Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

8

$
0
0

20 درصد اسفبارتر از سال 88؛ کاهش 34 درصدی مخاطب سینما در سالی که گذشت

 افت فروش با وجود افزایش قیمت بلیت سینما و کاهش 34 درصدی تعداد مخاطب نسبت به سال قبل از واقعیت‌های فعلی سینمای ایران است. وضعیت سینمای ایران را با عدد و رقم بررسی و نسبت به سال قبل مقایسه کرده‌ایم.
افزایش قیمت بلیت، کاهش فروش!
فروش کل سینماهای کشور در سال‌جاری 32 میلیارد و 280 میلیون تومان بوده که تقریبا می‌توان گفت با توجه به تورم سال گذشته‌ به اندازه قیمت چند آپارتمان در وسط پایتخت است!
در یک سال گذشته، مخاطبان سینماهای تهران 20 میلیارد تومان و مخاطبان سینماهای شهرستان 12 میلیارد و 270 میلیون تومان پول برای خرید بلیت داده‌اند.
در مقایسه با سال‌های قبل هم باید گفت: سینمای ایران در سال‌جاری 9 درصد کمتر از سال‌های 90 و 88 فروش داشته است. میزان فروش فعلی هم تنها 20 درصد بیش از سال 88 که آن را اسفبارترین سال سینمای ایران می‌دانند است که البته این افزایش فروش را هم می‌توان به حساب افزایش بیش از 80 درصدی قیمت بلیت (نسبت به سال 88) گذاشت.
به گزارش ایسنا ، در تهران، میانگین قیمت بلیت 4500 تومان است که باید پس از محاسبه تعداد مخاطبان کل 10 درصد مخاطبان روز‌های نیم‌بها را به تعداد آنها اضافه کرد. در شهرستان‌ها هم وضعیت به همین منوال است‌ منتها با این تفاوت که میانگین قیمت بلیت در سینماهای شهرستانی 3000 تومان است.‌
با توجه به فروش سینماهای تهران که در بالا ذکر شد، تعداد مخاطبان سینماهای پایتخت در سال قبل چهار میلیون و 891 هزار نفر و تعداد مخاطبان سینماهای شهرستان‌ها چهار میلیون و 499 هزار نفر بوده است که در مجموع تعداد مخاطب 9 میلیون و 390 هزار نفری را برای سینمای ایران در سال قبل نتیجه می‌دهد.
این تعداد مخاطب معادل 5/12 درصد از جمعیت 75 میلیونی کشور است که البته به این معنی نیست که در سال گذشته 5/12 درصد از جمعیت کشور به سینما رفته‌اند‌ چرا‌که اکثر سینمارو‌ها بیش از چندین بار در سال به سینما می‌روند و شاید میزان علاقه‌مندی به دیدن فیلم در سالن سینما در میان جمعیت کشور کمتر از دو درصد باشد! (همانطور که درباره فیلم‌های پرفروش در جدول نشان داده شده است).
همچنین میانگین مخاطب هر فیلم در سال‌جاری 174 هزار نفر در کل کشور بوده که این تعداد معادل حدود 23/0 درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل می‌دهد!
مقایسه مخاطب با سال‌های قبل‌
طبیعتا با توجه به آنکه قیمت بلیت در سال‌های مختلف متفاوت بوده است، مقایسه تعداد مخاطب سینما بهترین عیار برای سنجش وضعیت گیشه خواهد بود.
بر‌اساس بررسی‌های قبلی ایسنا، تعداد مخاطب سینمای ایران در سال قبل 14 میلیون و 200هزار نفر، در سال 89، 12 میلیون نفر و در سال 88، 18 میلیون نفر بوده است. نکته قابل توجه در اینجاست که اگرچه میزان فروش گیشه سال‌جاری نسبت به سال بسیار بد 89 افزایش یافته اما تعداد مخاطب حدود دو میلیون و 600 هزار نفر کاهش یافته است!
به طور کلی‌ کاهش تعداد مخاطبان امسال نسبت به سال قبل 34 درصد، نسبت به سال 82، 22 درصد و نسبت به سال 88 که کشور وضعیت نابسامانی داشت 48 درصد بوده است!
پرفروش‌ و کم‌فروش‌ترین‌های سال
در سال 91‌ تنها هشت فیلم توانستند به فروشی بیش از یک میلیارد تومان دست پیدا کنند که آماری نسبتا ناامیدکننده است چرا‌که تعداد فیلم‌های با فروش بیش از یک میلیارد تومان در سال گذشته بیش از امسال بود، آن‌هم در شرایطی که بلیت همه سینماها ارزان‌تر از امسال به‌فروش می‌رسید!
در سال‌جاری فیلم سینمایی «کلاه قرمزی و بچه‌ننه» با پنج میلیارد و 500 میلیون تومان بیشترین فروش را به خود اختصاص داد. این فیلم در تهران سه میلیارد و 300 میلیون و در شهرستان‌ها دو میلیارد و 200 میلیون تومان فروش کرد.
پس از «کلاه قرمزی و بچه ننه»، فیلم‌های «قلاده‌های طلا» با سه میلیارد و 800 میلیون تومان، «خوابم می‌آد» با دو میلیارد و 900 میلیون تومان، «من مادر هستم» با دو میلیارد و 50 میلیون تومان، «گشت ارشاد» با یک میلیارد و 530 میلیون تومان، «تو و من» با یک میلیارد و 400 میلیون تومان، «نارنجی‌پوش» با یک‌میلیارد و 70 میلیون تومان و «ضد گلوله» با یک میلیارد تومان بیشترین فروش را به خود اختصاص داده‌اند.
می‌توان گفت‌ مجموع فروش فیلم‌های میلیاردی امسال 19 میلیارد و 200 میلیون تومان بوده است‌ این درحالی است که 9 فیلم میلیاردی سال قبل توانسته‌ بودند با بلیت خیلی ارزان‌تر 22 میلیارد و 800 میلیون تومان فروش داشته باشند.
درصد مخاطب فیلم‌ها در کل کشور
بدون شک‌ برجسته‌ترین موضوعی که در جدول فروش فیلم‌ها توی ذوق می‌زند، تعداد فیلم‌های به‌شدت کم‌فروش بوده است، نکته جالب در اینجاست که طبیعتا با این فروش بسیار اندک‌ تهیه‌کننده یا تهیه‌کنندگان محترم این فیلم باید تاکنون چندین باری ورشکست می‌شدند اما اکثر آنها (شما بخوانید همه آنها) هنوز فیلم‌ می‌سازند و البته کلا کاری هم به گیشه ندارند!
اگر بخواهیم تنها فروش سینماهای تهران را مدنظر قرار دهیم می‌توان به فهرست بلند‌بالایی از فیلم‌هایی با فروش کمتر از 100 یا حتی 50 میلیون تومان دست یافت! اما در این بخش با درنظرگرفتن فروش فیلم‌ها در کل کشور، درباره کم‌فروش‌ترین فیلم‌های سال قبل باید گفت: کم‌فروش‌ترین فیلم سال‌جاری «سیب و سلما» بوده است که در کل کشور تنها 20 میلیون تومان فروخته است! این فیلم در تهران 11 میلیون و در شهرستان‌ها 9 میلیون تومان بلیت فروخت.
پس از «سیب و سلما»، «قفس طلایی» قرار دارد‌ این فیلم در کل کشور، تنها 41 میلیون و 500 هزار تومان فروش کرد!
«دوستی از جنس آتش» با 55 میلیون تومان، «راه بهشت» با 57 میلیون و 500 هزار تومان، «پیمان» با 67 میلیون تومان، «نامزد آمریکایی من» با 71 میلیون تومان، «همبازی» با 75 میلیون تومان و «آدم آهنی» و «اینجا آخر دنیاست» کمترین فروش سینماهای کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
البته نباید این نکته را فراموش کرد که پخش‌کنندگان همه این فیلم‌ها مجبور بوده‌اند نیمی از فروش گیشه خود را به سینمادار داده و از نیم دیگر هم هزینه پخش، تبلیغات، دستمزد‌ها و... را تامین کنند با این توضیحات‌ باید پرسید که جز بودجه دولتی چه کسی توانسته به تهیه‌کنندگان این فیلم‌ها کمک کند؟!
پرفروش‌ترین و برترین پخش‌کنندگان
18 موسسه وظیفه پخش فیلم‌های سینمایی سال 91 را برعهده داشته‌اند   مانند چند سال قبل که موسسه «فیلمیران»  بیشترین تعداد را  در اختیار داشت. این موسسه با پخش هشت فیلم، توانست 14 میلیارد و 800 میلیون تومان از کل فروش سینمای ایران را به خود اختصاص دهد.
 این رقم زمانی جالب می‌شود که بدانیم کل فروش سینمای ایران در سال گذشته 32 میلیارد تومان بوده و این به آن معناست که بیش از 46 درصد از فروش کل را به‌خود اختصاص دهند. ضمن آنکه شش فیلم از هشت فیلم میلیاردی سال توسط این دفتر پخش شده است!
موسسات «هدایت فیلم» و «فیلمسازان» با پخش هفت فیلم، «نسیم صبا» با پخش شش فیلم، «فارابی» با پخش چهار فیلم و «توسعه سوره حوزه هنری» با پخش سه فیلم در رتبه‌های بعدی پخش در سینمای ایران قرار دارند البته میزان فروش این موسسات فاصله زیادی با یکدیگر دارند. نکته قابل توجه در آمار امسال، این است که موسسه «توسعه سوره» با پخش سه فیلم در جایگاه دوم فروش قرار دارد و «هدایت فیلم» پس از سال‌ها، جایگاه اول یا دوم خود را در پخش سینمای ایران از دست داده و در رتبه چهارم قرار گرفته است.
در میان موسسات پخش، «بشرا فیلم»، «نگین فیلم»، «پیام روشن فیلم»، «نیمروز»، «سپاهان فیلم» و «جبرئیل فیلم» با پخش تنها یک فیلم در فهرست قرار می‌گیرند.
طولانی‌ترین و کوتاه‌ترین طول اکران
بیشترین تعداد روز نمایش یک فیلم در سال گذشته سینمای تهران (اطلاعات سینماهای شهرستان در دسترس نیست)، مربوط به «من مادر هستم» است که برخی معتقد بودند با توجه به مسایل ایجاد شده برای آن بعید است بیش از دو سه هفته روی پرده دوام بیاورد. این فیلم حدود یکصد روز اکران شد که این تعداد روز‌های اکران در دو سه سال گذشته بی‌سابقه بوده است.
پس از «من مادر هستم»، «تو و من» با 77 روز، «اختاپوس» با 75 روز، «کلاه قرمزی و بچه‌ننه» و «بی‌خود و بی‌جهت» با 74 روز، «پنهان» با 68 روز، «آزمایشگاه» با 67 روز، «آینه‌های روبرو» و «یکی می‌خواد باهات حرف بزنه» با 66 روز، «قلاده‌های طلا» با 61 روز، «نارنجی‌پوش» و «خوابم می‌آد» با 60 روز بیشترین تعداد روز اکران را در اختیار داشته‌اند.
در میان کمترین تعداد روز اکران هم «دوستی از جنس آتش» با 16 روز نمایش رکورددار است! پس از این فیلم، «نامزد آمریکایی من» با 18 روز، «سیب و سلما» با 20 روز، «قفس طلایی» و «بدون اجازه» و «پیمان» با 21 روز، «چگونه میلیاردر شدم» با 23 روز و «خصوصی» با 24 روز کمترین تعداد روز نمایش را داشته‌اند.
در یک نگاه  
تعداد فیلم‌های اکران شده: 54 فیلم
- فروش سالانه تهران: 20 میلیارد و 10 میلیون تومان
- فروش سالانه شهرستان‌ها: 12 میلیارد و 270 میلیون تومان
- فروش سالانه سینمای ایران: 32 میلیارد و 280 میلیون تومان (9 درصد کمتر از سال قبل)
- افزایش قیمت بلیت در سال‌جاری نسبت به سال 90: 30 درصد!
- افزایش قیمت بلیت در سال‌جاری نسبت به سال 88: 80 درصد!‌
مخاطب:
- تعداد مخاطبان سینماهای تهران: چهار میلیون و 891 هزار نفر
- تعداد مخاطبان سینماهای شهرستان‌ها: چهار میلیون و 499 هزار نفر
- مجموع مخاطبان سینمای ایران در سال‌جاری: 9 میلیون و 390 هزار نفر
- میانگین مخاطب هر فیلم: 174 هزار نفر در کل کشور (حدود 23/0 درصد از کل جمعیت کشور)!
- میزان کاهش مخاطب نسبت به سال 90: چهار میلیون و 810 هزار نفر (34 درصد)
- میزان کاهش مخاطب نسبت به سال 89: دو میلیون و 610 هزار نفر (22 درصد)
- میزان کاهش مخاطب نسبت به سال 88: هشت میلیون و 610 هزار نفر (48 درصد)
پرفروش‌ها:
هشت فیلم با فروش بیش از یک میلیارد تومانی خود، 19 میلیارد و 200 میلیون تومان فروش داشتند.
کاهش فروش میلیاردی‌ها نسبت به سال قبل: سه میلیارد و 600 میلیون تومان
پرمخاطب‌ترین فیلم:
«کلاه قرمزی و بچه‌ننه» با تعداد مخاطب 1.615.000 نفر در کل کشور (1/2 درصد از جمعیت کل کشور)
سال قبل «اخراجی‌ها 3» با تعداد مخاطب 2.700.00 نفر و «ورود آقایان ممنوع» با 2.050.000 نفر در کشور بیشترین مخاطب را داشتند.
کم‌مخاطب‌ترین فیلم:
«سیب و سلما» با تعداد مخاطب 5988 نفر در کل کشور (008/0 درصد از جمعیت کل کشور)!
پر کارترین و موثرترین دفتر پخش:
موسسه «فیلمیران» با پخش 8 فیلم و فروش 14 میلیارد و 800 میلیون تومان (معادل 46 درصد از کل فروش سینمای ایران)
«توسعه سوره حوزه هنری» با بیش از چهار میلیارد تومان در جایگاه دوم فروش موسسات پخش قرار دارد.
بیشترین و کمترین مدت اکران یک فیلم:
«من مادر هستم» با 100 روز بیشترین زمان نمایش و «دوستی از جنس آتش» با 16 روز کمترین زمان نمایش را در اختیار داشته است.

 

پرداخت یارانه مطبوعات از ابتدای هفته آینده
مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد: یارانه مطبوعات سراسری و استانی با وجود محدودیت‌های اعتباری ابتدای هفته آینده پرداخت می‌شود.
پدرام پاک‌آیین بیان کرد: این یارانه متعلق به همه مطبوعات سراسری و استانی منتشر شده است که با توجه به اعتبار تامین شده محاسبه و در ابتدای هفته آتی به حساب نشریات واریز می‌شود.
او ادامه داد: در این نوبت همه نشریات با ترتیب انتشارهای گوناگون از جمله دو ماهنامه‌ها، فصل‌نامه‌ها و دو فصل‌نامه‌ها مشمول حمایت قرار گرفته‌اند.
پاک‌آیین با بیان اینکه یارانه مطبوعات‌ تابعی از بودجه بخش فرهنگ کشور است، گفت: اهل رسانه از نمایندگان محترم مجلس به ویژه اعضای کمیسیون فرهنگی انتظار دارند که به دنبال افزایش این بودجه باشند‌ زیرا ارتقای شمارگان مطبوعات به ویژه روزنامه‌ها یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رشد فرهنگی کشور بوده و با عزت ملی ما پیوند خورده است.
او با تاکید بر اینکه رونق نشریات محلی، نشانه رویکرد متوازن در توزیع اخبار و امکانات اطلاع‌رسانی است که مهم‌ترین سرمایه احتماعی محسوب می‌شود، اظهار کرد: کل بودجه بخش فرهنگ قابل مقایسه با سایر بخش‌ها نبوده‌ به همین دلیل افزایش آن دور از انتظار نیست‌ این در حالی است که صرف نظر از تنگناها و محدودیت‌های اعتباری حوزه مطبوعات در سال‌جاری در سال‌های قبل نیز با وجود رشد چشمگیر تعداد و عناوین نشریات میزان یارانه‌ها ثابت مانده بود.
پاک‌آیین با اشاره به اینکه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشد اسلامی با علم به تنگناها و مضایق مطبوعات در سال 91 به توزیع کاغذ یارانه‌ای در بین روزنامه‌ها پرداخت و تعرفه آگهی‌های دولتی را نیز پس از هفت سال به میزان سه برابر افزایش پیدا کرد تا بعضی از مشکلات یاد‌شده کاهش یابد، تصریح کرد: در سال 92 نیز افزایش این تعرفه را متناسب با افزایش هزینه‌های مطبوعات پیگیری خواهیم کرد.او همچنین تاکید کرد: در پایان وظیفه خود می‌دانم با توجه به درک واقع‌بینانه و مسوولانه رسانه‌های داخلی از شرایط اقتصادی کشور و اهتمام بی‌وقفه آنها که رسالت آگاهی‌بخشی و روشنگری دارند‌ از یکایک مطبوعات و رسانه‌ها و خانواده بزرگ اطلاع‌رسانی کشور سپاسگزاری کنم.

 

تکلیف بلیت 6 هزار تومانی سینما فردا  مشخص می‌شود
گروه فرهنگ- ابتدای هر سال، مخاطبان سینما انتظار افزایش قیمت بلیت‌ها را می‌کشند اما امسال با توجه به افزایش قیمت همه اقلام فرهنگی و بلیت‌های پنج هزار تومانی سینما، خیلی‌ها با نگرانی اخبار مربوط به آن را دنبال می‌کنند. مدتی پیش خبر رسید که قیمت بلیت‌های سینما از پنج هزار تومان به شش هزار تومان افزایش پیدا خواهد کرد؛ خبری که مهر آن را پیگیری کرده و رییس انجمن سینماداران از بلاتکلیف بودن آن حرف می‌زند. محمد اشرفی در این باره گفته است: «‌بلیت فیلم‌های اکران نوروزی فعلا با همان قیمت قبلی یعنی سینماهای مدرن پنج هزار تومان و دیگر سینماها از چهار تا دو هزار تومان فروخته می‌شود، البته ما پیشنهاد بلیت شش هزار تومانی برای سینماهای مدرن را به شورای صنفی نمایش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده‌ایم‌ که هنوز خبری از تایید یا تکذیب آن نشده است. بی‌شک تا یکشنبه هفته آینده تصمیم نهایی برای قیمت بلیت‌های سینمایی اعلام خواهد شد و به محض ابلاغ قیمت جدید بلیت‌ها، این مبلغ در سینماها اعمال خواهد شد.»
 سیدضیاء‌هاشمی، رییس اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایران نیز با بیان اینکه چاره‌ای جز افزایش قیمت بلیت‌های سینما در سال 92 وجود ندارد، گفت: اگر بخواهیم قیمت بلیت سینما در ایران را با قیمت جهانی آن مقایسه کنیم، این افزایش قیمت رقم چندان قابل توجهی نیست‌ اما در این افزایش قیمت باید بضاعت مردم ایران را نیز مورد توجه قرار داد تا مخاطب را از دست ندهیم.
هاشمی با اشاره به اینکه قیمت بلیت سینما در خارج از کشور بین 24 تا 30 هزار تومان و قیمت بلیت سینما در ایران تنها یک ششم قیمت جهانی است، توضیح داد: نباید ارزش اصلی سینما را فراموش کنیم‌ چراکه در نظر گفتن قیمت بسیار پایین بلیت به نوعی بی‌ارزش کردن سینما در کشور است. سینماداران پیشنهاد افزایش 20 درصدی را در قیمت بلیت سینماها در سال 92  داده‌اند. با توجه به ارزش افزوده‌‌ای که البته توسط دولت کسب خواهد شد، بی‌شک قیمت جدید بلیت از دو هزار و 500 تومان تا شش هزار و 500 تومان خواهد بود. این افزایش قیمت با توجه به افزایش قیمت دلار در کشور افزایش چندان چشمگیری نیست. ما تمام تلاش خود را می‌کنیم که مردم سینما را از برنامه زندگی خود حذف نکنند البته نباید فراموش کرد که ریزش مخاطب در سینما تنها مربوط به گرانی بلیت سینما نیست. اگر فیلم خوب داشته باشیم، حتی اگر قیمت بلیت سینما در ایران با قیمت جهانی آن یکسان باشد، باز هم مردم هزینه لازم برای خرید بلیت را پرداخت می‌کنند.‌»رییس اتحادیه تهیه‌کنندگان در پایان پیش‌بینی کرده است که سینما سال آینده با کاهش تعداد مخاطبان رو‌به‌رو خواهد بود. وی می‌گوید: «‌به دلیل اتفاقاتی که در سال گذشته برای سینما رخ داد، سینما آسیب جدی دید و نتیجه آن برگزاری جشنواره‌ای بی‌رمق در سال‌جاری بود که اکثر فیلم‌های شرکت‌کننده در آن تله‌فیلم بودند، فیلم‌هایی که مردم حاضر نیستند برای دیدن آنها پول پرداخت کنند.»

 

فرهادی با «گذشته» به کن می‌رود
مهر- اصغر فرهادی کارگردان ایرانی برنده جایزه اسکار با جدیدترین فیلمش با عنوان «گذشته» در شصت و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن حضور خواهد داشت.
فیلم «گذشته» که جدیدترین فیلم فرهادی و ششمین تجربه او در زمینه کارگردانی است، در جشنواره فیلم کن 2013 به نمایش در می‌آید.
این فیلم که در میان 100 فیلم برتر سال 2013 جای گرفته است، در ماه می (اردیبهشت) راهی کن می‌شود. این درام رمانتیک داستان دختری ایرانی و پسری از منطقه شمال آفریقا را در مرکز توجه خود قرار داده است.
برنیس بژو، بازیگر آرژانتینی- فرانسوی که جایگزین ماریون کوتیار شد، در این فیلم با بازیگر فرانسوی الجزایری طاهر رحیم همبازی شده و علی مصفا بازیگر و کارگردان ایرانی نیز از دیگر بازیگران این فیلم است.
«گذشته» اولین تجربه فرهادی برای ساختن فیلمی در خارج از ایران است و در پاریس فیلمبرداری شده است.
این در حالی است که فیلم «گتسبی بزرگ» ساخته باز لورمان کارگردان و فیلمساز استرالیایی به عنوان فیلم افتتاحیه این دوره جشنواره فیلم کن انتخاب شده است‌ «نبراسکا» ساخته الکساندر پین و «ونوس در خز» رومن پولانسکی از دیگر فیلم‌هایی هستند که در این دوره به نمایش درمی‌آیند.
ریاست این دوره جشنواره فیلم کن بر عهده استیون اسپیلبرگ، کارگردان آمریکایی است. شصت و ششمین جشنواره فیلم کن از 15 تا 26 ماه می
 برگزار می‌شود.

اسپانیایی‌ها برای «یه حبه قند» صف کشیدند
مهر- نمایش فیلم‌های سینمایی «یه حبه قند» و «خیلی دور، خیلی نزدیک» به کارگردانی سیدرضا میرکریمی در سینه‌تک مادرید با استقبال همراه شد.
سیدرضا میرکریمی که به تازگی جایزه بهترین فیلم جشنواره ابن عربی اسپانیا را به دست آورده است، در مادرید در جلسه نمایش فیلم‌هایش شرکت کرد.
سینه‌تک مادرید سه‌شنبه و چهارشنبه 22 و 23 اسفندماه امسال برنامه مروری بر چند فیلم از سیدرضا میرکریمی را برگزار کرد که با استقبال کم‌نظیر مردم و اهالی مطبوعات روبه‌رو شد.
مسوولیت جلسه نقد و بررسی و تحلیل این فیلم‌ها را خاویر تولنتینو منتقد معروف اسپانیایی از رادیو سراسری اسپانیا بر عهده داشت. در اولین شب این جلسات و قبل از نمایش «یه حبه قند» این منتقد خطاب به تماشاگران گفت: میرکریمی متعلق به نسل جدیدی از فیلمسازان ایرانی است که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. وی از تماشاگران خواست تا خود را در برابر جهان این فیلم رها کنند تا فیلم بتواند با عرفان غیرمتظاهرانه خود آنها را همراهی کند.
 این منتقد به میرکریمی گفت: آرزو داشتم در چنین خانواده ایرانی زندگی می‌کردم.
همچنین فیلم «خیلی دور، خیلی نزدیک» و «یه حبه قند» در سالن اصلی سینه تک درحالی نمایش داده شد که سالن سینما ظرفیت همه تماشاگران را نداشت. میرکریمی بعد از نمایش این فیلم‌ها به تماشاگران گفت: معذرت می‌خواهم که در این سرما در صف ایستادید اما از اینکه می‌بینم سالن مملو از تماشاگران اسپانیایی است خوشحالم.
هفته پیش فیلم «یه حبه قند» در فستیوال ابن عربی در مورسیای اسپانیا برنده جایزه بهترین فیلم شد و میرکریمی با حضور در مراسم اختتامیه که در کاخ جشنواره وتیاترروما برگزار شد در کنار بیل بیولا ویدیو آرتیست مشهور جهان که جایزه سمپوزیسیوم ابن عربی را گرفت به روی صحنه رفت و ابراز خرسندی خود را از دریافت این جایزه و اقبال عمومی فیلمش در مورسیا اعلام کرد.

پخش مستند «آفریقا، رو در روی ناشناخته‌ها» از سیما
سینماپرس- مستند ۶ قسمتی «آفریقا، رو در روی ناشناخته‌ها» محصول سال ۲۰۱۲ شبکه bbc در ایام نوروز از شبکه یک پخش می‌شود.
مستند «آفریقا» به کارگردانی دیوید آتن بورو ساخته شده و این مستند‌ساز برجسته جنبه‌های مختلف حیات وحش در این قاره را در اثر خود به تصویر کشیده است.
این مستند که به حیات وحش آفریقا می‌پردازد در شش قسمت به همراه یک قسمت پشت صحنه برای پخش در ایام نوروز ۹۲ در تامین برنامه شبکه یک تهیه شده و بین خبر ۱۹ و ۲۱ در این شبکه به نمایش در خواهد آمد.
دیوید آتن بورو است پیش از این مجموعه‌های «سیاره آبی»، «سیاره زمین»، «زندگی» و «سیاره منجمد» را ساخته که از شبکه مستند نیز پخش شده است. مشهورترین اثر وی در ایران «زندگی» و «سیاره زمین» است  که در تلویزیون با صدای داود نماینده پخش شده است. این بار این مستندساز تجربه‌ای متفاوت در قاره ناشناخته‌ها یعنی آفریقا انجام داده و این مستند محصول سال 2012 است.

کارگاه آموزشی اصغر فرهادی در دوبی
ایسنا- اصغر فرهادی در اولین روزهای بهار در دوبی کارگاه برگزار می‌کند.
موسسه داکیومنتری ویسز (صداهای مستند) با همکاری موسسه «کارنامه» در روزهای 5 تا 7 فروردین ماه کارگاه آموزشی «از ایده تا فیلمنامه» را توسط اصغر فرهادی در شهر اینترنتی دوبی برگزار می‌کند.
اصغر فرهادی که این روزها مشغول آماده‌سازی فیلم «گذشته» در فرانسه است، قصد دارد چند روز به دوبی سفر کند.
عباس کیارستمی نیز در فروردین‌ماه سال 1390 کارگاه آموزشی برگزار
کرده بود.
«جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی علاوه بر جوایز داخلی و بین‌المللی سال گذشته برگزیده اسکار بهترین فیلم خارجی شد.
او در کارنامه کاریش فیلم‌هایی چون «درباره الی»، «چهارشنبه سوری»، «شهر زیبا» و... را دارد.

قاعده تصادف از هفته آینده اکران می‌شود
ایلنا- فیلم سینمایی قاعده تصادف قرار بود از روز چهارشنبه 23 اسفند ماه در سینماهای تهران و شهرستان‌ها اکران شود اما این کار صورت نگرفت.
بهنام بهزادی تهیه کننده و کارگردان این فیلم با اعلام این مطلب افزود: به دلیل اصلاحاتی جزیی که به فیلم وارد شد پروانه نمایش فیلم دیر صادر شد بنابراین اکران فیلم با تاخیر همراه شد.
وی ادامه داد: بعد از انجام اصلاحات باید صداگذاری و میکس مجدد انجام می‌دادیم و بعد کپی جدید از فیلم تهیه می‌شد بنابراین کمی اکران فیلم به تاخیر افتاد اما نمایش فیلم از چند روز آینده شروع می‌شود.بهزادی درباره اصلاحات انجام شده گفت: اصلاحات بسیار جزیی است و هیچ ایرادی به فیلم وارد نکرده است.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1554

Trending Articles