Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

8

$
0
0

گزارشی از برندهای فراموش شده ایرانی: برندهای لوازم خانگی در کما

ادامه از صفحه7
درباره برند پارس الکتریک نیز باید گفت، حاج محمد هاشم برخوردار، سومین فرزند حاج محمدحسین در خانواده‌ای که چند نسل آن در یزد به تجارت مشغول بودند، محمدهاشم با توجه به سرمایه‌ای که سال‌ها از محل تجارت به دست آورد‌ از سال 41 تا 56 به همراه برادرش به سرمایه‌گذاری‌های صنعتی روی آوردند. کارخانه‌های پارس توشیبا، پارس شهاب، پارس الکتریک، باتری پارس، لوازم خانگی پارس و چندین واحد صنعتی را بنیان‌گذاری کردند تا هشت هزار نفر در این کارخانه‌ها مشغول کار شوند. پارس الکتریک نیز مصادره شد تا از طریق سازمان صنایع ملی به شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) واگذار شود. از بین شرکای تجاری این شرکت تنها گراندیک آلمان که در بین برندهای صوتی و تصویری برند درجه سوم اروپا به شمار می‌آمد، با این شرکت همکاری‌اش را ادامه داد. گراندیک چند سال پیش برای همیشه مرد و پارس الکتریک نتوانست مرده این برند را خریداری و به نام خود ثبت کند‌، از این رو برای تولید تلویزیون دست نیاز خود را به سمت کارخانه‌های کره‌ای (به غیر از برندهای معروف) دراز کرد که با یکی از قدیمی‌ترین برندهای صوتی و تصویری آسیا همکاری کند. پارس الکتریک در حالی که می‌رفت علاوه بر تولید تلویزیون‌های ال سی دی، لپ تاپ ایرانی را نیز وارد بازار کند، با تغییر ناگهانی مدیرعاملش مواجه شد تا مثل سایر برندها با آینده‌ای نامعلوم روبه‌رو شود. مدیرعامل این شرکت طی سال‌های گذشته چندین بار تغییر یافته که این عدم ثبات باعث شده 300 نفری که از خانواده هشت هزار نفری پارس باقی مانده همچنان برای آینده این شرکت نگران باشند. برندهایی که نام برده شد تنها چند نمونه از برندهای معروف کشور هستند که مرگ آنها نزدیک شده است. در کنار این برندها چندین نام بزرگ دیگر که می‌توانستند نام ایران را در صدر صنعت دنیا قرار دهند، امروز قرار است تغییر کاربری دهند یا احتمالا برای کارکنان کارخانه‌ا‌‌ی دیگر به آپارتمان تبدیل شوند.
صنعت لوازم خانگی، صنعت جوانی که خیلی زود پیر شد
شرکت ایران پویا ( جنرال استیل) از جمله بزرگ‌ترین کارخانه‌های تولید یخچال و فریزر در منطقه خاورمیانه است که در سال 1336 با سرمایه 20 میلیون ریال تاسیس شد؛ کارخانه‌ای که تجهیزات و ماشین‌آلات موجود در آن به خوبی گواه مادر بودن این کارخانه است، کارخانه‌ای که امروز تنها به علت حجم بالای واردات یخچال و فریزر به کشور در حال تعطیل شدن است.
صنعت تولید لوازم خانگی در ایران از جمله صنایع قدیمی و باسابقه ایران است که از سال‌ها پیش هنگاهی که افرادی همچون حاجی برخوردار یا سیروس ارجمند در دهه ابتدایی سده چهاردهم شمسی یعنی حدود 80 سال پیش نخستین کارخانه‌های تولید لوازم خانگی را در ایران راه‌اندازی کردند، هیچ گاه گمان نمی‌کردند که روزی واردات این محصولات به کشور آنچنان گسترش یابد که به تعطیلی کارخانه‌های تولید لوازم خانگی منجر شود.
کارخانه‌هایی که در هنگام تاسیس جزء معدود کارخانه‌های مدرن در منطقه بودند و هنوز نیز با وجود توسعه روزافزون کشورهای منطقه این کارخانه‌ها و برندهای آنها قابل رقابت با بسیاری از نورسیدگان این صنعت هستند.
اخبار روزانه در زمینه وضعیت صنایع لوازم خانگی به خوبی نشان می‌دهد که وضعیت این صنعت باسابقه کشور به هیچ‌وجه مناسب نیست و کارخانه‌های بزرگی که قدمت آنها بیش از نیم قرن است با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند؛ مشکلاتی که در برخی مواقع موجب تعطیل و بیکار شدن کارگران آنها می‌شود.
هم‌اکنون از جمله یکی از کارخانه‌های بزرگ سازنده یخچال و لوازم خانگی کشور، کارخانه ایران پویاست. شرکت ایران پویا یا جنرال استیل سابق این روزها وضعیت خوبی ندارد و کارگران این کارخانه که یکی از قدیمی‌ترین تولید‌کننده یخچال در کشور بوده، نگران آینده شغلی خود هستند.
ایران پویا در سال 1336‌ با ‌نام شرکت پارس آمریکا با سرمایه اولیه 20 میلیون ریال تاسیس شد، این شرکت  با  نام تجاری جنرال استیل تولید انواع یخچال‌های خانگی و مقاطع مس و برنج را پس از انجام تحقیقات  دامنه‌دار از سوی مهندسان خود در سال 1338 آغاز کرد.
این شرکت پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357به ایران پویا تغییر نام داد و در همان سال از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد و در سال 1370 وارد بازار بورس اوراق بهادار نیز شد.
شرکت ایران پویا (جنرال استیل) واقع در کیلومتر چهار جاده قدیم کرج در غرب تهران و با زمینی به مساحت 88 هزار متر مربع و زیر بنایی حدود 60 هزار متر مربع با دو سایت و کارخانه، یکی برای تولید لوازم خانگی اعم از یخچال، فریزر، انواع کولرهای آبی و آبگرمکن‌های خورشیدی و دیگری برای تولید انواع مقاطع و پروفیل آلومینیوم به روش اکستروژن مشغول فعالیت است.
این شرکت با استفاده از بزرگ‌ترین دستگاه پرس اکستروژن مستقیم در خاورمیانه پنج هزار تن و چهار پرس دیگر (2250 ، 1800و دو پرس 1000 تن ) توان تولید سالانه 18 هزار تن انواع مقاطع پروفیل آلومینیوم صنعتی، ساختمانی و مقاطع خاص را داراست.
سال‌ها از راه‌اندازی کارخانه‌های بزرگ تولید لوازم خانگی در ایران می‌گذرد، کارخانه‌هایی همچون ارج، آزمایش، پارس‌خزر، جنرال استیل یا ایران پویا و بسیاری از کارخانه‌های بزرگ و کوچک دیگر‌، کارخانه‌هایی که در روزگاری احداث و راه‌اندازی شدند که بسیاری از کشورها هم مانند کره جنوبی، ترکیه، تایوان و حتی چین با چنین صنایعی آشنا نبودند و حال اینکه چه اتفاقی افتاده است که در طول این سال‌ها بازار ایران به تسخیر برندهای کره‌ای و چینی درآمده و کارخانه‌های ایرانی یکی پس از دیگری به تعطیلی کشانده می‎شوند، موضوعی است که مسوولان باید برای آن تدبیری بیندیشند، زیرا این معضل دیر یا زود گریبان تمامی صنایع ایران را خواهد گرفت و موجب مرگ تمامی برندهای تجاری کشور خواهد شد؛ برندهایی که شناسنامه صنعت و اقتصاد ایران هستند.
این روزها بسیاری از تولید‌کنندگان لوازم خانگی و کارگران این کارخانه‌ها با خود آرزو می‌کنند که ای‌کاش کره‌جنوبی خرید نفت از ایران را متوقف کند تا با توقف واردات این کشور به ایران بسیاری از صنایع به ویژه صنعت لوازم خانگی به دوران شکوفایی قبل باز گردد.
‌چند وقتی است که بحث تحریم نفت ایران و توقف واردات نفت ایران از سوی برخی از کشورها در رسانه‌های مختلف خارجی و داخلی انعکاس یافته است در این میان اخبار توقف خرید نفت ایران از سوی کره‌جنوبی شاید بیش از هر خبر دیگری قابل تامل و تعجب باشد.کره‌ای که چند سالی است در سایه روابط تجاری گسترده با ایران، بازار بزرگی برای محصولات خود در ایران پیدا کرده است.
 مسوولان کره جنوبی مدتی پیش اعلام کردند که از خرید نفت ایران یا بیمه کردن نفت‌کش‌های ایرانی خودداری خواهند کرد. ایران هم در پی این اتفاق اعلام کرد که واردات کالا از کره را محدود خواهد کرد.
با این حال با توجه به حجم بالای واردات این کشور به ایران به نظر می‌رسد که بسیاری از تولید کنندگان ایرانی این روزها آرزو می‌کنند که مسوولان کره‌ای به حرف خود پایبند باشند و نفت ایران را تحریم کنند تا ایران نیز متعاقبا واردات از این کشور را متوقف کند تا شاید وضعیت بخش قابل توجهی از تولیدات کشور تغییر کند و صنعت لوازم خانگی کشور از این رهگذر نجات یابد.
دود تحریم ایران به چشم سامسونگ و ال جی
چند سالی است که با حضور دو برند کره‌ای سامسونگ و ال‌جی در کشور وضعیت بازار لوازم خانگی کشور تحت تاثیر این دو قرار گرفته است این روزها بررسی سرانگشتی بازار لوام خانگی بیانگر ارقام تکان دهنده‌ای است، ارقامی که سود سرشار سامسونگ و ال جی از بازار ایران را نشان می‌دهد و این درحالی است که کارخانه‌های معتبر و قدیمی ایرانی این روزها در رکود بوده و یکی پس از دیگری چراغ‌های کارگاه‎هایشان خاموش می‌شود و کارگرانشان بیکار.کم نیستند کارخانه‌ها و برندهای معروف لوازم خانگی کشور اعم از ارج، آبسال، پارس خزر، کاچیران‌ و آزمایش که تنها به دلیل واردات گسترده محصولات خارجی به ویژه کره‌ای از گردونه رقابت و حتی بازار خارج شدند و دیگر نام‌ و نشانی از آنها حتی در تبلغیات تلویزیونی نیست.
3 میلیارد دلار فروش یک سال سامسونگ و ال‌جی در ایران
در سال گذشته دو شرکت کره‌ای سامسونگ و ال جی توانستند نزدیک به سه میلیارد دلار از محصولات خود را در بازار ایران به فروش برسانند و این رقم بیش از تخلف سه هزار میلیارد تومانی بانکی اخیر و بالاتر از تمام سرمایه مورد نیاز برای انتقال آب دریای خزر به مرکز ایران است.
این تنها دلیل کوچکی است از سفر ناگهانی و غیر‌منتظره برخی از مدیران شرکت سامسونگ به ایران در چند روز گذشته و انجام مذاکره با برخی از مسوولان ایرانی، مدیران این دو شرکت کره‌ای یعنی ال جی و سامسونگ بیشتر از هر کس دیگری از اهمیت گسترش روبات اقتصادی میان دو کشور ایران و کره آگاه هستند.
یک عضو انجمن لوازم خانگی درباره وضعیت صنعت لوازم خانگی ایران به خبرگزاری مشرق می‌گوید: هم‌اکنون نزدیک به 100 هزار نفر کارگر در بخش‌های مختلف صنعت لوازم خانگی مشغول به کار هستند صنعتی که کارخانه‌های آن در حال حاضر با 50 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و در طول این چند سال نزدیک به 10 کارخانه تعطیل شدند.
محمدرضا دیانی با بیان اینکه یک هزار و 100 کارخانه ساخت لوازم خانگی با اشتغال صد هزار نفری در کشور وجود دارد، می‌گوید: فروش 1500 میلیارد تومانی برخی شرکت‌های واردکننده امکانات مناسبی را برای ارایه خدمات در اختیار آنها قرار می‌دهد، هرچند باز هم بحران خدمات پس از فروش در لوازم خارجی بیشتر از تولیدات داخلی است.
شرکتی که 50 میلیون دلار برای فروش محصولاتش تبلیغات می‌کند
اگرچه تهدید کره به نخریدن نفت ایران بیشتر به یک اقدام صوری شبیه است تا عملیاتی ، با این حال این آرزوی بسیاری از تولید‌کنندگان ایرانی است که کاش مسوولان کره‌ای از خرید نفت ایران امتناع کنند تا واردات کالاهای آنها به ایران متوقف شود تا هم تولید‌کنندگان ایرانی نفس راحتی بکشند و هم مشخص شود که در این بازی برنده و بازنده واقعی کیست.
بر اساس آمار، صادرات چهارمین اقتصاد آسیا به ایران در سال 2011 به شش میلیارد و 70 میلیون دلار رسید که نزدیک به دو میلیارد دلار بیشتر از سال 2010 بوده است.
این آمار به خوبی نشان می‌دهد که حجم صادرات ایران به کره به نسبت وارداتش چندان چشمگیر نیست و در صورت قطع روابط تجاری این طرف کره‌ای است که به شدت متضرر خواهد شد.
شاید محدود شدن فعالیت شرکت‌های کره‌ای نظیر ال‌جی که تنها هزینه تبلیغات محصولاتش در ایران، سالانه 50 میلیون دلار برآورد می‌شود، کمکی باشد به صنعت تولید لوازم خانگی در کشور، شاید این بار عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.

 

کیفیت عروس بهترین تبلیغ ماستزهرا بابک - صنایع تولیدی عروس در سال 73 و با نشان عروس درحالی وارد بازار لواز‌م‌ خانگی شد که کمتر کسی انتظار داشت در مدت زمانی اندک خط تولید کارخانه در قیاس با سایر همتایان داخلی رشدی چشمگیر یافته و مترصد دستیابی و گذر از سطح تولید و کیفیت رقبای خارجی خود شود.
به جهت اهمیت به کیفیت و ایجاد فرهنگ کیفیت‌سالاری در صنعت لوازم خانگی که از اهداف این ویژه‌نامه بوده، گفت‌وگویی با آقای کاظمی، مدیرعامل سختکوش صنایع تولیدی عروس انجام دادیم که در پی می‌آید.
آقای کاظمی دلیل محبوبیت تولیدات عروس در چیست؟
بهره‌گیری از دانش روز در امر تولید در کنار مهارت و نیروی کار متخصص بدان‌جا رسید که صنایع تولیدی عروس پس از اخذ گواهینامه‌های معتبر داخلی در زمینه کنترل کیفیت موفق به دریافت گواهینامه ایزو 12000
- 9000 از کشور انگلستان شد همچنین گواهینامه‌های ایزو 14000 و 18000 نیز از دیگر گواهینامه‌های کنترل کیفیت هستند که اخذ آنها در دستور کار شرکت قرار گرفته است.
در حال حاضر چند محصول تولید می‌کنید؟
در حال حاضر تولیدات کارخانه عروس به صورت نیمه‌اتوماتیک بوده و با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در امر تولید و کنترل کیفیت و حرکت به سمت تمام اتوماتیک نمودن توان خط تولید در آینده‌ای نزدیک شاهد بالا رفتن هر چه بیشتر کیفیت محصولات و در نهایت رضایت مشتریان خواهیم بود.
چه نوآوری‌هایی داشته‌اید؟
با راه‌اندازی کارخانه دسته‌سازی به خودکفایی در ساخت دسته و قپه ظروف رسیده‌ایم که از ویژگی‌های منحصربه‌فرد صنایع تولیدی عروس به‌شمار می‌رود که این، مجموعه را از دیگر همتایان خود متمایز می‌کند.
چه افتخاراتی کسب کرده‌اید؟
صنایع تولیدی عروس مفتخر است طی سال‌های 81 الی 85 عنوان واحد نمونه استان را به خود اختصاص دهد. همچنین با دریافت لوح کارآفرین برتر (امیرکبیر) در سال 85 و اخذ تندیس بلورین اقتصاد سبز در سال 86 نام خود را در میان سایر تولیدکنندگان ظروف نچسب ممتاز کردیم.
همچنین در سال 1387 موفق به دریافت تایید صلاحیت فنی آزمایشگاه همکار ملی از موسسه استاندارد شدیم. این آزمایشگاه در سال 1388 موفق به استقرار سیستم تایید صلاحیت آزمایشگاهی بر اساس
 ISIR-ISO-IEC 17025 شد.
در سال 1388 تندیس مدیران برتر را دریافت کرد و همچنین موفق به دریافت گواهی CE در سال 1390 شد و با توفیق الهی و همت پرسنل زحمتکش، تولید ظروف دایکاست (چدن) را در سال 1390 آغاز کردیم.
به چه کشورهایی صادرات داشته‌اید؟
در مقوله صادرات و ورود به بازارهای بین‌المللی نیز می‌توان از کشورهای لبنان، لیبی و ارمنستان که در سال‌های گذشته طرف قرارداد با صنایع تولیدی عروس بوده‌اند، نام برد.همچنین طی سه سال اخیر با صادرات محصولات عروس به کشور عراق در قیاس با سایر محصولات وارداتی دیگر کشورها از جمله چین به این کشور توانستیم سهم عمده‌ای از بازار را به خود اختصاص دهیم.

 

تولیدات متنوع یخ‌چاوان معرف کیفیت برتر
شرکت یخ چاوان با  مدیریت سید بهاءالدین طباطبایی و با بیش از30 سال سابقه فعالیت در عرصه صنایع برودتی کشور با بهره‌گیری از متخصصان مجرب و کارآمد در پرتو تلاش کارگران زحمتکش موفق به تولید انواع یخچال فریزرهای خانگی با سیستم نوفراست (بدون برفک) در چند سال اخیر گردیده که در حال حاضر نیز کلیه محصولات در اکثر مناطق کشور و با بهترین نحو در خدمت مصرف‌کنندگان عزیز می‌باشد. هم‌اکنون کارخانه یخ چاوان با 3 خط تولید مجزا به شرح ذیل جهت تامین نیازهای مشتریان عزیز خود در حال فعالیت می‌باشد:
1- خط تولید خانگی: جهت تولید انواع یخچال فریزرهای خانگی با سیستم نوفراست (‌بدون برفک).
2- خط تولید صنعتی‌: یخچال‌های صنعتی از قبیل شیر سردکن‌های فوم تزریقی و پکیج پلیت کولر برای اولین بار در ایران.
3- خط تولید پانل ساندویچ: جهت تولید سردخانه‌های زیر صفری و بالای صفری و تونل انجماد.

تصحیح و پوزش (یخ چاوان)
در شماره دوم ویژه‌نامه لوازم خانگی مورخ 14 اسفندماه، صفحه 8 در پاراگراف آخر گزارش شرکت یخ‌چاوان از قول مهندس معصومی گفته شده بود که من بنیان‌گذار شرکت امرسان بودم که بدین‌وسیله تصحیح شده «من خدمتگزار دوستان در شرکت امرسان بودم و از رشد و بالندگی دوستان در امرسان به خود می‌بالم.»




Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

Trending Articles