Quantcast
Channel: صفحه ۸ - روزنامه جهان صنعت
Viewing all 1554 articles
Browse latest View live

8

$
0
0

گزارش شب محمد استعلامی در مجله بخارا: استاد کسی است که همیشه دانشجو بماند

شب محمد استعلامی صد و هفتاد و دومین شب از شب‌های مجله بخارا بود که عصر سه شنبه 22 مهر 1393 با همکاری بنیاد فرهنگی ملت، دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، گنجینه پژوهشی ایرج افشار و انتشارات سخن برگزار شد.
علی دهباشی چون همیشه این مراسم را با خوشامد‌گویی به حاضران و نیز دکتر محمد استعلامی آغاز کرد و سپس از سید عبدالله انوار خواست تا به عنوان نخستین سخنران از دکتر استعلامی سخن بگوید.
و سید عبدالله انوار از دکتر استعلامی و شرح تذکره‎الاولیاء عطار حکایت کرد:
«آنان که روزهای خود را با کتاب پر می‎کنند، یعنی از عمر در برابر خوانش کتاب مایه می‎گذارند و این عمرگذاری روی کتاب را نه از جهت وقت سوزی به قول ابوالفضل بیهقی ادامه می‎دهد بلکه از آن روزی می‎خوانند تا از آن بهره بگیرند و با همگامی از این بهره به صورت مادی و معنوی زندگانی خود تحولی دهند، آنها به خوبی شهادت می‎دهند که تا چه اندازه شروح و حواشی بر سطورات کتاب در استفادت و سودجویی از کتاب موثر است چه تحریر کتاب چون از طریق نویسنده آن به عمل آمد.
جناب ایشان با تحویل شروح خاصی که از ادب فارسی داده‎اند‌، نشان داده‎اند که یکی از بارزترین و با اطلاع‏‎ترین شارحان این گونه‎ ادبیات‎اند، چه به شرح آثاری پرداخته‎اند که حتی از تقرب به آن آثار خیلی از سلسله داران استیحاش در پیش می‎گیرند.
تصحیح و نقد و شرحی که ایشان بر یکی از کتاب مشهور صوفیان یعنی تذکره‌الاولیاء عطار افاضه کرده‎اند تا کسی از شهر آشنایی نباشد نمی‎داند که چه کرده‎اند. این اثر بزرگ در نخستین چاپی که گرفت با ناهنجاری‌های بسیار همراه شد و این ناهنجاری‌ها به اصطلاح آن کتاب را می‎راند‌. چاپ انتقادی و شرح ایشان بر گفته‎های صوفیان مندرج در این اثر عطار نقش «‌یخرج الحی من المیت» بازی کرد چه خود تذکره‌الاولیاء و چه خلاصه آن هم از طریق قلم ایشان امروز تذکره‌الاولیاء را یکی از کتب مورد نظر اهل تحقیق قرار داده و چاپ‌های متعدد آن بهترین شاهد بر این مدعاست.
آشنایی ایشان با نظرها و سلوک‎های صوفیان ایشان را به شرح ابیات کتاب بسیار مشهور صوفی کشاند و ایشان با قلم مشکل گشای خود از خیلی از فروبستگی‎های مولانا مشکل گشوده تا به این کار توجه نکنید و غریق زیبایی مثنوی نشوید و دست نجاتگر ایشان را در پشت خود نبینید که چگونه شما را از لجه‎های پر خطر این اثر بس سترگ به راحتی می‎رهاند، قدر این شرح برای شخص معلوم نمی‎شود. خوشبختانه چاپ‎های متعدد آن به خوبی گواه اقبال عمومی به این شرح است مضافا آنکه مثنوی مورد شرح یکی از قدیمی‎ترین دست نوشته‎ها و به اصطلاح فهرست نگاران اقدم النسخ است.
پس از آن نوبت به دکتر علیقلی بختیاری رسید و وی از محمد استعلامی چنین یاد کرد: « من با دکتر از سال 1334، یعنی با عیدی که می‏آید می‏شود شصت سال آشنا بوده‏ام. شاید کمتر دو نفری بتوانند این قدر با هم دوست باشند و این قدر خوب هم این دوستی را ادامه داده باشند. اما اگر بخواهم درباره آثاری حرف بزنم که دکتر استعلامی کار کرده، شاید بهتر باشد به سراغ هفت جلد کتابی بروم که ایشان درباره مثنوی کار کرده‏‎اند. وقتی شما به این کتاب‏ها نگاه می‏کنید، اگر هر مشکلی درباره مثنوی دارید حل می‏شود. خیلی‌ها مثنوی را شرح کرده‏اند و شاید کتابشان نیز چندین بار به چاپ رسیده باشد اما هیچ یک چون مثنوی دکتر استعلامی کامل نیست. دکتر استعلامی در مثنوی خود تمام دشواری‏ها را آسان کرده است‌ و بعد وقتی به قصاید خاقانی می‏‎رسیم که قصایدی است بسیار دشوار، دکتر استعلامی باز هم با پشتکار فراوان به این قصاید پرداخته و با دو جلد کار را بر خواننده آسان کرده است. وقتی به تذکره‎الاولیاء می‎رسیم، می‏بینیم که کتابی دشوار که شاید هرگز نمی‎توانستیم به کسی توصیه بکنیم آن را بخواند اکنون به کتابی خواندنی بدل شده است».
پس از آن علی دهباشی پیام دکتر احمد کریمی حکاک را به همین مناسبت برای حاضران خواند:
«دکتر محمد استعلامی، که دوستان نزدیکش او را بیشتر با نام کوچک علی می‌شناسند، آموزگار و پژوهشگری است پرکار و کم حرف که از یکسو در هیچ مدار و معیار متعارفی نمی‌گنجد و از سوی دیگر حجم و قدر کارش، دست کم در دو عرصه متن‌شناسی و تاویل سخن، او را به مقامی در صدر ادیبان امروز ارتقا داده که می‌تواند الگو و اسوه نسل بعدی متن‌شناسان و شعرپژوهان باشد.  در جمله بالا چون، نیک بنگریم، دو سوی کار هر دانشگاهی فرهیخته و آزموده را می‌بینیم: رویی به گذشته حرفه‌ای پرباری که، خواه در کیفیت و خواه در کمیت، معتنابه و چشمگیر است و رویی به سوی اثری- اثراتی- که چنین پژوهشگری  می‌تواند در سرآمدان نسل بعد از خود داشته باشد. آنچه در اینجا درباره این پژوهشگر کنجکاو و انسان نیک نفس می‌توانیم گفت در همین دو مقوله است و صرفا بر اساس مشاهدات خودم در موضع یک دوست این مرد میدان ادب فارسی.  پس از آن گروه موسیقی ارکستر گل‎های نوین‌؛ کیوان موثر (‌ویلون)، رامبد لطیفی (‌تار) و فربد لطیفی (‌تنبک) قطعاتی را در مایه اصفهان بداهه نوازی کردند و علی دهباشی از رضا مریوند تشکر کرد.
سرانجام نوبت به دکتر محمد استعلامی رسید که او نیز به روایتی مفصل از زندگی‎اش با عنوان «‌به یاد آن مرحوم ...!» پرداخت:
«شما می‌دانید و من هم می‌دانم که این مجالس گرامیداشت یا بزرگداشت‌ که این عاشق بزرگ ایران علی دهباشی بر‌پا می‌کند، غزل‌های عاشقانه او برای معشوق زیبایش ایران است‌ و در این میان من و شما هم مطرح می‌شویم و فرصتی پیدا می‌کنیم که بگوییم ما هم برای این معشوق عزیز او هدیه‌ا‌ی آورده‌ایم. بسیاری از عزیزانی هم که در این مجالس از آنها قدردانی می‌شود، خودشان دیگر در میان ما نیستند، و شاید از صد و پنجاه شصت شبِ بخارا، بیشتر آنها به یاد آن بزرگانی بوده است که خودشان در میان ما نبوده‌اند. عنوان به یاد این مرحوم در بالای این نوشته، شاید طنزگونه به نظر آید، اما اصلا قصد طنز‌نویسی ندارم. این بودن و نبودن خودش طنز است، و من بی‌آنکه از مرگ هراسی داشته باشم یا دیر و زود آن نگرانم کند، مرگ را پذیرفته‌ام که تنها واقعیت مسلم پس از هر تولد است، و آنچه میان این دو واقعه پیش می‌آید، و اینکه من میان این تولد و مرگ چه کارهایی می‌کنم یا نمی‌کنم، همیشه با احتمال همراه است.
در زندگی من و هر کس دیگر آن اتفاقات محتمل، گاه ارزش گفتن و یادآوری ندارد و گذران روزهای زندگی بوده، و گاه کارهایی است که ما را کمی مشخص‌تر نشان می‌دهد، و شاید اسمی از ما باقی گذارد که پس از ما هم به یاد عزیزان بیاید. آن وقت دوستانی هم هستند که از آدم یاد می‌کنند و شاید بگویند که فلان کس کارهای مفیدی کرده است که برای آیندگان می‌ماند. کسانی هم همیشه در کنار گود هستند و بی‌آنکه از سبکی و سنگینی کار درکی داشته، یا اصلا کار را دیده و خوانده باشند، تمام رشته‌های آدم را پنبه می‌کنند. ممکن است از رابطه دوستانه با صاحب اثر و اینکه خود او در روزهای آخر زندگی ارزش چندانی برای کارهایش قائل نبود، به صورت نقل قول مستقیم هم عباراتی نقل کنند، که او اصلا نگفته است و خودش هم که نیست تا اعتراضی بکند. اگر من خودم به یاد این مرحوم با شما حرف می‌زنم، نه قصد خودستایی دارم و نه می‌خواهم بگویم که خدمت من به عنوان یک پژوهنده و یک استاد و گاه یک مدیر در سطح آموزش عالی ایران قابل ستایش بوده است. اما کارهای من در حد توان این جسم و این ذهن، با عشق و مسوولیت همراه بوده است. از حاصل تمام عمر هم اگر عنوانی را با افتخار بخواهم بر خود بگذارم، عنوان دانشجوست. من در ایران و بیرون از ایران، در آمریکا و کانادا و ژاپن وچندی در هند، دانشجویانی از ملیت‌های مختلف داشته‌ام، شاید از بیش از 20 ملیت مختلف‌ و همیشه معنای کار برای من زیستن با دانشجویانم بوده و من هم با آنها یک دانشجو بوده‌ام و در هر گوشه این دنیا که بوده‌ام، گفته‌ام که استاد کسی است که همیشه دانشجو بماند.

 

واکنش تهمینه میلانی به طرح کاهش اختیارات سازمان سینمایی؛
امیدوارم تحرکات اخیر جنبه سیاسی نداشته باشد

کارگردان فیلم سینمایی آتش‌بس 2 تلاش برای اتخاذ برخی تصمیمات درباره پروانه نمایش آثار سینمایی را کارشناسی شده ندانست و اظهار امیدواری کرد که این فعالیت‌ها سیاسی نباشد.
تهمینه میلانی درباره شائبه احتمال مطرح شدن طرحی در مجلس برای سلب حق صدور پروانه نمایش از وزارت ارشاد و تبعات احتمالی این طرح برای سینمای ایران گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی که این روزها در جامعه می‌بینیم ناشی از عملکرد عجولانه و کارشناسی نشده بعضی از افراد است.
وی یادآور شد: در مورد سینما گویا عده‌ای نمی‌دانند سینما تنها فیلم نیست بلکه سینما خانواده‌ای بزرگ است که از سینمادار و کارمند سینما تا عوامل فیلم‌ها و مردمی که برای دیدن فیلم بلیت می‌خرند، جزو این خانواده به هم پیوسته هستند و اگر این مساله کارشناسی نشده عملی شود، بی‌شک لطمات اقتصادی و فرهنگی به جامعه و بدنه سینمای کشور می‌زند.کارگردان «دو زن» با ذکر مثالی گفت: مثلا امروز می‌گویند مردم به پیام‌های صرفه‌جویی در مصرف آب توجهی نمی‌کنند اما به نظر من، دلیل این است که مردم اعتماد خود را به این پیام‌ها از دست داده‌اند‌ چون هرگز مردم جدی گرفته نشده و شهروند حقیقی تربیت نشدند.
میلانی افزود: اگر حقوق شهروندی مردم محترم شمرده می‌شد و آنها در اداره شهر مشارکت می‌کردند، امروز چنین مسایلی پیش نمی‌آمد.
وی تصریح کرد: به عقیده من، تلاش برای اتخاذ چنین تصمیمات عجولانه‌ای درمورد سینما منجر به بی‌اعتمادی بیشتر مردم شده و راه را برای نفوذ هرچه بیشتر کانال‌های ماهواره‌ای باز خواهد کرد.
میلانی در پایان تصریح کرد: امیدوارم این تحرکات جنبه سیاسی نداشته باشد و اشخاصی که چنین طرح پیشنهادی را ارایه داده‌اند، متوجه عملکرد غیرکارشناسانه خود باشند.

 

برنده جایزه «بوکر 2014 » معرفی شد
ایسنا- ریچارد فلاناگان، نویسنده استرالیایی رمان «جاده باریک در عمق شمال» به عنوان برنده جایزه معتبر ادبی «من بوکر» 2014 معرفی شد. ریچارد فلاناگان‌ در رقابت با شش نامزد نهایی، برنده جایزه ادبی بوکر در سال 2014 به همراه جایزه نقدی ۸۰ هزار دلاری شد.
این جایزه یکی از مهم‌ترین جوایز ادبی در دنیا محسوب می‌شود که هر دو سال یکبار به بهترین رمان‌های تازه‌ای که به زبان انگلیسی منتشر شده‌اند، اعطا‌ می‌شود. ماجرای رمان «جاده باریک در عمق شمال» داستان عاشقانه‌ای است که در زمان احداث خط آهن بین تایلند و برمه در جنگ جهانی دوم‌ که به خط آهن مرگ معروف شده بود، اتفاق می‌افتد.
پدر «فلاناگان» از زندانیان جنگ جهانی دوم در ژاپن بود و از کسانی که در ساخت این خط آهن مشغول بودند. او در سن ۹۸ سالگی‌ درست در روزی که نوشتن این کتاب به پایان رسید، درگذشت.
‌گریلینگ‌، رییس هیات داوران جوایز بوکر در این باره گفت: ‌این یک کتاب عاشقانه قابل توجه است که به رفاقت‌ها و رنج‌های انسان‌ها می‌پردازد. دو مضمون اصلی این رمان، عشق و جنگ است. این کتاب که با نثری فوق‌العاده ظریف و قوی نوشته شده، شرق را به غرب و گذشته را به حال‌ با داستانی از گناه و قهرمانی پیوند می‌زند.«جاده باریک در عمق شمال» ششمین کتاب این نویسنده ۵۳ ساله اهل تاسمانی استرالیاست و پیش از او «توماس کنیلی» در سال ۱۹۸۲ و «پیتر کری» در سال‌های ۱۹۸۸ و ۲۰۰۱ میلادی از استرالیا برنده جایزه بوکر شده بودند.‌هوارد جکوبسن‌ با رمان «سوال فینکلر»، ‌نیل موخرجی‌ نویسنده هندی‌تبار معروف نیز با کتاب «زندگی دیگران»، ‌جاشوا فریس‌ نویسنده کتاب «دوباره برخاستن در زمان مناسب»، ‌کارن جوی فولر‌ نویسنده رمان «ما کاملا خود را کنترل کرده‌ایم» و ‌آلی اسمیت‌ با رمان «چگونه دو نفر باشیم» رقبای نهایی «فلاناگان» برای کسب جایزه من بوکر 2104 بودند. سال گذشته «النور کاتن» نویسنده ۲۷ ساله نیوزیلندی کتاب «پرفروغ‌ها» توانسته بود این جایزه بین‌المللی را به دست آورد.

خاویر باردم به دزدان دریایی کارائیب می‌پیوندد
مهر- به نظر می‌رسد قسمت پنجم فیلم پرفروش «دزدان دریایی کارائیب» با عنوان «مرده‌ها سخن نمی‌گویند» برنامه‌های متفاوتی برای پول درآوردن بیشتر داشته باشد.
هر چند طبیعتا جانی دپ همچنان ایفاگر نقش جک گنجیشکه خواهد بود‌ اما خاویر باردم نیز در حال گفت‌وگو برای پیوستن به مجموعه بازیگران این فیلم است. در این فیلم که قرار است پنج ماه دیگر در استرالیا فیلمبرداری شود، جفری راش نیز بار دیگر در نقش باروسا ظاهر می‌شود.
یوآخیم رانینگ و اسپن سندبرگ کارگردانان این فیلم خواهند بود. هر چند جزییات قصه اعلام نشده اما گفته می‌شود باردم در نقش روح یک کاپیتان بازی می‌کند که اسپارو را برای مرگ برادرش سرزنش می‌کند و در جست‌وجوی یک راه‌حل ماوراء‌الطبیعی برای کمک به اوست.
در این فیلم قرار است یک زن که به اسپارو نزدیک می‌شود نیز حضور داشته باشد‌ اما هنوز بازیگر زنی که قرار است این نقش را ایفا کند، انتخاب نشده است. باردم که با ایفای نقش منفی در برابر جیمزباند و در فیلم «اسکای فال» تحسین شد، اکنون مشغول همکاری با شان پن در درام پزشکی «آخرین چهره» است. مجموعه فیلم‌های «دزدان دریایی کارائیب» هنوز هم در صدر پرخرج‌ترین فیلم‌های ساخته شده‌ هالیوودی قرار دارند. جدیدترین فیلم این مجموعه که «دزدان دریایی کارائیب: در پایان دنیا» نام داشت و در سال 2007 ساخته شد، با بودجه باورنکردنی8/341  میلیون دلار تولید شده بود. با این وجود‌ با توجه به تمام بودجه خرج شده، این فیلم درآمدی کمتر از فیلم‌های قبلی این مجموعه، یعنی «صندوقچه مرد مرده» و «روی موج‌های بیگانه» داشت.
فیلم «دزدان دریایی کارائیب: در پایان دنیا» در صدر جدول پرهزینه‌ترین فیلم‌های ساخته شده‌هالیوودی قرار دارد. بعد از آن فیلم «کلئوپاترا» محصول سال 1963 با بودجه 44 میلیون دلار قرار دارد که با توجه به میزان تورم چیزی حدود 340 میلیون دلار امروزی است. بعد از این دو هم می‌توان به فیلم‌های «تایتانیک» با 3/294 میلیون دلار، «اسپایدرمن 3» با 9/293 میلیون دلار، «در هم پیچیده» با 7/281 میلیون دلار و «هری پاتر و شاهزاده دو رگه» با 3/275 میلیون دلار اشاره کرد.

اکران «ساکن طبقه وسط» شروع شد
ایلنا- اکران فیلم «ساکن طبقه وسط» از صبح  دیروز در ۱۸سینمای تهران از جمله آزادی، زندگی، ملت، کورش، اریکه، ایرانیان، جوان، سمرقند، شکوفه، ایران، ماندانا، مرکزی، حافظ، کیان، شاهد، تماشا و... آغاز شده است.
به گزارش ایلنا، این فیلم نخستین ساخته شهاب حسینى در مقام کارگردان است که به قلم محمدهادى کریمى به نگارش درآمده است.
شهاب حسینى در ساکن طبقه وسط در ٣٨ نقش متفاوت بازی کرده است.بازیگران این فیلم عبارتند از: شهاب حسینی، هنگامه قاضیانی، فرهاد اصلانی، محمدهادی کریمی، حسین یاری، حسین محجوب، ساره بیات، طناز طباطبایی، بابک حمیدیان، بهناز جعفری، کامبیز دیرباز، بهنوش بختیاری، امید روحانی، محمد علی شادمان، فخرالدین صدیق‌شریف، کیانوش گرامی، مانی کسراییان، سحر قریشی و فرید سماواتى.
فیلم داستان مردی را روایت می‌کند که با ورودش به یک ساختمان جدید اتفاقات تازه‌ای در زندگی او رخ می‌دهد.


8

$
0
0
تاملی بر کتاب «به سوی روشنگری اسلامی»: نگاهی به جنبش گولن

پیمان اسدزاده - بحث درباره رابطه میان اسلام و مدرنیته به هیچ عنوان تازه نیست. از همان زمانی که نسیم تجدد وارد مرزهای جهان اسلام شد، مباحث نظری مختلفی میان علما و روشنفکران درباره نسبت میان اسلام و مدرنیته شکل گرفت که تا به امروز ادامه داشته است. بسیاری از جنبش‌های اسلامی در طول یک صد سال اخیر از این نظریات تاثیر پذیرفته و در مقابل، بر آنان تاثیر گذارده‌اند.‌هاکان یاووز در آخرین کتاب خود با عنوان «به سوی روشنگری اسلامی:  جنبش گولن» تلاش داشته تا یکی از مهم ترین جنبش‌های اسلامی دهه‌های اخیر را مورد بررسی قرار دهد. در مقدمه کتاب، یاووز با نقل قولی از عبدالکریم سروش درباره وجود تفاسیر مختلف از اسلام، بیان می کند که نه تنها فهم ثابتی از اسلام وجود ندارد بلکه درباره سکولاریسم، لیبرالیسم و پلورالیسم نیز نمی‌توان مدعی تفسیری واحد شد. به باور نویسنده، پس از آشنایی مسلمانان با مدرنتیه، دو رویکرد عمده برای برخورد با این پدیده وجود داشته است:  نخست، بنیادگرایانه؛ دوم، اصلاح‌گرایانه.
 از نگاه نویسنده کتاب، تعارضی میان روشنگری که ویژگی بارز آن عقلانیت و علم باوری است، با دین وجود ندارد. با توجه به این مقدمه، وی آثار سعید نورسی و فتح‌الله گولن را نماد «روشنگری اسلامی» می‌داند و وارد بحث اصلی خود درباره جنبش گولن در ترکیه معاصر می‌شود.
فصل اول کتاب به تاثیر محل زندگی گولن بر شکل‌گیری اندیشه‌هایش می‌پردازد. یاووز با اشاره به اینکه فرهنگ ساکنان شهرهای مرزی متاثر از تفکرات ناسیونالیستی است، اعتقاد دارد که به دلیل اینکه ارزروم- زادگاه گولن- همواره در معرض تعدی‌های روسیه قرار داشته، ساکنان این شهر به طور عمده با روحیه‌ای ناسیونالیستی و دولت گرا پرورش می‌یابند و گولن نیز از این موضوع بر کنار نبوده است. سپس، نویسنده تاثیر اندیشه‌های سعید نورسی بر فتح‌الله گولن را مورد بررسی قرار می‌دهد. به باور وی، اگرچه اشتراکاتی میان تفکرات این دو دیده می‌شود و گولن تحت تاثیر اندیشه‌های نورسی بوده اما تفاوت‌های بنیادینی نیز میان تفکرات این دو می‌توان مشاهده کرد. در فصل دوم، نویسنده تفکرات فتح‌الله گولن درباره انسان، جامعه، دموکراسی و ناسیونالیسم را بررسی کرده است. از دیدگاه گولن، منافع جمعی بر منافع فردی ارجحیت دارند. همچنین فهم گولن از ناسیونالیسم مبتنی بر هویت اسلامی است و نه نژاد و قومیتی خاص به طوری که به نظر او مسلمان بودن پیش نیاز ترک بودن است.
فصل سوم کتاب، ساختار جنبش گولن را بررسی می‌کند. به اعتقاد یاووز، آنچه گولن را برجسته ساخته، نه دانش و فهم دینی‌اش که توانایی‌اش برای ارتباط با توده‌هاست. هسته اصلی تصمیم‌گیری را خود گولن و تعداد اندکی از افراد قدیمی جنبش و دانشجویان تشکیل می‌دهند که البته ثابت نیستند و می‌توانند تغییر کنند. سطح یا حلقه دوم تصمیم‌گیری را برخی از فعالان جنبش تشکیل می‌دهند که سازماندهی امورد محلی را بر عهده دارند. حلقه سوم که افراد بیشتری را شامل می‌شود، کسانی‌ هستند که می‌توانند بنابر نیاز، در برخی مراسم‌ها جنبش مشارکت داشته باشند.در فصل چهارم، نویسنده کوشش دارد تا تلاش‌های فتح الله گولن برای خلق یک نسل طلایی را از طریق آموزش، توضیح دهد. به گفته یاووز، دو جنبه جدایی‌ناپذیر آموزش در مدارس مرتبط با جنبش، علم و اخلاق است.
فصل پنجم به رابطه میان جنبش گولن و روح سرمایه‌داری می‌پردازد. یاووز جنبش گولن را با آموزه‌های کالوینیستی مقایسه می‌نماید که در آن ایمان، فعالیت و تلاش را ایجاب می‌کند و سخت‌کوشی جنبه‌ای ضروری در زندگی مومن است و اینکه مومنان باید زندگی ساده داشته باشند. اعضای جنبش گولن به نظام بازار اعتقاد دارند و تولید ثروت را در جهت سبک زندگی مومنانه تفسیر می‌کنند.
فصل ششم کتاب به بحث درباره اسلام و حوزه عمومی اختصاص دارد. نویسنده در این فصل استدلال می‌کند که باوجود تلاش چند 10 ساله کمالیست‌ها برای به حاشیه راندن دین و متدینین از جامعه، جنبش گولن موفق شده تا بار دیگر دین را به حوزه عمومی بازگرداند.
در فصل هفتم، یاووز تلاش دارد تا رابطه  میان علم و دین را از دیدگاه فتح‌الله گولن بررسی کند. به گفته یاووز، فتح‌الله گولن درصدد نشان دادن سازگاری میان علم و دین هم از طریق استدلالات عقلی و هم از طریق استدلالات دینی است. به همین دلیل است که نویسنده نام کتاب خود را «روشنگری اسلامی» نامیده است.در فصل هشتم، نویسنده به بررسی دیدگاه‌های گولن درباره ادیان دیگر و به طور کلی تکثر دینی پرداخته است. وی گولن را فردی تکثرگرا می‌داند که از گفت‌وگوی میان ادیان و مذاهب حمایت می‌کند.
فصل نهم کتاب به بررسی رابطه میان جنبش گولن و سیاست پرداخته است. به گفته نویسنده، حضور جنبش در سیاست نه بر اساس تشکیل حزب بلکه از طریق رسانه، لابی و نهادهای مدنی صورت می‌گیرد. کارنامه جنبش گولن نشان می‌دهد که این جنبش در گذشته از احزاب محافظه کار، ناسیونالیست و حتی چپ نیز حمایت کرده است. هدف جنبش ایجاد جامعه‌ای باز و مبتنی بر اقتصاد بازار است. با وجود این بسیاری معتقدند که جنبش گولن در سال‌های اخیر سیاسی‌تر شده و رویکردی مقابله‌جویانه‌تر با دولت را اتخاذ کرده است. درگیری‌های رسانه‌ای اخیر میان هواداران رجب طیب اردوغان و حامیان فتح‌الله گولن را می‌توان نشانه‌ای از درستی این ادعا دانست.
فصل پایانی کتاب به بررسی دیدگاه منتقدان کتاب که طیف وسیعی از چپگرایان، کردها و علوی‌ها را در برمی گیرد، اختصاص دارد. برای مثال بسیاری از اسلامگرایان جنبش گولن را هوادار آمریکا و اسراییل قلمداد می‌کنند. از دیدگاه این گروه اینکه انگلیسی زبان اصلی مدارس جنبش است، یکی از دلایل هواداری گولن از آمریکا به شمار می‌رود. از طرف دیگر برخی از کردها جنبش گولن را به عنوان مانعی در برابر ناسیونالیسم کردی به شمار می‌آورند چرا که رویکرد جنبش نه مبتنی بر قومیت یا نژاد که بر مبنای هویت اسلامی بوده است.

 

 

آخرین آمار فروش فیلم‌ها به روایت پخش‌کنندگان
ایسنا- «آتش بس2» به فروش دو میلیارد و 500 میلیون تومانی و «آرایش غلیظ» و «خواب‌زده‌ها» به فروش یک میلیاردی رسیدند.حمید قطبی (از دفتر پخش فیلمیران) درباره آخرین آمار فروش«خواب‌زده‌ها» به کارگردانی فریدون جیرانی بیان کرد:  این فیلم تاپنجشنبه گذشته در سینماهای تهران به 720 میلیون تومان و در سینماهای شهرستان‌ها 300 میلیون تومان فروش داشته است.وی ادامه داد:  «خواب‌زده‌ها» اکنون در 40 سینمای سراسر کشور به اکران خود ادامه می‌دهد و امیدواریم که فروش آن از یک میلیارد و 20 میلیون تومان بسیار بیشتر شود.
مختاری (از دفتر هدایت فیلم) نیز درباره فروش «آتش بس2» به کارگردانی تهمینه میلانی بیان کرد:  فروش این فیلم در سینماهای تهران به یک میلیارد و 700 میلیون تومان و در سینماهای شهرستانی به 810 میلیون تومان رسیده که رقمی قابل توجه است.
وی افزود:  اکران «آتش بس2» اکنون در 26 سینمای تهران و 20 سینمای شهرستان ادامه دارد.سعید خانی (مدیر پخش دفتر نسیم صبا) درباره آخرین وضعیت «آرایش غلیظ» حمید نعمت‌الله گفت:  این فیلم پنجشنبه گذشته در تهران 22 میلیون تومان فروش داشت که با این حساب مجموع فروش «آرایش غلیظ» در تهران به 712 میلیون تومان رسید.وی ادامه داد: همچنین تاکنون برای این فیلم در سینماهای شهرستانی 225 میلیون تومان بلیت فروخته شده است. به طور کلی باید گفت: تاکنون فروش این فیلم به 937 میلیون تومان رسیده است و اکران آن همچنان در 18 سینمای تهران و 16 سینمای شهرستان ادامه دارد.غلامرضا فرجی (مدیر پخش حوزه هنری) هم درباره آخرین وضعیت فروش «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان اظهار کرد:  این فیلم چهارشنبه 9 میلیون تومان و پنجشنبه 14 میلیون تومان در سینماهای تهران فروش داشت که به طور کلی میزان فروش آن در سینماهای تهران به 330 میلیون تومان رسید.
وی خاطر نشان کرد:  به طور کلی تاکنون فیلم سینمایی «خانوم» 410 میلیون تومان در کل کشور فروش داشته است و اکران آن در 23 سینما ادامه دارد.حبیب اسماعیلی، پخش‌کننده «ساکن طبقه وسط» نیز به ایسنا گفت:  در دو روز اول اکران این فیلم در سینماهای تهران با استقبال قابل توجه مردم روبه‌رو بودیم به طوری که سینما آزادی پنجشنبه ساعت سی دقیقه بامداد سانس فوق‌العاده داشت ودیشب (جمعه 25 مهرماه) نیز در همان ساعت سانس فوق‌العاده خواهد داشت.وی ادامه داد:  این فیلم اکنون در 17 سینمای تهران اکران شده و در دو روز نخست اکران 40 میلیون تومان فروش داشته است. همچنین اکران «ساکن طبقه وسط» در شهرستان‌ها در هفته آتی آغاز خواهد شد و امیدواریم که مردم در شهرستان‌ها نیز مانند تهران از فیلم استقبال کنند.

 

«برف» به سائوپائولو برزیل می‌رود
ایلنا- فیلم سینمایی «برف» به کارگردانی مهدی رحمانی در بخش مسابقه چشم‌انداز بین‌الملل سی‌وهشتمین جشنواره فیلم سائوپائولو به رقابت با دیگر آثار این جشنواره می‌پردازد.
این جشنواره از ۱۶ تا ۲۳ اکتبر (۲۴ مهر تا اول آبان‌ماه) در شهر سائوپائولو برزیل برگزار می‌شود و یکی از مهم‌ترین جشنواره‌های سینمایی آمریکای لاتین است.سائوپائولو چهارمین فستیوال خارجی بعد از شانگهای، مسکو و مونترال است که «برف» در آن حضور دارد و به رقابت با دیگر فیلم‌های این جشنواره می‌پردازد. فیلم «پاپ» نیز  در بخش فیلم‌های اول و دوم این جشنواره حضور دارد.
در دوره‌گذشته جشنواره سائوپائولو فیلم‌های «ماهی و گربه»، «هیس دختر‌ها فریاد نمی‌زنند»، «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو»  به نمایش درآمدند.

«دلتا ایکس» به پایان تدوین رسید
مهر- علیرضا امینی کارگردان سینما با بیان اینکه به زودی تدوین فیلم سینمایی «دلتا ایکس» به پایان می‌رسد، گفت که تدوین این فیلم به زودی توسط خودم به پایان می‌رسد. البته تا امروز برای صداگذاری و ساخت موسیقی فیلم تصمیمی نگرفته‌ام که امیدوارم بعد از پایان تدوین تصمیم نهایی در این زمینه را نیز بگیرم.
وی در پاسخ به اینکه آیا این فیلم را برای جشنواره بین‌المللی فیلم فجر آماده می‌کند یا خیر، بیان کرد:  بیشتر از هر چیز فیلم برای من مهم است و ترجیح می‌دهم روی درست آماده کردن آن تمرکز کنم تا حضور در جشنواره فجر.علیرضا امینی فیلم جدیدش را از 14 مردادماه سال جاری در شمال کشور شروع کرد و «دلتا ایکس» طی 24 روز فیلمبرداری در سکوت کامل خبری پایان یافت. بخش‌هایی از فیلمبرداری «دلتا ایکس» در تهران انجام شد.این فیلم ماجرای دو خانواده است که به شمال کشور سفر می‌کنند و با ورود غیرمنتظره یک خانواده دیگر درگیر اتفاقاتی می‌شود. فیلمنامه «دلتا ایکس» تمی اجتماعی دارد و به تهیه‌کنندگی مشترک علیرضا امینی و هومن کبیری جلوی دوربین رفت.
در این فیلم سیامک صفری، بیتا بیگی، زهیر یاری، مرتضی کاشی، افسانه پاکرو، شراره رنجبر، سیاوش جعفری و کتایون اصلانی به ایفای نقش پرداخته‌‌اند.از دیگر عوامل فیلم «دلتا ایکس» می‌توان به گروه نویسندگان فیلم علیرضا امینی، احمد کیا و سعید روستایی، مدیر فیلمبرداری فرشاد گل سفیدی، مدیر صدابرداری وحید مقدسی، طراح صحنه و لباس مجید علی اسلام، دستیارکارگردان علی مردانی، عکاس فیلم محمد مهدی دلخواسته، مجری طرح و مدیر تولید هومن کبیری اشاره کرد.
امینی سال گذشته فیلم سینمایی «بلوک 9 خروجی 2» را برای حضور در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر جلوی دوربین برد اما این فیلم سینمایی با نظر هیات انتخاب سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در این جشنواره حضور پیدا نکرد.

8

$
0
0

نشست نقد و بررسی نمایش «بازی‌نامه‌ عشق امروزی»: در ستایش سرگرمی

نشست نقد و بررسی نمایش «بازی‌نامه‌ عشق امروزی» توسط کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد.
همزمان با عید سعید غدیر و در ادامه برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری و تئاتر، نشست نقد و بررسی نمایش «بازی‌نامه عشق امروزی» به نویسندگی و کارگردانی محمد یوسفی پس از اجرای این نمایش، روز دوشنبه 21 مهر 1393 در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.
در این نشست رضا آشفته، سعید احمدی‌پویا و عرفان پهلوانی از منتقدان کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، نمایش «بازی نامه عشق امروزی» را نقد و بررسی کردند. این نشست با حضور علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر همراه بود و در آن عوامل نمایش نیز حضور داشتند.
رضا آشفته، نایب رییس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران اشاره‌ای به چگونگی نمایش‌های ایرانی و به ویژه نمایش‌های شادی‌آور ایرانی داشت و گفت: یکسری کلیدواژه وجود دارد که برای درک و فهم بهتر این نمایش به ما کمک خواهند کرد. الگو و شیوه اجرایی نمایشی که دیدیم بر نمایش‌های ایرانی تکیه دارد. نمایش‌هایی که اصطلاحا تقلید نامیده می‌شوند و جنس و کارکرد آنها مشابه با نمایش‌های کمدی است. در عین حال مضمون این نمایش‌ها به عشق بازمی‌گردد. در اکثر نمایش‌های کمدی، اگر عشق به شکل مستقیم هم نباشد، پرداختی غیرمستقیم به عشق وجود دارد. در اکثر نمایش‌های کمدی یک ازدواج و شادابی وجود دارد. بیشتر ازدواج هست اما می‌تواند جنس دیگری از شادابی هم باشد. پایان خوش از دیگر ویژگی‌های این‌گونه از نمایش‌هاست. در نمایش‌های ایرانی و تقلید که کمدی هستند پایان، پایان شادی است اما اینجا ما می‌بینیم که پایان یک پایان متفاوت است؛ به واسطه اینکه آن ازدواج سر نمی‌گیرد. ما در اینجا یک رویکرد تازه به نمایش ایرانی داریم به واسطه اینکه آن الگوی قبلی رعایت نمی‌شود. اگر آنجا شادی و وصل و پیوند هست، اینجا یک تلخ‌کامی وجود دارد و هر دو کاراکتر اصلی که رو در روی هم هستند و مبارزه‌ای دارند تا به معشوقشان برسند، سرانجام به هدف نمی‌رسند. این نمایش یک شباهتی هم به نمایش «شهر قصه» دارد. اما اینجا موجزتر است‌ به واسطه اینکه یک خر و روباه داریم و آنجا جماعت بیشتری هستند. در عین حال این نمایش جنس و رویکرد موسیقایی هم دارد. در این نمایش هم مانند «شهر قصه» شعر و ترانه و موسیقی وجود دارد. همه اینهایی که ما دیدیم نشان می‌دهد که این اثر بیشتر نشانه‌های نمایش ایرانی دارد تا اینکه مبتنی بر اجرای غربی یا اجرای وارداتی باشد. من با این رویکرد موافق هستم، یعنی اگر کسانی بتوانند نمایش‌های ایرانی یا تکنیک‌های نمایش ایرانی را احیا بکنند یا بخواهند رویکردی تازه به نمایش‌های ایرانی داشته باشند، من با ایشان موافق هستم. به این جهت که ما یک داشته‌هایی داشتیم‌ اما در طول این 150 سال به واسطه یکسری اتفاقات‌ که هم مذهبی و هم روشنفکری بوده‌ نمایش‌های خودمان کمتر دیده شده‌ و تکنیک‌های نمایش‌های خودمان کمتر استفاده شده‌اند و بیشتر هدف این بوده است که به تئاتر وارداتی توجه داشته باشند. البته من مخالفتی با آن هم ندارم‌ اما من می‌گویم می‌شود از آمیزش این دو یا در ارجاع به تکنیک‌های خودی مسایل خودی را بیشتر یا بهتر بتوانیم در صحنه نمایان بکنیم‌ در عین حال مخاطب بیشتری هم داشته باشیم. اگر به نمایش «شهر قصه» به عنوان یک نمونه‌ بارز و شاخص دقت بکنیم که تکیه‌اش بر نمایش‌های ایرانی است، می‌بینیم که بعد از چند دهه هنوز هم جزو آثاری است که مخاطبان دوست دارند در موردش بخوانند یا دوست دارند که آن اجرا را ببینند.
سعید احمدی‌پویا دیگر منتقد حاضر در این نشست و از اعضای کانون ملی منتقدان تئاتر ایران با ابراز خوشحالی از رونق گرفتن دوباره تماشاخانه سنگلج گفت: من اجازه می‌خواهم به بهانه نقد نمایش « بازی‌نامه‌ عشق امروزی» یک مروری داشته باشم روی تاریخچه‌ تئاتر عامه‌پسند؛ می‌خواهم از روی این تاریخچه فکت‌هایی را بگیرم تا بتوانیم این نمایش را نقد کنیم. در زمینه تئاتر عامه‌‌پسند در یونان باستان آریستوفان می‌گوید این گونه تئاترها مضامین اجتماعی را با شعر و رقص و کمدی عنوان می‌کردند. آن موقع یک گروه‌هایی بودند به نام گروه مایم‌ها که این گروه‌ها هیچ پولی از حکومت نمی‌گرفتند و البته مجبور به رعایت دستورات و قوانین و طبقه‌ حاکم هم نبودند. می‌شود گفت از آن موقع در یونان باستان این سبک کمدی و تئاتر جریان داشته است. در فرانسه دو گروه بودند به نام سازمان اپرا و سازمان کمدی فرانسز. آن موقع یکسری گروه‌های بازاری بودند که می‌آمدند تئاتر را به میانه عامه‌ مردم می‌آوردند و برای ایشان عرضه می‌کردند و هدفشان طبقه اشراف و حاکم نبود. این گروه‌ها در رقابت با همین دو گروه مجاز، اپرای فکاهی را عرضه کردند. جالب است که یکی از خصیصه‌های این گروه‌ها این بوده است که دیالوگ‌هایشان را روی یک تابلوهایی می‌نوشتند و این تابلوها را پسر بچه‌هایی می‌آوردند‌ چون به این گروه‌های مردمی اجازه بیان دیالوگ را نمی‌دادند. با گذشت زمان و در سال 1714 همان سازمان اپرا به این گروه‌ها اجازه داد تا آنها بتوانند از رقص و آواز و دیالوگ استفاده کنند. اینها در یک بلوار به نام بلوار دوتامبل پاریس استقرار پیدا کردند و برای همین به این سبک تئاتر، تئاتر بلوار گفته می‌شود. در سال 1758 ژان ژاک روسو خیلی روی این تئاتر متمرکز شد و رومن رولان در سال 1903 تئاتر عامه‌پسند را به عنوان ترکیبی از سرگرمی، تفکر و تحرک تعریف کرد. این سه المان در این‌گونه تئاتر بسیار مهم هستند. یکی از نکاتی که به نظر من در تئاتر عامه‌پسند خیلی مهم است، سرگرمی است، چیزی که شاید ما در تئاتر حرفه‌ای آن را گم کرده‌ایم. اگر من بخواهم در مورد این تئاتر مطلبی بنویسم، خواهم نوشت «در ستایش سرگرمی». لذتی که مخاطب می‌برد و ارتباطی که عامه مردم با این تئاتر برقرار می‌سازند، خیلی مهم است. در این گونه تئاترها مفاهیم خیلی سریع به مخاطب انتقال پیدا می‌کنند، حرکات و تصاویر چشمگیر هستند و مخاطب لذت نابی می‌برد. برشت در تعریف تئاتر عامه‌پسند می‌گوید: این سبک تئاتر برای توده‌ها قابل فهم است و از احساس و میراث توده‌ها استفاده می‌کند. این سبک تئاتر دیدگاه توده‌ها را تقویت و به‌روز می‌کند. مهم‌ترین نکته این است که نماینده و هدایتگر مترقی بخش اعظم جامعه است. یعنی قرار است یک مضمونی به جامعه منتقل شود و جامعه با آن همراه شود.
سعید احمدی پویا مقدمه‌ نمایش «بازی ‌نامه‌ عشق امروزی» را نقطه قوت این نمایش دانست و گفت: ما رگه‌های انتقادی- اجتماعی را در مقدمه این نمایش می‌بینیم. وی با توجه به استفاده از اسلاید شو در این نمایش، این استفاده را گونه‌ای پرده‌خوانی مدرن دانست.
عرفان پهلوانی، بازرس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران که مدیریت نشست‌های دوشنبه‌های نقد تئاتر کانون ملی منتقدان تئاتر ایران را هم بر عهده دارد، گفت: این اثر یک نمایش سرگرمی‌ساز (Journalistic) به شمار می‌آید. از آثار شاخص این دسته از نمایش‌ها می‌توان به «بانوی زیبای من» و نمایشنامه‌‌ «خسیس» مولیر اشاره کرد. این دسته از نمایش‌ها، مانند نمایش «بازی نامه عشق امروزی» به نویسندگی و کارگردانی آقای محمد یوسفی، داستانی ساده و نزدیک به مردم دارند. دیگر ویژگی نمایش‌های سرگرمی‌ساز، قهرمان‌پروری مضاعف است که البته ما این ویژگی را چندان نمی‌توانیم در نمایش «بازی‌نامه عشق امروزی» بیابیم. ویژگی دیگر نمایش‌های ژورنالیستیک یا سرگرمی‌ساز آن است که بیشتر عواطف و احساسات تماشاگر را برمی‌انگیزانند و چندان کاری با اندیشه و تعقل مخاطب ندارند‌ که البته نمایش «بازی‌نامه عشق امروزی» باری از اندیشه را نیز دارا‌ست. این نمایش مانند دیگر آثار سرگرمی‌ساز به نسبت طولانی است و تماشاگر را به هیجان می‌آورد و سرگرم می‌سازد.
عرفان پهلوانی همچنین به تم «عشق» که بر این اثر حاکم است اشاره کرد و گفت: من نمایشنامه این اثر را نخستین بار سال 1388 خواندم. عرفان پهلوانی از محمد یوسفی خواست تا پیرامون بازنویسی این نمایشنامه از سال 1388 تا کنون و در روند تمرین‌ها توضیح دهد.
محمد یوسفی از هنرمند پیشکسوت مصطفی عبداللهی یاد کرد و با توجه به اینکه ایشان سال‌هاست مظلومانه و آبرومندانه با بیماری سرطان می‌جنگند وی را اسوه صبر و مقاوت خواند و برای ایشان آرزوی سلامتی کرد. همچنین محمد یوسفی از مصطفی عبداللهی به خاطر آنکه اجازه داده‌اند تا نمایش «بازی نامه‌ عشق امروزی» به عنوان تولید گروه تئاتر کوچه معرفی شود سپاسگزاری کرد. محمد یوسفی گفت: این نمایشنامه نخستین نمایشنامه‌ موزیکال من است و من چندین نمایشنامه‌ موزیکال دیگر هم دارم که امیدوارم با شرایط بهتر از این و رفع مشکلات مالی و با تامین هزینه‌ها به زودی فرصت اجرا بیابند. محمد یوسفی در ادامه اشاره‌ای به تاریخچه‌ اپرت در ایران داشت و گفت: من بر این باورم که تکنیک‌های نمایش ایرانی پتانسیل بسیار بالایی برای عرضه و ارایه به مخاطب ایرانی در ساختار مدرن دارند. وی گفت: ما در این نمایش از پرده‌خوانی، زن‌پوشی، مردپوشی، فاصله‌گذاری و دیگر تکنیک‌های نمایش ایرانی بهره گرفته‌ایم. محمد یوسفی در پاسخ پرسش عرفان پهلوانی به توضیح چگونگی بازنویسی این نمایشنامه پرداخت و نقش بازیگران و توان ایشان را در روند تمرین‌ها و بازنویسی نهایی این اثر بسیار پررنگ دانست.
مهدی زمین‌پرداز، بازیگر این نمایش نیز با توجه ‌به جور شدن ناگهانی اجرای این نمایش از سیستم دقیقه‌ نودی مدیریتی که لطمه‌هایی را به این نمایش وارد ساخته است ابراز ناراحتی کرد و آرزو کرد در آینده اجراها با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و منظم‌تر انجام شوند. وی همچنین انتقاد خود را از روابط عمومی تماشاخانه‌‌ سنگلج بیان داشت.
محمد یوسفی، کارگردان و مهدی زمین‌پرداز، بازیگر نمایش «بازی نامه عشق امروزی» هر دو از همکاری دلسوزانه‌ جناب آقای سید یونس آبسالان، مدیر تماشاخانه سنگلج تشکر کردند.
نشست نقد و بررسی نمایش «بازی نامه عشق امروزی» با ادامه‌ گفت‌وگو و تبادل نظر میان منتقدان، عوامل نمایش و حاضران در نشست ادامه یافت و 68 دقیقه
به درازا انجامید.
نشست آینده برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، دوشنبه 28 مهر 1393 برگزار خواهد شد و به نقد و بررسی نمایش عروسکی «ملاقات با بانوی سالخورده» به نویسندگی ‌فردریش دورنمات‌ و کارگردانی «هادی حجازی‌فر» در سالن اصلی مجموعه‌ تئاترشهر می‌پردازد. کانون ملی منتقدان تئاتر ایران امیدوار است که این نشست‌ها با حضور چشمگیر علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و به ویژه دانشجویان و هنرجویان رشته‌های هنرهای نمایشی همراه باشد.

 

مسجدجامعی در تهرانگردی این هفته:
زندان‌هارون ‌الرشید تفرجگاه می‌شود
عضو شورای اسلامی شهر تهران در پایان تهرانگردی روز جمعه خود به بنای تاریخی زندان‌هارون‌الرشید رفت و از این بنای 1100 ساله
 دیدن کرد.
 آخرین بخش از سی و دومین تهرانگردی مسجدجامعی و همراهان به حضور در زندان‌هارون الرشید در اتوبان امام رضا (ع) اختصاص داشت؛ عمارتی که هنوز به ثبت میراث فرهنگی نرسیده است.
مسجدجامعی درباره این بنا گفت: بنایی که امروز از آن بازدید کردیم مربوط به 1100 سال پیش و زمان ساسانیان است. طبق شواهد موجود این بنا به عنوان آتشکده کاربرد داشته است.
وی افزود: نام این محل زندان ‌هارون الرشید است اما هیچ سندی مبنی بر زندان بودن این بنا وجود ندارد و در هیچ‌یک از نسخ تاریخی در این باره سندی نیامده است.عضو شورای شهر تهران ادامه داد: با اینکه این بنا تاریخی است اما هیچ حفاظتی از آن صورت نگرفته و ثبت میراث فرهنگی نشده است. باید هر چه سریع‌تر این مکان به ثبت برسد و از آن محافظت شود.
وی پس از بازدید از اطراف این بنا و دیدن چشمه‌ای در اطراف زندان خاطر نشان کرد: این منطقه قابلیت‌های زیادی برای تفریحگاه و تفرجگاه مردم شرق تهران دارد و با برنامه‌ریزی می‌توان محیطی آرام و سرسبز برای ساکنان تهران فراهم کرد.

 

نگاهی به نمایشگاه نقاشی‌های سیامک عزمی در گالری والی
«دنیای ما» ترجمان معاصری از تذکره الاولیاء عطار

نمایشگاه نقاشی‌های سیامک عزمی با عنوان «دنیای ما»، عصر جمعه بیست و پنجم مهرماه 93 در گالری والی آغاز به کار کرد.
سیامک عزمی در این نمایشگاه هشت اثر رنگ روغن روی بوم به تماشا گذاشته است، وی در مورد آثار تازه‌اش گفت: مجموعه «دنیای ما» به دنیای آدم‌های معاصر اشاره دارد که بازی و بازیچه شدن جزء لاینفک آن است. حتی اگر به پدیده‌های معاصر هم نگاه کنیم پرطرفدار ترین آنها پدیده‌هایی است که چاشنی بازی در آن وجود دارد. این بازی در همه پدیده‌ها از سیاست تا روابط اجتماعی تزریق شده است. در واقع می‌توان گفت بازیچه بودن انسانی که از ماهیت اصلی خود دور شده در این آثار نشان داده شده است.
نقاشی‌های ارایه شده در این نمایشگاه در واقع به استحاله انسان‌ها به یک عروسک اشاره دارد، عروسکی که فقط به درد بازی می‌خورد و قابل خرید و فروش است، حال این عروسک هر چقدر زیباتر باشد
 گران تر است.
عزمی در مورد سوژه عروسک گفت: حدود پنج سال است که روی سوژه عروسک متمرکز هستم و اسباب بازی را به عنوان نماد انسان معاصر قرار داده‌ام. در ابتدا شروع کارها خیلی رمز و رازگونه بود اما کم کم در بیان افکار و عقایدم در این رابطه صریح‌تر شدم‌.
وی اضافه کرد: «دنیای ما» در واقع به دنیایی اشاره می‌کند که افراد را به بازی و بازیچه بودن، مصرف، تقلید و تبدیل شدن به قالب آماده‌ای و تکثیر آن تشویق می‌کند. این آثار تلخندی به این پدیده‌هاست.
هنرمند در این آثار با نقاشی کردن اسباب بازی‌ و عروسک‌های مختلف معنا و مفهوم مورد نظرش را به نمایش گذاشته است، وی در این رابطه گفت: اسباب بازی‌ها که نماد انسان معاصر هستند، سخت درگیر بازی اند به همین دلیل ابعاد انسانی وجود خود را فراموش کرده اند. در واقع این اسباب بازی‌ها آدم‌هایی هستند که به شدت جذب بازی شده‌‌اند. مجموعه «دنیای ما» ترجمان معاصری از تذکره الاولیاء عطار است که به داستان مرغ‌ها برای رسیدن به کوه قاف اشاره دارد. مرغ‌ها در این داستان هر از چند گاهی در جایی توقف می‌کنند، می‌نشینند و به آب و دونی عادت می‌کنند و دیگر نمی خواهند که به کوه قاف برسند و به همان جا راضی می‌شوند و در نهایت فقط سی مرغ می‌مانند و با هم به وحدت می‌رسند.
در پس زمینه آثار عزمی نقشه‌های کشورهای مختلف دنیا به چشم می‌خورد، وی معتقد است: با به تصویر کشیدن نقشه دنیا در این آثار، به دو بعدی بودن آن اشاره دارم. نتیجه دو بعدی بودن این دنیا آماری است که هر روز از بیماری‌های مختلف‌، مشکلات اجتماعی و بحران‌های بشری شاهد آن هستیم. بنابراین می‌توان گفت که دنیای ما به شدت محتاج بعد‌های دیگر است و ‌ باید نگاه معنوی‌تر و آسمانی‌تر به ماهیت
 انسان داشت.
در یکی از نقاشی‌هایش با عنوان «خاورمیانه» نیز نقشه ایران را به تصویر کشیده شده است، وی در مورد این اثر گفت: این اثر با عنوان «خاورمیانه» به نقش مهم خاورمیانه در دنیا اشاره دارد و نقشه ایران را به عنوان کشور مرکزی خاورمیانه روی بوم به تصویر کشیده ام، همیشه بیشترین اخبار دنیا، از منطقه خاورمیانه منتشر می‌شود. در این اثر بشکه‌های نفتی را در پایین تابلو کشیده ام و به ثروت عظیم این منطقه اشاره دارم.
سیامک عزمی متولد 1351 است، او در نمایشگاه‌های متعدد گروهی در ایران‌، ترکمنستان‌، دوبی و چین شرکت داشته و تاکنون هشت نمایشگاه انفرادی در ایران و کشورهای دیگری مانند ترکیه و ایتالیا برپا کرده است. وی حضور در اکسپو آرت کشور چین در سال 2006‌، شرکت در اکسپو آرت تهران در سال 1391 و شرکت در دومین حراج تهران در سال 1392 را در کارنامه هنری خود دارد.
نمایشگاه «دنیای ما» تا نهم آبان‌ماه در گالری والی واقع در میدان ونک، خیابان شهید خدامی، پلاک 72 دایر است و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 16 تا 20 از این آثار دیدن کنند.

 

مرتضی احمدی: حالم خوب نیست
ایسنا- مرتضی احمدی که این روزها در منزلش بستری است‌ به سختی قادر به صحبت کردن است؛ او می‌گوید که به دلیل کهولت سن، حتی قادر نیست به پزشک مراجعه کند.
این هنرمند پیشکسوت که در سن 90 سالگی است‌ درخصوص وضعیت جسمانی این روزهایش به ایسنا گفت: حالم خوب نیست و اصلا نمی‌توانم از تختم تکان بخورم. مدتی بود که حالم نسبتا خوب بود و حداقل می‌توانستم راه بروم اما اکنون حالم بدتر شده و اصلا نمی‌توانم فعالیت داشته باشم و حتی نمی‌توانم راه بروم.
وی در پاسخ به اینکه مشکل اصلی حال حاضرتان چیست، خاطرنشان کرد: فقط کهولت سن مرا اذیت می‌کند و فعلا باید استراحت کنم.
احمدی که به سختی صحبت می‌کرد‌ در پایان به خبرنگار ایسنا گفت: خیلی‌ها به عیادتم آمدند و رفتند و من از همه آنها تشکر می‌کنم.
علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ ‌در دیدار اخیری که با مرتضی احمدی داشته است، اعلام کرد: قصد دارند بعد از بهبود حال این هنرمند پیشکسوت مراسم بزرگداشتی در تالار وحدت برگزار کنند.
تسهیل روند صدور مجوز برای انتشار آثار مرتضی احمدی دیگر قولی بود که مرداخانی به این پیشکسوت داد. مرتضی احمدی نیز در این دیدار به مرادخانی گفته بود: در مدت بسیار کوتاهی حدود 30 کیلو از وزنم کم شد که فشار بسیاری بر من وارد کرده است.
مرتضی احمدی متولد 1303 از بازیگران سینما و تلویزیون و گوینده رادیو و خواننده ایرانی است. از ماندگارترین آثار احمدی می‌توان به کار صدایی (نوعی دوبله) وی در مجموعه «پینوکیو» اشاره کرد که در آن در نقش «روباه مکار» به خواندن متن می‌پرداخت.«آرایشگاه زیبا»، «کت‌و‌شلوار خواستگاری»، «دانی‌و‌من» و... از کارهای تلویزیونی مرتضی احمدی است. وی در انیمیشن «شکرستان» هم صداپیشگی کرده است.

بهرام رادان به «عصر یخبندان» پیوست
ایلنا- با تکمیل شدن لیست بازیگران اصلی تازه ترین فیلم مصطفی کیایی با عنوان «عصر یخبندان» پیش تولید این فیلم در روزهای پایانی به سر می‌برد و این فیلم به زودی جلوی دوربین خواهد رفت.
به گزارش ایلنا، پیش از این حضور فرهاد اصلانی و مهتاب کرامتی در این فیلم قطعی شده بود و آنا نعمتی، مینا ساداتی، سحر دولتشاهی و محسن کیایی به تازگی قرارداد خود را با منصور لشگری قوچانی تهیه‌کننده این فیلم به امضا رساندند.
بهرام رادان بازیگر‌ دیگری است که قرار است در تازه‌ترین فیلم مصطفی کیایی به ایفای نقش بپردازد و فیلم «عصر یخبندان» اولین همکاری بهرام رادان با مصطفی کیایی است.
با برنامه‌ریزی‌های انجام شده قرار است این فیلم آبان‌ماه سال‌جاری جلوی دوربین برود و اولین حضور آن در سی‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر خواهد بود.
«عصر یخبندان» عنوان تازه‌ترین فیلمنامه این کارگردان است که از مضمونی اجتماعی برخوردار است و فیلمی متفاوت در کارنامه این کارگردان خواهد بود. عصر یخبندان‌ چهارمین فیلم مصطفی کیایی بعد از فیلم‌های «بعد از ظهر سگی سگی»، «ضدگلوله» و «خط ویژه» محسوب می‌شود.
بهرام رادان، مهتاب کرامتی، آنا نعمتی، سحر دولتشاهی، محسن کیایی، مینا ساداتی و فرهاد اصلانی بازیگران اصلی این فیلم هستند.
عوامل اصلی این فیلم عبارتند از: نویسنده و کارگردان: مصطفی کیایی، تهیه‌کننده: منصور لشگری قوچانی، مدیر تولید: مجید کریمی، دستیار اول کارگردان: هومن خواجه نوری، مدیر برنامه‌ریزی: رضا بختیاری، چهره‌پرداز: سودابه خسروی، تدوین: نیما جعفری‌جوزانی، مدیر فیلمبرداری: مهدی جعفری...

جایزه دستاورد سینمایی تُرک‌ها برای
عباس کیارستمی
ایسنا- پنجاه و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم «پرتقال طلایی» ترکیه از عباس کیارستمی با اعطای جایزه دستاورد سینمایی تقدیر می‌کند.
عباس کیارستمی کارگردان صاحب‌نام ایرانی که برای برپایی کلاس‌ پیشرفته فیلمسازی در جشنواره فیلم پرتقال طلایی حضور یافته است، با دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری این رویداد سینمایی مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.
کیارستمی در کلاس پیشرفته‌ای که روز جمعه‌ در جریان این رویداد سینمایی برگزار کرد از دشواری‌های به مراتب بیشتر ساخت فیلم در خارج از ایران سخن گفت و عنوان کرد: گرچه من یک ایرانی هستم اما نمی‌توانم خود را به عنوان یک هنرمند محدود سازم چرا‌که در این صورت نمی‌توانم با دیگران ارتباط برقرار کنم.
کلاس پیشرفته کیارستمی در جشنواره فیلم پرتقال طلایی ترکیه با نمایش فیلم کوتاه «جاده برفی» شروع شد.
عباس کیارستمی کارگردان سرشناس ایرانی در عرصه بین‌المللی که جایزه نخل طلای بهترین فیلم جشنواره کن را در کارنامه سینمایی خود دارد، امسال ریاست هیات داوران بخش فیلم کوتاه و سینه فونداسیون جشنواره کن را نیز بر عهده داشت.
پنجاه و یکمین جشنواره فیلم پرتقال طلایی ترکیه از دهم تا هجدهم اکتبر برگزار می‌شود و امسال بخش ویژه‌ای را به مناسبت صدمین سالگرد سینمای ترکیه ترتیب داده است.

ادبیات داستانی اتریش برگزار می‌شود
ایلنا- نشست هفتگی شهر کتاب در روز سه‌شنبه ۲۹ مهر ساعت ۱۶:۳۰ به تحلیل و بررسی ادبیات داستانی اتریش اختصاص دارد که با حضور الکساندر پر و علی‌اصغر حداد در مرکز فرهنگی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ سوم برگزار می‌شود.
الکساندر پر، نویسنده‌‌ معاصر اتریشی است که در شهر سالزبورگ اتریش متولد شد و تحصیلاتش را در زبان و ادبیات آلمانی، فلسفه و روزنامه‌نگاری گذراند‌ هم‌اکنون به عنوان نویسنده‌‌ مستقل‌ در وین زندگی می‌کند. وی عضو کانون نویسندگان اتریش است و بیش از صد روخوانی از کتاب‌هایش در کشورهای اروپایی داشته است. از آثار الکساندر پر می‌توان به «سرزمین زیرپای آنها»، «سفربه لوبلیانا»، «زیبایی و فناناپذیری»، «نفس دریای بالتیک» و «رحمت خدا بر من» اشاره کرد.
الکساندر پر در نشست شهر کتاب بخشی از آثارش را می‌خواند و درباره‌ ادبیات معاصر اتریش بحث و گفت‌وگو می‌کند.

8

$
0
0

گزارش نشست نقد و بررسی تئاتر «P2»: نمایش مشترک ایران و ارمنستان

نشست نقد و بررسی نمایش «P2» توسط کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد‌.
در ادامه برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران و در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری و تئاتر، نشست نقد و بررسی نمایش «P2» به نویسندگی عباس جمالی و کارگردانی سیدمرتضی میرمنتظمی پس از اجرای این نمایش روز دوشنبه 14 مهر 1393 در تالار حافظ برگزار شد‌.
در این نشست دکتر رحمت امینی، بهزاد صدیقی و عرفان پهلوانی از منتقدان کانون ملی منتقدان تئاتر ایران نمایش «P2» را نقد و بررسی کردند‌. این نشست با حضور پرشمار و گرم علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر همراه بود و در آن عوامل نمایش نیز حضور داشتند‌.
عباس جمالی، نویسنده و بازیگر این نمایش گفت: ماجرای نوشتن متن این نمایش از جشنواره فجر سال گذشته آغاز شد‌. ما از آذر سال گذشته کار خودمان را آغاز کردیم‌. چون نمایش در بخش بین‌الملل بود، ما باید منتظر می‌ماندیم تا گروه ارمنستان به ایران برسد‌. این کار، تولید مشترک ایران و ارمنستان بود‌ ولی ما بخش متن و بخش‌هایی از اجرا مانند صحنه را با توجه به چیزی که مرتضی میرمنتظمی در ذهن داشت پیش بردیم‌. براساس این ذهنیت شروع به نوشتن کردیم و برای اجرای عموم دوبار کل اثر بازنویسی شد‌ سپس در روند تمرین‌ها و با همکاری گروه اجرایی متن چکش خورد و باز هم تغییر کرد‌. من نه بلد هستم و نه می‌توانم که مدام در خانه بنویسم‌. در خانه بخشی از متن را می‌نویسم اما سر تمرین‌ها و با گروه اجرایی متن چکش‌کاری و بازنویسی می‌شود‌.
عرفان پهلوانی که اجرا و مدیریت نشست‌های دوشنبه‌های نقد تئاتر کانون ملی منتقدان تئاتر ایران را بر عهده دارد از عباس جمالی پرسید: نمایشنامه شما از ویراست نخست تا اجرای جشنواره و از اجرای جشنواره تا اجرای عمومی چه دگرگونی‌های اساسی را به خود دید؟
عباس جمالی در پاسخ گفت: در اجرای جشنواره چون کار در بخش بین‌الملل بود، فرمت کار بسیار متفاوت با فرمت فعلی و اجرای عمومی‌ بود. این نمایش در جشنواره سه زبانه و به زبان‌های فارسی، ارمنی و انگلیسی اجرا می‌شد‌. من متن جشنواره را طبق آن فضا نوشتم‌. بازیگران ارمنی ما بیشتر رقصنده بودند و نمی‌توانستند چندان خوب دیالوگ بگویند‌. بازیگر دیالوگ نبودند اما در اجرای عموم ما به قصه فکر کردیم و به دنبال قصه گقتن رفتیم البته قصه‌گویی نه به شکل مرسوم، اما قصه گفتن مدنظرمان بود‌. گروه اجرایی خوب و باشعوری که داشتیم بسیار کمک کردند، ایده می‌دادند و متن مدام صیقل می‌خورد‌.
سید مرتضی میرمنتظمی که اغلب کم‌حرف است در این نشست هم چندان صحبت کرد و گفت دوست دارم امشب بیشتر منتقدان، نویسنده این نمایش و بازیگران آن صحبت کنند‌.
دکتر رحمت امینی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و عضو کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در این نشست پیرامون فرآیند اقتباس از متون ادبی و به ویژه آثار کلاسیک برای تبدیل به متن نمایشی و نمایشنامه گفت: داستان این نمایش، داستان ضحاک در متون کهن در چند جا مطرح شده است‌. یکی از آنها شاهنامه است‌. اما در متون پیش از اسلام هم با نام آژی دهاک مطرح شده است و جناب بیضایی هم در واقع یک نگاه بسیار خاص و متفاوت در برخوانی خود با همین نام «آژی دهاک» به این داستان داشته‌اند‌ من خیلی خوشحالم که یک گروه جوان به سمت متن و داستانی ایرانی رفته‌اند‌. ما گروه‌هایی در ایران داریم که وقتی به سراغ دراماتورژی یا اقتباس می‌روند به سمت متن‌هایی می‌روند که امتحان خودشان را پس داده‌اند مانند هملت، مکبث و امثالهم‌. درست است که آنها متن‌های بزرگی هستند ولی یک یا چندین بار به شکل متن دراماتیک به صورت مطمئن و شناخته شده درآمده‌اند‌ بنابراین رفتم به سمت آنها خطرات کمتری برای کارگردان از نظر فنی دارد‌. ولی وقتی به سمت متونی مانند ضحاک می‌رویم کار سخت‌تر می‌شود‌. یک زمانی است که به اصطلاح قدما متن تابع نعل به نعل دراماتیک و دیالوگه می‌شود‌. معمولا همان متن کهن با گفتاشنود نمایشی و سپس موسیقی و حرکت روی صحنه می‌رود اما نگاهی که از قرار است ما از منظر درام، به معنی اخص کلمه، به چنین متونی بیندازیم، چالش‌های بیشتری را می‌طلبد‌ در واقع نویسنده که در اینجا آقای جمالی هستند، نمی‌خواهند همان متن را برای ما بازتعریف بکنند‌.
بهزاد صدیقی، مدیر انجمن نمایشنامه‌نویسان خانه تئاتر و از اعضای کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در این نشست پیرامون چگونگی معاصرسازی از طریق ادبیات کلاسیک و کهن ما برای نمایش‌های امروز و این دوره گفت: یک نوع نگاه، نگاه برداشت آزاد از ادبیات، حالا هر نوع ادبیاتی که باشد، چه ادبیات کهن و چه معاصر، است‌. من خیلی خوشحالم که این گروه از ادبیات کهنی استفاده کرده‌اند که سرشار از اندیشه و کهن‌الگوهای ایرانی است و خیلی خوب است که در بین آثار نمایشنامه‌نویسان و کارگردانان نسل جدید ما کسانی هستند که به این آثار رجوع و برای مخاطب امروز این آثار را معاصرسازی می‌کنند‌ حالا اینکه این نمایش چه قدر موفق است به نظر من هم برمی‌گردد به تجربه نویسنده و کارگردان و گروه اجرایی و هم برمی‌گردد به اینکه ما چه قدر از ادبیات کلاسیک خودمان اطلاع، شناخت و آگاهی لازم را داریم و چه قدر می‌توانیم برای مردمی که به آن نوع ادبیات، یعنی ادبیات کهن ما مسلط هستند و مطالعات قبلی را داشته‌اند و دارند، می‌توانیم نمایشی را با هماهنگی کامل و انسجام برایشان ارایه کنیم و آنها چه قدر می‌توانند با این آثار ارتباط برقرار کنند‌. فکر می‌کنم مقوله‌ای که به ویژه در بحث ادبیات کهن باید به آن توجه بسیار شود همان بحث کهن‌الگوها و اسطوره‌هایی است که برای مخاطب امروز باید به این اسطوره‌ها نگاه جدیدتری بشود‌. طبیعتا نویسنده و کارگردان باید از نگاه کلاسیک دوری و بخواهند برای مخاطب این جایی و اکنونی بنویسند و اجرا کنند‌.
آزاده صمدی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و بازیگر نقش ارنواز در نمایش P2 در ادامه این نشست گفت: خیلی از اتفاق‌های نمایش در طول تمرین افتاد‌. آقای جمالی لطف کردند و برایم یک طرحی را در ابتدا توضیح دادند که خیلی برای من جذاب بود‌. من از ایشان خواستم که متن را بدهند، بخوانم اما ایشان گفتند شکل کار ما به این صورت است که در واقع در طول تمرین‌ها و صحنه به صحنه و براساس خود بازیگران و فضای گروه و تمرین‌ها متن نوشته می‌شود‌. متن را ایشان صحنه به صحنه می‌نوشتند و می‌آوردند و روتوش می‌کردند و براساس اتودهایی که می‌زدیم متن شکل می‌گرفت‌. ما یک روند تجربی داشتیم و برای من تجربه خیلی خوبی بود‌. چون مدت‌ها بود که تجربه این شکل کار را نداشتم‌.
فرزانه سهیلی، بازیگر نقش شهنواز نمایش P2 گفت: من از اجرای جشنواره در این نمایش حضور داشتم و چیزی که برای من خیلی در مورد شخصیت شهنواز جذاب بود، این بود که ارنواز و شهنواز دو تا شخصیت هستند که شاید ما تنها یکسری کلیت در مورد آنها می‌دانیم‌. مثلا در این حد که این دو دختران جمشید بودند که حالا همسران ضحاک شده‌اند و این دو شخصیت تفاوت چندانی با هم نداشتند‌ اما در این اثر و براساس ایده عباس جمالی این دو شخصیت با یکدیگر متفاوت شده‌اند و انگیزه‌هایشان با هم فرق می‌کند و شاید بتوان هر کدام از آنها را نمادی از یک قشر دانست‌.
محمد ا‌.‌.‌. دادی، یکی دیگر از بازیگران نمایش P2، نقش جسورانه‌ای را در این نمایش بازی می‌کند‌. وی با توان بدنی چشمگیر و ستایش‌برانگیزی در تمام طول اجرای نمایش، یعنی حدود 70 دقیقه، یک نفس و بدون قطع می‌دود‌. او در مورد حضور خود در این نمایش گفت: من خودم هم نمی‌دانم چگونه این کار را انجام می‌دهم‌. من تمرین‌های زیادی را انجام دادم‌ این نمایش برای من تجربه غریب و عجیبی بود‌ من یک بازیگر هستم اما شاید کاری را که انجام می‌دهم بعضی‌ها فکر کنند تنها یک ورزشکار می‌تواند از عهده‌اش بربیاید‌. انجام این کار گذشته از بخش جسمانی، یک بار عصبی و روانی هم دارد‌.
محمد ا‌.‌.‌.دادی ادامه داد: از آنجایی که انجام این کار توان و انرژی بسیار زیادی را می‌گیرد، هر چند شب در میان «تیام کریمایی» به جای من این نقش را بازی می‌کند و تاکنون سه شب هم خانم «باران کوثری» به جای ما اجرا رفته‌اند‌.
عرفان پهلوانی در ادامه این نشست و پیرامون نقش محمد ا‌.‌.‌.دادی گفت: آورده‌اند که هنگامی که رابرت دنیرو برای بازی در فیلم گاو خشمگین آماده می‌شد یک مربی بوکس داشت که آن مربی به دنیرو گفت تو هر وقت خواستی بازیگری را کنار بگذاری، پیش من بیا و من از تو یک قهرمان جهانی و المپیک خواهم ساخت‌. فکر می‌کنم اگر محمد ا‌.‌.‌.دادی از مربیان ورزشی دعوت کند تا کار او را ببینند، احتمالا برای شرکت در تیم‌های ورزشی از او دعوت خواهند کرد‌.
نشست نقد و بررسی نمایش «P2» با ادامه گفت‌وگو و تبادل نظر میان منتقدان، عوامل نمایش و حاضران در نشست ادامه یافت و یک ساعت به درازا انجامید‌.
نشست آینده برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، دوشنبه 28 مهر 1393 برگزار خواهد شد و به نقد و بررسی نمایش کمدی موزیکال «بازی نامه عشق امروزی» به نویسندگی و کارگردانی «محمدیوسفی» در تالار سنگلج می‌پردازد‌. کانون ملی منتقدان تئاتر ایران امیدوار است که این نشست‌ها با حضور چشمگیر علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و به ویژه دانشجویان و هنرجویان رشته‌های هنرهای نمایشی همراه باشد‌.

 

رقابت ٣۶ اثر ایرانی با ٨۶ اثر عرب و ترک در هفدهمین حراج کریستیز خاورمیانه

هفدهمین دوره حراج کریستیز خاورمیانه در حالی شامگاه ٢١ اکتبر (٢٩مهرماه ) در دوبی برپا خواهد شد که هنر ایران با راهیابی ٣۶ اثر (بیش از یک چهارم کل آثار راه یافته به حراج (بیشترین سهم را در این حراجی معتبر بین‌المللی به خود اختصاص داده است‌.
در این دوره ١٢٢ نقاشی‌، مجسمه‌، نقاشی خط و عکس روی میز حراج عرضه می‌شود که از عراق ٢٢ اثر‌، لبنان ٢٠‌، مصر و سوریه هر یک ١٧‌، ترکیه 5‌، تونس 2‌، از هنرمندان هر یک از کشورهای فلسطین‌، اردن و مراکش یک اثر و از ایران ٣۶ اثر موفق شده‌اند به این حراجی راه یابند‌.
حضور پرشمار آثار اساتید را باید ویژگی خاص دوره هفدهم کریستیز دوبی نامید: ارایه سه اثر از محمود سعید نقاش فقید مصری‌، ده اثر از شفیق عبود نقاش فقید لبنانی‌، شش اثر از لوی کیالی و پنج اثر از فاتح مدرس نقاشان فقید سوری‌، چهار اثر از دیا العزاوی عراقی در کنار چهار اثر از پرویز تناولی‌، دو اثر از هر یک از هنرمندان سهراب سپهری‌، زنده رودی و مارکو گریگوریان‌، سه اثر از فرهاد مشیری و رضا درخشانی‌.‌.‌. موید این نکته است‌.
بالاترین برآورد اولیه این حراجی به نقاشی کلاسیک از محمود سعید مصری تعلق یافته که ۴٠٠ تا ۶٠٠ هزار دلار برآورد شده است‌، او دومین رکورددار کریستیز خاورمیانه است که این اثرش روی جلد کاتالوگ هم شده است؛ نقاشی دیگری از همین هنرمند رکورد دوم قیمت پایه را هم از آن خود کرده است‌: ٢٠٠ تا ٢۵٠ هزار دلار‌؛ اما رکورد‌های بعدی برآوردهای اولیه سهم ایرانیان است‌: سلف پرتره متفاوتی از فرهاد مشیری ١٨٠ تا ٢٢٠ هزار دلار پیشنهاد شده که عنوان جالب توجه «خلال دندان» را یدک می‌کشد و اتفاقا پشت جلد کاتالوگ این دوره را به خود اختصاص داده است؛ رکورد چهارم از آن نقاشی سهراب سپهری از مجموعه تنه درختان است که ١۵٠ تا ٢٠٠ هزار دلار تخمین زده شده‌؛ نقاشی انتزاعی کوروش شیشه‌گران ١٢٠ تا ١۵٠ هزار دلار، مجسمه بدون عنوان از پرویز تناولی‌، رکورددار نخست کریستیز خاورمیانه ١٠٠ تا ١۵٠ هزار دلار عرضه می‌شود‌.
آثار دیگری از هنرمندان کشورمان نیز از سوی کارشناسان کریستیز حائز برآوردهای بالا شده‌اند‌: چهار اثر بهمن محصص‌، حسین زنده‌رودی‌، «شاعر و هیچ» پرویز تناولی و فرهاد مشیری هر یک ٨٠ تا ١٢٠ هزار دلار‌؛ مارکو گریگوریان ۵٠ تا ٧٠ هزار دلار‌، عکسی از مجموعه «سفیدبرفی» عباس کیارستمی ۴٠ تا ۶٠ هزار دلار‌، نقاشی فیگوراتیو از افشین پیرهاشمی ٣۵ تا ۴۵ هزار دلار‌، نقاشی خط سرخ رنگ علی شیرازی ٢٠ تا ٢۵ هزار دلار‌، نقاشی انتزاعی از بیتا وکیلی ٢٠ تا ٢۵ هزار دلار و نقاشی کاهگلی نوستالژیک کوچکی از پرویز کلانتری ١۵ تا ٢٠ هزار دلار‌.
نام‌های پرآوازه دیگری از هنر ایران نیز در این حراجی عرضه می‌شوند‌: حسین کاظمی‌، هوشنگ پزشک‌نیا‌، مسعود عربشاهی‌، منوچهر یکتایی‌، نصرالله افجه‌ای‌، سیراک ملکونیان‌، قاسم حاجی‌زاده‌، لیلا متین‌دفتری‌، علی بنی‌صدر‌، رکنی حائری‌زاده‌، فرهاد احرارنیا و بهمن دادخواه‌.
هفدهمین دوره کریستیز دوبی ساعت ٧ بعدازظهر سه‌شنبه ٢١ اکتبر (٢٩ مهرماه) در سالن گودفین هتل امارات تاورز برگزار خواهد شد‌.

 

وزیر ارشاد و معاون هنری
به تماشای اجرای کیتارو نشستند
ایلنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همراه معاون امور هنری به تماشای اجرای کیتارو، آهنگساز  ژاپنی نشستند.
علی جنتی، وزیر ارشاد و علی مرادخانی، معاون امور هنری، شنبه شب ۲۶ مهرماه، پس از دیدار با کیتارو در پشت صحنه و اطلاع از روند برگزاری برنامه، به تماشای کنسرت این هنرمند در چهارمین شب اجرایش در تالار وزارت کشور نشستند.کیتارو روی صحنه با قدردانی از حضور وزیر ارشاد در کنسرتش گفت: به زودی دوباره در ایران برنامه اجرا خواهم کرد. این اجرا‌ها برایم بسیار خاطره‌انگیز بود. این آخرین شب کنسرت ماست ولی به زودی شما را خواهم دید.
وی درباره همکاری با ارکستر سمفونیک گفت: بالاخره پس از چهار روز اجرا امروز به بیشترین هماهنگی و یک اجرای خوب با این ارکستر رسیدیم. در ابتدا هماهنگی برایم بسیار مشکل بود که با همکاری مسوولان و نوازنده‌های ارکستر توانستیم با زبان موسیقی با هم ارتباط بگیریم.
معاون امور هنری نیز در حاشیه این کنسرت درباره برنامه‌های آینده برای حضور موسیقیدان‌های مطرح جهانی در ایران گفت: با فعال‌سازی ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر ملی زمینه حضور هنرمندان بین‌المللی فعال‌تر خواهد شد و امیدواریم از این به بعد شاهد فعالیت بیشتری در این زمینه باشیم. در برنامه پایه اجرا بر عهده نوازندگان ایرانی بود. همچنین برای این اجرا نوازنده‌ها از ملیت‌های مختلف حضور داشتند که خود گوشه‌ای از دیپلماسی فرهنگی است.وی با اشاره به اینکه در دولت یازدهم موضوع اقتصاد هنر به صورت اساسی مطرح شد، اظهار داشت: در حد توان خود کمک می‌کنیم تا کارهای بزرگ در حوزه هنر به دست بخش خصوصی انجام شود. در دیدار کیتارو عنوان می‌کرد برگزاری آرام این برنامه با حضور چند هزار نفر نشان از امنیت فوق‌العاده ایران دارد. این سخن نشان می‌دهد با اجرای این برنامه امنیت، فرهنگ ملت و فضای آرام کشور را به رخ دنیا کشیدیم.جنتی درباره توسعه امکانات سخت‌افزاری برای حضور موسیقیدان‌های مطرح بین‌المللی و اجرای کنسرت گفت: باید به تدریج این امکانات بهتر شود. همین سالن وزارت کشور از ابتدا برای اجرای کنسرت ساخته نشده ولی از دو نفر از هنرمندان مطرح خواهش کردیم تا کیفیت این سالن را برای اجرا بررسی کنند و آن‌ها سالن را تایید کردند.

فروش فیلم «خانوم» 440 میلیون شد
مهر- به گفته غلامرضا فرجی پخش‌کننده فیلم «خانوم»، فروش این فیلم از زمان اکرانش رو به افزایش بوده و به رقم 440 میلیون در تهران و شهرستان‌ها رسیده است.غلامرضا فرجی، پخش‌کننده فیلم «خانوم» درباره آخرین وضعیت فروش این فیلم در تهران و شهرستان‌ها گفت: این فیلم بعد از گذشت سی روز از اکران، فروشش صعودی بوده و فروش فیلم در سینماهای تهران نسبت به روزهای قبل بیشتر شده است.
وی ادامه داد: این فیلم در شهر تهران 11 سالن و در شهرستان‌ها 10 سالن در اختیار دارد و فروش کل این فیلم در تهران و شهرستان‌ها به 440 میلیون تومان رسیده است. فروش روز گذشته این فیلم در تهران 10 میلیون تومان بوده است.

واکنش «عیاری» به اسیدپاشی‌های اخیر
ایسنا- کیانوش عیاری که فیلم «خانه پدری‌»‌اش به دلیل نمایش صحنه خشن هنوز مجوز اکران نگرفته است، گفت: اگر یک صحنه فیلم من خشن است، پس اسیدپاشی‌هایی که در اصفهان رخ می‌دهد،‌ چیست؟
کارگردان فیلم «خانه پدری» درباره اسیدپاشی در اصفهان بیان کرد: فیلم «خانه پدری» در شرایطی به دلیل اشاعه خشونت، سیاه‌نمایی تلقی می‌شود و برای نمایش آن ممنوعیت قائل می‌شوند که شاهد وقوع اتفاقات عجیب و غریبی در کشور هستیم.
وی گفت: این روزها خبرهای زیادی از اسیدپاشی به چند زن در اصفهان منتشر شده و شنیده‌ام که بسیاری از خانم‌های اصفهانی از ترس از خانه‌هایشان خارج نمی‌شوند و این اتفاق از جمله مواردی است که جنبه شخصی ندارد و نوعی واکنش است. عیاری با اشاره به فیلم «خانه پدری» خود که چند سالی است به دلیل صحنه قتل دختر توسط پدر که در ابتدای فیلم نمایش داده می‌شود، مجوز اکران نگرفته است، افزود: اگر خشونت ابتدایی فیلم من اینقدر آزاردهنده است، اسم این اسیدپاشی را که به نوعی یک اقدام تروریستی است، چه باید گذاشت؟
وی بیان کرد: می‌گویند فیلم من نباید به دلیل وجود صحنه خشن قتل نمایش داده شود،‌ پس آیا اخبار مرتبط با این اسیدپاشی‌ها و جنایت‌های ناموسی را هم نباید رسانه‌ای کرد؟
این کارگردان ادامه داد: در این کشور عده‌ای هستند که ساده‌لوحانه می‌گویند چنین فضایی در ایران وجود ندارد و فیلمی مثل «خانه پدری» زن سالارانه است و نباید نمایش داده شود. از طرف دیگر عده‌ای هم هستند که باور دارند، اتفاقا در ایران چنین فضایی وجود دارد، اما لزومی به علنی کردن و مطرح کردن آن نیست و ظاهرا تصمیم‌گیرندگان ما هم از همین نوع دوم هستند. عیاری تاکید کرد: این گروه اعتقاد دارند که در ایران چنین جنایت‌هایی رخ می‌دهد و البته اسیدپاشی هم مقدمه‌ای بر اتفاق‌های اینچنینی است.

8

$
0
0

هوای اسیدی اصفهان؛ هنرمندان چه گفتند؟

اسیدپاشی‌های زنجیره‌ای اصفهان موضوعی نیست که بشود ساده از آن گذشت. تکرار این مساله در چند روز گذشته باعث شده امنیت ذهنی شهروندان اصفهانی از بین برود و موجی از رعب و وحشت این شهر تاریخی را فرا بگیرد.معضلات فرهنگی و نارسایی‌های اجتماعی خواستگاه‌های مختلفی دارند. یکی را باید در گذشته بررسی کنید و دیگری را در شرایط حال. موردی شخصی است و موردی دیگر ریشه در اعتقادات و ذهنیات افراد دارد. قوه‌قضاییه در این چند روز سعی کرده با پیگیر نشان دادن خود، شهروندان را راضی نگه دارد و وحشت به وجود آمده را کاهش دهد. نیروی انتظامی هم خبر از دستگیری چهار مظنون داده است. همه اینها به کنار، مسایلی که مربوط به دستگیری و مجازات عاملین این اقدام وحشیانه و غیرانسانی مخصوص دستگاه‌های ذی‌ربط است اما شهروندان چه؟ نقش آن‌ها چه می‌شود. هنرمندان چه نقشی می‌توانند در این رخداد ایفا کنند  و تاثیرگذار باشند.
هنرمندان و جنبش‌های اجتماعی
هنرمندان به واسطه ارتباطی که با مردم و مخاطبانشان دارند می‌توانند موجب حرکت آنها در رخدادهای اجتماعی و عکس العملشان به اتفاقات اینچنینی باشند. اگر شهروندان وظیفه خودشان را به عنوان عامل بازدارنده این مسایل می‌دانستند و در مقابل اقدامات پیشین می‌ایستادند شاید این اتفاقات نمی‌افتاد. اصغر فرهادی یکی از هنرمندانی است که همیشه در مقابل  اقدامات اینچنینی عکس‌العمل نشان داده. فرهادی که اصلیتی اصفهانی دارد در نامه کوتاهی از مردم و مسوولان درخواست‌هایی داشته است. او گفته: «از جامعه پزشکی ایران، متخصصان داخل و خارج از کشور خواهشمندم از هر طریق ممکن همه همت و توان خود را در این لحظات سخت برای کمک به بانوان آسیب‌دیده فاجعه غیرقابل باور این روزهای شهر غم‌آلود اصفهان به کار بندند.
من پیشاپیش تلاش همه کسانی که مرهمی بر زخم بی‌پایان این عزیزان می‌گذارند را صمیمانه قدر می‌نهم و سپاس می‌گویم.»
سیاه‌نمایی یا واقع‌گرایی؟!
بحثی که در سینمای ما همیشه مطرح بوده و مورد اختلاف، نشان دادن برخی واقعیت‌هاست که عده‌ای برچسب سیاه نمایی به آن می‌زدند. شاید اگر فضای سینمایی ما و فضای فرهنگی کشور آنقدر ظرفیت داشت که تا به حال فیلمی در مورد این پدیده شوم ساخته می‌شد، امروز شاهد به وقوع پیوستن چند باره‌اش نبودیم. با این پیش زمینه که اسیدپاشی چند باره در کشور ما رخ داده و مسوولان اقدام موثری در این زمینه انجام ندادند.
کیانوش عیاری که فیلم خانه پدری اش به خاطر همین موضوع  در محاق توقیف است، در این زمینه گفت: فیلم «خانه پدری» در شرایطی به دلیل اشاعه خشونت، سیاه‌نمایی تلقی می‌شود و برای نمایش آن ممنوعیت قائل می‌شوند که شاهد وقوع اتفاقات عجیب و غریبی در کشور هستیم.او گفت: این روزها خبرهای زیادی از اسیدپاشی به چند زن در اصفهان منتشر شده و شنیده‌ام که بسیاری از خانم‌های اصفهانی از ترس از خانه‌هایشان خارج نمی‌شوند و این اتفاق از جمله مواردی است که جنبه شخصی ندارد و نوعی واکنش است.عیاری با اشاره به فیلم «خانه پدری» خود که چند سالی است به دلیل صحنه قتل دختر توسط پدر که در ابتدای فیلم نمایش داده می‌شود، مجوز اکران نگرفته، افزود: اگر خشونت ابتدایی فیلم من اینقدر آزاردهنده است، اسم این اسیدپاشی را که به نوعی یک اقدام تروریستی است، چه باید گذاشت؟
وی بیان کرد: می‌گویند فیلم من نباید به دلیل وجود صحنه خشن قتل نمایش داده شود،‌ پس آیا اخبار مرتبط با این اسیدپاشی‌ها و جنایت‌های ناموسی را هم نباید رسانه‌ای کرد؟
این کارگردان ادامه داد: در این کشور عده‌ای هستند که ساده‌لوحانه می‌گویند چنین فضایی در ایران وجود ندارد و فیلمی مثل «خانه پدری» زن سالارانه است و نباید نمایش داده شود. از طرف دیگر عده‌ای هم هستند که باور دارند، اتفاقا در ایران چنین فضایی وجود دارد اما لزومی به علنی و مطرح کردن آن نیست و ظاهرا تصمیم‌گیرندگان ما هم از همین نوع دوم هستند.
عیاری تاکید کرد: این گروه اعتقاد دارند که در ایران چنین جنایت‌هایی رخ می‌دهد و البته اسیدپاشی هم مقدمه‌ای بر اتفاق‌های اینچنینی است. خانه پدری» کیانوش عیاری حدود چهار سال است که موفق به دریافت مجوز اکران نشده و تصمیم‌گیرندگان بیشتر تاکید بر حذف صحنه ابتدایی فیلم دارند؛‌ موضوعی که عیاری تا به حال به آن تن نداده چون معتقد است شیرازه فیلم با این حذف از هم می‌پاشد.»

 

آثار پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر داوری شدند
جلسه شورای داوری پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر صبح روز یکشنبه 27 مهرماه با حضور آیدین آغداشلو، معصومه مظفری و پویا آریانپور اعضای شورای داوری و سیف‌الله پویاراد رییس دوسالانه در گالری پردیس ملت برگزار شد. در ابتدای جلسه داوران پس از دیدن آثار با قرار دادن برچسب‌هایی در کنار اثر موردنظر خود امتیازی برای آنها درنظر گرفتند. پس از آن طی گفت‌وگویی نظرات خود را در مورد آثار بیان کردند و با بازدیدی دوباره از کارها و جمع‌بندی نظرات در نهایت آثاری را که امتیاز بالاتری کسب کرده بودند به عنوان کارهای برگزیده انتخاب کردند. در پایان جلسه در گفت‌و‌گویی با داوران نظرات آنها را در مورد آثار شرکت‌کننده در دوسالانه جویا شدیم.
پویا آریانپور با ارزیابی آثار هنرمندان زیر 25 سال گفت: در هنر سن معنایی ندارد و خلاقیت را از سنین خیلی پایین می‌توان در افراد دید. این نمایشگاه برآیندی ا‌ز نسل جوان است اما نمی‌توانیم بگوییم همه بهترین‌ها در آن هستند. آنچه از نسل جوان به نظر ما می‌آید این است که شجاع‌تر از گذشته صحبت می‌کنند، خودشان را ملزم به دانسته‌ها یا تجربه‌های شخصی نمی‌کنند و به همین دلیل خیلی بی‌پرواتر هر چیزی که برای گفتن در اختیارشان هست را انتخاب می‌کنند. مانند گذشته فیلتر درونی شدن و اینکه شخص باید مسایلی را که می‌بیند درونی کرده و بعد آن را نقاشی کند، در کارهای آنها وجود ندارد.
معصومه مظفری نیز در مورد وجود رویکرد یا موج خاصی در آثار گفت: نه فقط در این نمایشگاه بلکه در سطح جهان نگاه انتزاعی بسیار کمرنگ شده است. در حال حاضر تعداد کسانی که در ایران انتزاعی کار می‌کنند انگشت‌شمار است و شاید فقط پنج نفر نقاش انتزاعی داشته باشیم.
آیدین آغداشلو نیز در مورد تکنیک آثار گفت: اگر این آثار از نظر تکنیکی و اجرایی قوی هستند به این دلیل است که از یک مرحله انتخاب گذشتند و کارهایی که از نظر فنی قوی نبودند در همان مرحله اول کنار رفتند. به همین دلیل است که این جنبه مهارت فنی و آشنایی با زبان نقاشی در کار این جوانان دیده می‌شود. در بعضی از کارها حس یا معنایی با چند خط ساده بیان شده و جایی دیگر از اجرای استادانه‌ای در کارهای فیگوراتیو استفاده شده است، در نتیجه آثار بیان قابل قبولی دارند. اما در مرحله اول باید توجه کرد که چه معنایی با چه وسیله‌ای باید بیان شود. در انتخاب کارها برای شرکت در نمایشگاه و آثار منتخب نهایی این نکات رعایت شده است. اشتباه رایجی وجود دارد که اگر نقاشی خیلی ماهرانه انجام شده و تکنیک خیلی قوی دارد، امتیاز بیشتری به دست می‌آورد اما در انتخاب ما این طور نبود.
پویاراد مدیر دوسالانه نقاشى دامون‌فر نیز پس از داوری آثار گفت: وقتی کنار این تابلو‌ها قدم می‌زنید از زاویه نگاه نقاشان جوان لذت می‌برید؛ من به رشد خیره‌کننده نسل نوى نقاشى ایران که سال به سال در زمینه تکنیکى ارتقا مى‌یابند امید بسته‌ام و یقین دارم جریان سیال و جوشان هنر ایران در منطقه یگانه و ممتاز است.
اختتامیه پنجمین دوسالانه نقاشى دامون‌فر دوم آبان‌ماه در سینما گالرى پردیس ملت برگزار شده و آثار منتخب معرفی می‌شوند.

 

نمایشگاه گروهی نقاشی در خانه هنرمندان
ایلنا- نمایشگاه گروهی نقاشی به همت انجمن نقاشان ایران با عنوان «تیتر یک- تولد نقاش»، چهارم آبان‌ماه ساعت 17 در چهار نگارخانه خانه هنرمندان ایران افتتاح می‌شود.
همچنین در همین تاریخ، نمایشگاهی از آثار نقاشی اعضای شورای مدیریت کمیته‌های انجمن هنرمندان نقاش ایران برگزار خواهد شد و به این ترتیب خانه هنرمندان ایران به مدت یک هفته میزبان نقاشان مطرح کشور خواهد بود.
یکشنبه هفته آینده نگارخانه‌های ممیز، زمستان، پاییز و میرمیران میزبان نمایشگاه مفهومی «تیتر یک- تولد نقاش» خواهند شد. این نمایشگاه به کیوریتوری کتایون مقدم، مینا نادری و آیدین خانکشی‌پور از طرف انجمن هنرمندان نقاش ایران با شرکت بیش از 130 هنرمند برگزار خواهد شد.
برای برگزاری این نمایشگاه به همه هنرمندان مقواهایی به اندازه واقعی روزنامه (70×50) داده شده تا آنها با این ذهنیت که روزنامه شخصی خودشان را دارند واقعیت‌های ذهن خود را در آن منعکس کنند. در این نمایشگاه، هنرمند شبه روزنامه‌ای را تصویر می‌کند که تیتر آن هستی نقاش، نقاشی و حتی سبک نقاشی اوست و به لحاظ ساختاری و بصری نیز، یک تجربه متفاوت از کار همیشگی او به حساب می‌آید.
در همین تاریخ و در نگارخانه‌های بهار، تابستان و نامی نمایشگاهی از آثار نقاشی اعضای شورای مدیریت کمیته‌های انجمن هنرمندان نقاش ایران برگزار خواهد شد.
علاقه‌مندان برای دیدن این نمایشگاه‌ها می‌توانند تا 11 آبان، همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان آیت‌الله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

«لویاتان» جایزه اصلی جشنواره فیلم لندن را برد
مهر- فیلم روسی «لویاتان» که به عنوان نامزد این کشور برای اسکار بخش خارجی معرفی شده، جایزه اصلی جشنواره فیلم لندن را به خانه برد.این جشنواره برندگان دیگری نیز داشت که مستندی از سوریه و «منو بگیر بابا» با بازی سامنا جده احمد از جمله آنها بودند.
آندری زویاژینتسف با فیلم لویاتان به عنوان بهترین فیلم پنجاه و هشتمین دوره جشنواره فیلم لندن که از 8 تا 19 اکتبر برگزار شد، انتخاب شد. این فیلم در رقابت با فیلم‌های مطرح دیگری چون «دوک بورگوندی» ساخته پیتر استریکلند و «دوست جدید» ساخته فرانسواز اوزون این جایزه را برد.«لویاتان » داستان تراژیک درگیری بین یک فرد و یک سیستم فاسد را در شهری کوچک از روسیه بیان می‌کند.
این چهارمین باری است که این فیلم راهی یک جشنواره خارجی می‌شود. این فیلم که اولین بار در ماه می ‌و در جشنواره فیلم کن امسال به نمایش درآمد و خیلی‌ها انتظار داشتند برنده جایزه نخل طلا شود با جایزه بهترین فیلمنامه از این جشنواره بیرون آمد.
مراسم اهدای جوایز جشنواره فیلم لندن دیشب برگزار شد و بن میلر مجری مراسم بود.گروه داوری همچنین از فیلم سلین اسکیاما با عنوان «دخترانگی» که درباره زن جوانی است که در حومه پاریس زندگی می‌کند و به دنبال هویت خود است، تجلیل کرد.



8

$
0
0

گزارشی از شروع تمرین‌های تئاتر «مائوزر» : حرکت به سمت اقیانوس

محمدباقر کشاورز- می‌گویند تنها آب‌هایی که در مسیر رود اصلی باشند در نهایت به دریا خواهند رسید‌. با این فرض یعنی حتی آب‌هایی که از انرژی و پتانسیل زیادی برخوردارند و به صورت چشمه از زمین بیرون می‌زنند اگر خودشان را به شاخه‌ای از شاخه‌های رود اصلی متصل نکنند در نهایت بی‌ثمر خواهند بود و از بین می‌روند‌. تصیر ذهنی‌ای که از این جملات به دست می‌آید، یک رود اصلی است که با سرعت به سمت دریا می‌رود تا خودش را به دریا برساند و شاخه و رگه‌های مختلفی که از گوشه و کنار خودشان را به رود می‌رسانند تا آنها هم به دریا برسند‌. همه با یک هدف، همه در یک مسیر‌.
«تئاتر را برای خودتان نخواهید، نمی‌توانید تئاتر را مال خود کنید، تئاتر یک اقیانوس است که اگر عاشقش باشید می‌توانید در نهایت خودتان را به این اقیانوس برسانید و در آن غرق شوید تا شاید بخشی از بخش‌های آن شوید‌.» این جملات را آقای ناصر حسینی مهر در جایی که 210 علاقه‌مند به تئاتر دور هم جمع شده بودند گفتند‌. در مراسم تست انتخاب بازیگر و عوامل کار «مائوزر»‌. خبر تست اواخر تابستان در فضا‌های مجازی پیچید و در خبر‌ها آمده بود که کار، بهمن‌ماه 93 روی صحنه تئاتر شهر خواهد رفت‌. تعداد زیادی از هنرجویان در روزهای مشخص شده خودشان را به سالن اصلی برج آزادی رساندند تا چند دقیقه‌ای روی سن قرار بگیرند‌. تست دقیقا مانند سال گذشته برگزار شد؛ تستی که جناب حسینی مهر برای کار «هراکلس5» برگزار کرد و کار «هراکلس5» را زمستان پارسال روی صحنه برد. همه هنرجویان با زمان‌هایی نسبتا یکسان روی صحنه می‌رفتند و آزادانه با هر روشی که خود می‌پسندیدند متن مشخص شده را اجرا می‌کردند‌. شور و هیجان حاکم بر فضا به حدی زیاد بود که شاید به راحتی نشود آن مقدار هیجان را در جایی پیدا کرد‌. هیجان آمیخته با هنر، رقابت، داشته‌ها و تلاش خالصانه در قاب تئاتر که وقتی روی صحنه قرار میگیری، دیگر هیچ چیز جز خودت نداری و همه داشته ات خودت هستی‌ و سپس بعد از پایان یافتن تست گروهی بیست و چند نفره از بین همه هنرجویان انتخاب شدند و تمرینات «مائوزر» شروع شد‌.
بزرگان زیادی در طول تاریخ تئاتر را بیشتر از یک هنر به زندگی تشبیه کرده‌اند‌ و حتی لحظه‌هایی در تئاتر یافته اند که انسان می‌تواند پا فراتر از یک زندگی عادی و یک حس و حال عادی بگذارد‌ بارها پیش می‌آید که در تمرین‌های تئاتر با معانی و مفاهیمی روبه رو می‌شویم که شاید حتی آنها را فراموش کرده باشیم، شاید جایی در پس ذهنمان گم شده باشند‌. اما تئاتر، این هنر دراماتیک با درست اجرا و تمرین شدنش می‌تواند ما را از زندگی روزمره و مفاهیم معدود و تکراری خشن و گاه چندش‌آور بیرون رها کند و با معانی، حس‌ها و لحظه‌هایی روبه‌رو کند که شاید آن بیرون سال‌های سال است که به دست فراموشی سپرده شده، گاه تئاتر سوال‌هایی را دوباره در ذهن به وجود می‌آورد که فکر می‌کنیم جوابش بدیهی است، اما این تئاتر است که دوباره این جواب‌های بدیهی را به چالش می‌کشد‌.
وقتی در کنار گروه تئاتر 6 بر سر تمرین‌های «مائوزر» حضور پیدا کردم با فضای صمیمی روبه‌رو شدم‌ فضایی بسیار دوستانه که هر کس به راحتی دستش را بلند می‌کرد و در نهایت صداقت نظرش را اعلام می‌کرد و نظر مورد تحلیل قرار می‌گرفت و موافقت‌ها و مخالفت‌ها معلوم می‌شدند و سپس نظر بعدی‌ تا بالاخره در نهایت جمع به یک جواب واحد برسد‌ شاید حضور داشتن چند ساعته در هفته بر سر تمرین‌های تئاتر مشکلی را حل نکند و حتی اجرا رفتن یک کار تئاتر به بهترین حالت هم چیزی را تغییر ندهد اما گاهی همین تمرین‌ها و اجراها اگر به رود اصلی متصل شوند و به سمت دریا جاری باشند می‌تواند لحظاتی فکر‌هایی را در سر هرکسی- چه اجراکننده چه مخاطب- زنده کند که همان فکر‌ها مانند نقاط روشنی در ذهن مسیر زندگی و هدف انسان را تغییر دهند. شاید پیچیده به نظر برسد که آیا امکان‌پذیر هست یا خیر، اما بیایید فکر کنیم تا به حال چند اثر هنری مسیر زندگی ما را تغییر داده است؟!

 

جانیان اسیدپاشی ؛ اگر صداوسیما اطلاع رسانی بهتری می‌کرد...

ایسنا- دکتر حبیب آقابخشی درخصوص عملکرد صداوسیما در قبال معضلات اجتماعی همچون اسیدپاشی می‌گوید: رسانه ملی باید کاری کند که اعتماد شهروندان را به خود جلب کند تا منِِ شهروند اولین خبرها را از رسانه خودم بشنوم، نه اینکه به سمت دروغ‌های رسانه‌های دیگر بروم‌.
این آسیب‌شناس اجتماعی در این زمینه مطرح کرد: شخصا به عنوان فردی که با توجه به حرفه‌ کاری‌ام دردهای زیادی را دیده‌ام و تقریبا به تمام رنج و دردها عادت کرده‌ام، مساله اسیدپاشی تاثیر بسیاری بر من گذاشت و به نوعی شگفت‌زده شده بودم که چطور ممکن است این اتفاقات بیفتد و وجدان جمعی را به شدت بلرزاند‌. مساله اسید‌پاشی اخیر به عنوان یک معظل اجتماعی در جامعه بسیار آزاردهنده است‌.
وی در ادامه با بیان اینکه صداوسیما در برابر معضل اجتماعی مثل اسیدپاشی سکوت مطلق هم نکرده است، خاطرنشان کرد: درخصوص اسیدپاشی اخیری که در اصفهان انجام شد، ناگفته نماند که صداوسیما اشاره‌ای نسبت به این موضوع داشت‌. شاید کامل و به جا در این خصوص آگاهی‌سازی و اطلاع‌رسانی نکرد اما در سکوت مطلق هم نبود‌. به اعتقاد من اینکه به مردم بیاموزیم در چنین شرایطی باید چکار کنند و چه اقداماتی را در وقوع حادثه انجام بدهند خیلی کارساز است‌.
این آسیب‌شناس در عین حال تاکید کرد: به نظرم اگر اطلاع‌رسانی‌ها از طریق رسانه ملی در برابر معضلات اجتماعی مثل اسیدپاشی دقیق و همراه با شفاف‌سازی باشد، مخاطب ایرانی دیگر از طریق ماهواره اخبار را دنبال نمی‌کند و به رسانه ملی خودش اعتماد می‌کند؛ به عنوان مثال منِِ نوعی، به عنوان یک شهروند انتظار دارم قبل از اینکه رسانه‌های خارجی با آب و تاب و جهت‌گیری‌های سیاسی اخبار کشورم را بازگو کنند، رسانه ملی خودم وارد میدان شود؛ این درحالی است که اکثر افراد از طریق اخبار شبکه‌های ماهواره‌ای از مساله اسیدپاشی اخیر در اصفهان مطلع شده بودند که در این شرایط باید حواسمان به جهت‌گیری‌های رسانه‌های خارجی باشد؛ چراکه ممکن است حتی آدم‌هایی که دوستمان نیستند، دست به اقداماتی مثل اسید‌پاشی بزنند که به حساب ما گذاشته شود‌.
دکتر آقابخشی تصریح کرد: اگر رسانه ملی مردم را نسبت به معضلات اجتماعی آگاه‌تر کند، یک شهروند دیگر به رسانه‌های خارجی اعتماد نمی‌کند‌. قطعا آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی در برابر معضلات اجتماعی آفت‌ها را کمتر و به نوعی سلامت قربانیان را تضمین می‌کند‌.
این آسیب‌شناس در ادامه به حوادث سال 88 اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در اتفاقاتی که در انتخابات سال 88 رخ داد، صداوسیما همه چیز را به خوبی نشان نداد به همین خاطر مردم به سمت رسانه‌های بیرونی رفتند‌. به اعتقاد من رسانه ملی در دو سطح مختلف می‌تواند تاثیر بسیار ژرفی روی قربانیان حادثه و همچنین سلامت آن‌ها داشته باشد‌. من به عنوان یک شهروند دوست دارم از رسانه خودم خبرها را بشنوم و منتظر دروغ‌های رسانه‌های دیگر نباشم‌. اگر صداوسیما در لحظات اول که یک اتفاقی رخ می‌دهد آگاهی‌رسانی به موقع داشته باشد جانیان حادثه‌ای مثل اسیدپاشی این ترس در بدنشان می‌افتد که ارگانی مثل صدا‌و‌سیما ناظر این قضایاست‌.

 

«لامپ ۱۰۰» روی بیلبورد رفت
ایلنا- تبلیغات خیابانی فیلم «لامپ ۱۰۰» آغاز شد‌. در فاصله دو هفته مانده به آغاز اکران این فیلم، بیلبورد‌ها، طرح پوستر و سر در سینماهای نمایش دهنده فیلم، رونمایی شدند‌. فیلم «لامپ ۱۰۰»، اولین فیلم سینمایی سعیدآقاخانی است که به معضل اعتیاد به شیشه می‌پردازد‌.
محسن تنابنده، ساره بیات، مسعود کرامتی، حمید لولایی، پوریا پورسرخ و نیما شاهرخ‌شاهی بازیگران این فیلم هستند و محسن چاووشی هم برای آن خوانده است‌. «لامپ ۱۰۰» به تهیه‌کنندگی محسن محسنی‌نسب و سرمایه‌گذاری احسان دلاویز از نیمه آبان امسال در سینماهای سراسر کشور اکران خواهد شد‌.

وزارت ارشاد: همه سایت‌ها باید مجوز بگیرند
ایرنا- افشین محمدی روز سه‌شنبه گفت: در زمان حاضر تنها کمتر از هزار سایت مجوز دارند و قانونی فعالیت می‌کنند و سایر سایت‌ها برای اینکه حاضر به پاسخگویی نیستند به دنبال کسب مجوز نمی‌روند‌.
به گفته وی دلیل سایت‌هایی که نمی‌خواهند مجوز بگیرند فرار از قانون و عدم پاسخگویی است‌.
محمدی ادامه داد: تمام این 80 هزار سایت باید مجوز بگیرند و البته این مجوز نباید به معنای محدودیت باشد‌. مجوز رسانه تنها به عنوان شناسنامه آن محسوب می‌شود‌.
عضو شورای اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد گفت: در پایان دولت قبل تعداد این سایت‌ها افزایش پیدا کرده و برخی می‌خواهند با درج مطالبی دولت را تخریب کنند‌. وی تصریح کرد: به عنوان کسی که در دانشگاه آزاد مسوولیت دارم مشاهده می‌کنم که بعضی از این سایت‌ها هر سه روز مطلب جدیدی را عنوان می‌کنند تا ما را با مشکل روبه‌رو سازند‌.
محمدی در مورد دلیل سایت‌هایی که حاضر به گرفتن مجوز نیستند، اظهار کرد: این سایت‌ها نمی‌خواهند مجوز بگیرند تا پاسخگو نباشند‌.

لغو  کنسرت‌های موسیقی به مناسبت درگذشت آیت‌الله مهدوی‌کنی
مهر- مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد از لغو تمامی کنسرت‌های موسیقی کشور طی 2 روز 29 و 30 مهرماه به مناسبت ارتحال حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی خبر داد‌.
پیروز ارجمند در گفت‌وگو با مهر با تسلیت ارتحال حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی با بیان این خبر افزود: با توجه به دو روز عزای عمومی به مناسبت ارتحال حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی که صبح دیروز دار فانی را وداع گفتند تمامی کنسرت‌های موسیقی کشور لغو و هرگونه اجرای زنده موسیقی طی سه‌شنبه 29 و چهارشنبه 30 مهرماه ممنوع اعلام شده است‌. وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برگزاری کنسرت طی روز‌های پنجشنبه و جمعه این هفته توسط نهادهای خصوصی و دولتی مختلف بلامانع است‌.
براساس این گزارش اجرای زنده در تالار‌های رودکی، وحدت و سایر مجموعه‌های دولتی و غیردولتی نیز تعطیل اعلام شده است‌.
حضرت آیت‌الله مهدوی‌کنی رییس مجلس خبرگان رهبری صبح دیروز 29 مهرماه بر اثر عارضه قلبی دارفانی را وداع گفت‌.



8

$
0
0

محمدمهدی عسگرپور : سررشته حواشی سینما دردست یک گروه خاص است

مراسم معرفی برگزیدگان چهارمین دوره کتاب سال سینمای ایران؛ ۲9 مهر درحالی برگزار شد که امیر اثباتی از راه‌اندازی مرکز اسناد خانه سینما خبر داد.
محمدمهدی عسگرپور طی سخنانی با اشاره به وضعیت امروز سینما گفت: هرچند امروز حواشی زیادی وجود دارد اما به نظر می‌آید خیلی از دوستان کمک می‌کنند تا فضا مثبت شود که یکی از آنها برگزاری چنین مراسم‌هایی است.
وی ادامه داد: وقتی می‌خواهیم سرمنشا این حواشی را پیدا کنیم به گروهی خاص برمی‌خوریم که بخشی از آنها متاسفانه از اعضای سینما هستند و بیشتر کسانی هستند که عدم موفقیت آنها در طول ادوار گذشته در فیلم‌سازی ثابت شده بوده و حالا می‌خواهند با مسایلی جدید سینماگران را درگیر خود کنند.
مدیرعامل خانه سینما با تاکید بر رشد نامتوازن سینما در ایران گفت: در حوزه فرهنگ و به خصوص سینما ما با یک رشد غیرمتوازن مواجه هستیم و اگر نموداری از وضعیت تولید، اکران و سینما‌ها ترسیم کنیم، می‌بینیم که تعداد سینماهای ما با تعداد تولیدات همخوانی ندارد.
عسگرپور با اشاره به وضعیت انتشار کتاب‌های سینمایی در سال‌های گذشته گفت: ‌اگر به دوره اول جایزه کتاب سال سینمای ایران که سال ۸۵ و ۸۶ را شامل می‌شد‌ دقت کنیم تعداد تولیدات ۸۵ عنوان بوده که تنها ۵۵ عنوان در بخش جایزه شرکت کردند و از سال ۸۸ این جشن دوسالانه شد که تولیدات ۱۰۹ عنوان بوده و ۳۳ اثر در بخش جایزه شرکت کردند؛ همچنین سال ۹۰ و ۹۲، ۱۴۶ تولید با ۷۱ عنوان و ۳۸ ناشر شرکت کردند.
فرهاد توحیدی، رییس هیات‌مدیره خانه سینما‌ طی سخنانی گفت: متاسفانه بعضی افراد که مسوولیتی در حوزه فرهنگ دارند؛ قدر چیزهایی که باید بدانند را نمی‌دانند.
وی با اشاره به حواشی پیش آمده‌‌ این روز‌ها برای سینما گفت: من نمی‌دانم کمیسیون فرهنگی مجلس کجا بود که یک مردی مثل مسعود مهرابی در یک اتاق سه در چهار از فرهنگ می‌نویسد.
 چه کسی می‌داند امروز کامران فانی و خرمشاهی برای تدوین فرهنگ کشور چه می‌کشند. احمد شاملو چند سال است که فوت کرده اما به راستی کتاب «کوچه» کجاست.
امیر اثباتی، دبیر جایزه کتاب سال نیز طی سخنانی گفت: اگر تیراژ کتاب‌هایمان پایین است تعداد مخاطبان فیلم‌های ما نیز کم است. ما نباید تسلیم این شرایط شویم و باید به هر نحوی که می‌توانیم در حوزه کتاب و سینما شرایط را عوض کنیم.
وی افزود: رویکرد ما در این دوره در بررسی کتاب‌ها این بود که کتبی را مورد اهمیت قرار دادیم که پاسخی به نیازهای سینماگران و علاقه‌مندان به سینما باشد و در مرحله بعد بر عمق کیفیت و سرانجام به نحوه ارایه و ویرایش کتاب پرداختیم.
اثباتی از راه‌‌اندازی مرکز اسناد خانه سینما در آینده نزدیک خبر داد و گفت: امروز بعد از سال‌ها فعالیت خانه سینما؛ اسناد با ارزشی وجود دارد که بخشی از تاریخ سینمای معاصر ماست و حس می‌کنیم که این مدارک باید در جایی نگهداری شود.
وی افزود: برای آنکه پژوهشگران سینمای ایران بتوانند به فیلم‌های سینمای ایران دسترسی بهتری داشته باشند؛ تصمیم گرفتیم مجموعه آثار را به صورت جداگانه نگهداری کنیم که تاکنون آثار احمدرضا درویش، رخشان بنی‌اعتماد، ابراهیم گلستان، سهراب شهیدثالث، ابراهیم حاتمی‌کیا، پیروز کلانتری، مسعود کیمیایی، مرحوم رسول ملاقلی‌پور، علی حاتمی و امیر نادری را دسته‌بندی کرده و در کتابخانه خانه سینما
 نگهداری می‌کنیم.
در این مراسم که پروانه شعبانی از انتشارات مینوی خرد جایزه بهترین نشر را گرفت و جایزه گردآوری نیز مشترکا به فرخ مجیدی برای کتاب فیلم و ویدئو در عصر دیجیتال و علی‌نقی طاهری برای کتاب چهل سال سینمای خوزستان اهدا شد.
در بخش ترجمه نیز جایزه به حمیدرضا احمدی لاری اهدا شد و از حسن اعلایی مدیر انتشارات ساقی نیز تقدیر شد. جایزه بهترین تالیف چهارمین دوره جایزه کتاب سال سینمای ایران نیز به مسعود اوحدی برای کتاب روایت‌شناسی سینما و تلویزیون تعلق گرفت و انتشارات صدا‌و‌سیما ناشر این کتاب تقدیر شد.
در بخش بزرگداشت‌ها از مسعود مهرابی با اهدای لوح تقدیر و قلم زرین چهارمین دوره جایزه کتاب سال سینمای ایران تقدیر شد.
در این مراسم محمد متوسلانی، آنتونیا شرکا، حسن حسندوست، احمد امینی، سیامک شایقی، سیدعلی قائم‌مقامی، محمدعلی حسین‌نژاد، امیر اثباتی، محمدمهدی عسگرپور، فرهاد توحیدی، غلامرضا موسوی، حسین جعفریان، سیروس الوند، علی‌اکبر قاظمی‌نظام، هوشنگ گل‌مکانی، احمد طالبی‌نژاد، مرتضی شایسته و بهرام دهقانی حضور داشتند.

 

عصر جمعه دوم آبان ماه افتتاح می‌شود
طبیعت پاییزی در گالری شکوه
نمایشگاه نقاشی‌های آبرنگ مهدی رضاییان عصر جمعه دوم آبان ماه 93 در گالری شکوه برپا خواهد شد.
رضاییان در این نمایشگاه 33 اثر آبرنگ با ابعاد مختلف به تماشا می‌گذارد، او در این آثار بافت روستای ماسوله‌، مناظر اطراف آن و طبیعت روستاهای اطراف شهر مشهد را روی کاغذ آبرنگ نقاشی کرده است.وی برای به تصویر کشیدن مناظر مختلف، در دل طبیعت رفته و ابتدا آن را با ابعاد کوچک کار کرده و سپس روی کاغذ‌هایی با ابعاد بزرگ انتقال داده است.آثار رضاییان تلفیقی از سبک رئال و امپرسیونیسم است. او در بعضی آثار به صورت دقیق کار کرده و در بعضی دیگر مناظر مورد نظرش را آزادانه در تابلوهایش انعکاس داده است، هنرمند در این آثار که بیشتر طبیعت‌های پاییزی می‌باشند از تکنیک خیس در خیس بهره گرفته، به این صورت که هیچ برشی در کار وجود ندارد و آنها را به صورت آنی کار کرده است.مهدی رضاییان متولد 1336 است. او 42 سال که به صورت حرفه‌ای نقاشی می‌کشد و تا‌کنون در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی متعددی در ایران و آمریکا شرکت داشته است.این نمایشگاه تا ششم آبان ماه در گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو،خیابان شهید سلیمی، کوچه امیر نوری، پلاک 19دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه ( به غیر از تعطیلات رسمی و پنجشنبه‌ها) از ساعت 4 تا 8 عصر از این آثار دیدن کنند.

 

6 فیلم سینمایی مجوز ساخت دریافت کردند
اعضای شورای صدور پروانه‌ فیلمسازی ۳۵ میلیمتری در تازه‌ترین ارزیابی خود از فیلمنامه‌های ارسال شده، برای ساخت شش عنوان فیلم سینمایی مجوز صادر کردند.اعضای شورای صدور پروانه‌ فیلمسازی ۳۵ میلیمتری در جلسه‌ چهارشنبه 23 مهر که با حضور اکثریت اعضا برگزار شد در تازه‌ترین ارزیابی خود از فیلمنامه‌های ارسال شده برای ساخت شش عنوان فیلم سینمایی مجوز صادر کردند.
فیلم‌های «جان گیاه» به تهیه‌کنندگی، کارگردانی و نویسندگی ابراهیم مختاری، «متولد 65» به تهیه‌کنندگی محمدمهدی عسگرپور و کارگردانی مجید توکلی و نویسندگی جمیله دارالشفایی، «شمال؛ جنوب» به تهیه‌کنندگی سعید سهیلی و نویسندگی و کارگردانی امیر توده روستا، «آراز» به تهیه‌کنندگی جمال شورجه و نویسندگی و کارگردانی قربانعلی طاهرفر، «پل خواب» تهیه‌کنندگی محمد احمدی و نویسندگی و کارگردانی اکتای براهنی و «اکو آرتیست» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی محمد درمنش و نویسندگی حسن مهدوی فر موافقت شورای صدور پروانه‌ فیلمسازی را برای ‌ساخت دریافت کردند.

«دادگاه» هندی برنده جشنواره فیلم بمبئی شد
جشنواره فیلم بمبئی دیشب با نمایش فیلم «غضب» با بازی بردپیت به کار خود خاتمه داد.شانزدهمین دوره جشنواره فیلم بمبئی سه‌شنبه شب، 21 اکتبر در مراسمی که با حضور ستارگان سینمای هند برگزار شد به کار خود خاتمه داد.این جشنواره جایزه اصلی خود را به فیلم «دادگاه» ساخته چایتانیا تامانه کارگردان هندی اهدا کرد. این درام حقوقی جایزه بهترین فیلم جشنواره را در رقابت بین‌المللی از آن خود کرد. بخش رقابتی این جشنواره از میان فیلم‌های اول کارگردان‌ها به انتخاب برترین می‌پردازد. این اولین باری است که یک فیلم هندی برنده این رقابت شد.
«دادگاه» همچنین موفق شد جایزه بهترین کارگردانی و جایزه ویژه هیات داوری را برای گروه بازیگرانش دریافت کند. این فیلم در جشنواره فیلم ونیز امسال نیز موفق به کسب شیر آینده جشنواره شده بود.
جایزه بزرگ گروه داوران به فیلم مکزیکی «گوئرو» به کارگردانی آلونسو رویزپالاسیوس رسید. مارتین لوییزیلون برای بازی در فیلم فرانسوی «تب» جایزه بهترین بازیگر مرد را برد و جایزه بهترین بازیگر زن هم به لیرون بن شلوش برای بازی در فیلم «کنار او» رسید.جایزه بهترین فیلمبرداری به آنتونی رادکلیف برای درامی با عنوان «71» از ایرلند شمالی رسید.بیکاس رانجان میشرا کارگردان هندی نیز در بخش طلای هند برای فیلم «چورانگا» جایزه بهترین فیلم را برد و «کیلا» به کارگردانی آویناش آرون دوم شد.گروه داوری بخش رقابت بین‌المللی امسال متشکل بود از پیتر وبر کارگردان «دختری با گوشواره مروارید»، ریتش باترا کارگردان هندی فیلم «ظرف نهار»، ران مان کارگردان مستندساز کانادایی و یان بیرنی از موزه هنر لس‌آنجلس.ایمر خان، مدوری دیکسیت، پارینتی چوپرا و آنوشکا شارکا شماری از بازیگران مشهور هندی بودند که در مراسم دیشب حضور داشتند.جشنواره فیلم بمبئی هر سال از سوی آکادمی فیلم بمبئی برگزار می‌شود و از حمایت موسسه‌های فیلم خارجی برخوردار است. این جشنواره امسال با بودجه‌ای نزدیک به یک میلیون دلار برپا شد.
فیلم پایان بخش این جشنواره «غضب» با بازی برد پیت به کارگردانی دیوید آیر بود. این فیلم هفته آینده در سینماهای هند اکران می‌شود.

 

واکنش لیلی رشیدی به اسیدپاشی‌ها
این اقدامات چهره دین را مخدوش می‌کند

ایسنا- لیلی رشیدی با انتقاد و ابراز تاسف فراوان از اسید پاشی‌های اخیر در اصفهان از مسوولان خواست هرچه زودتر عاملان این جنایت‌ها را شناسایی و دستگیر کنند.این بازیگر تئاتر ادامه داد: خود این اتفاق یک تاسف بسیار بزرگ به همراه دارد و فقدان اطلاع‌رسانی درست درباره آن‌، تاسف دیگری را ایجاد می‌کند.
رشیدی ابراز تاسف کرد: هنوز یک خبر درست از طرف رسانه‌ها و مسوولان منتشر نشده که جزییات این موضوع را به صراحت اعلام کرده باشد. ما نمی‌دانیم چه کسانی این جنایت‌ها را انجام داده‌اند و انگیزه آنها چه بوده است. به همین دلیل مدام باید گمانه‌زنی کنیم.
بازیگر نمایش‌های «هملت، شاهزاده کوچک اندوه» و «سه روایت از زندگی» اضافه کرد: چرا وقتی چنین جنایت‌هایی اتفاق می‌افتد عاملان آن جنایت با تاخیر معلوم می‌شوند؟! این مسایل  جامعه را بد بین می‌کند.او با بیان اینکه این اتفاقات چهره دین را مخدوش می‌کند،‌ ابراز تاسف کرد و گفت مدت‌هاست چهره دین با این گونه مسائل مخدوش شده و گویا عده‌ای به عمد چنین کارهایی انجام می‌دهند.بازیگر نمایش‌های «اسکلیگ و بچه‌های پرواز» و «باغ آلبالو» با اشاره به حضور افراد خودسر خاطر نشان کرد: نباید در کشور هر کسی اجاز‌ه امر به معروف و نهی از منکر داشته باشد، مردم باید توجیه شوند که چه کسی انجام این امر را برعهده خواهد داشت. ضمن اینکه باید معلوم شود که واقعا منکر چیست؟!
او حوادث اسیدپاشی اصفهان را مشابه اتفاقی که چند سال پیش در مشهد رخ داده بود، توصیف کرد و یادآور شد: عامل آن جنایت‌ها نیز گفته بود که با کشتن زن‌ها می‌خواسته زمین را از شر قربانیان خود پاک کند.
 لابد عاملان جنایات اصفهان هم چنین طرز فکری دارند. به همین دلیل است که مسوولان باید با این افراد خودسر برخورد کنند.



8

$
0
0

سیدعباس صالحی از تصویب آیین‌نامه جدید خبر داد: خرید تازه‌های نشر از سوی ارشاد

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست تخصصی معاونت امور فرهنگی با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها از تصویب آیین‌نامه جدید برای خرید تازه‌های نشر از ناشران کل کشور خبر داد.
سیدعباس صالحی از تصمیم جدید معاونت امور فرهنگی برای خرید تازه‌های نشر از ناشران خبر داد و گفت: خرید تازه‌های نشر از سوی معاونت امور فرهنگی بیش از دو سال متوقف شده بود که با تدوین آیین‌نامه جدید، بار دیگر خرید تازه‌های نشر به منظور حمایت از ناشران کل کشور به راه خواهد افتاد.
وی ادامه داد: با توجه به آیین‌نامه جدید تصمیمی اتخاذ‌‌شده تا نمایشگاه‌ دایمی از تازه‌های نشر در مراکز استان‌ها تشکیل شود تا از این طریق در تمامی سطح کشور شاهد حضور نمایشگاهی از تازه‌های نشر ناشران باشیم. این اقدام می‌تواند در آشنایی جامعه مخاطبین با جدید‌ترین آثار منتشر شده موثر واقع شود.
سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری این نشست 2 روزه گفت: مصوبات خوبی در این نشست داشتیم که پس از ویرایش مصوبات از سوی دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی به ادارات کل فرهنگ و ارشاد استان‌ها ابلاغ خواهیم کرد. این مصوبات در دو قالب تصویب خواهد شد: گروه اول مصوباتی خواهند بود که در آن‌ زمان اجرا، منابع مالی و دیگر شرایط مشخص شده‌اند. گروه دوم این مصوبات نیز برای هماهنگی هرچه بیشتر ادارات کل فرهنگ و ارشاد در استان‌ها تنظیم خواهد شد.
وی با اشاره به نزدیکی هفته کتاب‌ و ضرورت توجه استان‌ها به این رویداد مهم فرهنگی عنوان کرد: از هفته کتاب باید به عنوان یک فرصت ملی برای کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی ‌‌نهایت استفاده را به عمل آورد.
معاون امور فرهنگی ادامه داد: به منظور استفاده حداکثری از ظرفیت اجرایی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فعالیت‌های اجرایی بیست و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران واگذار شد. در صورت موفقیت این مدل از واسپاری می‌توان به تفویض سایر فعالیت‌هایی که تاکنون در ستاد معاونت امور فرهنگی انجام می‌شد، امیدوار بود.
دومین روز از نشست تخصصی معاونت امور فرهنگی با مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها روز پنج‌شنبه (اول آبانماه) با حضور سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی، محمدمهدی احمدی مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران ستادی معاونت امور فرهنگی و مدیران کل ارشاد استان‌های کشور در تبریز برگزار شد.

 

کمال تبریزی: هنرمندان‌ و رسانه‌ها روی اسیدپاشی متمرکز شوند
کمال تبریزی حادثه اسیدپاشی در اصفهان را ناشی از یک نوع اخلاق، آداب‌، تربیت‌ و فرهنگ‌ غلط می‌داند و عنوان می‌کند که فکر می‌کنم همه رسانه‌ها و همه مردم می‌دانند که این کار یک عمل زشت و ناشی از قصی‌القلب بودن افراد است‌. این کارگردان درخصوص حادثه اخیر اسیدپاشی و اینکه اصحاب رسانه چگونه باید با این اتفاق برخورد کنند، مطرح کرد: تصورم این است که جامعه هنرمندان‌ و جامعه رسانه‌ها طوری روی این ماجرا متمرکز شوند و روی آن تاکید کنند که این اتفاقات یا تکرار نشود یا خیلی کاهش پیدا کند و روز به روز شاهد این باشیم که اینگونه مشکلات کمتر در جامعه دیده شود‌. کارگردان سریال تاریخی «سرزمین کهن» همچنین با اشاره به اظهارات صریح دولت و قوه قضاییه در قبال این حادثه گفت: فکر می‌کنم خود دولت و قوه قضاییه با جملاتی که بیان کردند و گفتند نظرشان این است طوری با این حادثه برخورد شود که واقعا افراد منهای اینکه یک جور آموزش و پرورش فرهنگی پیدا کنند که نزدیک به این قبیل مسایل نشوند، اگر خدای ناکرده بخواهند به چنین مواردی فکر کنند واقعا مجازاتش آنقدر سنگین و تاثیرگذار باشد که کسی دوباره به فکر ارتکاب چنین عملی حال به هر دلیلی- چه برای انتقام گرفتن و یا هر مساله‌ای که ممکن است پشت پرده این ماجرا باشد، نیفتد‌.

 

اختتامیه جشنواره تئاتر معلولان
مراسمی که حق هنرمندان جشنواره را ادا نکرد

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر معلولان بهزیستی استان تهران در حالی روز پنجشنبه یکم آبان‌ماه در سالن سوره مهر حوزه هنری برگزار شد که نبود برنامه‌ریزی، این مراسم را به یک دورهمی همکاران بهزیستی استان تهران تبدیل کرد.
به گزارش مهر، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره تئاتر معلولان بهزیستی استان تهران با حضور شرکت‌کنندگان این جشنواره که معلولان علاقه‌مند به تئاتر بودند، برگزار شد. ابتدای این مراسم که خالی از چهره‌های بازیگری، کارگردانی و شناخته شده تئاتر بود، محمدحسین همتی دبیر جشنواره و سرپرست بهزیستی شهرستان ری به سخنرانی پرداخت و تئاتر را نوعی درمان دانست.
وی با تاکید بر اینکه مایل است از واژه قهرمان به جای معلول استفاده کند، یادآور شد: معلولان قهرمانان و افتخار نظام هستند. معلولان در نظام جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه‌ای دارند و معلولیت، محرومیت و محدودیت نیست.
سرپرست بهزیستی شهرستان ری با اشاره به مغفول‌ماندن معلولان به عنوان بخشی از جامعه، هدف جشنواره تئاتر معلولان را توجه و توانبخشی به این بخش از جامعه دانست.
در ادامه این مراسم که اجرای آن برعهده نیما کرمی بود، اصغر کرمی، معاون بهزیستی استان تهران این جشنواره تئاتری را راهی برای آموزش شکل دیگر دیدن، خندیدن و توانستن دانست و در ادامه پیام سرپرست بهزیستی استان تهران را قرائت کرد.
حضور بیژن ذوالفقارنسب، مربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران و محمد پنجعلی مدیر باشگاه پرسپولیس و کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال ایران در مراسم، حال‌وهوای فوتبالی به مراسم داد و گهگاه با شور و هیجان حاضران در اختتامیه جشنواره تئاتر معلولان بهزیستی استان تهران به‌خصوص جملات طنز علی نفری که به عنوان نوازنده کیبورد و خواننده روی سن حضور داشت، کری‌خوانی طرفداران دو تیم پرسپولیس و استقلال شکل گرفت.
اما در کنار حضور نداشتن چهره‌های شناخته شده و پرطرفدار سینما و تئاتر که می‌توانست باعث دلگرمی و انرژی گرفتن هر چه بیشتر معلولان علاقه‌مند به تئاتر و حاضر در این جشنواره تئاتری باشد، نبود برنامه‌ریزی مشخص از طرف دبیرخانه نخستین جشنواره تئاتر معلولان بهزیستی استان تهران، باعث ناهماهنگی در مراسم اختتامیه و بر هم خوردن تمرکز نیما کرمی مجری مراسم شد.
در بخشی که قرار بود از فعالیت‌های ابراهیم‌ گله‌دارزاده مدیر تالار محراب، معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران و کارشناسان بهزیستی قدردانی شود، دبیر اجرایی جشنواره تئاتر معلولان بهزیستی استان تهران با حضور روی صحنه و گفتن نکاتی به مجری مراسم، باعث ناهماهنگی در این قدردانی شد. در این بخش به جای اینکه افراد یک به یک روی صحنه حضور پیدا کرده و لوح قدردانی را دریافت کنند، همه افراد روی صحنه ایستادند و سپس دبیر اجرایی در میان لوح‌هایی که به دست گرفته بود لوح هر کدام از افراد مدنظر را پیدا می‌کرد.
این روند باعث شد تا لوح اصغر کرمی معاون توانبخشی بهزیستی استان تهران به او داده نشود و محمدحسین همتی دبیر جشنواره شعری را به جای لوح برای او قرائت کند.
اما نبود برنامه‌ریزی و ناهماهنگی عوامل اجرایی مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر معلولان بهزیستی استان تهران همچنان تا پایان مراسم ادامه داشت.

 

تناولی در کریستی شرکت نکرده بود‌!
ایسنا- پرویز تناولی می‌گوید چندین سال است در حراجی‌ها شرکت نمی‌کند چون دوست دارد آثارش را جمع‌آوری کند و آثاری که از او در حراجی‌ها فروخته می‌شود نزد مجموعه‌داران است‌. این مجسمه‌ساز پیشکسوت که به تازگی فروش آثارش در حراجی کریستی در دوبی رکورد زده، در گفت‌وگو با ایسنا درباره این آثار توضیح داد: آثار به فروش‌رفته در این حراجی‌ها در دست من نبودند‌ اینها آثاری بودند که 50 سال پیش مجموعه‌دارهای آمریکایی آنها را خریده بودند،‌ اکنون نیز آنها را به این حراجی برده و فروخته‌اند‌. وی افزود: من خوشحال شدم از اینکه اثری که 52 سال پیش آن را فروخته بودم و اثر دیگری که 40 سال پیش از من خریده شده بود با قیمت خوبی به فروش رفتند و رکورد زدند‌ خوشحال شدم که این آثار بعد از یک زمان طولانی مورد توجه قرار گرفتند ولی به هر حال من مالکیت آنها را نداشتم و دوست داشتم خودم می‌توانستم این آثار را بخرم ولی شرایط مالی‌ام اجازه نداد‌.

 

فروش ساکن طبقه وسط
 از ۲۰۰ میلیون تومان گذشت
ایلنا- فروش فیلم ساکن طبقه وسط به کارگردانی شهاب حسینی از مرز ۲۰۰ میلیون تومان گذشته است‌.
حبیب اسماعیلی پخش‌کننده فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط با اعلام این مطلب افزود: میزان فروش این فیلم در تهران تاکنون از ۱۶۰میلیون تومان فرا‌تر رفته است و فروش فیلم در شهرستان‌ها نیز از مرز ۴۰ میلیون تومان گذشته است‌.
وی ادامه داد: تعداد سینماهای نمایش دهنده فیلم در تهران نیزاز ۱۷ سینما به ۲۲ سینما افزایش پیدا کرده است‌.
اسماعیلی افزود: استقبال از این فیلم بسیار خوب بوده است و شب پنجشنبه یک آبان‌ماه در سینماهای کوروش، زندگی، ایران سانس فوق‌العاده برای فیلم در نظر گرفته شده است‌.
فیلم سینمایی ساکن طبقه وسط به کارگردانی شهاب حسینی و براساس فیلمنامه‌ای از محمد‌هادی کریمی ساخته شده است و شهاب حسینی در این فیلم ۳۸ نقش مختلف را بازی کرده است‌.

کریستین بیل در نقش استیو جابز
مهر- آرون سورکین، فیلمنامه‌نویس طی مصاحبه‌ای تایید کرد که کریستین بیل در فیلم بیوگرافیکی جدید کمپانی سونی درباره موسس فقید کمپانی اپل نقش استیو جابز را بازی خواهد کرد‌. سورکین گفت: ما نیازمند بهترین بازیگر در یک رده سنی خاص بودیم و این کریستین بیل است‌. او نیازی به امتحان دادن هم نداشت‌.
وقتی که دیوید فینچر در حال مذاکره برای کارگردانی این فیلم بود بیل قرار بود نقش جابز را بازی کند‌. برای مدتی لئوناردو دی‌کاپریو هم برای نقش‌آفرینی در این فیلم مذاکره کرد اما در نهایت کنار کشید و بیل در کنار ستاره‌های دیگری از جمله مت دیمون، بن افلک و بردلی کوپر در رده اول قرار گرفت‌.
این فیلم اقتباسی از کتاب بیوگرافی سال 2011 والتر آیزاکسون با عنوان «استیو جابز» است و کار فیلمبرداری خود را طی دو ماه آینده آغاز خواهد کرد‌. بعد از کناره‌گیری فینچر، قرار شده است دنی بویل مسوولیت کارگردانی این پروژه را بر عهده گیرد‌. کمپانی سونی امکان ساخت یک فیلم سینمایی از روی این کتاب پرفروش را نخستین‌بار در سال 2011 و با فاصله کمی از مرگ جابز در نظر گرفته بود‌.
سورکین در مصاحبه خود به این نکته هم اشاره کرد که فیلمنامه جدیدش شامل بسیاری از دیالوگ‌های سریع خواهد بود اما او فکر می‌کند بیل در این فیلم به چالش کشیده خواهد شد و درباره‌اش گفت: وی در این فیلم باید به اندازه تمام دیالوگ‌هایی که همه در سه فیلم روی هم رفته می‌گویند صحبت کند‌. یک صحنه یا فریمی وجود ندارد که او در آن حضور نداشته باشد‌ بنابراین این نقشی بسیار سخت است و می‌دانم که او کاملا از پسش برمی‌آید‌.
اسکات رودین در کنار گویمون کاسادی و مارک گوردون از کمپانی فیلم 360 مسوولیت تهیه‌کنندگی این فیلم را بر عهده خواهند داشت‌.
در فیلم قبلی که از زندگی استیو جابز و از دوران جوانی او ساخته شده بود، اشتون کوچر نقش او را ایفا کرده بود.

آلبوم موسیقی «پژواک سکوت»
ساخته پوریا رحیمیان رونمایی شد
ایلنا- آلبوم موسیقی پژواک سکوت نخستین اثر پوریا رحیمیان پنجشنبه اول آبان با حضور هنرمندان موسیقی و سینما در مرکز موسیقی بتهوون رونمایی شد‌.
در مراسم رونمایی از آلبوم پژواک سکوت هنرمندانی همچون تهمینه میلانی، کتایون ریاحی، فردین خلعتبری، محمدرضا فروتن، مسعود فروتن، نگار اسکندرفر، مریم میلانی، رضا درستکار و بابک برزوییه حضور داشتند‌. در این مراسم که به همت مرکز موسیقی بتهوون و بنیاد نیکوکاری کمک برگزار شد پوریا رحیمیان آهنگساز آلبوم «پژواک سکوت» از حضار تشکر کرد و آلبوم موسیقی خود را به آنها هدیه داد‌ و برای خریداران آلبوم آن را امضا می‌کرد‌.
پوریا رحیمیان فرزند کتایون ریاحی متولد ۱۳۶۲ است‌. وی از ۱۱ سالگی آموزش موسیقی و نوازندگی گیتار را شروع کرد و به پیشنهاد استاد چکنواریان و کمک‌های مادرش برای تحصیل عازم کشور ارمنستان شد و دوره‌های آهنگسازی و رهبری ارکستر را در کنسرواتوار کمیتاس در ایروان ارمنستان و دانشگاه برونل در لندن گذرانده و همچنین دوره آهنگسازی فیلم را در دانشگاه کینگستون لندن سپری کرده است‌.
وی همچنین به مدت چهار سال در کالج آکسبریج و مدرسه ویژه چانتری در لندن موسیقی تدریس می‌کرد و هم اکنون در دانشگاه تهران در پردیس بین‌المللی کیش به آموزش موسیقی و آهنگسازی مشغول است‌. رحیمیان در جشنواره موسیقی فجر در سال ۹۱ با قطعه پژواک سکوت موفق به دریافت لوح افتخار و تقدیر شد‌.
آلبوم «پژواک سکوت» از ۸ قطعه به نام‌های ندای درون (۲ قطعه)، در جستجوی نور، پاسخی در ژرفا (۳ قطعه)، فرزندان مهر و پژواک سکوت تشکیل شده است‌.


8

$
0
0

اختتامیه جشنواره دامون‌فر؛  نقاشی‌های معاصر جوایز را درو کردند

گرامیداشت با شکوه «دکتر علیرضا سمیع‌آذر»، معرفی پنج نقاش برتر زیر 25 سال ایران 93 و تقدیر بدون اطلاع «پرویز کلانتری» از «سیف‌الله پویاراد» مهم‌ترین بخش‌های اختتامیه پنجمین دوسالانه نقاشی دامون‌فر بود‌.
عصر جمعه دوم آبان‌ماه، آیین اختتامیه دوسالانه نقاشی دامون‌فر توانسته بود طیفی وسیع از چهره‌های شاخص جامعه تجسمی و به خصوص جوانان هنرمند را در سینما گالری پردیس ملت گردهم آورد؛ در آغاز این مراسم «سیف‌الله پویاراد» مدیر دوسالانه نقاشی دامون‌فر در سخنانی گفت‌: به شوق ١٠ ساله شدن دوسالانه نقاشی دامون‌فر، در پوست خود نمی‌گنجم‌ این سال‌ها مثل برق و باد گذشت به لطف خدای مهربان و راهنمایی‌های نخبگان جامعه هنری‌، دامون‌فر توانست زمینه ابراز وجود قریب به هشت هزار نقاش نوجوان و جوان از سراسر ایران را فراهم کند و در این میان استعدادهای درخشانی معرفی شدند که امروزه مایه مباهات همه ما هستند راستش از شما چه پنهان مسیر سختی بود‌، خاصه اینکه در دهه گذشته بر بخش‌خصوصی سختی بسیار گذشت اما امروزه به لطف همراهی باشکوه یک یک شما عزیزان کام مان از عسل شیرین تر است‌، خوشحالم در حد توان و بضاعت مان قدمی برای جوانان سرزمین مادری‌ام‌، ایران عزیز برداشتیم‌.
وی اذعان داشت‌: بارها گفته‌ام بخش‌خصوصی برای حضور پررنگ در عرصه هنر نیازی به فرش قرمز ندارد‌، نگاه مهربان متولیان امور کافی است‌، خرسندم که امروز دولت پشتیبان بزرگ چنین مهمی است‌ البته با هدف ترغیب جدی بخش‌های بزرگ مالی نظیر آنچه در ورزش رخ داده و صنایعی پولساز و به خصوص بانک‌ها جذب اسپانسری ورزش شدند و از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند و چنین مهمی برای رونق هنر الزامی است‌.
وی در پایان ضمن تقدیر از آیدین آغداشلو و یک یک داوران این دوره ابراز خشنودی کرد که امشب از مقام علمی و تلاش‌های پرشور مردی تجلیل کنند که جامعه تجسمی ما مدیون اوست‌: «استاد علیرضا سمیع‌آذر».
آغداشلو از ضرورت انتشار کتاب نقاشان جوان ایران گفت
سپس آیدین آغداشلو، رییس شورای داوران این دوره این دوسالانه با یادآوری این نکته که بعد از 10 سال فرصتی فراهم شده تا مجددا بتواند در این رویداد ملی سهمی ایفا کند‌، گفت‌: از نزدیک شاهدم که گروه دامون‌فر در پی مطرح کردن هنر معاصر ایران و نیز اهمیت بخشی به هنر جوان است‌. همین حسن نیت این رویداد است که موجب شده من با ارادت قلبی‌ام در کنار این دوسالانه باشم‌.
این استاد پیشکسوت نقاشی و تاریخ هنر با نام بردن از چند نقاشی این دوره تاکید کرد نشاط‌، خودباوری‌، شیفتگی به هنر در جوانان نقاش ایرانی موج می‌زند‌؛ جوانان ما در چهار راه سرگردانی معطل نیستند و توانسته‌اند با مردم خود و جهان خود پیوند برقرار کنند که این خبری بسیار خوش است‌.
آغداشلو از عدم وجود کتاب هنر معاصر ایران، مختص هنر نقاشان جوان انتقاد کرد و گفت‌: عدم وجود آثار مکتوب درباره کنش‌های نقاشانه هنرمندان جوان ایران یک جفای بزرگ است زیرا این جوانان توانسته‌اند در دوره‌ای خطیر و حساس هم جهان شخصی خود را کشف کنند و هم به داوری جهان معاصر همت گمارند‌، باید جستجوگری جوانان ما در چنین کتاب‌هایی مورد بررسی و تقدیر قرار گیرد‌.
آغداشلو سپس از برپایی مراسم گرامیداشت دکتر علیرضا سمیع‌آذر توسط نقاشان جوان زیر 25 سال ایران تقدیر کرد و گفت‌: این جشنواره‌ها‌ و تجلیل‌ها مهم‌ترین محمل برای ارتقای فرهنگ‌، تسری معنا و آرمان‌جویی است‌ و تنها در سایه همین جمع شدن‌هاست که آن معنای اصیل را می‌توان انتظار داشت‌.
پرویز کلانتری‌: سمیع‌آذر یک چهره جهانی است
در ادامه آیین اختتامیه دوسالانه نقاشی دامون‌فر‌، بخش مراسم تقدیر از دکتر علیرضا سمیع‌آذر هنرشناس‌، مدرس و مولف هنری و رییس اسبق موزه هنرهای معاصر تهران آغاز شد‌ ابتدا ویدیو کلیپی هشت دقیقه‌ای ساخته «علیرضا عامری » از سمیع‌آذر اکران شد‌ در این کلیپ ضمن مرور گذرایی بر زندگی سمیع‌آذر‌، آرا و دیدگاه‌های وی درباره ضرورت‌های هنر جوان و اصالت ایده محوری در هنر معاصر روز دنیا منعکس شد‌. سپس پرویز کلانتری، استاد پیشکسوت نقاشی ایران درباره جایگاه علمی و دستاوردهای اجرایی دکتر علیرضا سمیع‌آذر سخنرانی کرد‌. وی گفت‌: سمیع‌آذر به حق پنجره هنر ایران را به سوی دنیا گشود و با برنامه‌ریزی علمی و خلق رویدادهای حرفه‌ای‌، کنجکاوی دنیا را نسبت به هنر ایران برانگیخت‌؛ من بسیار متاسفم که ما در روزگارانی زیست می‌کنیم که قدر چهره‌های بزرگی مثل سمیع‌آذر را در مملکتمان نمی‌دانیم‌.
 سمیع‌آذر در مراسم تقدیرش خواستار کمال همکاری هنرمندان با موزه هنرهای معاصر شد
در ادامه این بخش از علیرضا سمیع‌آذر تقاضا شد تا روی سن بیاید، دقایقی چند حاضران در این مراسم به احترام دو دهه تلاش‌های مدیریت هنری و تالیفات وی ایستاده او را مورد تشویق قرار دادند‌. سمیع‌آذر لوح سپاس و گرامیداشتش را از پرویز کلانتری و سیف‌الله پویاراد دریافت کرد و. سپس در سخنان کوتاهی گفت‌: دوسالانه نقاشی دامون‌فر بدون تردید در دهه اخیر مهم‌ترین و مستقل‌ترین رویداد تجسمی کشور بوده است که توانسته نقشی مهم در معرفی نسل نوین نقاشی ایران ایفا کند.
متاسفانه در مملکت ما این‌گونه رویدادها هم بسیار معدودند و هم فاقد استمرارند‌، من خوشحالم که در دهمین سال فعالیت این رویداد ملی حرفه‌ای گردهم آمده‌ایم‌؛ این رویداد را یک ادای دین یک فرد فرهنگ دوست به نام جناب پویا را به فرهنگ سرزمین مادری‌اش دیده‌ام و از آن تقدیر می‌کنم‌؛ در این سال‌ها اهمیت حضور بخش‌خصوصی در جامعه هنری مشهودتر از همیشه است‌، تجربه به همه آموخته که دولت‌ها خواسته یا ناخواسته از هنری مشروط به مقتضیات خود حمایت می‌کنند و شاید ناگاه به مهار و کنترل هنر می‌پردازند‌؛ اما موج فزاینده بخش‌خصوصی در حمایت از هنر نشان داده است که هنرمندانمان نیز تمایل به همکاری در فضای باز فرهنگی دارند که استقبال از دوسالانه دامون‌فر موید همین نکته است‌.
تقدیر از برگزیدگان موفق دوره‌های قبل
به مناسبت پنجمین دوره دوسالانه نقاشی دامون‌فر از پنج نقاش جوان که در دوره‌های گذشته حائز رتبه‌های برتر شدند و در این سال‌ها به موفقیت‌های بزرگ داخلی و بین‌المللی نائل آمدند تقدیر شد. این افراد عبارتند از‌: وحید چمانی‌، مرتضی پورحسینی‌، نفیسه عمران، عادل یونسی و لیلی رشیدی‌.
بیانیه داوران، 15 تقدیر شده و پنج برنده
در ادامه بیانیه هیات داوران متشکل از آیدین آغداشلو‌، معصومه مظفری و پویا آریانپور قرائت شد و پنج نقاش برتر و 15 نقاش تقدیر شده معرفی شدند‌. براساس آرای داوران میلاد محمودی بهترین نقاش زیر 25 سال پنجمین دوره دوسالانه نقاشی دامون‌فر انتخاب شد که جایزه نخست همیشگی این رویداد یعنی سفر به آلمان و حضور در آکادمی هنر فابرکاستل را از آن خود کرد‌. مالک محمدزاده برنده جایزه دوم شد و سه نفر به‌طور مشترک جایزه رتبه سوم را از آن خود کردند که عبارتند از‌: الهه رضا‌زاده، سینا رضایی و سحر جمالی‌.
جایزه بخش ویژه این رویداد در هنر تصویرسازی به نیکا بزرگمهر رسید و حسن جعفری‌نیا جایزه ویژه نقاش منتخب آرای مردمی را کسب کرد‌. همچنین هیات داوران از 15 نقاش با نام‌های طاهر روزمه سالی‌، پریسا حسین‌ هاشمی‌، سامان حسین‌نژاد، نرگس بنی‌آقا‌، سیدمحمداسماعیل ‌عمادی‌، فرشته پورکاظم، الهه فرزانگان، حسن جعفری‌نیا‌، یکتا جبلی، شیما فراهانی‌، سپهر نوده‌فراهانی‌، احسان حسینی‌راد‌، داود خلیلی‌، سام نیک‌مرام و بهاره هجرانکش راد‌
تقدیر کردند.

 

پریسا مقتدی در گفت‌وگو با مهر‌:
پیشنهاد جدید برای بازسازی تئاترشهر بررسی می‌شود
رییس مجموعه تئاترشهر اعلام کرد که 4 آبان‌ماه جلسه دیگری درباره بازسازی ساختمان تئاترشهر برگزار می‌شود که در آن پیشنهادی مبنی بر اینکه از لحاظ فیزیکی مکان سالن‌ها تغییر و جابه‌جا شود ولی بتوان تعداد سالن‌ها را حفظ کرد، مورد بررسی قرار می‌گیرد‌‌.
پریسا مقتدی درباره وضعیت بازسازی مجموعه تئاترشهر که این روزها دغدغه زیادی را برای خانواده تئاتر ایجاد کرده و مساله کم شدن یا نشدن تعداد سالن‌های مجموعه در روند بازسازی به مهر گفت‌: در جلسه‌ای که با حضور مدیرعامل خانه تئاتر و نماینده ایشان و همچنین اعضای شورای هنری مجموعه و متخصصان امر پیش از برگزاری نشست رسانه‌ای بازسازی تئاترشهر برگزار شد، دوستان حاضر در جلسه متفق‌القول بودند که همه سالن‌های تئاترشهر را حفظ کنیم‌.
وی متذکر شد‌: اما ضریب ایمنی و امنیت جانی، بحثی جدی است و وقتی افراد به شکل جدی درگیر کار فنی نباشند، نظر دادن درباره رعایت ایمنی و امنیت مخاطبان کار راحتی نیست‌. رییس مجموعه تئاترشهر در ادامه سخنان خود تاکید کرد‌: ایده‌آل و اشتیاق من و هنرمندان تئاتر به عنوان اعضای خانواده تئاتر این است که ظرفیت‌های مجموعه به لحاظ تعداد سالن در این بازسازی کم نشود اما متخصصان امر از جمله دفتر طرح‌های عمرانی، سازمان آتش‌نشانی، نظام مهندسی، سازمان میراث فرهنگی و مراجع ذی‌صلاح دیگر نیز باید نظرات کارشناسانه خود را ارایه دهند‌.
مقتدی افزود‌: اینکه ما دل‌مان نمی‌خواهد از تعداد سالن‌های مجموعه تئاترشهر کم شود، امری درست و بجاست اما نمی‌تواند به عنوان نظری تخصصی باشد‌. شرط اجرای هر طرحی برای بازسازی، ارایه نظرات تخصصی و کارشناسانه است‌. این مدیر تئاتری با بیان اینکه تلاش بر این است که از تعداد سالن‌های تئاترشهر با ارایه نظرات کارشناسان متخصص کم نشود، یادآور شد‌: اعضای خانه تئاتر و هنرمندان صاحبنظر در جلسات کارشناسانه بازسازی حضور پیدا کنند و نظرات کارشناسان امر را بشنوند تا بتوانیم در یک جمع‌بندی درست و مناسب، تصمیم لازم را بگیریم‌.
رییس مجموعه تئاترشهر با اشاره به برگزاری دومین جلسه طرح بازسازی تئاترشهر با حضور شورای هنری مجموعه، اعضای خانه تئاتر و مدیران و متخصصان امر در بازسازی روز یکشنبه 4 آبان‌ماه گفت‌: در این جلسه آقای عبدالخالق مصدق، نماینده تام‌الاختیار خانواده تئاتر در بازسازی تئاترشهر و همچنین مهندس مسعود معمار، سرپرست دفتر طرح‌های عمرانی با پیشنهاد جدیدی که برای حفظ تعداد سالن‌هاست، حضور پیدا می‌کنند که شاید در این پیشنهاد به لحاظ فیزیکی مکان سالن‌ها تغییر و جابه‌جا شود ولی بتوان تعداد سالن‌ها را حفظ کرد‌. وی درباره زمان مشخص شدن طرح نهایی بازسازی مجموعه تئاترشهر توضیح داد‌: سازمان آتش‌نشانی زمان دو هفته‌ای برای ارایه نظرات کارشناسانه خود در نظر گرفته که ما در تلاش هستیم این مدت زمان را کاهش دهیم‌. امیدواریم با ارایه نظرات کارشناسانه روز یکشنبه 4 آبان‌ماه (امروز) و همچنین دریافت نظر کارشناسانه سازمان آتش‌نشانی، هفته جاری نتیجه قطعی درباره طرح بازسازی تئاتر را داشته باشیم‌.
رییس یکی از مهم‌ترین مجموعه‌های تئاتری ایران در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد‌: امیدوارم با وجود تلاشی که می‌کنیم، مجبور نشویم که به نفع زمان از کیفیت بازسازی بگذریم‌.

 

فاطمه معتمدآریا با «نبات» به اسکار می‌رود
مهر- فاطمه معتمدآریا ، بازیگر سینمای ایران که امسال در فیلم سینمایی «نبات» به کارگردانی الشین موساگلو، محصول کشور آذربایجان نقش‌آفرینی کرده است با این فیلم در اسکار 2015 حضور دارد‌.
به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه معتمدآریا که امسال در فیلم «نبات» به کارگردانی الشین موساگلو و به تهیه‌کنندگی مشفق حاتمف محصول کشور آذربایجان نقش آفرینی کرده است، با این فیلم در اسکار 2015 حضور دارد‌. این فیلم که پیشتر در جشنواره ونیز هم به نمایش درآمده، روایتگر داستان «نبات» (فاطمه معتمدآریا) است که در بحبوحه جنگ در یک روستای دوردست و کوچک زندگی می‌کند و فقط از طریق فروختن شیر به دست آمده از تنها گاوش امرار معاش می‌کند‌. با گسترش جنگ، روستای محل زندگی نبات کاملا متروک می‌شود و او ناچار است به تنهایی در این روستای متروک زندگی کند‌. با پیوستن «نبات» به فهرست فیلم‌های خارجی اسکار 2015 به عنوان نماینده آذربایجان این چهارمین فیلمی است که سینماگران ایرانی کارگردان یا بازیگر آن هستند‌. پیش از این «امروز» ساخته رضا میرکریمی به عنوان نماینده ایران،
 «چند مترمکعب عشق» ساخته جمشید محمودی به عنوان نماینده افغانستان و «مردان» ساخته بتین قبادی، نماینده عراق به بخش رقابتی فیلم‌های خارجی اسکار 2015 راه یافته بودند‌. پخش فیلم «نبات» برعهده کمپانی «دریم لب» به سرپرستی نسرین میرشب است‌.

پرویز تناولی برای خود خانه- موزه می‌سازد
پرویز تناولی گفت‌: می‌خواهم خانه- موزه‌ای برای خودم ایجاد کنم و آثارم را در آنجا به‌ نمایش بگذارم‌. این هنرمند پیشکسوت حوزه مجسمه‌سازی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد‌:‌ آثار من که نزد سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران است، به این سازمان تعلق ندارد و باید به من بازگردانده شوند‌. او درباره موضوع پالایش آثار موجود در موزه امام‌علی(ع) گفت‌: نمی‌دانم چه آثاری را می‌خواهند پالایش کنند؛ ولی نباید آثار من را بفروشند، باید آنها را به من برگردانند‌. فروش آثارم توسط سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران، خلاف قانون، شرع و عرف است‌. این سازمان باید همان‌گونه که به من وعده داده است، خانه- موزه پرویز تناولی را ایجاد و آثارم را به آنجا منتقل کند، ولی این کار را نمی‌کند‌.
این هنرمند مجسمه‌ساز همچنین بیان کرد‌:‌ تصمیم گرفته‌ام که خودم خانه- موزه تناولی را ایجاد کنم و با بازپس‌گیری آثارم از سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران و همچنین اضافه کردن آثار دیگری که ساخته‌ام، آنها را در موزه به‌نمایش بگذارم‌. تناولی درباره وضعیت پرونده مجسمه‌هایش که درباره آنها با موزه هنرهای دینی امام‌علی‌(ع) به اختلاف خورده است، توضیح داد‌: این پرونده هنوز در جریان است و سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران حق ندارد قبل از مختومه شدن این پرونده برای آثار تصمیم‌گیری کند و کارهای من را حیف و میل کند‌. چند هفته دیگر دادگاه بعدی ما تشکیل می‌شود و امیدوارم که در این دادگاه سرنوشت مجسمه‌هایم مشخص شود‌.

نخستین فیلم بلند راما قویدل
فیلمبرداری «چاقی» آغاز شد
ایلنا- روز پنجشنبه اول آبان گروه سازنده فیلم‌سینمایی چاقی، اولین فیلم بلند راما قویدل در مقام کارگردان، در لوکیشنی واقع در خیابان یاراحمدی در بلوار شهرزاد گردهم آمدند تا اولین پلان این فیلم را جلوی دوربین ببرند‌.  به گزارش ایلنا، در آغاز فیلمبرداری که با مراسم کوچکی همراه بود، علیرضا جلالی یکی از تهیه‌کنندگان فیلم طی سخنانی از اینکه تهیه اولین فیلم بلند راما قویدل را بر عهده دارد احساس خوشحالی کرده و برای گروه آرزوی موفقیت کرد‌.
سپس راما قویدل با فرمان صدا، دوربین، حرکت، اولین برداشت از اولین پلان سکانس ۲۹ فیلم چافی را جلوی دوربین برد، در این روز صحنه‌های مربوط به حضور علی مصفا در یک باشگاه ورزشی فیلمبرداری شد‌.
لیست عوامل سازنده فیلم سینمایی چاقی به شرح زیر است‌:
فیلمنامه، تدوین و کارگردانی‌: راما قویدل
تهیه‌کنندگان‌: علیرضا جلالی، حمید آخوندی
مجری طرح و مدیر تولید‌: شهرام دانشپور
مدیر فیلمبرداری‌: مرتضی پورصمدی
صدابردار‌: نظام‌الدین کیایی
طراح صحنه و لباس‌: سیامک احصائی
طراح چهره‌پردازی‌: سهند ترابی
موسیقی‌: امیر توسلی

8

$
0
0

نگرانی مشترک نامزدهای انتخابات اتحادیه ناشران: شکل‌گیری یک اتحادیه قدرتمند

امروز دوشنبه پنجم آبان‌ماه، انتخابات هیات‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار می‌شود. پس از اعلام اسامی نامزدهای انتخابات هیات‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، برخی اظهارنظرهای منبعث از موج‌های مختلف شکل گرفت. از جمله این اظهارنظرها و اعلام موضع‌ها، مساله حضور پررنگ ناشران آموزشی در میان کاندیداها یا حضور ناشرانی که پیش‌تر در انتخابات کاندیدا نشده بودند، است.
یکی از مسایلی که به گفته تعدادی از ناشران، اهمیت زیادی برای بحث و چالش نداشت ولی عده‌ای دیگر معتقد بودند، باید در هیات‌مدیره اتحادیه ناشران مورد بررسی قرار گیرد، ممیزی بود. به این ترتیب و به دلیل وجود چنین فضایی، به سراغ ناشران کاندیدا شده برای این انتخابات رفتیم و با هر کاندیدا درباره برنامه‌ها و اولویت‌های موردنظرش به گفت‌وگو نشستیم. متن این گفت‌وگوها به صورت مشروح در مهر موجود است.
احمد آخوندی: ارایه برنامه گروهی
اولین گفت‌وگو از سری گپ و گفت‌های مهر با ناشران کاندیدا شده در این انتخابات، با مرتضی احمد آخوندی مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه بود. این ناشر در این گفت‌وگوی کوتاه اشاره کرده که برنامه‌ای به طور فردی ندارد و برنامه‌هایش را در قالب یک گروه و ائتلاف در نظر گرفته است.
مدیر انتشارات دارالکتب الاسلامیه درباره موضوع مطرح شده درباره حضور پررنگ ناشران دانشگاهی در این انتخابات گفت: همه ناشران می‌توانند برای انتخابات اتحادیه کاندیدا شوند. انتخاب شدنشان هم بستگی به این دارد که ناشران به چه کسی رای دهند. نمی‌توان با این نام‌ها و گروه‌های کاری، تفکیک ایجاد کرد و با جدا کردن ناشران از یکدیگر، آنها را از هم جدا کرد. مساله این است که تصمیماتی که هیات‌مدیره اتحادیه می‌گیرد، به نفع همه ناشران باشد.
احمد آخوندی از برنامه گروهی صحبت کرد اما در ادامه و طی روزهای اخیر غیر از یک ائتلاف که احمد آخوندی جزو آن نبود، ائتلاف دیگری در میان کاندیداهای این انتخابات تشکیل نشد.
آموزگار: کاهش دادن شکاف‌های فضای نشر
محمود آموزگار، دبیر فعلی هیات‌مدیره اتحادیه و مدیر انتشارات کتاب آمه هم گفت: من با توجه به ضرورت پیگیری امور روی زمین مانده، در انتخابات دوره پیش رو ثبت‌نام کرده‌ام.آموزگار که برنامه‌هایش را در چند محور اعلام کرد، مشکلات نشر را مشکلات ملی توصیف نمود و به‌طور خلاصه گفت: تناقض تعداد چند برابری ناشران بر کتابفروشان، تمرکز سه برابری فعالیت‌های نشر در پایتخت نسبت به سایر مناطق کشور و تولید 70 هزار عنوان کتاب در سال با متوسط شمارگان یک‌هزار نسخه از درد‌های مزمن صنعت نشر حکایت می‌کند اما مسکن‌درمانی و نداشتن برنامه، همواره بر این فاصله‌ها افزوده است. بنابراین باید از شکاف‌ها کاست.
تشکیل ائتلاف «همگامان نشر»
اهم صحبت‌های یحیی دهقانی، مدیر موسسه انتشارات مبتکران که از اعضای فعلی هیات‌مدیره است، تشکیل یک ائتلاف در این انتخابات بود. دهقانی گفت: اعلام برنامه جداگانه نامزدها، موجب تک‌روی و چالش‌های حاشیه‌ای می‌شود. به همین دلیل به همراه چهار نفر از نامزدهای این انتخابات، در قالب گروه «همگامان نشر» با شعار «مشارکت‌جویی، اندیشه‌ورزی و خرد جمعی» در این انتخابات شرکت می‌کنم.
اعضای این ائتلاف نیز عبارت بودند از: محمدحسن محمدی مدیر نشر مهاجر، فتح‌الله فروغی دهکردی مدیر انتشارات شورا، فرهاد تیمورزاده مدیر انتشارات تیمورزاده، مسعود پایدار داریان مدیر نشر کتاب دانشگاهی و یحیی دهقانی. شعاری هم که این گروه، قصد دارد با آن در انتخابات شرکت کند، عبارت است از: «مشارکت‌جویی، اندیشه‌ورزی و خرد جمعی».
پایدار داریان: تعامل و واسپاری فرهنگ به اهلش
یکی از محورهای اصلی سخنان مسعود پایدار داریان موسس و مدیر نشر کتاب دانشگاهی و یکی دیگر از کاندیداها، تعامل ناشران و همچنین کاهش معضلات تولید، فروش و توزیع کتاب در راستای واسپاری فرهنگ به اهل آن بود.
این عضو ائتلاف «همگامان نشر»، ضمن اشاره به مسوولیت‌پذیری و همدلی بین اعضای اتحادیه ناشران، گفت: اگر بخواهم تعدادی از اهدافم را برشمارم، باید از استقرار اتحادیه در جایگاه واقعی خود و بهبود وضعیت و معیشت صنف صحبت کنم.پایدار داریان ضمن صحبت‌هایش به این نکته هم اشاره کرد که البته نمی‌توان چندان ایده‌آلی فکر کرد. «خیلی هم نمی‌توان ایده‌آلی فکر کرد و این‌گونه اندیشید که در طول چهار سال حضور در هیات‌مدیره می‌توان به همه اهداف رسید اما حتما می‌توان به آن سمت و جهت قدم برداشت.»
تیمورزاده: تلاش برای آرام کردن فضای کسب و کار ناشران
از محورهای اصلی سخنان فرهاد تیمورزاده دیگر کاندیدای انتخابات مورد نظر نیز، تاکید بر فراهم کردن فضایی آرام برای کسب و کار ناشران بود. مدیر انتشارات تیمورزاده، ضمن اشاره به مساله معافیت مالیاتی ناشران و مشکل مالیات دادن اعضای این صنف شغلی گفت: یکی از رئوس برنامه‌هایم، تلاش در جهت توانمندی ناشران در فضای کسب و کار و کاهش عوامل تهدید و تحدید آرامش این فضاست که مخاطرات مختلفی در بین ناشران ایجاد کرده است.
تیمورزاده همچنین در گفت‌وگو درباره برنامه‌هایش گفت: شعبات مختلف تامین اجتماعی که آرامش فضای کسب و کار ناشران را با آیین‌نامه‌هایشان به هم می‌زنند‌ نیز از دیگر دغدغه‌های من هستند.
انصراف یکی از نامزدهای هیات‌رییسه
در این میان، زمانی که مشغول گردآوری سخنان و گفت‌وگو با نامزدهای این انتخابات بودیم، یکی از نامزدها از حضور در انتخابات انصراف داد. به این ترتیب، طبق خبری که خبرنگار مهر کسب کرد، مهدی عمرانلو، مدیر انتشارات آوند دانش و یکی از نامزدهای انتخابات هیات رییسه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران از کاندیداتوری در این انتخابات انصراف داد.با انصراف عمرانلو، تعداد نامزدهای حضور در هیات‌رییسه اتحادیه از 16 به 15 نفر کاهش پیدا کرد.
فخری‌زاده: تلاش برای عضویت نماینده اتحادیه در کمیته‌های مختلف وزارت ارشاد
نامزد دیگر، محمدمهدی فخری‌زاده، مدیر انتشارات روزنه‌کار بود که با اشاره به اینکه برنامه‌های دولت اعتدال و امید، کم‌کم دارد جا می‌افتد، تلاش برای راهیابی نماینده صنف به کمیته‌های مختلف در وزارت ارشاد از جمله کمیته انتخاب و خرید کتاب، هیات نظارت بر چاپ کتاب و نیز هیات‌های بدوی و تجدید نظر رسیدگی به تخلفات ناشران را از برنامه‌های خود در صورت راهیابی به هیات‌مدیره عنوان کرد.
جوادی: تعیین ضوابط برای قیمت کتاب
مهم‌ترین محور از سخنان مرتضی جوادی، مدیر نشر بهیاد و یکی از کاندیداهای انتخابات هیات‌مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم تعیین ضوابطی مشخص برای قیمت‌گذاری کتاب بود. سعی دارم اگر به هیات‌مدیره اتحادیه راه پیدا کردم، ضوابطی برای قیمت‌گذاری کتاب پیشنهاد بدهم. برای این کار باید بین ناشر و اتحادیه جلساتی برگزار شود.
جوادی از جمله به برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی برای تبلیغ کتاب و همچنین تشکیل رشته دانشگاهی برای ناشران اشاره کرد.
توکل صدیقی: جدی بودن خطر بسته شدن کتابفروشی‌ها و مساله ممیزی
محمدرضا توکل صدیقی، مدیر انتشارات صابرین که برای این انتخابات کاندیدا شده، مشکلات مالی و مسایل ناشران و کتابفروشی‌ها و همچنین ممیزی را در صدر سخنانش آورده و گفت: بعضی می‌گویند ممیزی دغدغه ناشران عمومی است و به ناشران دانشگاهی ارتباطی ندارد. اما این حرف اشتباهی است چون دغدغه‌ها و مسایل مربوط به حوزه نشر به همه ناشران ارتباط دارد و در مسایل صنفی، این‌گونه تقسیم‌بندی‌ها کار صحیحی نیست. ما هم نباید منفعت خودمان را به منفعت جمع ترجیح دهیم. در صورت ضایع شدن حق یک نفر هم باید اقدامات لازم را انجام داد. اتحادیه هم وظیفه دارد طبق قانون از حقوق صنفی اعضا در چارچوب قانون حمایت کند و مشکلاتشان را مرتفع کند.
این کاندیدا در سخنانش گفت: در مجموع سعی کنیم به مسایلی فکر کنیم که باعث حمایت بیشتری از این صنف شود. وی به حقوق نشر و حق قانونی ناشران نیز اشاره کرد.
صفائیان: پیگیری حقوق مشروع و قانونی اعضا و رفع معضل توزیع
ناشر دیگری که بر پیگیری حقوق ناشران تاکید کرد: افسر صفاییان، مدیر انتشارات فائق بود. او به مشکلی که گاهی اوقات به طور تلویحی توسط ناشران بیان می‌شود، به طور صریح اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود اینکه ما ناشران، یک صنف فرهنگی هستیم اما اتحادیه‌مان، یک اتحادیه قدرتمند نیست.
مدیر انتشارات فائق به مشکل توزیع کتاب هم اشاره کرد و گفت سعی دارد در برنامه‌هایش به طور جدی به این مساله بپردازد.
ثابت: ترجیح منافع ملی بر صنفی و منافع صنفی بر فردی
یکی دیگر از کاندیداها که مانند دیگران بر مساله اتحاد و دوری از فردگرایی تاکید کرد، علی ثابت، مدیرمسوول انتشارات لوح‌نگار بود که ضمن اعلام برنامه‌های زیاد خود و علاوه بر تاکید بر مسایلی مانند تبلیغ کتاب، گفت: در این اتحادیه، باید منافع ملی را بر منافع صنفی و منافع صنفی را بر منافع فردی ارجحیت بدهیم. این تا پایان کار مانیفست ما خواهد بود.
تبلیغات کتاب، حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و... از جمله 21 برنامه در اولویت این نامزد انتخابات بود که در راس آنها، نظام‌مند کردن ممیزی کتاب قرار داشت.

 

نمایش مستند «بختک» در خانه هنرمندان ایران
ایسنا- فیلم مستند «بختک» به کارگردانی محمد کارت در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش در می‌آید.
شصت و نهمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران دوشنبه پنجم آبان‌ماه به نمایش فیلم مستند «بختک» اختصاص دارد. این مستند اجتماعی که به تهیه‌کنندگی رامبد جوان ساخته شده است، به زندگی خصوصی زنانی از جنوب شهر شیراز می‌پردازد.
فیلم مستند «بختک» دوشنبه پنجم آبان‌ماه (امروز) از ساعت ۱۸ در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به نمایش در می‌آید و پس از آن نشست نقد و بررسی فیلم با حضور محمد کارت کارگردان فیلم، رامبد جوان تهیه‌کننده و سعید قطبی‌زاده به عنوان منتقد برگزار می‌شود.

فروش صعودی «ساکن طبقه وسط»
مهر- حبیب اسماعیلی، پخش‌کننده فیلم سینمایی «ساکن طبقه وسط» درباره آمار فروش این فیلم سینمایی گفت: خوشبختانه از روز دوشنبه و سه‌شنبه هفته قبل فروش این فیلم سینمایی سیر صعودی طی کرده است. با وجودی که هنوز «ساکن طبقه وسط» سرگروه ندارد و فروش فیلم در سینما آزادی و فرهنگ به شکل تک سانس است اما فیلم روز پنجشنبه 35 میلیون تومان و شب بعد 36 میلیون تومان فروش داشته است.
وی ادامه داد: از ابتدای اکران تا شب گذشته با احتساب فروش شهرستان‌ها مجموع فروش فیلم 200 میلیون و 36 هزار تومان بوده است. بیش از 160 میلیون تومان فروش تهران و بیش از 40 میلیون تومان فروش فیلم در شهرهای مشهد و یزد بوده است. خوشبختانه پنجشنبه و جمعه نمایش «ساکن طبقه وسط» در بیشتر پردیس‌های سینمایی با استقبال روبه‌رو بوده تا جاییکه در بسیاری از سینماها سانس فوق‌العاده برای فیلم تدارک دیده‌اند.
اسماعیلی درباره اکران فیلم در دیگر شهرستان‌ها نیز توضیح داد: از آنجا که با آغاز ماه محرم و تعطیلی سینماها در روزهای تاسوعا و عاشورا روبه‌رو هستیم ترجیح دادیم که اکران فیلم در شهرستان‌های دیگر به بعد از تعطیلات موکول شود. در حال حاضر 22 سینما در تهران، دو سالن سینما در مشهد و یک پردیس سینمایی در شهر یزد فیلم «ساکن طبقه وسط» را نمایش می‌دهند.سینماها و پردیس‌های سینمایی آزادی، ملت، فرهنگ، کوروش، زندگی، اریکه ایرانیان، جوان، ایران، ماندانا، مرکزی، عصر جدید، سمرقند، پارس، تیراژه، پایتخت، حافظ، شاهد، تماشا، راگا و کیان از جمله سینماهای نمایش دهنده این فیلم در شهر تهران هستند. دو سینمای هویزه و سیمرغ در شهر مشهد و پردیس سینما تک در شهر یزد نیز سالن‌های نمایش‌دهنده این اثر سینمایی در شهرستان‌ها را تشکیل می‌دهند.فیلم سینمایی «ساکن طبقه وسط» اولین ساخته شهاب حسینی، بازیگر سینما و تلویزیون ایران که در آن 38 نقش متفاوت را ایفا کرده است.



8

$
0
0

بازگشت «روز سینما» به تقویم

مظفر‌الدین‌شاه در فروردین‌ماه سال 1279 از تهران به مقصد اروپا حرکت کرد و در این سفر بود که با سینما آشنا شد. در سفرنامه مظفرالدین‌شاه آمده است که شاه روز یکشنبه هفدهم تیرماه 1279 به اتفاق میرزا ابراهیم‌خان عکاس‌باشى به تماشاى دستگاه سینموفتوگراف و لانترن ماژیک رفته است. این حادثه پنج سال پس از رواج اختراع برادران لومیر در پاریس رخ داد (شاه این دوربین را اشتباها سینموفتوگراف مى‌نامید.)
چگونگی ورود سینما به ایران
حدود یک ماه پس از اولین دیدار مظفرالدین‌شاه با سینما، در سه‌شنبه 23 مردادماه 1279 در شهر اوستاند در ساحل دریا در بلژیک، جشن روز عید گل برگزار شد و میرزا ابراهیم‌خان عکاس‌باشى مشغول سینموفتوگراف‌اندازى از شاه شد. به این ترتیب بانى ورود نخستین دوربین فیلمبردارى و نمایش فیلم، در سال 1279 شمسی مصادف با 1900 میلادی مظفرالدین‌شاه بوده و نخستین فیلمبردار ایرانى نیز ابراهیم ‌خان عکاس‌باشى محسوب مى‌شود.97 سال بعد اولین جشن خانه سینما در تاریخ 19 تیرماه سال 1376 در تهران برگزار شد که اکبر نبوی، ابوالحسن داوودی، احمدرضا درویش، محمدرضا موئینی و منوچهر شاهسواری اعضای شورای برگزاری آن بودند. در آن مقطع زمانی ابوالحسن داودی اعلام کرده بود که موضوع «روز سینما» در جلسات خانه سینما مطرح و مقرر شده که یک روز از سال با عنوان «روز ملی سینما» نامگذاری شود.
ورود روز سینما به تقویم از سال 79
در نهایت چهار سال بعد در سال 1379 در چهارمین جشن بزرگ سینمای ایران و همزمان با بزرگداشت صدمین سال ورود سینما به ایران بود که 21 شهریورماه به عنوان «روز ملی سینما» شناخته شد و هر سال جشن خانه سینما در این روز برگزار می‌شد و 21 شهریورماه به عنوان روزی نمادین وارد تقویم شد.
از آن پس بود که هر ساله سینماگران روز ملی سینما را بهانه‌ای می‌کردند تا از برگزیدگانشان تقدیر کنند و بزرگداشت پیشکسوت‌ها را جشن بگیرند و در عین حال از دغدغه‌هایشان بگویند.
خروج روز ملی سینما از تقویم
اما سال 91 بود که مشاهده تقویم‌های مختلف نشان از حذف نام روز سینما از تقویم رسمی کشور می‌داد. در آن مقطع زمانی شنیده می‌شد با توجه به اختلافاتی که بین خانه سینما و سازمان سینمایی وجود داشت که در در نهایت منجر به تعطیلی موقت خانه سینما شد. این روز از بخش اصلی تقویم حذف و به بخش ضمایم منتقل شد البته تصمیم‌گیرنده اصلی در حذف این نام از تقویم شورای فرهنگ عمومی بوده است.
این اتفاق واکنش‌های بسیاری را در میان هنرمندان و سینماگران در پی داشت که همگی این افراد اعتقاد داشتند روز سینما باعث همبستگی سینماگران و یادآوری زحمت‌های افرادی که در سینما مشغول به فعالیت هستند، است بنابراین حذف آن بی‌انصافی در حق سینما محسوب می‌شود.در همین زمینه ابوالحسن داوودی در واکنش به حذف نام روز سینما در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها عنوان کرده بود: سینما در سال‌های بعد از انقلاب وجود داشته و اینکه بخواهیم آن را از ریشه نفی کنیم دلیل و بنیاد درستی ندارد.
شلوغی تقویم دلیل حذف نام سینما اعلام شد
وی با یادآوری ثبت این رویداد در تقویم کشور گفته بود: پیشنهادی بود که در زمان حضور زنده‌یاد سیف‌الله داد، ‌من و چند نفر از دوستان دیگر در هیات‌مدیره خانه سینما مطرح شد و زمان زیادی طول کشید تا به تصویب شورای فرهنگی عمومی برسد و این روز وارد تقویم کشور شود. داوودی با تاکید بر اینکه باعث افتخار است که سینما دارای روز خاصی در تقویم باشد، عنوان کرده بود: این افتخاری برای هر کس و هر تفکری است و نشان از اهمیت سینما دارد و علت حذف آن اصلا قابل درک نیست.
بعد از این اظهارات منصور واعظی، دبیر وقت شورای فرهنگ عمومی درباره این انتقال در گفت‌‌وگویی مطرح کرده بود: این روز از تقویم حذف نشده بلکه از صفحات اصلی تقویم به ضمایم انتقال یافته و ثانیا امسال دومین سالی است که این امر اجرا می‌شود. اولین بار در مردادماه 89 در جلسه‌ای که درباره حذف برخی مناسبت‌ها از تقویم صورت گرفته بود در این باره شور کردیم و در نهایت مقرر شد که برخی مناسبت‌ها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل کنیم. در این راستا روز سینما را هم به بخش ضمایم منتقل کردیم.
وی تصریح کرده بود: به هر حال تقویم رسمی ما بیش از حد شلوغ شده بود و برای همین باید برخی مناسبت‌ها را حذف و برخی را نیز به ضمایم منتقل می‌کردیم. روز سینما هم از جمله مواردی بود که به بخش ضمایم منتقل شد.
حذف نام روز سینما از تقویم‌های رسمی تا سال 93 ادامه داشت تا اینکه علی جنتی، وزیر فرهنگ دولت یازدهم با سکانداری حسن روحانی در اولین مراسم جشن ملی سینما که بعد از بازگشایی خانه سینما در دولت رییس‌جمهور روحانی برگزار شده بود از بازگشت مجدد روز سینما به تقویم خبر داد که باعث خرسندی اهالی سینما شد.
بعد از گذشت کمتر از دو ماه از صحبت‌های وزیر صبح یکشنبه چهارم آبان‌ماه براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز سینما رسما به تقویم کشور بازگشت.
روز سینما به تقویم بازگشت
در این خبر آمده است براساس ماده واحده «تعیین مناسبت‌های تقویم رسمی سال 1394 هجری شمسی» که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرا به شورای فرهنگ عمومی کشور ابلاغ شده است، روز سینما که در سال‌های گذشته از متن تقویم رسمی کشور به ضمیمه منتقل شده بود، بار دیگر به متن این تقویم بازگشت.
بازگشت روز سینما به تقویم رسمی کشور از سال 94، باعث خرسندی اهالی سینما و علاقه‌مندان به این هنر است که می‌تواند این هنر را به عنوان یک عنصر فرهنگی در میان مردم جامعه بیشتر مورد توجه قرار دهد.

 

نصب «عصر عاشورا» در میدان امام حسین (ع)

ایسنا- اثر حجمی «عصر عاشورا» که برداشتی از اثر مشهور استاد فرشچیان درباره واقعه عاشوراست در میدان امام حسین (ع) نصب می‌شود.به گزارش ایسنا، سیاوش سلیمی، هنرمند مجسمه‌ساز، نقاشی استاد فرشچیان را از واقعه عصر عاشورا به‌صورت سه‌بعدی درآورده است. این اثر که از جنس برنز است، در ضلع شمال غربی حوض جلوخان مسجد
 امام حسین(ع) نصب خواهد شد.
اثر حجمی «عصر عاشورا» در سطحی به‌شکل دایره به قطر شش متر و 20 سانتیمتر و به مساحت 35 مترمربع با ارتفاع 5/4 مترمربع ساخته شده و بالغ بر 5/8 تن وزن دارد که شامل فیگوراتیو انسان، اسب امام حسین (ع) ذوالجناح و خیمه‌های به آتش کشیده شده است.
این اثر یک کار فرمی و حسی است که در آن تلاش شده تمام جزییات به‌کار رفته در اثر استاد فرشچیان به‌درستی به تصویر درآید.

 

استقبال از «قصه‌ها» در ابوظبی، بنی اعتماد:
برای جشنواره‌های جهانی فیلم نمی‌سازم

ایسنا- فیلم سینمایی «قصه‌ها» با حضور رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم در جشنواره بین‌المللی فیلم ابوظبی روی پرده رفت و مورد استقبال تماشاگران خارجی قرار گرفت.
 به گزارش ایلنا، فیلم سینمایی «قصه‌ها» در دومین نمایش خود در بخش رقابتی اصلی هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم ابوظبی با حضور رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان و تهیه‌کننده این فیلم، ساعت سه بعدازظهر روز دوشنبه چهارم آبان‌ماه جاری (۲۶ اکتبر) در سالن شماره ۶ وکس مرکز سینمایی «مارینا مال» شهر ابوظبی در کشور امارات متحده عربی به نمایش درآمد و مورد استقبال، تماشاگران از ملیت‌های مختلف جهان قرار گرفت و در پایان نمایش این فیلم، سوالات زیادی از کارگردان ایرانی این فیلم کردند که وی نیز به دقت به تمام آنها پاسخ گفت.
رخشان بنی‌اعتماد در پاسخ به سوال یکی دیگر از تماشاگران خارجی در مورد تمرکز این فیلم روی کاراکتر‌ها گفت: ساختار هر فیلم بستگی به موضوع و خود قصه دارد که بعضی از فیلم‌ها متمرکز بر کاراکتر و ارتباط میان کارکتر‌ها دارد و موضوعات دیگر می‌تواند ساختار دیگری را ایجاب کند که کاراکتر‌ها در فضا و تنوع مکانی وقایع ساختار را شکل دهند. ولی از زاویه دیگر، فیلم‌هایی که نگاه‌شان به روابط انسانی است طبیعتا تمرکزشان روی کاراکتر‌ها بیشتر است.
بنی‌اعتماد در پاسخ به سوالی در مورد ساخت این‌گونه فیلم‌ها برای حضور در جشنواره‌های جهانی یا نمایش برای عموم مردم در ایران گفت:  برای حضور در جشنواره‌های جهانی فیلم نمی‌سازم و شخصا برایم مهم‌ترین مساله این است که فیلم‌هایم توسط مخاطب ایرانی در داخل ایران دیده شود و تماشاگر ایرانی برایم در اولویت اول قرار دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: این فیلم هم، قرار است تا اواخر پاییز امسال در سینماهای ایران اکران شود.
کارگردان و تهیه‌کننده فیلم سینمایی «قصه‌ها» در مورد مدت زمان ساخت این فیلم گفت: سه سال پیش این فیلم ساخته و آماده شد. سال پیش بعد از دریافت مجوز نمایش و قرارگرفتن در نوبت اکران سینمایی آن را به جشنواره‌های خارجی فرستادم.
رخشان بنی‌اعتماد در پاسخ به سوال دیگری در مورد شیوه کارکردن با بازیگران فیلم سینمایی «قصه‌ها» برای رسیدن به نقششان گفت: قبل از فیلمبرداری بیش از چهار ماه تمرین با بازیگران این فیلم انجام شد و بعضی از قسمت‌ها مثل قصه آخر و قصه‌ای که در مینی‌بوس اتفاق می‌افتد زمان طولانی‌تری برای تمرین گرفت.
وی در پاسخ به سوالات متعدد تماشاگران فیلم، در مورد چگونگی ساخت بخش آخر فیلم و کنجکاوی در مورد باورپذیری دیالوگ‌ها که شبه بداهه‌گویی را متصور می‌کند، گفت نوشتن این بخش، شیوه خاصی غیر از بقیه قسمت‌های دیگر داشت به این معنا که روند موقعیت بین دو پرسوناژ تابع یک منحنی حساب شده نوشته شد و در طول تمرین‌های مداوم هر اوج و فرود، بار‌ها توسط دو بازیگر اجرا شد و تغییرات گفتاری براساس مضمون از پیش نوشته شده باز نویسی شد. در نسخه نهایی دیالوگ‌ها به اصلاح (از آن خود بازیگران) شد و تا جایی پیش رفتیم که تصور بداهه‌گویی در اجرا به نظر می‌آید.
بنی‌اعتماد در ادامه افزود: واقعا کارکردن در این بخش، به اندازه کل یک فیلمنامه سینمایی وقت و انرژی گرفت تجربه تازه‌ای برایم بود و از نتیجه‌ آن بسیار راضی‌ام. بی‌شک رسیدن به این نتیجه، مدیون جدیت کار مداوم و صبوری هر دو بازیگر (پیمان معادی و باران کوثری) است.
کارگردان و فیلمنامه‌نویس فیلم سینمایی «قصه‌ها» در پاسخ به سوال یکی دیگر از تماشاگران خارجی در مورد استفاده از بداهه‌گویی توسط بازیگران این فیلم گفت:‌‌ همان‌طور که اشاره کردم هیچ بخشی متکی بر بداهه‌گویی نیست و همه بخش‌ها طبق سناریوی نوشته شده و تغییرات و دوباره‌نویسی در مرحله تمرین بود.
رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم سینمایی «قصه‌ها» در پایان در مورد شیوه نگارش فیلمنامه آثار سینمایی خود گفت: آنچه مهم است فکر و انگیزه اولیه است. رسیدن به مرز آمادگی برای شروع نوشتن، پروسه طولانی است که ممکن است سال‌ها ایده‌هایی در ذهن باشد ولی هیچ وقت به نوشتن نینجامد و گاهی برعکس جرقه یک ایده که مطمئنا سابقه قدیمی در دغدغه‌هایم دارد، زمینه شروع به نوشتن باشد. تحقیق و درک و شناخت نزدیک از موقعیت کاراکتر‌ها مهم‌ترین اصل برای نوشتن فیلمنامه است.
فیلم سینمایی «قصه‌ها» برای تصاحب جایزه بزرگ و تندیس «مروارید سیاه» بخش رقابتی اصلی هشتمین جشنواره فیلم ابوظبی با ۱۷ فیلم از کشورهای فرانسه، ایتالیا، انگلستان، چین، ژاپن، مراکش، روسیه، کره‌جنوبی، دانمارک، هنگ‌کنگ، قطر، امارات، موریتانی، لبنان، آلمان و اقلیم کردستان عراق به رقابت می‌پردازد.

 

صدای ماندگار ایران در بستر بیماری
مهر- پرویز بهرام متولد ۱۳۱۲ بابل، بازیگر تئاتر و یکی از پیشکسوتان صداپیشگی در ایران مدتی است در بیمارستان فرمانیه بستری شده است.
وی که دانش‌آموخته‌ کارشناسی حقوق قضایی است کار دوبله را از سال ۱۳۲۸ با حضور در دوبله‌ فیلم ایتالیایی «هنرپیشه» آغاز کرد. صدای او از جمله صداهای ماندگار دوبله‌ ایران است و یکی از ماندگارترین صداهای او در مستند «جاده‌ ابریشم» آشنای گوش‌های ایرانیان است.
صدای او به‌جای شخصیت ژان والژان در سریال «بینوایان» نیز از دیگر آثار برجسته او است.

نخستین عکس و خبر از فیلم جدید پرویز پرستویی
ایسنا- فیلمبرداری فیلم «دو» اولین ساخته سینمایی سهیلا گلستانی با بازی و تهیه‌کنندگی پرویز پرستویی به پایان رسید.
فیلمبرداری این فیلم که صحنه‌های آن کاملا در تهران مقابل دوربین رفته است پنجشنبه به پایان رسید و تاکنون نیمی از تدوین توسط‌هایده صفی یاری انجام شده است.«دو» برای حضور در جشنواره فیلم فجر آماده نمایش می‌شود.در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «بهای هر لحظه وجد را باید با رنج درون پرداخت، به نسبتی سخت و لرزآور به میزان آن وجد؛ بهای هر ساعت دلپذیر را با سختی دل گزای سال‌ها، پشیزهای تلخ و پررشک. خزانه‌های سرشار از اشک»
عوامل «دو» عبارتند از:بازیگران: پرویز پرستویی، مهتاب نصیرپور، سوگل خلیق، محمد ربانی، سارا قراچه‌داغی، مصطفی زند، پیمان جعفری، سارا پورصبری، الهام شعبانی، سمیه برجی، رضا مسعودی، علی احسانی، جواد فراهانی، امیر جنابی و با حضور مهرانه مهین‌ترابی، محمدعلی سجادی، ارد زند، سمانه وفایی، منیر شاهین، حسام نورانی و...
تهیه‌کننده: پرویز پرستویی، نویسنده و کارگردان: سهیلا گلستانی، مجری طرح: روح‌الله برادری، مدیر فیلمبرداری: پیمان شادمان‌فر، مدیر تولید: محمدرضا منصوری، تدوین :‌هایده صفی یاری، صدابردار: مهران ملکوتی، طراح صحنه: کیوان مقدم، طراح لباس: سارا سمیعی، طراح گریم: کامران خلج، صداگذار: مانی هاشمیان، برنامه‌ریز و دستیار اول کارگردان: ایما استمراری، جلوه‌های ویژه تصویری: بهنام خاکسار، دستیار تولید: کیومرث عباسی، عکاس: نوید سجادی حسینی.

تعطیلی سینماهای کشور از 11 تا 15 آبان‌ماه
ایرنا- غلامرضا فرجی درباره تصمیمات جدید این شورا گفت: قرارداد فیلم «تراژدی» به کارگردانی «آزیتا موگویی» در گروه سینمایی فرهنگ بعد از
«آتش بس2» به ثبت رسید.
این فیلم به نویسندگی رضا کریمی و تهیه‌کنندگی محمدحسن نجم است که در سی و دومین جشنواره فیلم فجر بخش نگاه نو شرکت کرد و در تمامی رشته‌های فیلم‌های اول کاندیدا شد و بازیگرانی چون مهدی هاشمی، بهرام رادان، حسین یاری، رویا نونهالی، پانته‌آ بهرام در آن نقش‌آفرینی می‌کنند.
وی افزود: همچنین با توجه به ایام سوگواری محرم و شهادت امام حسین(ع) سینماهای کشور از ساعت 17 روز 11 آبان‌ماه تا 15 آبان‌ماه تعطیل خواهند شد.
سخنگوی شورای صنفی نمایش ادامه داد: کف فروش همه فیلم‌های روی پرده سینما همچنان بالاست و اکران آنها ادامه خواهد داشت فعلا فیلمی جایگزین نمی‌شود.
همچنین قرار است فیلم «عصبانی نیستم» بعد از 10 محرم به سرگروهی آفریقا اکران شود.

«آتش‌بس 2» رتبه اول فروش در سینما آزادی را به‌دست آورد
مهر- علیرضا سعیدی‌پور، مدیر سینما آزادی درباره فروش فیلم‌های در حال اکران در این پردیس سینمایی گفت: در حال حاضر سه فیلم «شهر موشها 2» به کارگردانی مرضیه برومند، «آتش بس 2» به کارگردانی تهمینه میلانی و «ساکن طبقه وسط» ساخته شهاب حسینی در این مجموعه در حال نمایش است.
وی افزود: «آتش بس 2» از بین این فیلم‌ها در سینما آزادی رتبه اول فروش را دارد.سعیدی‌پور در پایان عنوان کرد: پس از «آتش بس 2»، فیلم «ساکن طبقه وسط» رتبه دوم فروش و در نهایت فیلم «شهر موش‌ها 2» رتبه سوم فروش در سینما آزادی را به خود اختصاص داده‌اند.



8

$
0
0

حضور قصه‌ها، ملبورن، عصبانی نیستم و شیار 143؛ ایران نامزد پنج جایزه سینمایی از  «آسیا- پاسیفیک»

سینمای ایران در بخش بهترین فیلم، بازیگر مرد، کارگردانی، فیلمنامه و بازیگر زن نامزد پنج جایزه از جوایز سینمایی
 آسیا- پاسیفیک شد.
محمد اطبایی،‌ یکی از اعضای هیات انتخاب این جایزه بیان کرد: سینمای ایران با نامزدی «عصبانی نیستم!» در دو رشته بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (نوید محمدزاده)، فیلم «قصه‌ها» در رشته بهترین کارگردانی، فیلم «ملبورن» در رشته بهترین فیلمنامه و مریلا زارعی برای بهترین بازیگر زن برای فیلم
 «شیار 143» حضور درخشانی در این دوره از جوایز سینمایی  آسیا- پاسیفیک دارد.
وی گفت: گراهام کویرک، شهردار بریسبان امروز فیلم‌های نامزد هشتمین جوایز سینمای آسیا پاسیفیک را اعلام کرد که 36 فیلم از 21 کشور این منطقه برای دریافت مهم‌ترین جایزه سینمایی دو قاره به رقابت خواهند پرداخت.
به گفته وی، چین و روسیه هر یک با شش نامزدی و ایران با پنج نامزدی و کره‌جنوبی و استرالیا با چهار نامزدی دارای بیشترین نماینده در فهرست برترین‌های آسیا - پاسیفیک هستند. همچنین ترکیه و هنگ‌کنگ با سه نامزدی، هند، کردستان عراق، فیلیپین، سریلانکا و قزاقستان نیز با دو نامزدی در جایگاه بعدی قرار دارند.
فیلم «لویاتان» (نهنگ) ساخته آندری ژویاگینتسف که پیش از این جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره کن را به خود اختصاص داده بود، در سه رشته بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمبرداری نامزد شده است.اطبایی یادآور شد: مراسم اعطای هشتمین دوره جوایز سینمایی
 آسیا - پاسیفیک که از آن به عنوان «اسکار منطقه» نام برده می‌شود، در شامگاه روز پنجشنبه 20 آذرماه در شهر بریسبان استرالیا برگزار می‌شود و اصغر فرهادی به عنوان رییس هیات داوران این جایزه حضور دارد.وی همچنین گفت: بنا به گفته مسوولان جایزه آسیا - پاسیفیک این جشنواره از نظر کمی و کیفی در حد بالایی بود و حدود 350 فیلم به دبیرخانه ارسال شده بودند.
وی افزود: از آنجا که امکان دیدن این تعداد فیلم توسط هیات انتخاب نبود، خوشبختانه امسال یک هیات انتخاب اولیه فیلم‌ها را بازبینی کرد و پس از آن در مرحله دوم هیات هفت نفره انتخاب 150 فیلم را شروع به دیدن کردند.
این فعال بین‌المللی سینمای ایران با اشاره به سفر اعضای هیات انتخاب در نیمه مهرماه به استرالیا ادامه داد: از نظر کیفی جایزه امسال یک سال استثنایی را پشت سر می‌گذارد و بیشتر فیلم‌هایی که در جشنواره‌های اصلی سال 2014 از جمله کن، برلین، لوکارنو و... برنده جایزه‌های اصلی شده بودند در میان فیلم‌هایی انتخابی بودند که البته بعضی از آنها اصلا انتخاب نشدند.هیات انتخاب جایزه سینمایی
 آسیا - پاسیفیک که با عنوان «شورای نامزدها» از آن نام برده می‌شود متشکل از هفت نفر و از جمله محمد اطبایی بوده که نامزدهای شش رشته بهترین فیلم، کارگردان، فیلمنامه، فیلمبردار، بازیگر مرد و زن را پس از بازبینی بیش از 150 فیلم تعیین کرده و نامزدهای بخش بهترین فیلم کودک، مستند و انیمیشن توسط هیات دیگری گزینش شده‌اند.
خانه سینما نیز پس از چند سال وقفه به عنوان نهاد رسمی نماینده جایزه سینمایی
 آسیا - پاسیفیک فهرست فیلم‌های انتخابی خود را به دبیرخانه این رویداد اعلام کرده بود که شامل فیلم‌های «چ»، «برف»، «خانه پدری»، «امروز»، «شیار 143»، «قصه‌ها»، «ملبورن»، «مهمان داریم»، «حراج»، «چند متر مکعب عشق» و دو فیلم مستند «جایی برای زندگی» و «خاطراتی برای تمام فصول» بودند.
فهرست نامزدهای جوایز سینمایی
 آسیا- پاسیفیک 2014 به شرح ذیل است:
نامزدهای بهترین فیلم:
عصبانی نیستم! (ایران، رضا درمیشیان)
لویاتان (روسیه، آندری ژویاگینتسف)
خاطرات روی سنگ (کردستان عراق، آلمان، شوکت امین کورکی)
مالک‌ها (قزاقستان، عادل خان یرژانف)
خواب زمستانی (ترکیه، فرانسه، آلمان، نوری بیلگه جیلان)
نامزدهای بهترین فیلم کودک:
52 سه‌شنبه (استرالیا)
سیواس (ترکیه)
کلاس اصلاحی (روسیه)
بندر (هند)
ثب (اردن، قطر، امارات و انگلستان)
نامزدهای بهترین مستند:
1001 سیب (طاها کریمی، عراق)
بیدسیا در بامبای (هند)
ساندا (کره‌جنوبی)
آب نقره‌ای (سوریه)
شعله دموکراسی (سنگاپور)
نامزدهای بهترین انیمیشن:
پادشاهی قورباغه (چین)
مایا، بی مووی (استرالیا و آلمان)
بر روی سیاره سفید (کره‌جنوبی)
دختر ماهواره‌ای و گاو شیری (کره‌جنوبی)
قصه شاهزاده کاگویا (ژاپن)
نامزدهای بهترین کارگردانی:
رولف دی هیر برای کشور چارلی (استرالیا)
آندری ژویاگینتسف برای لویاتان (روسیه)
ایم کوئنتائک برای احیا (کره‌جنوبی)
رخشان بنی‌اعتماد برای قصه‌ها (ایران)
نوری بیلگه جیلان برای خواب زمستانی (ترکیه)
نامزدهای بهترین فیلمنامه:
پراسانا جایاکودی برای 28 (سریلانکا)
الکسی فدورچنکو، دنیسا وسوکین و اولگلو یوسکی برای فرشته‌های انقلاب (روسیه)
نیما جاویدی برای ملبورن (ایران)
شوکت امین کورکی و مهمتآ کتاش برای خاطرات روی سنگ (کردستان عراق)
جیانکارلو آبراهان برای جرقه‌ها (فیلیپین)
نامزدهای بهترین فیلمبرداری:
دونگ جین سونگ برای ذغال سیاه، یخ نازک (چین)
ژانگ جیان برای ماساژ نابینا (چین)
میخاییل کریشمان برای لویاتان (روسیه)
لوانکا پانادزه برای تست (روسیه)
یرکین‌بک پتیرالیف برای مالک‌ها (قزاقستان)
نامزدهای بهترین بازیگر مرد:
ماهندرا پررا در 28 (سریلانکا)
لیائو فان در ذغال سیاه، یخ نازک (چین)
دیوید گولپیلی برای کشور چارلی (استرالیا)
نوید محمدزاده برای عصبانی نیستم! (ایران)
کلیف کورتیس برای اسب سیاه (نیوزلند)
نامزدهای بهترین بازیگر زن:
رونیتا لکاباتز برای گت، محاکمه و یویانآمسالم (اسراییل، فرانسه، آلمان)
نورا اونور برای عدالت (فیلیپین)
لو ژونگ برای فراموشی سرخ (چین)
تانگ وی برای عصر طلایی (چین، هنگ‌کنگ)
مریلا زارعی برای شیار 143 (ایران)

افتتاح پنج نمایشگاه عکس، مجسمه و نقاشی
خانه هنرمندان ایران پس از ایام سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی از 16 آبان‌ماه، میزبان پنج نمایشگاه در حوزه‌های مختلف هنرهای تجسمی خواهد بود.
نگارخانه‌های پاییز، زمستان و میرمیران، جمعه 16 آبان‌‌ماه، میزبان دو نمایشگاه عکس از آثار پریناز آل‌‌آقا و‌ هادی نوید و نمایشگاه مجسمه‌های پویا جمالی خواهند بود.
«لحظه‌های ناب تاریکی» عنوان نمایشگاه عکس‌های پریناز آل‌آقاست که در نگارخانه زمستان به روی دیوار خواهند رفت. این نمایشگاه حاصل همنشینی هنر عکاسی و تئاتر است، ثبت لحظاتی ناب در صحنه‌های تاریک تئاتر که شاید دیگر هرگز آن‌گونه که در زمانه خویش دیده شده‌اند تکرار نشوند. بخشی از عواید فروش این نمایشگاه برای کمک هزینه درمان هنرمندان سرطانی، اختصاص یافته است. این نمایشگاه تا 22 آبان
دایر خواهد بود.هادی نوید نیز نمایشگاه عکس «پرنده‌های من» را در نگارخانه میرمیران برگزار خواهد کرد. عکس‌های این نمایشگاه که با موضوع پرنده، گرفته شده از سفرهای هنرمند به کشورهای مختلف جمع‌آوری شده است. تمامی عواید فروش به کودکان مبتلا به سرطان تعلق خواهد گرفت.‌ هادی نوید، مهندس معماری است و بیش از 30 سال سابقه عکاسی در حوزه‌های مختلفی مانند تئاتر، طبیعت و ... دارد. این نمایشگاه تا 21 آبان‌ماه ادامه خواهد داشت.
در همین روز، نگارخانه پاییز خانه هنرمندان ایران میزبان نمایشگاه مجسمه‌های پویا جمالی خواهد شد. در این نمایشگاه حدود 100 مجسمه به دو شکل پایه‌دار و دیواری ارایه خواهد شد. این آثار بین 150 هزار تا یک میلیون و 600 هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. این نمایشگاه تا 20 آبان ادامه خواهد شد.
همچنین شنبه 17 آبان‌ماه، نمایشگاه سالانه عکس اعضای انجمن صنفی عکاسان مطبوعات ایران در نگارخانه‌های نامی و بهارخانه هنرمندان ایران افتتاح خواهد شد. این دومین بار است که گزیده آثار اعضای انجمن صنفی عکاسان مطبوعات به صورت نمایشگاه سالانه برگزار می‌شود. این نمایشگاه تا 23 آذرماه دایر خواهد بود.
هفته پر کار خانه هنرمندان ایران با افتتاح نمایشگاه نقاشی‌های شکرالله فتوح از کشور لبنان تا روز یکشنبه 18 آبان‌ماه ادامه پیدا خواهد کرد. این هنرمند تاکنون در فستیوال‌های معتبر جهانی به طور انفرادی و جمعی شرکت داشته و با برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در کشورهای مختلف به یک هنرمند جهانی تبدیل شده است. در این نمایشگاه 24 اثر به سبک آبستره با تکنیک اکریلیک روی بوم ارایه خواهد شد. این نمایشگاه تا 22 آبان ادامه خواهد داشت.
علاقه‌مندان می‌توانند برای دیدن این نمایشگاه‌ها همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نشانی خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند.

 

انصراف تنابنده از بازی در فیلم جدید افخمی
ایسنا- محسن تنابنده که قرار بود در یکی از نقش‌های اصلی «روباه» مقابل دوربین برود از بازی در فیلم جدید بهروز افخمی انصراف داد.فیلمبرداری این فیلم به تهیه‌کنندگی محمد پیرهادی که به‌ ترور دانشمندان هسته‌ای می‌پردازد چند روزی است در تهران آغاز شده است.بابک حمیدیان، آرش مجیدی،‌ مرجان شیرمحمدی،‌ ساعد سهیلی و جلال فاطمی بازیگران این فیلم هستند.تنابنده که بازی‌اش در «ایران برگر» مسعود جعفری جوزانی به پایان رسیده، در سریال «ابله» کمال تبریزی ایفاگر نقش یک پیرزن است.

مستند «در جست‌وجوی پلنگ ایرانی» برنده جایزه جشنواره مونیخ
ایرنا- این فیلم مستند به کارگردانی فتح‌الله امیری، کارگردان ایلامی و به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این جشنواره شرکت کرده بود و جایزه یک‌هزار یورویی را برای سازندگانش به ارمغان آورد.در این دوره از جشنواره فیلم‌های زیادی از کشورهای مختلف دنیا به نمایش درآمد و از جمهوری اسلامی ایران علاوه بر فیلم مستند در جست‌وجوی پلنگ ایرانی مستند دیگری با عنوان از آلپ تا دماوند نیز به کارگردانی فرهاد وره‌رام شرکت داشت.این جشنواره از 22 تا 26 اکتبر (30 مهر تا چهارم آبان‌ماه) امسال در شهر مونیخ کشور آلمان با حضور فیلم‌های شاخص دنیا در بخش مستند برگزار شد. مستند در جست‌وجوی پلنگ ایرانی به کارگردانی امیری، مستندساز برجسته ایلامی در سال 1390 برای مرکز مازندران و به سفارش سیمای استان‌ها ساخته شد.این فیلم در سال 90 نیز سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند ایران را دریافت کرده بود.مستند در جست‌وجوی پلنگ ایرانی تاکنون جوایز متعدد و معتبر زیادی را از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی کسب کرده است.

تشکر خانه سینما از جنتی برای بازگشت روز سینما به تقویم
ایلنا-  محمد مهدی عسگر پور، مدیرعامل خانه سینماطی نامه‌ای از علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای  قرار گرفتن مجدد روز سینما در متن تقویم رسمی کشور قدردانی کرد.
 متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر علی جنتی
وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی
با سلام
احتراما، از سال ۱۳۷۹ عادتمان بود که همه ساله روز ملی سینما را جشن بگیریم و هنرـ صنعتی که پرچمدار فرهنگ میهن اسلامیمان است را به همراه مردم این دیار گرامی بداریم.لیکن نابخردی تصدی‌گری هنری از سال ۱۳۹۱ ما را از پرداختن به این مهم محروم ساخت و اهمیت سینما را از متن تقویم رسمی کشور به ضمیمه کشاند تا گامی در جهت حذف آن باشد، اگرچه سینماگران و اهالی فرهنگ و هنر کشور همواره در جان و دلشان این روز را گرامی می‌داشتند.تدبیر جنابعالی در اعلام بازگشت مجدد این روز به تقویم رسمی کشورمان و عملی شدن آن به فاصله کمتر از دو ماه در تاریخ چهارم آبان‌ماه ۱۳۹۳ بر اساس مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و اینکه از سال آینده، تقویم رسمی کشور در تاریخ ۲۱ شهریورماه، روز سینما را در بر خواهد داشت موجب خرسندی و امیدواری سینماگران و اهالی فرهنگ و هنر سرزمینمان شد.اینجانب به نمایندگی از جامعه اصناف سینمای ایران تدبیر و درایت حضرتعالی را برای این تصمیم هوشمندانه قدر دانسته و از سوی اعضای شریف خانه سینما از شما، رییس محترم سازمان سینمایی و دبیر محترم شورای فرهنگ عمومی سپاسگزارم.



8

$
0
0

ایوبی  در رونمایی از مستندهای عاشورایی مطرح کرد: روزهای سخت سینما

رونمایی از آثار مستند عاشورایی صبح روز سه‌شنبه پنجم آبان‌ماه در موسسه رسانه‌های تصویری با حضور اهالی رسانه و مدیران سینمایی برگزار شد.
حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه جای مستندسازی عاشورایی در عرصه سینما بسیار خالی است، گفت: حادثه عاشورا باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و مستندسازان و آثارشان بیشتر دیده شوند و انتشار چنین مجموعه‌هایی بدون شک علاوه بر اینکه مورد استقبال مردم ایران قرار می‌گیرد تمام نقاط مختلف جهان نیز از آنها بهره خواهند برد.
ایوبی افزود: پیام عاشورا را تمام مردم دنیا دیده و درک می‌کنند و تمام مراسمی که در سراسر دنیا در ایام ماه محرم برگزار می‌شود بسیار شگفت‌آور است.
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: بسیاری از مردم در کشورهای مختلف علاقه‌مند هستند بدانند شهدای عاشورا چه کسانی بودند که چنین شور و آتشی بر دل انداختند که خاموش شدنی نیست و با ساخت مستندهایی با مضمون عاشورا می‌توان حقیقت عاشورا را برای تمام مردم جهان بیان کرد چراکه هویت ایرانی‌ها عاشورا و عشق به حسین (ع) است.
ایوبی ادامه داد: آیین‌های عاشورایی خلاصه فرهنگ و تمدن اسلامی است و اگر کسی بخواهد با آنها بیشتر آشنا شود باید آیین‌های عاشورایی سراسر ایران را ببینند.مردم ایران به دلیل عشق به امام حسین (ع) هر آنچه از هنر از جمله شعر، داستان و... دارند را به پای حسین (ع) ریختند و امروز عرصه سینما پا در این میدان گذاشتند.
رییس سازمان سینمایی بیان کرد: تنوع قومیت در ایران شگفت‌آور است، در کشور هر شهر و استان و روستا گنجینه‌ای برای مستندسازی است، خوشحالیم که سینمای ایران هم از این فضای بزرگ و بسیار قوی بهره‌مند شد و از این به بعد مردم بخشی از زحمات را در یک بسته می‌بینند و این امر ادامه‌دار خواهد بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بسته‌های مستند آیین‌های عاشورایی در سراسر جهان خریدار خواهد داشت و باید شرایطی فراهم شود تا فیلم کوتاه و مستند با مضمون عاشورا و ماه محرم تولید و دیده شود.
وی ادامه داد: خوشحالم که سینمای ایران از گنجینه عظیم آیین‌های عاشورایی بهره‌مند شده و قطعا این کار ادامه پیدا خواهد کرد و همکاران ما در موسسه رسانه‌های تصویری باید تمام آثار عاشورایی سینمای ایران را در یک بسته و مجموعه نفیس گردهم آورند تا مخاطبان بین‌المللی و داخلی از آن استفاده کنند.
رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: امروز شرایط سختی در سینما وجود دارد و ما بدحالی را با کمال میل برای خودمان پذیرفته‌ایم به این امید که روزگار سختی که در مدیریت سینما می‌گذرانیم باعث حال خوب سینما و اعتلای هویت ملی و دینی‌مان بشود.
فرهاد توحیدی نیز با اشاره به اینکه هر ملتی با میراث فرهنگی‌اش شناخته می‌شود، گفت: اساس انقلاب ما را فرهنگ عاشورایی شکل داد و حضرت امام خمینی (ره) بر همین اساس ملت را راهبری کردند اما متاسفانه تاکنون تحلیل درست جامعه‌شناسانه‌ای از تاثیرات این واقعه و پیگیری عزاداری‌ها در کوی و برزن و... انجام نشده است.
وی افزود: متاسفانه تمامی کارهایی که بهرام بیضایی درباره آیین‌های عاشورایی انجام داد به درستی استفاده نشد. بیضایی در دهه ۴۰ و ۵۰ دانشجویان را جمع می‌کرد و به مراسم‌های بزرگ تعزیه می‌برد و گنجینه عظیمی را در این زمینه گردآوری کرد.
حسین مسافرآستانه، مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری نیز در این مراسم گفت: یکی از مهم‌ترین راهکارهایی که می‌تواند از تحریف واقعه عاشورا در طول زمان جلوگیری کند به ثبت رساندن آن در عرصه سینماست.
وی با بیان اینکه جایگاه فرهنگ عظیم عاشورا در فعالیت‌های هنری کمرنگ است، افزود: در سینما همیشه گلایه عدم بازتاب فرهنگ غنی عاشورا در تولیدات داخلی وجود داشته است.
مدیرعامل موسسه رسانه‌های تصویری ادامه داد: هرازگاهی در مناسبت‌ها از آبشخور عاشورا استفاده شده اما به صورت یک فرهنگ ساری و جاری به آن پرداخته نشده است. در زمینه نقاشی و شعر شاهد آثار متعدد در زمینه عاشورا بوده‌ایم اما در حوزه فیلم و مستند و سایر آثار نمایشی این حادثه مهم کمتر به تصویر کشیده شده است.
مسافرآستانه با بیان اینکه تنها به صورت مناسبتی به فرهنگ عاشورا پرداخته می‌شود، بیان کرد: در مناسبت‌های مختلف به عاشورا و پیام‌های آن پرداخته می‌شود که امروز دور هم جمع شدیم تا این حرکت خودجوش را که بنا به پیشنهاد یکی از دلسوختگان (منا زندی) عرصه فرهنگ (بسته به نوع نگاه شخصی خود به فرهنگ عاشورا بدون هیچ‌گونه شعار) که از فرهنگ عاشورایی نشات گرفته را پاس بداریم و آن را ادامه دهیم.
وی تاکید کرد: امیدوارم این حرکت ادامه‌دار باشد و این ۱۰ اثر ارایه شده منشا و آستانه بسیاری از آثار دراماتیک باشد چرا که هر هنرمندی بنا به وسعت مطالعات خود با محدودیتی روبه‌رو است و این آثار دریچه‌ای برای تولید آثار عاشورایی خواهد بود.
به گفته مسافرآستانه، پرداختن به حادثه عاشورا ملاک نیست، بحث درس و پیام آن است که می‌تواند الگو باشد. به فرهنگ عاشورا تنها به صورت مناسبتی بسنده می‌کنیم اما در زمان‌های دیگر از مفاهیم این حادثه بزرگ بهره‌مند نیستیم.
مجموعه مستندهای عاشورایی شامل آثاری از ۱۰ مستند‌ساز از جمله فرهاد ورهرام از خوزستان، مازیار مشتاق گوهری از سیستان‌و‌بلوچستان، بابک بهداد از گیلان، حسن نقاشی از یزد، محسن استادعلی از خراسان، یونس مقدم از آذربایجان، مهدی باقری از گرگان، مجید برزگر از تهران، شهروز توکل از اصفهان و مونا زندی از لرستان است.

 

آغاز سومین کارگاه آموزشی مجسمه‌سازی با سنگ

سومین کارگاه آموزشی مجسمه‌سازی پیشرفته با سنگ از 7 تا 18 آبان برگزار می‌شود.آموزشگاه هنرهای تجسمی آریا با همکاری کارخانه «سبا سنگ» برگزارکنندگان این رویداد هستند که از هفتم آبان با تم موضوعی «همجواری» به مدت 12 روز (١٠٠ ساعت آموزشی) در محل کارخانه «سبا سنگ» برگزار می‌شود.
در سومین کارگاه آموزشی مجسمه‌سازی پیشرفته با سنگ که با حضور علی جبار حسین، مجسمه‌ساز معروف عراقی تبار مقیم انگلیس برپا می‌شود، راحیل کریم لو، شیدا نوری، نسیم دهقان، مریم عماد، فرزانه عبدلی، الهام پویان، حمیده آتش‌پا، نازلی پور شیرمحمد و مریم بیاتی با استفاده از تجربیات حرفه‌ای و هنری این مجسمه‌ساز به خلق مجسمه‌های سنگی خواهند پرداخت. علی جبار‌حسین، برگزیده نخست اولین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران است که نمایشگاه‌های متعددی از جمله در آلمان، دانمارک، انگلستان، بیروت و عراق برگزار کرده است؛ جبار حسین از میان صدها اثر رسیده آثار این ٩ مجسمه‌ساز جوان را برای حضور در این کارگاه آموزشی که به صورت رایگان برپا می‌شود برگزیده است.
حمید سوری، حمید شانس و فرشید مثقالی هیات داوران کارگاه آموزشی مجسمه‌سازی پیشرفته با سنگ هستند که قرار است در میان ٩ اثر خلق شده داوری کنند و به دو هنرمند برگزیده امکان سفر مطالعاتی به علاوه تمامی هزینه‌های اقامت در ترکیه، ارمنستان یا ایتالیا را اهدا نمایند.برگزارکنندگان این رویداد اعتقاد دارند؛ تجربه مجسمه‌سازی با مواد سختی چون سنگ، موانع بسیاری را سر راه هنرمند قرار می‌دهد که دستیابی به قطع‌های سنگی موردنظر، دشواری حمل‌و‌نقل، هزینه‌های گزاف، عدم برخورداری از فضای کارگاهی مناسب و تجهیزات لازم از جمله این موانع هستند. بر این اساس ایده برپایی این کارگاه آموزشی با توجه به نبود آموزش صحیح و بنیادین در زمینه مجسمه‌سازی با سنگ شکل گرفته است.
بازدید از سومین کارگاه آموزشی مجسمه‌سازی پیشرفته با سنگ از 9 تا 18 آبان برای علاقه‌مندان امکان‌پذیر خواهد بود. همچنین در روزهای 16 و 18 آبان تور نمایشگاهی بازدید از این رویداد از سوی برگزارکنندگان در نظر گرفته شده که نیازمند هماهنگی با آموزشگاه و گالری آریاست.

 

پیرو فشار برخی رسانه‌های خاص اتفاق افتاد؛ لغو اجرای نمایشنامه‌خوانی به دستور مدیرکل هنرهای نمایشی

نمایشنامه‌خوانی «ناگهان هذا حبیب‌الله...» نوشته عباس نعلبندیان که قرار بود سه‌شنبه- ششم آبان‌ماه- در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر برگزار شود با فشار جریانی خاص و به دستور مدیرکل هنرهای نمایشی لغو شد.
در حالی که گروه بازیگران و عوامل اجرایی نمایشنامه‌خوانی «ناگهان هذا حبیب‌الله...» برای خوانش این متن آماده می‌شدند، این برنامه به دستور مدیرکل هنرهای نمایشی لغو شد.
این در حالی است که برخی رسانه‌ها تحرکاتی را علیه اجرای این نمایشنامه آغاز کرده بودند که در نهایت منجر به لغو برنامه دومین شب نمایشنامه‌خوانی به مناسبت روزهای محرم شد.
عوامل اجرایی در صحبتی کوتاه با یکدیگر و پس از شور جمعی تصمیم به اجرای نمایشنامه «ناگهان هذا حبیب‌الله...» داشتند که تماس تلفنی حسین طاهری، مدیرکل هنرهای نمایشی موجب شد گروه از تصمیم خود صرفنظر کنند.
رضا دادویی، کارگردان این نمایشنامه‌خوانی با نادرست خواندن اظهارنظرهای صورت گرفته پیرامون نمایشنامه نوشته شده به قلم عباس نعلبندیان، انتقادهای مطرح شده توسط بعضی رسانه‌ها را ناشی از درک نادرست و خوانش اشتباه دانست.
وی از سویی در پاسخ به این سوال که از جایگاه حقوقی خود به عنوان رییس اداره نظارت و ارزشیابی چه نظری درباره نمایشنامه دارد؛ گفت: به عنوان رییس اداره نظارت و ارزشیابی هم از تصمیم خود دفاع می‌کنم و معتقدم نقد نادرست افراد از ناآگاهی آنها ناشی می‌شود.
حسین پاکدل، مدیر سابق مجموعه تئاترشهر و یکی از نقش خوانان این اجرا در صحبتی کوتاه با عوامل و حاضران بر صحنه اصلی مجموعه تئاترشهر عنوان کرد: اینکه قصد داشته باشیم اجرا کنیم یک بخش احساسی به عنوان هنرمند دارد و یک بخش به‌عنوان شخصیت حقوقی افرادی که در گروه حضور دارند اما باید تصمیم بگیرند. اما آنچه مشخص به نظر می‌رسد این است که مدیران تئاتری تصمیم‌گیرنده جریان نمایشی در کشور نخواهند بود.
این کارگردان قبلا در گفت‌وگویی درباره تغییراتی که بر متن نعلبندیان اعمال کرده است، توضیح داده بود: آقای نعلبندیان از اساس این متن را به امام حسین(ع) تقدیم کرده است. وی در این اثر، نگاهی امروزی به واقعه کربلا دارد.
نمایشنامه «ناگهان هذا حبیب‌الها...» نوشته عباس نعلبندیان به کارگردانی رضا دادویی قرار بود در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ششم و هفتم آبان‌ماه 93 ساعت 18 در سالن اصلی مجموعه تئاترشهر نمایشنامه‌خوانی شود که به دلیل فشارهای وارده از سوی رسانه‌های خاص تا اطلاع بعدی لغو شد.
حسین پاکدل، علی سرابی، پریسا مقتدی، هوشنگ هیهاوند، ژاله صامتی، الهه حسینی، سیدجواد طاهری و علی امیری در این نمایشنامه‌خوانی ایفای نقش داشتند.
«ناگهان هذا حبیب‌اله ...» قرار بود در سلسله نمایشنامه‌خوانی‌های سوگواره «شب‌های واقعه» اجرا شود.
گفتنی است این برای سومین بار پس از آغاز به کار دولت تدبیر و امید است که اجرای نمایشی بر اثر فشار رسانه‌ای جریانی مشخص لغو می‌شود.

 

«معمای شاه» همچنان تعطیل است!
ایسنا- تهیه‌کننده سریال «معمای شاه» درخصوص طولانی شدن مدت تعطیلی پروژه‌اش گفت که قرار بود تعطیلی «معمای شاه» موقتی باشد اما الان بیش از دو هفته است که پروژه همچنان متوقف مانده است.
علی لدنی در این زمینه توضیح داد: 60 درصد از تصویربرداری سریال «معمای شاه» انجام شده بود که پروژه حدود سه هفته پیش در شهرک سینمایی غزالی به علت مشکلات مالی متوقف شد و این توقف همچنان ادامه دارد تا از طرفی کارهایمان را انجام دهیم و خودمان را آماده کنیم و هم اینکه مشکلات مالی تلویزیون حل شود.
این تهیه‌کننده همچنین درباره پخش سریال «گذراز رنج‌ها» به کارگردانی فریدون حسن‌پور گفت: «گذر از رنج‌ها» اکنون در مرحله صداگذاری به‌سر می‌برد و تقریبا آماده پخش است اما منتظریم تا شبکه یک، زمان خوبی را برای پخش این سریال در نظر بگیرد. پیشنهاد خودمان این است که کار در دهه فجر پخش نشود چراکه قطعا حیف می‌شود به دلیل اینکه «گذر از رنج‌ها» یک کار ایده‌آل برای تلویزیون است.به گزارش ایسنا، «معمای شاه» یکی از پروژه‌های الف ویژه تلویزیون است که توسط محمدرضا ورزی کارگردانی می‌شود.
اخیرا اعلام شد که پروژه «معمای شاه» به دلیل مشکلات مالی صدا‌و‌سیما متوقف شد اما در تاریخ 15 مهر ماه بود که رحمان سیفی‌آزاد، مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک درخصوص صحت خبر تعطیلی پروژه «معمای شاه» اعلام کرد: «معمای شاه» متوقف نشده است. توقف زمانی اتفاق می‌افتد که پروژه برای زمانی طولانی روی زمین بماند. این پروژه برای چند روز به تاخیر افتاده تا طی یکی، دو روز آینده با دادن اقساط مجددا گروه کارشان را با قوت ادامه بدهند.
با این اوصاف توقف کار بیش از 15 روز، به نظر می‌رسد می‌توان
 «معمای شاه» را سریالی تعطیل شده دانست.

بوشهر میزبان «خورشید کاروان» می‌شود
مهر- نمایش عاشورایی «خورشید کاروان» در بیست‌وچهارمین سال اجرای متوالی خود ابتدا در شهر بوشهر و پس از آن در شهرهای یزد، زاهدان و تهران به صحنه می‌رود.
نمایش «خورشید کاروان» در بیست‌وچهارمین سال اجرای خود در شهرهای بوشهر، یزد، زاهدان و تهران میزبان علاقه‌مندان مکتب عاشورایی حضرت امام حسین(ع) خواهد بود.
نمایش عاشورایی «خورشید کاروان» در بیست‌وچهارمین سال اجرای متوالی خود با پشتیبانی سازمان هنری رسانه‌ای اوج از 14 آبان‌ماه در مجتمع فرهنگی 9 دی‌ماه شهر بوشهر همه روزه از ساعت 18:30 به مدت 10 شب تا 23 آبان‌ماه روی صحنه خواهد رفت.
«خورشید کاروان» با بهره‌گیری از داستان مشهور دیر راهب به واقعه پس از عاشورا می‌پردازد که تاکنون در سالیان متوالی اجراهای خود در شهرهای مختلف کشور و همچنین کشورهای انگلیس، هلند و امارات میزبان قریب به یک میلیون نفر از علاقه‌مندان اهل بیت (ع) بوده است.
این اثر بازنویسی مهدی متوسلی است که در بیست‌وچهارمین سال اجرای خود شاهد نقش‌آفرینی هنرمندانی چون جلیل فرجاد، کرامت رودساز، اسدالله بابایی، انوش معظمی، محمد فراهانی و کارگردانی محمود فرهنگ و همچنین گروه همسرایی به سرپرستی محمد سراج بوده است.
نمایش «خورشید کاروان» پس از اجرا در شهرهای بوشهر، یزد و زاهدان، همزمان با اربعین حسینی در شهر تهران میزبان علاقه‌مندان و تماشاگران تهرانی خود خواهد بود.

فرهاد اصلانی و مهتاب کرامتی در «عصریخبندان»
ایسنا- تازه‌ترین فیلم مصطفی کیایی با عنوان «عصر یخبندان» با حضور فرهاد اصلانی و مهتاب کرامتی در لوکیشنی در خیابان جردن تهران کلید خورد.فیلمبرداری تازه‌ترین فیلم مصطفی کیایی با عنوان «عصر یخبندان» در ساعات آغازین صبح دیروز هفتم آبان‌ماه در خیابان جردن تهران با حضور سه بازیگر اصلی این فیلم به طور رسمی آغاز شد.
فرهاد اصلانی، مهتاب کرامتی و بابک بهشاد نخستین بازیگرانی بودند که در اولین روز فیلمبرداری این فیلم جلوی دوربین مهدی جعفری، مدیر فیلمبرداری این پروژه سینمایی رفتند.
تمامی لوکیشن‌های اصلی این فیلم در شهر تهران خواهد بود و در روزهای بعدی فیلمبرداری بازیگران دیگر این پروژه سینمایی بازی خود را در تازه‌ترین فیلم مصطفی کیایی آغاز می‌کنند.محسن کیایی و آنا نعمتی بازیگرانی هستند که طی روزهای آینده در این فیلم به ایفای نقش می‌پردازند. کیایی به تازگی بازی‌اش در سریال «پرده‌نشین» به کارگردانی بهروز شعیبی به پایان رسیده و تا دو روز آینده به پروژه سینمایی «عصر یخبندان» خواهد پیوست.همچنین به تازگی ژاله صامتی بازیگر سینما به این پروژه سینمایی پیوسته است و فیلم «عصر یخبندان» دومین همکاری این بازیگر با مصطفی کیایی بعد از فیلم «ضدگلوله» است.
با برنامه‌ریزی‌های انجام شده فیلمبرداری این فیلم تا پایان آذرماه سال‌جاری ادامه خواهد داشت و نخستین اکران «عصر یخبندان» در سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر خواهد بود.«عصر یخبندان» که عنوان تازه‌ترین فیلم این کارگردان است مضمونی اجتماعی دارد و فیلمی متفاوت در کارنامه این کارگردان خواهد بود و این فیلم دومین همکاری مصطفی کیایی با منصور لشکری قوچانی بعد از فیلم موفق «خط ویژه» است.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: در «عصریخبندان» خارپشت‌ها تصمیم گرفتند رنج خارهای یکدیگر را تحمل کنند اما کنار هم باشند و به هم گرما بدهند، خارپشت‌ها تنها جاندارانی بودند که در «عصر یخبندان» زنده ماندند.

«خوبی از خودتونه» پس از محرم  روی آنتن می‌رود
مهر- شنیده‌ها حاکی از آن است که مجوز اجرای یک برنامه جدید توسط آزاده نامداری در تلویزیون صادر شده و او پس از ماه محرم با «خوبی از خودتونه» به تلویزیون برمی‌گردد.
این روزها ساخت دکور «خوبی از خودتونه» به انجام رسیده است و این برنامه به مفهوم خوبی می‌پردازد؛ از حال خوب و آدم‌های خوب گرفته تا اتفاقات خوب، غذاهای خوب، کتاب‌های خوب.
این برنامه که به صورت سه شب در هفته پس از خبر 20:30 از شبکه دو سیما روی آنتن می‌رود، هر شب درباره تازه‌ترین اتفاقات خوبی که رخ داده پخش می‌شود و با فردی که آن اتفاق برایش رخ داده به گفت‌وگو می‌نشیند.برای مثال راننده تاکسی که رفتار خوبی با مسافرانش دارد تا بازیگری که یک جایزه جهانی را از آن خود کرده، یا کارگردانی که فیلم خوبی از او اکران شده است در این دایره قرار می‌گیرند.
«خوبی از خودتونه» به تهیه‌کنندگی سمانه فراهانی روی آنتن می‌رود و فارغ از اتفاقات ناراحت‌کننده و تلخ درصدد است به اتفاقات خوب بپردازد.
تیتراژ این برنامه را امیرحسین خسروی ساخته و به مدت 35 دقیقه روی آنتن می‌رود.همچنین علی بخشی‌زاده، مدیر شبکه اخیرا با تکذیب ممنوع‌التصویری آزاده نامداری در گفت‌وگو با یک روزنامه فرهنگی از بازگشت این مجری از بعد از ماه محرم خبر داده بود.

8

$
0
0

علی رفیعی در پی بازسازی تئاتر‌شهر مطرح کرد؛ توقع تئاتری‌ها را پایین آوردند

داستان بازسازی تئاتر‌شهر کمی طولانی شده؛ بنایی که نماد تئاتر کشور است و حالش چند وقتی بود که وخیم شده و نیاز به بازسازی داشت. مسوولان همت کردند و دست به بازسازی زدند. بماند که باز هم انتقاداتی به نحوه بازسازی این بنا وجود داشت و دارد. در این رابطه دکتر علی رفیعی با اظهار تاسف از اینکه خواسته‌ها و ایده‌آل‌های جامعه تئاتری به حداقل خود رسیده است، دیدگاه‌های خود را درباره تعمیرات سالن‌های بلک‌باکس مجموعه تئاترشهر مطرح کرد و گفت: آیا ما می‌خواهیم این سوراخ‌ موش‌ها را به عنوان مکان تئاتری برای نسل آینده بگذاریم؟!
رفیعی گفت: من موضوع تئاتر‌شهر را از چند زاویه نگاه می‌کنم و بدون اینکه صاحب مسوولیتی باشم با احساس و نحوه برخورد خودم به نگرانی جامعه تئاتری در مورد دگرگونی و تغییرات سالن‌های کوچک این مجموعه پاسخ می‌دهم.
وی ادامه داد: مسوولانی که الان تصمیم به دگرگونی و تعمیرات تئاتر‌شهر گرفته‌اند، صمیمانه می‌کوشند این اماکن بسیار کوچک و ناچیزی را که به عنوان مکان تئاتری در سال‌های بعد از انقلاب ساخته شده، کمی به استانداردهای روز نزدیک کنند. در این تصمیم، هیچ نوع شک و شبهه‌ای نیست بنابراین کسی نباید نگران باشد که تغییرات سالن‌های من درآوردی در مجموعه تئاتر‌شهر، منجر به پایان عمرشان شود.
کارگردان نمایش «شکار روباه» خاطر نشان کرد: هم مدیر تئاتر‌شهر و هم دیگر مسوولان با اکثریت قاطع می‌خواهند این اماکن کوچک با ظرفیت‌های بسیار اندکشان سر جای خود باقی بمانند و به مقدار قابل توجهی به استانداردها نزدیک شوند، اما مساله این است که واقعا باید نام اینها را مکان تئاتری بگذاریم؟!
رفیعی که چند روز پیش همراه با تعداد دیگری از هنرمندان این رشته در جلسه کارگروه بازسازی و تعمیرات تئاتر‌شهر حضور داشته با اشاره به دیدگاه‌های متفاوتی که در این جلسه درباره تعمیرات تئاتر‌شهر بیان شده است، افزود: در آن جلسه تمام نظراتم را بیان کردم. موضوع اینجاست مکان‌هایی که امروزه به عنوان سالن‌های بلک باکس تئاتر‌شهر می‌شناسیم، در وهله اول پارکینگ بوده‌اند و بعدتر به کارگاه‌های نجاری،‌ آهنگری، خیاطی و... تبدیل شده‌اند که به تدریج تخریب و به سالن‌های کوچک تئاتر تبدیل شده‌اند و به عنوان مکان تئاتری مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند.
کارگردان «رومئو و ژولیت» ادامه داد: نقشه بازسازی تالار قشقایی را دیده‌ام. می‌دانم بودجه‌اش تامین شده و مدیر فعلی تئاتر‌شهر با علاقه و پشتکار این قضیه را دنبال می‌کند. ایشان به خاطر نظرخواهی از تعدادی نمایندگان تئاتری، چندین هنرمند را دعوت کرد که من هم جزو همین مدعوین بودم. در آن جلسه نظریه‌های متفاوتی بیان شد اما اکثریت با کسانی بود که خواستار حفظ این تئاترها بودند و مدیر تئاتر‌شهر هم تابع همین افراد بود. تا جایی که درک کردم، فهمیدم این مکان‌ها از بین نخواهد رفت اما نظر شخصی‌ام این است که اینها همچون حوض‌های کوچکی در حیاط خانه‌مان هستند که به جای استخرهای حرفه‌ای المپیک مورد استفاده قرار می‌گیرند و این در حالی است که ما می‌خواهیم شناگر تربیت کنیم و نیازمند استخر حرفه‌ای هستیم.
وی با تاکید بر اینکه مدیران هنری خواستار حفظ سالن‌های بلک باکس تئاتر‌شهر هستند، اضافه کرد: اصلا جای نگرانی برای تخریب این سالن‌ها وجود ندارد چون مسوولان می‌خواهند آنها را حفظ کنند.
دکتر رفیعی که پیش از انقلاب مدتی عهده‌دار مدیریت تئاتر‌شهر بوده است با اشاره به پیشینه ساخت این مجموعه یادآور شد: این مکان 40 سال قبل ساخته و برای نسل بعدی گذاشته شد اما امروز چه داریم که برای نسل بعدی به میراث بگذاریم؟! آیا می‌خواهیم همین سوراخ موش‌ها را به نسل آینده تحویل بدهیم؟! تئاتر‌شهر برای تهرانی ساخته شده که جمعیتش دو میلیون نفر بوده است و متاسفیم که در طول این سال‌ها مکان تئاتری دیگری در تهران ساخته نشد در حالی که جمعیت این شهر هفت، هشت برابر شده است اما برای این جمعیت عظیم همین یک مجموعه را داریم.
این هنرمند با سابقه تئاتر در ادامه صحبتش از اینکه خواسته‌های جامعه تئاتری به پایین‌ترین سطح خود رسیده، اظهار تاسف و نگرانی کرد و هشدار داد: نگرانی من از همین‌جا آغاز می‌شود که به خاطر بی‌توجهی و علاقه‌مند نبودن مسوولان به تئاتر، ما به‌عنوان جامعه تئاتری، خواسته‌های بزرگ‌تر، مهم‌تر و والاتر خود را فراموش کنیم و فقط به سوراخ‌ موش‌هایی بچسبیم که به نام سالن تئاتر می‌شناسیم.
وی گفت: تاسف من از این است که چرا خواسته‌ها و سلیقه ما اینقدر تنزل پیدا کرده و آنچه باید برای جامعه و مردم ما مد نظر باشد، مورد توجه قرار نمی‌گیرد؟! هیچ غروری نداریم بابت مکان‌هایی که به طور بداهه به عنوان سالن تئاتر در پارکینگ تئاتر‌شهر ساخته شده‌اند چراکه ساخت آنها اتفاق مهمی نبوده است. بنابراین گرچه این سالن‌ها را احیا می‌کنیم اما باید بدانیم این دلمشغولی بسیار ساده‌ای است.
کارگردان نمایش «یرما» در بخش دیگری از صحبتش از بی اعتنایی مسوولان نسبت به تئاتر اظهار تاسف کرد و افزود: مساله را باید از اینجا بنگریم که آیا اساسا به تئاتر به‌عنوان ضرورت فرهنگی جامعه باور داریم؟ آیا مسوولان ما باور دارند که تئاتر نهاد اجتماعی بسیار مهمی است که می‌تواند به عنوان نبض فرهنگ آن کشور تلقی شود؟ که اگر دارند باید خواسته‌های ما بسیار بالاتر و والاتر از اینها باشد.دکتر رفیعی اضافه کرد: در میان دولتمردان و فرهنگ‌مداران‌مان کسی را نداریم که به ضرورت تئاتر باور داشته باشد. حتی دولتمردی نمی‌بینم که جرات و جسارت داشته باشد درباره ضرورت تئاتر در مجلس سخن بگوید، یا مقاله‌ای در مطبوعات منتشر کند در حالی که اگر نظرات فیلسوفانی مانند ژان ژاک روسو، گوته یا رومن رولان را می‌خواندند، متوجه اهمیت تئاتر می‌شدند.
وی تاکید کرد: مردم باید به مکان‌های فرهنگی هم دعوت شوند.
 آنان باید با افکار تازه و دستاوردهای نو که از صحنه تئاتر می‌تواند متجلی شود، آشنا شوند.
کارگردان «در مصر برف نمی‌بارد» همچنین از وضعیت نابسامان ساخت سالن تئاتر در ایران انتقاد کرد و توضیح داد: در این سال‌ها مکان‌هایی که به عنوان سالن تئاتر ساخته شده‌اند هیچ‌کدام این قابلیت را ندارند زیرا ساخت آنها تخصصی نبوده است. ما به سالن‌های درست و قابل استفاده نیاز داریم. باید سالن‌های بسیار ساده اما کاربردی با ظرفیت‌های 300 تا 400 نفره در مکان‌های مختلف مانند پارک‌ها ساخته شود و برای ساخت این مکان‌ها نیازمند بودجه‌های کلان نیستیم.
وی با اشاره به استقبال مردم ایران از آثار نمایشی ادامه داد: در این سال‌ها مردم ما نشان داده‌اند تئاتر را دوست دارند و از آن به عنوان یک ضرورت اجتماعی استقبال کرده‌اند و این اتفاق خوشایندی است اما متاسفانه نتوانسته‌ایم به این استقبال پاسخ درخوری بدهیم.
کارگردان نمایش «یادگار سال‌های شن» در عین حال با اظهار تاسف از ساخت غیر حرفه‌ای مجموعه‌هایی مانند «خاوران» و «صبا» ادامه داد: ساخت این مجموعه‌ها فقط بهانه‌ای برای این بود که عده‌ای که درک و تصور درستی از تئاتر ندارند، پول کلانی به جیب بزنند.
 مجموعه‌های «خاوران» و «صبا» در مملکت ما دو فاجعه هستند چون پول هنگفتی از دست رفت و گویی به زباله‌دان ریخته شد بدون اینکه این مجموعه‌ها هیچ کاربرد تئاتری داشته باشند. آنها فقط به درد اجتماعات حزبی و سیاسی می‌خورند و اصلا نمی‌توانیم ادعا کنیم که سالن تئاتر هستند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
اطلاعی از استیضاح خود ندارم
ایلنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اظهار بی‌اطلاعی از استیضاح خود گفت که یکی از نماینده‌ها آمده و اظهار کرده که وزیر فرهنگ و ارشاد استیضاح می‌شود اما نمی‌دانم این استیضاح راجع به چه خواهد بود و چرا می‌خواهند من را استیضاح کنند و هنوز دلایل آن را به من نیز نگفته‌اند.
علی جنتی در حاشیه کنگره ملی امامزاده بی‌بی‌حکیمه گچساران افزود: منتظر این هستم که موضوع استیضاح احتمالی من از سوی نمایندگان مجلس مشخص شود و من هنوز هیچ اطلاعی از این موضوع ندارم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که وزارت ارشاد اقدام به فیلتر کردن سایت‌های منتقد خود می‌کند، اظهار کرد: هیچ فیلتری صورت نگرفته و از چند هزار سایت موجود تنها هشت سایت مشکلاتی داشته‌اند.جنتی بیان کرد: سایت‌های مستهجن و خلاف مصالح ملی و الحادی در کمیته‌ای مورد بررسی قرار گرفته که آن کمیته زیر نظر دادستان است.به گفته وی، اخیرا نیز در مورد سایت‌های خبری بدون مجوز برنامه‌هایی طراحی شده که آنها باید در طول شش ماه مجوز فعالیت خود را دریافت کنند.وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از نیمه‌تمام بودن سه‌هزار پروژه در حوزه کاری خود خبر داد و خاطرنشان کرد: اکنون این پروژه‌ها به حال خود رها شده‌اند.جنتی افزود: مثلا پروژه‌ای که 10 میلیارد تومان نیاز دارد با صد میلیون تومان عملیات آن را در گذشته آغاز کرده بودند و اکنون این پروژه‌ها به طور کامل رها شده‌اند.

 

آمار فروش فیلم‌های روی پرده به روایت پخش‌کنندگان
ایسنا- فیلم‌های روی پرده سینماها در روزهای عزاداری امام حسین (ع) با افت فروش مواجه شده‌اند اما «ساکن طبقه وسط» شهاب حسینی همچنان فروش قابل توجهی در سالن‌های تهرانی دارد.
براساس اعلام امیر قطبی از دفتر پخش فیلمیران، فیلم سینمایی «خواب‌زده‌ها» به کارگردانی فریدون جیرانی تا پنجشنبه شب با فروش 865 میلیون تومانی در سینماهای تهران و 370 میلیون تومانی در سینماهای شهرستان به مجموع فروش یک میلیارد و 235 میلیون تومانی رسیده است.این فیلم همچنین در 20 سینمای تهران و 25 سینمای شهرستانی به اکران خود ادامه می‌دهد.
همچنین براساس اعلام سعید خانی، مدیر پخش نسیم صبا‌، فیلم سینمایی «آرایش غلیظ» به کارگردانی حمید نعمت‌الله تا پنجشنبه شب به مجموع فروش یک میلیارد و 147 میلیون تومان رسیده که از این میزان 852 میلیون تومان سهم تهران و 295 میلیون تومان سهم سینماهای شهرستانی است.این فیلم که جدیدترین اثر حمید نعمت‌الله به حساب می‌آید،‌ همچنان در 15 سینمای کشور و 18 سینمای شهرستان روی پرده اکران است.محمدرضا فرجی، مدیر دفتر پخش حوزه هنری هم اعلام کرده است که فیلم سینمایی «خانوم» به کارگردانی تینا پاکروان پنجشنبه در تهران هفت میلیون تومان فروخته است و با این حساب مجموع فروش این فیلم در سینماهای تهران 447 میلیون تومان شده است. این فیلم همچنین 163 میلیون تومان در شهرستان‌ها و مجموعا 610 میلیون تومان فروش داشته است.«خانوم» همچنین در هفت سینمای تهران و تعدادی از سینماهای شهرستان اکران می‌شود.
حبیب اسماعیلی درباره فروش «ساکن طبقه وسط» به عنوان اولین فیلم سینمایی که شهاب حسینی آن را کارگردانی کرده است به ایسنا گفته که فروش این فیلم تنها در پنجشنبه شب 35 میلیون تومان بوده که با توجه به افت فروش سایر فیلم‌ها رقمی قابل توجه است.
«ساکن طبقه وسط» تاکنون و در 15 روز اکران، 300 میلیون تومان در تهران و 50 میلیون تومان در شهرستان‌ها فروش داشته است.
این فیلم فعلا در 23 سینمای تهران و دو سینما شهرستان‌ها اکران می‌شود و قرار است در روزهای آتی تعداد سینماهای اکران‌کننده آن در شهرستان‌ها افزایش پیدا کند.ابراهیم مختاری از دفتر پخش هدایت فیلم هم اعلام کرد که «آتش‌بس2» به کارگردانی تهمینه میلانی تا پنجشنبه شب در تهران دو میلیارد و 135 میلیون تومان و در شهرستان یک میلیارد و 215 میلیون تومان فروش داشته است و در نهایت مجموع فروش این فیلم تاکنون به سه میلیارد و 350 میلیون تومان رسیده است.
«آتش‌بس 2» اکنون در 26 سینمای تهران و 35 سینمای شهرستان در حال اکران است.«کافه رادیو» بار دیگر میزبان میز تئاتر شد که این بار با اجرای عرفان پهلوانی پخش می‌شود.

بازگشت میز تئاتر به «کافه رادیو»
از چهارشنبه هفتم آبان‌ماه سال‌جاری میز تئاتر به «کافه رادیو» بازگشت و این برنامه قرار است چهاشنبه‌ها با حضور عرفان پهلوانی به عنوان کارشناس، به هنرهای نمایشی بپردازد.
پهلوانی، کارشناس ارشد ادبیات نمایشی است و پیشتر به عنوان مدرس، منتقد، پژوهشگر، بازیگر، نمایشنامه‌نویس، کارگردان و روزنامه‌نگار فعالیت داشته است. این برنامه به مسایل گوناگون فرهنگی و هنری می‌پردازد و مدتی است که به علت کسالت پیش‌آمده برای مهران دوستی با اجرای شاهین شرافتی روی آنتن می‌رود.
«کافه رادیو» برنامه‌ای است که از حدود 10 سال پیش تاکنون از شنبه تا چهارشنبه ساعت 15 تا 16 از رادیو جوان و با اجرای مهران دوستی پخش می‌شود.
علاقه‌مندان به «کافه رادیو» می‌توانند هر روز از رادیو جوان موج FM و ردیف 88 مگاهرتز ساعت 15 تا 16 شنونده این برنامه باشند.



8

$
0
0

گزارش نشست نقد و بررسی نمایش «هفت پرده»: «رادی» سخنگوی جامعه خودش بود

نشست نقد و بررسی نمایش «هفت پرده» توسط کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد.
در ادامه برنامه‌های «دوشنبه‌های نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری و تئاتر، نشست نقد و بررسی نمایش «هفت پرده» بر بنیان هفت نمایشنامه از زنده یاد «اکبر رادی» و به کارگردانی «میکاییل شهرستانی» پس از اجرای این نمایش، روز دوشنبه پنجم آبان 1393 در تالار چهارسوی مجموعه‌ تئاتر شهر برگزار شد.
در این نشست ‌صمد چینی‌فروشان‌، ‌جواد روشن‌ و ‌عرفان پهلوانی‌، از منتقدان کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، نمایش «هفت پرده» را نقد و بررسی کردند. این نشست با حضور علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر همراه بود و در آن عوامل نمایش از جمله میکاییل شهرستانی، فرزین محدث، کورش سلیمانی، اسماعیل بختیاری و. . . حضور داشتند.
هفت پرده بر بنیان هفت نمایشنامه «روزنه‌ آبی»، «مرگ در پاییز»، «لبخند باشکوه آقای گیل»، «منجی در صبح نمناک»، «شب روی سنگفرش خیس»، «آهسته با گل سرخ» و «ملودی شهر بارانی» که همگی نوشته استاد اکبر رادی هستند و با دراماتورژی «هما علیزاده» ریخت یافته است. در این نمایش بازیگران گوناگونی از جمله «مهدی صباغی»، «شمسی صادقی»، «احسان کرمی»، «عباس شادروان»، «عباس توفیقی» و‌. . . به ایفای نقش می‌پردازند.
صمد چینی‌فروشان از اعضای پیشکسوت کانون ملی منتقدان تئاتر ایران در آغاز این نشست گفت: یکی از ارزش‌های برجسته‌ آثار رادی را باید در تلاشش برای طرح مسایل جامعه، مسایل تاریخی، اجتماعی و فرهنگی جامعه ما طی بیش از سه، چهار دهه فعالیت نوشتاری‌اش دانست. وی تمام آثارش را، همین طور که نمونه‌هایی را ما در این کار دیدیم، همه تلاشش را معطوف کرد به این که سخنگوی جامعه خودش باشد. تلاشش را معطوف کرد به اینکه چیزی بنویسد که بتواند مردمش را با واقعیت‌های جامعه خودش نزدیک ‌کند. بتواند حقایقی را در پس روابط میان آدم‌ها و شخصیت‌هایش و آن دنیای خیالی‌ای که می‌سازد، حقایق پنهانی از این جامعه به هم ریخته را، تاریخ بلندش را، طی حداقل دورانی که ایران می‌رفت تا تحولی در آن ایجاد شود، با مدرنیسم و دنیای مدرن آشنا ‌شود، از سنت‌ها فاصله بگیرد و دنیای تازه‌ای را برای خود رقم بزند، آشکار کند. اکبر رادی سعی کرد موشکافانه این مسیر را ببیند و صادقانه، درست و صمیمانه این مسیر را طی کرد و چه حیف که ما شاید به قول یکی از منتقدان برجسته قدیمی که از پژوهشگران خوب هم هستند، آقای بهزاد قادری، ایشان در نشریه‌ای که برای بزرگداشت رادی درآمده بود این مدرنیسم بیمارگون را که در جامعه ما دارد شکل می‌گیرد را اشاراتی می‌کند. در آثار رادی و روی همین نکته تاکید می‌کند که رادی سعی دارد که حداقل در جدیدترین و آخرین آثارش این مسیر را برملا کند و این وضعیت به هم ریخته‌ای را که عنوان تغییر یا مدرن شدن را برای جامعه به همراه داشت را روشن بکند. متاسفانه نه تنها به رادی خوب پرداخته نشد، بلکه خیلی کم بودند نمایشنامه‌نویسانی که این وظیفه و کار بزرگ و مسوولیت و رسالتی را که رادی بر عهده گرفت، به آن توجه کنند.
در ادامه عرفان پهلوانی، بازرس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران که مدیریت نشست‌های دوشنبه‌های نقد تئاتر کانون ملی منتقدان تئاتر ایران را هم بر عهده دارد، با اشاره به یادداشت «دکتر قطب‌الدین صادقی» که در بروشور نمایش هفت پرده آورده شده است، گفت:این نگاه شبه رپرتواری به مجموعه آثار یک نویسنده یا یک گروه در بسیاری از کشورهای صاحب تئاتر دنیا رخ می‌دهد‌ اما در ایران این اتفاق بسیار کم می‌افتد. اگر اشتباه نکنم تنها گروه تئاتر «دن کیشوت» (علی‌اصغر دشتی) و جناب آقای بهروز غریب‌پور با مجموعه اپراهای عروسکی‌شان این نگاه رپرتواری را به آثارشان داشته‌اند. یک نمایش درخشان در جشنواره تئاتر فجر سال گذشته از کشور نروژ به ایران آمد که «زنان ایبسن» نام داشت و در آن یک کارگردان و بازیگر خانم نگاه ویژه‌ای به چند کاراکتر زن نمایشنامه‌های گوناگون هنریک ایبسن کرده بود.
عرفان پهلوانی از میکاییل شهرستانی خواست تا پیرامون چیدمان و گزینش این هفت نمایشنامه اکبر رادی که در نمایش هفت پرده به کار گرفته شده‌اند توضیح دهد.
میکاییل شهرستانی، کارگردان نمایش هفت پرده که در این نمایش نقش زنده‌یاد استاد اکبر رادی را هم بازی می‌کند، گفت: آن گونه که من اطلاع دارم، این اتفاق میمون و مبارک (رپرتوار آثار یک نویسنده) در ایران رخ نداده است و از این بابت من به گروه اجراکن تبریک می‌گویم و از ایشان تشکر می‌کنم. من پیشترها آرزوی این کار را داشتم و دو سال قبل درخواست دادم که در این مجموعه‌ که آن موقع شش سال می‌شد که در اینجا کارگردانی نکرده بودم، اگر به من نوبت می‌رسد و عزیزکرده‌ها اجازه می‌دهند، ما این سالن را داشته باشیم و بتوانیم کار کنیم. طی این دو سال چند مدیر عوض شدند و رسید به مدیریت وقت که دقیقا 40 روز قبل از اولین اجرایمان گفتند که می‌توانیم اجرایی برای این سالن داشته باشیم و من پذیرفتم. من از خانم هما علیزاده که دراماتورژی کار را برعهده داشتند خواهش کردم که در این فرصت کوتاه 40 روزه آثار رادی را دوباره بازنگری بکند. من این هفت اثر را پیشنهاد دادم.
میکاییل شهرستانی در ادامه گفت: من افتخار این را داشتم که سه اثر اکبر رادی را در زمان حیاتشان کارگردانی کنم؛ دو نمایش «شب به خیر جناب کنت» و «آهنگ‌های شکلاتی» را در تالار قشقایی و نمایش «آهسته با گل سرخ» را به صورت تله تئاتر.
وی در ادامه به توضیح چگونگی ریخت‌یابی نمایش هفت پرده و انتخاب این هفت نمایشنامه و همکاری خانواده و همسر زنده‌یاد اکبر رادی (حمیده بانو عنقا) و همچنین دلیل به صحنه آوردن کاراکتر خود استاد رادی و چگونگی بازی در این نقش پرداخت.
در ادامه‌‌ این نشست جواد روشن، عضو هیات مدیره‌ کانون ملی منتقدان تئاتر ایران و دیگر منتقد حاضر در این نشست پرداختن به آثار استاد رادی را لازم و قابل تقدیر و احترام دانست و با اشاره به تاثیر فضای عمومی این روزهای تئاتر و بازسازی مجموعه تئاتر‌شهر بر اجرای این نمایش گفت: در پوستر، بروشور و تبلیغات این نمایش ما اشاره‌ای به این نمی‌بینیم که قید شده باشد مروری بر چند اثر زنده‌یاد رادی یا چیزی شبیه به این. من خودم اول فکر کردم شاید این اثر یکی از آثار موخر آقای رادی است که چاپ نشده است. به نظر من در این اثر دو اتفاق می‌افتد‌؛ یکی خود اپیزودهاست که به قلم خود آقای رادی نوشته شده است و انتخابی که دوستان کرده‌اند و بعضا آن دخل و تصرفی که در نیاز بوده است تا برای جمع‌بندی انجام بدهند و اتفاق دیگر خود کاراکتر رادی است و نامه‌هایی که صحبتش می‌شود و یادداشت‌هایی که از آنها حرف زده می‌شود که در بخشی از آنها از مستنداتی که از آقای رادی به یادگار مانده است، استفاده شده است.
جواد روشن همچنین به بحث اجراهای رپرتواری و اهمیت دراماتورژی در این گونه آثار پرداخت و حضور کاراکتر اکبر رادی در نمایش هفت پرده و بازی میکاییل شهرستانی در این نقش را تحلیل و بررسی کرد.
نشست نقد و بررسی نمایش «هفت پرده» با ادامه گفت‌وگو و تبادل‌نظر میان منتقدان، عوامل نمایش و حاضران در نشست ادامه یافت و بیش از70 دقیقه به درازا انجامید.
کانون ملی منتقدان تئاتر ایران امیدوار است که این نشست‌ها با حضور چشمگیر علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر و به ویژه دانشجویان و هنرجویان رشته‌های هنرهای نمایشی همراه باشد.

 

مرز پرگهر در گالری شکوه ‌
علی پروین سوژه نقاشی عروسش شد
علی پروین، سوژه یک اثر نقاشی شد؛ لحظه‌ای تاریخی از بازی تیم ملی فوتبال ایران در این تابلوی مهیج به تصویر کشیده شده است؛ جالب اینکه این نقاشی را عروس علی پروین خلق نموده که در سومین نمایشگاه انفرادی‌اش در گالری شکوه به تماشا خواهد گذاشت. آناهیتا درگاهی، همسر محمد پروین، تازه‌ترین آثار هنری‌اش را با عنوان «‌مرز پرگهر‌» عصر جمعه شانزدهم آبان‌ماه در گالری شکوه به نمایش می‌گذارد که علاوه بر یک تابلو از علی پروین، ١۶ نقاشی با نگاه اجتماعی و نیز زیبایی شناسی اشیا پیرامونی در آن محوریت دارد.
آناهیتا درگاهی کارشناس ارشد نقاشی از دانشگاه هنر تهران است. وی تاکنون دو نمایشگاه انفرادی در کاخ نیاوران وگالری سیحون برپا کرده است. «مرز پر گهر» سومین نمایشگاه انفرادی‌اش محسوب می‌شود. همچنین درگاهی در سه نمایشگاه گروهی در موزه هنرهای زیبا کاخ سعد‌آباد، گالری کمال‌الملک و جم آرت گالری دوبی شرکت داشته است.
آثارش در این نمایشگاه را می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد‌: زنانی که نماد قدرتند و نقاش آنها را همراه با بناها و المان‌های قدیمی ایرانی به تصویر کشیده است که اغلب فضایی سورئال دارند؛ طبیعت بی‌جان که شامل نقاشی‌هایی از ظروف نقره قلمکاری شده اصفهان که طرح‌های گل و مرغ دارند؛ دو نقاشی مدرن که تصویری از مجسمه‌ای بی روح را نشان می‌دهد که به دنیای مدیا اشاره دارد و چند نقاشی از شخصیت‌های مهم ایرانی که از جمله آن می‌توان به اثر آبسترکتی اشاره داشت که علی پروین را در حال بازی فوتبال به تصویر کشیده است که این اثر مربوط به بازی تاریخی ایران و استرالیا است که در سال 1978 میلادی در مقدماتی جام جهانی به مصاف هم رفته بودند.
درگاهی در آثارش بیشتر از رنگ‌های اکر، سیاه و سفید و آبی و طلایی بهره گرفته است و برای بزرگنمایی و برجسته جلوه دادن قسمتی از نقاشی‌هایش از رنگ قرمز و قهوه‌ای استفاده کرده است. بعضی از آثار در این نمایشگاه نیز با سیاه مشق‌هایی از اشعار مولانا و حافظ مزین شده‌اند. آثار او با تکنیک‌های رنگ روغن و میکس اکریلیک بر روی بوم‌هایی با ابعاد 145×145 و 100×200 خلق شده‌اند. نمایشگاه نقاشی‌های «مرز پر گهر» تا 21 آبان ماه 93 در گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو، خیابان شهید سلیمی‌، کوچه امیر نوری، پلاک 19 دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند همه روزه از ساعت 4 تا 8 عصر از این آثار دیدن کنند.

 

مدیر مسوول روزنامه «قانون»:
انتشار مجدد یک روزنامه از راه‌اندازی اولیه دشوارتر است

مدیر مسوول روزنامه «قانون» با اعتقاد بر اینکه مشکل رسانه‌های ما کمبود تولید خبر ومحتواست، درخصوص برداشتن و تصحیح اخبار رسانه‌ها بدون توضیح، عنوان می‌کند: توضیح دادن در مورد اصلاح خبر اشتباه، جزو قانون مطبوعات است. در قانون مطبوعات برای توضیح خبر نادرست باید صفحه‌ای با همان‌اندازه و فونت در نظر گرفته و خبر اصلاح شده منتشر شود در غیر این صورت جرم است.
مهناز مظاهری در گفت‌وگو با ‌ایسنا‌، در پاسخ به اینکه آیا رسانه‌های اینترنتی و سایت‌ها مجاز به برداشتن و تصحیح خبرها بدون اعلام هستند؟ توضیح داد: اگر خبری کذب باشد که انتشار آن جرم است‌ اما گاهی یک خبر تحلیل می‌گذاری و یک کار علمی انجام می‌دهی و اخبار رسانه‌های دیگر را رصد می‌کنی‌؛ این نگاه رسانه‌ای درست است. وی در ادامه گفت: درخصوص خبرهای دریافتی مسوولیت خبر با خود منبع خبر است اما اگر خبری به اشتباه‌، عمد یا غیرعمد منتشر شود‌ اگر کسی ادعا کند که این خبر نادرست است موظف است در همان کاد‌ر در همان صفحه و به همان‌اندازه جوابیه چاپ کند. سایت‌ها نیز باید طوری طراحی شوند که آن خبر اصلاح و درخصوص اصلاح آن توضیح داده شود. این یک قانون است و نمی‌توان از آن تخطی کرد.
مظاهری یکی از علت‌های اخبار نادرست در رسانه‌ها را نبود خبرهای تولیدی مطرح کرد و گفت: مشکل ما در رابطه با اخبار این است که تولید خبر نداریم، یا کمتر خبر تولید می‌کنیم و دیگران کپی می‌کنند. برای اینکه این مشکل حل شود باید تولید خبرمان افزایش پیدا کند و همه سایت‌ها به این سمت بروند که تولید خبر داشته باشند. با این اقدام ضریب اشتباه هم پایین می‌آید. وی در ادامه تاکید کرد: مشکل رسانه‌های ما کمبود تولید خبر و محتواست. در صورتی که اگر افزایش پیدا کند مطمئنا ضریب اشتباه کمترمی‌شود. مدیر مسوول روزنامه قانون درخصوص سختی باز انتشار یک روزنامه پس از توقیف، اظهار کرد: راه‌اندازی مجدد یک روزنامه خیلی دشوارتر از راه‌اندازی اولیه است؛ به دلیل اینکه کل سیاست‌گذاری‌ها و زیرساخت‌های آن باید بازنگری شود. آن موقع برای یک شماره نباید فکر کنیم بلکه برای 100 شماره باید فکر شود.
مهناز مظاهری درخصوص زمان انتشار شماره جدید روزنامه قانون اعلام کرد: در تلاش هستیم طی روزهای آینده این اتفاق بیفتد.

 

سرقت کتاب‌های فلسطینی توسط اسراییلی‌ها
ایسنا- بنابر اعلام دبیرکل لیگ کشورهای عربی، رژیم اشغالگر قدس 80 هزار دست‌نوشته و کتاب فلسطینی را از سال 1948 دزدیده و در کتابخانه‌هایش نگهداری می‌کند.
‌نبیل‌ العربی‌، دبیرکل لیگ عربی‌ در همایشی که با نام «فلسطین در دست‌نوشته‌های عربی» در قاهره برگزار شد، عنوان کرد: رژیم صهیونیستی 80 هزار کتاب و دست‌نوشته این کشور را به سرقت برده و در کتابخانه‌هایش نگهداری می‌کند. وزیر فرهنگ فلسطین و وزیر فرهنگ مصر به همراه مقامات سیاسی و فرهنگی دیگر کشورهای عربی در این گردهمایی شرکت داشتند. به گزارش میدل ایست مانیتور، «العربی» معتقد است قدرت امپرپالیستی رژیم اشغالگر قدس از سال 1948 اقدام به سرقت این میراث فرهنگی کرده تا هویت اصلی عرب‌ها و تاریخ‌ کشور فلسطین را پنهان کند.

نخستین اکران «زیباتر از زندگی» در هویزه
مهر- انسیه شاه‌حسینی، کارگردان سینما که فیلم «زیباتر از زندگی» را در نوبت اکران دارد به مهر گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده توسط امیر سیدزاده، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «زیباتر از زندگی»، این فیلم که به زندگی شهید محمدحسین علم‌الهدی می‌پردازد آذرماه در هویزه محل شهادت این شهید بزرگوار افتتاح و سپس در سینماهای کشور اکران می‌شود. این کارگردان همچنین درباره برخی خبرهای تایید نشده درباره اینکه بخشی از اختیارات وزارت ارشاد در زمینه صدور پروانه نمایش فیلم‌ها محدود شود، بیان کرد: شاید انتشار چنین اخباری ریشه در دعواهای جناحی داشته باشد که من به شخصه نه اطلاعی از دعواهای پشت پرده و نه علاقه‌ای به دانستن آن دارم، اما آنچه مهم است رسیدن به نقطه‌ای از فعالیت‌های سینمایی است که هر آنچه اتفاق می‌افتد به نفع مصلحت و در مسیر ارتقای فرهنگی جامعه و همچنین اهالی سینما باشد و نتیجه‌ای آرامش‌بخش داشته باشد.

آغاز ثبت‌نام ناشران در بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران
ایلنا- با قرار گرفتن فرم‌های ثبت‌نام ناشران خارجی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب روی سایت نمایشگاه ثبت‌نام از ناشران بخش بین‌الملل آغاز شد. طبق جدول زمان‌بندی، هر ساله جزوه اطلاعات و مقررات و فرم‌های ثبت‌نام نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نمایشگاه فرانکفورت توزیع و ثبت‌نام از این نمایشگاه آغاز می‌شود.
در سال جاری نیز این جزوه و فرم‌های ثبت‌نام در نمایشگاه فرانکفورت توزیع و همزمان با این نمایشگاه روی سایت نمایشگاه کتاب تهران قرار داده شده است. مطابق جدول زمان‌بندی شده ناشران علاقه‌مند می‌توانند فرم‌های یادشده را از طریق سایت WWW. TIBF. ir/Eng دریافت و تا تاریخ 28 فوریه (9 اسفند 1393) نسبت به ثبت‌نام قطعی در نمایشگاه اقدام نمایند. مطابق جزوه اطلاعات و مقررات بیست و هشتمین نمایشگاه، هزینه غرفه برای ناشران عرب به ازای هر مترمربع 50 یورو و برای ناشران لاتین 100 یورو و برای نمایشگاه‌های فرهنگی و سفارتخانه‌ها به ازای هر مترمربع 150 یورو در نظر گرفته شده است.

تاریخ اکران فیلم جدید برادران کوئن اعلام شد
مهر-کمپانی یونیورسال تاریخ اکران فیلم جدید برادران کوئن را مشخص کرده است. این فیلم که «زنده باد سزار!» نام دارد روز پنجم فوریه سال 2016 بر پرده‌های بزرگ دیده خواهد شد. این فیلم از مجموعه قابل‌‌توجهی از نام‌های بزرگ‌هالیوودی استفاده می‌کند. از بازیگران این فیلم می‌توان به جاش برولین، جورج کلونی، رالف فاینس، تیلدا سوینتون، چنینگ تیتوم، اسکارلت جوهانسون و جونا هیل اشاره کرد. داستان این فیلم ماجرای تنها یک روز از زندگی فردی را به نمایش می‌گذارد که شغلش درست کردن و رسیدگی به کارهای اغلب غیرقانونی یک استودیو است و در آن روز خاص‌ مشکلات زیادی برایش به وجود می‌آید. جوئل و اتان کوئن مسوولیت نویسندگی و کارگردانی این فیلم را بر عهده دارند. این دو همچنین در کمپانی مایک زاس متعلق به خودشان این فیلم را تهیه خواهند کرد. کمپانی وورکینگ تاتیل فیلمز و اریک فلنر و تیم بوان نیز از تهیه‌کنندگان فیلم هستند. تا این لحظه فیلم دیگری برای اکران در روز پنجم فوریه 2016 اعلام نشده است و برادران کوئن این تاریخ را تنها برای فیلم خودشان دارند. نکته‌ای که به چشم می‌خورد این است که تاریخ اکران «زنده باد سزار!» با تاریخ اکران فیلم‌های دیگر برادران کوئن همخوانی ندارد و تمامی فیلم‌های اخیر ساخته شده توسط این زوج در فصل جوایز اکران شده بودند. جدیدترین فیلم آنها یعنی «درون لوین لوییس» در ماه دسامبر 2013 و «شجاعت حقیقی» در ماه دسامبر 2010 اکران شده بودند. فیلم «درون لوین لوییس» جدیدترین فیلم برادران کوئن با اقبال زیادی روبه‌رو شد و جایزه بهترین فیلم انجمن ملی منتقدان فیلم آمریکا از جمله جوایزی بود که دریافت کرد.




8

$
0
0
نگاهی به عزاداری بازار تهران؛

جای تکیه‌ دولت خالی است

شهره بازار قدیمی تهران را از سال‌ها پیش به گوشمان رسانده‌اند و شنیده‌ایم، جایی که وقتی رنگ و بوی محرم می‌گیرد، باز هم یک جای خالی در آن هست.

خیلی‌ها به عشق عزاداری در کوچه پس کوچه‌های این بازار که باورهای کهن مردم تهران قدیم را در خود دارد، در ایام محرم به بازار می‌آیند اما جای «تکیه دولت» خالی است...

هر چقدر که چشم بگردانی تا جایگاه مردانی را بیابی که با صدای رسا، پر جذبه و بغض‌آلودشان، کلاه‌خود و شمشیر و شیپورشان و لباس‌های سبز و سرخ و سیاهشان تصویر عاشورا را در ذهن داغدید‌گان حسین (ع) زنده می‌کردند، چیزی پیدا نمی‌کنی!

بانک ملی شعبه بازار و کمی آن طرف‌تر بن‌بست «تکیه دولت» ...

اما تنها چیزی که می‌توانی از این نام بیابی باقیمانده‌هایی از آن چیزهایی است که حالا دیگر فقط باید در «کاخ گلستان» به دنبالشان بگردی، تالار سفید رنگ «آیینه» و کلاه‌خودها و شمشیرهایی از آن مردمان و باورهای استوار و عمیقشان که معجزه را هر روز می‌دیدند،‌ چون باورش داشتند.

یک منبر و یک تخت و همین... اینها تنها باقیمانده‌های تکیه دولت است و تاریخچه‌ای که در کتاب‌ها و ذهن مردمانی که تعزیه را دوست دارند هنوز باقی است اما حالا دیگر سال‌های زیادی از آن روزها می‌گذرد، از روزهایی که ناصرالدین شاه پیش از سفرش به فرنگ، تکیه دولت را در سال 1285 تا سال 1290 هجری قمری ساخت، تکیه‌ای که با وجود گذشت بیش از 150 سال هنوز زیبایی و اعتقادات مردمش به قدری است که هیچ تکیه دیگری به پای آن نمی‌رسد، حتی تکیه‌های قدیمی تهران «دربند»، «نیاوران» یا «درکه».

چرا «تکیه‌دولت» در بازار تهران و نزدیکی کاخ گلستان ساخته شد؟

در این‌باره یحیی ذکاء در کتاب «تاریخچه کاخ گلستان و ابنیه سلطنتی» نوشته است. «معتبرترین و وسیع‌ترین تکیه‌های تهران که تعزیه‌های دولتی در آن برگزار می‌شد، تکیه «حاج میرزا آغاسی» (تکیه دولت قدیم) بود که تکیه «عباس‌آباد» نیز نامیده می‌شد. استقبال شدید مردم به‌خصوص زنان از نمایش‌های مذهبی همچنین تنگی و کوچکی فضای تکیه عباس‌آباد، ناچار باعث ازدحام و ناراحتی برای مردم بود و کار اجرای شبیه‌گردانی را با مشکلات زیادی مواجه می‌کرد و اقتضای زمان و اوضاع نیز تکیه بزرگتر و وسیع‌تری را طلب می‌کرد، به همین دلیل «ناصرالدین شاه» علاوه بر دادن دستور برای آغاز کار ساخت بنای «شمس‌العماره» به «دوستعلی خان معیرالممالک» دستور داد تا تکیه بزرگی در داخل ارگ سلطنتی احداث کند.»

نقشه تکیه را «عبدالغفارنجم‌الملک» در سال 1309 قمری ترسیم کرد و پس از آن در شمال سبزه‌میدان و ضلع جنوب باغ گلستان حدفاصل «کاخ ابیض» یا (موزه مردم شناسی کنونی در کاخ گلستان) و «عمارت الماس» ساخته شد، جایی که پیش از آن براساس نقشه «اگوست کریشیش» (kirshish) اتریشی (1275قمری) انبار دولتی ارگ قرار داشت.

«تکیه‌دولت»‌ برای اجرای تعزیه و برگزاری مراسم سوگواری و روضه‌خوانی در تهران بنا شد. آن عمارت سه طبقه، مدور و آجری به قطر تقریبی 60 متر و ارتفاع 24 متر بود. مساحت آن حدود 2824 متر مربع و گنجایش بیست هزار نفر را داشت. «کریم پیرنیا» در کتاب معماری ایران، از استاد «حسینعلی مهرین» به عنوان معمار این بنا نام برده است.

برای پوشش سقف این بنای استوانه‌ای از چهار قوس چوبی نیم‌دایره مستحکم شده با بست‌های آهنی استفاده شده بود به این امید که طاقی گنبدی از چوب و شیشه بر آن بزنند. ساخت این گنبد ظاهرا به سبب اشکالات فنی هرگز به مرحله عمل نرسیده و به‌جای آن چادر یا پوششی بزرگ به هنگام اجرای مراسم روی سقف تکیه می‌کشیدند.

به مرور زمان و با فرسوده شدن قوس‌های چوبی به فرمان «مظفرالدین شاه» یک مهندس بتن فرانسوی، قوس‌های آهنی را به‌جای قوس‌های چوبی کار گذاشت که این قوس‌ها 12 عدد بودند و هر کدام آنها از پنج تکه مجزا تشکیل شده و با پیچ و مهره به هم وصل می‌شدند. همزمان با تعمیر قوس‌های سقف به دلیل سست بودن، مشکلاتی برای مقاومت و ایستایی بنا به وجود آمده بود بنابراین این احتمال وجود داشت که فشار پوشش سقف باعث خرابی بنا شود، به این دلیل برای کاهش فشار طبقه آخر بنا تخریب شد.

در داخل بنا در اطراف صحن 20 طاق با دیوارها و ستون نماهای کاشی‌کاری قرار داشت. در پشت این طاق، نماها اتاق‌هایی درسه طبقه ساخته شده بود که پنجره‌های ارسی داشتند. اتاق‌های طبقه اول ویژه وزرا و حکام ولایات بود که با نظارت ناظر (فراشباشی) بین آنها تقسیم می‌شد، اتاق‌های طبقه دوم مخصوص بانوان حرم و طبقه سوم جایگاه نقاره‌چی‌ها بود که با نرده‌ای حفاظت می‌شد. اتاق شاه با سردر و سقف بلندتر در طبقه دوم قرار داشت. هنگام اجرای تعزیه پرده توری در برابر غرفه شاه می‌کشیدند. ورود و خروج به اتاق‌ها از راهروهای پشت آنها صورت می‌گرفت.

در وسط صحن تکیه، سکوی گردی به شعاع تقریبی 5/9 متر و ارتفاع تقریبی یک متر با سنگی منقوش به قاب و شمسه قرار داشت که سطح آن آجر فرش بود و به آن «تخت» می‌گفتند.

ساموئل بنجامین در کتاب «ایران و ایرانیان» درباره مشاهدات خود از «تکیه‌دولت» در سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۳۰۳ هجری قمری که در ایران بود، نوشته است؛ «موقعی که از کالسکه پیاده شدم، با کمال تعجب ساختمان استوانه‌ای شکل مجللی را در مقابل خود دیدم که به وسعت و بزرگی آمفی تئاتر «ورونا» بود و با آجر و سنگ به سبک بسیار زیبایی ساخته شده بود... ظاهرا معمار بزرگ این تکیه خواسته بود ثابت کند که نقشه یک ساختمان را طوری می‌توان طرح کرد که بدون دکوراسیون و تزئین هم ابهت و جلال خود را حفظ کند. ضمنا طوری تنوع در فرم و شکل غرفه‌های اطراف به کار برده بود که چشم را خسته نمی‌کرد. خود این تنوع زیبایی خاصی به تکیه می‌داد. در حقیقت معمار هنرمند، نبوغ و استعداد ذاتی خود را در این ساختمان بی‌مانند نشان داده‌ است. غرفه‌هایی که برای شاه در نظر گرفته شده بود ارتفاع بیشتری داشت و بلندی سقف و سردر آن درست دو برابر غرفه‌های مجاور بود.... تردیدی ندارم که اگر این تکیه یا آمفی تئاتر به‌جای آجر مانند آمفی تئاترهای روم قدیم از سنگ مرمر هم ساخته می‌شد، باز به هیچ‌وجه بر زیبایی و عظمت آن افزوده نمی‌شد. واقعا توصیف زیبایی طاق‌ها و سردرهای هلالی شکل تکیه امکان‌پذیر نیست. ایرانی‌ها در حقیقت استاد این نوع معماری در جهان هستند.

قطعی است که ایرانیان طاق‌های هلالی شکل را خیلی قبل از رومی‌ها می‌ساخته‌اند. رومی‌ها این سبک را از ایرانی‌ها تقلید کرده‌اند و با آنکه به طاق‌های هلالی شکل خود خیلی مباهات می‌کنند، با این حال هرگز کار آنها به زیبایی و اصالت کار ایرانیان نیست.»

پژوهشگرانی مانند یحیی ذکاء، ‌محسن منصوری‌فرد و بهرام بیضایی نیز با توجه به این نکته که اولین سفر ناصرالدین شاه به فرنگ در سال 1209 قمری و پس از ساخت تکیه دولت بوده، آن را متاثر از معماری سنتی ایرانی دانسته‌اند.

«تکیه‌دولت» تا چه زمانی مورد استفاده بود؟

«تکیه دولت» تا پایان دوره قاجار مورد استفاده قرار گرفت. در این تکیه حتی مراسم تشییع جنازه «ناصرالدین شاه» و «مظفرالدین شاه» را انجام دادند. در محرم سال 1326 قمری «محمدعلی شاه» نیز براساس رسم معمول در تکیه حاضر شد که در اثر ازدحام جمعیت در این مراسم تلفاتی به بارآمد، آخرین باری که در زمان قاجار تکیه‌دولت مورد بهره‌بردای قرار گرفت مربوط به مجلس موسسان بود که در پانزدهم آذر 1304 شمسی تشکیل شد و به دنبال آن «احمدشاه» از سلطنت خلع و رضاخان به ریاست حکومت موقت منصوب شد.

«تکیه دولت» عظیم‌ترین نمایشخانه تاریخ ایران سال‌ها متروک و نیمه مخروبه بود تا اینکه در زمان پهلوی دوم 1325 شمسی برای ساخت شعبه بانک ملی در بازار، تخریب و بیشتر فضای آن زیربنای بانک قرار گرفت.

و حالا بجز چند وسیله‌ای که در «کاخ جهانی گلستان» از باقیمانده‌های این تکیه وجود دارد، فقط می‌ماند تابلویی کوچک در ورودی یک کوچه باریک در خیابان پانزده خرداد و در ضلع شمال سبزه‌میدان که نامش «بن‌بست ‌تکیه‌دولت» است.



اجرای «خواب آلودگی» در تماشاخانه مشایخی

ایلنا- نمایش «خواب‌ آلودگی» به کارگردانی احسان بیات‌فر از 6 تا 26 آبان‌ماه فقط به مدت 15 شب در تماشاخانه استاد مشایخی‌(مان) روی صحنه می‌رود.

در یادداشت کارگردان درباره این نمایش آمده است:

بـ مثل بیژن، مـ مثل مجید، بـ مثل بهمن!

خواب آلودگی روایت انسان‌هایی است که بینمان هستند و دیده نمی‌شوند، یا ترجیح می‌دهیم آنها را نبینیم، کشورمان در جریان سبقه تاریخی خود به لحاظ خاص سیاسی و جغرافیایی صحنه کارزار دست درازی‌ها و کشور گشایی‌ها بوده، جنگ‌هایی که شمار آنها از زمان حکومت مادها قریب به 1140جنگ بوده که آخرین آنها مربوط به جنگ ایران و عراق است که به روایت تاریخ اکثر آنها به جهت دفاع بوده، در این رهگذر پرداختن به مسایل جنگ‌هایی که جنبه تدافعی داشته انگیزه‌ای تقدسی را ایجاد می‌کند.

دستمایه نمایش خواب آلودگی پرداختن به رنجورترین بازماندگان نبرد 1140 اُم یعنی جنگ ایران و عراق است.علاقه‌مندان برای تماشای نمایش برگزیده سومین جشنواره تئاترشهر می‌توانند ساعت 20:30 تاریخ‌های یاد شده به تماشاخانه استاد مشایخی به آدرس خیابان انقلاب، ضلع شمال غربی چهار راه ولیعصر جنب داروخانه، پلاک 1478 مراجعه کنند.



آخرین وضعیت جسمانی مسعود کیمیایی

ایسنا- وضعیت جسمانی مسعود کیمیایی که به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بستری است، رو به بهبود است.

این کارگردان سینمای ایران که از ظهر شنبه 10 آبان‌ماه در بیمارستان دی بستری است، دو شب در بخش آی‌سی‌یو بستری بوده و روز گذشته با بهبود شرایط به بخش منتقل شده است.پرستار این کارگردان گفت: زمان ترخیص ایشان هنوز مشخص نیست و به نظر پزشک معالج ایشان بستگی دارد.

مسعود کیمیایی، کارگردان قدیمی سینمای ایران کارگردان آثاری چون «قیصر»، «مرسدس»، «فریاد»، «ضیافت»، «سربازهای جمعه»، «اعتراض»، «رییس»، «حکم» و... اخیرا «متروپل» را در کارنامه کاری‌اش دارد.



اکران دو فیلم کیارستمی در گروه هنر و تجربه

ایلنا- دو فیلم از عباس کیارستمی پس از سال‌ها در گروه سینمایی هنر و تجربه به نمایش درمی‌آید.لباسی برای عروسی و مسافر هر دو از ساخته‌های عباس کیارستمی؛ قرار است از ۲۹ آبان‌ماه در سینماهای گروه هنر وتجربه به نمایش درآیند.فیلم مسافر را عباس کیارستمی در سال ۱۳۵۳ ساخته است. مسافر روایتگر داستان پسری 10 ساله و پر دردسر به نام قاسم جولایی (با بازی حسن دارابی) است که در یکی از شهرهای کوچک ایران زندگی می‌کند و می‌خواهد برای تماشای مسابقه تیم فوتبال مورد علاقه‌اش به تهران برود. او برای این کار، دوستان و همسایگانش را هم فریب می‌دهد و پس از چندین ماجراجویی درنهایت به موقع به ورزشگاه تهران می‌رسد. این فیلم، تصمیم پسر را به‌عنوان هدفش و کوتاهی‌ها و بی‌تفاوتی‌هایش را به صورت تاثیر رفتار او بر دیگران به‌ویژه نزدیکانش نمایش می‌دهد.



8

$
0
0

انتقاد عسگرپور  از عملکرد دولت: به تخریب‌کنندگان خانه‌سینما حق‌السکوت می‌دهند

مدیرعامل خانه‌سینما معتقد است که دولت از سینماگران توقع دارد از سیاست‌های دولت دفاع کنند اما مشخص نیست این دفاع چگونه باید باشد. همانگونه که تا امروز بحث امنیت شغلی درست فهم نشده است.
محمدمهدی عسگرپور ضمن اشاره به راه‌اندازی صندوق بیمه بیکاری و طرح امنیت شغلی گفت: امنیت شغلی یک مفهوم کلی است که یکسری زیرشاخه دارد. به‌عنوان مثال، یکی از زیرشاخه‌های آن صندوق بیمه بیکاری و  یکی از زیرشاخه‌های آن؛ نمایش فیلم است که همگی باید دست به دست هم دهد تا امنیت شغلی فراهم شود.
وی در ادامه افزود: گاهی ممکن است دولت‌ها؛ امنیت شغلی را در یکی دو کلمه ترجمه کنند و زمانی‌که می‌گوییم امنیت شغلی تصورشان بر بیمه بیکاری ا‌ست یا تصورشان این است تنها کسانی که عضو صنف هستند؛ حق فعالیت دارند یا شرایط مشابهی‌ اما ما در طرح امنیت شغلی گفتیم اینها باید متوازن تغییر کند. به‌عنوان مثال، اگر صندوق بیمه بیکاری راه‌اندازی شود اما عضویت در نهادهای صنفی شرط نباشد؛ هرکسی می‌تواند وارد صندوق شود و تمام اهداف صندوق تامین نمی‌شود.
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به اینکه تاسیس صندوق بیمه بیکاری گام خوبی است اما همه اهداف امنیت شغلی را تامین نمی‌کند؛ افزود: متاسفانه دولت قبل اساسا با این مفهوم سر عناد داشت بنابراین در آن فضای پرسوءتفاهم اصلا پرداختن به امنیت شغلی شوخی و بیمه بیکاری سینماگران برای آنها شوخی بود. طنز دیگر این بود که آنها بن گوشت و مرغ به اهالی هنر دهند و صف‌های طویلی را برای این کار تشکیل دهند.
عسگر‌پور تاکید کرد: دولت فعلی عزمش را نشان داده اما متاسفانه درباره این موضوع و موضوعات مشابه آن تنها زمانی که به بحران می‌خوریم؛ سر یک میز می‌نشینیم و مذاکره به نتیجه می‌رسد. اگر دو هفته بعد بحران تمام شود دیگر حرفی از این وضعیت زده نمی‌شود البته شاید بخشی از این رفتار مربوط به بی‌پولی می‌شود که بودجه‌ای برای طرح امنیت شغلی ندارند که بخشی هزینه‌بر است البته بخش‌هایی نیز به هزینه ارتباطی ندارد و به مدرییت مربوط است.
عسگرپور در ادامه گفت: حل کردن این نوع موضوعات جسارت‌هایی می‌خواهد که گاهی دولتمردان ما ندارند مثلا مرجعی که می‌تواند تشخیص دهد چه کسی می‌تواند تهیه‌کننده یا کارگردان باشد، کجاست؟ عقل می‌گوید یک نهاد صنفی. دولت قبلی می‌گفت من هستم و بعد که می‌دید نمی‌تواند می‌گفت نهاد صنفی که خودم آن را می‌سازم. دولت فعلی هم نمی‌تواند بگوید چه کسی می‌تواند این امر را تشخیص دهد.
وی ادامه داد: دولت فعلی بیشتر وقت‌ها می‌گوید خانه‌سینما اما تبصره‌هایی هم برای آن می‌گذارد زیرا گاهی از طرف برخی همکاران ما در بیرون از خانه‌سینما به آنها فشار وارد می‌شود که  خانه سینما تنها نهاد صنفی نیست و ما هم مستقل هستیم.وی با اشاره به اینکه این عملکرد نمی‌تواند برای دولت موفقیت به دنبال داشته باشد، افزود: دولت نمی‌تواند به تصمیم قطعی درباره این موضوع برسد و در این صورت؛ نهاد صنفی هم درست تقویت نمی‌شود. در این فضا شرایطی به وجود می‌آید که عده‌ای می‌گویند باید برای گرفتن خدمات و گرفتن پروانه ساخت عضو یک نهاد صنفی باشیم و عده‌ای هم یک پلاکارد می‌‌گیرند جلوی وزارت ارشاد و می‌گویند ما سینماگر مستقل هستیم و دوست نداریم وارد نهاد صنفی شویم و این همه دردسر بکشیم. دولت در این بخش بلاتکلیف است.
کارگردان «مهمان داریم»‌ در پاسخ به این سوال که آیا این رفتار دولت برای حفاظت از سینما در برابر گروه‌های فشار نیست و توقیف چند فیلم نیز با همین هدف انجام شده، گفت: ما در دوره‌ای به‌سر می‌بریم که آدم‌ها دنبال دردسر نیستند یعنی کسی که سر پستی و سمتی می‌آید و مدیر دولتی می‌شود؛ می‌گوید قرار من با خانواده‌ام این نبود که یک یا دو سال سر کاری بیایم و شهید بشوم و بروم. قرار بود زندگی و مدیریت کنم و ‌مسایلی را درست کنم و بعد‌ها افتخار کنم که زمانی مدیر این بخش بودم. هیچ‌کسی حاضر نیست بگوید دو سال سرکاری باشم و دچار مسایلی شوم که گاه مجبور به خداحافظی هم بشوم.
وی ادامه داد: این طرز فکر یک لایه محافظه‌کار به وجود می‌آورد به‌خصوص در کشوری که شما نمی‌دانید قدرت اصلی کجاست؟ آیا قدرت در دست دولت است یا مجلس؟ ضمن اینکه قدرت فصلی هم عوض می‌شود. آن هم در نهادهای فرهنگی مانند حوزه هنری، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، سپاه و ... معلوم نیست قدرت کجا بیشتر است و قدرت اصلی کجاست؟ بنابراین، این لایه محافظه‌کاری به مدیریت سرایت می‌کند که مدیر برای اداره کردن یک موضوع باید محافظه‌کاری به خرج دهد و اگر لازم شد حتی دو یا سه فیلم را قربانی کند. اگر هم لازم شد به خانه سینما و آدم‌های دیگر کمک می‌کند تا تعادل ایجاد کند‌ یعنی هم به خانه سینما کمک می‌کنم و هم به هر فردی که به خانه‌سینما فحش بدهد.
عسگرپور در ادامه خاطرنشان کرد: البته ممکن است این طرح در شش ماه جوابگو باشد اما در یک سال بعد جواب نمی‌دهد به و هرج و مرج و مشکل برخواهد خورد. خود من به ‌عنوان مدیر یک نهاد صنفی می‌پرسم چرا باید عضو کانون کارگردانان باشم وقتی مثلا فردی که بیرون خانه‌سینماست راحت امتیاز و مجوز می‌گیرد؟ مثلا دولت فعلی به سه نفر از کسانی که بیشترین تخریب خانه‌سینما را داشتند؛ وام‌های قابل توجه داده و زمانی که درباره این وام‌های کلان از مدیران سوال می‌شود؛ می‌گویند فیلم آنها ارزش زیادی داشته است. درحالی که این وام پاداش فریاد نزدن علیه دولت جدید و به‌نوعی حق‌السکوت است. مثلا در رسانه‌های تصویری فیلمی را خریدند که قبلا تلویزیون آن‌ر‌ا خریده است و می‌گویند داریم حمایت می‌کنیم‌ و آن فرد نیز دائم درحال حرف زدن علیه خانه‌سینما و دولت است و در خلوت هم به دولت و خانه سینما می‌خندند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این کار برای حفظ سینما و خانه‌سینماست یا از ترس؛ گفت: حتی اگر نیتشان خیر هم باشد غلط است زیرا در این صورت هدف؛ وسیله را توجیه می‌کند. من به‌عنوان مدیر هدفم این است که یک وضعیت آرامی را در سینما به وجود بیاورم بنابراین حق‌السکوت می‌دهم، خوب پس زیرمیزی هم می‌شود داد درحالی که این کار درست نیست و بنده خیلی این موضوع را قبول ندارم. زمانی که ما این حرف‌ها را می‌زنیم می‌گویند اینها جنگ‌طلب‌های قدیم هستند که هنوز دنبال جنگ هستند اما من منظورم این نیست که اگر کسی به نهاد صنفی توهین کرد؛ نباید فیلم بسازد بلکه حرف من این است وقتی مدیر می‌داند یک ساختمان غیرقانونی داده شده یا فلان سایت غیرقانونی واگذار شده؛ بعد من به‌عنوان نهاد صنفی بخواهم پیگیری کنم که متوجه شوم خود دولت قصد پیگیری ندارد؛ مشخص نمی‌شود چگونه باید به دولت کمک کرد و اینها همه یک سردر گمی کلی به وجود می‌آورد.

 

پرویز بهرام این روزها در خانه‌اش کتاب می‌خواند
پرویز بهرام، صدای ماندگار دوبله که همه ایرانیان با صدای دوست‌داشتنی او در «جاده ابریشم» و «کارگاه درک» آشنا هستند، این روزها در منزل استراحت می‌کند و بیشتر کتاب می‌خواند.پرویز بهرام، هنرمند پیشکسوت دوبله‌ که در هفته‌های اخیر به علت مشکلات کلیوی راهی بیمارستان شده بود، پیش از ایام تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) از بیمارستان به منزل منتقل شد و این روزها همچنان به گفته همسرش تحت نظر پزشک است و دیگر به این زودی‌ها قصد ندارد به دوبله برگردد.خبرنگار ایسنا به همراه عکاس این خبرگزاری، روز یکشنبه- 11 آبان‌ ماه- برای عیادت از این هنرمند پیشکسوت، به منزلش رفت تا از نزدیک جویای احوالش شده، درددل‌هایش را بشنود و تجاربش را ثبت کند.
پرویز بهرام ضمن ابراز خوشحالی از این ملاقات، گفت: این دیدار برایم خیلی ارزشمند و مهم است.وی در عین حال تاکید کرد که تمام عمرش را مدیون زحمات همسرش است و او در این مدت خیلی برایش زحمت کشیده است.
ایران شاداب، همسر پرویز بهرام‌ که پیش از این نیز از برخی رفتارها نسبت به همسرش گلایه‌مند بود، گفت: باز هم تکرار می‌کنم ما از کسی کمک نخواسته بودیم اما حرف‌هایی شنیدیم که انگار برای کمک کردن التماس کردیم. در اینجا دارد، بگویم روزی که من در بیمارستان کنار اتاق سی‌سی‌یو اشک می‌ریختم برخی آقایان فکر می‌کردند به خاطر هزینه بیمارستان است و من از این بابت ناراحتم در حالی که صراحتا بیان می‌کنم ذره‌ای هزینه بیمارستان برایمان مهم نبوده و نیست و سلامتی آقای بهرام برای ما از هر چیزی مهم‌تر است. از هیچ‌کس هم درخواست کمک نداریم و نخواهیم داشت.

گفت‌وگو با رییس انجمن صنفی مدیران مسوول روزنامه‌های غیردولتی: رسانه‌ها به نمایشگاه مطبوعات بی‌اعتمادند؟
رییس انجمن صنفی مدیران مسوول روزنامه‌های غیردولتی با اعتقاد بر بی‌میلی رسانه‌ها به شرکت در نمایشگاه مطبوعات، علت را اینگونه عنوان می‌کند که اگر استقبالی وجود ندارد به خاطر بی‌اعتمادی به سیاست‌های امروز رسانه‌ها نیست‌ بلکه به خاطر جایگاهی است که برای نمایشگاه مطبوعات قائل شده‌اند.محمد‌علی وکیلی در گفت‌وگو با ایسنا‌ در عین حال تاکید می‌کند‌: بخشی از این بی‌میلی به فلسفه خود نمایشگاه برمی‌گردد، یعنی هنوز بخشی از رسانه‌ها کارکرد زیادی برای نمایشگاه مطبوعات قائل نیستند. شاید هم این اتفاق محصول اجرای نمایشگاه در سال‌های گذشته بوده که کارکرد سطح پایینی برای آن قائل بوده‌‌اند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر استقبالی از سوی رسانه‌ها برای نمایشگاه وجود ندارد به خاطر بی‌اعتمادی به سیاست‌های امروز مطبوعات نیست بلکه به خاطر جایگاه نمایشگاه است.
وکیلی درباره میزان مشارکت بخش خصوصی در برگزاری بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها‌ گفت: امسال به عنوان گام اول، بخش خصوصی در حوزه سیاست‌گذاری حضوری فعال داشت اما به دلیل اینکه بخش خصوصی آمادگی لازم را برای اجرا نداشت‌، اجرا مطابق روال سابق است.
وی در عین حال افزود: بخش خصوصی در حوزه سیاست‌گذاری نقش خوبی را ایفا کرد‌ البته در حوزه اجرا بخشی از فعالیت‌ها تلاش شده است به بخش خصوصی واگذار شود.وی عنوان کرد: یکی از فعالیت‌هایی که به بخش خصوصی واگذارشده است، ویژه‌نامه‌های روزانه نمایشگاه است که پیش از این توسط ستاد اجرایی تهیه می‌شد اما امسال به روزنامه‌ها واگذار شد.وکیلی همچنین درباره اینکه نمایشگاه بیستم مطبوعات و خبرگزاری‌ها اولین نمایشگاهی است که در دولت یازدهم برگزار می‌شود، تفاوت آن با سال‌های قبل چیست؟ اظهار کرد: به عنوان قدم اول برای سال اول دولت که رویکرد آن توجه به بخش خصوصی است، زمینه خوب همگرایی بین بخش خصوصی و دولت فراهم شده و بخش خصوصی نقش خوبی را ایفا کرده است‌ بر همین اساس تغییراتی هم داشتیم از جمله اینکه انتخاب جانمایی نمایشگاه به صورت صحیح بود و دست دخالت انسانی در جانمایی نمایشگاه به حداقل رسید که این به نوعی به عدالت نزدیک‌تر بود.
وی افزود: همچنین بخشی از صنوف مرتبط با رسانه‌ها از جمله صنوف حوزه کسب و کار مطبوعات نیز در نمایشگاه امسال حضور دارند‌ به نوعی که بخش تجاری نمایشگاه نیز تقویت شده است. در این میان امکان عقد قرارداد بین صنوف مرتبط و مطبوعات فراهم شده است و همه اینها به نوعی امتیازات این نمایشگاه محسوب می‌شوند.
وکیلی در عین حال عنوان می‌کند: البته برگزاری نمایشگاه تا آن آرمانی که عنوان می‌شود نمایشگاه به طور کلی به بخش خصوصی واگذار شود، فاصله دارد‌ اما امسال به عنوان سال اول اقدامات خوبی شکل گرفت.
رییس انجمن صنفی مدیران مسوول روزنامه‌های غیردولتی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه بی‌میلی برخی رسانه‌ها در برگزاری نمایشگاه چیست؟ گفت: بخشی از این بی‌میلی مربوط به فلسفه خود نمایشگاه است که هنوز بخش زیادی از رسانه‌ها کارکرد زیادی برای نمایشگاه قائل نیستند. شاید این هم مسوول اجرای نمایشگاه در سال‌های گذشته باشد که کار‌کرد سطح پایینی برای نمایشگاه قائل بودند و به نظر می‌رسد تاثیر کمتری در جذب مخاطب و تعامل اهالی مطبوعات دارند.محمدعلی وکیلی در پایان گفت‌وگوی خود گفت: یکی از کارهای خوب نمایشگاه امسال جانمایی غرفه‌ها به صورت الکترونیکی بود که انجام گرفت؛ البته اشکالاتی هم داشت اما برای فرهنگ‌سازی گام خوبی بود.

 

اظهارات مسعود کیمیایی در بیمارستان
ایسنا- مسعود کیمیایی خونریزی معده‌اش را یک مشکل قدیمی دانست و گفت: یک بار هم سر فیلم «گوزنها» دچار این مشکل شدم که با کمک بهروز و نعمت حقیقی به بیمارستان منتقل شدم.
این کارگردان با سابقه سینما که به دلیل خونریزی معده در بیمارستان بستری است، گفت: مدتی در خارج از کشور بودم و سه روز بعد از آمدنم دچار مشکل شدم و از شش لیتر خونی که در بدن انسان وجود دارد‌ به یک باره سه لیترش خارج شد.
وی افزود: بعد از چهار، پنج روز به بخش منتقل شدم و همچنان پزشکان مشغول متوقف کردن خونریزی هستند.
کیمیایی درباره‌ فعالیت سینمایی جدیدش گفت: باید از اینجا بیرون بیایم تا آسمان و هوا را ببینم بعد تصمیم بگیرم.مسعود کیمیایی کارگردان قدیمی سینمای ایران کارگردانی آثاری چون «قیصر»، «مرسدس»، «فریاد»، «ضیافت»، «سربازهای جمعه»، «اعتراض»، «رئیس»، «حکم» و... اخیرا «متروپل» را در کارنامه کاریش دارد.

آخرین خبر از اکران فیلم تبریزی
مهر- فیلم سینمایی «پاداش» به کارگردانی کمال تبریزی در سال 1387 ساخته شد. در این فیلم سینمایی که توسط رضا مقصودی نوشته شده و مهدی کریمی تهیه کنندگی آن را برعهده دارد، بازیگرانی چون آتیلا پسیانی، احمد آقالو، حسن معجونی، بهمن زرین‌پور، عباس آجانی تالش و رضا بهبودی بازی می‌کنند.
این فیلم سینمایی که در دوران جواد شمقدری ساخته شده و درخواست پروانه نمایش داده بود، به بهانه اینکه خط قرمزهای اعتقادی و سیاسی را رعایت نکرده پروانه نمایش دریافت نکرد. سیدمحمد حسینی وزیر وقت ارشاد در سال 1388 و یک سال بعد از ساخت این فیلم سینمایی رسما اعلام کرد که «پاداش» توقیف شده است.
«پاداش» ماجرای یکی از مدیران مهم دولتی است که به سفر حج می‌رود و در حالی که انتظار دارد در آنجا مانند یک شخصیت سیاسی با وی برخورد شود اما این‌گونه نمی‌شود و همین امر باعث اتفاقات طنز می‌شود.بعد از گذشت شش سال از ساخت «پاداش»، این فیلم سینمایی در دولت تدبیر و امید و در دوران مدیریت حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی، پروانه نمایش دریافت کرد و پخش این فیلم به دفتر پخش فیلمسازان با مدیریت حبیب اسماعیلی واگذار شد و این دفتر در حال آماده کردن «پاداش» برای اکران در شش ماه دوم سال است.پیش‌بینی می‌شود «پاداش» بعد از پایان محرم و صفر اکران شود.

رونمایی کتاب «هفت فیلم‌نامه از اصغر فرهادی»
ایلنا- نشر چشمه با همکاری شرکت دیجی‌کالا مراسم رونمایی از کتاب«هفت فیلم‌نامه از اصغر فرهادی» را برگزار می‌کند.
 کتاب «هفت فیلم‌نامه از اصغر فرهادی» 17 آبان‌ماه 1393 طی مراسمی، با حضور اهالی سینما و ادبیات رونمایی می‌شود.
فیلمنامه‌های رقص در غبار، شهر زیبا، چهارشنبه‌سوری، دایره‌زنگی، درباره الی...، جدایی نادر از سیمین و گذشته در این مجموعه گردآوری شده و این مراسم با حضور اصغر فرهادی و امضای کتاب برای مخاطبان همراه است.
در مقدمه کوتاهی که اصغر فرهادی بر این کتاب نوشته، آمده: «فیلم‌نامه‌های پیش رو را که مرور می‌کنم، آنچه بین همه آنها مشترک است و از رقص در غبار تا گذشته پررنگ و آگاهانه‌تر شده چیزی نیست جز علامت سوال، علامت سوالی که فیلمنامه به فیلمنامه بزرگ‌تر و چندوجهی‌‌تر تبدیل شده‌ است.
اگر با این نوشته‌ها توانسته باشم جسارت پرسشگری را در تماشاگران فیلم‌هایم تقویت کرده و ترس‌شان را از کاشتن علامت سوال در ذهن‌ها بکاهم‌ از عمری که برای نوشتن صرف کرده‌ام راضی و خشنودم.»
این مراسم در تاریخ 17 آبان‌ماه 1393، ساعت 18 آغاز می‌شود. محل برگزاری، پردیس سینمایی کورش، طبقه ششم، سالن 7 به آدرس اتوبان حکیم، اتوبان ستاری، نبش خیابان پیامبر، مجتمع تجاری کورش است.
حضور در این مراسم برای عموم آزاد است.

اجرای نمایش «اسپانیایی» در فرهنگسرای نیاوران
مهر- نمایش اسپانیایی نوشته یاسمینا رضا داستان خانواده‎ای است که دو دختر بازیگر دارند و درگیر بیماری رایج قرن یعنی افسردگی و تنهایی هستند.
در این نمایش نیز مثل دیگر آثار این نویسنده شهیر مشکلات روابط انسانی مورد بررسی قرار گرفته است.
پیش از این نمایش «خدای کشتار» به کارگردانی علیرضا کوشک‎جلالی و به قلم یاسمینا رضا در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران اجرا شد که مورد استقبال علاقمندان تئاتر قرار گرفت.
در «اسپانیایی» بازیگرانی همچون رامین ناصرنصیر، فرزانه نشاط‎خواه، مزدک رستمی، شقایق دهقان و بهاره رهنما ایفای نقش می‎کنند.

8

$
0
0

تاسیس یک مجتمع فرهنگی، هنری؛ آیا تالار حافظ تخریب می‌شود؟

این روزها زمزمه‌هایی مبنی بر تخریب تالار «حافظ» و جایگزینی آن با یک مجتمع فرهنگی، هنری شنیده می‌شود، زمزمه‌هایی که گرچه مطبوعاتی هم شده اما توسط هیچ فرد مسوولی تایید یا تکذیب نشده است.
گفته می‌شود به دنبال این تغییر، قرار است تالار «حافظ» که هنوز جزو سالن‌های تازه‌ساز به شمار می‌رود، خراب شود و به‌جای آن یک مجتمع فرهنگی، هنری با چند سالن تمرین و اجرا جایگزین شود.
اما جالب اینجاست که این ایده به هیچ‌وجه تازه نیست و شکل‌گیری آن به حدود 25 سال پیش و به دوره مدیریت دکتر علی منتظری در مرکز هنرهای نمایشی برمی‌گردد.
محمد بهرامی، مدیرروابط عمومی پیشین مجموعه تئاتر شهر که سال‌ها در عرصه تئاتر فعالیت داشته است، در این زمینه اطلاعات جالب توجه‌ای را ارایه کرد.
او به ایسنا گفت: سال‌ها پیش در دوره مدیریت دکتر منتظری این طرح از جانب ایشان مطرح شد که فضای روبه‌روی تالار وحدت به عنوان فضایی چند منظوره فرهنگی، هنری بهره‌برداری شود. براساس طرحی که دکتر منتظری داشت، قرار شد در این فضا چند سالن اجرا (یک سالن اصلی و چند سالن دیگر)، چندین پلاتوی تمرین‌، یک بازار هنری‌ و چایخانه یا پاتوقی برای هنرمندان تئاتر ساخته شود. ضمن اینکه در کنار همه اینها، یک هتل یا مهمانسرا برای اقامت هنرمندان ساکن شهرستان‌ها‌ ساخته شود تا به این شیوه، هزینه‌های اسکان گروه‌های شهرستانی در جشنواره‌ها نیز کاهش پیدا کند.
بهرامی ادامه داد: مطالعات این طرح انجام و سندهای توجیهی‌اش نیز آماده شد. طرح در وزارت ارشاد تایید شد و بودجه آن نیز در قالب طرح‌های عمرانی وزارتخانه به تصویب رسید، همچنان که ماکت آن نیز تهیه شد.
وی با اشاره به کلنگ‌زنی این بنا در همان دوره یادآور شد: کلنگ ساخت این بنا را محمد خاتمی، وزیر وقت ارشاد زد. این طرح نیز مانند تاسیس هنرستان موسیقی یکی از طرح‌هایی بود که در معاونت وقت هنری تصویب شده بود. از سوی دیگر همزمان با این طرح، طرح مهم دیگری نیز مبنی بر افتتاح تئاتر شهر در چهار استان به تصویب رسیده بود که به موجب آن قرار بود تئاتر شهر در چهار استان تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد راه‌اندازی شود اما متاسفانه تمام طرح‌های تئاتری ناکام ماند و به سرانجام نرسید و از میان تمام آن طرح‌های مصوب، فقط هنرستان موسیقی به سرانجام رسید.
محمد بهرامی افزود: همان دوره ماکت این بنا نیز تهیه شد و تا همین چند سال‌ پیش در دفتر مدیر اداره کل هنرهای نمایشی وجود داشت، بنابراین ساخت مجتمع به جای تالار «حافظ» ایده تازه‌ای نیست بلکه ایده آن متعلق به دکتر منتظری است و اینها موضوعاتی است که باید ثبت شود.
تالار «حافظ» به عنوان یک سالن بلک باکس پاییز سال 90 در فضای روبه‌روی تالار وحدت مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این تالار از نظر آکوستیک مشکلات متعددی داشت به طوریکه تا مدت‌ها، صدای بیرون و خیابان همزمان با اجرای نمایش‌ها شنیده می‌شد. از سوی دیگر صندلی‌های این تالار نیز وضعیت نامطلوبی داشت و تماشاگران و هنرمندان تئاتر بارها گفته بودند این صندلی‌ها راحت نیست و تماشاگر را آزار می‌دهد.
گفته می‌شود این تالار اردیبهشت‌ماه آینده تخریب می‌شود تا به جای آن مجتمع فرهنگی هنری ساخته شود اما معلوم نیست در ساخت این مجتمع از طرح مصوب دکتر منتظری استفاده می‌شود یا نه؟!

 

نقاشی‌های انسان در ابعاد واقعی روی بوم نقاشی
«پروتگونیست»‌ها به طراحان
آزاد می‌آیند
نقاشی ١٢ انسان در ابعاد واقعی، رهاورد تازه سلمان خوشرو، نقاش جوان است که از عصر جمعه ٢٣ آبان‌ماه به روی دیوار نگارخانه طراحان آزاد می‌رود.
«پروتگونیست» عنوان این نمایشگاه است که دومین نمایش انفرادی سلمان خوشرو محسوب می‌شود و در آن ١٢ تابلو از انسان‌های معمولی ارایه می‌شود که با مخاطبان خود حرف‌های بسیار برای گفتن دارند؛ سال گذشته فیگورهای او که باز هم آدم‌های معمولی را تصویر کرده بودند با تکنیک کاردک و رنگ‌های غلیظ با استقبال بسیار روبه‌رو شد و همگی به فروش رسید اما اینک سلمان خوشرو فیگورهایش را به صورت رئال و در ابعاد واقعی به تصویر کشیده تا انسان امروزی را از زاویه‌ای دیگر روایت کند.
سلمان خوشرو در سال ۱۳۶۲ در تهران متولد شد، سال‌های ابتدایی تحصیلات خود را در شهر نیویورک و تحصیلات متوسطه را در تهران به انجام رساند؛ او در سال ۱۳۸۳ مدرک لیسانس خود را در رشته هنر دیجیتال از دانشگاه ملی‌ استرالیا دریافت کرد و سپس به ایران برگشت و تاکنون مشغول فعالیت‌های هنری است. او نقاشی را خودآموز یاد گرفته‌ و پس از سه نمایشگاه عکس، نخستین نمایشگاه نقاشی را سال گذشته در همین گالری طراحان آزاد بر پا کرد؛ این نقاش جوان روند تجربی‌ را پیگیری می‌کند چنانچه در نمایشگاه قبل، ابعاد چهره را بزرگ نقش می‌بست و بر رفتار نقاشانه روی سطح بوم تاکید داشت اما در این نمایشگاه فیگور ایستاده را با پرداخت ظریف‌تری ارایه داده و بیشتر درگیر درون بوم است.
این هنرمند در یادداشتی در کاتالوگ نمایشگاه با تعریف «پروتگونیست» به «روایت نقش اول» می‌نویسد: «ما همواره در پی‌ این هستیم که در داستان زندگیمان نقش اصلی‌ را ایفا کنیم ولی‌ معمولا زندگی‌ داستان تلخی‌ را تحمیل می‌کند و ما از واقعیت به تخیل عقب‌نشینی می‌کنیم تا در آنجا شخصیت اصلی‌ رویاهایمان باشیم. این روایت‌های درونی‌ هویت ما را شکل می‌دهند و از طریق ظواهر ما هم قابل برداشت هستند...»
نمایشگاه «سلمان خوشرو» عصر جمعه ٢٣ آبان‌ماه افتتاح می‌شود و تا چهارم آذرماه هر روز از ساعت ١۶ تا ٢٠ در نگارخانه طراحان آزاد واقع در مـیدان فاطـمی، مـیـدان گل‌ها، مــیدان سلمــاس، پـلاک ۵ دایر خواهد بود.

 

سهراب پورناظری:
دانشکده‌های موسیقی به دست مافیا افتاده است

سهراب پورناظری از بی‌ثباتی موسیقی اصیل ایرانی در ایران انتقاد کرد.
عضو گروه شمس گفت؛ درمورد برنامه‌های آینده خود بیان کرد: کارهای تور «چرا رفتی» و آلبوم «من نه فرشته‌ام نه شیطان» به تازگی به پایان رسیده و فعلا برنامه خاصی ندارم.
وی که اجراهای متعددی در خارج و داخل ایران داشته و از رکوردداران برگزاری کنسرت است؛ در رابطه با ترویج موسیقی اصیل ایرانی گفت: باید ظرف موسیقی سنتی ایران را درنظر گرفت، اما واقعیت این است که مهم‌تر از موسیقی؛ شعر ایران است که رو به نابودی می‌رود. دولت هم برای بیرون آمدن از این شرایط کاری انجام نمی‌دهد. پیش از آنکه موسیقی اصیل ایرانی به دنیا ارایه شود باید در ایران به ثبات برسد اما متاسفانه هیچ‌گونه حمایتی صورت نمی‌گیرد.
وی درباره دلیل این بی‌ثباتی‌ها و بی‌توجهی به موسیقی کلاسیک ایرانی گفت: اصلی‌ترین عامل ضعف مدیریتی و عدم حضور متخصص در دولت است. متاسفانه دولت درگیری‌ها و مشغولیت‌هایی دارد که مانع توجه به موسیقی و به طور کلی‌تر هنر می‌شود. این مشکلات در طول سی و چند ساله گذشته وجود داشته و متاسفانه در چند سال گذشته بیشتر شده اما به دولت جدید امیدوارم و باید دید زمانی که دغدغه‌های دیگر دولت رفع شود؛ آیا عزمی برای بهبود بخشیدن به وضعیت نابسامان موسیقی وجود خواهد داشت یا خیر؟
وی درباره وضعیت تدریس در دانشگاه‌ها و هنرستان‌های موسیقی نیز اظهار داشت: وضعیت اصلا خوب نیست. استاد خوب، دستمزد خوب می‌خواهد اما شرایط به‌صورتی است که بودجه‌ای در این رابطه قرار داده نشده درنتیجه سطح تدریس در محیط‌های آکادمیک با حضور استادهای ضعیف به شدت پایین می‌آید.
پورناظری با اظهار تاسف از وضعیت دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه دانشکده‌های موسیقی به دست یک مافیا افتاده تا خط فکری خود را در آن اعمال کند در نتیجه ما در 10 سال گذشته خروجی درستی از دانشگاه‌ها ندیدیم. پیش از آن هنرستان‌ها خروجی بهتری داشت و شرایط مناسب‌تری را شاهد بودیم.
وی درخصوص اینکه چقدر شرایط اجراها و کنسرت‌ها استاندارد و سنجیده است، گفت: باید پذیرفت که ما در ایران یک سالن برای اجرای موسیقی داریم و آن هم تالار وحدت است و متاسفانه هیچ‌کدام از سالن‌های موجود وضعیت مناسبی ندارند و استاندارد نیستند. اجاره سالن‌ها یک بیزینس است. هرکس که توانایی مالی اجاره سالن را داشته باشد باید بتواند در سالن‌های موسیقی کنسرت بگذارد و باید این آزادی وجود داشته باشد تا سالن‌های موسیقی به همه گروه‌ها داده شود اما ما در ایران با کمبود سالن موسیقی استاندارد مواجه هستیم.
وی درباره نقش صداوسیما در بهبود شرایط موسیقی اظهار داشت: صداوسیما یک طرز فکر و سیاست خاص در پیش گرفته که نتیجه آن دیش‌های ماهواره‌ای روی پشت‌بام‌هاست.
وی افزود: موسیقی اصیل در دل مردم است اما حمایتی نمی‌شود درصورتی که مهم‌ترین عامل ترویج موسیقی همین صداوسیماست که با موضع‌گیری‌های خود در مقابل موسیقی هیچ کار تاثیرگذاری انجام نمی‌دهد.

 

برای ثبت ماهی‌ها و مرجان‌های خلیج فارس
خسرو سینایی شعر خواند، اینانلو فیلم می‌سازد، کلانتری نقاشی می‌کشد

طرح نقاشی کردن ماهی‌ها و مرجان‌های رو به انقراض خلیج فارس، با بازگشت نقاشان، تصویرسازان و سینماگران از جزیره کیش وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ قرار است حاصل این سفر چهار روزه که با حمایت موسسه خیریه کودکان بی‌سرپرست دامون کیش انجام شد نمایشگاه جامعی باشد که در قالب‌های گوناگون هنری، آبزیان خلیج فارس را به زبان هنر روایت کند و از اهمیت حفظ آنان بگوید.
مینا محیطیان، مدیر گروه هنری «پیله بهشت» که این سفر را در راستای پیوند جامعه هنری و محیط‌زیست طراحی کرده است با اعلام خبر فوق گفت: «مرجان و ماهی» عنوان این سفر بود که در آن هنرمندان با گونه‌های متنوع ماهی و مرجان خلیج پارس آشنا شدند و ما امیدواریم در نمایشگاهی که در پی این سفر با هماهنگی هما رستمی شاهواری، مدیر هنری گروه
«پیله بهشت» بر پا خواهد شد، این سرمایه ملی به مردم معرفی شود و همه ما برای حفاظت از این میراث طبیعی قدمی جدی برداریم.
در این سفر، خسرو سینایی، فیلمساز صاحب سبک که به تازگی کتاب شعری منتشر کرده است یکی از معروف‌ترین اشعارش را تقدیم به این مار بزرگ هنرمندان کرد؛ محمدعلی اینانلو، مستندساز محیط‌زیست، فیلم کوتاه «پیله بهشت» را کلید زده است که ضمن روایت متفاوتی از این اقدام محیط‌زیستی هنرمندان، زاویه نگاهی نو به کیش و اهمیت حفظ میراث زیستی دارد؛ دیدار هنرمندان از آتلیه نقاشی سالار جرجانی یکی دیگر از نکات جالب این سفر بود؛ جرجانی، خیر موسسه خیریه کودکان بی‌سرپرست دامون کیش است که حامی مالی سفر هنرمندان به جزیره کیش بود؛ در این دیدار حسین محجوبی و پرویز کلانتری موشکافانه آثار جرجانی جوان را مورد نقد و بررسی قرار دادند؛ غواصی نقاشان در آب‌های نیلگون خلیج فارس، دیدار از کاریز، بازار ماهی، روستای حریره و... از دیگر نکات خواندنی این سفر بود؛ در عین حال گفته می‌شود پرویز کلانتری، نقاش معماری‌های کویری ایران، سوژه نقاشی که برای نمایشگاه «ماهی و مرجان» در نظر دارد را از هم اکنون اعلام کرده است؛ او قرار است با نقاشی کردن حضرت یونس در شکم ماهی، ماهی را نمادی از محل امن نشان دهد که باید برای حفظ محل زیستش کوشید.
گفتنی است در این سفر پرویز کلانتری، خسرو سینایی، محمد ابراهیم جعفری، حسین محجوبی، گیزلا سینایی، محمدعلی اینانلو، حسین ماهر، معصومه مظفری، وحید چمانی، سعید احمدزاده، مریم قازیانی، مهرنوش مشیری، فرشید شیوا، فاطمه رادپور، علی ندایی، سعید رفیعی، علی ذاکری، ستاره معتضدی، افشین بختیار، لیلا سیفی، مهشید دارابی، گلرخ محتاج‌الفضل، لیلی رشیدی، مرتضی‌ پورحسینی، علی زعیم، مرضیه صادقی، سبا عربشاهی، آرزو و افروز قلی‌زاده، سمایه شریفی و الهه محیطیان حضور داشتند.
لازم به یادآوری است گروه هنری «پیله بهشت» سال گذشته نیز پروژه «بازگشت پرندگان»، تصویرسازی ٢٨ گونه از پرندگان مهاجر جزیره آشوراده گرگان را انجام داده و کتابی از مجموعه آثار هنرمندان در این‌باره را به زیور طبع آراسته و امیدوار است امسال با حضور چهره‌های شاخص هنری، اتفاق بزرگ‌تری را رقم زند.

 

«آو» میزبان نمایش «دژاوو» می‌شود
ایلنا- نمایش «دژاوو» به کارگردانی ندا شاهرخی در تماشاخانه آو روی صحنه می‌رود. این نمایش داستان زنی را روایت می‌کند که مدتی است شوهرش ناپدید شده است. او در ادامه جست‌وجوهایش در شبی بارانی گذرش به یک اتاقک دور افتاده و تاریک می‌افتد و آنجا با دو زن دیگر که از بارندگی به اتاقک پناه آورده‌اند روبه‌رو می‌شود. این اتفاق و آشنایی آنها پای زن را به ماجراهای پیچیده و دور از ذهنی باز می‌کند.
نوال شریفی، میترا گرجی، سپیده عیدی و مرتضی یونس‌زاده بازیگران این نمایش هستند. همچنین نسیم ملکی (طراح لباس)، روزبه عیدی (دستیار کارگردان)، عنایت‌الله خادم بشیری (موسیقی)، حامد جوهرستانی (نوازنده کوبه‌ای)، فهیمه ادیب (عکاس)، سعید بهشتی (طراح پوستر و بروشور) و مهرانگیز قهرمانی (روابط عمومی) دیگر عوامل اجرایی این نمایش‌اند.
نمایش «دژاوو» به نویسندگی آیت دولتشاه و کارگردانی ندا شاهرخی از 18 آبان‌ماه تا 8 آذرماه ساعت 20:30 در تماشاخانه آو واقع در میدان فاطمی، ابتدای خیابان شهید گمنام، خیابان جوانمهر، پلاک 26 اجرا می شود. علاقه‌مندان می‌توانند برای رزرو بلیت نمایش به سایت تیوال به آدرس اینترنتی www.tiwall.com مراجعه کنند.

رقابت 10 انیمیشن کوتاه برای حضور
در اسکار 2015
مهر- آکادمی اسکار لیست 10 فیلم کوتاهی را که برای دریافت جایزه بهترین فیلم انیمیشن کوتاه سال در نظر گرفته شده‌اند، اعلام کرد. در ادامه پروسه رای‌گیری، پنج فیلم کنار گذاشته شده و تنها پنج فیلم در نهایت به عنوان نامزدهای نهایی دریافت جایزه اعلام می‌شوند.
لیست 10 نامزد اولیه به این شرح است:
«ماجرای اصلی» به کارگردانی دیزی جیکوبز و به تهیه‌کنندگی کریستوفر هیز (کمپانی‌های نشنال فیلم و تلویژن اسکول)
«کودا» به کارگردانی آلن‌هالی (کمپانی اند مپس اند پلنز)
«نگهبان سد» به کارگردانی روبرتو کوندو و دیچه سوتسومی
(کمپانی تانکو‌هاوس)
«دو نوازی» به کارگردانی گلن کین (کمپانی‌های گلن کین پروداکشنز و ای‌تی‌ای‌پی)
«ضیافت» به کارگردانی پاتریک آزبورن و به تهیه‌کنندگی کریستینا رید (کمپانی‌ والت دیزنی انیمیشن استودیوز)
«رد پاها» به کارگردانی بیل پلیمتون (کمپانی بیل پلیمتون استودیو)
«من و مولتون‌ام» به کارگردانی توریل کوو (کمپانی مایکروفیلم)
«نامبرلی‌ها» به کارگردانی ویلیام جویس و برندون اولدنبرگ (کمپانی مون‌بات استودیوز)
«زندگی تک» به کارگردانی جوریس اوپرینز (کمپانی‌های جاب، جوریس اند ماریک)
«سمفونی شماره 42» به کارگردانی رکا بوچی (دانشگاه موهولی- ناگی هنر و طراحی بوداپست)
پیش از این اسامی 20 انمیشین بلند متقاضی اسکار 2015 اعلام شده بود.
هشتاد و هفتمین دوره اسکار روز 15 ژانویه فینالیست‌های خود را در بخش انیمیشن معرفی می‌کند و نام برنده در مراسم اهدای جوایز در سالن دالبی تئاتر لس‌آنجلس در تاریخ 22 فوریه اعلام می‌شود.

«گزارش به آکادمی» در مکتب تهران روی صحنه می‌رود
ایلنا- نمایش «گزارش به آکادمی» پس از اتمام اجراها در «کافه کتاب همیشه» هجدهم آبان‌ماه در مکتب تهران به صحنه می‌رود.
این نمایش براساس قصه‌ای از فرانتس کافکا، با طراحی و کارگردانی حسین پاکدل، طراحی گریم عاطفه رضوی و ایفای نقش آرش خاموشی اجرا می‌شود. این نمایش سرگذشت میمونی را راویت می‌کند که در قفسی داخل یک کشتی با انسان‌ها همسفر است، از رفتار خدمه تقلید می‌کند و در نتیجه رفتار این موجود به انسان نزدیک می‌شود که سرانجام با گفتن واژه «سلام» امکان رهایی از بند و زندگی در میان انسان‌ها را به دست می‌آورد. «گزارش به آکادمی» به قلم فرانتس کافکا در سال 1917 میلادی نوشته شد که بازنویسی متن برای اجرا با استفاده از ترجمه‌های امیر جلال‌الدین اعلم و علی‌اصغر حداد صورت گرفته است. علاقه‌مندان برای دیدن این اثر نمایشی می‌توانند ساعت 18 تاریخ یادشده به موسسه مکتب تهران به آدرس کریم‌خان، آبان جنوبی، کوچه کیوان، شماره 8 مراجعه کنند.

کوین اسپیسی رییس‌جمهور آمریکا می‌شود
مهر- کوین اسپیسی برای ایفای نقش رییس‌جمهور ریچارد نیکسون در فیلم «الویس و نیکسون» قرارداد امضا کرده است. این فیلم درام که توسط لیزا جانسون ساخته می‌شود، درباره ملاقات مشهور نیکسون و پریسلی در روز 21 دسامبر سال 1970 در کاخ سفید است. مایکل شَنون در این فیلم نقش الویس پریسلی را بازی می‌کند.
کمپانی پری‌ساینس روی ساخت این فیلم سرمایه‌گذاری کرده است و کمپانی بلوم هم آن را برای فروش به خریداران خارجی معرفی می‌کند. کری الوز،‌ هانالا و جویی ساگال فیلمنامه این فیلم را نوشته‌اند. از تهیه‌کنندگان «الویس و نیکسون» می‌توان به کاسیان الوز («کلوب خریداران دالاس» و «خدمتکار») و ‌هالی ویرسما
(«بابی» و «کلوب خریداران دالاس») اشاره کرد.



8

$
0
0

گفت‌وگو با مدیر نشر «آوا نوشت»؛ عده‌ای به جای نقد سمپاشی می‌کنند

مسعود سلیمی
که عاشق باشی ...!
هر حرفه‌ای که فکرش را بکنیم، بالقوه دشواری‌های خاص خود را دارد؛ از وزیر، وکیل، دکتر و مهندس گرفته تا آن رفتگر محترم و عزیزی که حتی زیر پای ما را هم با مهربانی تمیز می‌کند، همه و همه در انجام کارشان ضمن برخورد با مساله و مشکل قطعا باید نسبت به آنچه انجام می‌دهند و پیامد آن در قبال امروز و فردای جامعه هم با اشتیاق، احساس مسوولیت داشته باشند، از طرفی اما برخی کارها به خاطر ماهیتی که دارند بیشتر از بقیه زیر ذره‌بین هستند و به تعبیری مانند مرغ که در عزا و عروسی مورد مصرف قرار می‌گیرد، صاحبان آنها هم بنا به تناسب تشویق یا شماتت می‌شوند و اگر حواسشان جمع نباشد در رویارویی با چالش‌های اجتماعی و سیاسی از هر طرف که بچرخند، کاسه و کوزه را بر سرشان می‌شکنند!
از جمله حرفه‌هایی که در قالب چنین تعریفی می‌گنجد به روزنامه‌نگاری، نشر و به طور عام به قدم زدن در وادی هنر برمی‌گردد.
صحبت از نشر به میان آمد، حرفه‌ای که سابقه‌ای طولانی در جهان دارد و در ایران ما هم به طور جدی نزدیک به یک قرن است که دنبال می‌شود.
در کشور ما تعدادی ناشر قدیمی و صاحبنام هستند که برگردن کتاب و کتابخوانی این مملکت حق مسلم دارند اما در کنار این بزرگان جوانانی دیده می‌شوند که در عوض روی آوردن به بسیاری مشاغل نسبتا راحت و گاه بسیار پردرآمد با علاقه زیاد، آستین بالا زده و تلاش می‌کنند. در راه پرخطر در بسیاری موارد کم‌درآمد نشر قدم گذاشته تا نگذارند چراغ این حرفه انسان‌ساز و روشنگر جامعه خاموش شود؛ جوان‌هایی که در عین شایستگی نامشان زیر نام بزرگان کمتر دیده می‌شود.
***
مژده- طاهر نوکنده یکی از همین جوان‌هاست. او چند سالی است در وادی نشر گام برمی‌دارد و تاکنون کتاب‌های زیادی در زمینه شعر و داستان به بازار روانه کرده است.
او که برخلاف بسیاری از ناشران، شکایت چندانی از شرایط اداری و مالی صنعت نشر ندارد و بر این باور است هرکه در این راه قدم می‌گذارد باید به قول معروف «پای لرزش هم بنشیند»، برعکس دل پری از بعضی اهالی کتاب که در قالب نقد، نظر و به تعبیری «راهگشایی» نوک‌زبان و قلم خود را به بیراهه بغض و بی‌حرمتی و تسویه‌حساب‌های شخصی می‌گردانند.
به هر حال آنکه   حرفه‌هایی چون روزنامه‌نگاری و نشر با مسوولیت تمام گام می‌گذارد، باید مفهوم این شعر را نمایندگی کند!
در ره خانه لیلی که خطرهاست در آن
شرط اول قدم آن است که عاشق باشی
پای حرف‌های مدیر نشر «آوانوشت» می‌نشینیم.
گفت‌وگو را با یک پرسش سنتی آغاز می‌کنیم؛ چگونه به وادی نشر آمدید؟
سال 1389 امتیاز انتشارات «آوانوشت» به من داده شد. دو سال اول باید 10 کتاب، طبق شرط «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، منتشر می‌کردم. یک‌سال اول بدون انتشار کتابی به علت نداشتن برنامه منظمی گذشت و هنوز چیزی منتشر نکرده بودم. سرانجام مجبور بودم راهی انتخاب کنم و شیوه خاصی را که نشانه ویژگی‌های انتشاراتم باشد در پیش بگیرم که با یاری دوستان و کمک مادی و معنوی‌شان کم‌کم این شیوه شکل گرفت. کتاب اولی که منتشر کردم مصادف شد با درگذشت بیژن الهی که یکی از مشوقانم در این راه بود و چاپ کتاب «عمر نخستین» نویسنده صاحب‌قلم، «کاظم رضا» را به من توصیه کرده بود. اما نخستین کتاب «این شماره با تاخیر» بود، ویژه بیژن الهی. مجموعه را وصی او تنظیم کرده بود، ویژه کسی بود که یکی از نام‌آوران شعر و ادبیات معاصر ایران بود. خودش در سال‌های نخست 1350 انتشارات 51 را با کمک یکی، دو تن از دوستانش می‌گرداند. کتاب‌هایی که شرکت انتشارات 51 منتشر کرده هنوز هم اعتبار خود را به‌عنوان نمونه‌ای از ذوق و سلیقه و شیوه‌ خاص کار حفظ کرده است. دیگر نمی‌شد هر چیز را با «نشانه آوانوشت» منتشر کنم. کارم دشوار شده بود. باید با کمک یاران «این شماره با تاخیر» جایگاهم را حفظ می‌کردم. انتشار «این شماره با تاخیر 6» هم واقعا اتفاقی بود. یعنی ناشر قبلی‌اش با صاحب مجموعه کنار نیامده بود و مشکلاتی مالی سر راه نشر آن درست شده بود و خود ناشر هم در ایران نبود و نماینده امور مالی‌اش برخورد توهین‌آمیزی با دبیر و صاحب مجموعه داشت بنابراین باید ناشر دیگری برای آن پیدا می‌کرد که قرعه به نام من افتاد و با نام انتشارات من و سرمایه ناشر دیگری این جنگ منتشر شد.
شروعی پربار داشتید، چه از منظر کیفی و چه از منظر نام و نشان صاحبان کتاب، شرایطی که تا حدودی ادامه کار را مشکل کرده بود...
همین‌طور است. حالا دیگر نمی‌شد هر کتابی را منتشر کنم. خوشبختانه رضا زاهد، حامی دیگرم، کتاب‌های شعرش را با نشانه آوانوشت منتشر کرد. شاعر بزرگی که تصمیم گرفته بود بعد از 40 سال کتاب منتشر کند. کتاب بعدی گفت‌وگویی بود که با او کرده بودند و آوانوشت نشانه‌اش را در اختیار او گذاشته بود با نام «کتاب رضا زاهد». رضا زاهد هیچ وقت با هیچ نشریه‌ای مصاحبه نکرده بود. چند شعری هم که فقط سال‌های نخست 1350- قبل از انقلاب- در بخش «نظم و نثر»، هفته‌نامه «تماشا»، هفته‌نامه رادیو- تلویزیون ملی ایران، چاپ کرده بود که صفحه‌های ادبی- هنری آن اول با نام «تجربه شعر»با نظر فیروز ناجی چاپ می‌شد، بعد زیر نظر بیژن الهی نزدیک به 10 شماره‌ای منتشر شده بود.
با نگاهی به کارهای آغازین «آوانوشت» درمی‌یابیم که تمرکز شما روی ادبیات و به‌طور خاص شعر بود، چرا؟
خُب، سر‌وکارم از ابتدا با نخبگان شعر و ادبیات بود. باید همین راه را دنبال می‌کردم، چاره‌ای نبود. بدون کمک آنها هم قادر به چنین کاری نبودم. در کنار کسانی که تجربه و توانایی کافی برای این کار داشتند کم‌کم راهم را پیدا کردم. خیلی کمک کردند، هم مادی، هم معنوی.
در گفت و شنودمان تا اینجای کار دو نکته دستگیرم شده؛ یکی اینکه شما- دست‌کم- در آغاز دخالت چندانی در انتخاب آثار و تنظیم آنها نمی‌کردید و یکی هم به کتاب زاهد برمی‌گردد که با حرف و حدیث همراه بود...
کتاب طبق سلیقه مولفان آن، یعنی اول رضا زاهد و بعد مصاحبه‌کننده، که رضا زاهد کلیه حقوق کتابش را شفاهی به او بخشیده بود، انتشار یافت. من و دیگرِ کسانی که در انتشارات به‌عنوان مشاور یا گرداننده، یا ویراستار، یا دبیر کمکم می‌کردند هیچ‌گونه دخالتی در آن نداشتیم. باید مشق ناشری می‌کردم و آنچه تئوری‌اش را برای گرفتن نشر امتحان داده بودم در عمل پیاده می‌کردم. باید تجربه می‌اندوختم، در نتیجه به جایی رسیدم که تصمیم گرفتم این زیرمجموعه را، یعنی زیرمجموعه «گفت‌وگو» را دنبال نکنم. در حال حاضر آن را گذاشته‌ام کنار. چرا که تجربه نخستین برایم تجربه موفقی نبود. مصاحبه‌کننده باسواد و بافرهنگی که اهل این کار باشد تاکنون پیدا نکرده‌ام. مصاحبه‌کننده باید آثار و افکار کسی را که با او مصاحبه می‌کند به باور من به خوبی بشناسد و در زمینه‌ای که مصاحبه می‌کند اطلاعات جامع داشته باشد. سوار کار باشد. دانسته‌های خود را به‌عنوان حقیقت مطلق و نظر درست تحمیل نکند. موجب رنجش و ایجاد سوءتفاهم نشود. مدعی نباشد. با فروتنی مصاحبه را به پایان برد. جدل نکند «کتاب رضا زاهد»، یعنی همین گفت‌و‌گو حیف شد. مصاحبه با شاعری بود بزرگ، صاحب سبک، با دانش و فرهنگ، با آگاهی و تسلط کافی در زمینه هنر، ادبیات و دیگر زمینه‌ها. کاملا سوار کار. شعر را خوب می‌شناسد، موسیقی را، فلسفه و علوم اجتماعی را، اما مصاحبه‌کننده توانایی برابری با شاعر را نداشت.
کارهای بعدی، بازهم در زمینه شعر بود؟
کتاب‌های بعدی‌ام دو کتاب شعر است از رضا زاهد با عنوان‌های «شعر هم تمام می‌شود» و «کتاب‌های موسی مرعشی» که طرح روی جلد آنها کار «قباد شیوا» است. این دو کتاب هم مانند کتاب گفت‌وگو به سلیقه و با نظارت کامل شاعر آن انتشار یافته است. از کتاب چهارم به بعد، اندک‌اندک، سبک و سیاقی که اکنون دارم به دست آمده. زیرمجموعه شعر را با کتاب «منظره‌ها» باز هم از رضا زاهد و «به نامی که دیگر نیست» شاعر پیشتاز «شعر ناب» سیروس رادمنش و چند کتاب شعر دیگر ادامه داده‌ام. در سال 91 کتاب شعر «نام گریز و شعرهای دیگر» را چاپ کردم و بعد هم «زحل» و «لغت پررنگ و قرائت‌های جسمانی» را. چاپ کتاب‌های شعر اخیرم به پیشنهاد یکی دو شاعر صاحب سبک بوده است که از شاعران پیشتازند.
ظاهر کتاب بسیار مهم است و در جذب مخاطب نقش بازی می‌کند. در همین راستا با نگاهی به کارهای «آوانوشت» با نوعی تفاوت چشمگیر روبه‌رو می‌شویم.
انتخاب کاغذ، حروفچینی، قطع کتاب همه و همه با دقت تا آنجا که ممکن است، انجام می‌شود. با انتشار هر کتاب قصدمان بر این است که روی جلد یکی از آثار تجسمی هنر مدرن ایران را هم معرفی کنیم؛ تا با هر متن، خواننده با یک اثر تجسمی مدرن هم آشنا شود. شاید در نهایت خود همین روی جلدها یک مجموعه‌ای شود در معرفی هنرمندان تجسمی ایران. تاکنون توانسته‌ایم آثاری از هوشنگ پزشک‌نیا، بهمن محصص، منوچهر یکتایی، شهلا حسینی، ابراهیم حقیقی (خط نقاشی)، نعمت لاله‌یی و مجتبی سیادتی را به دوستداران هنر نشان بدهیم. هنرمندانی که نیاز به معرفی ندارند اما فکر می‌کنیم که برخی از خوانندگانمان به این آشنایی نیازمندند. شاید در کنار کتاب‌ها مجموعه‌ای هم از آثار هنرهای تجسمی داشته باشند. خود من هم در حال کسب این فرهنگ هستم.
پس از شعر نوبت به ادبیات داستانی رسید.
در زیرمجموعه ادبیات ایتالیایی تاکنون پنج نویسنده معرفی کرده‌ایم که از این پنج نویسنده دو نویسنده برای نخستین بار آثارشان به زبان فارسی به صورت کتاب، منتشر شده است: بپّه فنولیو و کارلو کاسّولا و شاید هم جووانی ورگا. از چه‌زاره پاوه‌زه و ناتالیا گینزبورگ قبلا کتاب‌هایی دیگر منتشر شده. اما نه با این ترجمه و با این روشی که ما آنها را معرفی کرده‌ایم.
در زمینه نمایشنامه هم «مسافر هیچ‌کجا» رضا دانشور- نویسنده صاحب قلم و صاحب سبک- را منتشر کرده‌ایم که در سال‌های پایانی 1340 داستان بلند «نماز میت» او شهرتی به دست آورده بود. کاری که با انتشار «شازده احتجاب» هوشنگ گلشیری بر اثر هیاهوی تبلیغ و علت‌هایی دیگر به محاق افتاد اما همچنان اعتبار و ارزش ادبی خود را برای پیشتازان ادبیات حفظ کرده است. «مسافر هیچ کجا» را چند ناشر رد کرده بودند. به لطف رضا دانشور افتخار انتشار آن به «آوانوشت» داده شد.
شما با کتاب «این شماره با تاخیر 6» شروع کردید، آخرین کاری که به بازار فرستادید چه نام دارد؟
بعد از انتشار «این شماره با تاخیر6» که نخستین کتابم بود «این شماره با تاخیر 7» هم با نشانه «آوانوشت» و به یاری نشر نیلوفر که همواره حامی من بوده است، منتشر شد. جُِنگی که دیگر شناخته شده است و ویژگی‌های خودش را دارد.
 به این ترتیب تاکنون 16 کتاب از آوانوشت با سبک و سیاق خودش انتشار یافته است.
نشر در ایران مسایل و مشکلاتی دارد که همه از جنبه عمومی آنها آگاه هستیم اما در مواردی که مشکل به رابطه با افراد، رفتار، سلیقه مخاطب و منتقد برمی‌گردد؛ مشکلات شما از چه نوع است؟
مشکل عمده در این مدت فقط با یکی، دو تا روشنفکر نما (به عقیده همکارانم انگار دانای کل؟) یا هنرمندنمای ضدفرهنگ بوده که دایم درصدد ناهموار کردن راهم بوده‌اند و هنوز هم هستند. رک و راست بگویم بدون هیچ‌گونه پرده‌پوشی. بعد از گرفتن مجوز از ارشاد که جریانی قانونی است و از این نظر مشکلی نیست، تازه دست‌اندازهای آزارهای سلیقه‌ای و خرده‌فرمایش‌های دوروبری‌هایی که خود را اهل‌قلم و هنرمند می‌دانند آغاز می‌شود. آماده برای پاپوش درست کردن. البته چندتایی بیشتر نیستند و شناخته شده هم هستند. وگرنه از «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» گرفته تا ناشران- همکاران عزیز و محترم خودم- تا نویسندگان و شاعران که جایگاه والایی دارند تا توانسته‌اند به من کمک کرده‌اند. اما همین یکی، دو ضدفرهنگِ روشنفکر نما برای آزار و اذیت کافی است تا دل و دماغ کار کردن از آدم گرفته شود. اصلا نمی‌خواهند بفهمند اگر در مجموعه‌ای یا کتابی نقدی از کارشان شده باید پاسخ آن را با نقد بدهند. متمدنانه رفتار کنند. پاسخ نقد، نقد است نه محاکمه ناقد و به دادگاه کشاندن آن. یکی از اینها که در طول انتشار جُنگ «این شماره با تاخیرـ بارها برای مسوول آن ده‌ها شعر و نامه فرستاده- در بایگانی این شماره با تاخیر نامه‌ها و شعرها نگهداری می‌شود- به گمان من احتمالا به علت عدم چاپ و انتشار آثارش علیه آوانوشت اینجا و آنجا، به ویژه در سایت‌ها و فضای مجازی، سمپاشی می‌کند تا حدی که کار به تهمت و توهین هم کشیده شده، چند تنی چون با موخره یکی از کتاب‌ها موافق نبوده‌اند شروع به توهین کرده‌اند. خب نقد بنویسند و با سند و مدرک یا استدال هنری و ادبی ثابت کنند که عقیده دبیر مجموعه غلط بوده و آنهایند که درست می‌گویند نه اینکه فحش بدهند. تهمت بزنند و حتی ناشر را هم متهم به کتاب‌سازی کنند. بگویند «مزخرف است». عقیده نویسنده به ناشرش چه ارتباطی دارد.
پاره‌ای از این سم‌پاش‌ها اصلا نمی‌خواهند بفهمند این دوشماره اخیر جنگ «این شماره با تاخیر» فقط با «لوگوی آوانوشت» انتشار یافته. نه مسوولیت تنظیم آثار این جُنگ با آوانوشت بوده و نه مسوول آن چنین اجازه‌ای را به آوانوشت می‌داد یا با ناشران قبلی که کار کرده داده بود.
از طرفی سایت‌های فضای مجازی هم بدون توجه به حد و مرز وظیفه اطلاع‌رسانی به خود اجازه می‌دهند تا تهمت، اتهام و ناسزاهای شخصی به‌جای نقد با شیوه‌ای ضدفرهنگی، منعکس شود- واقعا بعد از 1400 سال فرهنگ و تمدن اسلامی و دو، سه هزار سال تمدن ایرانی این پدیده‌ای بسیار عجیب است. نمی‌توانم بگویم حتما سوغات فرنگ است- اگر کسی واقعا اهل قلم است به جای تهمت، افترا و ناسزاگویی چرا قلم‌اش را در نقد به حرکت درنمی‌آورد؛ امری که در عرف روزنامه‌نگاری و رسانه‌های همگانی معمول است و کاملا هم قانونی و اصلا در پیشبرد فرهنگ کشور مفید و لازم است. اگر این کار را بکند، نه کسی مانع آنها می‌شود و نه نیازی به دشنام و تهمت خواهد بود.
نشر، جدا از رسالت فرهنگی، یک کار اقتصادی هم به حساب می‌آید، اوضاع «آوانوشت» چگونه است؟
شمارگان کتاب‌هایم چندان نبوده‌اند. هنوز پولی را که در راه چاپ کتاب خرج کرده‌ام در نیاورده‌ام. در این چهار، پنج سال فقط در نمایشگاه فروش بدی نداشتم و پاره‌ای از خرج‌ها جبران شد. قیمت کتاب‌ها پایین‌تر از آنچه هست که رایج است. در حال حاضر قصد، کار فرهنگی است. برای دل است. نشان دادن زنده بودن فرهنگ کشور است. به سهم خودم. هر چند کوچک و ناچیز.
البته شاید هم ادبیات و هنری که من دنبال می‌کنم به سبب پیشتاز بودن یا پرفروش نبودن خطر کردنش بسیار است. سرمایه برنمی‌گردد. انتشار آثار کسانی که کمتر مایل بوده‌اند آثارشان را به هر ناشری بدهند، چندان شناخته شده نیستند. اما صاحب سبک و روش خاص خود هستند و پایبند آن. چون سبک و شیوه آثار این شاعران گمنام و نویسندگان را دوست ‌دارم گله‌ای نیست باید پای‌ لرزش هم بنشینم.
و حرف آخر...
در هر کاری مشکلات وجود دارد از اقتصادی و اجتماعی گرفته تا سیاسی و فرهنگی اما رفتارهای نادرست و نگاه شخصی به کار فرهنگی آدم را آزار می‌دهد اما شرایط این‌گونه افراد حکایت «جوجه‌های ماشینی است که عمر طولانی ندارند.
به هر حال برای رسیدن به موفقیت باید تلاش کرد و پای پیامدهای آن هم نشست. من با چنین انگاره‌ای وارد میدان شده‌ام.

 

وضعیت عزت‌الله انتظامی بعد از یک ماه بیماری
ایسنا- عزت‌الله انتظامی که بیش از یک ماه به دلیل بیماری در خانه بستری بود از بهبود حالش خبر داد.آقای بازیگر سینمای ایران در گفت‌وگو با ایسنا گفت: امروز بعد از یک ماه از خانه خارج شدم و می‌خواهم به خانه هنرمندان بروم.وی افزود: بعد از مشکلاتی که در ریه‌ام داشتم سرماخوردگی شدیدی هم به آن اضافه و باعث شد کامل استراحت کنم.انتظامی گفت: خوشبختانه حالم خیلی بهتر است و امیدوارم مشکل خاصی وجود نداشته باشد تا به کارهایم برسم.آقای بازیگر سینمای ایران در آثاری چون «گاو»، «آقای‌هالو»، «اجاره‌نشین‌ها»، «چهل‌سالگی» و... به ایفای نقش پرداخته است.

سازمان سیا هم «آرگو» را نادرست خواند
مهر- سازمان سیا دیروز انتقادهایی را بر فیلم «آرگو» محصول سال 2012 که موفق به کسب جایزه اسکار شد، منتشر کرد.
در توییتر سیا آمده است، همه آنچه به‌عنوان عملیات اکشن در فیلم آمده نادرست است و تعقیقب و گریزی در هنگام خروج گروگان‌های فراری در فرودگاه صورت نگرفت. سیا اعلام کرده همه وقایع خیلی آرام پیش‌رفت و هیچ فردی در فرودگاه مزاحم ما نشد.در عین حال اعلام شد که یک ساعت در وقوع عملیات تاخیر شده بود که آن هم برای مسایل مکانیکی رخ داده بود. علاوه بر این وجود تک تیراندازها و تیراندازی به گروگان‌ها نیز نادرست اعلام شد.انتشار این خبر موجب شد تا کانادایی‌ها بار دیگر از اینکه نقش آنها در فیلم کمرنگ مطرح شده ابراز دلخوری و یادآوری کنند که سفیر کانادا و همسر وی نقش مهمی در خروج شش گروگان فراری از سفارت داشتند.در حالی که بسیاری از منتقدان معتقد بودند جایزه اسکار به دلایل سیاسی به فیلم «آرگو» تعلق گرفته، شماری از منتقدان نیز سعی داشتند این عقیده را به دیگران بقبولانند که صرفا توانایی‌های هنری فیلم و نه وقایع تاریخی بیان شده توسط آن، موجب شد تا این جایزه به فیلم تعلق بگیرد.فیلم «آرگو» به کارگردانی و بازیگری بن افلک محصول سال 2012، جایزه اسکار را از دست میشل اوباما دریافت کرد و با این حال باز هم شائبه سیاسی بودن این عمل را نپذیرفت.

دولت‌آبادی: برای آخرین‌بار به ارشاد می‌روم
ایسنا- محمود دولت‌آبادی که سال‌ها‌ست رمان‌های «زوال کلنل» و «طریق بسمل شدن» را در انتظار دریافت مجوز نشر دارد، گفت: به منظور رفع برخی از شایعات بنا دارم برای بار آخر به وزارت ارشاد بروم.
این نویسنده پیشکسوت درباره آخرین وضعیت انتشار رمان «زوال کلنل» گفت: هنوز هیچ خبر قطعی به من نداده‌اند؛ نه درباره این کتاب و نه درباره رمان «طریق بسمل شدن» که آن هم تقریبا همزمان با «کلنل» به ارشاد رفته است.وی افزود: با توجه به شایعاتی که درباره انتشار «کلنل» در اینجا و آنجا به گوش می‌رسد، قصد دارم برای آخرین‌بار وقتی بگیرم و به ارشاد بروم و با وزیر یا معاون وزیر صحبت کنم و بپرسم چرا این آسیب‌ها به من وارد می‌شود؟
چندی پیش در خبری به نقل از یکی از مدیران اداره کتاب گفته شد رمان «کلنل» پس از بررسی در جلسه هیات نظارت بر ضوابط چاپ و نشر کتاب نتوانسته مجوز نشر بگیرد و دوباره از انتشار بازمانده است.در پی انتشار این خبر، علی شجاعی صائین، مدیر دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا این نظر را رد کرد و گفت: اداره کتاب نظر خودش را به معاونت فرهنگی اعلام کرده است و حرف جدیدی در این زمینه نداریم. دیگر باید معاونت فرهنگی درباره کتاب اظهارنظر کند که هنوز چیزی اعلام نشده است.همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، رییس و سخنگوی هیات نظارت بر ضوابط چاپ و نشر کتاب در اواخر مردادماه اعلام کرد که موضوع انتشار این کتاب در جلسات آنها مطرح نشده است.

«نقش نگار» یک‌بار دیگر شانس خود را برای فجر می‌آزماید
مهر- فیلم سینمایی «نقش نگار» به کارگردانی علی عطشانی که سال گذشته به دلیل برخی حواشی و خبرهای تایید نشده مبنی بر اینکه حضور ناصر ملک‌مطیعی به‌عنوان بازیگر و بابک زنجانی در مقام سرمایه‌گذار مانع نمایش فیلم است از بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر خارج شد، قصد دارد امسال بار دیگر شانس خود را برای حضور در جشنواره فیلم فجر امتحان کند.ناصر ملک‌مطیعی بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی برای اولین‌بار در این فیلم سینمایی حضور پیدا کرد.این فیلم سینمایی قرار بود امسال در سینماهای کشور اکران شود ولی در نهایت تصمیم عوامل فیلم این‌گونه شد که این اثر سینمایی را به جشنواره ارایه کنند.ناصر ملک‌مطیعی و بهرام رادان، آتیلا پسیانی و گوهر خیراندیش از جمله بازیگران این فیلم به کارگردانی علی عطشانی هستند. در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: فرزاد بدون هماهنگی پدرش قصد ازدواج با نگار را دارد. رضایت موقت پدر همه چیز را برای مراسم خواستگاری مهیا می‌کند اما گذشته نگار همه شرایط را دچار تغییر می‌نماید.



8

$
0
0

بی نظمی در نقاشی‌های دیواری؛ دیوارهای شهر را نگاه کنید!

یک پژوهشگر هنر معتقد است، نبودن یک متولی واحد و برنامه‌ریزی‌های سازمان‌یافته در حوزه «نقاشی دیواری» باعث به‌وجود آمدن نوعی اغتشاش تصویری در شهر شده است.
اصغر کفشچیان‌مقدم، پژوهشگر و عضو هیات علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه درباره «نقاشی دیواری» و شکل‌گیری نوع تازه‌ای از آن در سال‌های اخیر، اظهار کرد: در 10 سال اخیر، با وجود اینکه پول هنگفتی برای آثار هنری شهری در نظر گرفته می‌شود، به‌نظر می‌رسد پولی که باید در زمینه پژوهش و خلق آثار اصیل در هنرهای شهری هزینه شود، بی‌محابا برای آثار فصلی هزینه می‌شود که این موضوع جای تامل دارد.
وی ادامه داد: مثلا آیا درست است که چند صد میلیون یا یک میلیارد تومان برای اثری فاقد ارزش هنری تخصیص یابد؟ متاسفانه امروز شاهد هستیم که افرادی با واسطه نام و شهرت‌شان به حوزه طراحی شهری وارد شده‌اند که شناخت صحیحی از این حوزه ندارند. همین موضوع باعث شده که شاهد بی‌اعتمادی هنرمندان این عرصه و به‌وجود آمدن آثاری باشیم که با ساحت اجزای شهر هم‌خوانی ندارند.
کفشچیان‌مقدم بیان کرد: وقتی نوشتن یک جمله پشت شیشه ماشین، به این دلیل که حواس راننده‌های دیگر را پرت می‌کند ممنوع شده، آیا مجاز است که در یک اتوبان که ماشین‌ها با سرعت بیش از 90 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کنند، اثری اجرا شود که نیاز به دقت دارد (سه- چهار ثانیه ذهن راننده را به خودش مشغول می‌کند) و موجب حواس‌پرتی مخاطب اصلی، یعنی راننده می‌شود؟! سازمان‌های شهرداری باید کمک کنند که این اغتشاشات تصویری به حداقل برسد. اگر طرح‌هایی که روی دیوارهای شهر زده می‌شود زیر نظر اساتید باشد، هم جوان‌ها آموزش درست می‌بینند و هم مسایل فکری، فرهنگی و جامعه‌شناختی در این طرح‌ها به‌درستی لحاظ می‌شود.
هنری که به رسانه تبدیل شد
این پژوهشگر درباره شکل‌گیری نقاشی دیواری در ایران، اظهار کرد: سبک و سیاقی که امروزه در دیوارنگاری‌های شهری وجود دارد، تحول یافته، چنان‌که در ساختارهای طراحی، تکنولوژی و تعامل با محیط در گذشته در ایران وجود نداشته است. نقاشی دیواری شهری با طرح‌های تجاری در سال‌های قبل از انقلاب در ایران رونق پیدا کرد. در آن دوره، شرکت‌های تجاری برای تبلیغ محصولات‌شان از دیوارهایی که مشرف به خیابان بودند، استفاده می‌کردند.
او گفت: در همین دوره، پیرو آموزش دانشکده هنرهای زیبا و هنرهای تزیینی، نوعی از دیوارنگاری با هدف زیباسازی محیط در فضاهای عمومی شکل گرفت که با جریان سقاخانه همزمان بود. سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها با استفاده از نیم درصد از اعتبارات عمرانی‌شان، از هنرمندان دعوت می‌‌کردند تا برای دیوارهای محیط سازمان‌ها و اداره‌های خود طراحی کنند. اثر «بروجنی» در ساختمان کشاورزی و دیوارنگاره «عربشاهی» در خیابان طالقانی از نمونه‌های این طرح‌ها بودند.
کفشچیان‌مقدم درباره وضعیت هنر در دوران انقلاب نیز توضیح داد: با وقوع انقلاب، این آثار بیش از پیش به‌عنوان یک رسانه مطرح و در جهت تعامل با مخاطب و رساندن پیام به او به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم خلق شدند.
اقدام فرهنگی یا فاجعه فرهنگی؟!
این هنرمند درباره سیاست‌های مدیران در دوره سازندگی‌ گفت:‌ با آغاز دهه دوم انقلاب و به‌خاطر سیاست‌های دولت سازندگی، متاسفانه مدیران سیاست‌گذار به این فکر افتادند که آثار دوره انقلاب را بردارند یا از روی دیوارهای شهر پاک کنند و دیوارنگاره‌هایی تزیینی را با هدف تغییر فضا، تلطیف روحیه مردم و شاید تسهیل روابط بین‌المللی، جایگزین آنها کنند. البته نهادهای رسمی و غیررسمی‌ای بودند که در تقابل با این رفتار، در حیطه وظایف خودشان یا خارج از آن، همچنان دیوارنگاری‌هایی را اجرا می‌کردند که جنبه رسانه‌ای داشت و گاهی این اقدامات با رشد مضاعف نیز روبه‌رو می‌شد.
کفشچیان‌مقدم درباره پاک کردن غیرکارشناسانه آثار مربوط به جنگ و انقلاب از دیوارهای شهر تصریح کرد: نکته دیگری که به همین موضوع مدیریتی و قوانین و ضوابط هنرهای شهری مربوط بود و جا دارد از آن به‌عنوان یک فاجعه فرهنگی نام برد، اقدام غیرمسوولانه‌ای است که پس از جنگ، در دولت سازندگی شروع شد و متاسفانه ادامه یافت؛ آثار ارزشمندی از دیوارهای شهر پاک شد که هویت بصری تاریخ نسلی بی‌بدیل بود.
او ادامه داد: البته این نیز درست است که آثار هنری باید متناسب با زمانه خود باشند و هر دوره، طرح‌هایی متناسب با درک بصری و ارزش‌های نسل جدید خود را داشته باشد‌ اما سخن این است که با چه استدلالی تلاش کردند تا این آثار را به کل از خاطره قومی یک ملت پاک کنند تا حدی که کوچک‌ترین مستندسازی درباره آنها نشد تا بعدها به‌عنوان بخشی از «هنر پایداری» یا «هنر شهری» ثبت شود. آیا این تصمیم نسبت به حذف و پاک شدن آثار، زیر نظر یک شورای تخصصی انجام شد یا با تصمیمات سیاسی شکل گرفت؟ یادمان باشد که با ابزار و نگرش سیاسی نمی‌توان کیفیت هنر را از بطن یک جامعه حذف کرد یا آن را ارتقا داد.کفشچیان‌مقدم افزود: متاسفانه نبودن شاخص‌های استاندارد در مدیریت هنری، در هر دوره‌ای به مدیران تازه‌نفس اجازه داده‌ تا بدون توجه به روند هنر و آسیب‌شناسی فعالیت‌های گذشته، مسیر شخصی را در تخریب آثار گذشته یا تولید آثار سطحی در دوره‌های قبل ادامه دهند و به این ترتیب، مدام در دایره بسته آثار موقت و سطحی دست و پا بزنیم. اگر هنر شهری ضابطه‌مند و مدیریت آن، با تامل به دست اهلش سپرده می‌شد، این اتفاقات به حداقل می‌رسید و شهرهای ما از ناهنجاری بصری، مصون می‌ماند. بنابراین باید بپذیریم ما حق نداریم با تصمیمات عجولانه سیاسی، هویت شهر را با آثار نازل مخدوش یا آنها را از وجود آثار ارزشمند پاک کنیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: آثاری که در دوره انقلاب روی دیوارهای شهر جان گرفت، آثار هنرمندانی بود که در فضای انقلاب رشد کردند. اگر قرار بود اینها پاک شود، باید براساس تصمیم‌های کارشناسانه و با ثبت آنها در جایی دیگر، این کار انجام می‌شد. چنان‌که موزه‌ها برای همین کارکرد و حفظ آثاری ساخته می‌شوند که زمانه خود را پشت سر گذاشته‌اند. اگرچه آنها کارایی خود را از دست داده‌اند‌ اما می‌توانند در جایی دیگر ثبت شوند و به‌عنوان بخشی از تاریخ هنر شهری این مملکت از آنها نگهداری شود. تصمیم درباره بودن یا نبودن این آثار باید زیر نظر کمیته مشخصی گرفته می‌شد، نه اینکه با دخالت‌های سیاسی برای همیشه از حافظه بصری مردم کشور حذف شوند.
اعتراض یک نسل و هجمه گرافیتی‌ها
این پژوهشگر همچنین گفت:‌ سازمان‌های شهرداری به‌دلیل درآمدزا بودن تبلیغات محیط شهری، بدون مطالعه تبعات کالبدی شهر به این حیطه وارد شدند و با اجاره منظرهای شهری، دیوارهای کاذبی ساختند که دیوارنگاری‌های تجاری در شهر را فزونی بخشید، در حالی که مطالعه لازم درباره آنها انجام نشده بود. به این ترتیب زیر نظر شهرداری، محورهای زیبای شهر که شاکله هویتی شهر بود، در اختیار شرکت‌ها و افرادی گذاشته شد تا محصولات‌شان را بدون توجه به ضوابط زیباشناختی شهری تبلیغ کنند. در این میان، برخی نهادها و هنرمندان که ارزش‌های انقلاب را در حال فراموشی یا تضعیف می‌دیدند، بدون امکانات و بودجه مناسب شروع به اجرای دیوارنگاره‌های ارزشی کردند که آنها نیز در یک بستر غیرپژوهشی رشد می‌کردند.
وی تاکید کرد:‌ این موضوع سبب شد برخی از این دیوارنگاره‌ها عملکرد شعاری داشته باشند و کمترین ارتباط را با محیط و مخاطب برقرار کنند. به‌طوری‌ که گاهی فضاهای ناهنجاری به‌وجود می‌آورند و باعث آلودگی بصری می‌شوند. این طرح‌ها همچنین باعث اعتراض نسلی می‌شد که این آثار چندان ارتباطی با آنها برقرار نمی‌کرد. شاید همین نبود تعامل مناسب، بهانه‌ای برای هنرمندان گرافیتی شد تا به اعتراض، این آثار را مورد هجمه بصری قرار دهند.
نبودن متولی و اغتشاش تصویری در شهر
کفشچیان‌مقدم به وضعیت این هنر در سال‌های اخیر اشاره و اظهار کرد: در دوره اخیر که از آغاز دهه 80 شکل گرفت، سازمان زیباسازی شهرداری تهران با بازنگری در چارت اداری خود، شوراهایی را برای ساماندهی وضعیت هنرهای شهری تشکیل داد که آثار هنر شهری از جمله نقاشی دیواری‌ها را از نظر زیبایی‌شناختی، فنی و تعاملی بررسی کنند. این روند به‌دلیل نپرداختن درست به حقوق مالکان و شهروندان و همچنین وجود مشکل در چارت اداری سازمان و ارتباط آن با شعب شهرداری، در مناطق مختلف شهر با مشکل مواجه شد.
وی ادامه داد: به معنای دیگر، مشخص نبود که متولی سامان‌بخشی زیباسازی شهری، شعب شهرداری هستند یا سازمان‌های زیباسازی. بنابراین شاهد به‌وجود آمدن یک اغتشاش تصویری در شهرها شدیم. به‌نظر می‌رسد لازم است یک‌بار برای همیشه آیین‌نامه‌ای جامع با ضمانت اجرایی توسط نهادهای قانون‌گذار تدوین شود تا متولی اصلی هویت بصری شهرها تعیین و حدود اختیارات هر نهاد و سازمانی برای دخالت در شهر با توجه به حقوق مالکان دیوارها و شهروندان دیگر مشخص شود.
هر جای خالی برای نقاشی مناسب نیست
این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش، به لزوم مشخص کردن فضاهای مناسب برای ارایه هنر شهری اشاره و اظهار کرد: متاسفانه این تصور غلط سال‌ها در ذهن متولیان هنرهای شهری وجود داشته که هر جای خالی که در شهر وجود دارد، حتما باید در آنجا تندیسی گذاشت یا نقاشی دیواری کشید. سازمان‌های مسوول باید فضاها و دیوارهایی را که قابلیت داشتن اثر هنری و تصویری دارند، مشخص و شاخصه‌ها و قابلیت‌های آنها را در ارتباط با زیرساخت‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... شهر و جامعه مشخص کنند.وی ادامه داد: از سوی دیگر ضروری است تا زیرساخت‌ها و ویژگی‌های زبانی و بیانی آثار که باید در محیط شهری خلق یا نصب شوند، توسط سیاست‌های کلان فرهنگی شهر تبیین شود. برای مثال، امروزه سیاست‌گذاران شهرداری باید برای اجزای شهر مانند اتوبان‌ها و بوستان‌ها قواعد خلاقانه‌ای را در نظر بگیرند که متناسب با رشد مخاطبان و خصوصیات ویژه و متغیر این محیط‌ها باشند تا آثار هنر شهری بتوانند به تناسب تغییر عوامل بالا، تعامل لازم را برقرار کنند و زائد به‌نظر نیایند. بنابراین یا باید از شیوه‌های تعاملی نوین بهره گرفته شود یا آثار مختلفی را برای بازه‌های زمانی متفاوت در یک محیط واحد در نظر بگیرند، چراکه شهر یک وجود منجمد نیست، بلکه عرصه زنده و پویایی است که باید برای هر نسل، نمای تازه‌ای داشته باشد. حتی ساختارهای زیبایی‌شناسانه هم براساس تاویل‌ها و سلایق مختلف تغییر می‌کنند. به همین دلیل، نسل امروز نیازمند تصویرهایی است که بتواند با آن تعامل داشته باشد.
وی اضافه کرد: ابتدا باید زیرساخت‌های فکری برای طراحی فضای شهری برای مدیران و متولیان تبیین شود، سپس شاخصه‌های لازم در اختیار هنرمندان قرار گیرد. این موضوع باید زیر نظر شورایی باشد که صلاحیت تصمیم‌گیری دارد؛ شورایی که باید در حد کمال باشد و افراد حقیقی و حقوقی و کسانی که در این زمینه صاحب‌نظر هستند‌ در آن حضور داشته باشند

 

امیدواری به تعامل با رییس جدید صداو سیما
ایسنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز امیدواری می‌کند که در مدیریت جدید سازمان صداوسیما، برخورد این سازمان با دولت یک برخورد منصفانه،‌ عادلانه و دوجانبه باشد.
علی جنتی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اینکه چقدر امیدوار است با ریاست محمد سرافراز بر سازمان صداوسیما، این سازمان تعامل بهتری با دولت داشته باشد، گفت: امیدواریم این تعامل اتفاق بیفتد.
من آقای سرافراز را از دیر زمان یعنی از سال 60 و 61 که در سازمان صداو سیما بودم، می‌شناسم. با توجه به سابقه و تجربه خیلی خوب و بیشتر از 20 ساله‌ای که ایشان در صداوسیما به خصوص در معاونت برون مرزی و آشنایی خوبی که با مقوله رسانه و رسانه ملی دارند و همچنین با توجه به اینکه ایشان فرد متدین،‌ صاحب نظر و خوش فکر‌ در مسایل رسانه هستند، امیدواری بسیاری وجود دارد که نوع برخورد صدا و سیما به خصوص با دولت یک برخورد منصفانه،‌ عادلانه و دوجانبه باشد نه یک جانبه.
حضرت آیتالله خامنه‌ای طی حکمی با تقدیر از تلاش‌های خستگی ناپذیر و دلسوزانه مهندس عزت الله ضرغامی، محمد سرافراز را برای یک دوره پنج ساله به ریاست سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند.

 

«عصبانی نیستم» فعلا از دستور اکران خارج شد
ایسنا- مدیر‌کل سینمای حرفه‌ای در نامه‌ای به رییس شورای صنفی اکران خواستار خارج شدن فیلم «عصبانی نیستم» از دستور اکران شد.
روابط عمومی سازمان سینمایی اعلام کرد: در متن نامه‌ محمد‌رضا فرجی‌، مدیر کل سینمای حرفه‌ای به ‌ابوالحسن داوودی‌ رییس شورای صنفی اکران آمده است: ‌با توجه به حواشی به وجود آمده در خصوص فیلم «عصبانی نیستم» و اعلام نظر کمیسیون‌های محترم فرهنگی و اصل نود مجلس شورای اسلامی و حسب نظر مقام عالی وزارت و رییس محترم سازمان، نظر به اینکه انجام اصلاحات خواسته شده مستلزم صرف زمان بیشتری می‌باشد مقتضی است فیلم یاد‌شده فعلا از دستور اکران خارج گردد؛ بدیهی است پس از انجام اصلاحات و تایید وزیر محترم تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد.‌
علی جنتی روز گذشته 17 آبان در حالی که طبق قراردادهای ثبت شده شورای صنفی نمایش، قرار بود فیلم «عصبانی نیستم» چهارشنبه 21 آبان‌ماه اکران شود، اعلام کرد که فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» در روز چهارشنبه اکران نخواهد شد.
وزیر ارشاد در پاسخ به سوال ایسنا گفت: آقای دکتر ایوبی خودشان با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت‌و‌گو کرده‌اند، همه موارد را توضیح دادند و عموما نمایندگان مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس مجموعا اشکالی در این فیلم‌ها نمی‌بینند. فقط آقایان درباره فیلم «عصبانی نیستم» انتقاداتی دارند و اشکالاتی را به آن مطرح کردند و به آنها گفته شد ما اصلاحات لازم را اعمال خواهیم داد.او در پاسخ به اینکه فیلم در روز چهارشنبه اکران نخواهد شد؟ گفت: نه من نشنیده‌ام که چهارشنبه اکران شود قرار شده است آخرین اصلاحاتی که لازم است اعمال شود و بعد من فیلم را ببینم که آیا این اصلاحات کافی است یا نه و اشکالات مورد نظر آقایان در آن حل شده است یا خیر. اگر فیلم با اصلاحات لازم آماده شود اکران خواهد شد.

ارکسترها به بنیاد رودکی واگذار می‌شود
ایسنا- معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از واگذاری ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی به بنیاد رودکی خبر داد.
علی مرادخانی با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه مطبوعات، در پاسخ به پرسش این خبرگزاری درباره وضعیت ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر موسیقی ملی، گفت: این دو ارکستر برای خودشان امکاناتی می‌خواهند و باید سازماندهی مناسبی درباره آنها اتفاق بیفتد. سازمان برنامه و بودجه به‌تازگی موافقت کرده است که بخشی از امکانات اولیه آنها را فراهم کند و امکانات بعدی هم ان‌شاءلله تامین خواهد شد.وی ادامه داد: ارکستر موسیقی ملی و سمفونیک تهران باید راه‌اندازی شود و کارهای این راه‌اندازی در حال انجام است. یکی از مواردی که باید مورد بررسی قرار گیرد، گزینش هنرمندان است که باید دید از چه طیفی باشند. آیا همان بچه‌های قدیمی سر کار باشند یا جدیدتر‌ها وارد شوند. نگاه ما باید نسبت به این موضوع روشن شود.
معاون هنری از واگذاری این دو ارکستر به بنیاد رودکی خبر داد و اظهار کرد:‌ پیشنهاد دادم که ارکسترها را بنیاد رودکی اداره کند، چون این بنیاد، دولتی نیست و بعدها می‌تواند اسپانسر بگیرد و خیلی‌ کارها را در این زمینه انجام دهد که موثر خواهد بود و می‌توان کمک‌هایی را در این زمینه‌ها گرفت. ممکن است سال‌ها مقدار زیادی پول داشته باشیم که البته نداریم؛ اما وقتی طرح و برنامه نداشته باشیم، پول هم کارایی‌اش از بین می‌رود. طرح و برنامه باید درست باشد که اکنون در حال انجام آن هستیم.
مرادخانی افزود: این موضوع را با بنیاد رودکی هم در میان گذاشتیم و آنها هم موافق بودند ولی باید به این نکته توجه کرد که ارکسترداری کار سختی است؛ ارکستر مانند نبض یک آدم است که باید تپش‌اش منظم و مرتب باشد و کارهایش روی روال پیش رود. اگر کوچک‌ترین خللی در این روال به‌وجود آید، مثلا دو روز حقوق ارکستر دیر شود، کلی مشکل پیش خواهد آمد. پس باید طوری فکر و عمل کنیم که برنامه‌ها به‌درستی پیش برود.

عدم اجرای طرح زوج و فرد در اطراف
نمایشگاه مطبوعات
ایرنا- مهران عباسی انارکی شامگاه شنبه گفت که به منظور رفاه حال بازدید‌کنندگان از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها طبق هماهنگی‌های به عمل آمده با راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی مقرر شد طرح زوج و فرد در ایام برگزاری این رویداد بزرگ رسانه‌ای (از 17 تا 23 آبان‌ماه) در اطراف این نمایشگاه اجرا نشود.
به گفته وی خیابان‌های قنبرزاده، شهید بهشتی و پارکینگ شماره 15 از جمله مکان‌هایی است که طرح زوج و فرد در این ایام اجرا نخواهد شد.
قائم‌مقام نمایشگاه گفت: با توجه به عدم اجرای طرح زوج و فرد بازدیدکنندگان از این نمایشگاه می‌توانند با توجه به شماره پلاک‌های خودروی خود (زوج یا فرد) همه روزه از ساعت 9 تا 20 در این خیابان‌ها تردد کنند.
لازم به ذکر است طرح زوج و فرد همه روزه از ساعت 6:30 تا 19 عصر در برخی از خیابان‌های تهران اجرا می‌شود.بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها عصر 17 آبان 93 با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر و جمعی از مدیران عامل خبرگزاری‌ها و مدیران مسوول نشریات و جمعی از اصحاب رسانه در مصلای بزرگ امام خمینی گشایش یافت.بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها از 17 تا 23 آبان‌ 93 همه روزه از ساعت 9 تا 20 پذیرای بازدیدکنندگان و علاقه‌مندان این نمایشگاه خواهد بود.



Viewing all 1554 articles
Browse latest View live