سلطانیفر در نخستین کنفرانس گردشگری سلامت مطرح کرد؛ درآمد گردشگری، جایگزین نفت
محمدجواد تاجالدین- این روزها استان مازندران و شهر رامسر، میزبان نخستین کنفرانس «گردشگری سلامت» با حضور کشورهای عضو سازمان منطقه ای اکو است. بارها گفتهایم و شنیدهام که کشورمان ظرفیت جذب گردشگران بیشماری را دارد و تا به حال در این زمینه کم کاری کردهایم. کم کاری که باعث شده کشورهای همسایه، از جمله ترکیه در بحث گردشگری شاید سالها از ما جلو بیفتد و راهش را در این صنعت پولساز باز کند. آماری که از درآمدهای حاصل از گردشگری در کشورهایی مثل اسپانیا، فرانسه، قبرس و همین ترکیه ارایه میشود، شاید در نگاه اول متعجبمان کند. کشورهایی که توانستهاند از محل درآمد توریسم تا چند برابر پول فروش نفت ما درآمد داشته باشند.
به همین خاطر، مسوولان سازمان میراث فرهنگی و مسوولان اتاق بازرگانی و وزارت بهداشت و بخشهای دیگر کشورمان به فکر افتادند. اینبار بحث «گردشگری سلامت» است. خلاصهاش میشود به جذب گردشگر و درمانش. یعنی بیمارانی که احتیاج به مراکز پزشکی و درمانی دارند و میخواهند مشکلشان را حل کنند به کشورهایی سفر کنند که علاوه بر رفع بیماری، از مناطق و مراکز رفاهی آن نیز استفاده نمایند.
از همین رو نخستین کنفرانس گردشگری سلامت در استان مازندران برپا شده است. کنفرانسی با سخنرانی مسوولان مربوط و دست اندرکاران این طرح ملی.
رشد 66 درصدی درآمد گردشگری سلامت
مراسم با پخش سرود ملی کشورمان و آیات قرآن شروع شد. بعد از صحبتهای مجری در مورد طرح گردشگری سلامت و اهمیت آن در بخش اقتصادی و فرهنگی کشور دکتر محمدرضا کرباسی، دبیر کل اتاق اکو و دبیر کنفرانس گردشگری سلامت پشت تریبون آمد و چند کلامی صحبت کرد. او ابتدا با خوشامد گویی به مهمانان و تشکر از دست اندرکاران برگزاری مراسم گفت: گردشگری در مجموع هفت درصد از سهم تجارت جهانی را شامل میشود. گردشگری سلامت به عنوان رکن اساسی این صنعت، میتواند تا سه برابر بیشتر سود از گردشگر معمولی برای کشور سود داشته باشد. در سال 2004 سهم جهانی گردشگری 40 میلیارد دلار بوده که این رقم در سال 2013 بیش از 100 میلیارد دلار افزایش یافته است یعنی بیش از 66 درصد رشد. در این تجارت پر سود، سهم کشور ما با توجه به جاذبهها و ظرفیتهای متعدد، بسیار ناچیز است. لازم است در این زمینه برنامه ریزی بلند مدت داشته باشیم. سازمان منطقهای اکو، ویژگیهای بیبدیلی در این صنعت دارد و میتواند موجب توسعه کشورهای همپیمان شود. بیماران کشورهایی مثل افغانستان و تاجیکستان و ... به جای سفر به کشوری مانند هند و تجربه فرهنگی جدید میتواندد به ایران بیایند. این عمل هم باعث کاهش هزینههای آنها میشود و هم رونق گردشگری کشور ما. در سالهای 2012 و 2013 اتاق بازرگانی ایران با برگزاری چندین نشست، زمینه را برای فعالیتهای آتی آماده کرده است.
استان مازندران و توریسمدرمانی
بعد از کرباسی، دکتر ربیع فلاح پشت تریبون آمد و با برشمردن استعدادهای استان مازندران در بخش گردشگری گفت: چند روز پیش در این استان روز ملی دریای خزر گرامی داشته شد. همزیستی مسالمتآمیز و مراودات فرهنگی کشورهای حوزه دریای خزر میتواند چراغ راهی برای آینده کاری ما باشد. استان مازندران با ظرفیتهای ذاتی خود میتواند میزبان مناسبی برای بحث گردشگری سلامت باشد. در کنار این امکانات طبیعی، وجود چندین بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی این امکان را فراهم کرده که ما در این استان ارایهدهنده خدمات مناسبی در بحث توریسم درمانی باشیم. امروزه توریسم به عنوان دومین صنعت پردرآمد جهان میتواند نقش بسزایی در بخش اقتصادی کشور ما ایفا کند. سازمان منطقهای اکو با فراهم آوردن هرچه بیشتر این امکان و با توجه به قرابتهای فرهنگی کشورهای عضو آن میتواند نقش بسزایی در این صنعت برای کشورهای عضو پیمان ایفا کند.
درآمد گردشگری، جایگزینی برای نفت
در ادامه مسعود سلطانیفر معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به پیشرفت روزافزون علم پزشکی در کشور و امکان میزبانی از توریستهای کشورهای مختلف گفت: خیلی دور نیست از زمانی که در ایران هر بیمار نیازمند آن بود که برای عمل جراحی قلب باز، جراحیهای چشمی یا درمان بیماریهای صعبالعلاج به کشورهای اروپایی سفر کند، در آن روزها فعالیتهایی چون درمان با سلولهای بنیادی یا زیست فناوریها واژههای ناشناختهای بودند اما امروز به برکت سرمایهگذاری خوبی که از ابتدای پیروزی انقلاب در عرصههای پزشکی انجام شده، به اندازهای در این حوزه پیشرفت کردهایم که در چنین مکانی گرد هم جمع آمدهایم تا از گردشگران سلامت کشورهای عضو اکو و همسایگان ایران دعوت کنیم برای درمان بیماریهای خود به کشور ما سفر کنند.
سلطانیفر با اشاره به آمارهای وزارت بهداشت مبنی بر 200 تا 300 عمل روزانه جراحی قلب باز و بیش از هزار جراحی چشم به صورت روزانه در کشور گفت: سطح خدمات درمانی ایران، کشور ما را به یکی از مقاصد بزرگ گردشگران سلامت و متقاضیان خدمات پزشکی بدل کرده و من به عنوان متولی این بخش، هر روزه گزارشهای خوبی در این رابطه میشنوم که گروههای مختلف در مناطق مختلف کشور در حال سرمایهگذاری در بخش توریسم سلامت هستند.
وی افزود: علاوه بر امکانات خوبی که در بیمارستانهای کشور وجود دارد، بیش از 38 گروه مختلف در حال سرمایهگذاری در بخش گردشگری سلامت هستند که حکایت از آیندهای درخشان و پررونق در این بخش دارد.
معاون رییسجمهور با اشاره به تحریمهای ظالمانهای که کشور در چند سال اخیر در خصوص تجهیزات پزشکی و خدمات درمانی و دارویی تجربه کرده، افزود: پیشرفتی که امروز در حوزه گردشگری سلامت شاهد آن هستیم با وجود همه این تحریمها صورت گرفته و این نشان از تلاش گسترده در این عرصه دارد.
سلطانیفر با اشاره به گردش مالی شش هزار و 500 میلیارد دلاری عرصه گردشگری در جهان گفت: درآمد ارزی حاصل از تردد گردشگران، از محل جابهجایی یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر به 1250 میلیارد دلار رسیده است و 7 تا 9 درصد از درآمد ناخالص داخلی را این درآمد به خود اختصاص داده اگر چه حداقل 9 تا 12 درصد هم به اشتغال افراد انجامیده است.
رییس سازمان میراث فرهنگی افزود: ایران موزه بزرگی از جاذبههای تاریخی، فرهنگی، مذهبی، طبیعی و ... است که ظرفیتهای خوبی در عرصه گردشگری دارد اما با وجود آن تنها چهار درصد از کل ابنیه، زیارتگاهها، بناها و سایتهای تاریخی کشور مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.
وی افزود: در هر بخش گردشگری که نگاه میکنیم دارای ظرفیت بالایی هستیم که با بسیج امکانات میتوان از بیشترین ظرفیتهای گردشگری سلامت استفاده کرد.
سلطانیفر همچنین اعلام کرد: گردشگری در ایران به تنهایی این امکان را دارد که تمام نیازهای ارزی کشور را تامین کند به این شرط که در یک دوره 10 تا 15 ساله روی امکانات زیربنایی و امکانات حملونقل، پذیرایی و دیگر نیازها در این بخش سرمایهگذاری کرد.
رییس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به اینکه سهم ایران در شرایط فعلی از گردشگری سلامت کافی نیست، گفت: میتوان سهم دو تا سه درصدی ایران را از درآمدهای گردشگری در یک دوره چند ساله به پنج درصد رساند تا این بخش به اندازه درآمد نفتی کشور، درآمدزا باشد.
افغانها و مشکل ویزای پزشکی در ایران
محمدهاشم وهاج، نماینده کشور افغانستان در نخستین کنفرانس بینالمللی گردشگری سلامت عنوان کرد که دو میلیون بیمار افغانی برای درمان به هند فرستاده میشوند که روزانه یک میلیون دلار هزینه برای این بیماران در نظر گرفته میشود. وی دلیل این اقدام افغانستان را همکاری نکردن مسوولان ایران برای دادن ویزای صحت به افغانها دانست.
اولین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو صبح روز گذشته در رامسر با حضور معاون دبیرکل اتاق اکو، سفرایی از کشورهای عضو اکو، استاندار مازندران، معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و رییس میراث فرهنگی استان مازندران در هتل رامسر برگزار شد.
محمدهاشم وهاج، نماینده کشور افغانستان در این کنفرانس سخنرانی کوتاهی داشته و از مسوولان جمهوری اسلامی برای ندادن ویزای صحت (گردشگری سلامت) گله داشت.
به گفته وی، در حال حاضر دو میلیون بیمار از افغانستان برای درمان به هند فرستاده میشوند که روزانه یک میلیون دلار هزینه برای این بیماران در نظر گرفته میشود. این در حالی است که مسوولان کشور افغانستان تمایل دارند این بیماران به ایران فرستاده شوند.
نماینده کشور افغانستان دلیل اینکه افغانستان این بیماران را به هند میفرستد این است که مسوولان جمهوری اسلامی ایران به افغانها ویزای صحت به راحتی نمیدهند.
وهاج گفت: مسوولان افغانستان به دلایل متعددی دوست دارند که بیماران خود را به ایران بفرستند از جمله اینکه وقتی افغانها به ایران بیایند دیگر مشکل زبان، مذهب و فرهنگ ندارند. از سوی دیگر تعداد زیادی از افغانها در ایران زندگی میکنند و هزینههای اسکان برای بیمارها به شدت کاهش پیدا میکند.
وی با بیان اینکه ما دوست داریم بیماران افغان برای درمان به ایران بیایند از مسوولان جمهوری اسلامی پرسید: چرا جمهوری اسلامی این شرایط را مهیا نمیکند؟ در حالی که ما تقاضا داریم در مورد ویزای صحت همکاری بیشتری با کشور ما صورت بگیرد.
به موافقتنامهها عمل کنید
بعد از سلطانیفر آقای دکتر نقره کار شیرازی، دبیر کل اتاق بازرگانی ایران به سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به اهمیت نقش بانکهای جهانی و موسسات مالی کشورهای سازمان اکو گفت: در ابتدا مایلم از برگزارکنندگان این نشست بزرگ تقدیر و تشکر کنم و اظهار امیدواری کنم که برگزاری این جلسه بتواند نقش عمدهای در بخش اقتصادی و فرهنگی گردشگری سلامت ایفا کند. همانگونه که مطلع هستید، کشورهای اکو از ویژگیهای مهمی برخوردارند که میتوانند کمک شایانی در بحث گردشگری سلامت ایفا کنند. سابقه تاریخی و جاده ابریشم گواه این مدعاست.
همکاری در چارچوب سازمانهای منطقهای میتواند نقش مهمی در جهت تقویت همگراییها و به دور ماندن از آسیبها و تلاطمهای بینالمللی ایفا کند. اکو میتواند با دارا بودن بیش از 450 میلیون جمعیت و بیش از هفت میلیون کیلومتر مربع مساحت در بحث فرهنگی و اقتصادی نقش ویژهای داشته باشد.
به طور کلی و با تمام حرفهای گفته شده، وضع کشورهای عضو سازمان اکو به نسبت وضعیت جهانی، ایدهآل نیست، برای حل این معضل و افزایش تعاملات منطقهای و افزایش یک درصدی تجارت سالانه که در طرحهای اتاق اکو پیشبینی شده، لازم است موانع موجود در دستیابی به این مقصود برداشته شود. در این زمینه توافقنامههای گوناگونی به تصویب رسیده؛ از جمله تسهیلات در صدور روادید و موافقتنامه اکوتا اما قدم عملی و مثبتی در این موارد برداشته نشده است.
با توجه به موقعیت ممتاز کشورهای عضو اکو در جذب گردشگر، عمل به توافقنامههای امضا شده بیش از پیش ضرورت دارد، چون جذب گردشگر علاوه بر درآمدزایی و ایجاد اشتغال زمینه را برای شکوفایی صنعت گردشگری به عنوان یکی از زمینههای توسعه فرهنگی و سیاسی باز میکند.
گردشگری سلامت به عنوان زیرمجموعه صنعت گردشگری میتواند به عنوان یک زمینه دارای مطلوبیت نسبی در توسعه صنعت گردشگری منطقه مورد توجه قرار گیرد اما به رقم این پتانسیلها، کشورهای عضو اکو در بسیاری از موارد بیماران را به سایر کشورها میفرستند. به عنوان مثال جمهوری افغانستان بیش از دو میلیون بیمار را به کشورهای دیگر میفرستد، باید یک بررسی همهجانبه صورت گیرد که چرا کشورهای عضو اکو و کشورهای مستعد گردشگری سلامت امکان پذیرش بیمار را ندارند.
با تمام امکانات بالقوه مشاهده میشود که چقدر کشورهای سازمان اکو میتوانند در این زمینه نقش مثبتی ایفا کنند به طور نمونه استان مازندران به عنوان میزبان این اجلاس دارای مراکز درمانی مجهز و کادر پزشکی ورزیده است. میتوان از این مزیت که نمونهاش در سایر استانهای ایران و کشورهای عضو اکو مشاهده میشود، استفاده کرد. در این بین نقش موسسات پولی بینالمللی و حمایت از گسترش این صنعت به طور روزافزونی آشکار میشود. بانک توسعه اکو هم به عنوان تنها موسسه مالی مشترک بین کشورهای عضو انتظار میرود خدمات مالی ویژهای را برای طرحهای مشترک سرمایهگذاری فراهم آورد تا بتوانیم شاهد افزایش سرمایهگذاری در بخش گردشگری منطقه اکو باشیم.
خالق «پدرسالار» بار دیگر بستری شد
ایسنا- اکبر خواجویی، کارگردان سریال «پدرسالار» بار دیگر به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد.
مهشاد خواجویی، دختر کارگردان سریال «پدرسالار» با تایید خبر بالا اعلام کرد که پدرش از روز شنبه - 25 مردادماه - به بیمارستان کسری منتقل و در بخش آیسییو این بیمارستان بستری شده است. وی خاطرنشان کرد که به پیشنهاد پزشک معالج اکبر خواجویی، وی فعلا باید در بیمارستان بستری باشد.
کارگردان «پدرسالار» چند سالی است که به خاطر بیماری قلبی و ناراحتی حنجرهاش در استراحت مطلق به سر میبرد. او اردیبهشتماه امسال در گفتوگویی با ایسنا اعلام کرد که با بهبودی حالش، دوست دارد مجددا به کار برگردد و یک فیلم سینمایی بسازد.
این کارگردان و نویسنده پیشکسوت سینما و تلویزیون متولد سال 1326 اصفهان است. وی فعالیت هنریاش را با تهیه و ساخت فیلمهای تجربی و راهاندازی سینمای آزاد اصفهان آغاز کرد. از جمله آثار او در مقام کارگردان میتوان به «محیا»، «سیرک بزرگ» و «خانه ابدی» نیز اشاره کرد. خواجویی در زمینه کارگردانی سریالهای تلویزیونی هم فعالیت داشته که از جمله کارهای او میتوان به سریالهای «کهنهسوار»، «پدرسالار» و ... اشاره کرد. این کارگردان قدیمی بهمنماه سال 91 به علت عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
آغداشلو، رییس شورای داوری دوسالانه دامونفر
ایلنا- آیدین آغداشلو بار دیگر رییس شورای داوری دوسالانه نقاشی دامونفر شد.
این نقاش هنرشناس و مولف در حالی ریاست شورای پنجمین دوسالانه نقاشی دامونفر ویژه جوانان زیر ٢۵ سال ایران را پذیرفت که در سال نخست آن در تابستان ١٣٨۵ نیز عهدهدار این مسوولیت بود.
پویاراد در بخشهایی از حکم انتصاب آغداشلو نوشته است: «دوسالانه دامونفر، جوانان زیر ٢۵ سال و موج نوین نقاشی اندیشهپرداز ایران، مرهون همت بلند و دلسوزانه حضرتعالی است؛ خرسندم که بار دیگر قرار است با تمرکز بر تلاشهای نوجویانه جوانان هنرمند سرزمین مادری، از استعدادهای تازه و بارقههای امید حمایت کنیم.»
در این حکم آمده است: «تجربه هشت ساله دامونفر ثابت نمود رویدادهای هنری در کنار بخشخصوصی مجال رشد و نوآوری مییابند، دامونفر نیز همواره با بهرمندی از حضور نخبگان و بزرگانی مانند حضرتعالی در شورای داوری، سعی مستمر نموده تا جوانانی که از دل این رویداد ملی برگزیده میشوند نگاه نو و خط و ربطی به جامعه تجسمی علاوه کنند که به گواه چهار دوره پیشین چنین بوده و یقین دارم به لطف تعهد و تخصص مثال زدنی جنابعالی در دوره پنجم نیز چنان خواهد بود.»
شهرام ناظری در تهران کنسرت میدهد
مهر - شهرام ناظری که در هفتههای گذشته اجراهایش وی در شهرستانهای مختلف کشور با استقبال روبهرو شده است این بار در تاریخهای 18 و 19 شهریور در تهران و سالن وزارت کشور روی صحنه میرود.
شهرام ناظری در این کنسرت با گلچینی از آثار نوستالژیک و پرخاطره از جمله «ساقی نامه»، «آتش در نیستان» و ... به اجرای برنامه میپردازد و در انتهای کنسرت نیز با اجرای آثار پر شور کردی، برنامه را به انتها خواهد رساند. همچنین کنسرت «سمفونی رومی» که پیش از این قرار بود در شهریورماه امسال در همین سالن برگزار شود به دلیل طولانی شدن پروسه صدور روادید نوازندههای خارجی گروه حافظ ناظری به تاخیر افتاده و زمان اجرای این برنامه به زودی اعلام خواهد شد.
فراخوان فستیوال فیلم در کانادا منتشر شد
ایلنا - دومین دوره فستیوال بینالمللی فیلم Eastern Breezeدر بهار 1394 برپا میشود و همچون دوره پیش، آثار راه یافته در دو بخش فیلم کوتاه و نیمه بلند (داستانی، مستند و انیمیشن) به رقابت خواهند پرداخت. به گزارش ایلنا، فستیوال Eastern Breeze امسال نیز با همکاری سینما کارلتون، جشنواره بینالمللی فیلم داکا و جشنواره فیلم دیازپورا به شکل بینالمللی و با موضوع «شرق» برگزار میشود. به منظور کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از فراخوان و فرم شرکت در جشنواره به وبسایت جشنواره به آدرس http://easternbreeze.ca مراجعه کنید.
پوران درخشنده در تدارک طلاق
ایسنا - پوران درخشنده گفت که در حال حاضر در حال نگارش کار تازهام با مضمون طلاق هستم. این کارگردان سینما در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در این اثر تازهام به یکی دیگر از موضوعات اجتماعی با نام طلاق میپردازم با این مضمون که چه اتفاقی افتاده و در حال وقوع است که در حال حاضرآمار طلاق در ایران تا این اندازه بالا رفته است. وی ادامه داد: در حال حاضر منتظر آن هستم که کار فیلمنامهنویسی این فیلم تمام شود و پروانه ساخت آن را بگیرم.
درخشنده تصریح کرد: در این خصوص، پژوهشهای بسیاری انجام دادم تا بتوانم فیلمنامه خوبی در این رابطه بنویسم، چون اعتقاد دارم موضوع طلاق مقولهای است که جای کار بسیاری دارد و هر اندازه هم در این امر به فعالیتهای مختلف چه در عرصه فیلمسازی و چه در دیگر زمینهها پرداخته شود، باز هم کم است. این نویسنده و کارگردان سینما در ادامه عنوان کرد: پیشبینی میشود که تا دو ماه دیگر، یعنی در مهرماه سالجاری کار فیلمنامه این اثر به اتمام برسد.