بدرقه خالق «پدرسالار» با گریه مریلا زارعی و خداحافظی تلفنی کشاورز؛ بیمهریها شکستت!
«روزهای غمگینی داشتیم. چند روز پیش سیمین عزیز از بین ما رفت و حالا اکبر خواجویی دیگر در کنارمان نیست. آمدیم تا او را به خانه ابدیاش بدرقه کنیم.»
این جملات بخشی از گفتههای حسن فتحی در حیاط خانه سینما بود که در میان غم و اندوه و گریههای جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون ادا شد.
اکبر خواجویی که شامگاه جمعه (31 شهریورماه) بر اثر حمله قلبی دار فانی را وداع گفت، صبح یکشنبه دوم شهریورماه با همه شاگردانش و خاطراتی که با آنها داشت، خداحافظی کرد تا پیکرش به سمت اصفهان- زادگاه و خانه ابدیاش- بدرقه شود.
هنرمندانی چون کمال تبریزی، حسن فتحی، محمدمهدی عسگرپور، کمند امیرسلیمانی، سیامک اطلسی، فلورا سام، مریلا زارعی، برزو ارجمند، انوشیروان ارجمند، پرستو صالحی، احمد میرعلایی و... به بدرقه خالق «پدرسالار» آمده بودند تا برای آخرین بار با زندهیاد خواجویی خداحافظی کنند.
در مراسم تشییع پیکر کارگردان سریالهای «پدرسالار»، «کهنهسوار»، «هشت بهشت» و... نمایندهای از صداوسیما حاضر نبود.
در عکسی که به یادگار از این کارگردان فقید در محل خانه سینما نصب شده بود، هم آورده بودند:
«آرام بودی و دلگیر از نابرابریها/ بیقلبی بهانه بود، بیمهریها شکستت/ اما این پایان تو که نه، پایان ماست.../یادت جاری »...
کمال تبریزی اولین سخنران این مراسم بود که طی سخنانی کوتاه ضمن تسلیت به خانواده اکبر خواجویی گفت: آقای خواجویی کارگردان خوب و بااخلاقی بود. متاسفانه من تا به حال ملاقات حضوری با ایشان نداشتم اما همیشه میشنیدم که ایشان یکی از بااخلاقترین کارگردانان سینما و تلویزیون است.
وی که از طرف صنف کارگردانان سخنانی کوتاه ارایه داد، خاطرنشان کرد: برای خانواده آقای خواجویی طلب صبر و بردباری میکنم، روحش شاد و یادش گرامی.
چند روز پیش سیمین عزیز رفت و حالا اکبر خواجویی
در ادامه این مراسم حسن فتحی، کارگردان سینما و تلویزیون در حالی که با بغض سخن میگفت، خاطرنشان کرد: بیمقدمه بگویم این روزها، روزهای غمگینی داشتیم. چند روز پیش سیمین عزیز از بین ما رفت و حالا آقای خواجویی دیگر در کنارمان نیست و آمدیم تا او را به خانه ابدیاش بدرقه کنیم. در همین جا به خانواده عزیز آقای خواجویی تسلیت میگویم و امیدوارم که راه ایشان در تلویزیون توسط شاگردانش ادامه پیدا کند.
وی همچنین بیان کرد: آقای خواجویی از جمله کارگردانانی بود که در تلویزیون کارهای بسیار خوبی در پروندهی کاریاش به ثبت رساند به ویژه سریال «پدرسالار» که بهترین و ماندگارترین اثر شد.
مریلا زارعی هم که در مراسم وداع با خالق «پدرسالار» حاضر شده بود، از دیگر سخنرانان مراسم بود. «دبیرستان خضراء» به کارگردانی اکبر خواجویی، اولین کار حرفهای زارعی در مقام بازیگر بود.
این هنرمند در حالی که به شدت اشک میریخت و نمیتوانست به راحتی صحبت کند، ابتدا به خانواده اکبر خواجویی تسلیت گفت و افزود: عذرخواهی میکنم که نمیتوانم خوب صحبت کنم، آقای خواجویی همیشه به گردن من حق داشت. او خیلی انسان شریف و خوبی بود. تجسم عینی صبر، سکوت، خلق خوش و همه چیزهای خوب بود. او آنقدر نجیب بود که آدم تازه در اینجا یادش میافتد که دیگر قرار نیست بین ما باشد.
وی سپس اظهار امیدواری کرد که همه شاگردان آقای خواجویی بتوانند بخشی از صفت ایشان را از این پس نمایش داده و راه ایشان را ادامه دهند. از خداوند بزرگ برای همه عزیزان که در فراق آقای خواجویی هستند طلب صبر و بردباری میکنم به ویژه برای همسر و فرزندان عزیزش.
زارعی در پایان صحبتهایش با بغضی که در گلو داشت، خطاب به زندهیاد اکبر خواجویی گفت: خوشا به سعادتت، منزل جدیدت مبارک؛ آقای خواجویی دعا برای ما یادت نرود.
خیلی زود دیر شد
محمدعلی کشاورز، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون تلفنی با اکبر خواجویی خداحافظی کرد.
کشاورز در حالی که پشت تلفن صدای گریههایش شنیده میشد با بغض گفت: باز هم تکرار میکنم اکبر خواجویی از بچههای با شرف خوب تلویزیون و سینما بود و همینطور فرزندانش از بچههای خوب، درسخوانده و نجیب هستند.
وی سپس گفت: خواجویی کسی بود که به ما انسانیت یاد داد. او در هر شرایطی نجیب و با احترام بود، روحش شاد، یادش گرامی.
در ادامه این مراسم که در خانه سینما برگزار شد، احمد طالبینژاد در مقام منتقد و یکی از دوستان اکبر خواجویی حاضر شد و طی سخنانی گفت: از سال 52 در اصفهان برای آقای خواجویی شاگردی میکردم و قبل از اینکه ایشان کار سینما و کار تولید را در تهران آغاز کند، در اصفهان شاگرد ایشان بودم و با هم کار میکردیم اما متاسفانه در هیاهوی سینمای ژورنالیست ما، این تلاشها هیچ وقت دیده نمیشود.
وی سپس به بیماری اکبر خواجویی اشاره کرد و گفت: هفته گذشته وقتی اعلام کردند که برای چندمین بار زنده یاد خواجویی به بیمارستان منتقل شده ناراحت شدم و میخواستم برایش یادداشت بنویسم که مجالی فراهم نشد و خیلی زود دیر شد.
داریوش بابائیان از دوستان و همکاران زنده یاد خواجویی در مراسم وداع با خالق «پدرسالار» گفت: درباره آقای خواجویی خیلیها حرف زدند و من نمیدانم چه بگویم ایشان ذاتا اصفهانی بودند و استاد اکثر هنرمندان. آقای خواجویی آرامترین آدم سینما بود ولی همیشه کارهای سخت میکرد. یاد فیلم سینمایی «محیا»ی او به خیر. «محیا» آخرین کار سینمایی آقای خواجویی بود که از خودش به یادگار گذاشت.
مهران خواجویی، فرزند کارگردان پدرسالار در پایان مراسم وداع با پدرش از حضاری که پدر را بدرقه کردند تشکر کرد و گفت: از همه دوستانی که به من و خانوادهام با حضورشان آرامش دادند تشکر میکنم جا دارد بگویم طی این مدت که پدرم مریض احوال بود خیلی تنهایی کشید و خیلیها سراغش را گرفتند و در مقابل خیلیها هم سراغی از او نگرفتند اما پدر در هر صورت هیچ گلهای نمیکرد و از همه به خوبی یاد میکرد.
پیکر زنده یاد اکبر خواجویی دوشنبه سوم شهریورماه از مقابل پل خواجو در شهر اصفهان تشییع و در زادگاهش به خاک سپرده میشود.
10 شهریور آخرین فرصت ارایه اثر به دوسالانه نقاشی دامونفر
چند روز پس از انتصاب آیدین آغداشلو به عنوان رییس شورای داوران پنجمین دوره دوسالانه نقاشی دامونفر، مهلت ارایه آثار به این رویداد ملی ویژه جوانان زیر ٢۵ سال ایران تمدید شد این در حالی است که این تمدید علاوه بر نقاشی در بخش جنبی تصویرسازی با ماژیک نیز لحاظ شده است. سیفالله پویاراد، مدیر دوسالانه نقاشی دامونفر با اعلام خبر فوق گفت: نظر به درخواستهای بی شمار جوانان از سراسر ایران و موافقت جناب آغداشلو، مهلت دریافت آثار تا دهم شهریور تمدید شده است.
امیدوارم هنرمندان جوان با مراجعه به سایت دامون فر، هر چه زودتر آثار خود را به ثبت برسانند و آن را به روزهای پایانی مهلت ثبت نام موکول نکنند.این دوسالانه که به همت گالری دامونفر با همکاری نماینده فابر- کاستل آلمان، کانسون و پبا فرانسه و کویلو برند ایرانی - آلمانی برگزار میشود در بخش نقاشی موضوع آثار را آزاد و تکنیک و مواد را نیز آزاد اعلام کرده است. ابعاد نقاشیها حداکثر ۱۵۰ سانتیمتر است که تا ۲۰۰ سانتیمتر هم قابل انتخاب است.
اما در بخش جنبی تصویرسازی با ماژیک، تکنیک خلق آثار الزاما باید با ماژیک کویلو و فابرکاستل (FABER-CASTELL /Quilo Markers)باشد هر چند موضوع آزاد است و ابعاد مطلوب ۳۵ در ۵۰ تا ۵۰ در ۷۰ سانتیمتر اعلام شده است.
هر هنرمند در هر بخش، حداکثر سه اثر میتواند به دبیرخانه دامونفر ارسال کند که باید در دو سال اخیر خلق شده باشد. پایان مهلت ثبتنام و ارسال تصویر آثار دهم شهریورماه ۹۳ است که فقط هنرمندانی که حداکثر ۲۵ ساله هستند میتوانند در آن شرکت کنند. برای ثبت نام در پنجمین دوسالانه دامونفر ابتدا باید فرم شرکت را به صورت آنلاین از طریق سایتwww.iranartfestival.com اخذ کنند که در این میان دریافت کد رهگیری الزامی است.
مدیر دوسالانه دامونفر گفته است: بنا به رسم دامونفر، جایزه نفر اول این رویداد ملی، سفر به آلمان و بازدید از کارخانه فابر- کاستل و شرکت در آکادمی هنر است. برای سایر نفرات برگزیده و نیز برندگان بخش جنبی جوایز درخور توجهی در نظر گرفته شده است ضمن آنکه آثاری که به بخش نمایشگاهی راه مییابند در صورت تمایل هنرمند در معرض فروش قرار میگیرند.
شایان ذکر است دوسالانه دامونفر با همکاری شایان توجه موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ۱۸ مهر تا دوم آبانماه ۹۳ در گالری پردیس ملت برگزار خواهد شد.
میزگرد تئاتر ملی تئاتر ملی، تقویت کننده همدلی مردم
« بوذجمهورپرخیده» در نوشتهای که هفته نامه «امرداد» شنبه 31 خورداد 1393 خورشیدی آن را چاپ کرد، مینویسد: «پیشینه تئاتر در ایران به روزگار باستان برمیگردد. نخستین تئاترها و پدیدههای بازیگری مردم این سرزمین را میتوان در آیینهایی جست جو کرد که در آنها به ستودن قهرمانهای افسانهای و ملی و کوچک کردن دشمن میپرداختند. از این دست نمایشها میتوان از «سوگ سیاوش» و نمایشهایی از تاریخ، داستانهای اساتیری و عشقی که هرودت و گزنفون آنها را گزارش کردهاند، یاد کرد.... در روزگار باستانی ایران، آیینهای دینی خود گونهای نمایشنامه بودند.
مردم با همکاری در برگزاری این آیینها، پیام دینی، اخلاقی و اجتماعی را به دیگران میرساندند. بیشتر نمایشنامههای ایرانی بر پایه مبارزه نیکی با بدی است و در این نبرد جاودانه؛ خواسته و دلخواه تماشاگر، این بود که پیروزی از آن نیکی باشد.
تئاتر نوین اروپایی، همچون بسیاری دیگر از پدیدههای باختری در زمان ناصرالدین شاه به ایران آمد. تا پیش از سفرهای سه گانه شاه به اروپا، تئاتر غیرتعزیهای ایران تنها نمایشهای کوچه بازاری مانند روحوضی و تقلیدکاری بود.... با برآمدن مشروطه، جوش و خروش شگفتی در زمینه ادبیات، هنر و فرهنگ پدید آمد. تئاترهای پرشمار و باارزشی با کارگردانها و هنرپیشگانی که در این زمان پرورش یافته بودند، کار شد. نخستین اینها، « تئاتر فرهنگ » بود که در مسعودیه (در ساختمانی ازآن مسعود میرزا ظل السلطان) نمایش دادن را آغاز کرد. نزدیک به 100 سال پیش، در سالهای پایانی قاجار گروهی از بزرگان سیاست و فرهنگ ایران برخی از هموندان تئاتر فرهنگ مانند: محمدعلی فروغی، عبدا... مستوفی، علیاکبر داورفر، فهیمالملک و سیدعلی نصر؛ پدر تئاتر ایران. تئاتر دوم را «تئاتر ملی» نام نهادند. این تئاتر را سیدعبدالکریم محقق الدوله برپا کرد. مرکز کار این گروه، در «هتل فاروس» در لاله زار بود و از آن زمان به بعد آنجا مرکز تئاتر تهران شد».
آنچه در پی میخوانید، چکیده میزگردی دیگر با موضوع تئاتر ملی است که با حضور محسن حسینی، دکتر مسعود دلخواه، دکتر گلبرگ ابوترابیان و دکتر مهرداد رایانی مخصوص که در دفتر مجله نمایش برگزار شد.
گفتههای ارزشمندی پیرامون چگونگی هنر نمایش و به ویژه نمایشنامهنویسی روزگار اکنون ایران در این نشست به میان آمد که امیدوارم در نوشتار دیگر فرصت چاپ آنها پدید آید. دو ماه پیش نوشتم: «بیگمان پیاده سازی و نوشتار میزگردها، هر اندازه باریک و وفادارنه، بازتاب دهنده همه شور و هیجان و فضای گرم و چالشی و دانشی و هنری میزگردها نخواهد بود. امیدوارم از انبوه سالنهای همایش نهادهای فرهنگی و هنری که بیشتر روزهای سال میزبان گرد و غبارند، سالنی در اختیارمان قرار گیرد تا با برگزاری میزگردها در آنجا میزبان دانشجویان، هنرجویان و دیگر علاقهمندان هنر نمایش نیز باشیم. شاید ضبط و ثبت تلویزیونی این میزگردها هم کارآمد باشد و هم سفر در زمان و مکان را آسانتر سازد و هم برگی چند رسانهای بر تاریخ پژوهش تئاتر ایران بیفزاید». امید که به مهر یزدان پاک این آرزو تحقق یابد.
سرنوشت «خانه پدری» وارد مرحله تازهای شد
ایسنا- مدیراجرایی و دبیر شورای سیاستگذاری گروه «هنر و تجربه» از مذاکره برای اکران فیلم «خانه پدری» در این گروه خبر داد.
امیرحسین علمالهدی در اینباره توضیح داد: طبق نظر اعضای شورای سیاستگذاری گروه «هنر و تجربه» فیلم «خانه پدری» به کارگردانی کیانوش عیاری دارای شاخصهای جدی هنر و تجربه است که میتوان امکان نمایش این فیلم را در این گروه فراهم کرد.
وی گفت: در این راستا مذاکرهای را با وزارت ارشاد برای نمایش «خانه پدری» در گروه هنر و تجربه داشتهایم و منتظر پاسخ آن هستیم.
علمالهدی با تاکید بر اینکه رضایت صاحب اثر برای نمایش فیلم لازم است، افزود: ما درخواست دادهایم که با توجه به آسیبشناسی اجتماعی که فیلم «خانه پدری» دارد، این فیلم به صورت محدود و مشروط به تعیین محدودیت سنی در گروه هنر و تجربه اکران شود ضمن اینکه باید رضایت کارگردان برای نمایش فیلم به شکلی که مورد نظر اوست وجود داشته باشد.
وی همچنین تاکید کرد: گروه «هنر و تجربه» قرار نیست مسایل فیلمهایی که پشت اکران ماندهاند یا فیلمهای توقیفی را حل کند بلکه هر فیلمی که واجد ویژگیهای گروه هنر و تجربه باشد را اکران خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر «خانه پدری» براساس هرم سنی و به صورت محدود اکران شود با توجه به هشدارهایی که این کارگردان متعهد (کیانوش عیاری) مطرح کرده دستاوردهای خوبی را برای جامعه سینمایی و کشور خواهد داشت اما با این حال همه چیز منوط به تعامل میان وزارت فرهنگ و ارشاد و کارگردان فیلم است.
به گزارش ایسنا، فیلم «خانه پدری» که چند سالی از ساخت آن میگذرد به سه مقطع تاریخی یک خانواده میپردازد که امکان نمایش پیدا نکرده و در دوره جدید مدیریت سازمان سینمایی هم موفق به دریافت مجوز اکران نشده است.
هر چند در جشنواره سیودوم فیلم فجر این فیلم محدود به نمایش درآمده است.
چندی قبل حجتالله ایوبی، رییس سازمان سینمایی از برگزاری جلسهای با حضور چند جامعهشناس و روانشناس خبر داد تا طبق نظر آنها و جمعبندی نهایی چگونگی نمایش فیلم مشخص شود ولی این جلسه هنوز تشکیل نشده است.
یادداشت محمد خاتمی برای یک آلبوم موسیقی
ایسنا- آلبوم موسیقی «بر من گذشت» به خوانندگی بابک بابایی روانه بازار موسیقی شد.
در این اثر که با موسیقی و تنظیم حسین اعتمادی و بر مبنای ملودیهایی از پیمان خازنی منتشر شده، سیدمحمد خاتمی یادداشتی نگاشته است.سیدمحمد خاتمی در این یادداشت نوشته است: «بر من گذشت» اثر تازهای است در موسیقی اصیل ایرانی با صدای گرم و خواستنی هنرمند جوان آقای بابک بابایی که در اجرا، انتخاب شعر و آهنگ، ابتکارات ارزندهای را در آن شاهدیم. این اثر ضمن وفاداری به میراث گرانسنگ موسیقی اصیل و سنتی ایرانی، به یک معنی، اثری نو و متضمن نوآوریهای در خور توجه است که میتواند برای نسل امروز نیز جذاب باشد. به یاری خداوند این گام آغازین گامهای بلند دوری را در پی خواهد داشت و بر غنای میراث ارجمند هنر و فرهنگ این مرز و بوم خواهد افزود.»
این آلبوم شامل قطعاتی با نامهای «بر من گذشت» (در ابوعطا)، «کوچه» (دشتی)، «باغ رویا» (ماهور)، «مجنون»(دشتی)، «رفتم»(بیات اصفهان) است.
در این اثر میثم مروستی و پدرام فریوسفی (ویلن و ویلن آلتو)، حسین اعتمادی (ویلن)، آتنا اشتیاقی و مهرداد عالمی (ویلنسل)، علیرضا خورشیدفر (کنترباس)، سهراب بابکی (فلوت)، پیام سوری (پیانو)، پیمان خازنی (تار)، شایان یزدیزاده و حمید یوسفی (تمبک) هنرنمایی کردهاند.
هوشنگ آزادیفر: هرکس با تنهاییاش بازتاب روحیات عصر ماست
گروه فرهنگ- به گزارش روابط عمومی نمایش هر کس با تنهاییاش در یکم شهریورماه، اجرای نمایش هرکس با تنهاییاش به «ماهگل مهر» بازیگر جوان تازه درگذشته تئاتر تقدیم شد. در بین تماشاگران چهرههایی چون، محمدرضا اصلانی، هوشنگ آزادیفر، رویا نونهالی و فرزانه نشاطخواه حضور داشتند. محمد رضا اصلانی در گفتوگو با روابط عمومی نمایش گفت:من نمایش را بسیار دوست داشتم، طراحی صحنه نقش کاربردی داشت و تخیل تماشاگر را با نمایش همراه میکرد، همچنین طراحی صدا و گفتار بازیگران در پشت صحنه نقش بسیار اساسی داشت، میزانسنها هم دقیق و حساب شده بود.
هوشنگ آزادی فر هم اذعان کرد، من باید از کارگردان نمایش به خاطر انتخاب متن نمایشنامه تشکر کنم، نمایشنامه بسیار به فضای جامعه امروز ما نزدیک بود و بازتاب روحیات عصر ماست، طراحی صحنه و نشانهگذاری در جذب مخاطب تاثیر فراوانی داشت، من نمایش شما را بسیار دوست داشتم به و شما خسته نباشید میگویم.
رویا نونهالی از گروه به خاطر تقدیم نمایش به ماهگل مهر تشکر کرد.هر کس با تنهاییاش تا هفتم شهریور ماه به اجرای خود درتالار حافظ ادامه میدهد ودر این نمایش گلچهره سجادیه، هوشنگ قوانلو، سید جواد یحیوی، مهدی فریضه، پانته آ تاج بخش، مژده دایی و امیرحسین متینفر نقشآفرینی میکنند و الهه حاجیزاده و علیرضا سردشتی به عنوان گروه کارگردانی نمایش، سید مهدی احمدپناه را همراهی میکنند.
علاقهمندان به دیدن این نمایش میتوانند به سایت تیوال مراجعه کنند یا با شماره 09397398279تماس حاصل فرمایند
پسیانی با «دیابولیک» به تئاتر شهر میرود
مهر- آتیلا پسیانی قصد دارد نمایش «دیابولیک» را زمستان سال جاری و بعد از پایان سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه ببرد.به گزارش مهر، نمایش «دیابولیک» به نوعی شبیه و ادامه نمایش «متابولیک» است که پسیانی پیش از این در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر با حضور هنرمندانی چون فرهاد مهندسپور و بابک حمیدیان روی صحنه برده بود.این کارگردان و بازیگر باسابقه تئاتر قصد دارد بعد از پایان سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نمایش «دیابولیک» را در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه ببرد. «دیابولیک» جدیدترین اثر گروه تئاتر «بازی» است که به احتمال زیاد همچون تجربههای اخیر پسیانی و گروه از بازیگران مهمان نیز استفاده خواهد کرد.پسیانی پیش از این نمایشهایی همچون «بسه دیگه خفه شو»، «زخمه بر رمل»، «گنگ خوابدیده»، «تیغ و ابریشم»، «بحرالغرایب»، «قهوه قجری»، «پروفسور بوبوس» و «عرق خورشید، اشک ماه» را در مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برده است.
اجرای علیزاده در افتتاحیه نمایشگاه فرش ایران
ایلنا- حسین علیزاده به احترام هنر فرش ایرانی و فرش بافان این دیار در آیین گشایش بیست و سومین نمایشگاه فرش دستباف ایران و در حضور معاون رییسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت و سرپرست مرکز ملی فرش ایران و فعالان فرش کشور به مدت 15 دقیقه و به صورت بداهه به اجرای موسیقی سنتی پرداخت.
علیزاده در بخشی از سخنان خود قبل از اجرای موسیقی از تولید آلبومی با نام «گبه» خبر داد و این آلبوم را به هنرمندان فرشباف ایرانی تقدیم کرد.وی همچنین در ادامه سخنانش فرش ایرانی را مشخصه فرهنگ این مرز و بوم و شناسنامه ایرانیان دانست و گفت: ذهنیباف در هنر فرش همسان بداههنوازی در هنر موسیقی است و من با احترام به هنر فرش سرزمینم در این آیین مینوازم.در پایان آیین گشایش این نمایشگاه معاون اول رییسجمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت به همراه سرپرست مرکز ملی فرش ایران از سالنهای نمایشگاه بازدید کردند.
15 شهریور آخرین مهلت شرکت در «سینماحقیقت»
مهر- در فاصله دو هفته مانده تا پایان مهلت ارسال فیلم به هشتمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت»، درخواست شرکت حدود 750 فیلم مستند روی وبسایت این جشنواره به ثبت رسیده است.
تهیهکنندگان و مستندسازان سینمای ایران باید فرم شرکت در هشتمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت را از روی وبسایت جشنواره به نشانی www.defc.ir و www.cinematajrobi.ir تکمیل کرده، از اطلاعات ثبت شده پرینت گرفته، به امضای تهیهکننده رسانده و همراه با نسخه DVD فیلم و CD عکسها برای بازبینی به دبیرخانه جشنواره ارایه کنند و یا با حضور در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به نشانی خیابان سهروردی شمالی، میدان شهید قندی، شماره 15، طبقه اول، دبیرخانه جشنواره بینالمللی سینماحقیقت نسبت به تکمیل فرم چاپی و ارایه فیلم خود اقدام کنند.
آخرین مهلت شرکت در جشنواره سینما حقیقت نیز روز 15 شهریورماه 1393 است که این تاریخ تمدید نخواهد شد. در بخش مسابقه بینالملل نیز 430 فیلم مستند از بیش از 50 کشور دنیا در دبیرخانه جشنواره به ثبت رسیده است و بهزودی کار انتخاب فیلمها آغاز خواهد شد.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور امور سینمایی، هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را همزمان با ولادت باسعادت حضرت امام موسی کاظم (ع) و طی روزهای 9 تا 16 آذرماه 1393، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی (ع) است در شهر تهران برگزار خواهد کرد.