قائممقام سر افراز اعلام کرد: مردم اخبار را فقط از صدا و سیما دریافت نمیکنند
قائممقام رییس صداوسیما در امور فناوری و رسانههای نوین ادامه مسیر سنتی در اطلاعرسانی را، حذف رسانه ملی از عرصه اطلاعرسانی جهانی ارزیابی کرد.
اخوان بهابادی در سخنرانی خود در همایش گردانهای سایبری بسیج صدا و سیما گفت: در روزگاری که از طریق ارتباطات رسانهای میتوان مرزها را جابهجا کرد، ادامه دادن مسیر سنتی به حذف صداوسیما میانجامد.
قائممقام سازمان صدا و سیما در امور فناوری و رسانههای مجازی در این همایش، رسانه ملی را اثرگذارترین بخش رسانهای کشور در افکار عمومی و ذائقهسازی مردمی دانست و بر ضرورت استفاده بهینه از ظرفیتهای فضاهای مجازی تاکید کرد.
دکتر مهدی اخوان در دومین همایش گردانهای سایبری بسیج صداوسیما گفت: موضوع سایبری به حدی فراگیر شده است که کمتر کسی میتواند منکر تاثیراین حوزه شود.
وی افزود: دوران کشورگشایی با زور و قدرت گذشته است و افکارعمومی اجازه تکرار چنین فجایعی را نمیدهد اما کشورگشاییها در حوزه دیگری جلوهگر شده و آن هم فضای مجازی و سایبری است.
اخوان گفت: امروزه اینترنت مانند همه کشورها در کشور ما هم در تمام مناطق پا نهاده است و اگر دقت نکنیم به راحتی ممکن است بدون جنگ و خونریزی تحت تاثیر فرهنگ بیگانه و غربی قرار گیریم که به ویژه در زمینه فضای سایبری برای جلوگیری از این پدیده باید دقت بالایی داشته باشیم.
وی افزود: امروزه حوزه صوت و تصویر هم متاثر از برخی فرهنگهای بیگانه شده است و اگر صدا و سیما بخواهد رهرو و پیرو رادیو و تلویزیون سنتی باشد، بدون شک جایگاه خود را در میان مردم از دست خواهد داد چراکه امروزه مردم اطلاعات و اخبار خود را فقط از طریق رسانه ملی یا صدا و سیما دریافت نمیکنند.
قائممقام سازمان صدا و سیما در امور فنی و فضای مجازی در ادامه گفت: اگر قرار است ضریب نفوذ در افکارمردم افزایش یابد، استفاده از رسانههای نوین بیتاثیر نخواهد بود و در این زمینه ما باید با ذائقهسنجی لحظه به لحظه و برخط برای مردم خدمات رسانهای مناسبی داشته باشیم.
اخوان افزود: رسانههای نوین این امکان را دارند که ما در لحظه متوجه شویم برنامهها و محتواهای ارایه شده ما چه اقبالی دارد به دلیل اینکه رابطه دوسویه و متقابل برقرار است.
وی گفت: این دقیقا همان آگاهی و تسلطی است که ما در ارایه محتوا به شیوه سنتی در رسانه ملی نمیتوانیم داشته باشیم.
اخوان افزود: در رسانههای نوین نه تنها میتوان اقبال و بازخورد محتوا را به صورت برخط و آنلاین رصد کرد بلکه میتوان موقعیت جغرافیایی مخاطب را هم تعیین کرد.
وی گفت: اما برخی از این رسانههای نوین امروزه به صورت رایگان محتوا را در اختیار مخاطب قرار میدهند در صورتی که تهیه و انتقال این محتوا و برنامهها بدون هزینه نیست، پس دریافت این آگاهی از افکارعمومی جامعه به وسیله رسانه یا شبکههای مختلف اجتماعی نیز میتواند برای بانیان این امر سودمند و ارزشمند باشد و دستمزد تلقی شود.
اخوان افزود: امروزه رخ دادن برخی اتفاقات اجتماعی از طریق همین فضاهای مجازی به سرعت نشر پیدا میکند و باعث شوکه شدن جامعه میشود اما چون بدون درد و خونریزی است لمس شدنی نیست.
وی گفت: تصور اینکه برنامههایی که از شبکههای سنتی (رسانههای غربی) آنها پخش میشود، برنامههایی است که از پیش تعیین شده، یک تصور بسیار غلط است زیرا آنها در لحظه و بنا به ذائقهسنجیهای مخاطبانشان تصمیمگیری میکنند.
قائممقام سازمان صداوسیما افزود: ما میتوانیم از طریق ذائقهسنجی دقیق و بموقع ذائقهسازی نیز بکنیم که متاسفانه در کشور ما این روند بسیار کند انجام میشود.
اخوان گفت: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان اثرگذارترین بخش رسانهای کشور اگر بتواند ذائقه سنجی به موقع انجام دهد میتواند در ذائقهسازی نیز بسیار موثر و مفید واقع شود.
وی با اشاره به تعابیر مقام معظم رهبری در زمینه رسانه و فضای سایبری خاطرنشان کرد: ارزش فعالیت در حوزه مجازی معادل صیانت و حفاظت از اصل نظام و انقلاب اسلامی است.
اخوان یکی از راهکارهای مقابله با تدابیر رسانههای غربی را رفع تهدیدات و ایمنسازی کشور دانست و اینکه بتوانیم از فضای مجازی استفادههای بهینهای هم داشته باشیم.
وی افزود: روزی میتوانیم متوجه شویم که جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی غالب شده است که کشورهای غربی بیایند و بگویند اینترنت را هم تحریم میکنیم و به محض اینکه این موازنه به نفع ایران شود، بدون شک غربیها در این امر هم درنگ نخواهند کرد، زیرا در زمان وضع تحریمها غربیها حتی در زمینه دارو هم کوتاهی نکردند و تحریمهایی را برای دارو نیز وضع کردند و این بدان معنی است که هنوز در این موازنه کفه ترازو به نفع ایران پایین نیامده است.
اخوان گفت: مطمئنیم با وجود جوانان مستعد و فعال در کشور حتما موفقیت در حوزههای مختلف فضای مجازی و سایبری هم دستیافتنی است و این امر بیشک از کسب موفقیتهای هستهای سختتر نخواهد بود.
4 جایزه معتبر جهانی در 24 ساعت برای «ملبورن»!
فیلم سینمایی «ملبورن» ساخته نیما جاویدی در طول 24 ساعت گذشته، 4 جایزه معتبر از دو جشنواره فیلم «گیخون» و «ماردلپلاتا» دریافت کرد.
پنجاه و دومین جشنواره فیلم گیخون که از 30 آبان تا 8 آذرماه در کشور اسپانیا برگزار شد، جایزه بهترین کارگردانی، جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین فیلم هیات داوری جوانان را به فیلم «ملبورن» اعطا کرد.
در این رویداد معتبر سینمایی، فیلمهای «قصهها» ساخته رخشان بنیاعتماد، «دست نوشتهها نمیسوزند» ساخته محمد رسول اف و فیلم کوتاه «بچه» ساخته علی عسگری نیز حضور داشتند.
جایزه بهترین فیلم گیخون به فیلم هندی «تیتلی» داده شد.
بیست و نهمین جشنواره فیلم ماردلپلاتا نیز که از قدیمیترین جشنوارههای الف جهانی محسوب میشود، جایزه آستور نقرهای بهترین بازیگر زن را به نگار جواهریان در فیلم «ملبورن» اختصاص داد.
این رویداد سینمایی که از یکم تا 9 آذرماه در کشور آرژانتین برگزار شد، جایزه آستور طلایی بهترین فیلم را به «به صدای من بیا» ساخته حسین کارابای از ترکیه، جایزه آستور نقرهای بهترین فیلمنامه به «اتاق آبی» ساخته متیوآماریچ و آستور نقرهای بهترین بازیگر مرد به «پارک جون بوم» برای فیلم کرهای «زنده» اعطا کرد.فیلم «ملبورن» که توسط جواد نوروزبیگی و در موسسه فرهنگی هنری قاب آسمان و با مشارکت بانک پاسارگاد، تولید شده، در اولین حضور بینالمللی خود به عنوان فیلم افتتاحیه بخش هفته منتقدین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و پس از حضور در جشنوارههای معتبر زوریخ و توکیو، جایزه بهترین فیلمنامه و تقدیرنامه ویژه فیلمبرداری را از بیست و پنجمین جشنواره فیلم استکهلم و جایزه هرم طلایی بهترین فیلم را از سی و ششمین جشنواره فیلم قاهره دریافت کرد.
عرضه و پخش بینالمللی فیلم سینمای «ملبورن» بر عهده محمد اطبایی است.
افتخار علی رهبری به اسم حسین علیزاده
ایسنا- علی رهبری (رهبر ارکستر ایرانی ساکن وین) در یادداشتی اقدام حسین علیزاده برای رد نشان شوالیه را تحسین کرد و گفت که به عنوان یک ایرانی به اسم حسین علیزاده افتخار میکند.
در این یادداشت آمده است:
«جناب آقای حسین علیزاده عزیزم
شما باعث افتخار همه ما ایرانیان، چه در داخل و چه در خارج از کشور هستید و این اولین باری نیست که من به عنوان یک ایرانی به اسم حسین علیزاده افتخار میکنم.
بنده همیشه دورادور طی این
۴۰ سال گذشته در جریان موفقیتهای بزرگ شما بودهام.
به خاطر دارم، حدود ۲۰ سال پیش که در اپرای ملی لندن به عنوان رهبر ارکستر کار میکردم، هنگام تمرین، یکی از خوانندههای معروف انگلیسی از من پرسید که آیا شما با آقای علیزاده و آثار ایشان آشنا هستید؟ و همچنین به مدح و تمجید از آثار و ارزش هنری کار جنابعالی برای خوانندگان دیگر انگلیسی پرداخت. آن لحظه با غرور به خود بالیدم که البته این اتفاق در مواردی در چند کشور دیگر نیز پیش آمد.
گذشته از احترام حرفهای، بنده از اعماق وجودم از نظر شخصیتی و انسانی هم برای شما ارزش و احترام بسیاری قائل هستم و خواهم بود.
به خوبی به خاطر دارم، هنگامی که نوای زیبای تمرین تار جنابعالی رنگآمیز و عطرآگین فضای راهروهای هنرستان موسیقی و تسلیبخش خاطر و آرامش روح و جان من بود.
وقتی که من و خواهرم، فرشته صبحها از دوردست راهی هنرستان میشدیم، خواهرم که افتخار همکلاسی بودن با جنابعالی را داشتند، به کرات در بین راه از محسنات جنابعالی به عنوان یک هنرمند واقعی، با فرهنگ و بااخلاق یاد میکردند. لحظاتی قبل در تماسی تلفنی با خواهرم که در دانشگاه وین مشغول به تدریس هستند، ایشان را از تصمیم جنابعالی برای رد نشان شوالیه مطلع کردم؛ ایشان با شادمانی این تصمیم مهم و تاریخی جنابعالی را ستایش کردند و البته ضمن عرض تبریک، این تصمیم را دور از انتظار ندانستند.
توماس برنارد، نویسنده معروف اتریشی میگوید که جنس شخصیت انسانها از سن ۱۸ سالگی به بعد، مرتب تکثیر میشود؛ به این معنی که خوب، بهتر و بد، بدتر میشود.
در مورد جناب علیزاده عزیز هم باید بگویم که ایشان پیش از این خیلی خوب بودند و حالا خیلی هم بهتر شدهاند.
بنده شخصا امید زیادی دارم که این قدرت بزرگی که خداوند متعال به شما هدیه کرده است، در راه بهبود وضع موسیقی و هنرمندان ایرانی به کار گرفته شود. شادی، موفقیت و سلامتی روزافزون را برای جنابعالی و خانواده محترم آرزومندم.
با احترام
علی رهبری؛ وین اتریش»
چندی پیش که خبر اهدای نشان شوالیه از سوی دولت فرانسه به حسین علیزاده اعلام شد، علی رهبری با انتشار نامهای که در اختیار بخش موسیقی ایسنا قرار دارد، از حسین علیزاده خواست تا درباره دریافت نشان شوالیه تامل بیشتری کند.
حسین علیزاده نیز صبح هشتم آذر انصراف خود را از دریافت نشان «شوالیه» از دولت و سفارت فرانسه اعلام کرد و گفت که به «حسین علیزاده» بودن قناعت میکند.
در کارنامه علی رهبری این موارد به چشم میخورد: برنده مدال نقره مسابقات جهانی رهبری ارکستر برای ایران در سوئیس، برنده مدال طلای مسابقات جهانی رهبری ارکستر برای ایران در فرانسه، رهبری بیش از 120 ارکستر در سراسر جهان از جمله برلین، وین، پاریس، لندن، توکیو و تورنتو، مدیر هنری ارکسترهای سمفونیک در بروکسل، پراگ، مالاگا و زاگرب، انتشار بیش از 200 آلبوم در بازارهای بینالمللی از جمله آثار شش آهنگساز ایرانی، صاحب بالاترین نشان هنری از کشورهای اسپانیا، بلژیک و جمهوری چک. او در سال 1383 رهبر ارکستر سمفونیک تهران بود.
آخرین وضعیت ساخت اداره خانه تئاتر
ایسنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی گفت: وضعیت ساخت اداره خانه تئاتر با توجه به بودجهای که در اختیار داریم فعلا به همین شکل خود باقی مانده است.حسین طاهری درباره آخرین اقدامات برای ساخت و بهبود وضعیت اداره تئاتر بیان کرد: این موضوع را باید رسانهها پیگیری کنند تا انشاءالله بودجه لازم برای ساخت آن تامین شود.
وی با تاکید بر اینکه هنوز بودجهای برای ساخت اداره تئاتر فراهم نشده است، گفت: مکاتباتی را با وزارت ارشاد انجام دادهایم تا بودجهای را در اختیار ما قرار دهند به همین دلیل تلاش میکنیم وضعیت فعلی را نگه داریم تا با تامین بودجه اقدامات لازم را انجام دهیم.
طاهری افزود:با این حال به دنبال این هستیم منابعی را از حامیان مالی و اسپانسرها تهیه کنیم چرا که اگر بودجه 10 میلیاردی امسال محقق شود، باز هم مشکلاتی را خواهیم داشت (این در حالی است که سال90 بودجه تئاتر 17 میلیارد تومان بود)داریوش مهرجویی با «بمانی» به خانه هنرمندان میآیدایلنا- فیلم «بمانی» داریوش مهرجویی در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش در میآید.به گزارش ایلنا،هفتاد و چهارمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران دوشنبه ۱۰ آذر به نمایش فیلم سینمایی «بمانی» اختصاص دارد.«بمانی» شرح زندگی سه دختر ایلامی به نامهای مدینه، نسیم و بمانی است که در سال ۱۳۸۰ ساخته شده است و بازیگرانی چون حبیب رضایی، بیوک میرزایی، معصومه بخشی، شادی حیدری، توران یاقوتی (حبیبیان)، قادر حیدری، محسن خیاطی، یداله شیراندامی و حسین گیل در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
فیلم ۹۵ دقیقهای «بمانی» دوشنبه ۱۰ آذر از ساعت ۱۸ در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به نمایش در میآید و پس از آن نشست نقد و بررسی با حضور داریوش مهرجویی و عوامل این فیلم و همچنین امید روحانی به عنوان منتقد برگزار میشود.
سینما و تلویزیون همکاری میکنند
ایرنا- حجتالله ایوبی با حضور در سازمان صداو سیما افزود: سازمان صدا و سیما میتواند نقش مهمی در حفظ آرامش سینما داشته باشد که قطعا این حسن خوب در سایه حمایت از تولید فیلمهای سینمایی، حمایت از پخش فیلمهای کوتاه و مستند، حمایت از پخش تیزرهای سینمایی، خرید رایت فیلمها با قیمت مناسب و دیگر حمایتهای مادی و معنوی میسر است.وی اظهار کرد: در اکثر کشورهای صاحب سینما، رابطه سینما و تلویزیون رابطه ای دو سویه است که هم سینما و هم تلویزیون از این رابطه نفع میبرند. ایوبی در این نشست صمیمانه پیشنهاد تشکیل یک کمیته کاری مشترک را به منظور رفع خواستهها و مطالبات اهالی سینما با بررسی دقیق و نگاه کارشناسانه مطرح کرد که مورد موافقت رییس سازمان صداوسیما قرار گرفت.
محمد سرافراز که اخیرا به سمت ریاست سازمان صدا و سیما منصوب شد نیز در این دیدار، ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این نشست صمیمانه، برضرورت ایجاد ارتباط و نقش مثبت رادیو و تلویزیون تاکید کرد و گفت: امیدوارم با تشکیل کمیته مشترک بین دو سازمان بتوانیم گامهای موثری برداریم.سرافراز در ادامه، اصغرپور محمدی را به عنوان نماینده تامالاختیار خود در رابطه با تعاملات میان دو سازمان معرفی و بر تسریع روند این همکاری تاکید کرد.
پایان ضبط آلبوم جدید «دارکوب»ها در دیماه93
مهر- همایون نصیری گفت که همچنان مشغول ضبط تازهترین آلبوم گروه «دارکوب» بعد از انتشار آلبومهای «دارکوب» و «لیوا» هستیم و طبق برنامه ریزیهایی که انجام دادیم تصور میکنم تا اوایل دی ماه ضبط اثر به طول انجامد. البته از فروردین ماه امسال هم فیلمبرداری آلبوم تصویری گروه در شهرهای مختلف آغاز شده چراکه تصمیم داریم همراه با انتشار آلبوم صوتی، آلبوم تصویری را نیز منتشر کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به قطعههایی که برای این آلبوم در نظر گرفتیم از نوازندگان بومی و محلی شهرهای مختلف کشور برای این آلبوم استفاده کردهایم. ضمن اینکه در این آلبوم علی زندوکیلی، رضا کولغانی و محسن شریفیان به عنوان خواننده حضور دارند. این در حالی است که محتوای کار همچنان بر مبنای ساختار موسیقایی گروه طی آلبومهای گذشته البته با تنظیمهای متفاوت است که امیدوارم این بار هم مورد استفبال مخاطبان قرار گیرد.
سرپرست گروه «دارکوب» با اشاره به فعالیتهای دیگر گروه توضیح داد: هر گروهی برای انجام فعالیتهای خود برنامههای مختلفی را در نظر دارد اما ما زمانی میتوانیم در مورد جزییات فعالیتها اطلاعرسانی کنیم که برای انجام آن به نتیجه نهایی رسیده باشیم.
گروه «دارکوب» از سال 86 حضور خود را به جامعه موسیقی کشور معرفی کرد و با سبک متفاوتی که در اجراهای زنده با حضور نوازندگان برجسته عرصه موسیقی و البته خواننده- بازیگرانی چون مهران مدیری و حامد بهداد به کار گرفت، توانست خود را به مخاطبانش معرفی کند.
«دارکوب» عنوان اولین آلبوم رسمی این گروه موسیقی است که سال 86 در بازار موسیقی منتشر شد و به لحاظ فروش در رتبه نسبتا خوبی هم قرار گرفت. این گروه چندی پیش تازهترین آلبوم خود با نام «لیوا» را منتشر کرد.