Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

8

$
0
0

به بهانه برگزاری هشتاد‌وپنجمین دوره اسکار؛ نکاتی که شاید ندانید

گروه فرهنگ- مراسم اسکار بی‌اغراق مهم‌ترین رویداد سینمایی جهان است که هر سال در ماه فوریه گوش و چشم تعداد زیادی از مردم سینمادوست جهان را به سمت سالن کداک تیاتر آمریکا جذب می‌کند. فارغ از همه حرف و حدیث‌هایی که جوایز این مراسم را به اعتبار جوایز جشنواره‌هایی شبیه برلین نمی‌دانند، خیلی‌ها برای تصمیم‌گیری درباره برنامه‌های فیلم‌بینی خود، منتظر اعلام نتایج این مراسم می‌مانند و برگزاری آن را مو به مو دنبال می‌کنند.
هشتاد‌وپنجمین مراسم اسکار هم بامداد گذشته در لس‌آنجلس برگزار شد و آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا با اعطای معروف‌ترین جایزه سینمایی جهان از برترین‌های هنر هفتم در سال میلادی گذشته تقدیر کرد، برای همین اگر از علاقه‌مندان به دانستن نتایج آن بوده و حدس و گمان‌ها درباره بهترین‌ها را نیز دنبال کرده باشید، بی‌شک تا به حال برگزیدگان آن را شناخته‌اید. پس به بهانه مهم‌ترین رویداد سینمایی جهان نکاتی را درباره اسکار با هم مرور می‌کنیم که احتمال دارد آنها را ندانید.
***
اولین مراسم اعطای جوایز اسکار روز ‌١۶ می ‌١٩٢٩ در هتل «روزولت» ‌هالیوود برگزار شد تا برترین‌های سال‌های ‌١٩٢٧ و ‌١٩٢٨ برای فعالیت‌های چشمگیر در سینما مورد تقدیر قرار بگیرند.
آکادمی اسکار از ‌پنج هزار و ‌٨٣٠ عضو تشکیل شده است که با آرای خود برندگان هرساله بخش‌های مختلف این جایزه معتبر را انتخاب می‌کنند. نام رسمی مجسمه اسکار «نشان لیاقت آکادمی» است. این مجسمه ‌٣۴ سانتیمتر بلندی و ‌٣/٨۵ کیلوگرم وزن دارد. تا پیش از برگزاری دوره هشتادم اسکار، مجموعا دو هزار و ‌۶٨٧ جایزه‌ اسکار اعطا شده است و بیش از ‌٢٩٠ بازیگر موفق به دریافت آن شده‌اند که ‌١۴١ نفر از آنان هنوز در قید حیات هستند.
***
برخی بازیگران، فیلم‌ها و کارگردانان هستند که هر کدام رکوردهای جالبی را در مراسم اسکار ثبت کرده‌اند. در ادامه نگاهی به رکوردهای ثبت شده در جوایز اسکار طی ‌٨٠ دوره برگزاری آن می‌اندازیم:
پیرترین کارگردانی که موفق به کسب جایزه اسکار شده است، کلینت ایست‌وود، کارگردان سرشناس آمریکایی است که سال ‌٢٠٠۴ در سن ‌٧۴ سالگی موفق شد برای فیلم «دختر میلیون دلاری» جایزه اسکار را دریافت کند.
رومن پولانسکی، کارگردان بعدی است که سال ‌٢٠٠٢ در سن ‌۶٩ سالگی توانست برای فیلم «پیانیست» جایزه اسکار را به‌دست آورد. جورج کوکور، مارتین اسکورسیزی و جان فورد دیگر رکوردداران اسکار کارگردانی هستند.
جوان‌ترین کارگردان برنده اسکار «نورمن تاروگ» است که در سال ‌١٩٣٠ درحالی‌که تنها ‌٣٢ سال داشت برای فیلم «Skippy» توانست اسکار را ببرد که تا امروز کسی نتوانسته است رکورد او را بزند. پس از او لویس میلستون قرار دارد که سال ‌١٩٢٧ در سن ‌٣٣ سالگی برای فیلم «دو شاهزاده عرب» توانست این جایزه را به دست آورد.
رکورد پیرترین بازیگر مرد برنده اسکار متعلق به «هنری فوندا» است که سال ‌١٩٨١ در سن ‌٧۶ سالگی برای فیلم «در برکه طلایی» موفق به گرفتن جایزه اسکار شد. جان وین، بازیگر مطرح هالیوود هم که در سن ‌۶٢ سالگی برای فیلم «True Grit» جایزه اسکار گرفت، رتبه دوم را در اختیار دارد.
** رکورد جوان‌ترین بازیگر مرد برنده اسکار در اختیار آدرین برودی است که سال ‌٢٠٠٢ برای فیلم «پیانیست» توانست جایزه اسکار را در سن ‌٢٩ سالگی به دست آورد. مارلون براندو و نیکلاس کیج نیز در این فهرست حضور دارند.
رکوردهای ثبت شده در ‌٨٠ سال برگزاری مراسم اسکار تنها به پیرترین و جوان‌ترین‌ها محدود نمی‌شود. بازیگرانی شبیه مریل استریپ با به دست آوردن پی در پی جایزه اسکار، رکوردهایی دیگر در تاریخ این مراسم به ثبت رسانده‌اند. در میان بازیگران مرد نیز جک نیلکسون نیز با ‌١٢ بار نامزدی، رکورددار بی‌رقیب بین بازیگران مرد است.
از دیگر رکوردداران به دست آوردن جوایز اسکار، می‌توان از جیسون روبردز نام برد که در سال ‌١٩٧٧ اولین بازیگری نام گرفت که طی دو سال پشت سر هم، (‌١٩٧٧ و ‌١٩٧۶) جایزه اسکار بهترین نقش مکمل مرد را کسب کرد. این رکورد همچنان در اختیار اوست.
بن هور در سال ‌١٩۵٩ فیلمی است که توانسته در یک دوره برگزاری، بیشترین تعداد جایزه اسکار را به دست آورد. بن هور در آن سال توانست ‌١١ جایزه اسکار را کسب کند. این رکورد در سال ‌١٩٩٧، توسط فیلم «تایتانیک» و در سال ‌٢٠٠٣ توسط «ارباب حلقه‌ها؛ بازگشت پادشاه» تکرار شد. فیلم «ارباب حلقه‌ها؛ بازگشت پادشاه» رکورد دیگری نیز در اختیار دارد. این فیلم در سال ‌٢٠٠٣ در تمامی ‌١١ بخشی که نامزد جوایز اسکار شده بود، ‌جوایز را به‌دست آورد و تاکنون رکورد آن شکسته نشده است.
اولین فیلم‌سازی که توانست طی دو سال متوالی،‌ جایزه اسکار بهترین کارگردانی را کسب کند، ‌جان فورد بود که در سال ‌١٩۴٠ برای «خوشه‌های خشم» و در سال ‌١٩۴١ برای «دره من چه سبز بود» اسکار بهترین کارگردانی را کسب کرد. جان مالکویویچ در سال‌های ‌١٩۴٩ و ‌١٩۵٠ این رکورد را تکرار کرد.
در میان تمامی کارگردانانی که کسب اسکار را تجربه کرده‌اند، فدریکو فلینی، کارگردان بلندآوازه ایتالیایی توانست چهاربار جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی را کسب کند. این رکورد کماکان در اختیار فلینی است. وی در سال‌های ‌١٩۵۶ برای «جاده»، ‌١٩۵٧ برای «شب‌های کابیریا»، ‌١٩۶٣ برای «هشت‌ونیم» و در سال ‌١٩٧۴ برای «آمارکورد» چهار اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی را برای سینمای ایتالیا به‌همراه آورد.
با وجود گذشت ‌٨٠ سال از برگزاری جوایز اسکار، این رویداد سینمایی همچنان جذاب‌ترین مراسم اعطای جوایز فیلم در جهان است که میلیون‌ها بیننده هرساله انتظار آن را می‌کشند. باید تا ‌٢٢ فوریه منتظر ماند تا برندگان هشتادویکمین دوره‌ این جوایز مشخص شوند هرچند به‌نظر نمی‌رسد رکوردهای بجا مانده از ادوار قبل تا سال‌ها شکسته شوند.

 

کلاه قرمزی نوروز به تلویزیون نمی‌آید
گروه فرهنگ- در سه سال اخیر، خیلی از بزرگ‌ترهایی که سال‌های کودکی و نوجوانی خود را با کلاه قرمزی و پسرخاله گذرانده‌اند، نوروز هر سال خود را به تجدید دیدار با کلاه قرمزی و دوستان قدیمی و جدیدش می‌گذراندند. کلاه قرمزی که در این چند سال به رسم هر شب شبکه دو سیما تبدیل شده بود، بهانه‌ای بود برای آشتی تعداد زیادی از مخاطبانی که هر کدام به دلایلی با برنامه‌های تلویزیون قهر کرده بودند اما تهیه‌کننده این مجموعه تلویزیونی با ایسنا گفت‌وگویی کرده و در این گفت‌وگو خبر بدی به دوستداران کلاه قرمزی داده است. مدرسی خبر داده که نوروز 1392، خبری از کلاه‌قرمزی نیست. این در حالی است که پیش‌تولید این مجموعه بیش از یک ماه پیش شروع شده اما مدرسی در حرف‌هایش از مشکلات مالی و کمبود بودجه حرف زده است؛ مشکلاتی که با توجه به رضایت بالای مخاطبان از این مجموعه و تعداد بالای تماشاگرانی که برای تلویزیون به همراه دارد، عجیب به نظر می‌رسد.
تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی «کلاه قرمزی» درباره مراحل آماده‌سازی این مجموعه برای نوروز 92، گفته است: با توجه به شرایطی که پیش آمده،
«کلاه قرمزی» مهمان‌خانه‌ها در نوروز نخواهد شد.
حمید مدرسی درباره شرایط پیش‌آمده گفت: با توجه به مشکلات مالی و اداری، ساخت این پروژه متوقف شده و تقریبا منتفی است.
وی ترجیح داده است که فعلا توضیح بیشتری در این زمینه ندهد.
پیش از این مدیر شبکه 2 و مدیر گروه کودک این شبکه پخش «کلاه قرمزی» را در نوروز 92 قطعی دانسته بودند.

 

جوایز جامعه سینمای مستقل آمریکا اهدا شد: 4 جایزه اسپیریت برای «کتاب بارقه امید»
گروه فرهنگ- جدیدترین ساخته دیوید ا. راسل با دریافت چهار جایزه فاتح بیست و هشتمین دوره جوایز سالانه اسپیریت شد که از آن به عنوان معادل اسکار در جامعه سینمای مستقل آمریکا یاد می‌شود.
به گزارش ورایتی، برندگان بیست‌وهشتمین دوره از جوایز اسپیریت، بامداد یکشنبه به وقت ایران، یک روز پیش از برگزاری هشتاد‌وپنجمین دوره جوایز اسکار در سانتا مونیکا در کالیفرنیا معرفی شدند.
جایزه مستقل اسپری Independent Spirit ‏) (Award)سال ۱۹۸۴ با هدف جایزه دادن به «فیلم سازان مستقل» در آمریکا پایه گذاری شد. این جایزه در ابتدای پاگیری تا سال ۱۹۸۶ به نام فیندی (FINDIE) یا دوستان جوایز مستقلFriends of Independents Awards   نامیده می‌شد. این جایزه در طول این سال‌ها به‌عنوان اسکار جامعه سینمایی مستقل آمریکا شناخته شده است و سال گذشته جایزه بهترین فیلم خارجی زبان را به «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی داد.
«کتاب بارقه امید» که یکی از بخت‌های جوایز اسکار است، در چهار بخش بهترین فیلم بلند داستانی، بهترین کارگردان (دیوید ا. راسل)، بهترین فیلمنامه (ا. راسل) و بهترین بازیگر زن (جنیفر لارنس) جوایز اسپیریت را به خانه برد.
این فیلم درباره مردی جوان است که قبلا معلم بوده و مدتی را هم در یک موسسه بیماران ذهنی گذرانده است. او پیش پدر و مادرش بازمی‌گردد و در همین حال می‌کوشد با همسر سابقش آشتی کند. اوضاع زمانی بدتر می‌شود که او با دختری اسرارآمیز که مشکلات خاص خودش را دارد، آشنا می‌شود.
برادلی کوپر، رابرت دنیرو و جکی ویور دیگر بازیگران «کتاب بارقه امید» هستند که که ماه سپتامبر جایزه فیلم منتخب تماشاگران سی‌وهفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم تورنتو را دریافت کرد. این فیلم در هشت بخش از جمله فیلم، کارگردان، بازیگر مرد، بازیگر زن و فیلمنامه نامزد دریافت جوایز اسکار است.
 به گزارش خبر آنلاین، فیلم «جلسات»‌ ساخته بن‌لوئین هم در دو بخش بهترین بازیگر مرد
(جان ‌هاوکز) و بهترین بازیگر زن مکمل (هلن هانت) برنده جوایز اسپیریت شد. کوپر یکی از نامزدهای این بخش بود.
جایزه بهترین بازیگر مرد مکمل به متیو مکاناهی برای
«مایک جادویی» اعطا شد.
«قلمرو طلوع ماه» ساخته وس اندرسن که به همراه «کتاب بارقه امید» در پنج بخش نامزد دریافت جوایز اسپیریت 2013 بود بدون دریافت هیچ جایزه مراسم را ترک کرد.
«جانوران محیط وحش جنوب» به کارگردانی بن‌زیتلین هم که در چهار بخش نامزد بود، جایزه بهترین فیلمبرداری (بن ریچاردسن) را گرفت.
«مزایای جنبی کناره‌گیر بودن» ساخته استفن چبوسکی برنده جایزه بهترین فیلم بلند اول داستانی شد. «جانوران محیط وحش جنوب»، «قلمرو طلوع ماه»، «کتاب بارقه امید»، «برنی» و «چراغ‌ها را روشن نگه دار» دیگر نامزدهای این بخش بودند.
جایزه بهترین فیلم بین‌المللی به «عشق» ساخته میشائل هانکه از فرانسه رسید. «روزی روزگاری در آناتولی» نوری بیلگه جیلان (ترکیه)، «زنگ و استخوان» ژاک اودیار (فرانسه و بلژیک)، «خواهر» اورسولا می‌یه (سوییس) و «جادوگر جنگ» کیم نگوین (کنگو) دیگر نامزدهای این جایزه بودند.
جوایز اسپیریت در کل از فیلم‌هایی تقدیر می‌کند که خارج از سیستم استودیوهای بزرگ یا در بخش‌های ویژه درون استودیوها در ایالات متحده ساخته شده‌اند.
این جوایز فیلم‌هایی را مورد توجه قرار می‌دهد که با بودجه کمتر از 20 میلیون دلار ساخته شده‌اند.
فهرست بیست‌و‌هشتمین دوره جوایز سالانه اسپیریت:
بهترین فیلم بلند داستانی: «کتاب بارقه امید»
بهترین بازیگر مرد: جان‌هاوکز، «جلسات»
بهترین بازیگر زن: جنیفر لارنس، «کتاب بارقه امید»
بهترین کارگردان: دیوید ا. راسل، «کتاب بارقه امید»
بهترین مستند: «جنگ نامریی»
بهترین فیلمنامه: دیوید ا. راسل، «کتاب بارقه امید»
نشان ویژه: هریس ساویدس
بهترین فیلمبرداری: بن ریچاردسن، «جانوران محیط وحش جنوب»
بهترین بازیگر مرد مکمل: متیو مکاناهی، «مایک جادویی»
بهترین بازیگر زن مکمل: هلن‌هانت، «جلسات»
جایزه جان کاساوتیس: «میان ناکجاآباد»
بهترین فیلم بین‌المللی: «عشق»
جایزه رابرت آلتمن: «نوستاره»
بهترین فیلم بلند اول داستانی: «مزایای جنبی کناره‌گیر بودن»، استفن چبوسکی
بهترین فیلمنامه اول: درک کانلی، «ایمنی تضمین نمی‌شود»

اکران «رژیم طلایی» از 23 اسفند
ایسنا- پخش‌کننده «رژیم طلایی» که قرار است فیلمش در اکران نوروزی گروه «عصر جدید» روی پرده برود، اکنون در حال آماده‌سازی تبلیغات، آنونس و تیزر آن است.
فیلم سینمایی «رژیم طلایی» به کارگردانی رضا سبحانی از یک هفته مانده به عید نوروز 92 (چهارشنبه 23 اسفندماه) در سینماهای تهران و شهرستان‌ها روی پرده می‌رود.
هم‌اکنون میثم مولایی کار ساخت آنونس و تیزرهای این فیلم را به پایان رسانده و مواد تبلیغاتی‌اش شامل عکس، پوستر و آنونس به سینماهای نمایش‌دهنده ارایه شده است.
حسین فرحبخش و عبداله علیخانی، تهیه‌کنندگان «رژیم طلایی» هستند که خودشان مدیریت سینمای سرگروه «عصر جدید» را برعهده دارند. زوج فرحبخش- علیخانی که سال‌هاست با یکدیگر در پویافیلم فعالیت می‌کنند، سال قبل «خصوصی» را در اکران نوروزی داشتند.
این فیلم که مضمونی طنز در فضای اجتماعی دارد به موضوع مهریه‌های سنگین و غیرمعقول می‌پردازد.
مهدی هاشمی، مریلا زارعی و امین حیایی بازیگران اصلی
«رژیم طلایی» هستند.


پزشک نازنین روی صحنه می‌رود
گروه فرهنگ- نمایش پزشک نازنین از ششم اسفند در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌رود.
به گزارش روابط عمومی نمایش، متن این اثر نوشته نیل سایمون
(بر‌اساس داستان‌های کوتاه چخوف) و ترجمه آن برعهده شهرام زرگر بوده و توسط پریسا گودرزی کارگردانی می‌شود.
نوشین سیفی (دستیار کارگردان و برنامه‌ریز)، بهزاد رستمی (مدیرصحنه)، صالح تسبیحی (طراح پوستر و بروشور)، علی رشیدی‌فر و مهسا طیب‌طاهر (عکاس)، علی رشیدی‌فر (ساخت تیزر تبلیغاتی)، صادق تسبیحی (انتخاب موسیقی و افکت) و ناصر سیار دشتی و ناصر نوری (ساخت دکور)، پریسا گودرزی را همراهی می‌کنند.
نوشین سیفی و حامد حاجیان بازنویسی متن را عهده‌دار بوده‌اند و رامین سیاردشتی، الهام خداوردی، محمدرضا نجفی، سرور عرب‌پور و محمد طیب‌طاهر نیز به عنوان بازیگر در این نمایش حضور دارند.
رامین سیاردشتی و پریسا گودرزی به طور مشترک طراحی صحنه و پگاه ترکی نیز طراحی لباس این نمایش را بر‌عهده دارند.
لازم به ذکر است این نمایش از 4 اپیزود «عطسه»، «جراحی» (نیل سایمون ترجمه شهرام زرگر)، «خاطرات یک دوشیزه» (براساس داستان‌های کوتاه چخوف/ نوشته نوشین سیفی) و «شایعه بی‌اساس» (بر‌اساس داستان‌های کوتاه چخوف/ نوشته شهرام زرگر) تشکیل شده است.
نمایش پزشک نازنین به کارگردانی پریسا گودرزی از ساعت 17 روز یکشنبه ششم اسفند 91 هر شب (بجز شنبه‌ها) در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه خواهد رفت.


سیمین غانم سه‌شب می‌خواند
مهر- کنسرت سیمین غانم از تاریخ نهم تا یازدهم اسفند‌ماه، ساعت 15 با اجرای هفت قطعه جدید میزبان بانوان علاقه‌مند به موسیقی ایرانی خواهد بود.
در این کنسرت سیمین غانم هفت قطعه جدید با شعرهایی از سعدی، حافظ و ملک‌الشعرای بهار را برای مخاطبانش اجرا می‌کند.
«مرد من»، «گل گلدون»،
«آسمون آبی»، «پرنده» و... از جمله آثار قدیمی و خاطره‌انگیز سیمین غانم است که مانند کنسرت‌های قبلی این خواننده در این اجرا هم روی صحنه خواهد رفت.
«گلبن عشق»، «پری رو»، «اسرار الهی»، «ساز و نقاره»، «یک نفس با ما نشستی خانه بوی گل گرفت»، «آمد نو بهار» و «می‌دانه یاری دگوده بو» (قبای گالشی)، نام هفت قطعه جدید سیمین غانم هستند که در کنسرت یادشده برای مخاطبانش به اجرا می‌گذارد.
نازی بخشایش، آزاده شمس، سارا احمدی و آرمینا جعفری نوازندگانی هستند که به ترتیب با پیانو، ویلون، دف و درام، سیمین غانم را در این کنسرت همراهی می‌کنند. همچنین این کنسرت توسط بنیاد خیریه فیروزنیا برگزار می‌شود، کنسرت یادشده از نهم اسفند ماه به مدت سه روز از ساعت 15 در تالار وحدت، ویژه بانوان برگزار می‌شود.


پری صابری تمرینات نمایش خود را آغاز کرد
ایران‌تئاتر- پری صابری قصد دارد نمایش «مرغ باران» را با حضور 40 بازیگر و موزیسین از اول اردیبهشت‌ماه سال 92 در تالار وحدت روی صحنه بیاورد.
صابری گفت: نزدیک به 20 روز است که در طبقه هفتم تالار وحدت تمرینات نمایش را به همراه گروه بازیگران و عوامل نمایش آغاز کرده‌ایم.
وی اشاره کرد: ارسلان کامکار آهنگسازی، نادر رجب‌پور طراحی حرکات و امیر اثباتی طراحی صحنه نمایش «مرغ باران» را برعهده دارند.
پری صابری نمایشنامه «مرغ باران» را که به زندگی و احوال شعرای نامی ایران از فردوسی تا شاعران معاصر می‌پردازد، حدود دو سال پیش نوشته که به همت انتشارات قطره منتشر شده است.صابری پیش از این آثار مختلفی برگرفته از ادبیات کهن ایران نظیر «رستم و سهراب»، «رستم و اسفندیار»، «رند خلوت‌نشین»، «شمس پرنده» و... را به صحنه آورده است.


فیلمبرداری «متل قو» تمام شد
گروه فرهنگ- فیلم سینمایی «متل قو» بعد از 30 جلسه فیلمبرداری هفته گذشته در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تهران به پایان رسید.
بازیگران «متل قو» طی 30 جلسه در لوکیشن‌هایی واقع در شهرهای تهران، سلمانشهر، نمک‌آبرود، چالوس و نوشهر جلوی دوربین رفتند تا فیلمبرداری تازه‌ترین فیلم مسعود نوابی به ته خط برسد.
دانیال عبادی، تینا آخوندتبار، مجید حاجی‌زاده و سولماز حصاری نقش‌های اصلی «متل قو» را بازی می‌کنند. آخرین فیلم نوابی «کلاهی برای باران» یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های دهه 80 سینمای ایران است و جز این، او سازنده سریال‌هایی به یادماندنی چون «دردسر والدین»، «گمشده» و «آهوی ماه نهم» بوده است.
در خلاصه داستان «متل قو» آمده است: همه فکر می‌کنند امید و سایه برای هم آفریده شده‌اند اما تنها نقطه مشترک آنها تنفر از ازدواج و مسوولیت بچه‌دار شدن است...‏‏




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

Latest Images

Trending Articles



Latest Images