سیمون دوبووآر؛ ژانویه 1980- آوریل 1986: رویای مرگ و زندگی
در سالهای دانشجوییام در فرانسه چند وقتی در منطقه 14 پاریس، محلهای متوسطنشین زندگی میکردم.
در یکی از روزهای آخر فروردینماه 1359 (آوریل1980) بود که در خبرها شنیدم ژان پل سارتر، فیلسوف و نویسنده بلندپایه فرانسوی در یکی از بیمارستانهای پاریس در منطقه 14 بستری شده است.
آدرس بیمارستان نزدیک خانه من بود به طوری که از فاصله نهچندان دور سردر بیمارستان دیده میشد.
چند روزی که سارتر بستری بود جلوی بیمارستان و خیابانهای اطراف آن خیلی شلوغ میشد و من هم از سر کنجکاوی و از بابت شناخت اندکی که از سارتر داشتم میان جمعیت میرفتم که شخصیتهای معروف فرانسوی و برخی از کشورهای اروپایی دیده میشدند. روزنامهها و اخبار تلویزیون فرانسه که بستری شدن سارتر را پوشش میدادند چند بار با سیمون دوبووآر به عنوان یار و همراه همیشگی سارتر گفتوگو کردند و من یکی دو بار به خصوص در روز تشییع جنازه سارتر که در نزدیک خانه من برگزار میشد از نزدیک دوبووآر را دیدم و یک بار هم در روزهای نخست 1977 که تازه به پاریس رفته بودم یکی از دوستان قدیمی که در این شهر زندگی میکرد مرا به یکی از کافههای محله معروف توریستی و روشنفکری پاریس به نام سنژرمن و کارتیهلاتن دعوت کرد. در آنجا در چند میز آن طرفتر عدهای زن و مرد نشسته بودند یکی از آنها خانم سیمون دوبووآر بود.
سیمون دوبووآر، رماننویس، فیلسوف اگزیستانسیالیست (اصالت وجود) و از بنیانگذاران جنبش فمینیست در نهم ژانویه 1908 در پاریس به دنیا آمد. وی که فرزند یک خانواده مرفه شهری بود پس از پشتسر گذاشتن دوره لیسانس ریاضیات و فلسفه در انستیتو کاتولیک، تحصیلات خود را در زبان و ادبیات ادامه داد و پس از آن بود که به دانشگاه معروف سوربن واقع در محله روشنفکری پاریس به نام کارتیه لاتن رفت و به آموختن فلسفه پرداخت.
تعلقخاطر سیمون دوبووآر به فلسفه و به تبع آن آشنایی با حلقه فلسفی گروهی از دانشجویان مدرسه «اکول نرمان» مسیر زندگی او را عوض کرد.
در آن دوران در سالهای آغازین قرن بیستم، زنان کمتر به تدریس فلسفه میپرداختند اما دوبووآر تصمیم گرفت، برخلاف جریان و رسم رایج معلم فلسفه شود.
شرکت در آزمون معلمی فلسفه، سیمون دوبووآر را با جوانی شیفته فلسفه و بسیار کوشا و ماهر در بحث و جدلهای روشنفکری که بعدها به یکی از بزرگترین فلاسفه، نویسنده و نظریهپردازهای جهان بدل شد به نام ژان پل سارتر آشنا کرد.
بووآر و سارتر هر دو در 1929 در آزمون معلمی فلسفه با کسب رتبههای دوم و اول قبول شدند.
آشنایی در آزمون معلمی فلسفه به رابطهای عاطفی و پیچیده میان بووآر و سارتر بدل شد که همواره بر صداقت آن اصرار میورزیدند.
با وجود تنشهای متعدد، رابطه عاطفی و فلسفی و روشنفکری سیمون دوبووآر و ژان پل سارتر، برخلاف رابطه مرسوم و به تعبیری سنتی آن سالهای جامعه فرانسه تا پایان عمر سارتر که شش سال زودتر از دوبووآر از دنیا رفت، ادامه داشت.
***
سیمون دوبووآر با وجود نگارش مقالههای متعدد به ویژه در زمینه و شناخت اگزیستانسیالیسم و رمانهایی چون «مهمان»، «خون دیگران» و «همه میمیرند» در سالهای آغازین دهه 40 میلادی آنچه نام او را بیش از هر عاملی بر سر زبانها انداخت به تلاش او برای بنیانگذاری جنبش فمینیسم و در نهایت نوشتن و انتشار کتاب مفصل «جنس دوم» برمیگردد.
***
سیمون دوبووآر «جنس دوم» را در 1949 در دورانی که هنوز جامعه فرانسه پس از جنگ جهانی دوم از پیله شرایط و روابط سنتی خود بیرون نیامده بود. این کتاب گونهای مفصل و با شرح جزییات به تجزیه و تحلیل به قول نویسنده ستمی که در طول تاریخ به جنس زن شده است، میپردازد.
«جنس دوم» در ژوئن 1949 منتشر شد و در هفته نخست، 2200 نسخه از آن به فروش رفت و پس از چند سال و چاپهای متعدد در فرانسه ابتدا به انگلیسی ترجمه و در آمریکا وارد بازار کتاب شد و عنوان «مانیفست فمینیسم» را به خود اختصاص داد.
بووآر پس از 1968 بهعنوان یکی از بنیانگذاران جنبش فمینیسم شناخته میشود. نوشتههای او و به ویژه کتاب «جنس دوم» بخشی از زنان فرانسوی را نسبت به شناخت حقوقشان و تلاش برای دستیابی به آن، به فعالیت وادار کرد تا جایی که در 1971 «مانیفست 343» با امضای 343 زن فرانسوی منتشر شد که به انجام سقط جنین در زندگی خود اعتراف کرده بودند.
با توجه به غیرقانونی بودن سقط جنین در فرانسه- مگر در شرایط خاصی که پزشک و دادگاه آن را مجاز بداند- امضاکنندگان «مانیفست 343» در معرض پیگرد قضایی قرار گرفتند: متن مانیفست توسط بووآر نوشته شده بود.
***
در «جنس دوم» نویسنده استدلالهای خود را برپایه باورهای «اگزیستانسیالیسم فمینیستی» بیان میکند. بووآور در قالب یک اگزیستانسیالیست- طرفدار اصالت وجود- میگفت و باور داشت که «بودن مقدم بر ماهیت است». ذات و فلسفه اصلی کتاب نشان دادن و اثبات آن است که چگونه زنها در طول تاریخ محدوده شده و در جایگاه پایینتر قرار گرفتهاند.
بووآور مینویسد: «تاریخ فرهنگی مانع از آن شده که زنان آزادی خود را درک و برپایه آن عمل کنند اما آنها میتوانند خود را بازتعریف کنند.»
بووآر در «جنس دوم» استدلالهای روانشناختی، زیستشناسی و مادیگرایانه برای تعریف و دستهبندی ویژگیهای رفتاری زنان که از کنترل فرهنگ خارج است را نفی میکند.
بووآر استدلال میکند که زنان همواره «دیگری» مردان به حساب آورده شدهاند و چنین ادراکی را در هویت خود درونی ساختهاند و به همین خاطر مردان کنشگرا و زنان کنشپذیر هستند.
بووآور با خوشبینی، علاقه و باور داشت که زنان میتوانند زمینه آزادی خود را فراهم آورند، آنها میتوانند استقلال اقتصادی بیشتری را تجربه کنند و بر تصور اشتباه پایین دست بودنشان در هنر و ادبیات پیروز شوند.
بووآور مینویسد: «اگر روزی برسد که زنان با قدرت، نه از سر ضعف عشق را بشناسد، آنگاه دوست داشتن برای او هم چون مرد سرچشمه زندگی خواهد بود و نه خطری مرگبار... ».
***
پس از «جنس دوم» که نام نویسندهاش را ماندگار کرد، بووآر در فاصله 1954 که «ماندارینها» را نوشت تا «مراسم وداع» در 1984، آثار دیگری را هم برجای نهاده است: «خاطرات یک دختر مطیع»، «مرگی بسیار آرام» و همچنین کتاب دیگری به نام «کهنسالی» در 1970 که برخی از آنها از جمله «ماندارینها» به فارسی برگردانده شده است.
***
کتاب «خاطرات» که در چهار جلد به فارسی توسط قاسم صنعوی برگردانده و توسط انتشارات توس منتشر شده را از لابهلای کتابهای درون انباری خانه بیرون کشیدم و از خود شرمنده شدم چراکه خاک سر رویش را گرفته بود و من غافل مانده بودم. «خاطرات» برپایه آنچه در صفحه نخست آن نوشتهام در ماههای آغازین سال 1367 خریداری شده و به قول خودم مطالعه تدریجی این کتاب قطور را در شهریور همان سال شروع کردم. جلد چهارم را باز کردم، ناشر در یادداشت خود نوشته است: «جلد چهارم خاطرات سیمون دوبووآر به قول خود او شرح دوران پیری نویسنده است. آنچه در این مجلد 800 صفحهای آمده است، تصورات و تجارب شخصی او را در برمیگیرد و حاوی اندیشهها و رویای او درباره مرگ و زندگی است. . . »
بووآر در پیشگفتار جلد چهارم «خاطرات» مینویسد: «وقتی مقاله پیری انتشار یافت، تنی چند از ناقدان، تنی چند از خوانندگان مرا مورد ملامت قرار دادند که چرا از پیری خودم بیشتر سخن نگفتهام. اغلب به نظر میرسید که این کنجکاوی بیشتر ناشی از نوعی شقاوت است تا توجه و علاقه واقعی. همین کنجکاوی مرا تشویق میکند که شرح حال خودم را تکمیل کنم. هرچه بیشتر به پایان زندگیام نزدیک میشوم،بیشتر برایم ممکن میگردد که این چیز شگفت را که عبارت از زندگیام میشود در مجموعه کلی خود درک کنم. . . »
***
در جلد چهارم «خاطرات»، بووآر مینویسد: «نخستین شانس زندگیام، تولد من است» و در آخرین صفحه از جلد سوم مینویسد: «. . . چیزی که در زندگیام پیش از هر چیز به حساب میآید، این است که زمان در گذر است؛ من پیر میشوم، دنیا عوض میشود، رابطهام با آن تغییر میکند. . . »
***
سیمون دوبووآر اگرچه در زمره بنیانگذاران جنبش فمینیسم به حساب میآید و پندارها و تفکراتی که راجع به زن دارد از او یک «متفکر خاص» ساخته است اما او انسان و هنرمندی یکبعدی نبود؛ دایره تفکر و گفتار و احساس این بانوی فرانسوی در حد گستره جهان، عظیم و متنوع است؛ دیدگاههای او درباره ادبیات، هنر، سینما، تئاتر، سیاست و در یک کلام زندگی، فراسرزمینی است.
بووآور همراه با سارتر در مبارزه برای احقاق حقوق بشر، مبارزه با جنگ و تبعیض نژادی و حمایت از آزادیطلبی بیشتر جهان را درنوردیده و فعالیتهای مفیدی انجام داده است. سیمون دوبووآر اما مثل همه هنرمندان و متفکران با افکار موافق و مخالف هر دو روبهرو شده که خود در ذات روشنفکری و هنرمندی نهفته است.
سیمون دوبووآر 19 آوریل 1986 درگذشت و در قبرستان مونپارناس کنار سارتر دفن شد.
فیلمهای هفته منتقدان جشنواره کن اعلام شد
مهر- دست اندرکاران جشنواره سینمایی کن پس از اعلام اسامی فیلمهای بخش مسابقه رسمی جشنواره کن در روز پنجشنبه گذشته، اسامی فیلمهای بخش هفته منتقدان را اعلام کردند. 9 فیلم بلند سینمایی، 10 فیلم کوتاه و نیمه بلند و دو نمایش ویژه فهرست فیلمهای دوره هفته منتقدان جشنواره کن را تشکیل میدهند. در این میان دو فیلمساز پیش از این نیز با آثارشان در جشنواره کن حضور داشتند که شامل دیوید رابرت میچل کارگردان با فیلم «ادامه دارد» و شیرا گفن با فیلم «خودساخته» میشود.
امسال پنجاه و سومین دوره هفته منتقدان جشنواره کن از 15 تا 23 می (25 اردیبهشت تا دوم خردادماه) برگزار میشود. مدیریت این بخش را شارل تسون برای سومین سال پیاپی بر عهده دارد.
سندیکای منتقدان فیلم فرانسه از سال 1962 به صورت مستقل هفته منتقدان را به عنوان یک بخش رسمی موازی بخش مسابقه رسمی برگزار میکند. برندگان این بخش 22 می (اول خردادماه) معرفی میشوند.
هفته منتقدان کن برای معرفی فیلمسازان اول یا دوم بسیار اهمیت دارد و کارگردانانی چون کن لوچ، وونگ کار-وای و جف نیکولز از همینجا به جهان شناسانده شدند.
امسال آندرا آرنولد، کارگردان بریتانیایی رییس داوران جایزه بزرگ این بخش است. ریاست داوران جایزه دیسکاوری و جایزه «رویاگرا» را نیز ربکا زلوتوفسکی بر عهده دارد.
شصت و هفتمین دوره جشنواره فیلم کن 14 تا 25 می
(24 اردیبهشت تا 4 خرداد) برگزار میشود.
فیلمهای پنجاه و سومین دوره هفته منتقدان جشنواره کن عبارت است از:
فیلمهای بلند داستانی:
«تیرهتر از نیمهشب»، سباستیانو ریسو از ایتالیا
«مردم خوب»، فرانکو لولی از کلمبیا
«بقراط»، توماس لیلتی از فرانسه
«امید»، بوریس لوژکین از فرانسه
«ادامه دارد»، دیوید رابرت میچل از آمریکا
«عشق ورزیدن»، جین کارنار از فرانسه
«خودساخته»، شیرا گفن از اسراییل
«قبیله»، میروسلاو اسلابوشپیتسکی از اوکراین
«وقتی حیوانات خواب میبینند»، یوناس الکساندر آرنبی از دانمارک
نمایش ویژه
«نفس کشیدن»، ملانی لورن از فرانسه
«معلم کودکستان»، ناداف لاپید از اسراییل
فیلم کوتاه و نیمه بلند
«شیرهای جوان کولی»، جوناس کارپینانو
«شب بخیر سیندرلا»، کارلوس کونسیکائو
«جوجه»، اونا گونیاک
«کوچه پشتی»، سسیل دوکروک
«کروکودیل»، گائل دنی
«رودها جایی مرا گذاشتند که میخواستم»، لوری دو لاسال
«برادر کوچک»، رمی سن- میشل
«وحشی»، جراردو هررو
«یک داستان عاشقانه واقعی»، گیتانجالی رائو
«اتاق آبی»، توماس سیوینسک
توضیحات وزیر ارشاد درباره چند موضوع جنجالی
ایسنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت پس از بررسی دقیق فیلمنامهها و نظارت بر پروسه ساخت یک فیلم، این وزارتخانه در هنگام اکران یک فیلم سینمایی به هیچ وجه از مجوزهای ساخت خود، عدول نخواهد کرد.
علی جنتی درباره نگرانیهای موجود درباره عقبنشستن وزارت ارشاد از وعدهها و مجوزهایش بر اثر فشارهای درونی و بیرونی مانند آنچه درباره جشنواره فیلم فجر اتفاق افتاد، گفت: به هر حال ما مسوولیت آن فیلمهایی که در گذشته ساخته شده را نداشتیم.
وی ادامه داد: ما موظف بودیم جشنواره فجر را به خوبی و با حضور فیلمهایی که از نظر محتوایی و ساختار برجسته هستند برگزار کنیم. دیدید فیلمهایی که جایزه گرفتند، از نظر حرفهای و فنی آثار برجستهای بودند و فیلمهای ارزشی بودند که مورد توجه قرار گرفتند.
وزیر ارشاد که در حاشیه یک برنامه در وزارت ارشاد به سوالات خبرنگاران پاسخ میداد با تاکید بر اینکه این وزارتخانه در دوره فعلی از مجوزهایش عدول نمیکند، گفت: از زمانی که دولت جدید تشکیل شده، سعی ما بر این بود که در صدور مجوزها کاملا دقت کنیم.
یعنی فیلمنامهها با کمال دقت خوانده شده و در شورای صدور پروانه ساخت بحثهای مختلفی روی آن صورت گیرد. همچنین وقتی مجوزی داده شد، در مراحل ساخت نیز دقت میکنیم که دقیقا آنچه جلوی دوربین میرود با مجوز ساخت منطبق باشد. در این شرایط و در مرحله اکران، طبیعی است که مجموعه وزارت ارشاد باید از فیلم ساخته شده دفاع کرده و به هیچوجه از حق آن عدول نخواهیم کرد.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره موانع درونسازمانی و برونسازمانی پیش روی وزارت ارشاد در تحقق وعده حضور همه طیفهای فکری در جشنواره شعر فجر گفت: تا آنجایی که در اختیار معاونت فرهنگی وزارتخانه است، همه تلاشها انجام شده تا همه سلیقهها در جشنواره شرکت کنند. حال اگر مورد خاصی هست که از شرکت در جشنواره منع شده باید آن را شناسایی کنیم و ببینیم که این کار در آن مورد خاص به چه دلیل انجام شده است.
وی در ادامه درباره اینکه با چنین موانعی، وعدههای وزارت ارشاد در دولت یازدهم چگونه امکان تحقق خواهد یافت، گفت: به طور کلی سیاست ما این است که همه سلیقهها در جشنواره شرکت کنند. شعر و ادب یکی از نهادهای اساسی فرهنگ ماست و باید به آن توجه ویژه شود. ما جایگاه ویژهای را برای این بخش در وزارتخانه تعریف کردهایم و قصد داریم این حوزه را تقویت کنیم. امیدواریم از همه کسانی که در این حوزه ذوق و قریحهای دارند، استفاده شود.
جنتی درباره سرنوشت هیات نظارت بر اجرای ضوابط نشر کتاب نیز بیان کرد: بعد از دو، سه سال که هیات نظارت به نوعی در حال تعلیق بود، ما پیشنهادی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی دادیم و مجموعا حدود 21 نفر به این شورا معرفی شدند.
این افراد به عنوان اعضای هیات نظارت بر کتاب که در قانون دیده شده، به این شورا معرفی شدهاند. بخشی از این دوستان در حوزه کتاب بزرگسال و بخش دیگری در حوزه کتاب کودک فعالیت خواهند کرد.
وی افزود: اولین جلسه این شورا روز گذشته تشکیل شد و سیاستهای کلی که هیات نظارت باید دنبال کند تا اندازهای مورد بررسی قرار گرفت. جای هیات نظارت بر اجرای ضوابط نشر کتاب با توجه به اهمیتی که کتاب در ارتقای سطح فرهنگی کشور دارد، کاملا خالی بود. ما باید فضایی را ایجاد کنیم که تضارب آرا و آزادی فکر و اندیشه ایجاد شود تا همه کسانی که صاحب فکر و اندیشه هستند، بتوانند آن را از طریق کتاب و فرهنگ مکتوب به جامعه منتقل کنند.
جنتی در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهادش درباره سپردن بررسی کتاب به برخی از ناشران خوشنام و بدون سابقه سوء گفت: این چیزی که شما عنوان کردید بخشی از موضوعی بود که ما مطرح کردیم و بعضی از رسانهها همین یک بخش را گرفته بودند و روی آن تاکید کرده بودند.
جنتی در این باره ادامه داد: طبق قانون ممیزی بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و ما بر اساس قانون موظف هستیم که تمامی کتابهایی را که میخواهند منتشر شوند، بررسی کنیم و به آنها مجوز لازم را بدهیم، اما پیشنهادی به هیات نظارت داده شده که آنها باید درباره آن تصمیم بگیرند. در این پیشنهاد ما گفتهایم که میتوانیم به برخی از ناشرانی که در طول 30، 40 سال گذشته کتابهای زیاد و عموما مفیدی منتشر کردهاند و ما هیچگاه ندیدهایم که از مسیر قانونی منحرف شوند یا تخلفی داشته باشند، اجازه بدهیم به جای اینکه هر روز به ارشاد مراجعه کنند، خودشان با استفاده از شورای بررسی که دارند کتابهایشان را منتشر کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: میتوان به بعضی از نهادهای شناختهشدهای که در آنها شخصیتهای برجسته فرهنگی حضور دارند، به کتاب عنایت ویژهای دارند و قانون را خوب میدانند نیز همین اختیار را تفویض اختیار کرد تا کتابهایی را که خودشان بررسی کرده و سالم تشخیص دادهاند منتشر کنند. این پیشنهادی بود که ما به هیات نظارت دادیم.
جنتی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره حضور دو انتشارات توقیف شده «حیان» و «طرح نو» در نمایشگاه کتاب گفت: اگر انتشاراتی باشد که از طرف مقام قضایی جلوی نشر آن گرفته شده باشد، قطعا نمیتواند در نمایشگاه کتاب شرکت کند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اخبار منتشر شده درباره انتشار کتاب شعرهای یک خواننده لسآنجلسی (حبیب) در نمایشگاه کتاب گفت: از انتشار کتاب حبیب و ماهیت آن هیچ اطلاعی ندارم اما ناشرانی که نام بردید (حیان و طرح نو)، چون ظاهرا هر دو از طرف مقامات قضایی نشرشان ممنوع شده، طبیعتا در نمایشگاه کتاب شرکت نخواهند کرد.
جنتی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا در نمایشگاه کتاب امسال ممنوعالقلمها، سریعالقلم شدهاند یا خیر گفت: باید منتظر باشید و ببینید که در نمایشگاه کتاب چه اتفاقی رخ داده است.
اکران «ماهی و گربه» در گروه هنر و تجربه
ایسنا- شهرام مکری با ابراز امیدواری برای برنامهریزی درست اکران فیلمهای خاص در گروه «هنر و تجربه»، از وضعیت ساخت جدیدترین فیلمش پس از «ماهی و گربه» سخن گفت.
این کارگردان سینما درباره آخرین وضعیت اکران عمومی «ماهی و گربه» در قالب گروه «هنر و تجربه» بیان کرد: ما برای نمایش این فیلم از طریق آقای سرتیپی و دفتر فیلمیران اقدام کرده و آمادگی خود را برای نمایش فیلممان در گروه «هنر و تجربه» اعلام کردهایم. فعلا منتظر هستیم جلسات این گروه تشکیل شود تا برنامهریزیهایمان به فاز اجرایی برسد.
وی ادامه داد: تاریخ دقیق اکران «ماهی و گربه» به هیچ وجه مشخص نیست و ما منتظر تشکیل جلسه با تیم مدیریت این گروه هستیم اما در هر صورت فکر میکنم «ماهی و گربه» همانطور که توانست در جشنواره فیلم فجر با استقبال قابل توجهی مواجه شود، بتواند مخاطبان خاص خودش را نیز به سالن سینما بکشاند و تجربه موفقی از اکران داشته باشد.
این کارگردان در ادامه درباره ساخت فیلم جدیدش نیز بیان کرد: اکنون در حال نگارش یک فیلمنامه با خانم نسیم احمدپور هستیم که طبق برنامهریزیهایمان تا پایان فصل بهار به پایان میرسد. فکر میکنم پاییز فصل مناسبی برای فیلمبرداری این فیلم است و امیدوارم که بتوانیم در آن زمان فیلم را جلوی دوربین ببریم.
«همهچیز برای فروش» آماده اکران است
مهر- علیاکبر ثقفی، تهیهکننده سینما از آغاز پیشتولید فیلم «مردی که اسب شد» به کارگردانی امیر حسین ثقفی و مذاکره با بازیگران برای حضور در این پروژه خبر داد.
علی اکبر ثقفی تهیهکننده سینما در توضیح مراحل پیشتولید «مردی که اسب شد» به کارگردانی امیرحسین ثقفی گفت: «مردی که اسب شد» از تازهترین فیلمنامههای در دست کارم است که در حال و هوای آثار قبلی خواهد بود. این فیلم در مرحله پیشتولید قرار دارد و در حال حاضر مشغول مذاکره با بازیگران هستیم.
وی درباره اکران فیلم سینمایی «همه چیز برای فروش» توضیح داد: پخش این فیلم بر عهده هدایتفیلم است و طبق صحبتهای اولیه قرار بر این شده تا در ایام عید فطر اکران شود، منتها ترافیک اکران فیلمها در این ایام آنقدر زیاد است که ترجیح میدهم در زمان دیگری غیر از عید فطر اکران شود. به اعتقاد من، اگر فیلم خوب در سینمای ایران ساخته شود در هر زمان قابل عرضه است. این تهیهکننده سینما در پایان درباره تغییرات احتمالی فیلم «همه چیز برای فروش» برای اکران گفت: فیلم بدون تغییر اکران خواهد شد. صابر ابر، مریلا زارعی، مزدک میرعابدینی، محمود نظر علیان، ساعد سهیلی، سارا کاشفی، حسین مسلمی، جواد عزتی و حبیب رضایی از جمله بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
ادامه پخش «سرزمین کهن» پس از اصلاحات
مهر- علی دارابی، معاون سیما درباره سرنوشت سریال «سرزمین کهن» به کارگردانی کمال تبریزی با توجه به اینکه شنیده میشود تصویربرداری فاز سوم آن ادامه دارد و اینکه چه زمانی شاهد از سرگیری پخش آن خواهیم بود، گفت: شبکه سه و تیم سازنده جلساتی درباره «سرزمین کهن» برگزار میکنند تا درباره اصلاحاتی که باید روی سریال انجام شود به جمعبندی برسند. چون فاز یک سریال آماده است و فاز دو آن نیز باید نهایی شود تا با انجام کارها پس از اینکه فیلمنامه فاز سه تصویب شد گروه برای تصویربرداری فاز سه اقدام کنند. وی ادامه داد: اینکه سریال چه زمانی پخش خواهد شد به این بستگی دارد که چه زمانی اصلاحات مورد نیاز روی کار انجام شود. من از شبکه درخواست کردم نتیجه این موضوع را به من اعلام کند اما چون آقای تبریزی درگیر یک فیلم سینمایی در کرمان است و بعد هم به تعطیلات خوردیم برگزاری جلسه دچار تاخیر شد. این جلسه باید برگزار شود که من منتظر گزارش نتیجه آن هستم.
اکران ویژه «طبقه حساس» برای دو اعدامی
ایلنا- اکران خیریه «طبقه حساس» ساخته کمال تبریزی روز ششم اردیبهشتماه به عنوان دومین مراسم همت عالی در سال ۹۳ روز ششم اردیبهشتماه برگزار میشود. این مراسم که توسط عوامل فیلم کمال تبریزی برگزار میشود در سینما عصرجدید با حضور پرشور هنرمندان، ورزشکاران و خیرین برای تامین دیه دو جوان محکوم به اعدام برپا خواهد شد. این اکران خیریه با همکاری انجمن حمایت از زندانیان در ساعت 19:30 در تاریخ ششم اردیبهشتماه برگزار میشود.
همچنین خیرینی که نمیتوانند در این مراسم شرکت کنند، میتوانند برای نجات جان این دو جوان مبالغ مورد نظر خود را به شماره حساب ۲۰۷۸۱۰۹۰۲۰۹۵۱۴ بانک پاسارگاد به نام انجمن حمایت از زندانیان یا از طریق اینترنت مبالغ مورد نظرشان را به شماره شبا ۲۸۰۵۷۰۰۲۰۷۸۱۰۰۱۰۲۰۹۵۱۰۰۱ واریز کنند.
این دو جوان کمتر از دو هفته دیگر نوبت اجرای حکمشان است و امید است با برگزاری این مراسم و جمعآوری مبالغ جان آنها نجات پیدا کند.
هنرمندان به تماشای «سیاها» نشستند
گروه فرهنگ- نمایش «سیاها نسخه آخر» اثر مشهور ژان ژنه به کارگردانی امیرحسین بهبهانینیا میزبان رضادرمیشیان، صابر ابر و نوید محمدزاده و گروه موسیقی بمرانی بود.
متن این نمایش براساس نمایشنامه «سیاها» و گزارشی از «چهار ساعت در صبرا و شتیلا» نوشته ژان ژنه به نگارش درآمده است. در این نمایش سجاد افشاریان مهناز ذبیحی ابراهیم عزیز به عنوان بازیگر حضور دارند و همچنین سجاد افشاریان و امیرحسین بهبهانی نیا (دراماتورژ) سهیلا شجاعی (طراح لباس)، آناهیتا ایزدی (موسیقی) و حمید مهدوی (عکاس) در این اثر نمایشی هستند. نمایش «سیاها» از روز 19 فروردین تا 12 اردیبهشتماه ساعت 18 در تالار انتظامی خانه هنرمندان اجرا میشود.
سریال «جاده قدیم» کلید خورد
ایلنا- سریال «جاده قدیم» به تهیهکنندگی علی تقیپور و نویسندگی امید سهرابی و امیررضا طلاچیان به کارگردانی بهرام بهرامیان کلید خورد. فیلمبرداری این سریال روز سیام فروردینماه 93 با حضور عباس گنجوی و عبدالله اسکندری در خیابان جمالآباد تهران آغاز شد.
این سریال روایتگر روزهای آغاز زندگی مشترک نعمت و زینت است که پس از عروسیشان همراه با یک گاو که جهیزیه زینت و تنها دارایی آنهاست به تهران میآیند. با گمشدن این گاو در بدو ورودشان به شهر دردسرها آغاز میشود و ... . حمید رضا آذرنگ، شهرام حقیقتدوست، یکتا ناصر و حبیب دهقاننسب از بازیگران اصلی سریال هستند.
از نکات قابل توجه در این سریال حضور عبدالله اسکندری به عنوان طراح گریم است همچنین افشین احمدی، تصویربرداری؛ امیر توسلی، آهنگسازی؛ سیامک احصایی، طراحی صحنه؛ سحر شهامت، طراحی لباس؛ سینا گنجوی، تدوین و اسحاق خانزادی صداگذاری سریال «جاده قدیم» را بر عهده دارند.