Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

8

$
0
0

رییس سازمان سینمایی در بازگشایی خانه سینما: یک نظام جمهوری اسلامی داریم و یک خانه سینما

گروه فرهنگ- شاید روزی که نخستین دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، در سی و یکم مردادماه با هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد، سخن نگفتن سینماگران در آن نشست عده‌ای را نگران کرد. چراکه دلیلی که برای این عدم حضور سینماگران شنیده شد این بود که گروه معدود سینماگرانی که طرفدار انحلال خانه سینما و گشایش خانه سینمای خودشان هستند این نشست با وزیر را تحریم کرده‌اند و گفته‌اند که در آن شرکت نمی‌کنیم به همین دلیل وزیر جدید تصمیم گرفته است که هیچ سینماگری در آن نشست سخن نگوید تا به اختلاف‌ها دامن زده نشود. اما آن روز شاید هیچ‌یک از مخالفان بازگشایی باور نمی‌کردند که به زودی آن خانه باز شود و نخستین نشست رییس سازمان سینمایی زیر همان سقفی برگزار شود که آنها بهترین تلاششان را برای خاموشی چراغ‌هایش کرده بودند. خانه سینما درست سه هفته بعد از آن نشست بازگشایی شد و در هنگام بازگشایی‌اش رییس جدید سازمان سینمایی همان حرفی را زد که نزدیک به دوسال سینماگران و حقوقدان‌ها و بنیان‌گذاران خانه سینما بر آن پای فشرده بودند حتی دیوان عدالت اداری نیز ماه‌ها پیش برهمین مبنا رای به گشایش خانه سینما داده بود اما تا وقتی متولیان اجرای قانون بنای عمل به سلیقه داشتند این صداها به جایی نرسید. ایوبی با اعلام از سرگیری فعالیت خانه سینما گفت:‌ خانه سینما منحل نشده بود بلکه در دولت قبل وزارت ارشاد آن را تعطیل کرده بود. وقتی نهادی ثبت می‌شود، دیگر یک شخصیت حقوقی است که وزارت ارشاد به هیچ‌وجه نمی‌تواند آن را منحل کند.
معاون وزیر ارشاد افزود: از روز 21 شهریورماه خانه سینما با حکم آقای علی جنتی، وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی دولت یازدهم بازگشایی شد و با امضای این حکم، ازسرگیری فعالیت‌های این نهاد صنفی قانونی و رسمی خواهد بود.
ایوبی پس از بازگشایی خانه سینما همانطور که وعده داده بود به همراه محمدرسول صادقی، مدیر کل روابط عمومی سازمان سینمایی در جمع اهالی رسانه حاضر شد و به پرسش‌های مختلف آنها پاسخ گفت.
وی گفت: می‌داند چه بر سینماگران گذشته و چه روزگار سختی داشته‌اند اما «در روز ملی سینما کنار هم قرار گرفته‌ایم تا همدلی و نشاط را جشن بگیریم. همه چیز برای رفتن به سوی فردا مهیاست، وقتی همه شما در کنار هم باشید همه چیز آباد خواهد شد».
ایوبی تاکید کرد: «ما باید قدر سینمای ایران را بدانیم، و اگر شما سینماگران، سازمان سینمایی را خانه خود بدانید و مدیریت آن را دوست خود، قطعا می‌توانیم قدم‌های خوبی در این عرصه برداریم».
رییس سازمان سینمایی از خانه سینما به عنوان پشتوانه‌ای عظیم نام برد و گفت: «اگر سینمای ما درگذشته دچار مشکلاتی شد، دلیلش آن بود که اصناف در کنار سینمای ایران نبودند اما امروز همه همدلی را پذیرفته‌اند. در گذشته مدیریت سینما هم شاید می‌توانست بهتر عمل کند اما شرایط آن فراهم نشد».
وی ابراز امیدواری کرد که مشکلات سینمای ایران زود‌تر حل شود و سیمرغ سینمای ایران به پرواز درآید؛ چون جهان و مردم ایران منتظر این اتفاق هستند.یوبی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت بازگشایی خانه سینمای ایران اشاره کرد و گفت: «این اتفاق باعث می‌‎شود که اعتماد از دست رفته بین مدیران سینمایی و سینماگران ترمیم شود».وی از اهالی سینما هم سپاسگزاری کرد و افزود: «من در جمع شما سینماگران فرهیخته، هم محبت را احساس کردم و هم دریافتم که اجماعی نانوشته بین ما وجود دارد تا با کمک هم مسایل و مشکلات را حل کنیم؛ مسایل و مشکلاتی که یکی از آنها مساله خانه سینماست».او از اهالی رسانه هم به عنوان یکی دیگر از اضلاع این اجماع نانوشته نام برد و گفت: اخباری که در یک ماه گذشته منتشر شده حکایت از آن دارد که رسانه‌ها هم در کنار سینماگران و مدیران سینما هستند و با تمام وجود می‌کوشند تا در حل این مشکل کوچک اما آزاردهنده ما را یاری دهند.
معاون وزیر ارشاد از همه خواست تا در کنار هم برای حل مسایل سینما عاقلانه و متعهد حرکت کنند و شرط انصاف را هم در خاطر داشته باشند.
وی که در مراسم معارفه‌اش از مساله خانه سینما به عنوان خاری کوچک در پای سینمای ایران نام برده بود، باز هم از این تعبیر استفاده کرد و گفت: این مسله خار کوچکی بود که فعالیت سینماگران و سیاست‌گذاری‌ مدیران را مختل کرده بود و ما هر تلاشی می‌کنیم تا این مشکلات حل شود.
ایوبی به صحبت‌های حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران و تاکید او بر همراهی مردم و گروه‌های مختلف برای ساختن یک چهره موفق در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت که سینما هم از این قاعده مستثنا نیست.
رییس سازمان سینمایی از نظام جمهوری اسلامی ایران به عنوان نظام مردم‌سالار دینی نام برد که همه دنیا به داشتن آن غبطه می‌خورند؛ «این نظام تنها با مشارکت و همراهی مردم شکل گرفته و حضور مردم هم تنها با وجود صنوف معنا پیدا می‌کند».
به گفته ایوبی، اگر صنوف در کنار مدیریت‌های مختلف باشند، قطعا می‌توانند کمک‌رسان باشند و به همین خاطر حل مشکل خانه سینما و بازگشایی آن برای من به عنوان رییس سازمان سینمایی هم می‌تواند راهگشا باشد چون با کمک همه سینماگران و مشاوره‌هایی که می‌دهند، می‌توانیم یک سینمای خوب داشته باشیم».
اعتماد از دست رفته بین مدیران سینمایی و سینماگران به اعتقاد ایوبی با بازگشایی خانه سینما ترمیم می‌شود، هر چند به گفته وی، اعتماد دیوار بلندی است که باید آجر به آجر روی هم قرار گرفته و شکل بگیرد.
وی گفت که برای رسیدن به اعتماد پایدار باید مدیریت شفاف داشته باشیم و قول داد که در تمام دوره‌های مختلف فعالیتش شفاف‌سازی کند.
ایوبی با بیان این مطلب که سینما سه پایه حکومت، مردم و فرهنگ تصویری را به هم پیوند می‌دهد، گفت: بر همین اساس حکومت ایران سهم خودش را از سینما می‌خواهد، همان‌طور که مردم حق خود را از سینما می‌خواهند، در کنار این جامعه سینمایی هم امنیت شغلی و روانی خود را از نظام و مخاطبان سینما طلب می‌کنند.
وی تاکید کرد که در دولت «تدبیر و امید» تلاش می‌شود تا امنیت شغلی و روانی سینماگران در کنار انتظارات حکومت و مردم از سینما تامین شود.
ایوبی حمایت دولت از بخش خصوصی را
یاد آور شد و گفت که دولت اگر وارد کاری می‌شود، نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند، در واقع دولت باید به‌گونه‌ای عمل کند که بخش خصوصی از حمایت کامل برخوردار باشد و در سایه این حمایت، امنیت روانی‌اش هم تامین ‌شود.
حمایت از تهیه‌کنندگان بخش خصوصی یکی دیگر از موضوعاتی بود که ایوبی در این نشست به آن پرداخت؛ «همه تهیه‌کنندگان بخش خصوصی در سینمای ایران عزیز هستند، اگر این تهیه‌کنندگان سرمایه‌های خود را در جای دیگر خرج می‌کردند، قطعا به نتایج بهتری می‌رسیدند اما آنها سرمایه‌های خود را به حوزه سینما آورده‌اند تا از فرهنگ و هنر ایران در این حوزه حراست کنند به همین خاطر باید به تهیه‌کنندگان بخش خصوصی احترام گذاشت و از آنها حمایت ویژه کرد».
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که در سینما باید به دو حوزه اندیشه و تجارت بها داد و این دو حوزه را در کنار هم داشت. به اعتقاد وی، نه پرداختن صرف به سینمای اندیشه‌مدار راه به جایی می‌برد و نه پرداختن کامل به سینمای گیشه‌مدار؛ «در حوزه ادبیات هم اگر فقط حافظ همه ادبیات ایران می‌بود، دیگر خود حافظ معنایی نداشت. در حوزه سینما هم فیلم‌های گوناگون در کنار هم معنای درستی پیدا می‌کنند. اگر همخوانی اندیشه با گیشه وجود نداشته باشد، باید در سینما را بست چون مخاطب را از دست خواهیم داد».ایوبی نگه داشتن مسایل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را در‌‌ همان حوزه‌ها و جلوگیری از تبدیل شدن آن به مطالبات سیاسی را هنر حکومت‌ها دانست و گفت: «مشکل خانه سینما، فقط یک اختلاف صنفی بود اما این مشکل به شکل دیگری در کل کشور نمود پیدا کرد و حتی کاندیداهای ریاست جمهوری هم در مناظره‌های خود از موضوع بازگشایی خانه سینما سخن گفتند».وی این مساله را زمینه‌ساز سیاسی شدن موضوع خانه سینما دانست و ادامه داد: «موضوع خانه سینما سیاسی شد، چون خوب مدیریت نشد، خانه سینما دغدغه مشترک ماست. مساله این خانه، انقلاب و ارزش‌ها نبود، تنها یک مساله صنفی بود اما با چنین عناوینی فقط جامعه را نگران کردند».
معاون سینمایی وزارت ارشاد تاکید کرد: «خانه سینما منحل نشده بود، فقط مدتی با حکم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسته شد و روز گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکمی را برای بازگشایی این خانه صادر کرد».
وی که مدتی مدیر بخش تشکل‌های مردم نهاد وزارت کشور بوده، افزود: «وقتی انجمن یا یک موسسه فرهنگی به ثبت می‌رسد، یک شخصیت حقوقی پیدا می‌کند و تنها فقط قوه قضاییه می‌تواند آن را منحل کند نه وزارت ارشاد».
ایوبی در مورد روند آغاز به کار خانه سینما پس از بازگشایی، به تفاهم‌هایی که پیش از این برای بازگشایی خانه سینما صورت گرفته اشاره کرد و گفت: «تفاهمات خوبی در این زمینه صورت گرفته، صنوفی که روند قانونی خود را طی نکرده‌اند، این مراحل را پشت‌سر بگذارند، اساسنامه را امضا کنند و مدارک را هم تحویل بدهند و با رسیدی که دریافت می‌کنند در مجمع عمومی شرکت کنند».
وی با شاره به یکی دیگر از بندهای آن تفاهمنامه مبنی بر تایید اساسنامه اصلاحی در مجمع عمومی خانه سینما گفت: «در مجمع عمومی نمایندگان همه اصناف حضور پیدا خواهند کرد و تاریخ برگزاری آن هم هفته آینده اعلام می‌شود».
رییس سازمان سینمایی پس از پایان صحبت‌هایش به پرسش‌های اهالی رسانه پاسخ گفت. او در پاسخ به این پرسش که در ماه‌های پایانی دولت دهم شاهد صنف‌سازی در حوزه سینما بودیم و این صنف‌های ساخته شده آیا در مجمع عمومی خانه سینما حضور دارند، گفت: «اصنافی که عضو خانه سینما هستند، می‌توانند در مجمع عمومی شرکت کنند. قرار است از امروز (۲۳ شهریورماه) با طرفین این موضوع جلساتی را بگذاریم تا نحوه برگزاری مجمع عمومی مشخص شود».
وی تاکید کرد که ملاک برگزاری مجمع عمومی خانه سینما اساسنامه فعلی است و تا اساسنامه اصلاحی در مجمع عمومی تصویب نشود، نمی‌توانیم، فرا‌تر از اساسنامه موجود خانه سینما عمل کنیم».
به گفته ایوبی، سه ناظر هم از طرف وزارت ارشاد تعیین می‌شوند و از ابتدای هفته بعد با استقرار در خانه سینما همراه هنرمندان این عرصه خواهند بود تا کار‌ها مطابق روند قانونی پیش برود.
پرسش دیگر در مورد بازگشایی خانه سینما بود، اینکه باز گشایی یک نهاد صنفی از سوی وزارت ارشاد باعث دولتی شدن آن نمی‌شود؟ ایوبی پاسخ داد: «نه بنده در سازمان سینمایی، نه مجموعه وزارت ارشاد و نه دولت یازدهم، بنا نداریم که اصناف را دولتی کنیم اما دولتی شدن با طی مراحل قانونی فرق دارد و در حال حاضر هم قرار است صنوف، تنها مراحل ثبت قانونی خود را طی کنند و صنف باقی بمانند».
پرسش دیگر مربوط به بودجه خانه سینما بود که طی سال‌های اخیر از سوی دولت پرداخت نشده است، ایوبی گفت که اگر دولتی تصمیم بگیرد خانه سینما را باز کند، طبیعتا فکر هزینه‌های آن را هم می‌کند و طبق روال قانونی بودجه و اعتبار مربوط به این تشکل را لحاظ می‌کند.
وضعیت خانه سینمای ایرانیان که در ماه‌های پایانی دولت دهم شکل گرفته و برپاکنندگان آن سینماگران نزدیک به مدیریت وقت سازمان سینمایی بوده‌اند و ادامه فعالیت آن گفت: «ما این مساله را پیش از این هم به صورت شفاف اعلام کرده بودیم، همان‌طور که ما یک نظام جمهوری اسلامی ایران داریم یک خانه سینما هم خواهیم داشت  در غیر این صورت وقتی ما دو خانه سینما داشته باشیم، طبیعتا این پرسش به وجود می‌آید که چرا خانه سینمای ۳ و ۴ نداشته باشیم».
وی ادامه داد: «قرار است مجمع عمومی خانه سینما برگزار شود و هیات مدیره جدید مشخص شوند، البته ما امروز شاهد بودیم که گروه‌های دیگر هم در جمع ما حضور داشتند و دارند خودشان را برای حضور در مجمع عمومی آماده می‌کنند».
بازگشت نمایندگان اصناف به شوراهایی چون شورای پروانه ساخت، شورای صدور پروانه نمایش و شورای صنفی نمایش، هم موضوع پرسش دیگری بود که ایوبی پاسخ داد: «ما حضور صنوف مختلف در شوراهای وزارت ارشاد را ارج می‌نهیم، و دلیل تسریع در روند بازگشایی خانه سینما، این است که بتوانیم از توان صنوف به عنوان بازوان اجرایی قدرتمند برای سازمان سینمایی بهره ببریم».
تغییر معاونت سینمایی به سازمان در دولت گذشته و برنامه ایوبی برای ادامه دادن مسیر بر اساس ساختار فعلی یا تغییر آن، یکی دیگر از پرسش‌های مطرح شده بود که معاون وزیر ارشاد در پاسخ به آن گفت: «مدیریت سینما به صورت یک سازمان کار درستی است، چون سازمان استقلال بیشتری نسبت به معاونت دارد، اما در حال حاضر ما سازمانی داریم که حدود ۳۵۰ پست در آن هست و چنین سازمانی قطعا سنگین است».
رییس سازمان سینمایی افزود: «در مورد شورای عالی سینما هم که در دولت قبل تشکیل شده، باید بگویم که ما نه تنها مخالفتی با این شورا نداریم بلکه از این کار تقدیر هم می‌کنیم، چون این شورا می‌تواند مسایل کلان سینما را مستقیما به استحضار رییس‌جمهور برساند».

 

نمایشگاه سازهای ابداعی استاد آواز افتتاح شد
محمدرضا شجریان به خودش نمره 100 دادسالن پاییز خانه هنرمندان ایران از عصر پنجشنبه میزبان نمایشگاه سازهای ابداعی استاد آواز ایران است. محمدرضا شجریان در آیین گشایش نمایشگاه سازهای ابداعی‌اش که بخشی از آن در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان برگزار شد با تقدیر از هنرمندان شرکت‌کننده در مراسم گفت: قبل از اینکه خوانندگی را شروع کنم عمده فعالیتم روی ساز سنتور بود و یادم می‌آید بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشسرای مقدماتی به همراه ابوالحسن کریمی روی برخی از سازهای مشقی سنتور کار می‌کردیم و از همان روزها بود که بدون معلم کار روی این ساز را آغاز کردم.
وی ادامه داد: تا سال 1340 گرفتار ساز سنتور بودم و معتقدم آن قدری که روی این ساز وقت گذاشتم روی آواز کار را نکردم. این فعالیت و تمرکز تا سال 70 هم من را درگیر خود کرده بود. این درگیری و گرفتاری بیشتر از روی شیوع پل‌گذاری روی سنتور بود. من در این زمینه سوالات زیادی داشتم که حتی استادان این حوزه هم به من جواب درستی نمی‌دادند بنابراین سعی می‌کردم روی تجربه‌های شخصی تلاش‌هایی برای جا به‌جایی این پل‌ها انجام دهم و در بعضی موارد هم به نتیجه‌ای نمی‌رسیدم. من تلاش می‌کردم که اساس ساز سنتور را به هم بزنم و در نوع پل‌گذاری‌ها تغییراتی را ایجاد کنم.
وی با بیان اینکه بیش از 18 مرتبه در ساز سنتور تغییر ایجاد کرده است، افزود: خوشبختانه با این استمراری که در اعمال تغییرات ساز سنتور داشتم، نوع جدیدی که از این ساز ساختم پاسخ مثبتی داده است. البته من تاکنون 62 ساز ساختم که از این تعداد فقط به دو عدد از آنها نمره 100 می‌دهم و این همان نتیجه‌ای بود که من خواهان آن بودم چراکه معتقدم سازها به صورت شانسی ساخته نمی‌شوند.
شجریان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به حضور خود در گروه شهناز اشاره کرد و گفت: از سال 86 که گروه شهناز را همراه مجید درخشانی تشکیل دادم 16 ساز را طراحی کردم و آن را ساختم. در این مدت هم تمام تلاش خود را انجام دادم که با هنرمندان و استادان برجسته این حوزه تبادل‌نظر کنم تا به بهترین صدایی که می‌خواهم برسم. این در حالی است که طی این مدت با هنرمندان و سازندگان پیشسکوتی هم ملاقات‌هایی داشتم و می‌دیدم که این هنرمندان با چه عشقی مشغول فعالیت در این عرصه هستند بنابراین من هم آمدم تا با این هنرمندان هم‌صدا شوم.
وی خطاب به هنرمندان و فعالان حوزه موسیقی گفت: همواره به این موضوع علاقه داشتم که شما هنرمندان هم با ما هم‌صدا شوید. ساختن ساز بهتر از نساختن است. همین ساز تار و ویولن که سازهای بسیار قدرتمند و ارزشمندی هستند به گفته بسیاری از مورخان موسیقی قدمت‌های چند صدساله‌ای دارد که اولین نفری که آن را ساخته به این زیبایی که حالا از آن صدا می‌شنوید نبوده اما مدت‌ها روی آن کار شده که اینچنین تبدیل به ساز قدرتمندی شده است.
شجریان ادامه داد: به اعتقاد من این هنرمندان هستند که باید اشکال سازهای ابداعی را بگیرند تا ما بتوانیم با شنیدن این نظرات به کیفیت عالی مورد نظر دست پیدا کنیم. ما می‌دانیم که در کنار سازهای محدود ایرانی سازهای با صدای باس بسیار کم هستند. بم‌ترین ساز ایرانی ما هم‌اکنون عود است که آن هم یک ساز مضرابی است بنابراین لازم است در این حوزه سازهایی را بسازیم که بتوانند قابلیت ایجاد صدای بم را داشته باشند. ما کاری در این حوزه انجام ندادیم و اگر هم کاری انجام شده ادامه پیدا نکرده است.
وی گفت: شاید من صدمین نفری باشیم که در عرصه ساختن ساز فعالیت می‌کنم اما بسیار خوشبخت هستم که این سعادت را داشتم که روی صحنه نیز سازها را نشان دهم و آنها را معرفی کنم. حتی چندی پیش که در آمریکا کنسرت داشتم مایستر موسس ارکستر سانفرانسیسکو از من خواست تا اجازه اجرای ساز شهبانگ را به آنها بدهم و من اجازه این کار را به آنها دادم.
این سازها باید روی صحنه بیایند تا ما بتوانیم در کار ارکستر از رنگ‌های بیشتری استفاده کنیم و این نیاز ماست که در گروه‌نوازی از استفاده سازهای جدید غافل نباشیم. من به همه هنرمندان پیشنهاد می‌کنم که هر کسی در ساخت ساز است کار خود را ادامه دهد و مطمئن باشد در صورت استمرار به نتایج خوبی می‌رسد.
علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد به دلیل حضور در یک جلسه دیر به مراسم رسید، اما از نمایشگاه سازها دیدن کرد. همچنین مجید سرسنگی (مدیرعامل خانه هنرمندان)، حسام‌الدین سراج، مجید درخشانی‌، میلاد کیایی‌، هادی منتظری‌، محمد سریر،‌ کیوان ساکت‌، شاهو عندلیبی، صدیق تعریف و... از جمله حاضران در این مراسم بودند.

 

سینمای ایران محور اصلی جشنواره هامبورگ
ایرنا- رییس جشنواره بین‌المللی فیلم هامبورگ با اعلام حضور ۹ اثر سینمایی ایرانی در بیست و یکمین جشنواره فیلم بین‌المللی هامبورگ، بررسی سینمای ایران را محور اصلی این دوره از جشنواره عنوان کرد. بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم هامبورگ در روزهای ۲۶ سپتامبر تا پنجم اکتبر در این شهر برگزار می‌شود. روزنامه دی‌ولت به نقل از کاترین کول اشده، رییس جشنواره فیلم هامبورگ نوشت: هر چند برای ما بسیار سخت بود نسخه‌ای از فیلم‌های ایرانی را برای نمایش در این جشنواره تهیه کنیم اما در نهایت موفق شدیم ۹ اثر سینمایی از ایران را برای نمایش در این جشنواره داشته باشیم.
رییس جشنواره فیلم هامبورگ بدون اشاره به نام آثار سینمایی که قرار است از ایران در این جشنواره به نمایش گذاشته شود، گفت: این فیلم‌های ایرانی نگاه زیبایی به تاریخچه فیلمسازی در این کشور می‌اندازد.
بنا بر اعلام خانم کول اشده، در بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم هامبورگ، ۱۵۱ فیلم از ۵۶ کشور دنیا در شش سینمای این شهر برای علاقه‌مندان نمایش داده می‌شود که از میان این آثار،۳۰ فیلم مستند و ۱۰ فیلم ویژه کودک و نوجوان خواهد بود. سال گذشته بیش از ۴۰ هزار نفر از علاقه‌مندان به آثار سینمایی از جشنواره فیلم هامبورگ دیدن کردند.

ماشین زیردریایی جیمز باند فروخته شد
خبرآنلاین- ماشین زیردریایی جیمز باند در فیلم «جاسوسی که دوستم داشت» (1977) در یک حراجی به قیمت 550 هزار پوند فروخته شد. این ماشین که «لوتوس اسپیریت» نام دارد با وجود رقابت شدید میان یک زن که در حراجی حضور داشت و خریداری که با تلفن در حراجی شرکت کرده بود، پایین‌تر از قیمت نوشته‌شده در کتاب راهنمای حراجی به فروش رفت. در انتها این خریدار تلفنی بود که موفق به خرید «لوتوس اسپیریت» شد. این ماشین که گفته می‌شود کاملا سالم و قابل استفاده است در صحنه‌ای از فیلم در زیر دریا استفاده شد. در این حراجی که در «حراجی آر.ام.» در بترسی در جنوب غرب لندن برگزار شد، تخمین زده می‌شد این اتومبیل بین 650 تا 950 هزار پوند به فروش برود. پیتز‌هاینز یکی از مسوولان حراجی درباره فروش «لوتوس اسپیریت» گفت: «با توجه به اینکه نمی‌شود در خشکی سوار این ماشین شد، فروش این اتومبیل نشان می‌دهد که هر محصول مربوط به جیمز باند، ارزش خودش را دارد».
لوتوس اسپیریت که با نام «وِت نِلی» هم شناخته می‌شود درحالی به قیمت 550 هزار پوند به فروش رفت که سال 2010 اتومبیل استون مارتین جیمز باند در فیلم «گلدفینگر» به قیمت 9/2 میلیون پوند به فروش رفته بود. «جاسوسی که دوستم داشت» سومین فیلم راجر مور در نقش جیمز باند بود. فیلم را لوئیس گیلبرت کارگردانی کرد و ماجرای دیوانه‌ای است که می‌خواهد دنیا را نابود سازد و تمدنی جدید زیر آب برپا کند. جیمز باند برای شکست دادن این دیوانه با یک جاسوس روسی همراه می‌شود.

علی جنتی: ممیزی کتاب شتاب بیشتری می‌گیرد
ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این وزارتخانه در نظر دارد به ممیزی کتاب شتاب بیشتری دهد تا کتاب‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن بررسی شوند. به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، علی جنتی روز پنجشنبه در دیدار با آیت‌الله سبحانی در قم با اشاره به اینکه کار اصلی فرهنگی بر عهده حوزه علمیه، مراجع تقلید و نهادهای فرهنگی است، گفت: وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فراهم کردن بستر مناسب و تسهیل شرایط است. به گفته علی جنتی، کارهایی مانند چاپ کتاب، رونق بخشیدن به کتابخانه‌ها، رسیدگی به وضعیت مساجد و کانون‌های فرهنگی مساجد، نظارت بر ساخت فیلم‌های سینمایی و فعالیت‌های هنری، اوقاف، بقاع متبرکه و حج و زیارت تنها بخشی از فعالیت‌های زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی با بیان اینکه در گذشته مشکلاتی در ممیزی کتاب وجود داشته است، گفت: در گذشته گاهی اوقات کتاب‌ها یک‌سال برای بررسی نگه داشته می‌شدند اما در این دولت می‌کوشیم با به خدمت گرفتن متخصصان آشنای به کار و اهل فضل به این کار شتاب بیشتری دهیم و کتاب‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن بررسی شوند. به گفته جنتی در نمایشگاه کتاب کشورهای دیگر برای ورود کتاب به نمایشگاه سختگیری زیادی انجام می‌شود و حالا وزارت ارشاد هم سعی می‌کند این نظارت و ارزیابی‌ها را در نمایشگاه کتاب تهران هم صورت دهد تا از ورود کتاب‌های غیرعلمی و غیرمفید به نمایشگاه‌ها جلوگیری شود. جنتی با اشاره به حساسیت موجود در معاونت فرهنگی به ویژه بحث ممیزی کتاب گفت: با وسواس دنبال این هستم که در صورت امکان یک شخصیت حوزوی در معاونت فرهنگی ارشاد گماشته شود.

خالق هری‌پاتر با   برادران وارنر فیلم جدید می‌سازند
فارس- جی.کی.رولینگ، نویسنده مجموعه رمان‌های «هری پاتر» برای ساخت فیلمی جدید با کمپانی «برادران وارنر» همکاری می‌کند. قرار است در این همکاری، کتاب «جانوران شگفت‌انگیز و زیستگاه آن» که نوشته رولینگ است، تبدیل به فیلم ‌شود. نویسندگی فیلمنامه این پروژه سینمایی نیز بر عهده خود رولینگ است. «جانوران شگفت‌انگیز و زیستگاه آنها» به تعریف و توضیح جانوران جادویی و موجودات خیالی افسانه‌ها پرداخته است. «رولینگ» در این کتاب از موجوداتی نام می‌برد که در مجموعه داستان‌های «هری پاتر» از برخی از آنها یاد شده است و از اقصی نقاط دنیا و افسانه‌های گوناگون جمع‌آوری شده‌اند. رولینگ در این کتاب که آن را با نام مستعار «نیوت اسکمندر» تالیف کرده، تخیلات خود را نیز به آن افزوده است به‌طوری که خواننده احساس کند یکی از کتاب‌های مدرسه هاگوارتز، مدرسه جادوگری سری داستان‌های هری پاتر را مطالعه می‌کند. «رولینگ» گفته که اگرچه داستان این فیلم کتاب در دنیای سحر و جادو اتفاق می‌افتد ولی داستان آن هیچ ربطی به داستان هری‌پاتر ندارد بلکه درباره وسعت دنیای جادو است. به گفته وی، قوانین و آداب و سنن دنیای سحر و جادویی که در داستان این کتاب نهفته است کاملا برای کسانی که مجموعه کتاب‌های هری‌پاتر را خوانده‌اند آشناست اما داستان آن در نیویورک آغاز می‌شود، 70 سال پیش از آنکه داستان هری‌پاتر به وقوع بپیوندد.

تقدیم اجرای پنجشنبه «ننه دلاور، بیرون پشت در» به جواد مجابی
گروه فرهنگ- اجرای پنجشنبه‌شب (21 شهریورماه) نمایش «ننه دلاور، بیرون پشت در» که میزبان جواد مجابی بود، توسط سجاد افشاریان، به این نویسنده، شاعر و طنزپرداز تقدیم شد. این نمایش که اجراهای خود را از 14 شهریورماه در تالار حافظ آغاز کرده است، هر شب ساعت 20:30 روی صحنه می‌رود. صابر ابر، هوتن شکیبا به همراه اجرای زنده موسیقی توسط گروه بمرانی، بازیگران این نمایش هستند.




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

Trending Articles