تخصص دارد. او درگیر ماجرای یکی از شخصیت‌های عجیبش به‌نام پریسا می‌شود.
عوامل اصلی مجموعه «اَبله» عبارتند از:
کارگردان: کمال تبریزی، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا سکوت، تدوین: سید جمال سید حاتمی، طراح گریم: مجید اسکندری، طراح صحنه و لباس: مجید لیلاجی، صدابردار: عباس رستگارپور، صداگذار: محمود موسوی‌نژاد، موسیقی: کارن همایونفر، برنامه‌ریز و دستیار کارگردان: علی جودی، مدیرتولید: مجید بذرپاش، منشی صحنه: سعیده دلیریان، عکاس: زهرا مصفا، جلوه‌های ویژه کامپیوتری: بهنام خاکسار، تیتراژ: شهاب نجفی، مشاور رسانه‌ای: مسعود نجفی، تهیه‌کننده: شرکت تصویرگستر پاسارگاد و محمد مسعود
بازیگران: مهران احمدی، ‌هانیه توسلی، احمد مهرانفر، بهنام تشکر، شبنم مقدمی، مجید صالحی، عیسی یوسفی‌پور، بهادر مالکی، هوتن شکیبا، نادر فلاح، نگین معتضدی، حسین محب‌اهری، مرتضی ضرابی، محسن یگانه، محسن رمضانی، شبیر پرستار، فهیمه موسوی، محمد ذوالفقاری و با حضور محسن تنابنده، سیامک انصاری و یکتا ناصر.

ملکه الیزابت به آنجلینا جولی لقب «بانو» داد
مهر- جولی بازیگر برنده جایزه اسکار با حضور در کاخ باکینگهام و با دریافت لقب «دیم» (بانو) که مترادف لقب شوالیه برای زنان است از سوی ملکه بریتانیا برای تلاش‌هایش تحسین شد.
خبر این تجلیل اوایل خرداد به جولی و سه بازیگر انگلیسی که به خاطر نقششان در خدمت به بشریت و هنر اهدا شده بود، منتشر شد و جولی در دیداری خصوصی با ملکه این مدال را دریافت کرد.
جولی 39 ساله به عنوان نماینده سازمان ملل این لقب را برای تلاش‌هایی که برای حمایت از زنان در طول جنگ‌ها انجام داده، پس از اینکه یک هفته در لندن به‌سر برد تا در نشست بین‌المللی خشونت جنسی علیه زنان در جنگ‌ها شرکت کند، برای دریافت این لقب انتخاب شد. او یکی از میزبانان این نشست بود که با حضور بیش از 300 تن از چهره‌های برجسته سیاسی جهان و با سخنان وی در لندن شروع به کار کرد.
جولی که جایزه اسکار نقش مکمل را در سال 2000 برای بازی در فیلم «دختر از هم گسیخته» دریافت کرده، در بسیاری از نقش‌هایی که بازی کرده نیز بر بشردوستی تاکید کرده است. او گفت دریافت چنین افتخاری که در ارتباط با مسایل خارجی است برای من خیلی اهمیت دارد چون آرزویم این است که حرفه‌ام در خدمت آن باشد.



8

$
0
0

سخنگوی کانون کارگردانان سینما مطرح کرد؛ تصمیم‌گیرنده امور فرهنگی،وزارت ارشاد است

در پی انتشار نامه کانون کارگردانان سینمای ایران از سوی سازمان سینمایی درباره حواشی فیلم‌های مشکل‌دار، همایون اسعدیان توضیحاتی داد‌. سخنگوی کانون کارگردانان سینمای ایران گفت: ارتباط هر صنفی همچون کانون کارگردانان با مسوولان سینمایی یک وقت‌هایی و به مصلحت‌هایی به شکل نامه و جلسات مشترک است که لزوما ضرورتی نیست که علنی شود‌‌. کانون کارگردانان علاقه‌مند بود درباره برخی حواشی این روزها که برخی گروه‌ها، فشارهایی برای اکران نشدن برخی فیلم‌ها به وزارت ارشاد آورده‌اند، نقطه‌نظراتش را به رییس سازمان سینمای اطلاع دهد‌.
وی ادامه داد: کانون کارگردانان برای حفظ آرامش مصلحت را در این دید که به صورت یک نامه و نه به شکل بیانیه این مسایل را مطرح کند، البته در این نامه مطلب خاص و پنهانی نبوده است‌‌. مسوولان سینمایی خودشان ترجیح دادند این نامه را روی سایت بگذارند و دیدیم بلافاصله پس از انتشار در رسانه‌ها، مورد سوءاستفاده گروهی هم قرار گرفته است‌.
اسعدیان گفت: حرف کانون کارگردانان حرف خیلی روشنی است و بر این موضوع تاکید دارد که تصمیم‌گیرنده امور فرهنگی، وزارت ارشاد است و دیگر مراکز در حد گفت‌وگو می‌توانند با سازمان سینمایی وارد بحث شوند اما اینکه بخواهند تعیین‌تکلیف کنند از مسیر قانون‌گرایی خارج می‌شود‌‌.
حرف ما برای فیلم‌ خاصی نیست بلکه برای کل سینماست‌‌. امیدواریم مسوولان با وجود فشارهایی که بر آنها وارد می‌شود به این اصل اساسی پایبند باشند‌. سخنگوی کانون کارگردانان در پاسخ به اینکه چرا نخواستید نامه از سوی خود کانون کارگردانان رسانه‌ای شود، گفت: همچنان باور و اعتقاد ما این بوده که عده‌ای علاقه‌مند آرامشی را که در فضای سینمایی حاکم شده است را ملتهب کنند و در این شرایط کانون کارگردانان خواست در عین اینکه موازین خودش را حفظ می‌کند و نقطه نظراتش را مطرح می‌کند، درگیر حواشی بیرونی نشود‌. اسعدیان یادآور شد: در موارد دیگری هم بوده که گفت‌وگوها و درخواست‌های کانون کارگردانان با سازمان سینمایی داشته که لزومی ندیدیم آنها را علنی کنیم بنابراین فقط همین یک مورد اخیر نبوده است‌.
سخنگوی کانون کارگردانان در پاسخ به اینکه چرا نام فیلم‌ها را نمی‌آوردند گفت: نام دو فیلم الان مطرح است ولی برخی گروه‌ها و سایت‌های خاص ادعای 9 فیلم دارند بنابراین ترجیح ما این است که به کلیت سینما فکر کنیم و همان‌طور که در دوره آقای شمقدری هم همین اعتقاد و باور را داشتیم که وقتی فیلمی از فیلتر شورای پروانه نمایش می‌گذرد، حق دارد در تمام سینماها اکران شود، الان هم بر همین موضوع تاکید داریم چون در شورای پروانه نمایش طیف‌های مختلف از حاکمیت حضور دارند و نقطه‌نظراتشان را هنگام مجوز دادن به یک فیلم مطرح کردند بنابراین نباید دیگر اما و اگری باشد‌. به تازگی کانون کارگردانان سینمای ایران با انتشار نامه‌ای به حجت‌الله ایوبی از وی خواستند تا در مقابل فشار‌ها برای اکران نکردن بعضی از فیلم‌ها تسلیم نشود‌.
در این نامه که روابط‌عمومی سازمان سینمایی آن را منتشر کرده، آمده است: «متاسفانه مدتی است شاهد فشارهای روز افزون بر شما و سازمان سینمایی در رابطه با اکران چند فیلم سینمایی هستیم؛ فشارهایی که عمدتا توسط جریان‌های حاضر و غیرمسوول و خارج از روال طبیعی اعمال می‌شود‌‌. باور ما این است که حفظ شان و جایگاه مدیران سینمایی وابسته به پایداری آنها بر قوانین و تصمیمات اصولی است که اتخاذ کرده‌اند.»
در ادامه این نامه آمده است: «عدم نمایش فیلم‌هایی که دارای پروانه نمایش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند به دلیل سلایق عده‌ای معدود صرفا باعث تزلزل جایگاه مدیریتی شما و ایجاد جو ناامنی در فضای سینمایی کشور می‌شود‌‌. ما مصرانه از شما می‌خواهیم تا با اجرای صریح قانون و پایداری بر تصمیماتتان و عدم تمکین در برابر خواسته‌های فراقانونی فضایی امن و آرام را برای سینماگران این مرز و بوم فراهم سازید که در این مسیر کانون کارگردانان سینمای ایران درکنار شما خواهد بود.»

 

کیتارو به تهران رسید
«کیتارو» نوازنده شهیر ژاپنی پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره به تهران رسید‌. به گزارش ایسنا، این هنرمند برجسته بامداد روز دوشنبه 21 مهرماه از فرودگاه امام‌خمینی‌(ره) وارد تهران شد و این درحالی بود که پیروز ارجمند، مدیرکل دفتر موسیقی به استقبال این هنرمند آمد‌. همچنین چهار نفر از نوازندگان اصلی کیتارو نیز عصر یکشنبه 20 مهرماه وارد تهران شده بودند‌‌. قرار است این هنرمند به همراه تعدادی از نوازندگان ارکستر سمفونیک سابق در 23، 24 و 25 مهرماه در تالار وزارت کشور کنسرت داشته باشند‌. کیتارو که با همسرش به تهران آمده است در سخنانی گفت: برای حضور در ایران تپش قلب داشتم و آنقدر هیجانم زیاد است که دوست دارم زودتر با تماشاگران در کنسرت دیدار کنم‌. وی همچنین اظهار امیدواری کرد تا در فرصتی کمی که در ایران است، بتواند موسیقی غنی ایرانی را بشنود‌. کیتارو متولد سال 1953 میلادی در شهر تویوهاشی ژاپن است‌. وی اولین‌بار با خریدن یک گیتار و بدون هیچ معلمی نوازندگی را تجربه کرد‌‌. وی که اکنون به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین آهنگسازان جهان شناخته می‌شود‌، سواد موسیقی به معنای کلاسیک ندارد و به گفته خودش‌ آموخته است که فقط به گوش و احساسات خود اعتماد کند‌. این چهره مشهور دنیای موسیقی که اکنون ساکن شمال سانفرانسیسکو (آمریکا)ست،‌ پس از آشنایی با ساز جادویی‌ «سینتی سایزر» به‌طور جدی قدم به عرصه موسیقی جهان نهاد‌. وی پس از آشنایی با گروه «خانواده خاور دور» و تور سراسر اروپا،‌ اولین آلبوم خود را در سال 1976 منتشر کرد‌‌. «داستان ماه کامل» و «بهشت» از نخستین آلبوم‌هایش هستند‌. کیتارو پس از همکاری در ساخت موسیقی سریال مستند «جاده ابریشم» به شهرت و محبوبیتی بین‌المللی دست پیدا کرد و سرانجام جوایز معتبر «گرمی» و «گلدن گلوب» را از آن خود نمود‌.
ساخت موسیقی فیلم «بهشت و زمین» به کارگردانی «اولیور استون» از کارهای کیتارو است‌‌. وی تاکنون 30 آلبوم منتشر کرده که بسیاری از آنها جزو پرفروش‌ترین آثار موسیقی جهان بوده‌اند‌. کریس دی‌برگ، ریچارد کلایدرمن، نادر عباسی، مورات ککیلی و آرکادی ولدوس از جمله هنرمندان خارجی بودند که قرار بود در سال‌های گذشته در ایران کنسرت داشته باشند اما این اجراها به دلایل نامعلوم هیچ‌وقت برگزار نشدند‌.

 

توسط دبیرخانه جشنواره کودک و نوجوان همدان صورت گرفت؛
معرفی نامزدهای بخش‌کودک، نوجوان و خیابانی
ایلنا- کاندیداهای دریافت جایزه در بخش‌های مختلف بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان اعلام شد‌.
در بخش مسابقه کودک، نمایش «استخوان ماهی جادویی» به کارگردانی احسان مجیدی، نمایش «گروفالو» به کارگردانی آرش شریف‌‌زاده، نمایش «یک بشقاب ماکارونی پیچی» به کارگردانی سیدجواد رحیم‌زاده، نمایش «قلی قلنبه» به کارگردانی رضا جوشعار و نمایش «دختر کدو تنبل» به کارگردانی علی پاکدست و مریم اقبالی کاندیدای دریافت جایزه در بخش‌های مختلف این رویداد هستند‌.
در بخش مسابقه نوجوان، نمایش «رویای کاغذ» به کارگردانی رضا فقیهی، نمایش «هورشید» به کارگردانی نصیر احمد ملازهی، نمایش «به کفشهایت نگاه کن» به کارگردانی حمیدرضا حاجی‌ملاحسینی و نمایش «من و کوزه» به کارگردانی فرزاد لباسی کاندیدای دریافت جایزه در بخش‌های مختلف بیست یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان هستند‌. در بخش مسابقه خیابانی، نمایش «غذاهای خوشمزه» به کارگردانی نرگس خاک کار، نمایش «خطوط سفید» به کارگردانی محمدرضا جعفری لفوت، نمایش «کنترل+ خم = کنترل خشم» به کارگردانی مسلم نوری، نمایش «دلقکها» به کارگردانی امیرحسین شفیعی، نمایش «وقتی که زال کوچک بود» به کارگردانی حامد ترابی کاندیدای دریافت جایزه معرفی شدند‌. مراسم اختتامیه بیست‌ویکمین جشنواه بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان 18 دوشنبه 21 مهرماه در تالار بوعلی سینای همدان برگزارمی شود‌.

اهدای جایزه چاپلین به رابرت ردفورد
مهر- رابرت ردفورد، بازیگر و کارگردان به زودی جایزه چاپلین را نیز به فهرست دستاوردهایش اضافه خواهد کرد‌.
انجمن فیلم آمریکا رابرت ردفورد، برنده دو جایزه اسکار را به عنوان چهره بعدی که شایسته دریافت جایزه چاپلین است، انتخاب کرد‌.
چهل‌ودومین جایزه چاپلین در مراسم انجمن فیلم در لینکلن سنتر و در جشن جایزه چاپلین به ردفورد اهدا می‌شود‌‌. این مراسم در تاریخ 27 آوریل 2015 برگزار می‌شود تا از یک عمر دستاوردهای هنری این کارگردان قدردانی شود‌.
آن تننباوم، رییس این انجمن گفت: این هیات خوشوقت است که ردفورد برنده بعدی ما خواهد بود‌‌. وی افزود: او نه تنها چهره‌ای بین‌المللی و بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده‌ای محبوب است بلکه باید گفت شاید هیچ هنرمندی حتی چارلی چاپلین نتوانسته‌ است به صورت فردی به اندازه او فیلم مستقل ساخته باشد‌.
وی افزود: جهان سینما به خاطر تلاش او واقعا غنی‌تر شده است‌.
ردفورد که جشنواره فیلم ساندنس را از سال 1978 به راه انداخته، آخرین بار در فیلم «کاپیتان آمریکا: سرباز زمستان» روی پرده رفت‌.
جشن جایزه چاپلین از سال 1972 هر سال از سوی انجمن فیلم آمریکا برگزار می‌شود‌‌.
 این جایزه پس از آن که چارلی چاپلین پذیرفت تا برای دریافت این جایزه از تبعید به آمریکا بازگردد و جایزه‌اش را دریافت کند، به نام او خوانده شد و پس از آن هر سال به نام او اهدا شد‌.

8

$
0
0

مهرجویی با اشاره به اکران برخی فیلم‌های مجوزدار؛ وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد چیست؟!

حاشیه‌های پیش آمده بر سر راه اکران برخی از فیلم‌ها به تازگی صدای کارگردان‌های سینما را در آورده است‌، در این رابطه مهرجویی هم اعلام نظر کرد.
داریوش مهرجویی تاکید کرد: آنهایی که با تصمیم‌ها و مجوزهای سازمان سینمایی مخالفت می‌کنند در واقع به نوعی ماهیت وزارت ارشاد را نفی می‌کنند. انگار کسی نیست که به اینها بگوید اصلا به شما چه؟ مگر تخصص دارید که درباره کیفیت یا نمایش دادن فیلم‌ها اظهارنظر می‌کنید؟ در سینمای ایران روند این گونه است که هر کسی بخواهد فیلمی بسازد باید مراحلی را طی کند. نخست آنکه سناریوی خود را برای کسب پروانه ساخت ارایه کند تا توسط اعضای شورای مربوط بررسی و تصویب شود. پس از آن و هنگامی که فیلم به طور کامل ساخته شد، مجوز نمایش داده می‌شود و بعد ممکن است در جشنواره نمایش داده شود و حتی جایزه هم بگیرد که این اتفاق هم با نظر هیات داوران رخ می‌دهد و مساله مهم‌تر این است که پای تمام این مجوزها مُهر و امضای مدیران سازمان سینمایی وزارت ارشاد و کارکنان مربوط درج می‌شود.
وی ادامه داد: اما نکته اینجاست که نمی‌دانم چه می‌شود در لحظه آخر که قرار است فیلم اکران شود، عده‌ای مخالفت می‌کنند و نتیجه این می‌شود که انگار تمام آن امضاها و مهرها بی‌جهت بوده‌ است.
مهرجویی اظهار کرد: اگر یک سناریو مشکل دارد، باید از همان ابتدا گفته شود که مشکل چیست تا آن را حل کنند، اما وقتی مُهر تاییدی به آن زده می‌شود باید آن را قبول داشته باشند، چون بی‌اعتنایی به این امضاها بی‌احترامی و توهین به کارمندانی است که آن را به دقت بررسی کرده و نظر خود را بیان کرده‌اند.
این کارگردان که فیلم «سنتوری»‌اش هشت سال قبل در اولین روز نمایش از پرده سینماها پایین کشیده و اکران عمومی آن لغو شد، با تاکید بر اینکه وظیفه وزارت ارشاد احترام به مُهر و امضای کارمندان خود و حمایت از آنهاست، گفت: باید این موضوع مشخص شود که بالاخره وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد چیست‌ چون با اتفاقاتی که برای اکران برخی فیلم‌ها رخ داده و مخالفت‌هایی که صورت گرفته و فشارهایی که خارج از مجموعه وزارت ارشاد وارد می‌شود، پروانه ساخت و نمایش فیلم‌ها بی‌اعتبار و بی‌معنا می‌شود؛ ‌یعنی اینکه به تمام آنهایی که ساعت‌ها وقت صرف کرده‌اند، فیلمنامه‌ای را خوانده‌اند، نظر مثبت خود را اعلام و مجوز صادر کرده‌اند توهین می‌شود و کارشان از اعتبار می‌افتد.
مهرجویی بیان کرد: آنقدر همه چیز در هم و برهم شده که هر کسی می‌تواند اظهار نظر کند و انگار کسی نیست که به اینها بگوید اصلا به شما چه؟ مگر تخصص دارید که درباره کیفیت یا نمایش دادن فیلم‌ها اظهارنظر می‌کنید؟ این در حالی است که هر کسی در حوزه خود وظایفی دارد و باید در همان حیطه مشغول به کار باشد.
وی در این‌باره اضافه کرد: تمام این تصمیمات باید در حوزه وزارت ارشاد گرفته شود و هر نهاد یا وزارتخانه‌ای خارج از وزارت فرهنگ نمی‌تواند در کار آن دخالت کند؛ همان‌طور که وزارت فرهنگ و ارشاد هیچ گاه در کار وزارتخانه‌های دیگر دخالت نمی‌کند و مثلا هنگام فرو ریختن یک پل یا پیدا شدن حفره‌ای در اتوبان اظهارنظر یا اقدام به اخراج پیمانکار نمی‌کند.
مهرجویی در پایان درباره اخباری که اخیرا از ساخت فیلم جدیدش منتشر شده است به ایسنا گفت: چند فیلمنامه را آماده ساخت دارم که یکی از آنها «سنتوری 2» است،‌ اما اینکه کدامیک از آنها را ابتدا خواهم ساخت به شرایط بستگی دارد.همچنین در همین راستا کانون کارگردانان خانه سینما در پی حواشی پدید آمده بر سر راه اکران چند فیلم، نامه‌ای به رییس سازمان سینمایی نوشتند.
شورای مرکزی کانون کارگردانان سینمای ایران در نامه‌ای به دکتر حجت‌الله ایوبی خواستار تسلیم نشدن مجموعه مدیریتی سینما در مقابل خواسته‌های فراقانونی برخی برای اکران نشدن تعدادی از فیلم‌های دارای پروانه نمایش شدند.
در متن این نامه است:
«متاسفانه مدتی است شاهد فشارهای روزافزون بر شما و سازمان سینمایی در رابطه با اکران چند فیلم سینمایی هستیم؛ فشارهایی که به طور عمده توسط جریان‌های حاضر و غیرمسوول و خارج از روال طبیعی اعمال می‌شود. باور ما این است که حفظ شان و جایگاه مدیران سینمایی وابسته به پایداری آنها بر قوانین و تصمیات اصولی است که اتخاذ کرده‌اند.
عدم نمایش فیلم‌هایی که دارای پروانه نمایش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند به دلیل سلائق عده‌ای معدود، تنها باعث تزلزل جایگاه مدیریتی شما و ایجاد جو ناامنی در فضای سینمایی کشور می‌شود.
ما مصرانه از شما می‌خواهیم تا با اجرای صریح قانون و پایداری بر تصمیماتتان و عدم تمکین در برابر خواسته‌های فراقانونی، فضایی امن و آرام را برای سینماگران این مرز و بوم فراهم کنید که در این مسیر کانون کارگردانان سینمای ایران در کنار شما خواهد بود.»
این نامه نوزدهم مهرماه 1393 به دست رییس سازمان سینمایی
رسیده است.

جشنواره سی و یکم فیلم کوتاه تهران آغاز به کار کرد
مهر- سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران روز گذشته 22 مهرماه با حضور حبیب ایل‌بیگی دبیر این دوره از جشنواره، جمعی از مدیران انجمن سینمای جوان، مهمانان خارجی و برخی از فیلمسازان در پردیس سینمایی ملت افتتاح شد.مراسم افتتاحیه سی و یکمین جشنواره «فیلم کوتاه تهران» پس از حضور دست‌اندرکاران این جشنواره بر سر مزار شهدای گمنام به خاک سپرده شده در مسجد بلال، در پردیس سینمایی ملت بدون هیچ سخنرانی و با اجرای موسیقی اقوام مختلف آغاز شد. در این مراسم قوم کرد در حالی که لباس‌های محلی این خطه از سرزمین ایران را به تن داشتند‌ به اجرای مراسم آیینی سنتی کردستان پرداختند.
پس از برگزاری مراسم آیینی سنتی قوم کرد به سرپرستی علی زهیرنیا جمع حاضر در محوطه پردیس سینمایی ملت به سمت سالن نمایش فیلم حرکت کردند و به تماشای فیلم «میزبان» به کارگردانی امید عبدالهی نشستند.
در این مراسم حسن دزواره رییس بخش بین‌الملل «فیلم کوتاه تهران»، سعید پوراسماعیلی معاون فرهنگی و آموزش انجمن سینمای جوان، علیرضا کریمی صارمی مدیر آژانس «عکس ایران»، حسین علاءالدین عضو هیات مدیره و مشاور عالی مدیرعامل انجمن سینمای تهران، آرش رصافی معاون تولید انجمن و جمعی از مهمانان خارجی حضور داشتند.

 

نقاشی‌های متفاوتی از عینک

ایسنا- یک هنرمند با سوژه قرار دادن «عینک» در نقاشی‌هایش، نمایشگاه متفاوتی را در گالری «اثر» برگزار کرده است.
گالری «اثر» این روزها میزبان نمایشگاهی از نقاشی‌های «مینا نوری» است. شخصیت اصلی کارهای تازه این هنرمند، عینک است که نمادی برای دعوت به درست دیدن اشیا و دنیای اطراف به‌شمار می‌رود.
وی در مجموعه اخیرش، نقاشی را با تکنیک مونوپرینت همراه کرده است. در این آثار، عینک‌ها با جزییات در معرض دید قرار گرفته و هر بار در کادری متفاوت به تصویر کشیده شده‌اند. در یک تصویر، فقط دسته عینک را می‌بینیم و در تصویری دیگر یکی از شیشه‌های آن را، انتخاب این بخش‌ها در هر تابلو به آن، شخصیت و هویتی خاص و بیانگرا بخشیده است.عنصر دیگری که همراه عینک دیده می‌شود، پارچه‌ با تار و پود بازشده و ‌گاه پاره است که هر بار به شکلی متفاوت به‌عنوان پس‌زمینه یا بخشی از تصویر به کار رفته که باعث به‌وجود آمدن تعابیر متفاوت از همنشینی این دو عنصرشده است.
مینا نوری متولد ١٣٢٩ و فارغ‌التحصیل آکادمی هنرهای زیبای رم است و سال‌هاست در زمینه‌های نقاشی، چاپ‌دستی، سیلوگرافی و کالوگرافی فعالیت می‌کند.
آثار او پیش از این در دوسالانه‌ها و آرتاکسپوهای بین‌المللی چاپ دستی حضور داشته و در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، سوییس، فرانسه، ایتالیا، هند و... به‌نمایش گذاشته شده است.
چهاردهمین نمایشگاه انفرادی این هنرمند تا نهم آبان‌ماه از ساعت 16 تا 20 در نگارخانه «اثر» به نشانی خیابان ایرانشهر، خیابان برفروشان، روبه‌روی خانه هنرمندان، شماره ١۶ میزبان علاقه‌مندان است.

 

مراسم پایانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان برگزار شد

خبرآنلاین- ‌بیست‌و‌یکمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با معرفی برگزیدگان و تقدیر از هنگامه مفید به کار خود پایان داد.
مراسم پایانی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، ۲۱ مهرماه‌ در مجتمع فرهنگی بوعلی همدان برگزار شد.
معرفی برگزیدگان و تقدیر از هنگامه مفید بخش‌هایی از مراسم پایانی جشنواره بود. اختتامیه جشنواره البته، ویژگی‌های دیگری هم داشت.
 مثلا پیام دهکردی، دبیر این جشنواره و بازیگر تئاتر و سینما‌ وقتی به روی صحنه رفت ترجیح داد به جای سخنرانی، غزلی از مولانا بخواند و با دختر کوچکش «نوا» روی صحنه بالا و پایین بپرد.
استاندار همدان هم آرزو کرد که دولت تدبیر و امید همچنان که قول داده نشاط را به مردم برگرداند و بهبود وضعیت زندگی مردم را در برنامه‌هایش قرار دهد. او همدان را مهد فرهنگ، هنر و تاریخ دانست و گفت به همین دلیل اصرار داریم که جشنواره‌های هنری در زمینه کودک و نوجوان در این شهر برگزار شود.
وی افزود: «ما 52 هزار صندلی برای مخاطبان جشنواره پیش‌بینی کردیم اما آمار مخاطبان از 100 هزار نفر هم بیشتر شد‌ بنابراین اگر اصرار داریم جشنواره فیلم کودک دوباره به همدان برگردد‌ به همین دلیل است.»
مهندس نیکبخت همچنین گفت که چشم مردم همدان دنبال جشنواره فیلم کودک و نوجوان است و انتظار داریم که وزیر ارشاد به این خواست مردم همدان پاسخ دهد.
حسین طاهری، مدیر اداره کل هنرهای نمایشی هم با تشکر از تلا‌ش‌های پیام دهکردی گفت: ‌به عنوان مدیر شهادت می‌دهم که آقای دهکردی بر من منت گذاشت و دبیری جشنواره را پذیرفت. تصور نمی‌کردم کسی برای عشقش چنین زحمت بکشد و امیدوارم دوستان قدر زحمات او را بدانند.‌
سپس نوبت به بزرگداشت هنگامه مفید، شاعر، نمایشنامه‌نویس، صداپیشه و بازیگر تئاتر رسید اما پیش از آنکه او روی صحنه بیاید فیلمی کوتاه درباره این هنرمند پخش شد که می‌گفت: ‌بچه‌ها! شما عزیزترین و گرانقدرترین هدایا برای ما بزرگترها هستید. امیدوارم کودکان همه جای دنیا آرامش و آسایش داشته باشند و همه جا صلح و سلامتی برقرار باشد و روزهای بسیار بهتری را برای همه آرزو می‌کنم.‌
بعد از پخش این تصاویر، حاضران در سالن یک‌صدا ترانه معروف «خوشحال و شاد و خندانم/ قدر دنیا رو می‌دانم...» که سروده هنگامه مفید است به صدای بلند خواند که همین کار باعث متاثر شدن هنگامه مفید  شد.
زمانی که او به روی صحنه رفت خطاب به همه گفت: ‌بچه‌های عزیز من همه جای کشور ما قشنگ و زیباست و حق دارد بچه‌های خوبی مانند شما را پرورش دهد، بنابراین همدان، تهران و جاهای دیگر فرقی با هم ندارند.‌
او همچنین به مدیران حاضر در سالن هم گفت که ما از شما سپاسگزاریم، شما هم از ما ممنونید چون همه ما برای بچه‌های‌مان زحمت می‌کشیم.

 

نامزدهای نهایی بوکر 2014 معرفی شدند
ایسنا- اسامی نویسندگان راه‌یافته به مرحله نهایی جایزه معتبر «بوکر» 2014 اعلام شد.به گزارش ایسنا‌، فهرست نامزدهای نهایی جایزه «من بوکر» در حالی اعلام شد که دو نویسنده آمریکایی اولین حضور خود را به عنوان نمایندگان کشورشان در این رقابت‌ها تجربه می‌کنند.همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، «هوارد جکوبسن» برنده پیشین این جایزه که از نویسندگان صاحب‌نام انگلیسی است‌، توانست به دور نهایی این جایزه راه پیدا کند.‌جکوبسن‌ 72 ساله، سال 2010 موفق شد این جایزه مهم ادبی را با رمان «سوال فینکلر» از آن خود کند و عنوان پیرترین برنده بوکر را به خود اختصاص دهد.
«‌نیل موخرجی»، نویسنده هندی‌تبار معروف نیز با کتاب «زندگی دیگران» توانست در این دور از رقبای جکوبسن باشد.
‌«جاشوا فریس»‌ نویسنده کتاب «دوباره برخاستن در زمان مناسب» و «کارن جوی فولر» نویسنده رمان «ما کاملا خود را کنترل کرده‌ایم» دو نویسنده آمریکایی هستند که به ‌رغم مخالفت‌های موجود به فهرست نامزدهای نهایی این جایزه 60 هزار پوندی راه پیدا کرده‌اند.
‌«من بوکر‌» بیش از 40 سال تنها به نویسندگان کشورهای مشترک‌المنافع، انگلیسی‌ها و ایرلندی‌ها تعلق می‌گرفت اما جایزه امسال با قوانین متفاوتی برگزار شده که طبق آن تمام نویسندگان انگلیسی‌زبان دنیا حق شرکت در این رقابت را دارند و همین مساله موجبات نارضایتی برخی را فراهم آورده است.به گزارش گاردین، «آلی اسمیت» از دیگر نویسندگان معروفی است که پیش از این دوبار به فهرست نهایی راه یافته و اکنون با «چگونه دو نفر باشیم» برای کسب آن تلاش می‌کند.
آخرین نویسنده که نامش در فهرست شش نفری برگزیدگان نهایی بوکر 2014 به چشم می‌خورد، «‌ریچارد فلاناگان» استرالیایی است که رمان «جاده باریک به عمیق شمال» را به نگارش درآورده است.
بنیاد «بوکر» این جایزه را با مبلغ 60 هزار پوند در سال 2004 راه‌اندازی کرد. این جایزه دوسالانه به آثاری که به زبان انگلیسی منتشر شده‌اند، تعلق می‌گیرد.برنده نهایی بوکر روز 15 اکتبر از میان شش نویسنده راه‌یافته به مرحله نهایی برگزیده می‌شود.

جزییات همایش «آسیب شناسی اکران» اعلام شد
مهر- جامعه اصناف سینمای ایران با هدف حل مشکلات اکران فیلم‌های سینمایی، سلسله نشست‌هایی را در‌خصوص طرح و بررسی ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حقوقی این مسئله با حضور سینماگران، صاحبنظران، مسوولان نهادها و سازمان‌های ذیربط و اصحاب رسانه با عنوان «آسیب‌شناسی اکران» برگزار می‌کند.
امید است با فراهم کردن فضای تبادل نظر و گفت‌وگو میان جریان‌های مختلف و دیدگاه‌های متفاوت در سینمای ایران و استمرار چنین نشست‌هایی در آینده نزدیک، گام‌های موثری در اعتلا و موفقیت هرچه بیشتر سینمای ارزشمند کشورمان برداشته شود.
امیرحسین علم‌الهدی دبیر همایش اول است. سلسله نشست‌های «آسیب شناسی اکران» از اول تا سوم آبان‌ماه سال‌جاری هرروز ساعت 15 تا 21 خیابان بهار، کوچه سمنان، خانه سینما، تالار سیف‌اله داد برگزار می‌شود.عنوان این همایش سه روزه به ترتیب «سیاه‌نمایی و نقد اجتماعی»، «فیلم سیاسی و خط قرمزها»، «ابهامات حقوقی از پروانه نمایش تا امکان نمایش» نامگذاری شده است.

نروژ، استرالیا و تاجیکستان
میزبان «ماهی وگربه» می‌شوند
خبرآنلاین- «ماهی وگربه» در روزهای پایانی مهر در سه فستیوال بین المللی حضور خواهد داشت.
جشنواره فیلم اسلو در بیست و چهارمین دوره خود پذیرای «ماهی وگربه» به کارگردانی شهرام مکری و تهیه‌کنندگی سپهر سیفی به عنوان یکی از 15 فیلم بخش اصلی است. این جشنواره که مهم‌ترین جشنواره نروژ و یکی از مهم‌ترین فستیوال‌های اروپایی است هر سال در اوایل فصل پاییز برگزار می‌شود. امسال علاوه بر«ماهی وگربه» فیلم «دختری که در شب تنها به خانه می‌رود» ساخته «لیلی امیرپور» کارگردان ایرانی انگلیسی را هم در همین بخش به نمایش خواهد گذاشت.
چهارمین دوره فستیوال فیلم‌های ایرانی در استرالیا میزبان بعدی فیلم «ماهی وگربه» است.این دوره از جشنواره که به دبیری آرمین میلادی در شهرهای مختلف استرالیا برگزار می‌شود هرساله تعدادی از فیلم‌های موفق ایرانی را در برنامه نمایش خود جا داده و در پایان جایزه «نتپک» به عنوان جایزه اصلی جشنواره به بهترین فیلم تعلق خواهد گرفت.
جشنواره فیلم دیدار تاجیکستان هم در اواخر ماه میزبان «ماهی وگربه» است. این جشنواره در کشور تاجیکستان برگزار می‌شود و در ششمین دوره آن علاوه بر «ماهی وگربه»، فیلم مستند «نینجای ایرانی» ساخته مرجان ریاحی راهم در بخش مسابقه مستندهای خود نمایش خواهد داد.
به این ترتیب «ماهی وگربه» که در ابتدای مهرماه در جشنواره‌های سیتگس اسپانیا و ونکوور کانادا به نمایش در آمد، این ماه را با حضور در پنج فستیوال سینمایی به پایان خواهد رساند.«ماهی وگربه» محصول ایران‌ نوین فیلم است و پخش بین المللی آن را محمد اطبایی برعهده دارد.



Viewing all 1554 articles
Browse latest View live