November 11, 2014, 3:44 am
در گفتوگو با حسین پاکدل مطرح شد ؛ هیچکس با حکم و دستور هنرمند نمیشود
حسین پاکدل مدیر دورانی است که یاد آن خاطرههای خوش بسیاری برای هنرمندان تئاتر به همراه دارد، دورانی که جریان نمایش کشور طی آن با کیفیتترین اجراهای صحنهای پس از انقلاب و معرفی چهرههای اثرگذار بسیاری را تجربه کرد.
مدیر خوشنام تئاترشهر در دولت اصلاحات چندسالی است از فعالیتهای اجرایی فاصله گرفته و بهرغم درخواستها، حضور مستقل را به پذیرفتن مناصب دولتی ترجیح میدهد.
متاسفانه امروز هنرمند به دنبال مدیر میدود
گفتوگوی این کارگردان در «کافه کتاب همیشه» و پس از اتمام اجرای نمایش «گزارش به آکادمی» در محفلی آرام و دوستانه به دور از حواشی مرسوم شکل گرفت. پاکدل با بیان تحلیل خود از شرایط امروز فعالیت هنری بهویژه هنر نمایش در کشور گفت: معتقدم باید از این فکر که دولت باید همه کارها را انجام دهد فاصله بگیریم و توجه کنیم خودمان کجا قرار داریم. هنرمند توان تعیینکنندگی دارد و این مدیران هستند که باید در پی آنها بدوند اما امروز برعکس این گفته صادق است و هنرمند دنبال مدیر میدود.
مدیر پخش شبکه «اول سیما» در سالهای 66 تا 73 وجود این نگرش در میان هنرمندان را عامل بعضی مشکلات دانست و ادامه داد: بعضی نشستند ببینند مدیران دولتی چه میگویند، بعد پی آن را بگیرند و برای بست نظریات مطرح شده تئوری صادر کنند این درحالی است که متاسفانه مدیران هنری ما معمولا از کمترین آیندهنگری برخوردارند و برنامه مشخصی برای فعالیتها ندارند به خصوص در تئاتر که میبینیم مطلقا برنامهای وجود ندارد و هیچ چشماندازی نیست.
نویسنده و کارگردان نمایش «حضرت والا» با رد نظر گروهی که مشکل هنرهای نمایشی را تنها از زاویه کاستیهای بودجهای نگاه میکنند، به بیان راهحلهایی پرداخت و خاطرنشان کرد: برای گسترش تئاتر راههایی وجود دارد که گسترش فضاهای خصوصی و کمپانیها یکی از این آنهاست، مانند آنچه در سینمای ایران جریان دارد و شاهد فعالیت شرکتهایی هستیم که به ساخت فیلم اقدام میکنند.
دبیر دورههای دهم و یازدهم جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با بیان اینکه راهی جز تاسیس شرکتهای تئاتری وجود ندارد، تصریح کرد: البته این به معنای کنار کشیدن دولت و شهرداریها از حمایت گروههای نمایشی نیست. تئاتر بر حسب ظاهر هنر گرانی به نظر میرسد اما در دیگر نقاط جهان اینطور است که دولت و شهرداریها براساس میزان تلاش هنرمندان موظف به حمایت مالی از آنها هستند.
پاکدل به طرحها و قوانینی که سالها قبل برای گسترش فضاهای سختافزاری تئاتر درنظر گرفته شد اشاره کرد به برنامههایی که بلافاصله پس از شروع به کار دولت گذشته متوقف شد و شاید یکی از مهمترین عواملی بود که موجب شد استعدادهای جوان تهران و شهرستانها همچنان با کمبود زیرساخت دست و پنجه نرم کنند.
طرح دولت اصلاحات برای خصوصیسازی تئاتر که همچنان متوقف است
این مدیر فرهنگی اظهار داشت: آن زمان طرحی تصویب شد که هنرمندان تئاتر فضاهایی برای فعالیت خود شناسایی کنند و این محلها در قالب تعاونی در اختیارشان قرار بگیرد. به این ترتیب طی توافقی وزارت تعاون برای خرید فضای موردنظر وام پرداخت میکرد که البته شرطهایی داشت اما نکته مهم در طرح موردنظر این بود که بار مالی ایده موردنظر بر دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار نداشت.
وی به تشریح شرطهای اعطای وام به گروههای نمایشی پرداخت و افزود: یکی از شرطها این بود که حق فروش محل مطلقا وجود نداشت، مالکیت با تعاونی بود نه شخص و اگر تصمیم بر فروش میگرفتند از گروه سلب مالکیت میشد. بازپرداخت اقساط وام را هم 10 سال بعد از شروع به کار هنرمندان درنظر گرفته بودیم اما گروه ابتدا پنج سال فرصت داشت تا توانایی خود را برای روشن کردن چراغ سالن نشان دهد.
پاکدل طرح واگذاری بلندمدت سالنهای غیرفعال به هنرمندان تئاتر را در راستای هدف کاهش تصدیگری دولت و گام برداشتن در مسیر گسترش نهادهای خصوصی و توانمندسازی گروههای نمایشی توصیف کرد و گفت: حوزه عمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان فقط نظارتی بود و اینکه گروه تصمیم به اجرای چه نمایش با چه کیفیتی بگیرد با گروه بود. از بابت تنزل کیفیت اجراها هم نگرانی نداشتیم، بالاخره گروه مدیری دارد و طبق قوانینی پیش میرود اما متاسفانه طرحی که میتوانست منجر به استقلال مالی گروهها شود بلافاصله پس از دولت اصلاحات متوقف ماند.
وی غیرمستقیم به شعارهای مدیران تئاتری در دولت قبل کنایهای زد و اظهار داشت: این نظر مدیران وقت برای حضور بیشتر تئاتر در متن مردم بود. این برنامه هیچ تعهد مالی برای دولت ایجاد نمیکرد و وامی بود که در اختیار گروهها قرار میگرفت و سپس بدون سود به صندوق اعتباری دولت بازمیگشت.
باید همه فضاهای ممکن را به محل اجرای نمایش بدل کنیم
کارگردان نمایش «رقص زمین» بر لزوم اجرای آثار نمایشی در فضاهای موجود حتی غیرمتعارف مانند خرابهها و کارخانهها و همچنین کنار گذاشتن نگاه مادی به فعالیتهای فرهنگی تاکید کرد و گفت: اگر قرار باشد اقتصادی محاسبه کنیم نمایش ما فقط روزی صدهزار تومان هزینه گریم دارد ولی این هزینه را میپردازیم تا بگوییم میتوان هر محلی را برای اجرای تئاتر آماده کرد. مگر در دیگر کشورها همین اتفاق نمیافتد؟ کارخانه اسلحهسازی در آلمان به محل اجرای تئاتر تبدیل شده و ما سالنها و ساختمانهای بیکار بسیاری داریم که امکان آمادهسازی آنها برای اجرای نمایش وجود دارد.
مدیر پیشین مجموعه تئاترشهر که در دوران مدیریت خود توجه زیادی به کشف استعدادهای جوان تئاتر نشان داد با تاکید بر اینکه ما باید امکانات موجود را به فرصت بروز ایدههای خلاقه تبدیل کنیم، بیان کرد: هرکدام از هنرمندان میتوانند در شهرهای خود پایگاهی داشته باشند و افرادی را در گروه فعال کنند. همانطور که تا امروز هنرمندان بسیاری از شهرهای دیگر فعال شدند و این ما مدیران هستیم که باید بتوانیم منابع انسانی را مدیریت کنیم.
این هنرمند تصریح کرد: دلیلی ندارد من نمایش خود را در تالار چهارسو اجرا کنم. قصد ما از اجرا این است که به اندازه خود بر تعدادی مخاطب اثر بگذاریم و این بسیار بهتر از این است که تعداد زیادی تماشاگر داشته باشیم اما تاثیری نگذاریم.
وی ادامه داد: ما بهعنوان هنرمند اولین افرادی هستیم که باید عدالت را در تخصیص کالای فرهنگی مدنظر قرار دهیم اما متاسفانه منتظریم ببینیم آیا دولت بودجه میدهد تا مثلا در کیش تئاتر اجرا کنیم یا خیر. درحالی که هنرمند باید معین کند دولت چطور پیش برود نه اینکه دولت برای ما تصمیم بگیرد.
این کارشناس خاطرنشان کرد: مگر کسی به ما گفت در کافه کتاب اجرا کنیم؟ خودمان به این نتیجه رسیدیم و انجام دادیم. به این روش هم ادامه میدهیم و دیگر هنرمندان را هم فعال میکنیم. مثل آن زمان که روزهای چهارشنبه در تئاترشهر به بازبینی اجرای گروههایی از نقاط مختلف کشور اختصاص داشت که ادعای کار تئاتر داشتند.
وی ادامه داد: ما از میان این هنرمندان استعدادهای بسیاری کشف کردیم که حسین کیانی یکی از اینها محسوب میشود. حسین کیانی یک پدیده است قلم غریبی دارد و نمونه دیگری هم از او نداریم پس باید این استعدادها را قدر بدانیم.
هنرمندان باید به استعداد یکدیگر احترام بگذارند
پاکدل با بیان اینکه هنرمندان باید یکدیگر را ببینند و به توانایی هنری افراد احترام بگذارند، اظهار داشت: اصلا ابایی ندارم از بچهها تعریف کنم. مگر امثال رحمانیان و یعقوبی چند نفر داریم؟ هنرمندانی مثل امیررضا کوهستانی و حسن معجونی چند نفر داریم؟ علی رفیعی وقتی نمایشی به صحنه میآورد از یک عقبهای برخوردار است که نمیتوانیم به سادگی از کنارش بگذریم.
وی تصریح کرد: بله در این بین هزار کار ضعیف هم صورت میگیرد، هیچ ایرادی هم ندارد باید بشود اما وقتی نمایشهای ضعیف در سالنهای تئاترشهر و تالار وحدت به صحنه میروند جای سوال دارد. این میشود که گاهی شاهد هستیم بعضی هنرمندان بابت کمبود امکانات با یکدیگر مجادله میکنند.
نویسنده فیلمنامه سریال «دکتر حسابی» به صحبتهای خود در مراسم یادبود محمود استاد محمد اشاره کرد و افزود: در آن جلسه هم گفتم که او سرطان گرفت و رفت ولی ما سرطان داریم و راست راست راه میرویم. سرطانِ بخل و حسادت داریم بدون اینکه توجه کنیم هرکس جای خود را دارد. با پایین آوردن دیگران ما بالا نمیرویم و اتفاقا باید درنظر بگیریم در راس بودن همکاران موجب ارتقای ما میشود.
پاکدل که احتمالا غیرمستقیم به انتشار یادداشتهای انتقادی دو کارگردان شناخته شده تئاتر کشور طی چند ماه گذشته اشاره داشت، بیان کرد: هریک از هنرمندان تعدادی شاگرد و مخاطب دارند که احتمالا آنها با دیدن چنین رفتارهایی تصور میکنند روش برخورد هنرمندانه با امور به این شکل است درحالی که اینطور نیست.
وی با تاکید بر اینکه باید بعضی منشهای اخلاقی جامعه را دوباره زنده کنیم، گفت: آیا نباید به آنچه روی صحنه بیان میکنیم باور داشته باشیم؟ ما نباید حرفهای زیبا را روی صحنه بیان کنیم و زمانی که نوبت به خودمان میرسد از تصمیم درست بازبمانیم. گاهی نمایشهایی میبینم که کاملا عیان است بازیگر دیالوگی را میگوید که اصلا باور ندارد. درحالی که معتقدم به لحاظ فرهنگی در شرایطی قرار داریم که ناچار هستیم خودمان را مداوم تصحیح کنیم و بر جامعه هم اثر بگذاریم. جامعه امروز خشن و چندرنگ شده و هنرمند است که وظیفه دارد آینه را مقابل چهره اجتماع بگیرد اما ابتدا باید خود را ببیند.
تمام دعوای سینما و تئاتر بر سر حاشیه اتفاق میافتد
این مدیر هنری در بخش پایانی گفتوگوی خود به نقد «شعار تئاتر برای همه» در شرایط بیبرنامه این سالها پرداخت و اشاره کرد: برخلاف شعار «تئاتر برای همه» که در دورهای توسط دوستان مطرح شد به نظر من تئاتر برای همه نیست. نمیتواند باشد، جز زمانی که شما برای تئاتر کارگری، تئاتر دانشآموزی و انواع نمایش تعریف داشته باشید. تئاتر در تمام جهان هنر مرجع و مادر است. وقتی این مادر مریض میشود تمام هنرها به تبع آن بیمار میشوند. تئاتر ایران زمانی که دوران شکوفایی خود را طی میکرد، موفق شد به دیگر هنرها هم خوراک برساند. بسیاری از بازیگران مطرح سینمای ایران تئاتری بودند. ما کمتر بازیگر موفقی داشتیم که از تلویزیون و سینما به تئاتر بیاید و تحول ایجاد کند. وی بار دیگر به برخی حواشی فعالیتهای هنری پرداخت و اظهار داشت: به خدا در کل تئاتر و سینمای ما هیچ خبری نیست و تنها حواشی از متن بیشتر است، تمام دعواها هم بر سر حاشیه اتفاق میافتد. کل چرخش مالی تئاتر و شبکه خانگی به اندازه یکی از مغازههای بالای میدان ولیعصر نیست. به قول معروف قصه را از انتها میگویند که زودتر خوابمان ببرد وگرنه خبری نیست اما همین اندازه اندک هم فرهنگسازی میکند.
پاکدل در انتها گفت: مشکل زمانی ایجاد میشود که ما بهعنوان هنرمند از رسالت و میزان اثرگذاری خود آگاه نباشیم. آفتابنشین باشیم و بخواهیم دیگران هزینه افکار ما را بپردازند. به طرف میگویند این موارد باید از متن بیرون بیاید، میگوید چشم؛ بعد میرود 10 مورد دیگر هم از متن بیرون میآورد. به یکی دیگر میگویند حذف کن، میپرسد چرا؟ بحث و جدل میکند. وقتی هم دید زورش نمیرسد، اجرا نمیکند و هزینه تصمیم خود را میپردازد.
گشایش گالری «اُ» در قلب تهران
گالری «اُ» به مدیریت ارکیده درودی عصر جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ درهای خود را در قلب تهران روی مخاطبین میگشاید.
گالری «اُ» در سه طبقه و حدود ١۵٠ مترمربع فضای نمایشگاهی در خیابان ویلا (نجاتاللهی) در کوچه خسرو دایر خواهد شد و بر آن خواهد بود تا با معرفی آثار هنرمندان جوان و نوپا به بازار عمده هنر در سطحی منطقهای و نیز بینالمللی، جایگاهی درخور برای آنان یافته و از طریق همکاری نزدیک با صاحبنظران عرصه هنر، به نمایش آثاری ممتاز بپردازد که بازگوکننده فرهنگ و نگرش خالق خود باشند. این گالری نو رسیده عصر جمعه پیشرو، با نمایشی از آثار « امید مشکسار » گشایش مییابد. ۲۷ اثر ارایه شده از این هنرمند جوان ، منتخبی از آثار خلاقه او در فاصله سالهای ۸۸ تا ۹۳ است. این کارها بداهه اما با لایههای متعدد و در زمانهای نسبتا طولانی ساخته شده تا مسیر شکلگیری به روندی زنده و جستوجوگر بدل شود. طراحیهای مشکسار با تکنیک مرکب روی کاغذ آفریده شدهاند که بافتی برانگیزاننده یافته و مخاطب را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد. گالری «اُ» تا ١٧ آذرماه میزبان این آثار خواهد بود و علاقهمندان میتوانند در خیابان ویلا (نجاتاللهی)، کوچه خسرو، پلاک ۴۶ از یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ۱۲ تا ۲۰ و جمعهها ١۶ تا ٢٠ از آنها دیدن کنند.
داریوش مهرجویی شوالیه شد
ایسنا- نشان شوالیه ادب و هنر فرانسه به داریوش مهرجویی اهدا شد.
به گزارش ایسنا، در مراسمی که شامگاه 18 آبانماه در خانه سفیر فرانسه در تهران برگزار شد، این نشان که در ایران به عنوان شوالیه فرهنگ و هنر شناخته میشود با حضور هنرمندانی چون اصغر فرهادی، علی مصفا، لیلا حاتمی، پریسا بختآور، داریوش شایگان، مدیا کاشیگر، پری صابری، رضا درمیشیان، بیتا فرهی، حامد بهداد، سیدغلامرضا موسوی، امیرعلی دانایی و... به داریوش مهرجویی اهدا شد.
داریوش مهرجویی کارگردانی آثاری چون «پری»، «سارا»، «لیلا»، «هامون»، «اجارهنشینها»، «مهمان مامان»، «چه خوبه که برگشتی»،«اشباح» و... را در کارنامه هنری خود دارد.
مهربانان برای سلامتی مرتضی دعا کنید
مهر- محمدحسین توتونچیان درباره آخرین وضعیت درمانی مرتضی پاشایی خواننده پاپ که این روزها به دلیل تشدید بیماری خود در بیمارستان بستری است، توضیح داد: طی روزهای گذشته و از زمانی که این خواننده در بیمارستان به بخش مراقبتهای ویژه منتقل شده تغییر چندانی در وضعیت او مشاهده نشده است و پزشکان از خانواده و مردم خواستهاند که برای او دعا کنند.
وی ادامه داد: طی روزهای گذشته مسوولان و هنرمندان زیادی برای ملاقات به بیمارستان مراجعه کردند که من به سهم خودم از همه آنها تشکر میکنم که همراه این هنرمند جوان بودند و در کنار خانواده و دوستان این خواننده برای شفای او دعا کردند. ما تنها چیزی که این روزها از مردم میخواهیم این است که «مهربانان برای سلامتی مرتضی پاشایی دعا کنید».
این تهیهکننده در معرفی افرادی که طی روزهای گذشته از مرتضی پاشایی در بیمارستان دیدن کردهاند، گفت: علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد، پیروز ارجمند مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد، دکتر زالی رییس سازمان نظام پزشکی، حبیب کاشانی عضو شورای اسلامی شهر تهران، هادی ساعی، علی فتحاللهزاده، علی ترابی مدیر عامل انجمن موسیقی، مهناز افشار، محمدرضا گلزار، محمد علیزاده، محسن چاووشی، علی لهراسبی، میلاد ترابی، بهنوش بختیاری، هادی کاظمی، روزبه نعمتاللهی، فرزاد فرزین، شهرام شکوهی، حمید فرخنژاد، علیرضا خمسه، شهرام حقیقتدوست، محمد نوازی، شیث رضایی، آتیلا حجازی، مهرداد پولادی، گروه سون، سیروان خسروی، محسن یگانه، بهنام صفوی، عماد طالبزاده، روزبه بمانی، افشین یداللهی، سعید عرب، ناصر زینعلی، مهدی احمدوند، مریم حیدرزاده، یاسر بختیاری، مازیار فلاحی، احسان علیخانی، احسان حاج صفی، امید جهان، بهروز رهبری فر، زانیار خسروی، علی عبدالمالکی، غلامعلی کویتیپور، مهراد نصرتی و... از جمله افرادی بودند که در این مدت برای ملاقات با مرتضی پاشایی به بیمارستان آمدند.
وضعیت وخیم مجید بهرامی
مهر- مجید بهرامی، بازیگر تئاتر که از بیماری سرطان رنج میبرد به دلیل پایین بودن پلاکت خون و آب آوردن ریه و شکمش در بیمارستان بستری شده و قادر به تنفس نیست.
فریبا جدیدی دختر خاله مجید بهرامی درباره وضعیت جسمانی این بازیگر تئاتر گفت: متاسفانه حال جسمانی مجید اصلا مناسب نیست. بدن وی مدتی است که به شیمی درمانی جواب نمیدهد و او مجبور است کورتون مصرف کند اما ریهها و شکمش به دلیل مصرف زیاد کورتون آب آورده اما به دلیل اینکه پلاکتهای خونش بسیار پایین است و سازمان انتقال خون هم پلاکت ندارد که به ما بدهد دکترها نمیتوانند آب ریه و شکمش را تخلیه کنند.
وی ادامه داد: مجید نمیتواند نفس بکشد و امروز حتما باید پلاکت دریافت کند اما سازمان انتقال خون میگوید که پلاکت در اختیار ندارد. در حال حاضر بسیاری از دوستان مجید که گروه خونی O+ دارند جلو سازمان اتقال خون هستند و حاضرند که خونشان را اهدا کنند اما با این وجود خونی که آنها اهدا میکنند تازه فردا به مجید میرسد در صورتی که او امروز باید پلاکت دریافت کند تا بتواند نفس بکشد.
جدیدی در پایان صحبتهایش متذکر شد: سازمان انتقال خون برای دریافت خون، فاکتورهای خاصی دارد و اهداکنندهها نباید سرماخوردگی داشته یا جایی از بدنشان را خالکوبی کرده یا مسکن و آنتی بیوتیک دریافت کرده باشد.
خواهشمندم هر کس فکر میکند شرایط اهدای خون را دارد برای کمک به مجید بهرامی به سازمان انتقال خون مراجعه کند تا حداقل این سازمان بتواند با جایگزین کردن خون این افراد به مجید پلاکت برساند.
مجید بهرامی هنرمند تئاتر که چند سال است با بیماری سرطان دست و پنجه نرم میکند در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان پارس به دلیل آب آوردن ریه و شکم بستری است.
↧
November 12, 2014, 10:16 am
نخستین سخنان رییس جدید صدا و سیما؛ خدا یا چنان کن سرانجام کار...
رییس جدید سازمان صداوسیما در اولین سخنرانیاش تاکید کرد که باید وزن و جایگاه رسانه در سبد رسانهای مردم افزایش پیدا کند.
دکتر محمد سرافراز در سخنانی گفت: اصل مراسم امروز (دیروز) قدردانی از مهندس ضرغامی است و من از ایشان تشکر میکنم.
وی در ادامه گفت: به نظرم مولفههای قدرت در دنیا تغییر کردهاند و دیگر بمبهای هستهای و تکنولوژی برتر ابزار ابرقدرتها نیستند بلکه این قدرت ارتباطات است که حرف اول را میزند. ابرقدرتها به ویژه کشور آمریکا میخواهند از این قدرت استفاده کنند.
سرافراز در عین حال مطرح کرد: سهم رسانه در اوقات روزانه مردم مرتبا افزایش پیدا کرده است؛ به عنوان نمونه در کشور آمریکا آمار جدید حاکی از این است که مردم بیش از 11 ساعت از رسانه استفاده میکنند، یعنی از وسایلی مانند تلویزیون، رادیو، موبایل هوشمند و اینترنت که دایما با آنها در ارتباط هستند. بر این اساس قدرت پردازش اطلاعات در دنیا به شکل متمرکز انجام میشود. امروزه دشمنان به جای اینکه با بمب کشورها را نابود کنند میخواهند افکارها را تسخیر کنند. مهمترین وظیفه ما در چنین شرایطی این است که نخبگان جمع شوند و اتاق فکری تشکیل دهند تا راه برونرفت از این موضوع را دریابند که اگر این اتفاق نیفتد در رسانه ملی به معنای کلانش در انفعال خواهیم ماند.
رییس صداوسیما در مراسم معارفهاش که روز گذشته 20 آبان ماه برگزار میشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه صداوسیما یک رسانه متمرکز در سطح جهان است به همین خاطر این رسانه باید با رسالتهای جهانی و اسلامی همراه باشد. رسانه ملی برای انجام این ماموریت گسترده باید چابکسازی شود، نیروی انسانیاش را کارآمد کند، اصلاح گردش کار را در دستورالعملهایش قرار دهد و به نوعی رسانه باید تعاملی باشد. توسعه کمی و کیفی برای یک رسانه ملی لازم است اما سهم ما بیشتر مربوط به بخش کیفی میشود.
وی گفت: کنداکتور و جدول پخش امروز در اختیار مخاطب باید باشد و اینگونه نیست که ما تعیین کنیم که مخاطب در چه ساعتی از روز چه برنامهای را تماشا کند بلکه این مخاطب است که باید تعیین کند.سرافراز در بخش دیگری از سخنانش به شکست آمریکا در حمله به عراق و افغانستان اشاره کرد و گفت: آمریکا در منطقه عراق و افغانستان حملاتی را شروع کرد اما در نهایت با تدابیری که جمهوری اسلامی اندیشید، این تهاجم نظامی شکست خورد. ترفند آنها در مقابل این قضیه در کشور به فتنه سال 88 برمیگردد که هدفشان سرنگونی مردم بوده است که در مقابل رخداد بیداری اسلامی به وجود آمد. ترفند دشمن در مقابل این اتفاق، این بود که در کشورهای آزاد شده به جنگ داخلی در درون آنها را تبدیل کرد اما در مقابل یک مقاومت و بیداری جدیدی شکل گرفت و این جنگ داخلی و مذهبی به جنگ علیه تروریسم تبدیل شد.
وی همچنین در خصوص جریان اهل سنت در دنیا عنوان کرد: جریان اهل سنت در دنیا با جریان تروریستی به مقابله برخاستند و بیداری علیه استبداد داخلی به بیداری علیه استعمار و استکبار جهانی در حال تبدیل شدن است بنابراین نقاط مهم و سرنوشتسازی در حال رخداد است.
دکتر سرافراز در پایان سخنانش گفت: «خدایا چنان کن سرانجام کار/ تو خشنود باشی و ما رستگار» عزت زیاد!
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم تودیع و معارفه رییس رسانه ملی در سخنانی که با طنز شروع شد، گفت: باز هم ما سخنران یکی از جلسات عجیب و غریب شدیم. اگر بگوییم صد حیف که آن رفت با آقایی که آمد چه کنیم. برعکسش را هم بگوییم که ماجرای دیگری است.وی افزود: همه میدانید که کار رادیو و تلویزیون بسیار پیچیده و هنرمندانه است. ضرغامی در این دوره خیلی تلاش کرد و از آنجا که خیلی خوشخلق است بسیاری از مشکلات را تحمل کرد. وقتی عکسهای ضرغامی را میدیدم روند پیر شدن در سیمای او هویدا بود. شما با این بچه مردم چه کردهاید؟ این نشاندهنده همت بسیار و فعالیتهای زیاد رییس قبلی رسانه ملی است. توسعه کمی تلویزیون و فراز و فرودهایی که باید به آن توجه میشد رییس سازمان را 24 ساعته درگیر کرده بود.لاریجانی با اشاره به اینکه برنامههای رادیو و تلویزیون مکشوف و خدمات آنها منعکس است، بیان کرد: اگر رسانه ملی میخواهد سبک زندگی توحیدی را ترویج کند باشد باید در همه ارکان هدایتها به سمت و سوی او باشد. همانطور که انسان نمیتواند فقط سر نماز به سرمنشا الهی توجه کند و دیگر مواقع روز بیتوجه باشد در نتیجه همه ارکان رسانه ملی باید با سمت و سوی اسلامی و الهی باشد.
این فعال سیاسی ادامه داد: انفتاح روحی زمانی با یک جک صورت میگیرد که دوام کوتاهی دارد اما این انفتاح زمانی همراه با دوام است که با ذکر باشد. برنامههای مختلف رسانه ملی باید به ذکر توجه داشته باشد و مردم را به سوی او دعوت کند. سبک زندگیمان باید اسلامی و با جهتگیری الهی باشد.
رییس مجلس با تاکید بر اینکه توجه به سوی خدا را باید با حکمت انجام داد و سخنانمان پایههای عقلانی داشته باشد، عنوان کرد: نظام ما حکومت اسلامی است در نتیجه افکار ما باید مقبول باشد. هر فعل اجتماعی باید در درون خود عقلانیت داشته باشد تا مورد پذیرش قرار گیرد. هرچه سخن عقلانیتر باشد نفوذ بیشتری پیدا میکند. مردم همه پایبند عقل هستند. از طریق عقل میتوان به زیباییها رسید و آنکه عقل ندارد از دین تهی است.
وی اضافه کرد: مبنای رفتار ما در اجتماع و توصیههای ما باید از یک عقبه عقلانی برخوردار باشد وگرنه از دین تهی است. اگر بخواهیم به این موضوع توجه داشته باشیم باید نوع گفتوگوهای ما به عقلانیت قوی ملزم باشد. در توسعه کشور هم این شیوه مقبول است. ما از نظر اقتصادی شرایط خوبی نداریم و باید تعامل خوبی با مردم داشته باشیم تا به سمت توسعه برویم.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما با استخدام زیاد در بخش اجرایی نمیتوانیم موفق باشیم و تا تولید رونق پیدا نکند امکان ارتقا وجود ندارد. کشور ما از نظر منطقهای و بینالمللی امن است اما مشکلات اقتصادی داریم. ما اگر راهی به سمت کارآفرینی نداشته باشیم و تولید نکنیم موفق نمیشویم.
آثار کاریکاتوریستهای دنیا با موضوع «غزه»
در موزه هنرهای معاصر فلسطین
مهر- نخستین «جشنواره کارتون و کاریکاتور غزه» با آثاری از کاریکاتوریستهای شناخته شده دنیا در موزه هنرهای معاصر فلسطین گشایش یافت. در این مراسم که با حضور کارلوس لتوف کاریکاتوریست برزیلی همراه بود، حدود 100 اثر از هنرمندان 49 کشور دنیا روی دیوار رفته است. موضوع همه این آثار حملات رژیم صهیونیستی به مردم بیدفاع غزه و سکوت جهانیان در برابر این جنایات است. این جشنواره در دو بخش اصلی کارتون موضوعی و کاریکاتور چهره برپا شده است که در بخش کارتون موضوعی، «سکوت رسانههای غربی و مجامع بینالمللی»، «جنایت و کودککشی در غزه» و «خیانت و همراهی شیوخ عرب و شیطان بزرگ آمریکا» به تصویر کشیده شده است و در بخش کاریکاتور چهره نیز سیاستمداران دنیا که در قبال این جنایات سکوت کردهاند مورد انتقاد کاریکاتوریستها قرار گرفتهاند از جمله شیمون پرز، ایهود اولمرت، باراک اوباما، ملک عبدالله (پادشاه عربستان)، حمدبنعیسی آلخلیفه (پادشاه بحرین)، فرانسوا اولاند، دیوید کامرون و آنگلا مرکل.نمایشگاه آثار این جشنواره علاوه بر موزه هنرهای معاصر فلسطین در فرهنگسرای اندیشه و فرهنگسرای بهمن نیز برپاست و روز یکم آذرماه در مراسم اختتامیه آن جوایزی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.به نفرات اول هر بخش 1500 دلار به همراه لوح تقدیر و تندیس، به نفرات دوم هر بخش 1000 دلار به همراه لوح تقدیر و تندیس و به نفرات سوم هر بخش 700 دلار به همراه لوح تقدیر و تندیس اهدا میشود. علاقهمندان میتوانند برای بازدید از آثار این نمایشگاه در موزه هنرهای معاصر فلسطین همه روزه از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 17 و پنجشنبهها از ساعت 10 تا 15 به این موزه واقع در میدان فلسطین، خیابان برادران مظفر مراجعه کنند.
سخنگوی وزارت ارشاد توضیح داد؛
کنسرتها چرا لغو میشوند؟
ایسنا- سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دلیل لغو مجوز کنسرتهای موسیقی در شهرستانها و همچنین دلیل احیا نشدن ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی ایران توضیحهایی داد.
حسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت ارشاد که معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای این وزارتخانه نیز میباشد، درباره دلیل لغو کنسرتهای مجوزدار در برخی استانها و شهرستانها در ماههای گذشته تاکید کرد: برای برگزاری کنسرت در استانها باید دستگاه فرهنگی و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی با یکدیگر هماهنگ باشند.
وی ادامه داد: ما همیشه متذکر شدهایم که ادارههای فرهنگ و ارشاد اسلامی در استانها قبل از صدور مجوز برای کنسرتها باید هماهنگیهای لازم را برای این کار با شورای تامین استان انجام دهند تا در صورت صادر شدن مجوز، هیچ مانعی وجود نداشته باشد. ضمن آنکه انتظار میرود وقتی هماهنگیها انجام شد، مسایل دیگری مطرح نشود و آنهایی که دغدغه مسایل فرهنگی را دارند، پیش از صدور مجوز، نگرانیهایشان را مطرح کنند.
نوشآبادی با تاکید بر اینکه وزارت ارشاد از لغو مجوز کنسرتها در بعضی شهرستانها ناخرسند است، اظهار کرد: بهنظر میرسد این اتفاقات بهدلیل برخی ناهماهنگیها بهوجود آمده باشد و ما از این امر ناخرسندیم. به همین دلیل به مدیران استانی وزارت ارشاد تاکید کردهایم که پیش از صدور هر مجوزی برای کنسرت، هماهنگیهای لازم را با بخشهای مختلف انجام دهند.
احیای ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی
ایسنا- نوشآبادی که در نخستین نشست خبری خود پس از انتصاب بهعنوان سخنگوی وزارت ارشاد سخن میگفت، در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی ایران با وجود صدور دستوری از سوی رییسجمهور هنوز احیا نشدهاند، بیان کرد: همانطور که رییسجمهور عنوان کرده، احیای ارکستر سمفونیک و ارکستر ملی در حال پیگیری است که متاسفانه طبق معمول بحث منابع مالی وجود دارد اما تاکید میکنم که این مشکل مانع احیای این دو ارکستر نخواهد شد.
نوشآبادی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا ارکستر ملی که باید زیر نظر وزارت ارشاد فعالیت کند و قرار است به بنیاد رودکی منتقل شود، گفت: ما میتوانیم طبق قانون، اجرای بعضی بخشها را به موسسات یا افراد ذیصلاح واگذار کنیم و از وابسته شدن صدها کانون و موسسه به دولت جلوگیری کنیم چراکه این کار از ابتدا اشتباه بوده است. در این زمینه بهنظر میرسد منعی برای واگذاری ارکستر به بنیاد رودکی یا موسسات ذیصلاح دیگر وجود ندارد.
بار دیگر، توضیح درباره سفر مرادخانی به آمریکا
سخنگوی وزارت ارشاد درباره سفر معاون هنری این وزارتخانه - علی مرادخانی - به آمریکا نیز گفت: حضور معاون هنری در یک همایش در آمریکا توسط بخش غیردولتی و مرکز خاورمیانهای که کارهای فرهنگی و هنری انجام میدهد، برنامهریزی و انجام شد.
وی ادامه داد: این نشست سالانه در ایالت پنسیلوانیای آمریکا برگزار میشود و با وجود اینکه آمریکاییها و اسراییلیها بهشدت مخالف حضور افرادی از ایران در آن نشست بودند، بخش خصوصی فعال در حوزه فرهنگ در خارج از کشور، برنامهای را تنظیم کرد تا آقای مرادخانی در این نشست حضور یابد.
سخنگوی وزارت ارشاد تاکید کرد: این حضور کاملا غیررسمی و غیردولتی بود و به هیچوجه برنامههای دولتی در این سفر نبودند همچنین هیچ ملاقات و گفتوگوی رسمی یا غیررسمی توسط آقای مرادخانی با مقامات آمریکایی صورت نگرفت.
آخرین وضعیت نظام جامع مالکیت معنوی
معاون پارلمانی و حقوقی وزارت ارشاد همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت نظام جامع مالکیت معنوی که توسط وزارت ارشاد پیگیری میشد، گفت: پس از ماهها و با پیگیری مجدانه وزارت ارشاد در کمیسیونهای فرعی دولت، بحث لایحه مالکیت معنوی تصویب و از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است. امیدواریم نمایندگان مردم با تسریع در رسیدگی به این لایحه باعث شوند که بتوانیم تا پایان امسال این قانون را بهعنوان هدیهای به اهالی فرهنگ و هنر تقدیم کنیم.
اولین اظهارات درمیشیان در پی به نمایش درنیامدن فیلمش
ایسنا- کارگردان «عصبانی نیستم! » در پی اکران نشدن فیلمش متنی را منتشر کرد.
رضا درمیشیان در اولین اظهارنظرش پس از حواشی که برای فیلمش بهوجود آمده است، در متنی که در اختیار ایسنا گذاشت، آورده است: «من «عصبانی نیستم!» را با بوسه بر خاک «ایران» ، عشق به «ایران» ، برای «ایران» و مردم نازنین «ایران» و نمایش در سینماهای «ایران» ساختهام.
«عاشقانه»ای که از همان ابتدا فیلمی «اجتماعی» بود، «اجتماعی» هست و «اجتماعی» خواهد ماند.
برای نمایش «عصبانی نیستم!» هر آنچه در توان داشتم را به کار گرفتم ، نهایت تلاش و همراهی را با مسوولان قانونی سینمایی کشورم کردم اما سکوت و تحمل و مدارای من نیز نتوانست در کشاکش تدبیرمداران و سیاست پیشگان به نتیجهای منجر شود.
پس همه آنها که با وعدههای امروز و فردا، یا تهمت و افترا فیلم کوچک مرا مبدل به معضل فرهنگی نمودند به خدا و وجدانشان واگذار میکنم. حکایت تلخ سینمای «مستقل» و «بی پناه» و «یتیم» همین است.
بیصبرانه منتظر نمایش « عصبانی نیستم!» در سینماهای میهنم باقی خواهم ماند. به امید آن روز... من آن روز را انتظار میکشم. حتی روزی که دیگر نباشم.»
«عصبانی نیستم» قرار بود چهارشنبه طبق قرارداد شورای صنفی نمایش و پروانه نمایش وزارت ارشاد اکران شود که فعلا اکران آن به تعویق افتاد.
نخستین نمایش انفرادى آغداشلو پس از ۴٠ سال
ایلنا- دیوارهاى گالرى اثر عصر جمعه ٢٣ آبان ٩٣ میزبانى آثار آغداشلو را به عهده دارند.
در این نمایشگاه ١١ نقاشى و یک مجسمه ارایه مىشود. آغداشلو نمونههایى شاخص از مهمترین مجموعه نقاشىهایش را در این نمایشگاه ارایه کرده که هم به نوعى مرورى بر آثار اوست و هم از گفتمان اندیشهپردازى مىگوید که او در نیم قرن گذشته بر آن تاکید کرده است.
بیشترین سهم این نمایشگاه به معروفترین مجموعه آغداشلو، خاطرات انهدام اختصاص دارد، آن سان که از میان ١١ نقاشى ١٠ اثر از همین مجموعه است؛ البته روایتهاى نقاش از این خاطرات، تنوع تصویرى و ساحتهاى معنایى وسیعى دارد و از «زمستان» گرفته تا مینیاتورهاى مچاله، چهرههاى دفرمه، عشاق دستنیافتنى حتى نقاشى نابى از «مادر» را دربرمىگیرد که جذابیتهاى نمایشگاه را دوچندان مىکند؛ علاوه بر این اثر معما از مجموعه «سالهاى آتش و برف» نیز روى دیوار خواهد بود.
هشت اثر این نمایشگاه در دو سال اخیر خلق شدهاند و براى نخستین بار به تماشا درمىآیند؛ قدیمىترین تابلوى حاضر اثر «عشاق» است که در سال ۵٩ آفریده شده است. تابلوى نوستالژیک دیگر نقاشى معروف «تک چهره مادر نقاش» است که نقاش در سال ۶٠ با تکنیک گواش و مداد رنگى روى مقوا از مادرش به ثبت رسانده است.
آیدین آغداشلو متولد ١٣١٩ در رشت است؛ او نقاشى را از پنج سالگى شروع کرده و نخستین تابلویش را در ١۴ سالگى به فروش رساند؛ او سال ٣٨ وارد دانشکده هنرهاى زیباى تهران شد اما یک سال پیش از فارغالتحصیلى آن را رها کرد؛ آغداشلو از سال ۵٣ به تربیت شاگرد و نیز تدریس تاریخ هنر همت گماشت و در این راه نیز توفیقهاى بزرگ داشت.
نمایشگاه آیدین آغداشلو پس از افتتاحیه در عصر جمعه ٢٣ آبان، تا ٢١ آذر ماه در نگارخانه اثر واقع در خیابان ایرانشهر، خیابان برفروشان، روبهروى خانه هنرمندان، پلاک ١۶ دایر خواهد بود و علاقهمندان مىتوانند یکشنبه تا پنجشنبه ساعت ١١ تا ٢٠ و جمعههاى غیرافتتاحیه ١۶ تا ٢٠ (اثر شنبهها تعطیل است) از این آثار دیدن کنند.
اجرای گروه دستان در کانادا
ایرنا- در این کنسرت که 13 دسامبر مصادف با 22 آذرماه در ونکوور کانادا برگزار میشود، گروه موسیقی دستان متشکل از سعید فرجپوری (آهنگساز، نوازنده کمانچه)، حمید متبسم (تار، سه تار)، پژمان حدادی (تنبک، سازهای کوبهای)، حسین بهروزی نیا (بربط)، بهنام سامانی (دف، سازهای کوبه ای) و نوازنده مهمان حامد افشاری (قیچک باس) به همراه «جمال کردستانی» به روی صحنه میروند.
این گروه در کنسرت خود، قطعاتی را به آهنگسازی سعید فرجپوری اجرا میکنند.
در این کنسرت همانند سایر اجراهای گروه دستان از خوانندهای جدید با نام جمال کردستانی بهره گرفته میشود.
جمال کردستانی در سالهای اخیر ضمن شرکت در فستیوالهای مختلف، کنسرتهایی را با گروه «همنوازان» و «همنوایان» به سرپرستی سعید فرجپوری و گروه «کرشمه» به سرپرستی حسین بهروزی نیا اجرا کرده است.
↧
↧
November 13, 2014, 10:28 am
واکنش مدیرعامل خانه سینما به مخالفت مجلس به اکرانهای جدید؛ مشکل یکی، دو فیلم نیست
همزمان با برگزاری نمایشگاه مطبوعات خبرنگارها نهایت استفاده را از موقعیت کرده و هرکس را که در نمایشگاه پیدا میکنند سوالات خود را مطرح مینمایند. این روزها نمایشگاه تریبونی شده است برای اقشار مختلف. از بحثها و تصمیمات وزارت ارشاد تا خانه سینما. این بار نوبت عسگرپور بود که در نمایشگاه با خبرنگاران مواجه شود و پاسخگوی سوالات آنها باشد.
محمدمهدی عسگرپور در نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا این حجم از فشارهای مجلس به وزارت ارشاد برای اکران نکردن بعضی فیلمها، سابقه داشته است، گفت که تا آنجا که به خاطر دارم سابقه نداشته است. البته حتما در دورههای مختلف وجود داشته که نمایندگان مجلس به عنوان نمایندگان ملت، درباره فیلم یا فیلمهایی یا برخی مسایل سیاستگذاری سینما، برخی مدیران سینمایی را به بحث دعوت کنند. این روند همیشه بود ولی به این معنا که به تدریج بیایند در جایگاه نظارتی قرار بگیرند و بخواهند ممیزی بکنند آنهم بدون اینکه بخواهند فهرست جدی بدهند، نبوده است.
وی سپس درباره مقصودش از تهیه «فهرست جدی» از فیلمها توضیح داد: به نظرم کسانی که تا این حد دارند تخصصی درباره سینمای ایران صحبت میکنند چه در مجلس چه در هر جای دیگری، باید بتوانند هم اسم فیلم بگویند و هم موارد اصلاحی پیشنهادی آن را بگویند. نه اینکه شرایطی ایجاد کنند که بگویند ما باید نظر قطعی را بدهیم و از طرفی اگر فیلم اکران شود، وزیر را استیضاح میکنیم! تازه در این میان، اگر مسوولی از آنها بپرسد نظرتان را درباره این فیلمها مکتوب بگویید که مثلا موارد فلان فیلم چیست، این کار را هم نکنند.مدیرعامل خانه سینما افزود: با این وضعیت، خود به خود شرایط متناقضی به وجود میآید که آنها به سمتی بروند که وزیر فعلی ارشاد برای صیانت از پروانه نمایشی که مجموعه تحت امرش داده خودش را ملزم بداند به اینکه فیلمها را اکران بکند که بعدا بتوانند او را استیضاح بکنند و اگر قادر به چنین صیانتی نشد توسط سینماگران بازخواست شود. این شرایط دیگر اسمش شرایط فرهنگی نیست به نظرم قطعا شرایط سیاسی است.
موضوعی که به بحران تبدیل شد، معلوم است که سر از خبرگزاری خارجی در میآورد
مدیرعامل خانه سینما سپس با اشاره به گسترش دامنه موافقتها و مخالفتها با خانه سینما به شبکههای خارجی و... گفت: وقتی یک موضوع به بحران تبدیل میشود، سر از خبرگزاریهای خارجی درمیآورد و مردم در کوچه و بازار در موردش صحبت میکنند. چون موضوع پدیده سادهای نیست و برای بررسی آن، باید جمیع جهات را نگاه کرد اما یک جانبهگری که در آن دوره اتفاق افتاد، برای ما دردآور بود. به عنوان یک شهروند و به عنوان فردی که از نمایندگان خودم در مجلس توقعاتی دارم میپرسم آیا یک بار از بنده درباره این موضوع سوال شد؟!وی درباره اینکه گاهی از تریبونهایی گفته میشود برای موضوع خانه سینما با برخی سینماگران صحبت شده بود، بیان کرد: ممکن است این را بگویند اما چنین امری قابل احصا نیست. با مسوولان صنفی هرگز این گفتوگوها انجام نشد. ما فقط زمان بحرانهای شدید یکدیگر را دیدیم. درست زمانی که کمیسیون فرهنگی مجلس رسما جلوی بازگشایی خانه سینما ایستاده بود.عسگرپور افزود: اگر آقایان معتقد بودند (که البته بودند) ما نماینده آحاد سینماگران نیستیم و فکر میکردند کسان دیگری نمایندگان سینماگران هستند (کسانی که میخواستند خانه سینمای دیگری را تاسیس کنند)، باید به عدد، ارقام و امضاها توجه میکردند که نشان میداد آحاد سینماگران با کدام خانه سینما همراه هستند اما متاسفانه به این موضوع اعتنا نکردند و دردآورتر اینکه وقتی درباره ثبت قانونیمان صحبت میکردیم، واقعا احساس میکردم با گروهی در حال گفتوگو هستم که تا حدود زیادی از قبل تصمیمشان را گرفتهاند.
وی با اشاره به مشکلات ثبت نهادهای صنفی مانند خانه سینما تصریح کرد: قوانینی که نوشته میشوند وحی منزل نیستند و اصلا مجلس برای این تاسیس شده تا به هنگام نیاز، قوانین را تغییر دهد.کارگردان «میهمان داریم» افزود: در دهه 70 اشتباهی درباره قوانین ثبت صنفها به وجود آمده است. به این ترتیب که نهادهای صنفی را در اعداد موسسات فرهنگی تلقی کردند در واقع اینطور میتوان گفت که برای نهادهای صنفی قانونی وضع نکردند و خود به خود آنها را با موسسات فرهنگی و آموزشی یکسان تلقی کردند.
من از مجلس فعلی میپرسم قوانین نادرست موجب این بحران شد و شما به جای اینکه این بحران را با شناسایی اشتباهات و عزم در تغییر قوانین به نفع جامعه صنفی حل کنید، صرفاً همان حرف دولت دهم را با زبان دیگری زدید! دقیقا به این دلیل است که حال ما بد میشود چون این رفتارها را از سوی مجلس و گروهی که به عنوان نمایندگان ملت باید قوانین مناسب امروز را تدوین کنند، میبینیم.
اما آنها نه تنها چنین نکردند، بلکه اصلا روی این اشتباه متمرکز نشده و نمیشوند و همین ما را ناامید میکند.
این فیلمساز خاطر نشان کرد: موضوع اینجاست با اینکه این اشتباه را مباح میدانند، اما بعید میدانم بتوانند به این پرسشها پاسخ دهند که اگر ایرادی وجود ندارد، این بحران از کجا میآید؟! چرا نمیتوان آن را حل کرد؟! آیا فکر نمیکنید ممکن است قوانین اشکال داشته باشد.
قوانین صنفی باید اصلاح شود/ فقط میگویند همین است که هست!
عسگرپور با تاکید بر لزوم تغییر قوانین اصناف در مجلس افزود: من چند سوال را پیش روی آنها میگذارم، اما بعید میدانم بتوانند به آنها پاسخ دهند. قوانین وزارت ارشاد را برای ثبت مراکز فرهنگی به آنها ارایه کردهام و میپرسم کدامیک از این قوانین به روح حاکم بر فعالیتهای ما منطبق است؟!
پاسخشان را بهتر است خودتان(مردم ورسانهها) از آنها بشنوید. نهایتش میگویند همین است که هست و این بهتر از هیچ است. در حالی که معتقدم نمیشود که همیشه بپذیریم بودن یک چیز بهتر از هیچ است، بلکه گاه بدتر از هر چیز دیگر است. چون با این شیوه، در صنف تغییر ماهیت داده و آن را به شرکت خصوصی چند نفره تبدیل کردهایم که دقیقا همان کاری است که درباره خانه سینمای موردعلاقه دولت دهم انجام دادند.
وی با یادآوری شیوه ثبت خانه سینمای ایرانیان توضیح داد: اگر نامه ثبتشان را ببینید، متوجه میشوید چند نفر هیاتمدیره شدهاند و پایین این نامه درخصوص عمر هیات مدیره نوشته شده «به مدت نامحدود ». لابد ارثی میشود و بچههای اینها هم بعدا مدیران خانه سینما میشوند. چنین کاری خندهدار نیست؟! نام چنین تشکلی، نهاد صنفی است؟! وقتی این پرسشها را مطرح میکنیم، میگویند چنین چیزی بهتر از هیچ است.
بحث اکران یکی، دو فیلم نیست بلکه ماجرا تقابل جریانهای فکری سیاسی است
سازنده فیلمهایی همچون «قدمگاه» و «هفت و پنج دقیقه» در بخش دیگری از این گفتوگو با ایسنا، درباره تاثیر مدیریت فعلی سینما بر ماجراهایی مانند اکران نشدن چند فیلم با نظر مجلس، گفت: این موضوع جنبههای روشن و پنهان دارد اما بازکردن جنبههای پنهان آن دشوار است چون نمیتوانیم نیتخوانی کنیم. اما تا جایی که درک میکنم و قرائن آن را در کوچه و بازار هم میتوان دید، این تقابل، تقابل جریانهای سیاسی است.
عسگرپور تصریح کرد: الان فکر میکنم اساسا بحث اکران شدن دو یا چند فیلم نیست؛ یعنی اگر بر سر اکران شدن یا نشدن این فیلمها هم تفاهم شود، باز باید درباره چند فیلم یا موضوع دیگر صحبت کنیم. چون این مسایل تمام شدنی نیست. بنابراین سادهانگاری است اگر فکر کنیم مشکلات سینمای ایران به اکران چند فیلم برمیگردد. به نظرم این مسالهای که برای اکران فیلمها به وجود آمده، نوعی نشانه است.
اگر معاون سینمایی قبل تا این حد با مجلس اختلاف داشت، چه «بگم بگمهایی» به وجود میآمد؟
مدیرعامل خانه سینما با اشاره به منش و عملکرد حجتالله ایوبی در رابطه با این موضوع اظهار کرد: آقای ایوبی به دلیل طبع و منشی که دارد، تلاش میکند با مدارا، آرامش و بدون جنجال مسایل را پیش ببرد. فقط برای لحظهای تصور کنید در شرایط فعلی، معاونت سینمایی دولت دهم به جای آقای ایوبی بود و در این سطح با مجلس اختلاف داشتند. چقدر دهان به دهان گذاشتنها اتفاق میافتاد، چه «بگم بگمهایی» میشد. اما امروز چنین نشده است و آنچه میبینیم تلاش آقای ایوبی برای حل مسالمتآمیز مسایل است.
این عضو شورای مرکزی کانون کارگردانان در عین حال خطاب به مدیران سینمایی دولت یازدهم و به خصوص ایوبی تاکید کرد: درست است که سینما باید با مدارا کارها را پیش ببرد و به آرامش نیاز دارد، همچنان که فروش فیلمها نشان میدهد هر چه آرامش بیشتری بر سینما حاکم باشد، اقتصادش هم وضعیت بهتری پیدا میکند اما باید قدری مراقب نحوه شکلگیری این جریانات هم باشند. به نظرم دوستان اخیرا پاسخ بعضی ابهاماتشان را پیدا کردهاند چون اینگونه نیست که تعدادی از نمایندگان محترم مجلس دور هم نشسته و تصمیماتی گرفته باشند. موضوع قدری گستردهتر است. همچنان که امروز نمود آن را به این شکل میبینیم و فردا ممکن است نمود دیگری پیدا کند.
جواد مجابی در نمایشگاه مطبوعات:
کم سوادی در زبان رسانه نفوذ کرده است
جواد مجابی که سابقه فعالیت مطبوعاتی هم دارد همزمان با برپایی بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در غرفه ایسنا حضور یافت، او درباره مساله درستنویسی در رسانهها گفت: اگر از آغاز مطبوعات از دوران مشروطه به بعد نگاه کنیم، میبینیم که همیشه این ادیبان، نویسندگان و شاعران بودهاند که روزنامهها را منتشر میکردند. اما پس از انتشار روزنامه اطلاعات در یک دوره طولانی روزنامهها بیشتر به خبر و حوادث پرداختند و در این زمان خود اهل مطبوعات زبان روزنامهها را اداره میکردند.
او اضافه کرد: از دهه 40 به بعد میبینیم که تعداد زیادی از هنرمندان، ادیبان، نویسندگان و منتقدان حرفهای به روزنامهها میآیند و مشغول کار میشوند و زبان را درست میکنند. با آمدن آنها و مشارکتشان در روزنامهها زبان ادبی کتابها و رمانها و ترجمهها به نوعی وارد روزنامهها میشود و باعث میشود حتی کسانی که در بخش خبری کار میکنند، تحت تاثیر این زبان قرار بگیرند و زبان را بهتر کنند.
مجابی در ادامه بیان کرد: به گمان من زبان مطبوعات در دهه 40 و 50 زبان دقیق و خوبی بوده است که بعدها هم پایهای برای زبان معیار شد. اما در سالهای اخیر به دلیل اینکه روزنامهنگاران کمتر با نویسندگان در ارتباط بودهاند زبان ادبی و زبانی که رسا، همهجانبه و دارای لغات فراوان باشد، کمتر جایی در مطبوعات داشته است. در این سالها چاپ مقاله از این افراد کمتر شده است و بیشتر مصاحبههای شتابزده در رسانهها گسترش پیدا کرده که باعث نوعی بیدقتی در زبان رسانهها شده است.
او همچنین تاکید کرد: زبانی که امروز در روزنامهها استفاده میشود غلطهای زیادی دارد که بخشی از آن هم تقصیر آموزش و پرورش است.
مجابی سپس گفت: در حال حاضر نوعی کمسوادی و بیدقتی یا شتابزدگی در زبان رسانهها رخنه کرده است. البته این بخشی از قضیه است؛ چون بعد از انقلاب به نسبت گذشته زبان روزنامهها زبان دقیقتر و رساتری شد و به گمان من در قیاس با دهه 40 و 50 بهتر شد اما میتوانست بهتر هم باشد. قضاوت کلی من این است که زبان روزنامهها و حتی رادیو و تلویزیون به نسبت گذشته زبان دقیق و بهتری نسبت به دهههای قبل شده که امری طبیعی است.
این نویسنده اضافه کرد: در اینباره همواره باید به نقش نویسندگان، مترجمان و شاعرانی که با مطبوعات کار میکنند، توجه کرد.
مجابی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا نظارتی در این زمینه لازم است و مثلا وظیفه نظارت نهایی مثل فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این خصوص چیست و آیا این نهاد میتواند به رفع خطاهای رسانهها کمک کند، گفت: فرهنگستان زبان در هیچ دورهای، چه در گذشته و چه حالا، نه برای رسانهها و نه برای نویسندگان قابل اعتماد نبوده و اعتباری نداشته است.
او در اینباره گفت: همواره در فرهنگستان زبان یکسری افراد حضور داشتهاند که توجهشان به زبان متحجر و فریزشده بوده است نه یک زبان جاری؛ در حالیکه به نظر من برای بهتر شدن زبان در رسانهها میتوان بده بستانی بین آنها و نویسندگان برقرار کرد. چون همانطور که میبینیم در طول 60-70 سالی که فرهنگستان زبان به وجود آمده است، نویسندگان و شاعران از خیلی از واژههایی که آنها انتخاب کردهاند، استفاده نکردهاند.
مجابی افزود: معمولا فرهنگستان دیر میجنبد و بیشتر کارش به نوعی تاریخی است ولی کار روزنامهها و مطبوعات روز به روز است و اهل ادب میتوانند بهترین یاور آنان باشند. مترجمان در اینباره میتوانند کمککنندههای خوبی باشند تا زبان بهتر شود. چیزی هم که ما خیلی از آن رنج میبریم این است که گنجینه لغاتمان محدود شده و دائما از واژههای تکراری استفاده میکنیم.
اهل فرهنگ؛ دشمن نیستند
ایلنا- مجابی که 20 آبان به غرفه خبرگزاری ایلنا در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها آمده بود، درباره وضعیت فعلی ممیزی در وزارت ارشاد گفت که من درباره کتابهای خودم میتوانم بگویم که برخی مجوز گرفتهاند و برخی هم هنوز بلاتکلیفند. امیدوارم محدودیتهایی که برای مقامات تصمیمگیرنده در این حوزه وجود دارد، کمتر شود.
وی افزود: وزیر ارشاد و معاونانش برای بازتر شدن فضای حاکم بر مقولههای فرهنگی کشور بهویژه در حوزههای کتاب و سینما، حسننیت دارند اما ظاهرا برخی عوامل نامریی حدود اختیاراتشان را محدود کردهاند.
این مترجم و نویسنده با بیان اینکه اهل فرهنگ دشمن نیستند و منتقدان یک دورهاند، ادامه داد: اهالی قلم، همه جای دنیا برای رسیدن به وضعیت مطلوب، وضعیت حاکم را نقد میکنند و شایسته است با آنها مدارا شود. فرهنگ ایرانی هم برپایه مدارا بنیان شده است.
سراینده «پرواز در مه» با انتقاد از برخورد با برخی اهالی فرهنگ در دولت پیشین اظهار کرد: سالهای گذشته تعمدی برای حذف برخی نویسندگان و شاعران از عرصه فرهنگ کشور وجود داشت اما چنین اتفاقی نیفتاد. یکی از آرزوهای من ایجاد اتحادیهای برای اهالی قلم است که دربرگیرنده نویسندگان، روزنامهنگاران و همه اهالی قلم و فرهنگ باشد.
رابرت دنیرو پدر یک دختر نابغه میشود
مهر- دستاندرکاران یک فیلم جدید با رابرت دنیرو در حال گفتوگو هستند تا بار دیگر با حضور او و جینفر لارنس در کنار هم، فیلم بسازند.
در صورت به نتیجه رسیدن این گفتوگوها، رابرت دنیرو یک بار دیگر با دیوید اوراسل همکاری خواهد کرد.
فیلم جدید دیوید اوراسل با عنوان «جوی» برای کمپانی فاکس قرن 2000 ساخته میشود و داستان جوی مانگانو مخترع و کارآفرین آمریکایی را تصویر میکند.
دنیرو با این دو نفر در فیلم «دفترچه بارقه امیدبخش» در سال 2012 همکاری کرده بود و برای بازی در این فیلم در نقش شخصیت پدری که خیلی هم عصبی است، نامزد دریافت اسکار برای نقش مکمل شد. او یک حضور کوچک در فیلم بعدی اوراسل یعنی «کلاهبرداری آمریکایی» نیز داشت.
باید گروه بازیگران فیلم جدید اوراسل به سرعت کامل شود تا او بتواند طبق برنامهریزیها از ماه فوریه کار فیلمبرداری را شروع کند.
حضور دنیرو مشروط به بسته شدن قرارداد لارنس اعلام شده بود و او این قرارداد را در اواسط تابستان بسته بود.
راسل فیلمنامه این فیلم را با آنی مامولو نویسنده «ساقدوشان عروس» بازنویسی کرده و در آن داستان تبدیل شدن مانگانو از مادری که به تنهایی باید سه فرزندش را بزرگ کند به یک چهره مشهور را بیان میکند. این زن جوان با اختراع لوازمی برای تمیز کردن منزل به عنوان یک کارآفرین بزرگ شناخته میشود.
در این فیلم مانگانو با بازی لارنس تصویر میشود و دنیرو در نقش پدر او که یک مغازهدار است، بازی خواهد کرد.
دنیرو فیلمبرداری فیلم «پدربزرگ کثیف» را در ماه ژانویه در پیش روی دارد.
جزییات مراسم سالروز درگذشت «مرتضی ممیز»
ایسنا- جزییات مراسم گرامیداشت نهمین سالروز درگذشت
«مرتضی ممیز» اعلام شد.
مراسم گرامیداشت مرتضی ممیز، طراح و گرافیست، امسال نیز مانند سالهای گذشته در چند بخش در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.سخنرانی و نمایش آثار «کاری پیپو»(KARI PIIPPO)، طراح و گرافیک برجسته از کشور فنلاند از جمله برنامههای این بزرگداشت است.همچنین اتودهای مرتضی ممیز همراه آثار و گزیده پوسترها و نشانههای «ابراهیم حقیقی» در نگارخانههای ممیز، پاییز و زمستان خانه هنرمندان ایران بهنمایش گذاشته میشود.افتتاحیه این مراسم روز جمعه، هفتم آذرماه، ساعت 17 در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان برگزار میشود و برنامههای بزرگداشت تا 13 آذرماه ادامه خواهد داشت.مرتضی ممیز چهارم شهریورماه سال 1315 در تهران به دنیا آمد و پنجم آذرماه 1384 در روستای «کردان» از توابع کرج آرام گرفت.ممیز فارغالتحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دارای گواهینامه طراحی غرفه و ویترین و معماری داخلی از مدرسه عالی هنرهای تزیینی پاریس بود. وی مدیر هنری و طراح گرافیک نشریاتی مانند ایرانآباد، کتاب هفته، کیهان هفته، فرهنگ کاوش نگین، فرهنگ و زندگی، رودکی، فصلنامه خاورمیانه، گفتوگو و پیام امروز بود و مسوولیت طراحی صحنه و لباس 14 تئاتر و دو فیلم سینمایی را برعهده داشت. بسیاری از پوسترهای رویدادها و بیلبوردهای فیلمهای سینمایی مطرح را او طراحی کرده است.
↧
November 16, 2014, 11:01 am
بازبینی ۷۵ فیلم برای جشنواره فیلم فجر: آمار با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد
ایلنا- مدیر دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلم فجر با اعلام اینکه از ابتدای آبانماه ثبتنام آثار سینمایی آغاز شده است، گفت: همکاران دبیرخانه برای دریافت آثار جهت بازبینی هیات انتخاب در حال پیگیری و نوبتدهی به تهیهکنندگان هستند که پیشبینی میشود امسال ۷۵ تا ۸۰ فیلم سینمایی مورد بازبینی هیات انتخاب قرار گیرد.
به گزارش ایلنا، ناصر باکیده افزود: همانگونه که در مقررات اعلام شد، در میان آثار ارایه شده به دبیرخانه هیچ اثر ویدیویی پذیرفته نمیشود.وی ادامه داد: این آمار در مقایسه با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد چراکه سال گذشته هیات انتخاب ۱۱۲ فیلم را مورد بازبینی قرار داد که از این میان ۳۷ اثر ویدیویی و ۷۵ اثر سینمایی بود.
باکیده اضافه کرد: به نظر میرسد امسال نیز با توجه به آماری که از فیلمهای در حال ثبتنام در اختیار داریم وضعیت آثار ثبتنام شده مشابه سال گذشته است.
وی بیان کرد: بازبینی از فیلمهای آماده نمایش
«اول آذرماه» آغاز و تاریخ احتمالی برای بازبینی هر فیلم به تهیه کننده آن اثر اعلام خواهد شد.
باکیده تاکید کرد: امیدواریم هیات انتخاب کارخود را تا «پایان آذرماه» به پایان برساند و تا «دهم دیماه» فهرست نهایی فیلمهای منتخب به تهیهکنندگان اعلام شود تا به مشکلات فنی، برای آمادهسازی نهایی فیلمها برنخورند.
مدیر امور اجرایی و دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلم فجر همچنین اعلام کرد: از میان ۷۵ تا ۸۰ فیلم سینمایی مورد اشاره تاکنون ۳۰ فیلم آماده نمایش که مراحل نهایی ثبتنام را طی کردهاند در الویت بازبینی هیات انتخاب قرار دارند.
وی در پایان از متقاضیان درخواست کرد هر چه زودتر نسبت به ثبت نام در سایت جشنواره فیلم فجر به آدرس www.fajrfilmfestival.ir اقدام کنند تا بتوانیم برنامهریزی و زمانبندی بازبینی آثار را آغاز کنیم.
بیانیه شورایعالی تهیهکنندگان خطاب به وزیر ارشاد
پایبندی به قانون چه زمانی محقق میشود
مهر- در بیانیهای که شورایعالی تهیهکنندگان نسبت به حواشی پیش آمده برای فیلمهای دارای پروانه نمایش منتشر کردهاند، آمده است: «حواشی پیش آمده پیرامون فیلمهای دارای پروانه نمایش، بار دیگر معضل عدم تبیین نقشه راه و رویکرد صحیح در حوزه فرهنگ و هنر کشور و عدم تمکین به قانون را یادآور میشود.
در جایی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی از پایبندی و ایستادگی بر صدور مجوزهای صادره از سوی وزارت و معاونتهای متبوع خود سخن میراند، ممانعت از نمایش فیلمهای دارای پروانه نمایش چه پیامی را به تولیدکنندگان فیلم سینمایی در بخشخصوصی منتقل میکند؟ پایبندی به ضوابط و تقویت قانونمداری در حوزه سینما چه زمانی محقق میشود تا تولیدکنندگان بخشخصوصی بتوانند با آرامش دست به تولید بزنند؟ از بیثباتی در بخش اقتصادی گرفته تا عدم وجود سالن نمایش و مدیریتهای بیضابطه، رمقی برای این سینمای نحیف نگذاشته که معضلی به معضلات آن میافزایید.»در ادامه این نامه اعتراضآمیز آمده است: « نمایندگان محترم مجلس به این مهم اندیشیدهاند که با بیاعتبار کردن اندک ضوابط موجود و ایجاد اختلال و تزلزل در گردونه تولید فیلم ایرانی، مخاطب ایرانی را به سمت و سوی سینماهای خانگی و ماهواره سوق میدهند و عدم امنیت شغلی را برای سینماگران دامن میزنند؟
اگر بنا را بر این بگذاریم که تعهدات وزیر محترم و ارایه شیوه رفتاری در حوزه مسوولیتی و اعلام آن در رسانهها که نماینده قوهمجریه محسوب میشود بیاعتبار باشد، از دیگران چه انتظاری است که بر تعهدات خود باقی بمانند؟ حل این مسایل تنها با ارایه پاسخ به یک سوال ساده و ابتدایی میسر است. آیا متولیان امور نمیتوانند بررسیها، بایدها و نبایدها، پیش فرضها، اقدامات، اعمال سلایق و... خود را به پیش از صدور پروانه نمایش موکول کنند؟»
نمایش آثار هنرمند ایرانی در آمریکا
ایسنا- آثار هدیه یوسفیفرد، هنرمند نقاش در سومین نمایشگاه بینالمللی هنر معاصر اسلامی در کنار آثار هنرمندان سایر کشورها، در آمریکا بهنمایش گذاشته میشود.
به گزارش ایسنا، در این نمایشگاه ۱۷ کشور جهان از جمله آمریکا، ایران، انگلیس، کانادا، آلمان، ترکیه، چین، یونان، رومانی، مکزیک، ایتالیا، سوییس، هلند، سنگاپور، دوبی، لبنان و کوبا شرکت کردهاند که از میان آثار ارسالشده ۲۰ هنرمند از سوی هیات داوران انتخاب شده و به نمایشگاه راه یافتهاند.
در این نمایشگاه، آثار هنری مختلفی از جمله نقاشی، مجسمه و عکس ارایه میشود و از 19 آبانماه بهمدت یکماه در لومین آرت گالری شهر دالاس آمریکا برپا خواهد بود.
در پوستر این نمایشگاه عنوان شده است: «هنر یک زبان جهانی و هنر اسلامی در نسلها و فرهنگهای مختلف جاری است. ما در تلاش برای به اشتراک گذاشتن روابط فرهنگی غنی هنر اسلامی هستیم و آن را ابزاری برای ایجاد آگاهی و درک متقابل از فرهنگهای مختلف در کشور آمریکا میدانیم.»
هدیه یوسفیفرد متولد سال ۱۳۶۴ در تهران و دارای فوق لیسانس در رشته نقاشی از دانشگاه سوره است. او تا کنون چهار نمایشگاه انفرادی در ایران و نیوزلند برگزار کرده و همچنین چند نمایشگاه گروهی در تهران داشته که از میان آنها میتوان به دوسالانه نقاشی تهران، صد اثر صد هنرمند اشاره کرد.
حضور همزمان هنرمندان پیشکسوت
در گالریهای تهران
مهر- روز جمعه این هفته 23 آبانماه، فرصت مناسبی برای جماعت گالری گردان و مجموعهداران آثار هنری بود که شاهد نمایش آثار جمعی از هنرمندان پیشکسوت در گالریهای تهران باشند. هنرمندانی که در حراجهای بینالمللی از جمله حراج کریستیز سهم عمدهای دارند و آثارشان با فروش قابل توجهی همراه است.
گالری اثر
آیدین آغداشلو هنرمند نقاش پیشکسوت، همزمان با میلاد 74 سالگی خود تصمیم گرفته است تا بعد از 40 سال دومین نمایشگاه انفرادی خود را پیش روی مخاطبانش بگذارد. این نمایشگاه شامل 11 تابلو نقاشی و یک اثر حجمی است که روز جمعه 23 آبان ماه در گالری اثر به نمایش گذاشته شد.
این نمایشگاه تا 21 آذرماه پذیرای علاقهمندان است.
گالری اثر در خیابان ایرانشهر، کوی برفروشان، شماره 16، روبهروی خانه هنرمندان واقع است.
گالری اعتماد 3
گالری اعتماد 3 نیز روز جمعه 23 آبانماه پذیرای نمایشگاه آثار یکی دیگر از هنرمندان پیشکسوت در زمینه مجسمهسازی بود. پرویز تناولی که آثارش در حراجیهای بینالمللی با فروش قابل توجهی همراه است، نمایشگاهی از آثارش را با عنوان «شاعر» روز جمعه 23 آبانماه در گالری اعتماد 3 برپا کرد.
همزمان با افتتاح این نمایشگاه، کتاب این هنرمند با عنوان «شاعر» نیز رونمایی شد.
گالری اعتماد در نیاوران، میدان یاسر، خیابان صادق قمی، خیابان بوکان، پلاک 4 تا 18 آذرماه پذیرای علاقهمندان به آثار این هنرمند است.
گالری ماه مهر
نصرالله کسرائیان، عکاس پیشکسوت نیز مجموعهای از آثارش را با عنوان «پاناروماها» روز جمعه 23 آبان ماه به گالری ماه مهر میبرد.
کسرائیان که بیشتر در زمینه عکاسی مردمشناسانه فعالیت دارد، در این نمایشگاه تازهترین آثارش را به نمایش خواهد گذاشت.
گالری ماه مهر در خیابان آفریقا، خیابان نیلوفر، شماره 7 قرار دارد و تا سوم آذرماه میزبان این نمایشگاه است.
فرهنگسرای نیاوران
هفتمین نمایشگاه گروه «هفت نگاه» روز جمعه 23 آبان ماه در گالریهای فرهنگسرای نیاوران گشایش مییابد. در این دوره 6 گالری گلستان، آریا، هفت ثمر، والی، الهه و ماه مهر در کنار هفت گالری مهمان، 400 اثر از 350 هنرمند را به نمایش و فروش میگذارند.
در این دوره آثار هنرمندان پیشکسوتی از جمله سهراب سپهرى، محمد احصایی، غلامحسین نامى، ایران درودی، نصرالله افجهای، فریده لاشایی، فرح اصولی، هانیبال الخاص، احمد اسفندیاری، رضا درخشانی، علیاکبر صادقی، پروانه اعتمادی، جلال شباهنگی، محمود جوادیپور، حسین محجوبی، صداقت جباری، محمدابراهیم جعفری، وتاها بهبهانی در کنار آثاری از هنرمندان جوان به نمایش و فروش گذاشته میشود.این نمایشگاه تا 7 آذرماه ادامه دارد.
گالری اُ
این گالری تازه وارد، از روز جمعه 23 آبانماه با برپایی اولین نمایشگاهش که به آثاری از امید مشکسار اختصاص دارد، به جمع سایر گالریهای تهران افزوده میشود.
مراسم افتتاح این گالری و اولین نمایشگاهش با آثار امید مشکسار 23 آبان برگزار میشود و تا 17 آذرماه ادامه دارد. علاقهمندان برای بازدید از این گالری تازه تاسیس و نخستین نمایشگاه آن میتوانند به خیابان استاد نجاتاللهی (ویلا) کوچه خسرو، پلاک 46 مراجعه کنند.
مرتضی پاشایی خواننده پاپ درگذشت
مهر- مرتضی پاشایی، خواننده جوان کشور که از چندی پیش به علت تشدید بیماریاش در بیمارستان بهمن بستری شده بود، درگذشت. پیکر وی از بیمارستان به سردخانه منتقل شده است.
مراسم تشییع پیکر این هنرمند جوان یکشنبه ۲۵ آبانماه ساعت ۹ صبح از مقابل تالار وحدت برگزار خواهد شد.وی خواننده، آهنگساز و نوازنده موسیقی پاپ بود که از سال ۱۳۸۹ با انتشار اینترنتی قطعاتش نزد مخاطبانش معرفی شد و سپس در پاییز ۹۱ با انتشار رسمی آلبوم «یکی هست» به جمع خوانندگان مجوزدار پاپ پیوست. وی از سال ۹۲ با بیماری سرطان مبارزه میکرد که در نهایت این خواننده متولد سال ۱۳۶۳ از ۱۶ آبانماه سالجاری به دلیل وخامت اوضاع جسمانی در بیمارستان بستری و در نهایت صبح روز ۲۳ آبانماه فوت کرد.
اکران فیلم «وقت دارم حالا» کاهانی در فرانسه
ایسنا- عبدالرضا کاهانی در آستانه اکران فیلم «وقت دارم حالا» در فرانسه با حضور در مدارس هنری این کشور کارگاههای آموزشی برگزار میکند.اکران «وقت داریم حالا» از پنجشنبه آینده (20 نوامبر) آغاز میشود و به بهانه نمایش آن کارگاههای آموزشی در مدارس هنری شهرهای مختلف فرانسه با حضور کاهانی برگزار میشود.
در این جلسات پرسش و پاسخ که تاکنون دو جلسه از آن برگزار شده است، هنرجویان پرسشهای خود را مطرح میکنند.«وقت داریم حالا» قرار است بهزودی در بخش مسابقه جشنواره فیلم دهلی حضور داشته باشد.کاهانی بعد از این فیلم «استراحت مطلق» را در ایران مقابل دوربین برده و اواسط آذرماه برای پیگیری کارهای اکران آن به ایران خواهد آمد.
سعید خانی، مجری طرح فیلم «استراحت مطلق» اوایل آبانماه از ارایه این فیلم برای دریافت پروانه نمایش خبر داده بود.
پینک فلوید؛ در صدر اخبار موسیقی
ایلنا- «رودخانه بیپایان» راک انگلستان را در دنیا دوباره مطرح کرد.با گذشت یک هفته از انتشار آلبوم رودخانه بیپایان و ثبت رکورد جدیدی درخصوص پیشفروش این آلبوم در سایت آمازون، پینک فلوید در صدر اخبار موسیقی قرار گرفت.پانزدهمین آلبوم استودیویی پینک فلوید با آهنگسازی اندی جکسون، دیوید گیلمور و گلوور فیل مانزانرا و در ستایش ریچارد رایت نوازنده پیانو و کیبورد گروه که در سال 2008 درگذشت، ساخته شده است.این آلبوم شامل قطعات شنیدهنشدهای از آخرین آلبوم پینک فلوید با نام ناقوس جدایی است و درکنار آن قطعاتی که در طول چند سال گذشته توسط دیوید گیلمور و دیگر تهیهکنندگان آلبوم ضبط شده است در آلبوم وجود دارد.رودخانه بیپایان شامل 20 قطعه بیکلام است و درکنار قطعه شماره 15 آلبوم با نام Louder Than Words با صدای دیوید گیلمور و شعری از همسرش پولی سامسون خوانده شده است. این آلبوم سومین پروژه پینک فلوید به رهبری دیوید گیلمور است.این آلبوم حاصل تلاش دیوید گیلمور نوازنده گیتار، آهنگساز و خواننده نیک میسن، نوازنده درامز گای پرت، نوازنده گیتار باس و دورگا مک بروم، لوسی کلر مارشال و سارا براون خوانندگان
پس زمینه است.رودخانه بیپایان تاکنون توانسته نظر مثبت منتقدان و طرفداران را جلب کند و بار دیگر موسیقی راک بریتانیا را در دنیا مطرح کند.
↧
November 16, 2014, 11:01 am
نمایشگاه آثار آغداشلو پس از 40 سال؛ به مردم ادای دین کردم
باورش سخت است اما واقعیت دارد: عصر جمعه ٢٣ آبانماه، مردم دو ساعت جلوی در گالری «اثر» به صف ایستادند تا نوبت شان شود تا از نمایشگاه آیدین آغداشلو دیدن کنند؛ ازدحام جمعیت چنان بود که از ساعت ١۶ تا ٢١ عبور و مرور در خیابان برفروشان مختل شد و هر کس هر ساعتی که برای دیدن نمایشگاه آمد، مجبور شد در صف طویل جلوی گالری به انتظار بایستد، درون گالری واقعا جای سوزن انداختن نبود و کارکنان اثر برای حضور همه علاقهمندان و کاسته شدن از حجم صف، هر ١۵ دقیقه از دیدارکنندگان تقاضا میکردند گالری را ترک کنند تا نوبت به بقیه هم برسد اما صف بلندتری درون گالری جریان داشت تا با آیدین آغداشلو عکس بگیرند، صفی که تمامی نداشت و البته به رسم این روزها بازار سلفی با آثار نقاشی استاد هم رواج بسیار داشت.
«خاطرات انهدام» نمایشگاه آیدین آغداشلو بعد از ۴٠ سال است که عصر جمعه در گالری «اثر» افتتاح شد و خاطرهای جاودانه از میزان استقبال اقشار مختلف مردم از یک رویداد تجسمی را به جای گذاشت؛ آغداشلو در حاشیه گشایش نمایشگاهش در گفتوگویی کوتاه درباره احساسش که بعد از سالیان دراز نمایشگاه انفرادی برگزار کرده است، گفت: «احساس کردم وقت آن رسیده که پس از 40 سال وقفه در برگزاری نمایشگاه کارنامهای از آثارم را به مردمی که سالها با آنها زندگی کردم و از من مراقبت کردند ارایه کنم. قصدم از برگزاری چنین نمایشگاهی خودنمایی نبوده و تنها امیدواری من این است که مخاطبان آثار را دوست داشته باشند.»
وی افزود: «در یکسال گذشته برخلاف همیشه که نقاشی میکشیدم و میفروختم، تمامی آثاری که کار کردم را برای نمایش در این نمایشگاه نگاه داشتم اما برای آنکه به خصوص نسل جوان ببیند و بداند مسیر کلی من در خلق این آثار در تمامی این سالها چه بوده است به همت امید تهرانی، مدیر محترم گالری اثر، چند نقاشی از مجموعههای گذشتهام از مجموعهداران به امانت گرفته شده که تا حدودی این مهم را بازتاب میدهد بنابراین میتوان گفت که در این نمایشگاه هم آثار یک سال اخیرم به تماشاست و هم به نوعی خط سیر فکریام در این سالها نشان داده شده است. برگزاری چنین نمایشگاهی در واقع دین و بدهی من به مردم به شمار میرفت که امیدوارم با ارایه این نمایشگاه ادا کرده باشم.»
آغداشلو از صف طویلی که پشت در گالری اثر برای تماشای آثارش کشیده شده بود خبر داشت او در این باره گفت: « با لطفی که امروز مخاطبان به من نشان دادند امیدوارم که آثار مورد پسند و پذیرششان واقع شده باشد. امروز با دیدن اشتیاق مردم برای بازدید از نمایشگاه احساس کردم پاسخ در خوری برای آثارم دریافت کردم. من همیشه سعی کردهام فروتن باشم و هیچگاه تبلیغ چندانی در مورد آثارم نکردهام، در این نمایشگاه هم سعی خودم را کردم که نمایشگاهی مناسب برای نمایش آثار هنرمندی باشد که پس از 40 سال کارهایش را به تماشا میگذارد، حال اگر مردم علاقه زیادی برای بازدید از نمایشگاه نشان دادند به غیر از اعتبار آثار و نقاشی که سالها کار کرده، شاید کنجکاوی این موضوع بوده که در این 40 سال بر آغداشلو چه گذشته است.»
هنرمندان و مردم در صف چه گفتند؟
پریوش گنجی، نقاش پیشکسوت که بسیار خوشحال به نظر میرسید، گفت: «تا به حال فکر میکردم مردم فقط برای پنیر و نان صف میایستند، حالا میبینم لازم باشد برای دیدن نقاشی هم صف میایستند.»
علیاکبر صادقی، نقاش پیشکسوت هم از هجوم جمعیت برای تماشای آثار آغداشلو به وجد آمده بود، گفت: «آیدین دوست دوره کودکی من است، او هنرمند درجه یکی است و چنین ستایشی از او حقش است.»
دکتر محمد باقر ضیایی، مدرس هنر که برای دومین بار جلوی در گالری اثر حاضر شده بود، جای پارک برای اتومبیلش پیدا نمیکرد؛ او به با انبوه جمعیت اشاره کرد و گفت: «یک ساعت قبل هم آمدم نمایشگاه را ببینم، همین ازدحام بود و رفتم؛ الان شلوغ تر هم شده است.»
عنایتالله نظری نوری، نقاش پیشکسوت اما میگفت از ازدحام و شوق مردم برای تماشای نمایشگاه تعجب نکرده است: «مردم از اهمیت آیدین آغداشلو باخبرند؛ این صف فقط برای تماشای آثار آغداشلو نیست، اتفاقا به نظرم عمده این صف برای دیدار خود استاد آغداشلو است؛ اتفاقا این مهم که مردم حواس شان به هنرمندان محبوب شان است بسیار ارزشمندتر میباشد»
نادر بیات یکی از نقاشانی که بیشتر به سبک رئال نقاشی میکند و تاکنون چهار نمایشگاه گروهی و یک نمایشگاه انفرادی داشته میگوید: « بیش از ۴٠ دقیقه است در صف ایستادهام تا از آثار بازدید کنم اما تصور نمی کنم تا نیم ساعت دیگر هم امکان حضور در گالری را پیدا کنم.» وی که به عمد در ساعات پایانی فعالیت گالری حضور پیدا کرده است، ادامه داد: «امروز تصمیم گرفتم ساعات پایانی به این گالری بیایم تا از خلوتی نمایشگاه استفاده کنم و فرصتی برای گفتوگو با استاد پیدا کنم در حالی که ظاهرا سخت در اشتباه بودم و با این جمعیت بعید میدانم حتی بتوانم استاد را از نزدیک ببینم.»
فرنوش رزاقی دیگر بازدیدکنندهای است که طراح لباس است، گفت: «واقعا انتظار چنین جمعیتی را نداشتم. خیلیها با دیدن این جمعیت تصمیم گرفتند یک ساعت دیگر دوباره به گالری مراجعه کنند به این امید که خلوتتر شده باشد اما بعید میدانم تا زمانی که گالری باز باشد جمعیت کم شود.»
شقایق شجائیان، یک نقاش جوان در حالی که برای ورود به گالری به انتظار ایستاده بود، گفت: «به هیچ وجه انتظار نداشتم با چنین استقبالی روبهرو شوم. با اینکه در ساعات پایانی افتتاحیه نمایشگاه هستیم اما همچنان به تعداد بازدیدکنندگان افزوده میشود و این شوق مردم برای تماشای نقاش و نقاشی جای خوشحالی دارد.»سیامک جمشیدیزاده دیگر هنرمند نقاش، نه در صف انتظار بلکه مقابل گالری ایستاده و جمعیت را تماشا میکرد. وی گفت: « به طور حتم برای اولین بار است که چنین جمعیتی در کشور برای بازدید از آثار نقاشی جمع شدهاند. ما همیشه عادت کردهایم که این صفها و چنین ازدحامی را در صفهای خرید گوشت و مرغ یا نهایت در مقابل سینماها ببینیم اما در حوزه تجسمی این استقبال بینظیر است.»
جمشیدیزاده که بیش از ٢٠ سال است در حوزه نقاشی فعال است، اظهار داشت: «همیشه دغدغه استقبال ضعیف مردم از نمایشگاههای هنری را داشتم، حتی موضوع آخرین نمایشگاهم هم حضور کمرنگ مردم در گالریها بود. در آن نمایشگاه برایم مهم بود که مخاطبان غیرهنرمند از نمایشگاهم دیدن کنند به همین دلیل حتی از تکتک کسبه محله زندگیام هم دعوت کردم اما هیچ کدام در روز افتتاحیه حضور نیافتند. »
وی ادامه داد: «حضور کمرنگ مردم در گالریها زیاد ربطی به آثار هنرمندان ندارد بلکه بیشتر به فرهنگ مردم در گالری گردی مرتبط است. با این حال جای خوشحالی دارد که مردم از نمایشگاه آیدین آغداشلو چنین استقبالی کردند. واقعیت این است که امروز از حضور این جمعیت حیرت زده شدهام و این نشان از جایگاه متفاوت این هنرمند در جامعه دارد.»
بازدید از نمایشگاه آیدین آغداشلو تنها به شهروندان تهرانی محدود نمیشد. برخی از اهالی شهرهای مختلف هم مسافتهای طولانی را برای بازدید از این نمایشگاه طی کردهاند. ترلان کیانی، نقاش جوان شیرازی بود که جمعه خود را به تهران رسانده بود: «خبر برگزاری نمایشگاه استاد را که خواندم مسافر تهران شدم تا امشب و در روز تولد استاد از نزدیک هم آثارشان را تماشا کنم و هم برای عرض تبریک به دیدنشان بیایم.»
فیلمهای پخشنشده مرتضی پاشایی در تلویزیون
ایسنا- «بعضیا» با اجرای سیدعلی ضیاء این هفته با دو آیتم ویژه درباره زندهیاد مرتضی پاشایی که روز جمعه از دنیا رفت، روی آنتن میرود.
برنامه تلویزیونی «بعضیا» با آیتمهای ویژه درباره زندهیاد مرتضی پاشایی روی آنتن میرود. آیتم اول مجموعهای از فیلمهای دیده نشده مرتضی پاشایی است که مربوط به حضور این هنرمند فقید در استادیوم آزادی در جریان بازیهای لیگ جهانی والیبال و گفتوگو با این هنرمند است.
آیتم دیگر نیز شامل گفتوگو با هنرمندان و خانواده مرتضی پاشایی است که ضبط و پخش خواهد شد.
بخشهای دیگر برنامه «بعضیا» مطابق روال معمول پخش میشود. این برنامه با اجرای سیدعلی ضیاء این هفته میزبان مهرداد بذرپاش، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی است. بذرپاش در سال 88 به عنوان معاون رییسجمهور و رییس سازمان ملی جوانان در دولت وقت منصوب شد و البته یک سال و چند ماه بعد از این سمت برکنار شد.ضیاء در برنامه امروز- یکشنبه 25 آبان - در گفتوگو با بذرپاش به عنوان کسی که در دورهای جریانساز بود، «بعضیا» را روی آنتن میبرد.تاک شو شبانه «بعضیا» در هر قسمت میکوشد زوایای دیگری از زندگی شخصی و شغلی افراد جریانساز را کشف کند. ضیاء پیش از این، در قسمتهای قبلی، میزبان علی کفاشیان (رییس فدراسیون فوتبال)، حمید سوریان (کشتیگیر ملی)، داریوش فرضیایی (عمو پورنگ)، مسعود دهنمکی (کارگردان)، محمد موسوی (والیبالیست) و سردار طلایی (نایب رییس شورای شهر) بود.تاکشوی جدید شبکه سه با اجرای سیدعلی ضیاء ساعت22:30 یکشنبه 25 آبانماه به مدت 70 دقیقه از شبکه سه سیما پخش می شود.
نجف دریابندری به بخش عمومی منتقل شد
مهر- نجف دریابندری، مترجم شناخته شده کشورمان که دو شب دچار عارضه مغزی شده بود، بهبودی نسبی خود را بازیافت و به بخش عمومی بیمارستان تحت مراقبت خود منتقل شد.
علی دهباشی، نویسنده و مدیرمسوول مجله بخارا با اعلام این مطلب به مهر گفت: خوشبختانه حال عمومی آقای دریابندری به طرز چشمگیری بهبود پیدا کرده طوری که صبح امروز شنبه 24 آبانماه به بخش عمومی بیمارستان ایرانمهر منتقل شد.به گفته وی، پزشکان از حال عمومی نجف دریابندری اظهار رضایت کردهاند و گفتهاند که به احتمال زیاد وی طی روزهای آتی و پس از مراقبتهای پزشکی که صورت خواهد گرفت، میتواند راهی منزل شود.نجف دریابندری شب پنجشنبه بر اثر عارضه سکته مغزی، روانه بیمارستان ایرانمهر شد و در بخش مراقبتهای ویژه آن تحت نظر قرار گرفت. این دومینباری است که دریابندری دچار سکته مغزی میشود.این مترجم زاده اول شهریورماه سال 1308 در آبادان است و «پیرمرد و دریا» (ارنست همینگوی)، «بیگانهای در دهکده» و «هاکلبری فین» (مارک تواین)، «پیامبر و دیوانه» (جبران خلیل جبران) و «رگتایم» و «بیلی باتگیت» (دکتروف) از معروفترین ترجمههای او هستند.
↧
↧
November 17, 2014, 11:04 am
تشییع پیکر مرتضی پاشایی: مردم سنگتمام گذاشتند
ادامه از صفحه یک
حضور کسانی که از شهرهای مختلف برای شرکت در این مراسم به تهران آمده بودند از نکات قابل توجه بود؛ «حمید» یکی از کسانی بود که با دوستانش بعد از اعلام خبر درگذشت پاشایی از تبریز به سمت تهران حرکت کرد. وی با صدایی بغضآلود به خبرنگار ایسنا گفت: مرتضی پاشایی برای ما فقط یک خواننده نبود، او خاطرهساز شد. وقتی خبر درگذشتش را شنیدم با دوستانم تصمیم گرفتیم برای تشییع به تهران بیاییم.
پس از پایان مراسم تشییع در تالار وحدت، مردم برای حضور در بهشتزهرا (س) و تدفین این خواننده موسیقی پاپ به سمت ایستگاههای مترو هجوم بردند که این موضوع باعث شد تا ماموران مترو برای دقایقی جلوی ورود مردم را به ایستگاه بگیرند. در این مسیر، اتومبیلهایی نیز بهدلیل قفل شدن خیابانهای این منطقه در ترافیک مانده بودند و برخی از آنها، آهنگهایی از این خواننده را با صدای بلند پخش و در مواردی نیز مردم با آنها همخوانی میکردند.
یک موضوع دردسرساز دیگر، زیرگذر چهارراه ولیعصر بود چون افرادی که از شهرهای دیگر به تهران آمده بودند در مسیر بازگشت در زیرگذر چهارراه دچار سردرگمی شده و نمیدانستند از کدام ورودی و خروجی باید استفاده کنند.
مرتضی پاشایی از حدود یکسال پیش و در پی ابتلا به بیماری سرطان معده بیشتر از گذشته مورد توجه رسانهها و مردم قرار گرفت و در این مدت بارها شایعههایی مبنی بر وخامت بیماری یا حتی فوت این هنرمند منتشر و باعث رنجش خاطر او و خانوادهاش شد. هرچند در سالهایی که پاشایی بهشکل حرفهای به فعالیت موسیقی و برگزاری کنسرت میپرداخت تا این حد با استقبال از سوی مردم مواجه نمیشد اما در طول مدتی که او در بیمارستان بستری بود و همچنین پس از فوتش، موجی در راستای همدردی با او و خانوادهاش شکل گرفت.
پاشایی در مدت کوتاه فعالیت هنریاش تعداد کمی آلبوم موسیقی به بازار عرضه کرد و البته در مقایسه با دیگر خوانندگان پاپ، تعداد کنسرتهایش کمتر بود. پاشایی بعد از ابتلا به بیماری نیز چند کنسرت داشت که نشاندهنده حرکت رو به رشد او در حوزه موسیقی پاپ بود.
از سوی دیگر، اگر مراسم تشییع پیکر پاشایی در مرکز شهر تهران را در کنار نمونههای مشابه قرار دهیم، این موضوع روشن میشود که مدیریت شهری در اینگونه موارد بهشدت با مشکل و ضعف روبهرو است و گویا هیچگونه پیشبینی و چارچوب از پیشتعیینشدهای برای ساماندهی چنین مراسمی در دستگاههای مربوط وجود ندارد.
هرچند حضور گسترده مردم در مراسم دیروز از قبل قابل پیشبینی بود و حتی در محل برگزاری مراسم (تالار وحدت) مسوولان برای تجمع حدود 15 هزار نفر تمهیداتی اندیشیده بودند اما در سطح کلان عملا خیابانهای منتهی به تالار وحدت و حملونقل عمومی شهری از ساعتها پیش از آغاز مراسم تا چند ساعت پس از آن کاملا غیرقابل استفاده شده بودند.
ضمن آنکه رفتار مردمی، چه در زمان وخامت حال و چه پس از درگذشت او و نیز برخی رفتارهای قابل تامل در مواجهه با حرکتهای جمعی، بیشک از منظرهای مختلف جامعهشناختی و مدیریتی قابل بررسی و ارزیابی است. شرایطی که بار دیگر این تلنگر را وارد کرد که انگار همچنان در این زمینه به تعمق و همت بیشتری نیاز داریم.
رییس هیات داوران جشنواره فیلم فجر
ایلنا- طی حکمی از سوی علیرضا رضاداد، مجید مجیدی، عهدهدار هیات داوران سینمای ایران در سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر شد.
علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره فیلم فجر طی حکمی مجید مجیدی را بهعنوان رییس هیات داوران سینمای ایران در سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر معرفی کرد و از وی برای پذیرش این مسوولیت تشکر کرد.
انتخاب هیات داوران جشنواره فیلم فجر نزدیک به سه ماه قبل از برگزاری مراسم اختتامیه و اعلام رای نهایی داوران، یکی از تغییرات جشنواره امسال فیلم فجر محسوب میشود.
امسال قرار است بعد از هفت سال که از مجید مجیدی فیلمی به نمایش درنیامده است و در طول این سالها مشغول خلق و آفرینش فیلم محمد (ص) بوده است، این فیلم در جشنواره امسال به صورت غیررقابتی به نمایش درآید.
مجیدی قرار است بعد از هفت سال دوری از سینما با خلق، آفرینش و تولید فیلم محمد(ص) در جشنواره فیلم فجر این فیلم را به صورت غیررقابتی به نمایش درآورد.
«نیست» در آثار سه نقاش پیشکسوت «هست» میشود
مهر- علی فرامرزی، هنرمند نقاش و گالریدار درباره نمایشگاهی که قرار است با عنوان «نیست» در گالری فرامرزی برپا شود، توضیح داد که در این نمایشگاه آثار سه هنرمند از سه دهه مختلف حول محور مفهوم «نیست» به تماشا درخواهد آمد.وی درباره این مفهوم و چگونگی گردآوری این آثار با این مفهوم بیان کرد: در میان آثار نقاشی این سه هنرمند جستوجو کردیم و آثاری که با مفهوم «نیست» همخوانی داشت، انتخاب کرده و به نمایش خواهیم گذاشت.
این هنرمند نقاش درباره ارتباط مفهوم «نیست» با مفهوم «پوچگرایی» نیز اظهار کرد: «نیست» به آن مفهوم فلسفی «پوچگرایی» نیست بلکه بیشتر به شرایطی اشاره دارد که در منطقه جغرافیایی خود شاهدیم، اتفاقاتی که در منطقه خاورمیانه به وقوع میپیوندد و زندگی انسانها را به سمت نابودی و نیستی میکشاند، اتفاقاتی که زیبایی کودکان این مناطق را تهدید کرده و سرنوشتشان را مبهم و نامعلوم کرده است.وی ادامه داد: نیستی حضور وجه انسانی در رویدادهای منطقه خاورمیانه و زندگی و زیباییهایی که مورد تهدید و تهاجم قرار میگیرد به اشکال مختلف در آثار هنرمندان نقاش ما بروز و ظهور یافته است.
فرامرزی با اشاره به آثار علیاکبر صادقی که با مفهوم «نیستی» خلق شده است، یادآور شد: در آثار علی اکبر صادقی شاهد زیباییها و طراوتی هستیم که مورد تهدید و اسارت قرار گرفته است در آثار آقای حسین ماهر نیز وجه انسانی دیده میشود که حقیقت خود را پشت نقابی مخفی کردهاند و به نام حقیقت چهره دیگری از خود به نمایش گذاشتهاند که این آثار در کنار هم به یک مفهوم «نیست» اشاره دارند.
مدیر گالری فرامرزی، تعداد آثار این سه هنرمند را 15 تابلو نقاشی ذکر کرد و گفت: از هر هنرمند حدود پنج یا شش اثر انتخاب شده است که در کنار هم به نمایش گذاشته میشود.وی در پایان برپایی این نمایشگاه را در ادامه نمایشگاه قبلی این گالری که با مفهوم «کویر و خشکسالی» برگزار شده بود، ذکر کرد و از احتمال تداوم برپایی نمایشگاههای چند نفره از هنرمندان پیشکسوت با مفاهیم مختلف خبر داد.
نمایشگاه نقاشیهای سه هنرمند پیشکسوت شامل علیاکبر صادقی، علی فرامرزی و حسین ماهر روز جمعه 30 آبانماه در گالری فرامرزی گشایش مییابد و علاقهمندان برای بازدید از این آثار میتوانند تا 20 آذرماه به نشانی میدان ونک، خیابان ونک، کوچه ارم، پلاک 6 مراجعه کنند.
مجید بهرامی؛ با بدرقه از تئاتر شهر به خانه ابدی
ایسنا- پیکر مجید بهرامی، بازیگر جوان تئاتر و سینما امروز دوشنبه 26 آبانماه به خاک سپرده میشود.
مراسم تشییع جنازه این هنرمند جوان فردا 9 صبح ابتدا با حضور هنرمندان از تئاتر شهر به سمت تالار وحدت انجام خواهد شد.
بهرامی سپس در قطعه هنرمندان بهشتزهرا (س) به خاک سپرده میشود.همچنین مراسم ختم این هنرمند جوان روز چهارشنبه 28 آبانماه از ساعت 15 تا 16:30 در مسجد حجتبنالحسن سهروردی برپا میشود.مجید بهرامی بازیگر جوان تئاتر و سینما پس از سالها مبارزه با بیماری سرطان شامگاه شنبه 24 آبان ماه درگذشت.
از جمله فعالیتهای او در تئاتر میتوان به بازی در نمایشهای «سیاها»، «خانه در گذشته ماست»، «عجایب المخلوقات» و... اشاره کرد و نقش او در فیلم «بدرود بغداد» نیز در خاطره تماشاگران سینما ثبت شده است.
نادر برهانیمرند در بیمارستان بستری شد
ایسنا- نادر برهانیمرند، کارگردان تئاتر و هنرمند رادیو در بیمارستان بستری شد.این هنرمند که این روزها نمایش «مرگ فروشنده» را در تالار اصلی تئاتر شهر بر صحنه دارد به دلیل ناراحتی قلبی در بیمارستان دی بستری است.گفته میشود روی قلب این کارگردان آنژیوگرافی انجام شده و بالن هم زده شده است اما احتمال دارد که او تحت عمل جراحی قلب قرار گیرد.نادر برهانیمرند، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر، نگارش و اجرای نمایشهایی همچون «ببین چه برفی میآید!»، «پاییز»، «چیستا»، «مرگ فروشنده»، «هتل پلازا»، «رومولوس کبیر»، «مرغابی وحشی»، «کابوسهای یک پیرمرد بازنشسته خائن ترسو» و «بیبی بیدل»، «با سایه نوشتنها»، «ماکوندو» و... را در کارنامه هنریاش دارد. وی علاوه بر فعالیت روی صحنه تئاتر در حیطه نمایش رادیویی هم فعال است و در حال حاضر مدیریت دفتر ادبیات نمایشی مرکز هنرهای نمایشی رادیو و رادیو نمایش را برعهده دارد.این هنرمند که این روزها نمایش «مرگ فروشنده» نوشته آرتور میلر را بر صحنه دارد، چندی پیش در نشست خبری همین نمایش اعلام کرد به دلیل مشکلاتی که برای اجرای نمایشش پیش آمده، دچار ناراحتی قلبی شده است.
سومین دوره طرح مردمنهاد «نذر کتاب» برگزار میشود
سومین دوره طرح مردمنهاد «نذر کتاب» با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی 27 تا 29 آبانماه در دانشکده فنی مهندسی واحد تهران جنوب برگزار میشود.در این طرح که با مشارکت جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران و موسسه «شهر کتاب» به انجام میرسد، کتابهای اهدایی شهروندان تهرانی دستهبندی شده و به مناطق محروم روستایی کشور منتقل میشود.برگزارکنندگان این طرح همچنین از ناشران حوزه کودک و نوجوان دعوت کردهاند تا با مشارکت در «نذر کتاب» به رفع نیاز کودکان روستایی به کتاب کمک کنند. گفتنی است در دو دوره قبلی نذرکتاب که ماههای مرداد و اسفند 1392 در شهر کتاب مرکزی و بهشتی برگزار شده بود، 22 هزار جلد کتب اهدایی شهروندان، زمینهساز تجهیز و ساماندهی نیاز 45 روستا و هفت سازمان مردمنهاد به کتاب شد.
علاقهمندان به اهدای کتاب و مشارکت در این طرح فرهنگی میتوانند از سهشنبه 27 آبانماه تا پنجشنبه 29 آبانماه از ساعت 10 تا 16 به دانشکده فنی تهران جنوب به نشانی بزرگراه امام علی، بزرگراه شهید محلاتی شرق، خیابان دهم فروردین (شهید شاهآبادی)، خیابان کوثر، تقاطع بلوار آهنگ (شهید دهحقی) مراجعه کنند.
↧
November 18, 2014, 11:28 am
پس از پاشایی، سرطان سراغ بهرامی آمد: وداع با تئاترشهر
پیکر مجید بهرامی هنرمند تئاتر و سینما صبح دوشنبه 26 آبانماه به دور تئاترشهر گردانده شد و سپس به تالار وحدت و پس از آن به قطعه هنرمندان بهشتزهرا(س) بدرقه شد.
به گزارش ایسنا، پیکر وی بر دستان جمعی از علاقهمندان به دور تئاترشهر گردانیده و سپس به داخل مجموعه تئاترشهر منتقل شد و فاتحهای برای وی خوانده شد.
سپس در بخش بعدی که مقابل تالار وحدت برپا شد و احسان کرمی اجرای آن را بر عهده داشت تعدادی از هنرمندان از جمله فاطمه معتمدآریا، حسین پاکدل، بهرام ریحانی، رضا ثروتی، پانتهآ پناهیها صحبتهایی را درباره مجید بهرامی مطرح کردند.
در این مراسم احسان کرمی هنرمند تئاتر که اجرای این مراسم را برعهده داشت ضمن عرض تسلیت، درباره زندهیاد مجید بهرامی گفت: مجید بهرامی مردی بود که هیچ وقت مغلوب مرگ نشد، از او یک عکس بدون لبخند دیده نشده است. جامعه تئاتر و سینما مجید را از دست داد. او علاوه بر تئاتر جایزه خانه سینما را نیز به دست آورده بود.
فاطمه معتمدآریا: خداحافظ رفیق
فاطمه معتمدآریا در سخنانی درباره این هنرمند اظهار کرد: مجید بهرامی هنرمندی بود که هیچ وقت حیاتش خالی از زندگی نبود همه ما خاطرات دوست داشتنی و پر از عشقی از مجید داریم.
وی افزود: اینکه برای او تسلیت بگویم برای من غیرممکن است چون او از حیات خود لذت را چشیده بود و برای همین همیشه بین ما باقی خواهد ماند.
معتمدآریا که در فیلم «گیلانه» با مجید بهرامی همکاری داشته است، ادامه داد: آن چیزی که مجید بهرامی میخواست دوستان مهربانی بود که در این سالهای اخیر در کنارش بودند و او را ترک نکردند. هشت سال پیش به او گفته شده بود که زنده ماندش غیرممکن است ولی او ماند تا به دوستانش نشان دهد که بودن چقدر مهم است. فقط میتوانیم بگوییم خداحافظ رفیق.
مجید زندهتر از ما حضور دارد
پانتهآ پناهیها هنرمند تئاتر و سینما که سابقه همکاری با مجید بهرامی را دارد، درباره این هنرمند گفت: شایسته نیست که من در اینجا درباره مجید صحبت کنم چرا که دوستان خوبی در اینجا هستند که میتوانند درباره او صحبت کنند، در اینجا جای هنرمندانی چون حامد محمد طاهری و عاطفه تهرانی که با مجید همکاری داشتهاند خالی است.
او افزود: واقعا نمیدانم چه بگویم، این مجید بهرامی بود وی که باعث شد من به گروه نمایش «سیاهها» بپیوندم، باور نمیکنم که او الان نیست. مطمئنا مجید بین ما است و زندهتر از همه ما حضور دارد.
ما هستیم که رفتهایم نه مجید بهرامی
همچنین بهرام ریحانی هنرمند پانتومیمکار که خود مدتی است با بیماری سرطان دست به گریبان است، در سخنانی درباره مجید بهرامی عنوان کرد: مجید عزیز من برای سوگ تو نیامدهام، من در تئاترشهر با تو و با همان لبخند همیشگیات آشنا شدم. میدانم در همان لحظات آخر هم لبخند داشتی.
وی ادامه داد: مجید عزیز در نمایشگاهی که در اواخر مرداد امسال برگزار کردی گفتی خیلی آدمهای شریف را دیدهای اما از ناملایماتیها هم گفتی. من به کسانی مثل رضا ثروتی درود میفرستم زیرا زمانی که مجید بهرامی نتوانست در کارش حاضر شود، اجرایش را متوقف کرد.
ریحانی تصریح کرد: واقعا تو نرفتی این ما هستیم که رفتهایم. واقعا کمتر بازیگر تئاتری میتوانست سلامتیاش را مثل مجید بهرامی به خطر بیندازد. وی در ادامه از حاضران در این مراسم خواست که یک دقیقه به احترام مجید بهرامی سکوت کنند.
کسی اشک ریختن مجید را ندید
در ادامه مهدی نادری، کارگردان فیلم «بدرود بغداد» در سخنانی گفت: مهمترین شخصیت مجید بهرامی طی چهار سال مبارزه با سرطان مشخص شد، این بیماری سر در یکسری مسایل بسیار ساده دارد که همه راهحلهای آن را میدانیم، من به خودم جرات نمیدهم که برای مجید بهرامی اشک بریزم چون مدام در گوش من چیزهایی
را میگوید.
وی افزود: مجید بهرامی بچه بامعرفت و بااستعداد کوچههای تهران بود. کسی هیچ وقت اشک مجید را ندید اگر هم کسی اشکهایش را دیده باشد آن مادر و نزدیکانش بودند، اگر بخواهیم برای مجید مرثیهسرایی کنیم در واقع کاستیهای خودمان را میگوییم، امیدوارم که خدا ما را بیامرزد.
در بخش دیگری از این مراسم احسان کرمی طی سخنی کوتاه گفت: این دو جوانی که دیروز و امروز تشییع شدند، میتواند بهانهای باشد تا جامعه هنری ایران و هنرمندان دورهم جمع شوند و یک جنبش ضدسرطان به راه بیفتد.
در این مراسم همچنین حسین پاکدل و رضا ثروتی متنهای برای مجید بهرامی خواندند.
به گزارش ایسنا، در این مراسم تشییع هنرمندانی چون رخشان بنیاعتماد، لیلی رشیدی، محسن تنابنده، حمید پورآذری، جعفر پناهی، بابک حمیدیان، ایرج راد، نرگس آبیار، رحمت امینی، اصغر همت، پرستو صالحی، احمد ساعتچیان، افسانه ماهیان، محسن عبدالوهاب، علیاصغر دشتی، ستاره اسکندری، زهرا صبری، ستاره پسیانی، اتابک نادری، اصغر همت و... حضور داشتند.
بعد از سخنرانی هنرمندان درباره مجید بهرامی، حجتالاسلام دعایی بر پیکر این هنرمند نماز خواند.
مجید بهرامی پس از سالها مبارزه با بیماری سرطان شامگاه شنبه 24 آبانماه درگذشت.
از جمله فعالیتهایاش در تئاتر میتوان به بازی در نمایشهای «سیاها»،«خانه در گذشته ماست»،«عجایب المخلوقات» و... اشاره کرد و نقش او در فیلم «بدرود بغداد» نیز در خاطره تماشاگران سینما ثبت شده است.
صدمین شماره ماهنامه حکمت و معرفت منتشر شد
دفتر «ما و هگل 2» در صد و سومین شماره ماهنامه اطلاعات حکمت و معرفت در آبان 93 منتشر شد. محمدمهدی اردبیلی، دبیر دفتر ماه شماره صدوسوم اطلاعات حکمت و معرفت، پس از مقدمهای درباره نسبت میان ما و هگل، پرونده دفتر این ماه را با گفتوگویی با عنوان «بدون آنکه هگل بخوانند، اسم هگل را بردهاند» آغاز میکند و با کریم مجتهدی به پرسش و پاسخ مینشیند. دومین گفتوگوی این پرونده با سیدحمید طالبزاده صورت گرفته است، این گفتوگو چنین نام گرفتهاست: «باید به نحوی تاریخی و انضمامی با خودمان مواجه شویم» نوشتار سوم بخش آغازین این شماره با عنوان «موقعیت و منطق» واوِ «ما و هگل» به قلم میثم سفیدخوش منتشر شده است. «درنگی بر نسبت ما با هگل» نام مقالهای است از محمدتقی طباطبایی؛ او در این نوشتار در چهار بخشبندی، به چگونگی نسبت ما و هگل میپردازد. در ادامه در پی واکاوی و موشکافی هر چه دقیقتر مساله نسبت میان ما و هگل، مسعود غفاری طی نگارش و ارایه مقالهای با عنوان «نسبت ما با هگل چیست؟ را چگونه باید بفهمیم؟» به این مهم میپردازد. «فردگرایی، سوژه و (ما)ی تاریخی در ایران» این مقاله از مهدی ملک و عارف قزوینی تلاش میکند تا به وسیله نقد هگل بر فردگرایی اتمیستی لیبرال و تاکیدش بر شکلگیری سوژه به میانجی کلیت اجتماعی بپردازد. آخرین نوشتار بخش نخست شماره 103 به قلم علیرضا سیداحمدیان با عنوان «رساله تفاوت»؛ گام نخست هگل در فلسفه متعالیه انتشار یافتهاست. در بخش ادب و هنر دو مقاله منتشر شده است: ابتدا «گفتمان و گفتوگو» از یوجین وی. آفوناسین با ترجمه غلامرضا آذری و حسین کیانی. در ادامه هنر جاودانه زیستن از متین کاخساز.
بخش اندیشه و نظر شماره صد و سوم به چهار مقاله اختصاص یافته است، از جمله «وحی» به قلم جان هیک و برگردان انشاالله رحمتی. بخش کتاب در شماره صد و سوم در سه بخش ارایه شده است: قسمت اول «حکمت و رویا» از سید مسعود رضوی، «مولوی، عشق و معنای زندگی» که گفتوگویی است با مهدی کمپانی زارع از منیره پنجتنی و در آخر معرفی کتاب خارجی از کیان رضوی.
در آخر بخش گزارش همواره با ارایه اخباری از رویدادهای خاص فکری فلسفی، این شماره از مجله را نیز تکمیل کرده و به انتها میرساند.
اولین نمایشگاه گروهی در گالری بوم
گفتوگو با سه بانوی نقاش
نخستین نمایشگاه گروهی گالری بوم با نمایش آثار سه بانوی نقاش که موفقیتهای بزرگی در گستره بینالملل داشتهاند عصر جمعه ٣٠ آبانماه ١٣٩٣ برپا میشود؛ این ششمین نمایشگاه گالری بوم از بدو تاسیس در سال ١٣٩١ است که در آن بیتا وکیلی، طاهره صمدیطاری و بهار بهبهانیزاده تازهترین آثار خود را به تماشا میگذارند.
«سه نگاه» عنوان این نمایشگاه است که در آن ٢٠ تابلوی نقاشی روی دیوار میرود؛ آثاری که سه گونه زیباییشناسی و رویکرد اندیشگی را پیگیری میکنند اما مخاطب میتواند لا به لای زاویه نگاه هنرمندان به جهان هستی، تعریفشان از فلسفه زندگی و موقعیت انسان معاصر تطابقهایی کشف و از گفتوگویی که میان آثارشان شکل میگیرد معناهایی نوین دریافت کند. در این نمایشگاه هفت تابلوی نقاشی از بیتا وکیلی در ابعاد بزرگ به روی دیوار میرود که هر چند بدون عنوان هستند و به سیاق همیشگی این هنرمند فضایی انتزاعی دارند اما رد اتفاقات این روزهای خاورمیانه را میتوان در آنها جستوجو کرد؛ از داعش و کوبانی گرفته تا تحولات اجتماعی که اتمسفری اکسپرسیو دارند؛ طاهره صمدیطاری اما با پنج تابلو نقاشی از مجموعه «شتابزدگی بیپایان» به بوم میآید؛ آثاری در ابعاد بزرگ که با زبانی صریح و شخصی، از کنار هم قرار دادن فضاهای معماری با دیگر عناصر موجود در زندگی معاصر، به حضور مادی، حسی و پیچیده بشر هزاره سوم اشاره و تصویری از زندگی تکنولوژی زده امروز ارایه میدهد و بهار بهبهانی زاده در قالب هشت نقاشی مخاطبان را به دیدار «باغهای ایرانی» دعوت میکند. مجموعه تازه بهبهانیزاده، تعمقی روشنگرانه در مساله استعمارگری است. ترکیب بندیهایی آراسته شده با خاطره جمعی که درون مایه فلسفه شرقی را از منظر یک شرقشناس بازآفرینی مجدد میکنند و فرهنگ معماری باغهای ایرانی را از دریچه چشم جهانگردان غربی در ابتدای قرن نوزدهم میلادی نشان میدهند. فصل مشترک این سه بانوی هنرمند، بیوگرافی هنری سرشار از موفقیتهای داخلی و خارجی آنهاست که در عین جوانی بدان نائل آمدهاند؛ بیتا وکیلی و بهار بهبهانیزاده متولد ١٣۵٢ و طاهره صمدیطاری متولد 1360 آثارشان در گالریهای معتبر در اقصا نقاط دنیا به نمایش درآمده است و به عنوان نسل نوی نقاشی ایران با استقبال روبهرو شدهاند. این نمایشگاه ساعت ١۶ جمعه سیام آبان در گالری بوم واقع در خیابان ولیعصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک ١١ آغاز به کار میکند و تا ١٢ دیماه دایر خواهد بود.
آخرین وضعیت اکران سینماها
ایسنا- فیلم سینمایی «آنچه مردم درباره زنان نمیدانند» از این هفته جایگزین «شهر موشها2» میشود و «چند مترمکعب عشق» هم به سینماهای آزاد میرود.
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایسنا، درباره آخرین مصوبات این شورا بیان کرد: در این جلسه مقرر شد دو فیلم «مستانه» به کارگردانی حسین فرحبخش و «آنچه مردان درباره زنان نمیدانند» به کارگردانی قربان محمدپور از چهارشنبه 28 آبان در گروههای آفریقا و قدس روی پرده بروند. وی ادامه داد: همچنین فیلم سینمایی «چند مترمکعب عشق» به کارگردانی جمشید محمودی که نماینده سینمای افغانستان در اسکار است از اواخر آذرماه در سینماهای آزاد اکران میشود.
غلامرضا فرجی در پایان همچنین درباره وضیعت ادامه اکران «شهر موشها2» بیان کرد: این فیلم اکران خود را در سینمای آزاد ادامه میدهد.
برنامههای هفته کتاب درحوزه نشر الکترونیک
ایلنا- آخرین روز از هفته کتاب که با عنوان «کتاب و فناوری» نامگذاری شده است به حوزه نشر الکترونیک اختصاص دارد.
بهروز نوروزپور در این باره توضیح داد: شنبه یکم آذر، چهار برنامه اجرا میشود، از جمله اینکه فعالان حوزه نشر شامل سایتهای اینترنتی فروش کتاب، کتابخانههای الکترونیک و پژوهشگران نشر الکترونیک تقدیر میشوند. نوروزپور ادامه داد: همچنین نشستی با عنوان «بررسی وضع پژوهشهای نشر الکترونیک» با حضور چهار استاد بنام این حوزه برگزار میشود. در عین حال برنامه سخنرانیای هم با محوریت «وضع نشر الکترونیک در جهان» ترتیب دادهایم. این فعال حوزه نشر الکترونیک افزود: عصر روز شنبه یکم آذر از هفته کتاب، یک کارگاه علمی برای 25 نفر از علاقهمندان به کتابهای الکترونیک ترتیب دادهایم تا تمامی مراحل تدوین و تولید کتابهای الکترونیک را به آنان آموزش دهیم. نوروزپور درباره چالشهای این نوع از نشر کتاب تاکید کرد: ناشران عمومی با نشر الکترونیک آشنایی کافی ندارند و به برخی علل، این نوع نشر در ایران هنوز به خوبی پا نگرفته است. به گفته او، نویسندگان و ناشران عمدتا برای حفظ حقوق خود در صورت نشر الکترونیک نگرانی دارند و این موضوع به کپیهای غیرمجاز و نادیده گرفتن حقوق مولفان و ناشران برمیگردد.
«قصهها» برگزیده جشنواره کلکته
ایسنا- فیلم سینمایی «قصهها» به کارگردانی رخشان بنیاعتماد بهترین فیلم جشنواره «کلکته» هندوستان شد.
در جشنواره فیلم «کلکته» که از 10 تا 17 نوامبر (19 تا 26 آبانماه) برگزار شد، نیکی کریمی، کارگردان و بازیگر سینمای ایران علاوه بر برنامه بزرگداشتش، داوری بخش بینالملل این جشنواره را نیز برعهده داشت.
در این جشنواره که فیلمهایی از کشورهای مختلف جهان از جمله یونان، افغانستان، اسپانیا، سوییس، چک، ایتالیا، فرانسه و... حضور داشتند، «قصهها» به عنوان فیلم برگزیده معرفی شد.
رخشان بنیاعتماد با فیلم «قصهها» در هفتادویکمین جشنواره فیلم ونیز دو ماه قبل هم موفق به کسب جایزه بهترین فیلمنامه این رویداد سینمایی معتبر شد. به گزارش ایسنا، فیلم «قصهها» در سال 90 با نگاهی به شخصیت فیلمهای قبلی بنیاعتماد ساخته شده است و در آن بازیگرانی چون گلاب آدینه، صابر ابر، فرهاد اصلانی، بابک حمیدیان، نگار جواهریان، ریما رامینفر، حبیب رضایی، عاطفه رضوی، مهراوه شریفینیا، محمدرضا فروتن، شاهرخ فروتنیان، باران کوثری، پیمان معادی، فاطمه معتمدآریا، حسن معجونی، مهدی هاشمی و... ایفای نقش کردهاند.
«احمق و احمقتر2» نیامده پرفروش شد
مهر- هری و فلوید دو چهره مشهور فیلم «احمق و احمقتر» پس از 20 سال موفقیت خود را نشان دادند.
این دو شخصیت که به چهرههای مشهور فرهنگ مردم بدل شدهاند، با فروش 38 میلیون دلار در اولین روز اکرانشان، در ردیف اول پرفروشها ایستادند. این مبلغ بسیار بیشتر از رقم 16 میلیون دلاری است که در سال 1994 و در اولین اکران این فیلم حاصل شده بود.
جیم کری و جف دانیلز دو بازیگر محبوب فیلم «احمق و احمقتر 2» پس از 20 سال با حس شوخ طبعی احمقانه خودشان طرفدارانشان را سرگرم کردند و وارد سینماها شدند. داستان این فیلم درباره جستوجو برای یافتن دختر یکی از این دو شخصیت است تا بتواند کلیهاش را به پدرش اهدا کند. پیتر و بابی فارلی، کارگردانان و نویسندگان این فیلم هستند و با همراهی رد گرانیت پیکچرز مسوولیت تهیهکنندگی آن را نیز بر عهده دارند.
درحالی که فروش کلی فیلم اول معادل 127 میلیون دلار بود، به نظر میرسد فیلم دوم به راحتی بتواند از آن مبلغ عبور کند. با این حال قسمت اول این کمدی در سایت «روتن تومتوز» با 65 درصد بازخورد مثبت روبهرو شده بود درحالی که قسمت دوم تاکنون تنها 27 درصد امتیاز را از نظر خندهدار بودن کسب کرده است. «احمق و احمقتر» در 3154 سالن سینما به نمایش درآمده است. فیلم دوم هفته «قهرمان 6 بزرگ» بود که با فروش 36 میلیون دلار در مکان دوم ایستاد. این فیلم که دو هفته است اکران شده در مجموع 111 میلیون دلار فروخته و در 3773 سالن در حال اکران است.
↧
November 19, 2014, 12:08 pm
علی جنتی در مراسم تکریم مقام کتابداران و ترویج فرهنگ کتابخوانی: ترویج مطالعه با بومیسازی محصولات فرهنگی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که براساس سند چشمانداز 2014 ایران باید نخستین کشور منطقه به لحاظ علمی و فرهنگی باشد و گامهای اجرایی چنین تصمیمی در مرحله اول توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: امید است روزی برسد که کسانی که به خواستگاری میروند به جای اینکه از اموال آنها پرسیده شود از میزان پیوندشان با کتاب و کتابخوانی سوال شود. سستی در مطالعه یکی از پرخسارتترین آفتهای فرهنگ عمومی است و پیدا کردن ریشههای این سستی باید از برنامههای مهم توسعه کتاب و کتابخوانی باشد.
وی افزود: برای اینکه سنت کتابخوانی کشور نهادینه شود باید شوق مطالعه را در کودکان و نوجوانان برانگیزیم که تجهیز کتابخانههای مدارس همراه با ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با توجه به بومیسازی کتابها میتواند در این زمینه راهگشا باشد.
بنا به گفته جنتی، باید شمار کتابهای مفید افزایش یابد. کتاب باید به سبد اقتصادی و فرهنگی خانهها برگردد و در خانهها با بومی کردن محصولات فرهنگی اشتیاق به مطالعه افزایش یابد.
وی در ادامه گفت: کتابدار با تلاشهای سترگش در توسعه فرهنگ تمدنها نقش انکارناپذیری دارد. هر کس در حوزه تولید و مصرف فراگیر کتاب نقش داشته باشد، اعم از کتابفروش یا کتابدار خادم فرهنگ است. توانمندسازی کتابداران در ارایه فعالیتهایشان به بهترین وجه میتواند در پرورش اطلاعات موثر باشد. برهمین اساس وضعیت رفاهی کتابداران از اهم مهمات است. اگرچه کتابداران کسانی هستند که در میان قفسههای کتاب کمتر دیده میشوند و حیای آنها اجازه نمیدهد تا مطالباتشان را با هیاهو مطرح کنند، اما شان و منزلت اجتماعی آنان مقولهای است که پاسداشت آن وظیفه ماست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: البته باید اعتراف کنم که در یک سال اخیر کوششهای زیادی در تامین مشکلات حقوقی و معیشتی آنان صورت گرفته است. اما همه آنچه در قالب آرمانهای ما در حوزه افزایش سرانه مطالعه وجود دارد وابسته به برنامهریزی و تلاش مدیران این مسیر است. رشد کتابدار، تعدد نسخ امانت دادهشده و... همگی نشان از اهتمام جدی اعضای کتابخانههای عمومی در زمینه اهمیت دادن به رشد و توسعه فرهنگ مطالعه است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری نیز با حضور در این مراسم گفت: جناب جنتی به خوبی مشکلات کتابداران را میدانند و طبعا راه حل آنها نیز در دست ایشان است.
او تاکید کرد: اصل مساله کتاب به قدری مهم است که در آیات متعددی از کتاب نام برده شده و برگزاری چنین مراسمی ریشه در همین موضوع دارد.
گلپایگانی با بیان آیاتی چند از قرآن کریم که به واژه کتاب مزین شده، گفت: کتاب در قرآن زیاد تکرار شده است. کتاب هم در دنیا و هم در آخرت کاربرد دارد. کتاب کاربرد یک کیفرخواست را در قیامت داراست بنابراین اگر کتاب را به دست راست انسانی بدهند بهشتی است و اگر همین کتاب را در دست چپ او بگذارند جهنمی خواهد بود و این نشان از اهمیت کاربرد کتاب در زندگی دنیوی و اخروی ما دارد.
او تصریح کرد: در طول تاریخ کشور ما بیشترین صدمات به کتاب و کتابخوانی از سوی مغولها وارد شده است، اگرچه دولت صفویه تا اندازهای این هجمه را جبران کرد. بسیاری از مفاهیم ارزشمند گنجاندهشده در فقه اسلامی از طریق کتابهای افرادی مثل شیخ مفید و امثال آنها منتقل شده است. البته کتاب شمشیر دولبهای است؛ کتاب مفید ارزشمندترین اثر است که بیشترین تاثیر را در انسانها میگذارد اما کتاب مسموم ضرری غیرقابل جبران است که خطری بزرگ تلقی میشود.
رضا صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در سخنانی گفت: ما به عنوان مجموعه نهاد کتابخانهای معتقدیم باید در سیاستهای حقوق و مزایا عدالت رعایت شود و از دولت تدبیر و امید که گفتمان محوری او بر تامین عدالت استوار است انتظار میرود تا این مهم را محقق کند.
رییس کتابخانه ملی گفت: تحول در معیشت زیستی این افراد باید سرلوحه قرار گیرد. نمیتوان از کتاب صحبت کرد و کتابدار را نادیده گرفت. همچنان که نمیتوان از کتابدار صحبت کرد و نسبت به تامین منزلت و معیشت او بیتفاوت بود. مجموعه انسانهای خموش و فهمیده و اندیشمند کتابدار ما پیوسته سکوت کردهاند. هیچ دلیل عقلی نیست که امروز در سیستم عدهای برخوردار و عدهای غیربرخوردار باشند. عدالت در مجموعه کارکنان دولت از خواستههای ماست.
رییس کتابخانه ملی تاکید کرد: اگر ما از کتابدار دفاع میکنیم دفاع از فضیلت است، همچنان که وقتی از نهاد کتابخانهها صبحت و دفاع میشود دفاع از نهاد فضیلت است. باید الگوی مصرف به الگوی مصرف فرهنگی بدل شود و توسعه از جنس توسعه فرهنگی رخ دهد تا تولید فرهنگی سرلوحه فعالیتهای ما قرار گیرد.
در این مراسم محمد اللهیاری، معاون توسعه نهاد کتابخانههای عمومی با بیان اینکه هفته کتاب این دوره در دو هفته برگزار میشود گفت: هفته کتاب شروع دوره جدیدی در نهاد کتابخانههای عمومی کشور خواهد بود و با افزایش رضایتمندی کتابداران و ایجاد انگیزه بیشتر در کتابخوانها گره خواهد خورد.علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی نیز با خوانش نثری مسجع گفت: کتابداران هرگز فعالیت کتابداری خود را منوط به تامین امور رفاهی خود نکردهاند و پیوسته خدمات کتابداری خود را به بهترین وجه در اختیار خوانندگان کتابها قرار دادهاند.
در انتهای این مراسم از کتابداران نمونه کشوری و کتابخوانهای برگزیده تقدیر شد.
فیروزههای کویر در گالری شکوه
ایلنا- «فیروزههای کویر» عنوان نمایشگاهی است که بخشی از عواید آن به کودکان تحت پوشش موسسه نیکوکاری مهر آفرین اختصاص خواهد یافت. آزرمگین ۲۳ اثر تذهیب با موضوعات فلسفی عرفانی را به همراه 9 اثر با تکنیک فوتومدیا که تلفیق عکس و تذهیب است را در این نمایشگاه به تماشا میگذارد.در این آثار، تذهیب برخلاف گذشته که برای تزئین تصاویر نگارگری و حاشیه قرآن و کتابها استفاده میشد به عنوان یک عنصر تصویری که خود به تنهایی معنا دارد به کار گرفته شده است.
این نمایشگاه روندی از آثار تذهیب هنرمند را در کنار آثار فوتو مدیا روی بومهای بزرگ که با تذهیب منطبق شده را پیش روی مخاطب قرار میدهد.
تذهیبها روی کاغذهایی با زمینه رنگ شده با پوست گردو و چای کار شدهاند و هنرمند در آنها بیشتر از ورق طلا و رنگهایی چون لاجوردی، فیروزهای، مشکی و... بهره گرفته است اما رنگآمیزی آثار فوتومدیا چون تلفیقی از عکس و تذهیب هستند متفاوت است.مامک آزرمگین طی بیش از ۲۵ سال فعالیت هنری در بیش از ۶۰ جشنواره، بینال و نمایشگاههای گروهی و انفرادی در ایران و خارج از کشور (سوئد، روسیه، دوبی و چندین شهر آلمان) شرکت کرد و از بازخورد تاثیر آثارش بر مخاطبان برای تکامل آنها بهره جست.
وی عضو چندین انجمن هنری و محیطزیستی در ایران و خارج از کشور نیز هست و طی سفرهایش کارگاههای تخصصی و آموزشی متعددی برپا کرده است؛ مقامها و دیپلمهای افتخار، مصاحبهها و چاپ آثارش در مجلات و کتب معتبر دنیا در رزومهاش جای دارند. در سال۲۰۰۷ بورسیه آکادمی زولتیوره در شهر اشتونگارت آلمان بود و در سال ۲۰۰۹ از طرف جشنواره «هزار و یک ایران» در شهر کارسروهه آلمان دعوت شد و در کنار هنرمندان بنام زن ایرانی که در رشتههای مختلف هنری دعوت شده بودند، در گالری gedok به صورت یک نمایشگاه انفرادی آثارش را به نمایش گذاشت.
نمایشگاه آثار تذهیب و فوتومدیا «فیروزههای کویر» تا پنجم آذرماه۹۳ در گالری شکوه واقع در بلوار اندرزگو، خیابان شهید سلیمی، کوچه امیر نوری، پلاک ۱۹دایر خواهد بود و علاقهمندان میتوانند همه روزه از ساعت ۴ تا ۸ عصر از این آثار دیدن کنند.
«سالگشتگی» در تئاتر باستیل پاریس
مهر- نمایش «سالگشتگی» نوشته و کارگردانی امیررضا کوهستانی که با بازی حسن معجونی و مهین صدری در ادامه نمایش «رقص روی لیوانها» ساخته شده، در ادامه اجراهای بینالمللی خود از 24 تا 30 ماه نوامبر (3 تا 9 آذرماه) در تئاتر باستیل پاریس روی صحنه میرود.
نمایش «سالگشتگی» در فستیوال«AUTUMN» پاریس اجرا میشود. در این فستیوال هنرمندان مطرحی از تئاتر جهان نظیر رابرت ویلسون و رومئو کاستلوچی نیز حضور دارند و آثاری را روی صحنه میبرند.امیررضا کوهستانی پیش از این نمایش «سالگشتگی» را در کشورهای سوییس، آلمان و بلژیک نیز روی صحنه برده است. این نمایش در ایران نیز در تالار شمس موسسه بینالمللی اکو اجرا شده بود.کوهستانی نمایش «رقص روی لیوانها» را در دهه 80 در تالار مولوی روی صحنه برد و با این نمایش اجراهای موفقی در عرصه بینالمللی داشت.
تسلیت کانون کارگردانان خانه تئاتر
برای درگذشت مجید بهرامی
ایلنا- کانون کارگردانان خانه تئاتر با انتشار پیامی درگذشت مجید بهرامی، هنرمند جوان تئاتر و سینمای کشور را تسلیت گفت.
در متن این پیام آمده است:
زندگی آن قدر ارزش زیستن داشت که مجید بهرامی از آغاز بیماری طولانی مدتش به مرگ، نه بگوید. اما دریغ از گوش ناشنوای مرگ که صدای زندگی خواه او را نشنید. اما ما شنیدیم و به زندگی مجید ایمان آوردیم چنان که مرگ او را هرگز باور نمیکنیم.
مجید بهرامی عزیز؛ خاطره «نرگس سیاه» و «خانه خورشید» بود با همه انرژی و توانمندی منحصربهفردش که در هر بار بر صحنه رفتن درخششی تازه از خود باقی میگذاشت.کانون کارگردانان خانه تئاتر ایران درگذشت این بازیگر ماندگار معاصر را به خانواده، دوستان و جامعه تئاتر تسلیت گفته، آرامش روحش را خواستاریم.مجید بهرامی روز 24 آبانماه پس از شش سال و نیم مبارزه با بیماری سرطان در بیمارستان پارس درگذشت.
ردهبندی گروههای موسیقی برای اجرا
در تالار وحدت
ایسنا- چندی است که اجرای گروههای تئاتری در تالار وحدت سبب گله هنرمندان موسیقی شده است. در اینباره مدیرکل دفتر موسیقی توضیحهایی داد.مدتی است که گروههای تئاتری به اجرا در تالار وحدت رو آورده و با این کار، بعضا گروههای موسیقی را دچار مشکل کردهاند. بهگونهای که کنسرتها بعد از اجرای نمایش، یعنی ساعت 22 روی صحنه میروند.پیروز ارجمند در اینباره به ایسنا گفت: این اقدام پیش از حضورم در سمت مدیرکلی دفتر موسیقی انجام شده و من هم با نظر شما موافقم. در این راستا رایزنیهای انجام شده و ترجیح ما این است که سانسهای مطلوب برای اجرا در اختیار گروههای موسیقی باشد.
وی ادامه داد: تالار وحدت باید فقط زمانی به تئاتریها اختصاص داده شود که آنها قصد اجرای «تئاتر موسیقی» را داشته باشند. به هر حال تالار وحدت، برای اجرای اپرا طراحی شده و از این نظر، سالن مهمی است.
↧
November 20, 2014, 12:19 pm
روایت مردم از محبوبیت پاشایی: «یکی هست» که همیشه هست
مهر- بدون تردید درصد زیادی از محبوبیت زندهیاد مرتضی پاشایی، خواننده موسیقی پاپ میان قاطبه مردم نه فقط به دلیل آهنگسازی و خوانندگی بلکه به دلیل مشارکت در فعالیتهای اجتماعی نیز بوده است. او از جمله خوانندگانی بود که غیر از خوانش قطعههای مختلف موسیقایی با مضامین عاشقانه همواره علاقه زیادی برای ساخت و تولید ترانههایی با مضامین انسانی، اجتماعی، مذهبی و دفاع مقدس داشت.
مرتضی پاشایی بیستم مردادماه 1363 در تهران به دنیا آمد. او که تحصیلات آکادمیک خود را در رشته گرافیک به پایان رسانده بود از کودکی به موسیقی علاقه داشت و این علاقه را در 14 سالگی با نواختن گیتار آغاز کرد و اتفاقا همین فعالیتها بود که مقدمه حضور مستمر او در عرصه موسیقی شد. مرتضی پاشایی در سال 89 بود که در فضای مجازی به صورت جدی فعالیتهای خود را به عنوان آهنگساز و خواننده آغاز کرد و با انتشار قطعه «یکی هست» که بعدها عنوان تنها آلبوم رسمیاش شد به شهرت رسید.
انتشار این آلبوم در ابتدای کار چندان سر و صدایی ایجاد نکرد چراکه در آن زمان نحوه عرضه سوپرمارکتی آثار موسیقایی کیفیت مناسب یا معمولی چندان باب نبود از این رو انتشار آلبوم هم نمیتوانست در این فضا مورد رضایت مخاطبان قرار گیرد، اما گویی سرنوشت طوری رقم خورده بود که جوان لاغر اندام و گمنام موسیقی پاپ کم کم به عنوان پدیده این سالها معرفی شود و به یکباره تمام توجهات را به خود جلب کرد چرا که کیفیت آلبوم «یکی هست» بالاتر از آن چیزی بود که مخاطبان سوپرمارکتی آثار موسیقایی انتظارش را داشتند.
به هر ترتیب خواننده جوان کارش را آغاز کرده بود و همانطور که پیش بینی میشد ترانههای او مورد پذیرش عموم مردم واقع شد به طوری که سازندگان برخی از تولیدکنندگان مجموعههای تلویزیونی را بر آن داشت که از وی به عنوان ترانهخوان تیتراژهای پایانی سریالها استفاده کنند. نمونه شاخص این فضا حضور در تیتراژ مجموعه «عصر پاییزی» بود که گرچه مسوولان رسانه ملی در آن دوره اجازه پخش ترانه را ندادند اما همین ترانه تبدیل به یکی از بهترین قطعات پاشایی شد. البته وی بعدها ترانه «نگران منی» را نیز برای برنامه «ماه عسل» اجرا کرد که این قطعه نیز مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
هنگامی که احسان علیخانی پیشنهاد اجرای یک قطعه موسیقایی برای برنامه «ماه عسل» به عنوان یک برنامه مذهبی و اجتماعی ویژه ماه مبارک رمضان را به او داد با وجود تشدید بیماری و مراحل شیمی درمانی کار را قبول کرد و اثر پرطرفداری را به مخاطبان ارایه داد.
پاشایی در تابستان سال گذشته بود که در پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت شرکت کرد. درست در زمانی که تعدادی از اهالی نقد و نظر شرکت او در این جشنواره را مقولهای از پیش برنامهریزی شده و اجباری از سوی مسوولان دولتی ارزیابی کردند و حضور وی، محمد علیزاده، مهدی یراحی، ایلیا منفرد، مهدی یغمایی، کاوه آفاق و دیگران را مجرایی برای صدور مجوزهای بعدی این خوانندگان توصیف کردند اما اینجا بود که پاشایی در گفتوگو با یکی از رسانهها و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا رویهای ارزشی را به موسیقی پاپ وارد کرده است، توضیح داد: «موسیقی پاپ قابلیتهای بسیاری دارد و فراتر از آن، جنگ مسالهای است بسیار کلی و نگرش آن ملی است و در هیچ قالب ویژهای نمیگنجد. بر هیچ کس پوشیده نیست که شهید بالاترین ارزش را در باورهای ملی ما دارد. می توان گفت شهید در باور ما فردی است که برای اثبات باورهای خود فداکاری کرده و در این راه جان باخته است بنابراین باید به این حقیقت اقرار کرد که رسالت ما احترام به این ارزش والاست. البته این موضوع انکارناپذیر است که موسیقی پاپ قابلیت بسیار بالایی در انعکاس اجتماع دارد اما مخاطبان رویه احساسی آن را بیشتر میپسندند. اما به طور کلی نمیتوان گفت که این گونه موسیقایی محدود به قالب احساسی است. »
روایت محمد گلریز از مرتضی پاشایی و جشنواره موسیقی مقاومت
محمد گلریز، خواننده موسیقی انقلابی که تجربه همکاری با این خواننده را در ایام برگزاری پنجمین جشنواره موسیقی مقاومت دارد در گفتوگوی خود با مهر با بیان اینکه اشتیاق مرتضی پاشایی در بین هنرمندان موسیقی پاپ برای ساخت یک اثر خاص در زمینه هشت سال مقدس برای وی مثال زدنی بود، توضیح داد: سال گذشته که به عنوان دبیر جشنواره موسیقی مقاومت منصوب شدم در این فکر بودم که بتوانیم با کمک خوانندگان پرطرفداری چون مرتضی پاشایی و دیگر دوستان بخش موسیقی پاپ جشنواره را راهاندازی کنیم به همین جهت از این هنرمند و دیگر هنرمندان دعوت کردیم تا با حضور خود بتوانند گرمابخش جشنواره ما باشند و اتفاقا این نکته برای من جالب توجه بود که به محض تماس با او و سایر هنرمندان، آنها بدون هیچ درنگی برای حضور موافقت خود را اعلام کردند و این برایم ارزشمند بود که خوانندگان پرطرفدار موسیقی پاپ ما اینچنین به دوران هشت ساله دفاع مقدس تعصب دارند و میخواهند به سهم خود کاری انجام دهند.
وی ادامه داد: مرتضی پاشایی در ردیف خوانندگان موسیقی پاپ از پیشقراولانی بود که دوست داشت در یک فرصت مناسب اثری را برای شهدای جنگ تحمیلی و جانبازان تولید کند. حتی در آن دوران بود که ماهوارهها و شبکههای بیگانه ماجرا را این گونه توصیف کردند که این خوانندگان با تطمیع و تحمیل دولت است که در این جشنواره حضور پیدا کردهاند اما ما میدیدیم که هر کدام بعد از اجرای برنامههای خود چه پاسخهای دندانشکنی به این رسانههای بیگانه دادند. من واقعا از فقدان مرتضی پاشایی ناراحتم چراکه او علاوه بر حفظ شئونات یک هنرمند محبوب همواره علاقه خود را به انقلاب و ارزشهای معنوی نشان میداد.
مرتضی پاشایی که در سالهای اخیر از رکوردداران برگزاری کنسرت در تهران و شهرستانهای مختلف بوده است، آلبومهای «گل بیتا» و «اسمش عشقه» را نیز تولید کرده بود اما اجل این فرصت را از او گرفت که خود شاهد انتشار تازهترین آثار موسیقاییاش باشد.
بعد از درگذشت وی، خوانندگان و هنرمندان همه طیفهای حوزه موسیقی هنر او را ستایش کردند و قبل از هر چیزی بر انسانیت و صبوریاش تاکید کردند تا هنرش. نکته دیگر اینکه با توجه به محبوبیت این خواننده از صبح روز جمعه 23 آبانماه تجمعات مختلفی در تهران و شهرستانها برای سوگواری شکل گرفته که برخی حاشیهها را نیز ایجاد کرد ولی واکنش به موقع خانواده این خواننده پایانی بر همه آنها بود. در مراسم ترحیم این خواننده موسیقی پاپ خبرنگار موسیقی مهر با مردم همصحبت شد تا از انگیزههایشان برای حضور در برنامههای مختلف یادبود مرتضی پاشایی بگویند.
چرایی محبوبیت پاشایی...
حاج حبیب از کسبه حوالی مسجد امیرالمومنین (ع) با بیان اینکه صدای زیبای پاشایی یکی از دلایل مهم پرطرفدار بودن وی طی سالهای گذشته است، توضیح داد: من تا قبل از مرگ این جوان خواننده آشنایی چندانی نداشتم فقط میدانم زمانی که اولین آلبوم وی به صورت سوپر مارکتی پخش شد در هفته اول فروش چندانی برای آن نداشتیم اما تقریبا بعد از گذشت چند روز بود که مجبور شدیم از شرکت پخشکننده تقاضای مجدد برای ارسال سری تازهای از آلبوم او باشیم.
وی ادامه داد: من دلیل استقبال مردم از مراسم تشییع، خاکسپاری و ترحیم را در مرحله اول صدای خوب این خواننده و دوم اینکه جوان بودن او میدانم که به طور حتم باعث شد مردم اینچنین و به دور از هرگونه حاشیه و هیجان او را به خانه ابدی همراهی کنند.
شاهین، مرد 35 سالهای که به کار صرافی مشغول است در حاشیه مراسم ترحیم پاشایی با هدفونی در گوش گویی مشغول شنیدن یکی از قطعات این خواننده است. به محض اینکه از او در مورد واکنش پرشور مردم پیرامون مرگ مرتضی پاشایی میپرسم، پاسخ داد: مرتضی پاشایی به این دلیل در دل همه ما جا گرفت چون ترانهها و آهنگهایش حرف دل مردم را میزد. شما در آهنگهای او فقط جوانان را میبینید. من او را یک بار هم ملاقات نکرده بودم اما حتم دارم این متانت و مهربانی مرتضی پاشایی بود که در کنار آهنگهایش اینچنین از او خوانندهای محبوب ساخت.
یک خانم کارمند که همراه با دوستش در کنار خیابان با شور و هیجان نظارهگر نحوه استقبال مردم از مراسم ترحیم بود، با ذکر این نکته که خوانش قطعه «نگران منی» پاشایی در برنامه «ماه عسل» امسال خود به تنهایی میتواند مهمترین دلیل محبوبیت یک خواننده باشد، تصریح کرد: من هم مانند خیلی از همنسلانم شناخت چندانی از شخصیت، شعرها و آهنگهای پاشایی نداشتم اما وقتی در این مدت به ویژه بعد از پخش ترانه «نگران منی» در برنامه «ماه عسل» کارهای او را شنیدم به این نکته رسیدم که او گرچه سابقه زیادی در عرصه موسیقی نداشت اما شعرها را از ته دل میخواند.
او حرف دل مردم را میزد و وقتی هم مردم فهمیدند از بیماری سرطان رنج میبرد بیشتر با آثارش مانوس شدند کما اینکه من تصور میکنم او در این مدت با خدا حرف میزد تا با خودش.
مدیر کل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی:
در برخورد با کتابهای تقلبی، جدی هستیم
مدیر کل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بازدید از دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و دانشگاهی، درباره جلوگیری از ورود کتابهای تقلبی و افست به بازار نشر گفت: این اداره کل در چارچوب وظایف کلی خود که بخشی از آن نیز وظیفه نظارت است، با جدیت این موضوع را دنبال میکند. در واقع بخشی از مفهوم و تعریف نظارت در حوزه تخلفات یا ناهماهنگیهای احتمالی میگنجد و وظیفه کارشناسی ماست که بر حوزه این تخلفات، ورود و نظارت ویژه داشته باشیم.
به گزارش ستاد خبری نمایشگاه، دکتر علی فریدونی افزود: نه فقط این تشکل بلکه سایر تشکلهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در چارچوب وظایف کارشناسی خود در مورد این مساله جدیت دارند و عزمی راسخ برای جلوگیری از ورود این کتابها به بازار نشر، بهخصوص در مورد کتابهای خارجی، وجود دارد. وی که به تازگی جایگرین دکتر وصفی در این مسوولیت شده است، یادآور شد: این وظیفه اداری و حقوقی ماست که مانع چاپ کتابهای تقلبی و افست بشویم. انشاءالله این وظیفه در گذشته به خوبی انجام گرفته و در آینده نیز این آمادگی وجود دارد که با دقت و جدیت دنبال شود. دکتر فریدونی همچنین گفت: در واقع همه اهتمام و توجه بدنه کارشناسی ما این است که ناشران و اهالی این حوزه دغدغهای نسبت به تخلفات یا خسارتهای معنوی و مادی نداشته باشند.
مدیرکل دفتر مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی در پایان گفت: همچنین درصدد هستیم که با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امکان خرید کتابهای خارجی برای استادان، دانشجویان و پژوهشگران را آسانتر سازیم.
دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و دانشگاهی تا 28 آبانماه در سالن تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس برپاست.
انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه تربیت مدرس این رویداد فرهنگی را برگزار کرده است.
کمانچهنوازی کیهان کلهر در فرانسه
ایسنا- «کیهان کلهر» نوازنده چیرهدست کمانچه در فستیوال موسیقی «بوردر» فرانسه مینوازد.
در این اجرا که 12 دسامبر (21 آذرماه) به صحنه خواهد رفت، «اردال ارزنجان» نوازنده باقلاما از کشور ترکیه، کیهان کلهر را همراهی خواهد کرد. پیش از این نیز این دو هنرمند بارها در فستیوالهای مختلف با یکدیگر هنرنمایی کردهاند.
سایت جشنواره «بوردر» درباره این اجرا نوشته است که کیهان کلهر و اردال ارزنجان موسیقی را در فضایی ایرانی- ترکی اجرا کرده و با تبحری که دارند روی صحنه اجرا جادو خواهند کرد.
کیهان کلهر در سال ۱۳۴۲ در خانوادهای کرمانشاهی و موسیقیدوست در تهران چشم به جهان گشود. وی موسیقی را از پنج سالگی بهصورت آزاد شروع کرد. 12 ساله بود که بهصورت حرفهای به موسیقی پرداخت و در 13 سالگی با ارکستر رادیو و تلویزیون کرمانشاه شروع به همکاری کرد.
کلهر مدتی کوتاه با گروه «شیدا» در مرکز هنری «چاووش» همکار بود. در 17 سالگی مقیم ایتالیا شد و سپس به نیت ادامه تحصیل راهی کانادا شد و در رشته آهنگسازی از دانشگاه کارلتون اوتاوا فارغالتحصیل شد.
همکاری وی با هنرمندان و گروههایی از جمله «شجاعت حسینخان»، کوارتت کرونوس (Kronos Quartet)، جاده ابریشم، یویوما و ارکستر فیلارمونیک نیویورک، وی را به هنرمندی جهانی تبدیل کرده و شنوندگان زیادی نیز بین غیرایرانیها دارد.
کیهان کلهر و اردال ارزنجان در سال 89 نیز در تالار وحدت اجرای مشترکی داشتند که با استقبال مخاطبان روبهرو شد.
هوشیاری ضعیف دوتارنواز پیشکسوت خراسان
مهر- محسن عسگریان فرزند ذوالفقار عسگریان دوتارنواز پیشکسوت خراسانی در گفتوگو با مهر درباره وضعیت سلامت پدرش اینگونه گفت: در حال حاضر پدر در بیمارستان امام رضا(ع) بستری است و پزشکان مراقب وی هستند. وی ادامه داد: به دلیل یک سرماخوردگی، ریههای پدرم عفونت کرده به همین دلیل در بیمارستان بستری شد. به گفته وی، هوشیاری ذوالفقار عسگریان ضعیف است ولی پزشکان مراقبتهای ویژه را در نظر گرفتهاند. عسگریان درباره مسایل بیمهای و مالی نیز عنوان کرد که مسوولان همراهیهای لازم را کردهاند.
«ملبورن» بهترین فیلم جشنواره قاهره شد
ایسنا- فیلم «ملبورن» ساخته نیما جاویدی جایزه «هرم طلایی» بهترین فیلم سیو ششمین جشنواره فیلم قاهره مصر را از آن خود کرد.
سی و ششمین جشنواره فیلم قاهره با معرفی برگزیدگان در بخشهای گوناگون به پایان رسید و فیلم «ملبورن» ساخته نیما جاویدی موفق به کسب جایزه بهترین فیلم این رویداد سینمایی 10 روزه شد.
فیلم سینمایی «ملبورن» در اولین نمایش بینالمللی خود به عنوان فیلم افتتاحیه بخش هفته منتقدان هفتاد و یکمین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد که با استقبال تماشاگران، منتقدان و دستاندرکاران حرفهای سینما مواجه شد. داستان این فیلم درباره زوج جوانی است که قصد دارند برای ادامه تحصیل به ملبورن استرالیا بروند اما تنها چند ساعت قبل از پرواز درگیر یک ماجرای تراژیک میشوند.
نیما جاویدی و جواد نوروزبیگی با وجود تلاش جشنواره به علت عدم صدور روادید دفتر حافظ منافع مصر در تهران نتوانسته بودند به قاهره سفر کنند و دکتر جابر عصفور وزیر فرهنگ کشور مصر که جهت اعطای جایزه به روی صحنه رفته بود، ضمن خوشحالی از اختصاص معتبرترین جایزه جشنواره به فیلم ایرانی «ملبورن» از اینکه نیما جاویدی به دلایلی ورای مسایل هنری در جشنواره قاهره حضور ندارد، اظهار تاسف و اضافه کرد: خلاقیت هنری فاصله زیادی با مسایل سیاسی دارد.
رایزن فرهنگی ایران از طرف کارگردان در این مراسم جایزه فیلم «ملبورن» را دریافت کرد. وزیر فرهنگ همچنین گفت: «خوشحالم از اینکه فیلم ایرانی برنده شده ... آری بین ما و ایران مشکلات سیاسی بسیاری وجود دارد اما در هنر این مشکلات را نمیشناسیم... هنر نوآوری است و عمیقا سعادتمندم از برنده شدن فیلم ایرانی زیرا این پیروزی هنر است... و به کارگردان فیلم که به دلیل مشکلات سیاسی موجود، نتوانسته در جمع ما حاضر شود درودهای خالصانه خود را از قاهره تقدیم میکنم و نوآوری ایرانی و هرگونه نوعآوری در دنیا را تقدیر میکنیم. »
دو فیلم ایرانی «ملبورن» و «گوشه» ساخته تجربی عبدعبست در جشنواره فیلم قاهره به نمایش درآمدند که عرضه و پخش بینالمللی هر دو فیلم به عهده محمد اطبایی است.
جایزه هرم نقرهای بهترین فیلم این رویداد سینمایی در بخش بینالملل به «برای همیشه» ساخته «مارگاریتا مانتا» از یونان رسید.
فیلم «ملبورن» چندی پیش در جشنواره فیلم استکهلم جایزه بهترین فیلمنامه و تقدیرنامه بهترین فیلمبرداری را به ترتیب برای نیما جاویدی و هومن بهمنش به ارمغان آورد. جشنواره سینمایی قاهره روز یکشنبه 18 آبان آغاز به کار کرد. این جشنواره، مهمترین رویداد سینمایی مصر و جزو 12 جشنواره اول دنیا در حوزه سینما محسوب میشود. در این جشنواره 155 فیلم از 50 کشور به رقابت پرداختهاند.
اختتامیه جشنواره فیلم رشد ۳۰ آبان برگزار میشود
ایلنا- مراسم اختتامیه چهل و چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد جمعه ۳۰ آبان، ساعت شش در سینما فلسطین برگزار خواهد شد. در این مراسم علیاصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش و همچنین حجتالاسلام محیالدین بهرام محمدیان به سخنرانی خواهند پرداخت.
چهل و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد از ۲۳ تا ۳۰ آبانماه برگزار شد و فیلمهایی از کشورهای آلمان، اسپانیا، استونی، انگلستان، ایتالیا، ایرلند، بلژیک، روسیه، سوییس، فرانسه، کانادا، گوادالوپ، مارتینیک و هلند نیز دراین رخداد آموزشی و علمی حضور داشتند.
در مجموع یکهزار و ۱۹۷ فیلم از ۴۰ کشور به دبیرخانه جشنواره رسید که از این میان ۲۱ اثر مربوط به هنرمندان خارجی و ۹۸۰ اثر نیز از آن هنرمندان و فیلمسازان ایرانی است.
در دبیرخانه جشنواره کار داوری آثار از ابتدای شهریورماه با حضور گروهی از کارشناسان حوزه تعلیم و تربیت و فرهنگ و هنر آغاز شده و در نهایت ۲۰۹ اثر برای نمایش به بخش مسابقه راه یافت.
اکران فیلمها از روز شنبه- ۲۴ آبان- آغاز و فیلمهای منتخب در سه سالن سینما فلسطین، ۲۰۰ آموزشگاه در مناطق نوزدهگانه شهر تهران، ۲۰ کانون فرهنگی تربیتی، ۱۷ پردیس دانشگاه فرهنگیان، ۲۰ مرکز بهطور همزمان در استان گیلان و در سواحل مکران (جاسک، کنارک و چابهار) به نمایش در آمد.
↧
↧
November 23, 2014, 1:18 pm
از سوی دبیر جشنواره فیلم فجر اعلام شد؛ هیات انتخاب بخش سینمای ایران
طی احکامی جداگانه از سوی دبیر جشنواره بینالمللی فیلم فجر، اسامی هیات انتخاب بخش سینمای ایران جشنواره فیلم فجر اعلام شد.
به گزارش ارتباطات و اطلاع رسانی سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر، احمد امینی، رسول صدرعاملی، حسین کرمی، محمدعلی باشه آهنگر، محمد احسانی، مجید رضابالا و بهنام بهزادی به عنوان اعضای هیات انتخاب، آثار بخش سینمای ایران جشنواره سی و سوم فیلم فجر را انتخاب خواهند کرد.
بر اساس این گزارش در بخش سینمای ایران:
احمد امینی: متولد 1330 در تهران. دانش آموخته رشته فیلمبرداری از دانشکده صدا و سیما و کارگردانی از مجتمع دانشگاهی هنر است. از آثار این کارگردان و فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون میتوان به فیلمهای غریبانه، چتری برای دو نفر، این زن حرف نمیزند و اولین شب آرامش اشاره کرد. امینی عضویت در هیات انتخاب و داوری جشنواره بینالمللی فیلم فجر و چندین جشنواره فیلم دیگر را در کارنامه خود دارد. وی کارگردانی فیلم تحسین شده «سایههای هجوم» در دوره یازدهم جشنواره بینالمللی فیلم فجر را نیز به عهده داشته است.
رسول صدرعاملی: وی متولد 1333 در اصفهان و دارای مدرک کارشناسی جامعهشناسی است. در کارنامه این کارگردان، فیلمنامهنویس و روزنامهنگار باسابقه داوری چندین جشنواره بینالمللی از جمله جشنواره فیلم فجر، پونا، داکا و... به چشم میخورد. وی ریاست اتحادیه تهیهکنندگان و توزیعکنندگان فیلم و دبیری دهمین جشن بزرگ سینمای ایران را بر عهده داشته است. صدرعاملی جوایز متعددی در دورههای مختلف جشنواره بینالمللی فیلم فجر و دیگر جشنوارههای بینالمللی کسب کرده است. از آثار وی میتوان به فیلمهای سینمایی دختری با کفشهای کتانی، دیشب باباتو دیدم آیدا، شب، من ترانه 15 سال دارم، گلهای داودی و زندگی با چشمهای بسته اشاره کرد.
دکتر حسین کرمی: متولد 1341 در اصفهان و دارای مدرک دکتری فلسفه از دانشگاه تهران است. از سوابق وی میتوان به مدیریت شبکه چهار سیما، قائم مقام معاونت سیمای جمهوری اسلامی ایران، مدیر شبکه نمایش، عضویت در هیات انتخاب و داوری چندین دوره از جشنواره بینالمللی فیلم فجر اشاره کرد. وی در حال حاضر مدیریت شبکه نسیم را بر عهده دارد.
محمدعلی باشه آهنگر: متولد 1341 در دزفول و دانشآموخته رشته کارگردانی سینما از دانشگاه هنر.
وی در کارنامه خود سابقه عضویت هیات انتخاب و داوری جشنوارههای فیلم کوتاه تهران، فیلم مقاومت، فیلم یاس تهران و جشنواره بینالمللی فیلم فجر را داشته است.
از آثار باشهآهنگر میتوان فیلمهای فرزند خاک، نیمه گمشده، ملکه، بیداری رویاها را نام برد.
وی کارگردان فیلم تحسین شده «ملکه» در سیامین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر و برنده 10 جایزه از شانزدهمین جشن خانه سینما بوده است.دکتر محمد احسانی: وی متولد 1345 در شبستر و دارای مدرک دکتری در رشته مبانی حقوق اسلامی است و در سوابق مدیریتی خود مدیر گروه اجتماعی شبکه 3 سیما، قائممقام شبکه تهران، مدیرکل طرح و برنامه معاونت سیما، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری، مدیرکل مطالعات و برنامهریزی راهبردی صداوسیما را داشته و در حال حاضر معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی را بر عهده دارد.
مجید رضابالا: متولد 1347 در یزد و دارای مدرک کارشناسی. در سوابق کاری وی معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و سیما فیلم، مدیرکل امور برنامههای مرکز سیما فیلم، مدیر طرح و برنامه شبکه اول سیما، کارشناس و عضو شورای طرح و برنامه اداره کل سیما و عضو هیات انتخاب جشنواره بینالمللی فیلم فجر در دورههای 24 تا 28 و دوره 32 دیده میشود.
بهنام بهزادی: وی متولد 1351 در بروجن و دانشآموخته رشته فیلمسازی از دانشکده صداوسیماست. در کارنامه هنری وی کارگردانی، نویسندگی، تهیهکنندگی و تدوینگری به چشم میخورد. بهزادی جوایزی از جشنواره فیلم توکیو، مانهایم و بوئنوس آیرس دارد. فیلمهای قاعده تصادف و تنها دو بار زندگی میکنیم وی در جشنواره بینالمللی فیلم فجر تحسین شدهاند.
علاقهمندان جهت کسب آخرین اخبار از فعالیتهای دبیرخانه سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی جشنواره به آدرسwww.fajrfilmfestival.ir یا با شمارههای 88673278 و 88194235 تماس برقرار کنند.
فروش 90 اثر در هفت نگاه هفتم
هفتمین دوره هفت نگاه، با فروش ٩٠ نقاشی و مجسمه هفته اول خود را با موفقیت پشت سر گذاشت.
هفتمین دوره فروش سال هنرهای تجسمی که با هدف رونق افزایی به اقتصاد هنر از جمعه پیش در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار کرده است در حالی وارد هفته دوم و پایانی خود میشود که با فروش ٩٠ اثر از قریب به ٨٠ هنرمند توفیق خوبی داشته است.
تا این لحظه گرانترین اثر به فروش رسیده در این دوره به نقاشی انتزاعی از سهراب سپهری تعلق دارد که ١۵٠ میلیون تومان فروخته شد؛ رکورد دوم از این منظر از آن نقاشی خطی از علی شیرازی است که ۶٠ میلیون تومان در همان افتتاحیه به فروش رسید؛ نقاشی خطی از نصرالله افجهای ۵٠ میلیون تومان و نقاشی از ایرج شافعی ٢٧ میلیون تومان فروخته شده است.
اما از منظر تعداد آثار به فروش رسیده سپیده نژادستاری با فروش ١۶ نقاشی ۵٠ هزار تومانی رکورددار است؛ بسیاری از خریداران آثار این هنرمند برای اولین بار است که یک اثر هنری میخرند؛ این همان حضور اثر هنری اصل در هر خانه ایرانی بوده که هفت نگاه در همه سالهای گذشته پیگیری کرده است؛ از منظر تعداد علیخان عبدالهی هشت اثر، کیوان بیرانوند سه اثر و جلال شباهنگی، سعید درخشان و عباس جعفری هر کدام دو اثر فروختهاند؛ بالطبع از بسیاری از هنرمندان یک اثر به فروش رسیده است که مرتضی ممیز،هانیبال الخاص، غلامحسین نامی، تاها بهبهانی، بیتا وکیلی، ابراهیم حقیقی، علیرضا سعادتمند، سیاوش مظلومی پور، محمد علی ترقی جاه، لیلی طاهری، شمسالدین غازی، نازیلا مقدم، احمد محمدپور، شهره مهران، فریش البرز کوه، مهروز بلادی، ندا معین افشاری و... از آن جملهاند.
هفت نگاه متشکل از گالریهای گلستان، والی، هفت ثمر، آریا، الهه و ماه مهر به مناسبت هفتمین دورهشان با مشارکت هفت گالری مهمان آران، اعتماد، حنا، زیرزمین دستان، سین، سیحون، طراحان آزاد با ارایه ۴٠٠ اثر از ٣۵٠ هنرمند این دوره را برگزار کردهاند.
در این نمایش و فروش آثار هنری با تونالیتههای کیفی بسیار متنوع و نیز قیمتهای گوناگون از ۵٠ هزار تومان تا ٢٨٠ میلیون تومان اثر عرضه شده است به این امید که اقشار مختلف مردم را ترغیب کرده تا خرید آثار هنری را در سبد هزینه خانوار خود ببینند.
هفت نگاه هفتم تا هفتم آذر در فرهنگسرای نیاوران واقع در انتهای خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران دایر است و علاقهمندان میتوانند هر روز از ساعت ١٠ تا ١٩ (روزهای تعطیل ١۴ تا ١٩) از این آثار دیدن و خرید کنند.
مدیر برنامههای «یانی» در راه تهران
ایسنا- مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که مدیر برنامههای «یانی» بهزودی به تهران میآید و رایزنیهایی برای حضور این هنرمند در ایران خواهیم داشت.
مدتی است که خبر حضور یانی- آهنگساز و پیانیست- در ایران و برگزاری کنسرت در تهران و کیش شنیده میشود. در اینباره پیروز ارجمند، مدیرکل دفتر موسیقی توضیحاتی به ایسنا داد.
مدیرکل دفتر موسیقی گفت: حضور قطعی یانی در تهران و برگزاری کنسرت او در کشور به مذاکراتی بستگی دارد که با مدیر برنامههای او خواهیم داشت.ارجمند با بیان اینکه در صورت به توافق رسیدن دو طرف، این هنرمند در کیش و تهران روی صحنه خواهد رفت، اظهار کرد: این کنسرت نیز مانند کنسرت «کیتارو» در تهران به همت بخش خصوصی برگزار میشود اما دفتر موسیقی از چنین برنامههایی حمایت میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا سالن کنسرت کیش امکانات مناسبی برای اجرای این هنرمند دارد؟ توضیح داد: من سفری به کیش داشتم و مذاکراتی با سرمایهگذاران کردم. بر این اساس، اقداماتی برای تجهیز یک سالن انجام میدهیم تا این کنسرت بهصورت کاملا حرفهای برگزار شود.یانی کریسومالیس متولد 14 نوامبر 1954 در کالاماتای یونان است. تاکنون بیش از 25 میلیون نسخه از آلبومهایاش در دنیا به فروش رفته است.یانی یک موسیقیدان مستقل با عقاید و تفکری منحصربهفرد است که به شهرت و محبوبیتی جهانی دست یافته است. این در حالی است که وی حتی قادر به خواندن و نوشتن سادهترین نتهای موسیقی نبوده اما با تبحری خاص، ساختههایش را با روش مخصوص به خود و رسمالخط ابداعیاش مینوشت.
برد پیت فیلم علمی- تخیلی میسازد
مهر-کمپانی لاینزگیت روی فیلم «آلفا» سرمایهگذاری میکند؛ پروژهای علمی- تخیلی که در آن دنیل اچ ویلسون نویسنده فیلم «آخرالزمان روباتی» با برد پیت و کمپانی تهیهاش یعنی پلنبی همکاری میکند.پیت همراه دیدی گاردنر و جرمی کلاینر شرکایش در پلنبی این فیلم را تهیه میکند و آنتوی اسکات برنز، یک فیلمساز کانادایی، اولین تجربه کارگردانی سینماییاش را با «آلفا» پشت سر خواهد گذاشت.
ویلسون که ایده اصلی فیلم را خلق کرده مسوولیت نوشتن فیلمنامه را بر عهده خواهد داشت. جزییات دقیق پروژه مخفی نگه داشته شده اما تا اینجا معلوم است که این فیلم یک داستان علمی- تخیلی درباره بقای انسانی خواهد بود و شباهتهایی به آثار جک لندن، نویسنده داستانهایی مانند «سفید دندان» و «آوای وحش» خواهد داشت.
ویلسون، نویسنده کتابهایی است که روباتها در آن نقش اصلی دارند. از جمله آنها میتوان به «چطور در قیام روباتها زنده بمانیم»، «پیدایش روباتها» و «آخرالزمان روباتی» اشاره کرد که استیون اسپیلبرگ قصد ساخت اقتباسی از آن را داشت. وی همچنین تا کنون چند فیلمنامه نیز نوشته که بازسازی «شری 2000» برای کمپانی امجیام و اقتباس کتاب «هنرهای رزمی رقابت خانوادگی» برای کمپانی نیکلودیون در میان آنها هستند.برنز هم وقتی که تریلری کوتاه را برای فیلم «تران» کارگردانی کرد نام خود را بر سر زبانها انداخت. وی بعد از آن یک فیلم کوتاه علمی- تخیلی با عنوان «گوناگون» ساخت.
↧
November 23, 2014, 1:18 pm
رسول صدرعاملی در برنامه 7؛ سینمای اجتماعی پرسشگر است
مناظره این هفته برنامه هفت تحت عنوان سینمای اجتماعی و مرزسیاه نمایی در سینمای اجتماعی با حضور رسول صدر عاملی، کارگردان سینمای ایران و لاله افتخاری، دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار شد.
رسول صدرعاملی که در کارنامه کاری وی میتوان آثاری از سینمای اجتماعی را یافت در توضیح سینمای اجتماعی اذعان داشت: سینمای ایران از بدو تاسیس بهخصوص از بعد از انقلاب تا به امروز در وجه غالب فیلمهای خود، سینمای اجتماعی بوده است و بهترین نوع سینمایی که میتوانیم به سبب شرایط اجتماعی و موقعیت حال حاضر به سراغ آن رویم سینمای اجتماعی است.
وی افزود: سینمای اجتماعی یک سینمای پرسشگر و مدعی آنچه ماموریت دارد است که تلویزیون قادر به نمایش آن نیست و این نوع سینمای اجتماعی است که ماندگار میشود و در صورتی که اجازه دهند کار خود را انجام دهد تاثیرگذاری خود را خواهد داشت.
این کارگردان سینما خاطرنشان کرد: اما کار در سینمای اجتماعی درطول سالهای گذشته آرامتر شده است و سینماگران برجسته کم کارتر شدهاند. در سینمای اجتماعی فیلمساز و فیلمنامهنویس با توجه به اطراف و محیط اثر خود را میسازند که اگر غیر این باشد سینمای خوبی نخواهد بود.
لاله افتخاری نیز در ادامه صحبتهای صدرعاملی در بیان دیدگاههای خود اذعان داشت: ما نیز قبول داریم که سینمای اجتماعی لازم داریم و باید وجود داشته باشد اما باید این را تعریف کنیم و باید دید که چه اهدافی را باید برای آن در نظر بگیریم و همه این موارد مشخص و از دیگر سومرزها باید درست معین شود و چون بعضی اوقات مرزها را تعریف نکردیم گاه پاها از مرزها فراتر گذاشته شده است.
وی افزود: ما باید در نظر بگیریم که در جنگ نرمقرار داریم. جنگی که دشمن علیه ما در حال برنامه ریزی است و از دیگر سو درصدد یافتن بهانههای مختلفی است که نشان دهد این نظام موفق نیست درحالی که اگر ما نیز شاخصهایی تعریف کنیم متوجه میشویم که در کشورهای خود آنها نیز مسایل بسیاری از این نوع وجود دارد اما هیچگاه در سینمای اجتماعی خود سینمایی که برای نمایش این نوع مسایل است درصدد نمایش و جلوه آنها نیستند. گاه من هنرمند ممکن است که از زاویهای به هنر و جامعه نگاه کنم اما همه اینها نیز ممکن است مصادیق جزیی داشته باشد.صدرعاملی در بخش دیگری از صحبتهای خود و در پی صحبتهای افتخاری گفت: ما در چارچوب قانون اساسی و قوانینی که در آنجا مدون شده است کار میکنیم و رعایت آن قوانین دیگر هیچ مرزی را نمیشناسد که این نه تنها مختص سینماست بلکه هنر را نیز دربرمیگیرد و چه کسی است که بخواهد این مرز را تشخیص دهد غیر از آن چیزی که رسمی و قانونی است.
وی افزود: وقتی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی از نمایندگان مجلس رای اعتماد میگیرد باید اجازه دهید که کارخود را انجام دهد.
کارگردان «دختری با کفشهای کتانی» اضافه کرد: همه عرصهها به خصوص عرصه هنر، عرصه آزمون و خطا است. ما باید خطا کنیم. فیلمهای متوسط و فیلمهای بد بسازیم تا بعد بتوانیم فیلمهای خوب بسازیم و اساسا چه کسی میخواهد بگوید که این مرز است غیر از آنچه دولت و قانون اساسی تعیین کرده است. وقتی پروانه ساخت و نمایش داریم و مراحل قانونی را طی میکنیم این به چه معناست که کمیسیون فرهنگی مجلس در کاری غیرمنصفانه هشت فیلم را توقیف میکند و اساسا آیا ما میدانیم چگونه میشود که فردی کیانوش عیاری میشود و چه رنجهایی کشیده است تا به اینجا رسیده است.
این کارگردان بیان کرد: من در این جامعه بزرگ شدهام و 35 سال است که در حال فیلمسازی در آن هستم. طبق بیانات شما قانون اساسی کافی نیست اما شورای عالی انقلاب فرهنگی را داریم و مواضع روشن و شفاف رهبری نیز هست و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان وجود دارد اما کمیسیون مجلس در این میان چه میگوید.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در ادامه در بخش دیگری از صحبتهای خود قانون اساسی را قانونی کلی دانست و اذعان داشت: هنرمند فرزند این جامعه است و متعلق به این نظام است و اگر هنرمند نمایی آمد و هنرش را در اختیار دیگران قرار داد میخواهیم که از هنرمند واقعی تفکیک شود و ما میخواهیم از هنرمند خود دفاع کنیم چراکه وظیفه این کار را داریم اما نماینده مجلس نیز از مردم است و جز مردم نیست و مردم حقوق و مطالبات خود را از نماینده دارند بنابراین باید دفاع کند چراکه سوگند یاد کرده و وظیفه او نیز همین است.
وی در پایان صحبتهایش گفت: در بحث قرآن نیز پیگیری کردهایم و شورای توسعه فرهنگ قرآنی را تشکیل دادیم. در این شورا مسوولان و نمایندگان گروههای مختلف قرآنی نیز حضور دارند که کنار وزیر آن نماینده هم حق رای دارد در سینما هم باید به همین ترتیب باشد و دریک خرد جمعی به توافق برسند.
در ادامه صحبتهای صدرعاملی و افتخاری دو نفر از سینماگران؛ بهروز افخمی و پرویز شیخ طادی روی خط هفت آمدند و به بیان دیدگاههای خود درخصوص صحبتهای انجام شده، پرداختند که افخمی در این تماس اذعان داشت: متاسفانه جامعه صنفی و سینمایی ما با دخالتهای سیاسی برخوردهایی منفعلانه داشته است که این سخن نیز مورد نقد افتخاری قرار گرفت.
ناصر باکیده اعلام کرد:
استقبال فیلمسازان برای حضور
در جشنواره فیلم فجر
ایلنا- مدیر امور اجرایی و دبیرخانه جشنواره بینالمللی فیلم فجر از اتمام مهلت ثبتنام فیلمسازان برای شرکت در بخش مسابقه جشنواره بینالمللی فیلم فجر خبر داد.
ناصر باکیده، مدیر امور اجرایی و دبیرخانه جشنواره فیلم فجر با اشاره به اینکه تا آخرین روز ثبتنام ۱۱۵ اثر سینمایی در دبیرخانه جشنواره به ثبت رسیده است، افزود: تاکنون ۶۱ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۵۴ عنوان فیلم در بخش نگاه نو و ۱۱۷ فیلم در بخش مستند جشنواره بینالمللی فیلم فجر از سوی تهیهکنندگان فیلم ثبتنام شده است.
وی ادامه داد: از میان ۱۱۵ عنوان فیلم ثبتنام شده از سوی متقاضیان، ۲۵ فیلم به صورت ویدیویی به دبیرخانه ارایه شده که طبق مقررات جشنواره سیوسوم دبیرخانه از دریافت آثار ویدیویی معذور است.
باکیده با بیان اینکه هیاتهای انتخاب بخش سینمای ایران و مستند انتخاب شدند، تاکید کرد: از شنبه اول آذرماه بازبینی آثار ثبتنام شده در دبیرخانه جشنواره آغاز خواهد شد.
مدیر امور اجرایی و دبیرخانه جشنواره با اشاره به اینکه پایان مهلت ثبتنام اینترنتی آثار ۳۰ آبانماه بود، بیان کرد: تا آخرین روز ثبتنام شاهد استقبال خوبی از سوی متقاضیان بودیم و هیات انتخاب به صورت رسمی از امروز کار خود را شروع میکند.
احمد امینی، رسول صدرعاملی، حسین کرمی، محمدعلی باشه آهنگر، محمد احسانی، مجید رضابالا و بهنام بهزادی به عنوان اعضای هیات انتخاب، بازبینی آثار بخش سینمای ایران جشنواره سیوسوم فیلم فجر را عهدهدار شدند.
همچنین هیات انتخاب بخش مستند سینمایی متشکل از عزیزاله حاجی مشهدی، پیروز کلانتری، جعفر صانعیمقدم، حامد شکیبانیا و محمدحسین مهدویان است.سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر بهمن ماه سالجاری به دبیری علیرضا رضاداد برگزار خواهد شد.
ایسنا- علیرضا قربانی در حالی رپرتوار «شب دهم» را در برج میلاد روی صحنه برد که سازهای ارکستر با گریه کودکان در سالن همنوا شدند!
سالن همایشهای برج میلاد، شامگاه 29 و 30 آبانماه میزبان کنسرت علیرضا قربانی با همراهی ارکستر «اشتیاق» بود که البته حاشیههایی را نیز در پی داشت.
قربانی در این اجرا، قطعات منتخب سریال «شب دهم» (به کارگردانی حسین فتحی) را اجرا کرد که توسط فردین خلعتبری آهنگسازی شده است.
برای این کنسرت بلیتفروشی نشده بود و اجرا، ویژه خانواده کارمندان شهرداری بود که برخی از آنها همراه کودکانی از سنین مختلف آمده بودند تا شنونده این کنسرت باشند.
در اجرای شب نخست، تعداد قابل توجهی از کودکان با صدای بلند گریه یا صحبت میکردند که این شرایط، برای گروه ارکستر و همچنین دیگر مخاطبان بسیار آزاردهنده بود. از طرفی، چهره خواننده و نوازندگان هم دلخوری آنها را از شرایط حاکم بر سالن نشان میداد.
این موضوع در جایی بیشتر نمود پیدا میکرد که در بخش ساز و آواز که به تمرکز و سکوت نیاز دارد تا نوازنده و خواننده حس لحظه را دریابند، صدای جیغ یک کودک فضا را از روند خود خارج میکرد.
در این شرایط بود که علیرضا قربانی بین اجرای دو قطعه، در سخنانی از حاضران در سالن خواست، کمک کنند تا سکوت برقرار شود.
او تاکید کرد: ما روی صحنه به سکوت نیاز داریم و از خانوادههایی که کودکانی همراه خود دارند، میخواهم تا سکوت را رعایت کنند، چون تمرکز ما برهم میخورد.
این خواننده همچنین با اشاره به اینکه بسیاری از آیینها در ایران، موسیقی مخصوص به خود را دارند، اظهار کرد: جایش خالی است که این ایام مبارک (ماههای محرم و صفر) که پر از حماسه است، موسیقی خاص خود را داشته باشد. امیدوارم شرایطی مهیا شود که موسیقی وزین و درخور شان این فضا ساخته شود.
اعضای ارکستر «اشتیاق» با وجود آلودگیهای صوتی، طبق برنامه به اجرای قطعات خود پرداختند و این مشکلات مانع از اجرای قطعات آنها نشد.
البته فضای حاکم بر سالن در شب دوم اجرا، شرایط بهتری داشت و تاحدودی خواستههای این گروه موسیقی تامین شد، حتی مدیر داخلی ارکستر نیز این موضوع را تایید کرد.
این کنسرت در قالب مجموعه برنامههای «خیمهها و نجواها» در برج میلاد روی صحنه رفت.
«هیس!» در جشنواره فیلم مالاتیای ترکیه
ایرنا- فیلم سینمایی «هیس!» در تازهترین حضور بینالمللی خود، در سانس مختلف در روزهای اول، سوم و پنجم آذرماه جاری (برابر با 22، 24 و 26 نوامبر 2014) در بخش رقابتی پنجمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مالاتیا «MALATYA» در شهر مالاتیای ترکیه روی پرده میرود و پس از آن، جلسه پرسش و پاسخ این فیلم با حضور کارگردان آن در سالنهای نمایشدهنده فیلم از جمله؛ سالن شماره دو پارک «آوشار مالاتیا» و سالن شماره 2 «یشیل» سینمای شهر مالاتیا برگزار میشود و این فیلمساز ایرانی به سوالات تماشاگران حاضر در جشنواره پاسخ خواهد داد.
اعضای هیات داوران این جشنواره که عبارتند از «کمال سونال» کارگردان و رییس هیات داوران، «کریم اکجه» منتقد فیلم، «یلدیز رمضان اوغلو» روزنامهنگار و نویسنده، «اسماعیل گونش» کارگردان و «گورکیم یلتان» بازیگر، پس از دیدن و ارزیابی فیلمهای بلند سینمایی و کوتاه بخش رقابتی این جشنواره، جایزه «زردآلوی کریستال» و همچنین جوایز نقدی را به برندگان بخشهای مختلف از جمله؛ بهترین فیلم، بهترین کارگردان، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلم سینمایی بینالملل، بهترین فیلم کوتاه و بهترین فیلم مستند اهدا میکنند.
جشنواره فیلم مالاتیا با ریاست افتخاری «سلیمان کامچی» فرماندار شهر مالاتیا و با حضور بیش از یکصد فیلم بلند سینمایی، کوتاه داستانی، مستند و تجربی از کارگردانان کشورهای مختلف جهان در چندین بخش رقابتی و غیررقابتی، جلسات نقد و بررسی فیلمها، برگزاری کارگاههای آموزشی هنر سینما، نمایشگاه عکاسی، نشستهای تخصصی در مورد سینما، بزرگداشت سینماگران ترک «نجیب ساریچی» و
«اُنال کوپل» و چندین بخش دیگر در روزهای 30 آبان ماه تا ششم آذرماه جاری (21 تا 27 نوامبر 2014) در شهر تاریخی و فرهنگی مالاتیا برگزار میشود.جوایز بینالمللی فیلم مستقل آمریکا همه ساله با هدف کشف استعدادهای جدید در بخشهای مختلف سینما و در چهار فصل، با شرکت آثار فیلمسازان مستقل و مستعد سراسر جهان در آمریکا برگزار میشود و جوایز بهترین نمایش، جایزه الماس، جایزه پلاتین، جایزه طلایی، جایزه نقرهای، جایزه برنز و لوح تقدیر به بهترینها اهدا میشود.
10 فیلم کوتاه اسکار معرفی شد
مهر- آکادمی اسکار اعلام کرد از میان 141 فیلمی که در این بخش شرکت کرده بودند، 10 فیلم را به عنوان نامزدهای اولیه انتخاب کرده است.در مرحله بعد از میان این 10 فیلم سه تا پنج فیلم انتخاب میشوند تا در مرحله نهایی برنده از میان آنها انتخاب شود. این فیلمها در ماه دسامبر در لسآنجلس، لندن، نیویورک و سان فرانسیسکو نمایش داده میشوند و اسامی برندگان نهایی 15 ژانویه اعلام خواهد شد.
اسامی فیلمهای کوتاه منتخب عبارت است از: «آیا» ساخته اودد بینون و میهال برزیس، «مسیبغداد» ساخته سهیم عمر خلیفه، «بوگالو و گراهام» ساخته مایکل لنوکس، «چراغ روغنی» ساخته هو یو، «ادامه بده» ساخته یاتائولی، «کامیون پدر من» ساخته ماریسیو اوساکی، «پروانه» ساخته تلخون حمزوی به تهیه کنندگی استفن آیشنبرگر، «تلفن» ساخته مت کرکبای، «اس ال آر» ساخته استفن فینگلتون و «تعطیلات تابستانی» ساخته تال گرانیت.تلخون حمزوی در سال 2013 با فیلم «پروانه» اسکار دانشجویی را دریافت کرد. این فیلم به زبان آلمانی تهیه شده و از سوی سوییس به اسکار معرفی شده است. این فیلم درباره دختری افغانی است که در اردوگاه پناهنگان سوییس اقامت دارد و وقتی متوجه بیماری پدرش در افغانستان میشود میخواهد پولی را که به شکل غیرقانونی به دست آورده، برای آنها ارسال کند. اما این کار مشکلات قانونی دارد...
مراسم اسکار 22 فوریه در سالن دالبی تیاترهالیوود برگزار میشود.
آثار 27 هنرمند در بخش غیررقابتی دوسالانه نگارگری
ایرنا- در بخش غیررقابتی، آثاری از استادان و هنرمندان نگارگری از جمله رضا بدرالسما، عباس جمالپور، مهین دخت سالک، علی اصغر تجویدی، یوسف حسینی، رحیم چرخی، جلیل جوکار، سلینا پوریا، رضا بدراسما، فریدون جوقان و رویا کازرونی حضور دارند.
به گزارش روابط عمومی مرکز هنرهای تجسمی، مینا صدری، سید رضا فتاحی، امیر حسین آقامیری، مجید صادقزاده، حسین عصمتی، امیر طهماسبی، لیدا عباسی، محسن آقا میری، محمدولی محمد رحمانی، محمد نباتی، مهدی خداپناه، محمدحسین آقامیری، نوشین نظری وهادی آقامیری دیگر هنرمندانی هستند که آثارشان در بخش غیررقابتی نهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران به نمایش گذاشته میشود.بیش از 200 اثر نیز در بخش رقابتی نهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران در گرایش نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب، طراحی سیاه قلم و تشعییر به نمایش گذاشته میشود.نهمین دوسالانه ملی نگارگری ایران به دبیری امیر طهماسبی از سوی دفتر هنرهای تجسمی با همکاری انجمن نگارگری ایران و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر آذرماه جاری در موسسه فرهنگی، هنری صبا برگزار خواهد شد.نمایشگاه آثار نگارگری از استادان در بخش غیررقابتی، همایش علمی، کارگاههای تخصصی و تقدیر از پیشکسوتان نگارگری، برنامههای نهمین دوسالانه ملی نگارگری است.
↧
November 23, 2014, 1:18 pm
علی جنتی در جریان بازدید از گالری «هفت نگاه»: به جای طلا «اثر هنری» بخرید
علی جنتی در جریان بازدید از گالری «هفت نگاه» از تلاش دولت برای تصویب قانون «یک درصد» ولو بدون قید «الزام»، علاقهاش به اخبار هنرهای تجسمی، لزوم واگذاری خرید و فروش آثار تجسمی به بخشخصوصی و حمایتش از شعار «هر خانواده ایرانی یک اثر ایرانی» سخن گفت.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در فرهنگسرای نیاوران از نمایشگاه «هفت نگاه» که میزبان 400 اثر از 350 هنرمند در حوزه هنرهای تجسمی است، دیدن کرد.
در جریان این بازدید، علی مراد خانی، فرامرز قریبیان، سیدعباس سجادی، مدیرعامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران و تعدادی از هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی، جنتی را همراهی کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از تماشای آثار «هفت نگاه» گفت: در مدتی که که من متصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودهام، «هفت نگاه» یکی از کارهای شایستهای بود که کمتر مثل آن را دیدهام. در این نمایشگاه شاهد کارهای بسیار خوبی بودیم و میبینیم جوانهایی که تازه به میدان آمدهاند نیز کارهای زیبایی ارایه کردهاند.
جنتی ادامه داد: مساله مهم این است که درباره فعالیتهای ارزشمند و فاخر هنری تبلیغ نیز انجام شود، مردم هم از این نمایشگاهها بازدید کنند و این آثار را از نزدیک ببینند و با این نمایشگاه آشنا شوند. این مقدمهای برای خرید است. عموم مردم هم باید بهتدریج وارد این مقوله شوند و بعد از دیدن آثار هنری، آنها را بخرند.
وی در بخشی دیگر از سخنانش اظهار کرد: برگزاری این نمایشگاهها برعهده بخشخصوصی است و دولت باید محیط و امکانات تبلیغاتی را در اختیار این بخش قرار دهد و از این کارها حمایت کند. ما علاقهمندیم در همه رشتههای هنری، هنرمندان بتوانند کارشان را در داخل و خارج کشور عرضه کنند تا بتوانیم فرهنگ و تمدن ایرانی را به دنیا معرفی کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اختصاص بودجه از دستگاههای عمرانی برای خرید آثار هنری بیان کرد: ما تلاش زیادی در این بخش کردهایم و در هیات دولت هم تصویب شد تا دستگاههای دولتی که پروژههای عمرانی را اجرا میکنند یک درصد از اعتبار کل پروژههایشان را برای خرید آثار هنری و معماری ملی و اسلامی تخصیص دهند.
وی ادامه داد: متاسفانه در مجلس این مصوبه رد شد و ما پیشنهاد دیگری داریم که در مجلس در حال پیگیری است و در بودجه هم نیست. این پیشنهاد این است که همه دستگاهها مجاز هستند یک درصد از اعتباراتشان را در پروژههای عمرانی صرف فعالیتهای هنری کنند. در این صورت دیگر «الزامآور» نیست و ما باید آنها را ترغیب کنیم که از این فرصت استفاده کنند، چون حجم اعتبارات عمرانی بسیار بالاست.
جنتی همچنین گفت: ما همه تلاشمان را کردیم که هنرمندان و روزنامهنگاران و حتی کتابفروشیها مشمول معافیت مالیاتی شوند. خوشبختانه در وزارت اقتصاد و امور دارایی و سازمانهای مالیاتی نسبت به مقوله فرهنگ و هنر توجه میشود و امیدوارم بتوانیم این اقدامات را به نتیجه برسانیم.
جنتی در رابطه با شعار «هر خانواده ایرانی، یک اثر هنری» که شعار نمایشگاه «هفت نگاه» است، اظهار کرد: ما باید کمک کنیم این شعار جا بیفتد و افراد آثار را ببینند. یک فرد معمولی شاید زیاد ارزش یک کار هنری را درک نکند اما اگر بداند که این کارها ارزش افزوده دارد، حداقل برای اینکه یک کار هنری داشته باشد یک اثر هنری را میخرد.
وی ادامه داد: آشنایی مهم است و باید بهتدریج تبلیغ کرد تا ارزش این کارها درک شود و به جای اینکه افراد طلا بخرند با این طرز تفکر که طلا بعدا گران میشود و استفاده مادی میبرند، اثر هنری بخرند چون هرچه زمان میگذرد ارزش این آثار هم بالا میرود و از سویی هم به فرهنگ و هنر کمک میشود.
جنتی همچنین هنرهای تجسمی را جزو علایقاش دانست و افزود: من در رشتههای هنری بیشتر از همه، هنرهای تجسمی و اخبار گالریهای مختلف را دنبال و در مصاحبهها تاکید میکنم که هنرمندان ما باید کارهایشان را بیرون از کشور ببرند و در حراجهای دنیا عرضه کنند. من از نزدیک اکثر حراجهای داخلی را پیگیری میکنم. باید کمک کنیم کارهای هنری بیشتری عرضه شود تا افراد ترغیب و تشویق شوند و به این عرصه بیایند. هنرمند باید احساس کند کارش از لحاظ مادی ارزش دارد و برایش ارزش قائل هستند.
«هفت نگاه» ٢٣ آبانماه آغاز به کار کرد و علاقهمندان برای دیدن این نمایشگاه میتوانند به فرهنگسرای نیاوران واقع در انتهای خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران مراجعه کنند. این نمایشگاه تا هفتم آذرماه، هر روز از ساعت ١٠ تا ١٩ (روزهای تعطیل ١۴ تا ١٩) میزبان علاقهمندان است.
«به نامی که دیگر نیست» دفتر شعرهای سیروس رادمنش
گیاهی که خواب جوانه میبیند
مسعود سلیمی - هستند کسانی که میگویند و بر باور خود پای میفشارند که اصل و منشا شعر را باید در مضموم «جادو» جستوجو کرد چراکه جادوگران را افرادی میدانند که به خاطر تکرار کلمات، گاهی بیمعنی اما در عوض بیشتر خوشآهنگ، در ذهن و روح شنونده تاثیری ژرف و شگفت میگذارند.
چنین باور و به تعبیری ادعا، درست یا غلط، این واقعیت گریزناپذیر را نمایندگی میکند که در دل واژه، نیرویی بس عظیم و شگرف نهفته است، نیرویی که حالت و شرایط متعدد و متنوع روحی و عاطفی چون عشق و دوری، خشم و لبخند، اندوه و شادی، غرور و خروش، امید و یاس و بسیاری تعریفهای دیگر را شکل میدهد و از سویی اندیشههای خیالپرور، نمادهای زیبا، دلانگیز و ترکیبهای روحپروری از انواع رفتارهای ناشناخته را در ذهن تجسم میبخشد.
نیروی رازآلود و شگفتانگیز نهفته در واژهها همانگونه که جستوخیز ذهنی دیگران را به ما منتقل میکند، جوشش درونی ما را هم در دل دیگران تکرار مینماید. در یک کلام این نیرو، این سحر و جادوی نهفته در دل واژه همانند دو روی یک سکه نقشگذار و نقشپذیر مینماید.
نقشگذاری و نقشپذیری واژهها در پیوند با یکدیگر چشمهای جوشان و زاینده بدل میشود، جان میگیرد و «شعر» میشود.
***
آخرین دفتر شعری که این روزها فرصت ورق زدن و درنگی در آن کردن را به دست آوردیم «به نامی که دیگر نیست» نام دارد. این دفتر شعر نسبتا قطور- نزدیک به 280 صفحه- سرودههای سالهای دهه 50 تا 80 خورشیدی سیروس رادمنش را دربرمیگیرد که انتشارات آوانوشت آن را به بازار عرضه کرده است.
در صفحههای آغازین کتاب به نقل از هفتهنامه تماشا مورخ 3 تیرماه 1357 نوشتهای از زندهیاد منوچهر آتشی، شاعر بلندآوازه کشورمان در ارتباط با شعر جوان و موج ناب در حال شکلگیری در ادبیات آن سالهای ایران آمده است.
منوچهر آتشی، مسوول شعر مجله تماشا و یکی از آگاهان در زمینه شعر فارسی مینویسد: «... سیروس رادمنش در ردیف چند شاعر زندهدل و کوشنده این راه است که مدتها پیش باید معرفی میشد...».
چاپ چند شعر از رادمنش با گزینش آتشی در مجله تماشا از حضور شاعر بااستعداد در پهنه شعر نوین ایران خبر میداد.
یکی از شعرهای آن روزهای رادمنش به نام «تاریک که میآیم»- که من دوستش میدارم- در صفحه 21 کتاب «به نامی که دیگر نیست» آمده است با هم میخوانیم؛
تاریک که میآیم/ از خمان دل/ زخمی از گلوی سپیده دارم/ گیاهی/ که خواب جوانه میبیند/ ای دل/ خراب که میشوم در بادها/ دورترین ستاره/ مرا میپاید و/ گریه میآموزد
***
در «به نامی که دیگر نیست» سرودههای سیروس رادمنش از منظر زمانی به چهار دهه از 50 تا سالهای آخر دهه 80- دقیقتر 1387 که زندگی 53 ساله شاعر هم به پایان میرسد، تقسیم شده که از نظر ساختاری و معنا، تحول ذهنی شاعر را ترسیم میکند ضمن اینکه چندتایی شعر بیتاریخ همراه با چند نوشته از رادمنش و همچنین از دبیر بخش شعر «آوانوشت» در بخش پایانی کتاب دیده میشوند.
***
پرداخت به دفتر شعر «به نامی که دیگر نیست» از منظر نقد و با کنکاشی کارشناسانه دقت فراوان و فرهنگ دیگر میطلبد که اگر پیش آمد و میسر شد، چه بهتر....
اما از طرفی «به نامی که دیگر نیست» چه از نظر محتوایی و چه از جهت شکلی به باور صاحب قلم، تجربه تازهای در عرصه شعر امروز ایران به حساب میآید که به ویژه میتواند برای پویندگان جوان شعر فارسی اثری آگاهیدهنده باشد.
نوشته را با شعری به پایان میبرم که نام کتاب از آن گرفته شده است:
به نامی که دیگر نیست/ به روشنیی برجی در باد/ لکهای نور/ در بیشهی خاموش پرسه میزند/ بال بالی دارند/ سایههای صورتها/ و روزن خاموش/ چون نک پرندهای/ بر برگها/ خشاخش دورشوندهای دارد/ تا گم میشود/ به نرمیی پنجهای بر برگ/ به نامی که دیگر نیست.
massoudmehr@yahoo.fr
ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی منتشر شد
ایلنا- «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» به روایت مهدی صلحی (منتظم الحکما) و نغمهنگاری: مهدیقلی هدایت و با مقدمه داریوش صفوت منتشر شد.به گزارش ایلنا، ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی به روایت صلحی و با نتنگاری مخبرالسلطنه که در این کتاب چاپ شده است، معتبرترین روایتی است که بدون هیچگونه تحریف یا تغییر مستقیما از منابع دست اول یعنی؛ آقاعلیاکبر و آقامطلّب و میرزاعبدالله منتقل شده است.
داریوش صفوت، موسیقیدان شاخص ایرانی و بانی مهمترین تحولات اجتماعی و آموزشی چند دهه در موسیقی کلاسیک ایرانی در بخشی از مقدمه این کتاب آورده است:
حدود سال ۱۳۵۰ شمسی استاد حسن مشحون در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی در مورد تبدیل دوازده مقام به هفت دستگاه فرمود: این گوشهها و ردیف هفت دستگاه موسیقی فعلی ایران را شخص بهخصوصی اختراع یا جعل نکرده بلکه از ایام باستان به مرور ابداع شده، نسل به نسل گشته و تکامل یافته است. منتها در زمان قاجاریه به دلیل اینکه ایل قاجار ریشه آذری داشته و در نتیجه روابط مستحکمی که با قفقازیه وجود داشته، استادان موسیقی ایرانی تقسیمبندی الحان و نغمههای موجود را تحت تاثیر اندیشه آذری بهصورت هفت دستگاه (یعنی هفت مجموعه متجانس و هماهنگ) برقرار کردند. در اینباره استاد مشحون توضیح بیشتری ندادند و ما بدون اظهارنظر خاصی برای حفظ امانت، نظر آن بزرگوار را عینا نقل کردیم به این امید که مورد عنایت و بررسی پژوهشگران قرار گیرد.
این کتاب را نشر ماهور در ۴۱۵ صفحه و با قیمت ۵۵ هزار تومان منتشر کرده است.
رویا افشار نمایشنامهخوانی میکند
ایرنا- مهلقا باقری، بهنام شرفی و روحالهه زندیفرد طی روزهای یکشنبه و دوشنبه (دوم و سوم آذرماه) ساعت 17:30 در سالن استاد ناظرزاده در این اجرا بهعنوان نقش خوان و بازیگر، رویا افشار را همراهی میکنند.همچنین عباس حیدری به عنوان نوازنده ترومپت، امیر سلیمانی مقدم بهعنوان نوازنده سایدرام، محمدرسول حیدری به عنوان نوازنده طبل و شهرام نجاتی بهعنوان نوازنده سه تار، دمام و آواز در گروه نوازندگان این اجرا حضور دارند.این نمایشنامهخوانی از سری برنامههایی با عنوان «فرهنگ عاشورایی» در تماشاخانه ایرانشهر اجرا میشود که پیش از این نمایشنامههایی از حمیدرضا آذرنگ و محمدرضا کوهستانی توسط رحمت امینی و احمد سلیمانی خوانده شده است.ورود در این جلسات نمایشنامهخوانی برای علاقهمندان آزاد و رایگان است.
«اشیا از آنچه در آینه میبینید ... » به روسیه میرود
مهر- فیلم سینمایی «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» نخستین تجربه کارگردانی نرگس آبیار در نخستین جشنواره «اسب نقرهای» از تاریخ ششم تا نهم آذرماه در روسیه حضور پیدا میکند.
نخستین جشنواره «اسب نقرهای» در شهر «اوفا» در مرکز مسلماننشین جمهوری باشقیرستان برگزار میشود و قرار است علاوه بر فیلم سینمایی «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند»، فیلم مستند «مشتی اسماعیل» به کارگردانی مهدی زمانپور کیاسری نیز در این رویداد سینمایی حضور داشته باشد.
همچنین قرار است در این جشنواره 10 فیلم داستانی و 14 فیلم در بخش مستند بلند از کشورهای روسیه، آلمان، آذربایجان، بلاروس، قرقیزستان، کوبا، بلغارستان، عراق، لیتوانی و جمهوریهای مختلف فدراسیون روسیه حضور داشته باشند.فیلم سینمایی «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» نخستین تجربه فیلمبرداری نرگس آبیار است. این فیلم درباره زن بارداری به نام لیلاست که با مشکلات بسیار و بیاهمیتی در زندگی دست به گریبان است که این مشکلات اگرچه کوچک و بیاهمیت هستند اما برای او بزرگ جلوه میکنند.
گلزار به یاد پاشایی خواند
محمدرضا گلزار قطعهای با نام «من دلم تنگ میشه» را برای مرتضی پاشایی خواند. متن این ترانه را پوریا متابین سروده و حسین سالاریمقدم آن را تنظیم کرده است.محمدرضا گلزار در زمان حیات مرتضی پاشایی نیز قطعهای به نام «روز برفی» را با وی خواند که مورد توجه مخاطبین موسیقی پاپ قرار گرفت.گلزار از دوستان صمیمی مرتضی پاشایی بود و پس از درگذشت او در پیام تسلیت خود گفت: مرتضی پیامآور این بود که خدا هنوز از انسان ناامید نیست.
↧
November 24, 2014, 1:27 pm
نگاهی به نمایش « سفر شگفتانگیز »: بسیار سفر باید ...
عرفان پهلوانی- نمایش «سفر شگفتانگیز» نمایشی از گروه «سکوت سفید» به نویسندگی عبدا... آتشانی و طراحی و کارگردانی مریم آشوری و عبدا... آتشانی است که آبان و آذر 1393 شمسی در تالار هنر اجرا میشود.
یکی از مهمترین ویژگیهای بارز و نقطه قوت نمایش «سفر شگفتانگیز» گزینش سوژه این نمایش است. این نمایش سوژه «زباله» را برگزیده و توانسته است با طراحی یک داستان جذاب و گیرا و برخوردار از فراز و نشیبها و همچنین گرهافکنیها و گرهگشاییهای دراماتیک آموزههایی را پیرامون رفتار درست یک شهروند با زباله به تماشاگران خود انتقال و نمایشی کارآمد و روزآمد را سامان دهد. مخاطب تخصصی این نمایش به گمان من و با توجه به سوژه، حضور گرهانگیز و گرهگشای کاراکتر نوجوان در آغاز و پایان نمایش و برخی دیگر از مولفههای به کار گرفته شده در داستان و نمایش، نوجوانان هستند. اگرچه واکنش و همراهی پرشور کودکان و بزرگسالان، آن هم در شب پرتماشاگری که من هم بیننده این نمایش بودم، نشان از آن دارد که این نمایش میتواند با دیگر گروه مخاطبان هم به خوبی ارتباط برقرار سازد.
برگزیدن سوژه زباله و چگونگی طراحی داستان دراماتیک این نمایش، این فرصت را برای گروه اجرایی فراهم آورده که با محدودیت کمتری فانتزی و تخیل خود را به پرواز درآورند. این نمایش سرشار از تصویر و ایدههای گیرا و جذاب و دیداری است؛ بهرهگیری درست و شایسته از «رنگ» نیز در طراحی صحنه، لباس و نور این نمایش نیز تا حد بسیار زیادی ستودنی است. نمایش «سفر شگفت انگیز» اگر چه در برخی صحنهها و لحظهها به سراغ شوخیهای گفتاری و بداههسازیهای کلامی و شنیداری بازیگران میرود، اما در بسیاری از لحظهها و صحنهها، آنچنان که گفته آمد با آزادی تخیل و فانتزی که در اختیار دارد، سرشار از شوخیهای بامزه، دیدنی و به یاد ماندنی دیداری و تصویری میشود. بهرهگیری از تکنیک نمایش سایه برای نشان دادن زبالههای درون مخزن زباله شهرداری نیز بر گیرایی دیداری و جذابیت بصری اثر افزوده است.
نمایش و چالش دراماتیک آن بیمقدمه چینی اضافی و بهنگام آغاز میشود: نوجوانی قرار است کیسه زباله خانهشان را درون مخزن زباله شهرداری بیندازد اما با پیشنهاد شیرین فوتبال بازی کردن از سوی دوستش روبهرو میشود و وظیفه خود را از یاد میبرد و کیسه زباله را کنار خیابان رها میکند.
دو زباله، یکی از جنس کاغذ و دیگری از جنس پلاستیک، جان میگیرند و از درون کیسه بیرون میآیند و ... از این پس چالش اصلی دراماتیک این نمایش با بهره ستاندن از تکنیک «تفارق احباب»
separation of pair چگونگی ورود زباله کاغذی و پلاستیکی به درون مخزن و از آنجا سفر به سرزمین رویاییشان است. استاد ابراهیم مکی در کتاب گرامی «شناخت عوامل نماش» پیرامون تفارق احباب مینویسند:
« در حالی که «اجتماع ضدین» کشمکش را بر اساس بغض و نفرت پایه گذاری میکند، منشا حرکت یا موتور مولد نیرو در «تفارق احباب» عشق و محبت است. عشق و محبت است که اجزای از هم جدا افتاده یک کل را به تکاپو وا میدارد تا خود را به یکدیگر رسانند و آشفتگی و اختلالی را که ناشی از فاصله افتادن بین آنها بوده است از میان بردارند. عشق و نفرت دو منبع عظیم عاطفی برای به جنبش درآوردن پدیدهها و دو انگیزه اساسی در جهت ایجاد هر حرکتی است. در واقع، بازتاب هر انگیزش خارجی بر ارگانیزم، به صورت عاطفی در اوج خود در قالب یکی از دو وجه عشق و نفرت بیان میشود و در نهایت، نیرویی که آدمی را به جنبش وا میدارد و کشمکش را باعث میشود براساس جذب منفعت و دفع ضرر یا کسب لذت و رفع الم است.»
تلاش دو زباله برای ورود به مخزن ویژگیهای انسانی مییابد و به خوبی حس «همدلی» تماشاگران را برمیانگیزاند. دو زباله راههای گوناگونی را برای دست یافتن به هدف میآزمایند و هر بار با شکست روبهرو میشوند. این به تعویق افتادن نتیجه و ایجاد «تعلیق» برای تماشاگر نسبت به اثر «کشش» را به همراه دارد.
یکی از زیباترین و دلنشین ترین صحنههای نمایش آزمودن راه پرواز است و میدانیم که پرواز رویای شیرین و یکی از مهمترین کهن نمونهها (Archetypes) بسیاری از انسانهاست. نمایش «سفر شگفت انگیز» با مطرح کردن چالشهای جذابی مانند همین پرواز، توانسته است مشارکت تماشاگران را نیز به خوبی به کار گیرد و نمود و نمونه یکی از مشارکتها، مشارکت تماشاگران در فوت کردن بالون زبالههاست.
آنچه به نظر میرسد به این نمایش آسیب وارد ساخته است، ریتم کند آن در برخی از صحنههاست که گمان میرود بخشی از این ریتم کند به صداسازی بازیگران بازمی گردد.
این صداسازی موجب شده است که بازیگران به دشواری دیالوگ بگویند و نمایش به کندی پیش برود. شماری از قطعههای موسیقایی این نمایش نیزجای بازنگری و اصلاح دارد.
افزون بر این حضور دو کاراکتر «پیرمرد» و «گربه» فاقد بار و کارکرد دراماتیک و اضافی به نظر میرسند که حذف آنها آسیبی را به منطق داستانی و نمایشی اثر وارد نمیکند.
«سفر شگفتانگیز» نمایشی است که میتوانید با تماشای آن سرگرم شوید، بخندید و سفری شگفت انگیز را به دنیای زبالهها تجربه کنید ... .
جایزه جهانی در دستان هنرمند ایرانی
ایسنا- یک هنرمند ایرانی برنده یکی از جوایز اصلی سه سالانه کاشی «الیت تایل» شد.
پنجمین سه سالانه کاشی «الیت تایل» در جمهوری دومینیکن با حضور هنرمندانی از 112 کشور جهان به کار خود پایان داد و عباس اکبری از ایران که بهعنوان هنرمند مهمان به این سه سالانه دعوت شده بود، جایزه «بهترین کاشی معمارانه» را از آن خود کرد.
هیات داوران بینالمللی این سه سالانه بعد از بازبینی و مطالعه آثار ارایهشده، این جایزه را به دلیل طراحی استادانه و هندسی همراه با لعاب درخشان که نشاندهنده تصور ما از یک قسمت از جهان هستی است، به کاشی عباس اکبری با عنوان «تولد یک ستاره» اهدا کرد.
این کاشی بخشی از مجموعه «جام جم» این هنرمند است که پیشتر در گالری هنری «آن» در تهران بهنمایش درآمده بود.
در این سه سالانه که یکی از رویدادهای باسابقه جهان در بخش کاشی محسوب میشود، مجموعه آثار هنرمندان شرکتکننده در موزه هنر مدرن کشور دومینیکن بهنمایش گذاشته شد.
این سومین جایزه بینالمللی عباس اکبری در زمینه ساخت کاشی است و جایزه بزرگ پنجمین دوسالانه سرامیک آرژانتین و جایزه دوم مسابقه طلایی فرانسه از جوایز پیشین این هنرمند بهشمار میرود.
معرفی هیات انتخاب بخش مسابقه نمایشنامهنویسی تئاتر فجر
ایلنا- اسامی هیات انتخاب بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره تئاتر فجر از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام شد.از سوی دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر عطاءاله کوپال، محمد چرمشیر و فارس باقری به عنوان هیات انتخاب مسابقه نمایشنامه نویسی این دوره از جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شدند.این سه نفر قرار است از میان 236 متن رسیده به دبیر خانه آثار نهایی را اعلام کنند.سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری اردشیر صالحپور از یکم تا دوازدهم بهمن ماه 93 برگزار خواهد شد.در حالی که تنها حدود 60 روز دیگر با برگرازی سی و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر زمان باقی است؛ اعلام اسامی هیات انتخاب بخش مسابقه نمایشنامهنویسی توسط دبیرخانه این رویداد نگرانکننده به نظر میرسد.
«آژیدهاک» بیضایی به تئاتر میآید
مهر- سیاوش تهمورث نمایشنامه «آژیدهاک» بهرام بیضایی را روز پنجشنبه هشتم آبانماه در تالار رودکی نمایشنامهخوانی میکند.تهمورث درباره جدیدترین فعالیت خود در عرصه کارگردانی و بازیگری تئاتر در سالجاری به مهر گفت: قرار است نمایشنامه «آژیدهاک» نوشته بهرام بیضایی را در تالار رودکی بنیاد فرهنگی هنری رودکی در قالب نمایشنامهخوانی اجرا کنم. این نمایشنامهخوانی روز پنجشنبه هشتم آبانماه ساعت 19:30 اجرا میشود.این بازیگر و کارگردان باسابقه تئاتر درباره گروه نقشخوانی «آژیدهاک» و نگاه و خوانش انجام شده، یادآور شد: سارا حسینی و بنده نقشخوانی اثر را بر عهده داریم و این روخوانی با روخوانیهای دیگری که در تئاتر ایران انجام شده، متفاوت است. به نظر من اکثر روخوانیهایی که در تئاتر ایران انجام میشوند، اشتباه هستند.تهمورث درباره احتمال اجرای عمومی نمایش «آژیدهاک» تاکید کرد: حدود یک ماه دیگر قرار است این نمایش را در قالب اجرای عمومی روی صحنه ببرم. احتمال دارد تالار رودکی یا در صورت امکان تالار حافظ میزبان این اجرای عمومی باشند.سیاوش تهمورث سال 90 نمایش «بعضی وقتها خوبه آدم چشمهاشو ببنده...» را در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه برد. «معرکه در معرکه»، «رویاهای رام نشده»، «و اینک یحیی» و «سوگ سیاوش» از دیگر آثاری هستند که با کارگردانی تهمورث به صحنه رفتهاند.
سالگرد مرتضی ممیز در خانه هنرمندان
ایلنا- برنامههای گرامیداشت سالگرد درگذشت استاد مرتضی ممیز جمعه هفتم آذرماه از ساعت 17 در تالار استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار میشود. در این رویداد آثار طراح گرافیک برجسته فنلاندی کاری پیپو KARI PIIPPOبه نمایش درآمده و بخشهایی از سخنرانی وی پخش میشود. نمایش اتودهای مرتضی ممیز به همراه آثار و نمایش گزیده پوسترها و نشانههای ابراهیم حقیقی از دیگر برنامههای این گرامیداشت خواهد بود.کارگاه یک روزه این هنرمند یکشنبه نهم آذرماه از ساعت ۹ تا ۱۶ با موضوع «کودکی من» و با حضور منتخبی از دانشجویان مدرسه ویژه برگزار میشود.علاقهمندان میتوانند برای بازدید از نمایشگاههای مرتبط از ۷ تا ۱۳ آذرماه به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر نگارخانههای ممیز، پاییز و زمستان مراجعه کنند.
↧
↧
November 25, 2014, 1:32 pm
لوریس چکناواریان در آیین بزرگداشت «گورگن موسسیان»: اینقدر به ما نگویید اقلیت!
لوریس چکناواریان در آیین بزرگداشت «گورگن موسسیان» گفت: اینقدر از کلمه «اقلیت» استفاده نکنید و به ما نگویید شما اقلیت هستید؛ در ایران اقلیت وجود ندارد.
این آهنگساز و رهبر ارکستر که در آیین بزرگداشت موسسیان- رهبر سابق گروه کر ارکستر سمفونیک تهران- سخن میگفت، از اینکه همه از موزیسینهای ارامنه بهعنوان اقلیت یاد میکنند، آزرده شد و اعلام کرد: ارامنه، گناه نکردهاند که در زمان فتحعلیشاه قاجار، منطقه ارمنستان از ایران جدا شد. ارامنه اقلیت نیستند، آنها فقط به مملکت خودشان بازگشتهاند، ما همه ایرانی هستیم و برای ایران زحمت کشیدهایم.
دفتر موسیقی از کر حمایت کند
چکناواریان در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: لازم است از چند رهبر کر یاد کنیم که زحمت زیادی در این راستا کشیدهاند؛ مثل «اِولین باغچهبان» که خدمت زیادی به این عرصه کرد و همچنین «روبرت گریگوریان» که با جان و دل خدمت کرد. این هنرمند پیشکسوت تاکید کرد: وقتی یک درخت، میوه میدهد هستههای آن میوهها، درختهای دیگری را بهوجود میآورند. خوشحالم که در قبال «موسسیان» رهبرانی برجسته مانند «رازمیک اوهانیان» و «علیرضا شفقینژاد» فعالیت میکنند؛ این دو نفر گنج کر این مملکت هستند و معاونت هنری باید از آنها استفاده کند.
وی افزود: این وظیفه دفتر موسیقی است که از کر حفاظت و حمایت کند اگر دفتر موسیقی کر خوبی نداشته باشد، هیچ ارزشی نخواهد داشت. به هر قیمتی که شده باید گروههای کر را حفظ کنیم.
او همچنین خطاب به پیروز ارجمند، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز گفت: از این ثروتی که به شما به ارث رسیده است، خوب نگهداری کنید.
به گزارش ایسنا، آیین بزرگداشت گورگن موسسیان، رهبر فقید کر ارکستر سمفونیک تهران، (سهشنبه، چهارم آذرماه) در تالار رودکی برگزار شد. داود گنجهای، عضو هیاتمدیره خانه موسیقی نیز در این مراسم گفت: چند روز پیش که از برگزاری چنین مراسمی صحبت شد، با خودم گفتم بعضی هنرمندان چقدر مظلوم هستند و با اینکه زحمت زیادی کشیدهاند، آنطور که باید از آنها قدردانی نمیشود. درحالی که برخی دیگر از هنرمندان، زحمت کمی میکشند و همیشه مورد تقدیرند.
این موسیقیدان و پیشکسوت حوزه موسیقی که به خوشاخلاقی در بین اهالی موسیقی شهره است، بار دیگر به نصیحت هنرمندان پرداخت و اظهار کرد: ما باید با همدیگر مهربان باشیم و همدیگر را آزار ندهیم. فکر میکنم 90 درصد هنرمندان از من راضی هستند، زیرا حسود نیستم و کسی را اذیت نمیکنم.
گنجهای در پایان، با بیان اینکه کر پایه و اساس موسیقی غرب است، افزود: برای زندهیاد موسسیان علو درجات را از خداوند طلب میکنم.
اگر موسسیان ایران بود، دق میکرد
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد نیز در این مراسم حضور داشت و در سخنانی اظهار کرد: پاییز امسال غمانگیز بود زیرا بسیاری از هنرمندانمان را از ما گرفت.
پیروز ارجمند با بیان اینکه هنرمندانی مانند «داود گنجهای» تاریخ شفاهی موسیقی این کشورند گفت: ای کاش آقای گنجهای تاریخ موسیقی ما را مکتوب میکرد. تاریخ موسیقی کشور باید ثبت شود که جوانان بدانند این شرایط راحت بهدست نیامده است.
او ادامه داد: وقتی با دانشجویانم صحبت میکنم، همیشه به آنها یادآور میشوم که فکر نکنید این شرایط راحت ایجاد شده است. روزگاری ما باید برای حمل ساز در سطح شهر بهصورت ساعتی مجوز میگرفتیم. این شرایط نتیجه همت و تلاش افرادی است که باید نامشان در تاریخ ثبت شود.
وی با اشاره به اینکه در مقالهای درباره موضوع نقش اقلیتها در موسیقی کار کرده است، افزود: اقلیتها و بهویژه مسیحیان، نقش موثری در این حوزه داشته و در زمینه موسیقی علمی ایران، زحمت زیادی کشیدهاند. موسسیان نیز یکی از همین افراد بود که کر تالار وحدت را شکل داد. ارجمند با بیان اینکه در زمان دانشجوییام مصاحبهای با این هنرمند داشتم، گفت: ایشان دغدغههای زیادی داشت، مثلا اینکه نمیتوانست در آثارش سلو داشته باشد زیرا احساس میکرد، رنگی را از دست داده است. او به تعالی فکر میکرد و زحمت زیادی در ترجمه متون به زبان فارسی کشید.
مدیرکل دفتر موسیقی تصریح کرد: موسسیان شانس آورد که در ایران نبود و اتفاقاتی را که برای گروه کر و ارکسترهای ایران افتاد، ندید. شاید اگر آن زمان در ایران بود، دق میکرد اما خوشبختانه در دوره جدید، اتفاقات خوبی افتاده است و کر برای اولینبار علاوه بر رهبر ثابت، رهبر مهمان نیز خواهد داشت.
او در همین راستا تاکید کرد: گروه کر ارکستر سمفونیک تا سه ماه دیگر میزبان آقای «تیچ» خواهد بود که یکی از رهبران باتجربه است تا بتوانیم در زمینه آموزش، فعالیتهایی انجام دهیم. ما درصدد تشکیل انجمن ملی کر ایران هستیم.
شهلا میلانی نیز که یکی از خوانندگان قدیمی و از شاگردان موسسیان بوده است، پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی اظهار کرد: نمیدانم چرا بعد از اینکه خبر مرگ او را شنیدم، قلبم گریست. او به درستی هنرمند بود و هنر خود را در سبد اخلاص گذاشته بود.
او ادامه داد: همیشه بعد از فوت یک هنرمند، به ارزشهای او پی میبریم البته گورگن موسسیان بهراستی از میان ما نرفته است. او دوستداران زیادی خواهد داشت که یاد او را در قلبشان زنده نگه داشتهاند. من بر روان پاک استاد گرانقدرم درود میفرستم.
چرا موسسیان از ایران رفت؟
در بخش دیگری از این مراسم وارطان ساهاکیان، از پیشکسوتان عرصه موسیقی اظهار کرد: آشنایی من با موسسیان به حدود 28 سال قبل برمیگردد؛ همیشه وقتی او را میدیدم به تواناییهایش غبطه میخوردم. او در کر دانشگاه تهران، کر دانشگاه هنر، کر سوان و کر ارکستر سمفونیک فعالیت میکرد و بسیار پرمشغله بود؛ اما آنقدر توانمند بود که بسیاری از آثار را در ذهنش حفظ بود و هرگز فراموش نمیکرد.
وی ادامه داد: خیلیها میگویند که چرا موسسیان از ایران رفت و به آمریکا مهاجرت کرد. وی برای اولینبار که مدت کوتاهی به آمریکا رفت و به ایران بازگشت، متوجه شد که بیمهاش را قطع کردهاند و هرچه تلاش کرد، بیمهاش درست نشد. با این حال یک سوییت کوچک در خیابان ویلا به او دادند. موسسیان مجبور شد بار دیگر به آمریکا برود و وقتی پس از مدتی بازگشت، دید آن خانه کوچک هم دیگر نیست. وی با خودش فکر کرد که اگر برای همیشه به آمریکا برود، میتواند در گروه کر یک کلیسا فعالیت داشته باشد حتی بعضیها میگویند، او اخلاق سرد و خشکی داشت، دلیلش این بود که تلخیهای زندگی موسسیان را به این روز انداخت. او از زندگی روی خوش ندید و حتی وقتی به آمریکا رفت باز هم ناراحت بود.
ساهاکیان اضافه کرد: وقتی به آمریکا میرفت به من گفت وارطان اگر در ایران میمردم، احتمال داشت که در تالار وحدت برایم برنامه یادبود برگزار کنند اما اگر در آمریکا بمیرم، غریب خواهم بود. امروز خوشحالم با اینکه موسسیان در آمریکا فوت کرده است، چنین مراسمی را برایش گرفتهاند تا او به رویایش برسد.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر حمید عسگری، رهبر کر ارکستر سمفونیک تهران پیام تسلیت خود را خواند.
سپس نسرین ناصحی که یکی از خوانندگان قدیمی در عرصه کر است، گفت: موسسیان هنرمند ارزشمند و اندیشمندی بود که همواره جایگاه آواز کلاسیک را رفیع و بلند میدانست و در راستای ارتقای سطح موسیقی کشور کوشید.
وی افزود: موسسیان تمام نقاط ضعف و توانایی تکتک افراد را بهخوبی میدانست و ساعتها برای شنیدن یک صدای مناسب و ژوست، تمرین را رها نمیکرد.
اجرای قطعاتی توسط گروه کر «علیرضا شفقینژاد» و گروه کر «رازمیک اوهانیان» بخش دیگری از این برنامه بود که البته اوهانیان پیش از اجرایش متنی را بهعنوان تسلیت خواند و موسسیان را چهره ماندگار فرهنگ و هنر این سرزمین دانست.
گورگن موسسیان، رهبر سابق گروه کر ارکستر سمفونیک تهران شامگاه 17 آبانماه بهدلیل نارسایی کبد در آمریکا درگذشت.
نگاهی به کتاب «به نامی که دیگر نیست» دفتر شعر سیروس رادمنش؛
حرفهای تکمیلی ناشرمسعود سلیمی- در شماره دوشنبه گذشته «جهانصنعت» مورخ 3 آذر 93، در همین صفحه مطلبی با عنوان «گیاهی که خواب جوانی میبیند» در ارتباط با کتاب شعر سیروس رادمنش با عنوان «به نامی که دیگر نیست» به چاپ رسیده بود.
صاحب قلم به دلیل علاقه دیر پای خود به ادبیات ایران زمین و همچنین توجه کمتری که به «شعر در قیاس با داستان میشود، هرگاه ضرورت و فرصتی پیش میآید و دفتر شعری را مییابد، مختصری دربارهاش مینویسد که آخرین آن به کتاب «به نامی که دیگر نیست» دفتر شعرهای سیروس رادمنش مربوط میشود که در واقع به نوعی هدفی بود برای قدم زدن در وادی نقد و بررسی.
پس از چاپ مطلب مدیر انتشارات «آوا نوشت» ناشر کتاب تماس گرفت و توضیحاتی در ارتباط با این کتاب داد که هم ضروری بود و هم کاملکننده مطلب من، به همین خاطر از ایشان خواستم حرفهایش را کتبی بفرستد تا در همین صفحه چاپ شود که میخوانید.
رادمنش شاعر پیشتاز «شعر ناب»
«به نامی که دیگر نیست» نخستین کتابی که از سیروس رادمنش منتشر شده است با صد و نوزده شعر از او. نامی را که «آوا نوشت» به این مجموعه داده است از پنجاه و ششمین شعر همین مجموعه گرفته شده با کنایهای به فقدان حضور شاعر در میان جمع شاعران پیشتاز امروز. هر چند بهزعم گردانندگان «آوا نوشت» اغلب شعرهای رادمنش جایگاه ویژه خود را در میان شاعران «شعر ناب»- نامی که برای نخستینبار منوچهر آتشی در هفتهنامه «تماشا» به آثار شاعران جوانی داده بود که در دهه 50 پا به میدان گذاشته بودند- برای همیشه به اعتبار انسجام ساختاری و شفافیت و پاکی بیان خود حفظ خواهد کرد. اما افزون بر شعرهای این مجموعه باید شعرهای بسیار دیگری هم در میان باشد که در مجموعههای بعد کاملتر، جامعتر و بهتر به کوشش بازماندگانش به چاپ خواهد رسید. اینبار بعونالله مستقیما و بدون واسطه و تلاش دوستدارانش برای گرفتن مجوز رسمی از خانواده و بازماندگانش با اعتبار صددرصد و دقیق چاپ اشعار به سلیقه و شیوه پسندیده بازماندگانش.
سیروس رادمنش برای گردانندگان «آوا نوشت» نامی ناآشنا نبود. اغلب شعرهایی را که در این مجموعه آمده در هفتهنامهها، ماهنامهها، فصلنامهها و جنگهای دیگر طی چند دهه، اینجا و آنجا قبلا انتشار یافته بود. هنگامی که دستنوشتهای او با پیشنهاد تدارک دیدن و فراهم کردن و انتشار دادن مجموعهای از آن به «آوا نوشت» داده شد،
«آوا نوشت» از آن استقبال کرد و قراردادی با پیشنهاددهنده آن تنظیم کرد و به امضا رسانید با این شرط که مسوولیت یافتن بازماندگان رادمنش و گرفتن اجازه نهایی به عهده امضاکننده قرارداد باشد.
تقدیر چنین بود که کوششهای مسوول قرارداد به نتیجه مطلوب نرسد. با این همه استقبال کمنظیری که از انتشار آثار او از سوی خوانندگان شعر امروز، به عمل آمد. تقدیر چنین رقم خورد که گردانندگان «آوا نوشت» با بازماندگان، خانواده و بستگان رادمنش آشنایی پیدا کنند و دیدارهایی رد و بدل گردد. اکنون راه از همه سویی برای انتشار کلیه آثار رادمنش کاملا گشوده است و بازماندگان او که در شرایط کنونی وارثان و صاحبان اصلی آثار اویند. صد البته مجموعههای کاملتر و بهتری از شعرهایش تنظیم کرده و ارایه خواهند داد و در این مورد مدتی است که تمهیدات لازم را به کار گرفتهاند. در همینجا
«آوا نوشت»انتظار دارد اهل قلم سهم خود را در بزرگداشت این شاعر پیشتاز در زمینههای نقد هنری در نشریهها و مقالههای خود بجا آورند.
با آرزوی توفیق برای انتشار کلیه آثار شاعر
برگزاری نمایشگاه عکس با موضوع محرم
گروه دیار که همگی فارغالتحصیلان رشته عکاسی موسسه آرمان هستند اولین نمایشگاه عکس خود را با موضوع محرم و نام مَحرَمِ مُحَرم با نگاهی تازه به پدیده عاشورا و عزاداریهای حسینی در باغ موزه قصر برگزار میکند.
این نمایشگاه عکس که شامل مجموعه عکسهای 12 عکاس است از هفتم آذر لغایت چهاردهم آذرماه همه روزه از ساعت 9 صبح تا 8 شب میزبان مدعوین محترم است.
رضا قیصریه عمل جراحی شد
ایسنا- رضا قیصریه، نویسنده و مترجم پیشکسوت عمل جراحی شد و اکنون در بخش مراقبتهای ویژه (آیسییو) بستری است.
قیصریه روز دوشنبه سوم آذرماه عمل جراحی شد و بنا بر تشخیص پزشک، چند روز در بخش مراقبتهای ویژه (آیسییو) میماند.
همچنین به گفته مسوول آیسییو جنرال بیمارستان، عمل او خوب بوده است.
رضا قیصریه از 27 آبانماه به علت سکته مغزی در بیمارستان پارس بستری شده است.
این استاد ترجمه دانشگاه آزاد تاکنون رمانهای «کافه نادری» و «هفت داستان» را منتشر کرده و کتاب «در ستایش 77 سالگی» را آماده انتشار دارد.
وی همچنین در دهه 60 به عنوان منتقد در مجله فیلم و هنر هفتم فعالیت داشته است.
رضا قیصریه متولد سال 1319 است، دکترای علوم سیاسی دارد و ترجمه را با برگرداندن چند داستان از صادق هدایت به زبان ایتالیایی آغاز کرده است. وی آثاری را از نویسندگان ایتالیایی چون ایتالو کالوینو و لوییجی پیراندلو به فارسی برگردانده است.
بیضایی نمایشنامه «گزارش ارداویراف»
را خوانش میکند
ایلنا- محمد رحمانیان از تصمیم بهرام بیضایی برای خوانش نمایشنامه جدید خود باعنوان «گزارش ارداویراف» در استنفورد کالیفرنیا خبر داد.
محمد رحمانیان، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر کشور با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت: دیوارکوبِ نمایشنامه خوانی «گزارش ارداویراف» نمایشنامه تازه بهرام بیضایی، اجرا بیست و چهارم و بیست و پنجم ژانویه دو هزار و پانزده، استنفوردِ کالیفرنیا.
بهرام بیضایی، پژوهشگر، نمایشنامهنویس و کارگردان ایرانی سال 89 به دعوت دانشگاه استنفورد برای تدریس از ایران به آمریکا مهاجرت کرد. این هنرمند صاحبنام کشور طی سالهای اقامت خود در خارج از کشور نیز دست از فعالیتهای پژوهشی برنداشته و همچنان با استقامت مثالزدنی به راه خود ادامه میدهد.
خالق آثاری مانند بانو آئویی (۱۳۷۶و ۱۳۷۷)، شب هزارو یکم (۱۳۸۲)، مجلس شبیه در ذکر مصایب استاد نوید ماکان و همسرش مهندس رخشید فرزین (۱۳۸۴) و افرا یا روز میگذرد (۱۳۸۶) سال 2012 نیز نمایش «جانا و بلادور» را با ایفای نقش مژده شمسایی، دیگر هنرمند تئاتر و سینمای کشور در ایالات متحده روی صحنه برد.
تماشاگران در نمایش «جانا و بلادور» با «سایه بازی» که سبکی کهن در عرصه نمایش است، آشنا شدند و طبق گزارشها شاهد تجربهای کم نظیر بودند، تجربه ناب حیات شیوه اجرایی که زیر آوار 700 سال تاریخ مدفون بود و بیضایی بار دیگر روی صحنه به آن جان بخشید.
↧
November 26, 2014, 1:54 pm
فروش 160 اثر دو روز مانده به پایان نمایشگاه هفت نگاه : آثار هنرمندان جوان در صدر
هفت نگاه هفتم در حالی به استقبال پایان کار این دوره خود میرود که با فروش ١۶٠ نقاشی و مجسمه تا این لحظه توانسته رکورد قابل ملاحظهای از منظر فروشهای خود در تمامی ادوار به جا بگذارد.
هفتمین دوره فروش سال هنرهای تجسمی، هفت نگاه، شامگاه جمعه هفتم آذر ماه در حالی به پایان میرسد که مدیرانش انتظار دارند در این دو روز پایانی شاهد حضور چشمگیر خانوادههای ایرانی و نیز ارگانها و نهادها برای خرید اثر هنری باشند.
اگرچه تا این لحظه گرانترین اثر به فروش رسیده در این دوره همچنان به نقاشی انتزاعی از سهراب سپهری تعلق دارد که ١۵٠ میلیون تومان فروخته شد اما دیگر رکوردها دستخوش تغییر شده است: نقاشی کوچکی از آیدین آغداشلو از مجموعه خاطرات انهدام ٧٠ میلیون تومان، سه نقاشیخط از سید محمد احصایی هر یک با تونالیته ۶٠ تا ۶۵ میلیون تومان، اثر صداقت جباری ٧٠ میلیون تومان، نقاشیخطی با تم سیاه مشق از علی شیرازی ۶٠ میلیون تومان، اثر نصرالله افجهای ۵٠ میلیون تومان، نقاشی از ایرج شافعی ٢٧ میلیون تومان، دو نقاشی از حامد صدر ارحامی هر یک ٢۵ میلیون تومان، نقاشی آبرنگ احمد وثوق احمدی ٢۵ میلیون تومان و... فروخته شده است؛ از فروش چهرههای صاحبنام میتوان به نقاشی خط ابوالقاسم شمسی، چهار مجسمه از تاها بهبهانی، مجسمهای از رضا یحیایی، دو نقاشی کوچک از غلامحسین نامی، جلال شباهنگی، حمید پازوکی و... نیز اشاره کرد.
اما از منظر تعداد آثار به فروش رسیده سپیده نژادستاری، کیوان بیرانوند و چند هنرمند جوان دیگر پیشتازند. در میان آثار تازه به فروش رسیده نامهایی مانند مریم درویش، سلمان خوشرو، روشنا رستمی، احمد محمدپور، آرمان یعقوب پور، ناصر عزیزی، مرتضی دره باغی، یار احمدی، عبدی اسبقی و... لیبل قرمز خوردهاند؛ کمااینکه پیش تر آثاری از هانیبال الخاص، بیتا وکیلی، ابراهیم حقیقی، علیرضا سعادتمند، سیاوش مظلومیپور، محمدعلی ترقیجاه، لیلی طاهری، شمسالدین غازی، نازیلا مقدم، شهره مهران، فریش البرزکوه، مهروز بلادی، ندا معین افشاری و. . . نیز در زمره هنرمندانی اعلام شدند که حداقل یک اثر از آنها به فروش رسیده است.
تبریک به هفت نگاه از شمال آلمان
ابوالقاسم شمسی، هنرمند صاحب سبک ایرانی مقیم آلمان که برای نخستین بار در فروش سال هنرهای تجسمی ایران، هفت نگاه، حضور دارد؛ خلق چنین رویدادی را نشانه بلوغ جامعه تجسمی ایران میداند.
این هنرمند ۶۴ ساله که متولد لنگرود است و آثارش در اقصی نقاط دنیا از جمله اتریش، هلند، آلمان، هندوستان، پاکستان و... با اقبال بسیاری روبهرو است میگوید که «در این روزگار که انسانها دچار بحرانهای روحی هستند و فرهنگ تماشای زیباییهای اصیل به محاق رفته است، رویدادی مانند هفت نگاه که میاندیشد اثر هنری را به خانههای مردم برساند از خرد و اندیشهای نو و زیبا برخوردار است که هم سلامت روحی برای اجتماع میآفریند هم با رونق افزایی به مقوله اقتصاد هنر، امکان زندگی از راه هنر را برای هنرمندان میسر میسازد.»
از ابوالقاسم شمسی یک اثر کوچک با عنوان «دلم هوای آفتاب میکند» به قیمت ۴ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان در هفت نگاه هفتم به فروش رسیده است که رنگین کمانی از رنگهای انرژی بخش و خط خوش است؛ اما هنرمند ترجیح میدهد درباره این تابلو تنها به ذکر این نکته بسنده کند که «دلیل انتخاب این شعر برای خلق این تابلو، شاید این است که آفتاب شرق همیشه اینجا در شمال آلمان غایب است».
به رسم هفت نگاه، هر گاه اثری به فروش میرود کاری دیگر از همان هنرمند روی دیوار عرضه میشود، بنابراین اثری تازه از شمسی هم اکنون بر دیوار نمایشگاه هفت نگاه به تماشاست که عنوان رمانتیک «یک پنجره برای من کافی است» را بر خود دارد.
هفت نگاه متشکل از گالریهای گلستان، والی، هفت ثمر، آریا، الهه و ماهمهر به مناسبت هفتمین دورهشان با مشارکت هفت گالری مهمان آران، اعتماد، حنا، زیرزمین دستان، سین، سیحون، طراحان آزاد با ارایه ۴٠٠ اثر از ٣۵٠ هنرمند این دوره را برگزار کرده اند.
در این نمایش و فروش آثار هنری با تونالیتههای کیفی بسیار متنوع و نیز قیمتهای گوناگون از ۵٠ هزار تومان تا ٢٨٠ میلیون تومان اثر عرضه شده است به این امید که اقشار مختلف مردم را ترغیب نماید خرید آثار هنری را در سبد هزینه خانوار خود ببینند.
هفت نگاه هفتم تا هفتم آذر در فرهنگسرای نیاوران واقع در انتهای خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران دایر است و علاقهمندان میتوانند هر روز از ساعت ١٠ تا ١٩ از این آثار دیدن و خرید کنند.
نشست خبری کیومرث مرادی، مدیر ارشد «ایران آکتور»؛
اولین سامانه معرفی بازیگران مستعد افتتاح میشود
نسخه رسمی سایت «ایران آکتور» اولین سامانه معرفی بازیگران مستعد، روز شنبه 8 آذر 93 افتتاح میشود. همزمان با آغاز به کار نسخه رسمی این سایت، کیومرث مرادی، کارگردان تئاتر و مدیر ارشد «ایران آکتور» نیز ساعت 10:30 روز شنبه 8 آذر در محل سالن کنفرانس خانه هنرمندان ایران، نشست خبری برگزار میکند. پیشاپیش حضور اهالی رسانه را در این نشست ارج مینهیم.
«چگونه میتوانم راهی برای ورود به جامعه حرفهای بازیگری پیدا کنم و عضوی از آن خانواده شوم؟» این سوال بزرگ تمامی فارغ التحصیلان و علاقهمندان رشته بازیگری است که در ایران سالهاست بیجواب مانده. همزمان بسیاری از کارگردانان، تهیهکنندگان و تولیدکنندگان بوده و هستند که علاقه دارند تا بیواسطه با نسل جدید و استعدادهای نوظهور آشنا شوند.
با همین رویکرد، «ایران آکتور» به عنوان نخستین سامانه معرفی بازیگران مستعد روز گذشته همزمان با روز ملی سینما افتتاح شده است. این سایت مجرایی فراهم میکند برای معرفی افرادی که در رشته بازیگری تحصیل یا اساتید سینما و تئاتر آنها را تایید کردهاند.
پیشرفت روزافزون تکنولوژی در زندگی امروز بسیاری از واسطهها را حذف کرده است، ایران آکتور یکی از تکنولوژیهایی است که به برقراری ارتباط بین دانشآموختگان بازیگری و تولید کنندگان آثار تئاتر و سینما کمک میکند.
این سایت به عنوان نخستین سایت تخصصی استعدادیابی و کاریابی در حوزه بازیگری، به علاقهمندان و دانشآموختگان این حوزه همچنین یاری میدهد تا سطح دانش خود را نسبت به مقوله بازیگری ارتقا دهند.
مدیران ایران آکتور امیدوارند با افتتاح این سامانه و امکانی که برای فارغ التحصیلان بازیگری در سراسر ایران ایجاد کردهاند، امیدی تازه در دل این افراد پدید آورند تا آنها دیگر مجبور نباشند برای معرفی خود به دنیای حرفهای دائما فرمهای بیسرانجام و متعدد را پر کرده و سرگردان در دفاتر سینمایی باشند.
همچنین امیدوارند تا با این سیستم یکپارچه در کشور کارگردانها، تهیهکنندگان، دستیاران و تولیدکنندگان فیلم، سریال و تئاتر در کشور امکان دسترسی سریعتر و عادلانهتری به استعدادهای بیشمار بازیگر داشته باشند. علاقهمندان به عضویت در این سایت میتوانند با مراجعه به آدرس اینترنتیwww. iranactor. ir با ارایه مدارک تحصیلی خود، در این سایت عضو شوند.
پیکر علیرضا خورشید فر شنبه به خاک سپرده میشود
ایلنا- مراسم تشییع پیکر علیرضا خورشیدفر (مایستر گروه کنترباس ارکستر سمفونیک تهران) روز شنبه (هشتم آذر)، ساعت 9 صبح از تالار وحدت با حضور مردم هنردوست، هنرمندان عرصه موسیقی و جمعی از مسوولان معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار خواهد شد.
علیرضا خورشیدفر- در سال ۱۳۵۱ با درجه لیسانس در رشته کنترباس فارغالتحصیل شد. وی طی دوران تحصیل از وجود استادانی مثل نعمتاله مجید، خواهر و برادران پورتراب، کنستانتین، نیکولا نیکولف و نیکولا پوپوف بهره برد و همین استادان بودند که با مایههای غنی و پربار علم موسیقی موجب پیشرفت سریع و بزرگ وی در عالم هنر موسیقی شدند و وی درسال 1367 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درجه یک هنری را نیز دریافت کرد.
وی از سال ۱۳۴۶ با ارکسترهای رادیو، اعم از ارکستر بزرگ، ارکستر گلها و ارکستر بزرگ دانشگاه تهران همکاری کرد و از سال ۱۳۴۸ وارد ارکستر سمفونیک تهران شد و با این ارکستر به همکاری ادامه داد. در سال ۱۳۵۱ نیز به عنوان معاون گروه کنترباس و از اوایل سال ۱۳۵۷ به عنوان مایستر گروه کنترباس ارکستر سمفونیک تهران همکاری کرد.
وی از سال ۱۳۶۷ بهعنوان استاد کنترباس در هنرستانهای موسیقی و دانشگاه هنر، علمی کاربردی مشغول تدریس و خدمات فرهنگی هنری بود. علیرضا خورشیدفر پنجم آذرماه بر اثر عارضه قلبی دارفانی را وداع گفت.
مجید درخشانی برای کودکان آلبوم شاد میسازد
ایسنا- مجید درخشانی از کار روی یک مجموعه شاد برای کودکان خبر داد و گفت که موسیقی آلبوم کودکانهام براساس موسیقی جشنهای کهن ایرانزمین ساخته شده است.
این آهنگساز پیشکسوت درباره آلبومش گفت: آلبوم کودکی که اکنون در حال ساخت دارم شامل 9 قطعه موسیقی بوده و برگرفته از تمهای ایرانی است. موسیقی آن موسیقی جشنهای کهن ایرانزمین است و نوای دهل و سرنا بیشتر در آن شنیده میشود. فضای اشعار آن نیز با توجه به جشنهای ایرانی شاد و کودکانه است.
درخشانی که در سال 60 آلبوم «بچهها بهار» را منتشر کرده بود درباره بازگشت دوبارهاش به فضای موسیقی کودک بیان کرد: بعد از 30 سال دوری از موسیقی کودک تصمیم گرفتم بار دیگر رجعتی به این فضا داشته باشم، تصمیم داریم این آلبوم نزدیک سال نو راهی خانههای مردم ایران شود. وی درباره سایر فعالیتهای پیشرو نیز توضیح داد: کارگاههای آموزشیام هر 5/2 ماه یکبار در آلمان برگزار میشود و اینبار هم قرار است میزبان هنرجویان ایرانی و خارجی باشم. مسترکلاسهای شیراز برای تار و سهتار نیز همچنان پابرجاست.
به گزارش ایسنا، مجید درخشانی از شاگردان محمدرضا لطفی و اعضای اولیه گروه «شیدا» بوده است. وی آلبوم «بچهها بهار» را با حسین علیزاده و آلبوم «قاصدک» را با صدای اخوان ثالث در دهه ۱۳۶۰ منتشر کرد اما از سال ۱۳۶۳ به آلمان مهاجرت کرده و در شهر کلن ساکن شد و در این مدت به آموزش و اجرای موسیقی ایرانی مشغول بود. همچنین در سال ۱۳۷۵ محمدرضا شجریان را بهعنوان آهنگساز و نوازنده تار در آلبوم «در خیال» همراهی کرد.
↧
November 29, 2014, 3:34 pm
پوراحمد در تشییع عظیم جوانروح: سیاستبازان فرهنگستیز بالندگی سینما را نمیبینند
پیکر زندهیاد «عظیم جوانروح» جمعه 7 آذرماه با بدرقه اهالی سینما و تلویزیون از «خانه سینما» به قطعه هنرمندان بدرقه شد. در ابتدای این مراسم پدرام اکبری به عنوان مستندساز و مجری مراسم در سخنانی به شرح زندگینامه عظیم جوانروح و همچنین فعالیتهای هنری که تاکنون داشته است، پرداخت.
در ادامه فرخ مجیدی از همدانشکدههای عظیم جوانروح سخنانی را در وصف شخصیت این هنرمند فقید مطرح و اظهار کرد: در مدرسه سینما و تلویزیون سال 47، با «عظیم» آشنا شدم، او شخصیت پور شور و نشاطی داشت.
این هنرمند یادآور شد: او فردی بود که همه را به خود جلب میکرد، همیشه پیشگام بود و به عنوان موتور متحرک عمل میکرد. در همان سالها او همیشه ما را ساعت پنج صبح بیدار میکرد و زمستان و تابستان به قله توچال میکشاند. در این سالها بارها در خطر سقوط قرار میگرفتیم و «عظیم» بود که جان ما را نجات میداد. مجیدی در بخش دیگری از صحبتهایش با غم و افسوسی که برای از دست دادن عظیم جوانروح بر دل داشت، گفت: عظیم بسیار پرتحرک، شاد و بانشاط بود و با چشمهای یک کودک کنجکاو به دنیای اطرافش نگاه کرده و عمل میکرد و کمتر پروژهای اتفاق میافتاد که «عظیم» فعالیت پورشور و نشاط نداشته باشد. به عنوان مثال در ساخت سریال «آتش بدون دود» در سالهای قبل از انقلاب عظیم چند روزی را برای مرخصی به تهران آمد، دیدم لاغر شده و چشمهایش ورم کرده است، به او گفتم چه شده است چرا خودت را میکشی؟ اما او گفت: نه اینطور نیست کار را سه شیفته کردهایم و من در سه شیفت هستم.
در نتیجه عوامل وقتی نمیتوانستند عظیم را در این سه شیفت وادار به استراحت کنند به او مرخصی چند روزه داده و کار را تعطیل کرده بودند کسانی که با او همکاری داشتند این حرفهای من را درک میکنند. زمان گذشت و چند سالی از ایران دور بودم و تلفنی و از طریق نامه با او در ارتباط بودم که او همیشه مرا تشویق میکرد که برگردم.
فرخ مجیدی در پایان صحبتهایش اشاره کرد: دیگر عظیم آن شور و نشاط را نداشت و گویا اولین علایم بیماری را درک کرده بود و حتی وقتی در بیمارستان بود تمایل نداشت کسی به دیدنش برود. من کمی از این برخورد او دلخور شدم اما تازه درک میکنم که چرا تمایل داشت کسی به دیدنش نرود؟! کسی که همیشه مرگ را دست میانداخت این بار احساس کرده بود مجبور است مقابل مرگ تسلیم شود و حاضر نبود جلوی دوستانش این تسلیم و شکست را تجربه کند.
کیومرثپوراحمد، کارگردان سینمای ایران طی سخنانی با اشاره به شخصیت جوانروح گفت: من با جوانروح در سرنخ و قصههای مجید همکاری داشتم جوانروح به سرعت در گروه تبدیل به محور گروه میشد و سر صحنه بسیار پرانرژی بود و امروز که رفته نیز به نظرم به خاک پوزخند زده است. وی ادامه داد: تلختر از مرگ هنرمندان این است که ما یادمان رفته است چه زمانی به آنها سرمی زنیم و رسیدگی میکنیم و امروز بسیاری از هنرمندان مرگ خاموش را تجربه میکنند.
پوراحمد با انتقاد از سیاستها و رفتارهای گروهی از سیاستمداران با سینما گفت: امروز سیاستبازان فرهنگستیز نمیتوانند بالندگی سینما و فرهنگ را ببینند اما این سینما رشد کرده و خار چشم بسیاری از آنها شده است.
وی ادامه داد: همه ما روزی از این دنیا میرویم و هنرمندان نیز روزی فوت میکنند اما حتی از خاکستر هنرمند هم خلاقیت برمیخیزد.
در بخش دیگری از مراسم تشییع پیکر عظیم جوانروح، حسن بشکوفه، تهیهکننده در سخنانی با چشمانی اشکبار گفت: صحبت کردن برایم سخت است احساس غریبی میکنم در این مدت از خودم پرسیدم چرا خانه سینما؟ و بعد به خودم گفتم خب ما خانهای دیگر نداریم ما از تلویزیون بیرون افتادیم اما سینما و خانه سینما، خانه ماست.
وی سپس از دوستان خانه سینما و همراهانش تشکر کرد که این خانه را پابرجا نگه داشتهاند و همراهشان بوده است.
بشکوفه در ادامه سخنانش در مراسم تشییع پیکر عظیم جوانروح گفت: آن چیزی که درخصوص عظیم جوانروح میگویم به حرفه خودم برمیگردد یک زمانی تهیهکنندگی تعریفی داشت و تهیهکنندگی عاملی بود برای تعامل با هنرمندان، مخاطبان و مدیران اما برای مدیریت پشتوانه نیاز بود. یک تهیهکننده زمانی میتواند موفق باشد که پشتوانهای پشت او باشد. وی ادامه داد: فیلمبرداران تلویزیون و سینما پشتوانههای اصلی تهیهکنندگان بودند و در این میان او از این هم فراتر بود، او پدری میکرد تیم را جمع میکرد و در این سه، چهار کار بزرگی که انجام دادیم تنها کسی که میشد به او اتکا کرد، «عظیم» بود او آنقدر حوصله داشت و هیچ چیز از چشمانش دور نبود.
بشکوفه سپس با اشاره به تعامل خوبی که با اعضای تیم داشته است، گفت: عظیم جوانروح تیمش را همچون بچههایش دوست داشت از اعضای تیمش به حدی حمایت میکرد که حتی بزرگترین اشتباهات یک فرد را در جمع نادیده میگرفت اما در خفا این اشتباه را به او گوشزد میکرد.
وی در پایان درحالی که اشک از چشمانش جاری میشد با پرسشی از میان حضار گفت: نمیدانم آیا عظیم امروز آرام میگیرد؟
انوشیروان ارجمند، بازیگر مجموعه تاریخی «مختارنامه» از دیگر سخنران مراسم تشییع پیکر زندهیاد عظیم جوانروح بود. این بازیگر سینما و تلویزیون یار مهربان، رفیقی شفیق، غمزدا، همدمی نیکوصفت را در وصف عظیم جوانروح بیان کرد.
وی یادآور شد: زمانی که در سال 53 از تهران به مشهد منتقل شدم با عظیم چندین تله فیلم کار کردیم. وقتی همه اعضای تیم تلویزیون و تئاتر با هم جمع میشدیم واقعا اینطور بود که جای عظیم خالی است و همه به دنبال او بودند تا جمع را سازمان ببخشند. «عظیم» همچون زنجیری بود که همه را به هم وصل کرده بود.
بازیگر مختارنامه در ادامه گفت: من امروز تنها از جانب خودم برای تسلیت نیامدهام. شب گذشته با محمود فلاح (تهیهکننده مختارنامه) تلفنی صحبت میکردم که او با بغض و گریه به من گفت آیا فردا میروی و من نیز گفتم بله. او گفت که من حالم خوب نیست و از جانب من به خانواده عظیم، خانواده سینما و تلویزیون تسلیت بگو. انوشیروان ارجمند سپس در ادامه قطعهای را که پیش از این در دیگر مراسمها خوانده بود در این مراسم نیز قرائت کرد و گفت: شاید این قطعهای که من میخوانم در یادداشتهای عظیم باشد، باور نمیکنم آدمی با آن انرژی در قالب بزرگ آنقدر نازکدل، نازکبین و زیباییشناس باشد.
وی سپس گفت: همکاریام با «عظیم» در سریال «مختارنامه» و «معصومیت از دست رفته» برایم افتخار بود.
این بازیگر سپس به جمله محمود فلاح خطاب به زنده یاد عظیم جوانروح اشاره کرد که گفته است: «عظیم اگر تو نبودی مختارنامه هم نبود»
در مراسم تشییع پیکر عظیم جوانروح علیرضا رضاداد دبیر جشنواره فیلم فجر، هنرمندانی چون داود میرباقری، حسن پورشیرازی، مسعود کرامتی، فریبرز عربنیا، فرشته طائرپور، منوچهر شاهسواری، گیتی معینی، تورج منصوری، محمدرضا موینی، حسن فتحی، فریبا کوثری، مسعود فروتن، مهدی میامی، حسین جعفریان، فرهاد ورهرام، حسام نوابصفوی، حسن زاهدی، ضیاءالدین دری، محمد داودی، محمد آلادپوش و... حضور داشتند.
مراسم ترحیم عظیم جوانروح یکشنبه نهم آذرماه ساعت 20 تالی 21:30 در مسجد شهرک قدس برپا خواهد شد.
«کافیشاپ لوک» در انتظار انتشار
احمد آرام از انتظارش برای انتشار رمان «کافیشاپ لوک» گفت. این نویسنده درباره روند اعطای مجوز به کتاب گفت: حدود دو سال است که در انتظار مجوز انتشار رمان «کافیشاپ لوک» هستم. در این مدت دو سال هرچه با ناشر تلاش میکنیم تا وضعیت گرفتن مجوز این رمان را به جایی برسانیم نمیتوانیم و پس از این مدت هنوز نمیدانیم به چه سرنوشتی دچار شده است. او ادامه داد: هر وقت درباره این رمان از مسوولان اداره کتاب وزارت ارشاد سوال میکنیم به ما گفته میشود رمان در دست بررسی است و ما نمیدانیم کی قرار است وضعیت این کتاب مشخص شود. این نویسنده گفت: انتظار دو ساله ما برای انتشار این کتاب درحالی است که مدام میشنویم کتابها بیشتر از 15 روز در انتشار مجوز نمیمانند با این وجود من نمیدانم چرا کتاب من دو سال است قرنطینه شده است. آرام درباره رمان «کافیشاپ لوک» گفت: این رمان درباره معضل تروریسم در جهان است. داستان فردی است که دچار توهم است و در شهر گم شده و نهایتا توسط یک گروه ربوده میشود. او در این جریان وارد یک فضا و مکان نامشخص میشود که مدتها در آن میماند و امکان خارج شدن نمییابد. رمان یک زبان جهانی دارد و مربوط به منطقه خاصی نیست و بیشتر به وحشت و اضطراب تروریسمی اشاره دارد که تمامی جهان را گرفته است. او سپس اظهار کرد: زمانی که این رمان را نوشتم خیلی روی آن حساب کرده بودم زیرا در برخی مواقع یک اثر به خاطر تازگی که در آن وجود دارد باید در همان زمان منتشر شود اگر این تازگی بگذرد حلاوت و نوبودن کار نیز از دست میرود. به گفته آرام، این رمان 300 صفحهای از سوی نشر پیدایش برای گرفتن مجوز نشر به وزارت ارشاد رفته است. این نویسنده همچنین به نگارش رمان دیگری به نام «جعبه سیاه ماشین تحریر» که هماکنون در حال بازنویسی آن است اشاره کرد و درباره این کتاب نیز توضیح داد: این رمان روایتی تازه از فردی است که از جبهه جنگ آمده اما در ذهنش با تمام آدمهای از دنیا رفته که قبلا با آنها مراوده داشته، درگیر است. ناگهان همه این افراد را در زندگی واقعیاش میبیند و به نوعی تمام ماجراها با هم قاطی میشود و به یک پایان میرسد؛ بهطور کلی فضای این کتاب توهمی است. آرام در ادامه از نگارش نمایشنامهای به اسم «استخوانهای سبک» و یک مجموعه داستان خبر داد و گفت: هنوز این کتابها را به ناشر نسپردهام و منتظرم ببینم وضعیت رمان «کافیشاپ لوک» چگونه میشود. او در پایان اضافه کرد: رمان «کافیشاپ لوک» حدود یک سال در ارشاد ناپدید شده بود و من برای پیداکردن آن دست به دامن فردی شدم تا نهایتا کتاب را پیدا کرد. الان هم ناشر هر چه سوال میکند وضعیت این کتاب چه شده است کسی پاسخگو نیست. این درحالی است که رمان من اصلا سیاسی نیست؛ یک رمان اجتماعی و کاملا مدرن است.
«روباه» بهروز افخمی به ارمنستان میرود
ایسنا- فیلمبرداری فیلم «روباه» بهروز افخمی از نیمه گذشت.
این کارگردان بیان کرد: 90 درصد فیلمبرداری «روباه» در تهران انجام میشود و بخش کمی هم در ارومیه و بقیه در ارمنستان فیلمبرداری خواهد شد. افخمی همچنین گفت: تدوین همزمان این فیلم توسط آیدین افخمی در حال انجام است. به گفته وی گروه سازنده «روباه» اواخر آذر به ارمنستان سفر میکند. از جمله بازیگران این فیلم که یک تریلر جاسوسی با محوریت ترور دانشمندان هستهای است، حمید گودرزی، بابک حمیدیان، آرش مجیدی و مرجان شیرمحمدی هستند.
ماکان آشوری فیلمبرداری «روباه» را برعهده دارد و آرمان موسیپور موسیقی آن را میسازد. همچنین این فیلم که محمد پیرهادی تهیهکننده آن است، برای نمایش در جشنواره سیوسوم فیلم فجر آماده میشود.
رسیتال پیانو رافائل میناسکانیان در تالار وحدت
ایلنا- رسیتال پیانو رافائل میناسکانیان ۵ دی ساعت ۳ ظهر در تالار وحدت برگزار خواهد شد. مهدیزاده (مدیر برنامههای میناسکانیان) در گفتوگو با ایلنا، درباره برگزاری این کنسرت گفت: خرداد ماه امسال کنسرتی را در تالار وحدت برگزار کردیم که با استقبال مخاطبان روبهرو شد و در همان ماه کنسرت دیگری از آقای میناسکانیان در سالن رودکی برگزار شد. به دلیل حمایت و درخواست مخاطبان و طرفداران آقای میناسکانیان این کنسرت ترتیب داده شد و همچنین در این برنامه قطعات متفاوتی نسبت به کنسرت خردادماه اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: در این کنسرت فانتزی دو مینور و سونات دوماژور از موتسارت، مجموعه قطعات اپوس۱۶ از شومان و ۱۵ آواز روستایی مجار از بارتوک اجرا خواهد شد. مهدیزاده درباره ساعت غیرمعمول اجرای این کنسرت نیز گفت: علت برگزاری کنسرت در ظهر این است که آقای میناسکانیان معتقد است که نوازندهها در روز سر حالتر هستند و اجرای آثار قویتر و بهتر خواهد بود. خارج از ایران کنسرتهای بسیاری ظهرها برگزار میشود اما میناسکانیان برای بار اول این بدعت را در ایران گذاشت. اجرای خردادماه آقای میناسکانیان هم ظهر بود و آن موقع هم تالار وحدت به ما گفت که کنسرت با شکست مواجه میشود و بلیتها فروش نمیرود اما در نهایت کنسرت با استقبال مخاطبان روبهرو شد و بلیتها در مدت کوتاهی به فروش رفت.
میزان فروش فیلمهای روی پرده
ایسنا- اگرچه مشهور است که میگویند آبان و آذر تا آخر سال، فصل مرده سینماهاست و فیلمها نمیتوانند فروش مناسبی داشته باشند اما این روزها فیلمهای سینمایی روی پرده با استقبال خوب مخاطبان روبهرو هستند. فیلم سینمایی «شیار 143» به کارگردانی نرگس آبیار پس از 16 روز اکران و در اختیار داشتن 75 سینما در کل کشور به فروش 530 میلیون تومانی درتهران و 350 میلیون تومانی در شهرستانها رسیده است. این فیلم در طول این 16 روز، 880 میلیون تومان فروش داشته است.
همچنین فیلم سینمایی «آنچه مردان درباره زنان نمیدانند» به کارگردانی قربان محمدپور با 9 روز اکران به فروش 210 میلیون تومانی رسیده است. این فیلم اکنون 44 سینما در کل کشور در اختیار دارد و 170 میلیون تومان در تهران و 40 میلیون در شهرستانها فروش داشته است. فیلم سینمایی «ساکن طبقه وسط» نیز در روز پنجشنبه ششم آذر ماه 24 میلیون تومان فروش داشته و با این حساب مجموع فروش آن در کل کشور به یک میلیارد و 30 میلیون تومان رسیده است. این فیلم اکنون با 18 سینما در تهران به فروش 760 میلیون تومانی و 32 سینما در شهرستانها به فروش 270 میلیون تومانی رسیده است. نخستین فیلم شهاب حسینی توسط موسسه فیلمسازان مولود پخش میشود.
همچنین «آتشبس2» به کارگردانی تهمینه میلانی این روزها به فروش قابل توجه چهار میلیارد و 150 میلیون تومانی رسیده است. این فیلم که توسط موسسه هدایت فیلم پخش میشود، 12 سینما در تهران دارد و به فروش دو میلیارد و 596 میلیون تومانی در پایتخت رسیده است. همچنین اکران آن در شهرستانها نیز با 27 سینما ادامه دارد و فروش آن در سینماهای شهرستانها به یک میلیارد و 550 میلیون تومان رسیده است. «مهمان داریم» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور هم در دو روز چهارشنبه و پنجشنبه در تهران 13 میلیون تومان فروش داشته و با این حساب به فروش کل 120 میلیون تومانی در پایتخت رسیده است، همچنین فروش «مهمان داریم» در شهرستانها 95 میلیون تومان بوده است. «مهمان داریم» با مجموع فروش 215 میلیون تومان در 16 روز همچنان 16 سالن سینما در تهران دارد.
↧
November 29, 2014, 3:34 pm
زمزمههای خداحافظی آیدین آغداشلو در نشست خبری گالری «اثر»؛ نیاز دارم مدتی دور باشم
آیدین آغداشلو روز گذشته در نشست خبری گالری «اثر» شرکت کرد و پاسخگوی سوال خبرنگاران بود. وی در بخشی از سخنانش درباره نگاهش به برگزاری نمایشگاه گفت: من همیشه راجع به برگزاری نمایشگاه، یک تصور مشخصی دارم، مثلا فکر میکنم یک هنرمند باید زمانی نمایشگاه بگذارد که نمایشگاهش تحولاتی را در کارش اعلام کند نه اینکه گذشته را مدام تکرار کنند. فکر میکنم هنرمند باید به یک کشف و شهود جدیدی برسد تا نمایشگاه بگذارد، کتاب چاپ کند یا فیلم بسازد ولی نمایشگاهی که من بعد از 40 سال برگزار کردم، این ویژگی را ندارد. در حالی که آخرین نمایشگاه من پیش از این 40 سال با چنین رویکردی برگزار شد و من در آن نمایشگاه میخواستم بگویم که اینها کارهای جدید من است.
حقم بود موزه هنرهای معاصر آثارم را بهنمایش بگذارد
وی با بیان اینکه این وظیفه موزه هنرهای معاصر بود که آثار من را بهنمایش بگذارد، گفت: من هیچوقت این بخت را نداشتم که مجموعهای از آثارم بهنمایش درآید. من 75 سال سن دارم، با وجود این تا کنون آثارم بهصورت یکجا از دورههای مختلف بهنمایش درنیامدهاند. فکر میکنم این حقم بود که موزه هنرهای معاصر یکبار آثار دورههای کاری من را بهنمایش بگذارد و این بار را از دوش من بردارد ولی این اتفاق نیفتاد. اگر این اتفاق میافتاد من اکنون مجبور نبودم برای جمعآوری آثارم و برگزاری یک نمایشگاه چند اثر نقاشی را از مجموعهداران مختلف به امانت بگیرم.
این پژوهشگر هنر با بیان اینکه دولتهایی که بعد از انقلاب روی کار آمدند، در مواجهه با من موضعگیریهای متفاوتی داشتند، ادامه داد: در دورههای مختلف برخوردهای متفاوتی با من شده است ولی من هم هرگز توقع نداشتم که محبوبیت داشته باشم.
کارنامه اعمال؛ برای کسانی که نان من را دادهاند
آغداشلو اظهار کرد: در این نمایشگاه عدهای آمدند و از من پرسیدند که آیا برای این همه سال نقاشی کشیدن، این تعداد اثر کم نیست؟ من هم گفتم اینها نمونهای از آثار من هستند و برای من هم معرفی، تحسین و تقبیح شدن اولویت نداشت. من فقط سعی کردم برای کسانی که نان من را دادهاند، یعنی مردم و نه پولدارها، کارنامه عملی نشان دهم به همین دلیل نام این نمایشگاه را «کارنامه اعمال» میگذارم.
افسردهام؛ مانند افسردگی بعد از زایمان
آغداشلو همچنین بیان کرد: همزمان با این نمایشگاه مجموعهای از مقالههایم در هشت جلد کتاب قطور منتشر شده است. علاوه بر این مجموعه نقاشیهایم در سه جلد کتاب و مجموعه آثار خوشنویسی و مرمت من که در واقع بخش عاشقانه کارم هستند، در دو جلد منتشر شدهاند. این همه اثر مکتوب برای یک نقاش زیاد است و حالا فکر میکنم که میتوانم بروم.
وی تصریح کرد: من در سختترین شرایط در این مملکت ماندم؛ در ایام بیکاری، جنگ، بیپولی و ... آنچه اکنون ارایه کردهام یک تسویهحساب است. من در افسردگی عمیقی بهسر میبرم و این افسردگی مانند افسردگی بعد از زایمان است.
حیثیت اجتماعیام را مدیون روزنامهنگاران هستم
آغداشلو درباره مطبوعات نیز گفت: من حیثیت اجتماعیام را مدیون روزنامهنگاران میدانم و البته خودم را نیز بهخاطر انتشار مقالههایم یک روزنامهنگار میدانم و از لطفشان متشکرم. البته دیدم که درباره نمایشگاه من نیز مطالب بسیاری منتشر شده است، مثلا گزارشی که در آن نوشته شده بود «نمایش 12 نقاشی و یک مجسمه اتفاق مهمی نیست» یا مطلبی که یک نقد بسیار «خالهزنکانه» به من کرده بود و من خود به آن نمره شش دادم، ولی در این میان، مجلهای مقالهای درباره من نوشت که آن را دوست داشتم، چون یک مقاله وزین و با درایت بود. در این مقاله نوشته شده بود که تاکنون درباره کارهای آغداشلو هیچوقت وجود هنرمند از اثر هنری و نقاشیاش جدا نشده و اگر تایید یا تحسینی شده باشد، درباره مجموعه کارها بوده است. فکر میکنم این لطف، بلای جان من شد که روزنامهنگاران بیشتر به تخصص من توجه کردند و شخصیتم تحتالشعاع آثارم قرار گرفت و درباره آثارم بحثهای بسیاری شد ولی کسی نگفت که این نقاشیها خوب است، بد است و ... همچنین در این مقاله که برای من جذاب بود، اشاره شده بود که یک نوع رازورزی در نقاشی من وجود دارد.
وی درباره آثارش، توضیح داد: آثار من نشان میدهد که چیزهای زیبا، روبه زوال هستند و چقدر خوب بود اگر دچار زوال نمیشدند. من هم امیدوارم همانطور که آن مقاله اشاره کرده بود، این نقاشیها چندلایه و یک راز باشند. من همیشه گفتهام که دوست ندارم یک فاصلهای بین خودم و مخاطبان ایجاد کنم، برخی آثارم معماهایی دارند که خودم هم نمیتوانم آنها را حل کنم، نه اینکه چیزی باشد که خودم بدانم و دیگران نتوانند آن را بفهمند. فکر میکنم این مجموعه لایهلایه است و نیاز دارد که این لایهها باز شود.
تمام این سالها بر من سخت گذشت
آغداشلو ادامه داد: طول کشید تا ثابت کنم که سورئالیسم نیستم، چون آثارم خودآگاه شکل گرفته، نه ناخودآگاه. من برای هیچیک از آثارم خواب ندیدم. این موضوع هم هنوز وجود دارد و منتقدان ما با این پیشفرض شروع به نوشتن میکنند که سبک یک هنرمند چیست. در حالی که تمام سالهایی که نقاشی میکردم، با پیشفرضها منطبق نبودم. من هنوز هم باید توضیح دهم که اگر سبک من مدرنیسم نیست، پس چه هست، من هنوز هم نمیتوانم پاسخی بدهم و باید بگویم حالا که شما اینقدر باهوش هستید، پس بهتر است شما جواب بدهید.وی اظهار کرد: تمام این سالها بر من سخت گذشت تا بهعنوان یک هنرمند قبول شوم که یک نقاش معاصر پرکار هستم و دیگر اینکه هرچند سخت گذشت، ولی خوش گذشت، چون این قفسهبندیها مانع نشدند که من کارم را رها کنم و البته عدهای هم از کار من خوششان آمد.آیدین آغداشلو در پاسخ به پرسشی درباره افسردگیاش که در این نشست به آن اشاره کرد، گفت: من همیشه انسان افسردهای نبودم و مدتی است که دچار این افسردگی شدهام. افسردگی من هم اجتماعی نیست، بلکه منبع آن شخصی است. افسردگیام ربطی به کنش مستقیم دولتها با من ندارد. من ستایششدهترین روشنفکر روزگار از سوی مردم هستم و تنها نقاش در ایران هستم که وقتی در خیابان راه میروم، مردم من را میشناسند، فکر نمیکنم نقاشان دیگر، چنین بختی داشته باشند. من نه از ناسپاسی و نه از پوچ بودن زندگی غمگین نیستم، فکر میکنم که دلایل افسردگیام، کار و سن زیاد باشد. خیلی کار کرده و حالا خسته شدهام، سن و سالم زیاد و بیحوصله شدهام و میدانم به کسانی که لطفشان همیشه شامل حال من بوده است، وام دارم.
«رورانس آخر» آغداشلو؟
این نقاش پیشکسوت در پاسخ به این سوال که آیا قصد خداحافظی از عرصه هنر و رفتن از ایران را دارد، گفت: سفر من بهصورت موقت خواهد بود، من نمیخواهم دل کسی را بسوزانم و نمیخواهم چیزی را به رخ کسی بکشم. رفتن ما مانند برخاستن گنجشک از قله کوه است، چیزی تکان نمیخورد، شاید در بلندمدت جایش دیده شود، ولی بیش از این نیست. من اکنون خیلی افسردهام و نیاز دارم دورهای در پارک بنشینم و به کبوترها و گنجشکها غذا بدهم، من زیاد کار کردم و حالا وقت غذا دادن به گنجشکهاست.
او در پایان، داستانی از یک تئاتر تعریف کرد که «رورانس آخر» نام داشت و در آن، هنرمند تئاتر از مخاطبانش خداحافظی میکرد.
آغداشلو در پاسخ به این پرسش که آیا نمایشگاه آثارش «رورانس آخر» آیدین آغداشلو است، با مزاح گفت: بله شاید چنین باشد؛ چون من احتمالا بعد از 40 سال هم دوباره میتوانم نمایشگاه بگذارم!وی در پاسخ به این سوال که چرا نیمی از عمرش را به تجلیل از هنر پرداخته است، گفت: نمیدانم!این هنرمند همچنین بار دیگر تاکید کرد: من نیاز دارم که مدتی از کار دور باشم، ولی احتمال دارد که این دور بودن از عرصه هنر «موقتی» باشد.
«وقتی دماغ پینوکیو توی سوراخ گوش من بود» در بازار کتاب
ایلنا- مجموعه شعر طنز «وقتی دماغ پینوکیو توی سوراخ گوش من بود» سروده فاضل ترکمن منتشر شد.
براساس این گزارش، «وقتی دماغ پینوکیو توی سوراخ گوش من بود» با طرح جلدی از لیلا صفا و توسط انتشارات مروارید منتشر شده است. فاضل ترکمن در بخشی از یادداشت طنزآمیز ابتدای کتاب نوشته است:
گفتم: «توی گوش من تحصن میکنی تو؟!» گفت: «فرقی واسم نداشت! گوش تو دمدست بود، از اون استفاده کردم!» گفتم: «بدبختی داریما!» گفت: «خفهشو! تو چه میفهمی وقتی یه پسر ترشیده باشی و هنوز امکانات ازدواج واسهت فراهم نباشه، دنیا چهقدر صادق هدایتطور میشه!» گفتم: «خیلی ببخشید! اونوقت این امکانات توی گوش من فراهمه؟!»
وقتی دماغ پینوکیو توی سوراخ گوش من بود، شامل شعرهای طنز فاضل ترکمن در قالبهای کلاسیک، نیمایی و سپید است که مضامین متفاوتی ازجمله سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و عاشقانه دارد. یکی از بخشهای کتاب شامل نقیضههایی است که ترکمن بر ترانههای معروف قدیمی و جدید نوشته است و بهیاد برنامه «گلهای رنگارنگ» نام آن را «خلهای رنگارنگ» گذاشته است.
«نون - سین» سر از تئاتر درآورد
مهر-نمایش «ببخش سایمون جان» به کارگردانی امیدرضا سپهری که اقتباسی از نمایشنامه «پزشک نازنین» نیل سایمون است تا 28 آذرماه در تماشاخانه سه نقطه روی صحنه میرود.امیدرضا سپهری، کارگردان نمایش «ببخش سایمون جان» درباره اجرای این اثر نمایشی گفت: این نمایش با اقتباس از نمایشنامه «پزشک نازنین» نیل سایمون نوشته شده است که در این بازخوانی تلاش کردیم مفهوم اصلی هر اپیزود حفظ شود اما دیالوگها و شخصیتهای نمایش تغییر کردهاند.وی درباره شیوه اجرایی نمایش توضیح داد: سبک اجرایی که در این کار مورد استفاده قرار گرفته از لحاظ بصری شیوهای جدید به حساب میآید و طراحی صحنه به شکل استفاده از سایه و بازی با سایه انجام شده است به این معنی که انگار هر کدام از شخصیتها از صفحات نوشتههای نویسنده داستان بلند شده و جان گرفتهاند بنابراین روی لباسهایشان نیز شاهد جزییاتی از بک گراند صحنه هستیم. در این نمایش از سایههایی در فضاسازی استفاده شده تا مخاطب وارد فضای غمانگیز ذهن نویسنده شود و بتواند قسمتهایی از یادداشتهای او را بخواند.این کارگردان تئاتر درباره دراماتورژی که روی نمایشنامه اصلی صورت گرفته است، توضیح داد: در این نمایش شخصیت اصلی خود نویسنده یا همان نیل سایمون است به این ترتیب که مخاطب به عمق ذهن نویسنده برده میشود و داستانهایی را که وی در ذهنش پرورش داده و میخواهد روی کاغذ آورد، میبیند. نویسنده در این نمایش آقای « نون - سین» نام دارد و همه چیز از دریچه ذهن او به تماشاگر انتقال مییابد بنابراین از فضای رئالیستی که معمولا بر آثار سایمون غالب است، دور شده و کار را به حال و هوای فانتزی نزدیکتر کردهایم.حجت سپهری، سیدشهابالدین خاضع حق، نیایش نهاوندی، لیلا نوروزی کیا، علیرضا گلدهی، امیدرضا سپهری، علی دولت یاری، علیرضا نصیری و علی همدانی بازیگران این نمایش هستند که از 3 تا 28 آذرماه ساعت 18:30 در تماشاخانه سه نقطه روی صحنه میرود.
↧
↧
November 30, 2014, 3:42 pm
قائممقام سر افراز اعلام کرد: مردم اخبار را فقط از صدا و سیما دریافت نمیکنند
قائممقام رییس صداوسیما در امور فناوری و رسانههای نوین ادامه مسیر سنتی در اطلاعرسانی را، حذف رسانه ملی از عرصه اطلاعرسانی جهانی ارزیابی کرد.
اخوان بهابادی در سخنرانی خود در همایش گردانهای سایبری بسیج صدا و سیما گفت: در روزگاری که از طریق ارتباطات رسانهای میتوان مرزها را جابهجا کرد، ادامه دادن مسیر سنتی به حذف صداوسیما میانجامد.
قائممقام سازمان صدا و سیما در امور فناوری و رسانههای مجازی در این همایش، رسانه ملی را اثرگذارترین بخش رسانهای کشور در افکار عمومی و ذائقهسازی مردمی دانست و بر ضرورت استفاده بهینه از ظرفیتهای فضاهای مجازی تاکید کرد.
دکتر مهدی اخوان در دومین همایش گردانهای سایبری بسیج صداوسیما گفت: موضوع سایبری به حدی فراگیر شده است که کمتر کسی میتواند منکر تاثیراین حوزه شود.
وی افزود: دوران کشورگشایی با زور و قدرت گذشته است و افکارعمومی اجازه تکرار چنین فجایعی را نمیدهد اما کشورگشاییها در حوزه دیگری جلوهگر شده و آن هم فضای مجازی و سایبری است.
اخوان گفت: امروزه اینترنت مانند همه کشورها در کشور ما هم در تمام مناطق پا نهاده است و اگر دقت نکنیم به راحتی ممکن است بدون جنگ و خونریزی تحت تاثیر فرهنگ بیگانه و غربی قرار گیریم که به ویژه در زمینه فضای سایبری برای جلوگیری از این پدیده باید دقت بالایی داشته باشیم.
وی افزود: امروزه حوزه صوت و تصویر هم متاثر از برخی فرهنگهای بیگانه شده است و اگر صدا و سیما بخواهد رهرو و پیرو رادیو و تلویزیون سنتی باشد، بدون شک جایگاه خود را در میان مردم از دست خواهد داد چراکه امروزه مردم اطلاعات و اخبار خود را فقط از طریق رسانه ملی یا صدا و سیما دریافت نمیکنند.
قائممقام سازمان صدا و سیما در امور فنی و فضای مجازی در ادامه گفت: اگر قرار است ضریب نفوذ در افکارمردم افزایش یابد، استفاده از رسانههای نوین بیتاثیر نخواهد بود و در این زمینه ما باید با ذائقهسنجی لحظه به لحظه و برخط برای مردم خدمات رسانهای مناسبی داشته باشیم.
اخوان افزود: رسانههای نوین این امکان را دارند که ما در لحظه متوجه شویم برنامهها و محتواهای ارایه شده ما چه اقبالی دارد به دلیل اینکه رابطه دوسویه و متقابل برقرار است.
وی گفت: این دقیقا همان آگاهی و تسلطی است که ما در ارایه محتوا به شیوه سنتی در رسانه ملی نمیتوانیم داشته باشیم.
اخوان افزود: در رسانههای نوین نه تنها میتوان اقبال و بازخورد محتوا را به صورت برخط و آنلاین رصد کرد بلکه میتوان موقعیت جغرافیایی مخاطب را هم تعیین کرد.
وی گفت: اما برخی از این رسانههای نوین امروزه به صورت رایگان محتوا را در اختیار مخاطب قرار میدهند در صورتی که تهیه و انتقال این محتوا و برنامهها بدون هزینه نیست، پس دریافت این آگاهی از افکارعمومی جامعه به وسیله رسانه یا شبکههای مختلف اجتماعی نیز میتواند برای بانیان این امر سودمند و ارزشمند باشد و دستمزد تلقی شود.
اخوان افزود: امروزه رخ دادن برخی اتفاقات اجتماعی از طریق همین فضاهای مجازی به سرعت نشر پیدا میکند و باعث شوکه شدن جامعه میشود اما چون بدون درد و خونریزی است لمس شدنی نیست.
وی گفت: تصور اینکه برنامههایی که از شبکههای سنتی (رسانههای غربی) آنها پخش میشود، برنامههایی است که از پیش تعیین شده، یک تصور بسیار غلط است زیرا آنها در لحظه و بنا به ذائقهسنجیهای مخاطبانشان تصمیمگیری میکنند.
قائممقام سازمان صداوسیما افزود: ما میتوانیم از طریق ذائقهسنجی دقیق و بموقع ذائقهسازی نیز بکنیم که متاسفانه در کشور ما این روند بسیار کند انجام میشود.
اخوان گفت: صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان اثرگذارترین بخش رسانهای کشور اگر بتواند ذائقه سنجی به موقع انجام دهد میتواند در ذائقهسازی نیز بسیار موثر و مفید واقع شود.
وی با اشاره به تعابیر مقام معظم رهبری در زمینه رسانه و فضای سایبری خاطرنشان کرد: ارزش فعالیت در حوزه مجازی معادل صیانت و حفاظت از اصل نظام و انقلاب اسلامی است.
اخوان یکی از راهکارهای مقابله با تدابیر رسانههای غربی را رفع تهدیدات و ایمنسازی کشور دانست و اینکه بتوانیم از فضای مجازی استفادههای بهینهای هم داشته باشیم.
وی افزود: روزی میتوانیم متوجه شویم که جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی غالب شده است که کشورهای غربی بیایند و بگویند اینترنت را هم تحریم میکنیم و به محض اینکه این موازنه به نفع ایران شود، بدون شک غربیها در این امر هم درنگ نخواهند کرد، زیرا در زمان وضع تحریمها غربیها حتی در زمینه دارو هم کوتاهی نکردند و تحریمهایی را برای دارو نیز وضع کردند و این بدان معنی است که هنوز در این موازنه کفه ترازو به نفع ایران پایین نیامده است.
اخوان گفت: مطمئنیم با وجود جوانان مستعد و فعال در کشور حتما موفقیت در حوزههای مختلف فضای مجازی و سایبری هم دستیافتنی است و این امر بیشک از کسب موفقیتهای هستهای سختتر نخواهد بود.
4 جایزه معتبر جهانی در 24 ساعت برای «ملبورن»!
فیلم سینمایی «ملبورن» ساخته نیما جاویدی در طول 24 ساعت گذشته، 4 جایزه معتبر از دو جشنواره فیلم «گیخون» و «ماردلپلاتا» دریافت کرد.
پنجاه و دومین جشنواره فیلم گیخون که از 30 آبان تا 8 آذرماه در کشور اسپانیا برگزار شد، جایزه بهترین کارگردانی، جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین فیلم هیات داوری جوانان را به فیلم «ملبورن» اعطا کرد.
در این رویداد معتبر سینمایی، فیلمهای «قصهها» ساخته رخشان بنیاعتماد، «دست نوشتهها نمیسوزند» ساخته محمد رسول اف و فیلم کوتاه «بچه» ساخته علی عسگری نیز حضور داشتند.
جایزه بهترین فیلم گیخون به فیلم هندی «تیتلی» داده شد.
بیست و نهمین جشنواره فیلم ماردلپلاتا نیز که از قدیمیترین جشنوارههای الف جهانی محسوب میشود، جایزه آستور نقرهای بهترین بازیگر زن را به نگار جواهریان در فیلم «ملبورن» اختصاص داد.
این رویداد سینمایی که از یکم تا 9 آذرماه در کشور آرژانتین برگزار شد، جایزه آستور طلایی بهترین فیلم را به «به صدای من بیا» ساخته حسین کارابای از ترکیه، جایزه آستور نقرهای بهترین فیلمنامه به «اتاق آبی» ساخته متیوآماریچ و آستور نقرهای بهترین بازیگر مرد به «پارک جون بوم» برای فیلم کرهای «زنده» اعطا کرد.فیلم «ملبورن» که توسط جواد نوروزبیگی و در موسسه فرهنگی هنری قاب آسمان و با مشارکت بانک پاسارگاد، تولید شده، در اولین حضور بینالمللی خود به عنوان فیلم افتتاحیه بخش هفته منتقدین جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و پس از حضور در جشنوارههای معتبر زوریخ و توکیو، جایزه بهترین فیلمنامه و تقدیرنامه ویژه فیلمبرداری را از بیست و پنجمین جشنواره فیلم استکهلم و جایزه هرم طلایی بهترین فیلم را از سی و ششمین جشنواره فیلم قاهره دریافت کرد.
عرضه و پخش بینالمللی فیلم سینمای «ملبورن» بر عهده محمد اطبایی است.
افتخار علی رهبری به اسم حسین علیزاده
ایسنا- علی رهبری (رهبر ارکستر ایرانی ساکن وین) در یادداشتی اقدام حسین علیزاده برای رد نشان شوالیه را تحسین کرد و گفت که به عنوان یک ایرانی به اسم حسین علیزاده افتخار میکند.
در این یادداشت آمده است:
«جناب آقای حسین علیزاده عزیزم
شما باعث افتخار همه ما ایرانیان، چه در داخل و چه در خارج از کشور هستید و این اولین باری نیست که من به عنوان یک ایرانی به اسم حسین علیزاده افتخار میکنم.
بنده همیشه دورادور طی این
۴۰ سال گذشته در جریان موفقیتهای بزرگ شما بودهام.
به خاطر دارم، حدود ۲۰ سال پیش که در اپرای ملی لندن به عنوان رهبر ارکستر کار میکردم، هنگام تمرین، یکی از خوانندههای معروف انگلیسی از من پرسید که آیا شما با آقای علیزاده و آثار ایشان آشنا هستید؟ و همچنین به مدح و تمجید از آثار و ارزش هنری کار جنابعالی برای خوانندگان دیگر انگلیسی پرداخت. آن لحظه با غرور به خود بالیدم که البته این اتفاق در مواردی در چند کشور دیگر نیز پیش آمد.
گذشته از احترام حرفهای، بنده از اعماق وجودم از نظر شخصیتی و انسانی هم برای شما ارزش و احترام بسیاری قائل هستم و خواهم بود.
به خوبی به خاطر دارم، هنگامی که نوای زیبای تمرین تار جنابعالی رنگآمیز و عطرآگین فضای راهروهای هنرستان موسیقی و تسلیبخش خاطر و آرامش روح و جان من بود.
وقتی که من و خواهرم، فرشته صبحها از دوردست راهی هنرستان میشدیم، خواهرم که افتخار همکلاسی بودن با جنابعالی را داشتند، به کرات در بین راه از محسنات جنابعالی به عنوان یک هنرمند واقعی، با فرهنگ و بااخلاق یاد میکردند. لحظاتی قبل در تماسی تلفنی با خواهرم که در دانشگاه وین مشغول به تدریس هستند، ایشان را از تصمیم جنابعالی برای رد نشان شوالیه مطلع کردم؛ ایشان با شادمانی این تصمیم مهم و تاریخی جنابعالی را ستایش کردند و البته ضمن عرض تبریک، این تصمیم را دور از انتظار ندانستند.
توماس برنارد، نویسنده معروف اتریشی میگوید که جنس شخصیت انسانها از سن ۱۸ سالگی به بعد، مرتب تکثیر میشود؛ به این معنی که خوب، بهتر و بد، بدتر میشود.
در مورد جناب علیزاده عزیز هم باید بگویم که ایشان پیش از این خیلی خوب بودند و حالا خیلی هم بهتر شدهاند.
بنده شخصا امید زیادی دارم که این قدرت بزرگی که خداوند متعال به شما هدیه کرده است، در راه بهبود وضع موسیقی و هنرمندان ایرانی به کار گرفته شود. شادی، موفقیت و سلامتی روزافزون را برای جنابعالی و خانواده محترم آرزومندم.
با احترام
علی رهبری؛ وین اتریش»
چندی پیش که خبر اهدای نشان شوالیه از سوی دولت فرانسه به حسین علیزاده اعلام شد، علی رهبری با انتشار نامهای که در اختیار بخش موسیقی ایسنا قرار دارد، از حسین علیزاده خواست تا درباره دریافت نشان شوالیه تامل بیشتری کند.
حسین علیزاده نیز صبح هشتم آذر انصراف خود را از دریافت نشان «شوالیه» از دولت و سفارت فرانسه اعلام کرد و گفت که به «حسین علیزاده» بودن قناعت میکند.
در کارنامه علی رهبری این موارد به چشم میخورد: برنده مدال نقره مسابقات جهانی رهبری ارکستر برای ایران در سوئیس، برنده مدال طلای مسابقات جهانی رهبری ارکستر برای ایران در فرانسه، رهبری بیش از 120 ارکستر در سراسر جهان از جمله برلین، وین، پاریس، لندن، توکیو و تورنتو، مدیر هنری ارکسترهای سمفونیک در بروکسل، پراگ، مالاگا و زاگرب، انتشار بیش از 200 آلبوم در بازارهای بینالمللی از جمله آثار شش آهنگساز ایرانی، صاحب بالاترین نشان هنری از کشورهای اسپانیا، بلژیک و جمهوری چک. او در سال 1383 رهبر ارکستر سمفونیک تهران بود.
آخرین وضعیت ساخت اداره خانه تئاتر
ایسنا- مدیرکل اداره هنرهای نمایشی گفت: وضعیت ساخت اداره خانه تئاتر با توجه به بودجهای که در اختیار داریم فعلا به همین شکل خود باقی مانده است.حسین طاهری درباره آخرین اقدامات برای ساخت و بهبود وضعیت اداره تئاتر بیان کرد: این موضوع را باید رسانهها پیگیری کنند تا انشاءالله بودجه لازم برای ساخت آن تامین شود.
وی با تاکید بر اینکه هنوز بودجهای برای ساخت اداره تئاتر فراهم نشده است، گفت: مکاتباتی را با وزارت ارشاد انجام دادهایم تا بودجهای را در اختیار ما قرار دهند به همین دلیل تلاش میکنیم وضعیت فعلی را نگه داریم تا با تامین بودجه اقدامات لازم را انجام دهیم.
طاهری افزود:با این حال به دنبال این هستیم منابعی را از حامیان مالی و اسپانسرها تهیه کنیم چرا که اگر بودجه 10 میلیاردی امسال محقق شود، باز هم مشکلاتی را خواهیم داشت (این در حالی است که سال90 بودجه تئاتر 17 میلیارد تومان بود)داریوش مهرجویی با «بمانی» به خانه هنرمندان میآیدایلنا- فیلم «بمانی» داریوش مهرجویی در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش در میآید.به گزارش ایلنا،هفتاد و چهارمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران دوشنبه ۱۰ آذر به نمایش فیلم سینمایی «بمانی» اختصاص دارد.«بمانی» شرح زندگی سه دختر ایلامی به نامهای مدینه، نسیم و بمانی است که در سال ۱۳۸۰ ساخته شده است و بازیگرانی چون حبیب رضایی، بیوک میرزایی، معصومه بخشی، شادی حیدری، توران یاقوتی (حبیبیان)، قادر حیدری، محسن خیاطی، یداله شیراندامی و حسین گیل در آن به ایفای نقش پرداختهاند.
فیلم ۹۵ دقیقهای «بمانی» دوشنبه ۱۰ آذر از ساعت ۱۸ در تالار استاد ناصری خانه هنرمندان ایران به نمایش در میآید و پس از آن نشست نقد و بررسی با حضور داریوش مهرجویی و عوامل این فیلم و همچنین امید روحانی به عنوان منتقد برگزار میشود.
سینما و تلویزیون همکاری میکنند
ایرنا- حجتالله ایوبی با حضور در سازمان صداو سیما افزود: سازمان صدا و سیما میتواند نقش مهمی در حفظ آرامش سینما داشته باشد که قطعا این حسن خوب در سایه حمایت از تولید فیلمهای سینمایی، حمایت از پخش فیلمهای کوتاه و مستند، حمایت از پخش تیزرهای سینمایی، خرید رایت فیلمها با قیمت مناسب و دیگر حمایتهای مادی و معنوی میسر است.وی اظهار کرد: در اکثر کشورهای صاحب سینما، رابطه سینما و تلویزیون رابطه ای دو سویه است که هم سینما و هم تلویزیون از این رابطه نفع میبرند. ایوبی در این نشست صمیمانه پیشنهاد تشکیل یک کمیته کاری مشترک را به منظور رفع خواستهها و مطالبات اهالی سینما با بررسی دقیق و نگاه کارشناسانه مطرح کرد که مورد موافقت رییس سازمان صداوسیما قرار گرفت.
محمد سرافراز که اخیرا به سمت ریاست سازمان صدا و سیما منصوب شد نیز در این دیدار، ضمن ابراز خشنودی از برگزاری این نشست صمیمانه، برضرورت ایجاد ارتباط و نقش مثبت رادیو و تلویزیون تاکید کرد و گفت: امیدوارم با تشکیل کمیته مشترک بین دو سازمان بتوانیم گامهای موثری برداریم.سرافراز در ادامه، اصغرپور محمدی را به عنوان نماینده تامالاختیار خود در رابطه با تعاملات میان دو سازمان معرفی و بر تسریع روند این همکاری تاکید کرد.
پایان ضبط آلبوم جدید «دارکوب»ها در دیماه93
مهر- همایون نصیری گفت که همچنان مشغول ضبط تازهترین آلبوم گروه «دارکوب» بعد از انتشار آلبومهای «دارکوب» و «لیوا» هستیم و طبق برنامه ریزیهایی که انجام دادیم تصور میکنم تا اوایل دی ماه ضبط اثر به طول انجامد. البته از فروردین ماه امسال هم فیلمبرداری آلبوم تصویری گروه در شهرهای مختلف آغاز شده چراکه تصمیم داریم همراه با انتشار آلبوم صوتی، آلبوم تصویری را نیز منتشر کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به قطعههایی که برای این آلبوم در نظر گرفتیم از نوازندگان بومی و محلی شهرهای مختلف کشور برای این آلبوم استفاده کردهایم. ضمن اینکه در این آلبوم علی زندوکیلی، رضا کولغانی و محسن شریفیان به عنوان خواننده حضور دارند. این در حالی است که محتوای کار همچنان بر مبنای ساختار موسیقایی گروه طی آلبومهای گذشته البته با تنظیمهای متفاوت است که امیدوارم این بار هم مورد استفبال مخاطبان قرار گیرد.
سرپرست گروه «دارکوب» با اشاره به فعالیتهای دیگر گروه توضیح داد: هر گروهی برای انجام فعالیتهای خود برنامههای مختلفی را در نظر دارد اما ما زمانی میتوانیم در مورد جزییات فعالیتها اطلاعرسانی کنیم که برای انجام آن به نتیجه نهایی رسیده باشیم.
گروه «دارکوب» از سال 86 حضور خود را به جامعه موسیقی کشور معرفی کرد و با سبک متفاوتی که در اجراهای زنده با حضور نوازندگان برجسته عرصه موسیقی و البته خواننده- بازیگرانی چون مهران مدیری و حامد بهداد به کار گرفت، توانست خود را به مخاطبانش معرفی کند.
«دارکوب» عنوان اولین آلبوم رسمی این گروه موسیقی است که سال 86 در بازار موسیقی منتشر شد و به لحاظ فروش در رتبه نسبتا خوبی هم قرار گرفت. این گروه چندی پیش تازهترین آلبوم خود با نام «لیوا» را منتشر کرد.
↧
December 1, 2014, 4:19 pm
دولت آبادی در شب کافکا مطرح کرد: او یک پدیده گنگ است
شب فرانتس کافکا یکصد و هفتاد و هفتمین شب مجله بخارا بود که با همکاری سفارت جمهوری چک، بنیاد فرهنگی ملت و نشر ماهی غروب یکشنبه 9 آذرماه 1393 با حضور دانشجویان رشته زبان و ادبیات آلمانی و شخصیتهای ادبی و با شرکت اوتو گراف وابسته فرهنگی آلمان و برنهارد ویدر، وابسته فرهنگی اتریش در ایران برگزار شد.
در ابتدا علی دهباشی ضمن خیرمقدم به پتر اشتپانک، سفیر چک در ایران، بخش فرهنگی سفارت آلمان و سخنرانان و دیگر حاضران از وی دعوت کرد تا این نشست را آغاز کند.
پتر اشتپانک با تشکر از مجله بخارا و نشر ماهی برای برپایی شب فرانتس کافکا از دلیل اهمیت فرانتس کافکا در کشور خود سخن گفت: «دو هفته پیش ما بیستوپنجمین سالگرد پایان حکومت کمونیسم را بر چکسلواکی جشن گرفتیم و در اینجا ارتباط جالبی با کافکا وجود دارد. در 1964 کنفرانسی بینالمللی درباره کافکا در پراگ برگزار شد. رییس این کنفرانس ادوارد گوچتیکا بود و به آثار کافکا پرداخته شد که پس از پایان دوران کمونیسم این آثار توانست به زبان چک و دیگر زبانهایی که در چکسلواکی بود، ترجمه شود و به این ترتیب سلطهای که کمونیسم بر چکسلواکی داشت پایان گرفت. پس از کنفرانس کافکا در 1965 کنگره چکسلواکی را داشتیم و متاسفانه در 1968 بود که تانکهای اتحاد جماهیر شوروی وارد پراگ شدند و تا مدتی انتشار آثار کافکا در چکسلواکی ممنوع شد و در 1982 بود که تعدادی از داستانهای کافکا منتشر شد. رمانهای کافکا، محاکمه و قصر که نظام توتالیتر را توصیف میکردند اجازه انتشار نیافتند. رمان قصر در 1989 منتشر شد و به این ترتیب ما احساس کردیم که چیزی اتفاق افتاده و تغییر کرده است. سانسور و نظام توتالیتر عقبنشینی میکرد. این مساله نشان میداد که زمان دگرگون میشد و در اینجا میخواهم به این نکته اشاره کنم که چرا این نویسنده آلمانی زبان برای سفارت چک اهمیت دارد. کافکا محصول فرهنگ چند زبانی پراگ و اروپای مرکزی بود. این محیط چند زبانه طی جنگ جهانی دوم از بین رفت و به این ترتیب من فکر میکنم حفظ این میراث فرهنگی که حاصل چند زبانگی است اهمیت فراوانی دارد.
و یک بار دیگر از آقای دهباشی، مجله بخارا و شما برای حضور در این شب تشکر میکنم.»
محمود دولتآبادی سخنران بعدی این نشست بود که با بیتی از مولانا سخنان خود را آغاز کرد:
«من گرگ خواب دیده و عالم همه کر
من عاجزم ز گفتن و خلق از شنیدنش
در راه که میآمدم، بیاختیار این شعر مولانا به یاد آمد که میگوید: گنگ خواب دیده
کافکا را ما به طور پراکنده در ایران شناختیم. بیشتر از طریق مترجمانی که دغدغه انسانی داشتند نسبت به همه آدمهایی که دچار آسیبهایی میشوند که تقریبا میشود گفت که این آسیبها، آسیبهایی بعدی را با خودش میآورد. کار مهمی که در سالهای اخیر انجام گرفته که آقای علیاصغر حداد آن را انجام داده این است که این شانس را به ما داده است که با مجموعه آثار داستانی کافکا آشنا شویم.
به اینجا که میآمدم با خودم فکر میکردم خواندن آثار کافکا برای فهمیدن انسان و جهانی که در آن زندگی میکند، رنج بردن از بابت همین انسان و جهان برای تمام طول عمر کافی است. اما از آن جایی که معتقد هستم انسان فقط برای رنج بردن به جهان نیامده، فکر کردم که از مائدههای زمینی، از غزل حافظ، از غزلیات مولانا هم نباید غافل شد به این جهت که رنج با عشق قابل تحمل میشود. من حق ندارم در مورد کافکا به صورت جامع صحبت کنم برای اینکه جامع آثار او اکنون به ما رسیده است.
همیشه فکر کردم که کافکا واقعا یک سوال است، یک استفهام است، یک پدیده گنگ است. این گنگی چرا همواره با ماست. انسان آثار ادبی را میخواند و از آن میگذرد، از این آثار برخوردار میشود یا نمیشود. ولی هستند نویسندگانی که همیشه با انسان هستند. چرا کافکا اینقدر مهم است. تمثیلهایی که کافکا به کار میبرد، به صورت داستان به حکایات ما در نوع حکایات سعدی نزدیک میشود ولی عمیقا روی زمین. این چه اقتداری است که او دارد که در کوتاهترین بیان مهمترین نکات انسانی را میتواند بنویسد با آن پایانهای معجزهآسا در یک داستان کوتاه. وقتی شما آن داستان کوتاه را میخوانید، از شما جدا نمیشود. کافکا فقط از جهت خودش اهمیت ندارد بلکه بابت تاثیری که روی تمام قرن بیستم اروپا گذاشت و این تاثیر به ما هم رسید خیلی مهم است. گمان میکنم ولفانگ بورشت میتوانست نویسنده باشد، نویسنده درخشانی هست ولی بدون درک کافکا نمیتوانست چنین نویسندهای باشد که من به عنوان یک همکار همیشه دچار غبن جوانمرگی او، بر اثر نکبت جنگ شدم. بکت نمیتوانست مثل بکتی باشد که حالا از او نام میبریم اگر از درک کافکا عبور نکرده بود. حتی کامو، آن درنگهایی که کامو در آثارش دارد در نگاهش، انسان فکر میکند که کلید این استفهام را در دست کافکا میبیند.
در کشور ما وقتی به صادق هدایت میگوییم مامای ادبیات مدرن ایران، همیشه آثار کافکا که آمیخته است با او در منظر ما پدید میآید. من که دانشجوی ادبیات هستم باید بگویم مفتخرم که یکی از آثار من در زبان آلمانی در کنار کافکا دیده شد.
به این ترتیب این گنگ خواب دیده فرصت این را نداشت که فکر کند یک روزی، صد سال بعد، یک مرد روستایی بیاید در اینجا و اعلام کند که من مجاب شده این نویسنده هستم. مجاب شده یک نویسنده بودن فرق میکند با خواننده آن نویسنده بودن. کافکا یعنی مقاومت مرگبار در مقابل جبر. انسانی که میداند مغلوب میشود و مقاومت میکند. بله ما هریک از این داستانها را که نگاه بکنیم که خوشبختانه خیلی خوب ترجمه شده، فکر میکنم ناچار بشویم که به مقوله انسان و موقعیت همواره فکر بکنیم. انسان و موقعیت، جستوجوی حقیقت، رسیدن به آن، تبدیل به واقعیت شدن آن و بار دیگر سوال. به همین منظور این داستان را من انتخاب کردهام.»
پس از آن علی دهباشی از پروفسور ریچارد مولر سخنرانی دعوت کرد و در معرفی او چنین گفت:
پروفسور ریچارد مولر دانش آموخته دانشگاه پراگ است و زمینه کار او ادبیات تطبیقی و بررسی و نقد آثار ادبی است و به ویژه طی این سالها به مطالعه و بررسی آثار کافکا پرداخته و سفر ایشان هم به تهران صرفا به منظور حضور و سخنرانی در این نشست است. وی هم اکنون استاد دانشگاه نیویورک در پراگ و عضو موسسه تحقیقات و ادبیات این شهر است.
و پس از آن پروفسور مولر برای حاضران سخن گفت: «مشهورترین داستان فرانتس کافکا «مسخ» اینگونه آغاز میشود: «یک روز صبح همین که گره گوار سامسا از خواب آشفتهای پرید،در رختخواب خود به حشره تمامعیار عجیبی تبدیل شده بود». از آن زمان، نسلهای خوانندگان کتاب، هنرمندان، دانشمندان و فیلمسازان مشغول تصور کردن شکل دقیق از این حشره بزرگ و عجیب و غریب هستند. نویسنده روسی-آمریکایی ولادیمیر ناباکوف که کلکسیونر موفق پروانه و شاپرک نیز بود تاکید داشت گره گوار سوسکی بود با بالهایی در زیر پوسته سختش و همینطور قادر به پرواز؛ اظهارات دیگر سوسک سرگین، صدپا، هزارپا را شامل میشد. (طرح ناباکف) حشره کافکا بهگونهای بیحد و حصر کشیده، طراحی و رنگآمیزی شده به تصویر کشیده شده و به صورت دیجیتالی درآمده و تبدیل به بخشی معروف از صنعت کافکا شده است.
هرچند اینکه آیا کافکا به شخصه قیودی جدی درباره هر نوع ارایه و نمایش مستقیم و بصری از داستانهایش داشت کمتر شناخته شده است. در نامهای به ناشر آلمانی- کرت ولف- کافکا مینویسد: «شوکی به من وارد شد. چون به نظرم تصویرگر در نظر دارد تصویر حشره را بکشد، نه، لطفا نه! نمیتوان حشره را کشید. حتی از یک فاصله هم نمیشود که نشان داده شود». (25 اکتبر 1915) تنشی شدید بین نمایش تصویری و متنی- تصویر و متن- در کار کافکا وجود دارد. با وجود شفافیت و توجه به جزییات در تخیل کافکا، غالبا استخراج تصاویر غیرمبهم از مکانها و موجودات که در متن توصیف میشوند امری غیرممکن میباشد. اما چرا کافکا به تصویر بصری اطمینان نمیکند؟ یک پاسخ به عقیده من بسیار واضح است: نمایش متنی کمتر تحتالفظی، کمتر اغواکننده و آزاردهنده است. در مقابله با واسطه متنی ذهن خواننده مجبور به طی کردن فاصله بیشتری خواهد بود: حرکت از علایم کوچک روی کاغذ به اشخاص و اجسام خیالی بسیار متفاوت (سخت و بانظمتر) از روندی است که مشاهده عکس، طرح یا فیلم بلافاصله در جلوی چشمان فرد قرار میدهد (البته به ظاهر بلافاصله).
در متون کافکا میتوان لیست طول و درازی از ناهنجاریهای گذرای مشابه نوشت. در «محاکمه» راوی (با اتخاذ رویکردی پیشکسوتانه) ادعا میکند «تقریبا سه سال پیش» دوستی آمده تا شهر راببیند پس از آن بدون هیچ تصدیقی از تضاد موجود گفته میشود که ملاقات بیشتر از سه سال پیش اتفاق افتاد. راوی میگوید پدر و پسر معمولا شبها را به کتاب خواندن سپری میکنند. «اگر پسر با دوستانش بیرن نرود که معمولا میرود». در حالیکه این مسایل گاهی اوقات مشکلاتی برای ویراستاران و مترجمان به وجود میآورد من تلاش میکنم که در اینجا نشان دهم این اختلافات، «اشتباهات» و «خطاها» در واقعبخشی از استراتژی کافکا به عنوان یک نویسنده است.
برای کافکا نوشتن و خصوصا نوشتن با دست (برخلاف نوشتن با ماشین تایپ) بهگونهای نزدیک مربوط به پویایی عجیب از فاصله و حضور ذهن و امکان انحصار زمان و حضور است. کافکا به نامزدش مینویسد: «یکبار گفتی مایلی زمانی که مینویسم کنارم بنشینی. گوش کن! در این صورت نمیتوانم بنویسم (البته که نمیتوانم زیاد بنویسم) اما در آن صورت اصلا نمیتوانم. به این خاطر که نوشتن یعنی آشکار ساختن بیش از حد شخص. حداعلی خودآشکارسازی و تسلیم که در آن انسان زمانی که با دیگران دمخور میشود احساس میکند که خود را گم کرده است. به همین خاطر است که شخص وقتی که مینویسد هرگز نمیتواند به اندازه کافی تنها باشد. چراکه سکوت به اندازه کافی وجود ندارد چراکه شب به اندازه کافی شب نیست». استراتژی کافکا با نامزدش واضح است با حسادت از خلوتش به خاطر ادبیات محافظ میکند. اما آنچه میگوید از دیدگاه درونی معانی بسیار دارد. تحت الفظی نوشتن یعنی به جای گذاشتن اثری فیزیکی از یک جسم متحرک روی سطحی مادی. به همین خاطر است که خط شناس وجود دارد. فلیس بوئر یکبار نامههای کافکا را نزد یک خطشناس برد که به فلیس گفت علایق ادبی را دنبال میکند. کافکا آزرده خاطر شد. به فلیس نوشت «من علایق ادبی ندارم: من از ادبیات تشکیل شدم، من چیز دیگری نیستم و نمیخواهم چیز دیگری باشم.»
«خانه و کلید» جایزه ویژه جشنواره فیلم
«اُ کورت» در ایتالیا را کسب کرد
ایلنا- فیلم کوتاه «خانه و کلید» به کارگردانی شوان عطوف جایزه ویژه بخش رقابتی اصلی چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «اُ کورت» در کشور ایتالیا را از آن خود کرد.
به گزارش ایلنا، فیلم کوتاه داستانی «خانه و کلید» (مال و کلید) Home And Key به کارگردانی شوان عطوف در جدیدترین حضور بینالمللی خود در بخش رقابتی چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم
«اُ کورت» O Curt در شهر ناپولی در کشور ایتالیا روی پرده رفت و توانست جایزه ویژه هیات داوران این جشنواره را بهدست آورد.
این فیلم ۱۵ دقیقهای که توسط کمپانی «آی لوف فیلم» در اقلیم کردستان و کشور انگلستان در سطح جهان پخش بینالمللی میشود در جشنواره فیلم
«اُ کورت» با ۱۷ فیلم از کشورهای فرانسه، آلمان، اسپانیا، ترکیه، ایتالیا، روسیه، سوریه، آمریکا و هنگکنگ به رقابت پرداخت و ششمین جایزه معتبر بینالمللی خود را بهدست آورد و در ۳۰ جشنواره جهانی دیگر نیز برای تصاحب جایزه در بخش رقابت اصلی قرار بگیرد.
بزرگترین تندیس شهریار بر صخرههای کوه عینالی
ایسنا- مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عونبنعلی از پردهبرداری بزرگترین تندیس سنگی استاد شهریار در تفرجگاه عینالی خبر داد.
غلامرضا وصالی افزود: در راستای ایجاد بسترهای لازم گردشگری و معرفی فرهنگ و تاریخ بومی منطقه به گردشگران با هماهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تبریز پس از بررسیهای کارشناسی، ایده ساخت تندیس روی صخرههای بزرگ تفرجگاه عینالی توسط دو هنرمند و استاد سنگتراش تبریزی آقایان سیامک و سعید اولاددمشق مورد موافقت قرار گرفت.
وی ادامه داد: با شروع عملیات اجرایی این ایده از اردیبهشتماه سالجاری، تندیس سنگی استاد شهریار به سبک رئال و به ارتفاع 10 متر احداث شد.
وصالی با بیان اینکه این تندیس در نوع خود بینظیر و بزرگترین اثر سنگی رئال در کشورمان محسوب میشود، اظهار کرد: این اثر نفیس با چکش و قلم اجرا شده و در مقایسه با تندیسهای ساختهشده از فایبرگلاس دارای ماندگاری بیشتری است.
مدیرعامل سازمان توسعه وعمران عونبنعلی از اعلام آمادگی این سازمان برای استمرار این ایده در مورد سایر مفاخر و مشاهیر شهر تبریز خبر داد و افزود: سنگها و صخرههای داخل تفرجگاه عونبنعلی فرصت ارزندهای است که میتواند با حمایت هنرمندان پیکرتراش علاوه بر معرفی مفاخر شهر تبریز به گردشگران به تقویت جاذبههای فرهنگی و تاریخی این منطقه بینجامد.
یک آلبوم متفاوت با عکسهای متفاوت منتشر میشود
مهر- مدیر مرکز موسیقی بتهوون در تشریح تازهترین فعالیتهای این موسسه از انتشار مجموعه آلبومهایی متفاوت با محوریت شعر خبر داد.
بابک چمنآرا در گفتوگو با مهر درباره محصولاتی که بهزودی توسط مرکز «بتهوون» منتشر میشود، گفت: یک سالی است که به پیشنهاد «خانه بامداد» مشغول تدوین شب شعرهای احمد شاملو هستیم که یک بخش از این مجموعه در قالب آلبوم «غریبانه» متشکل از یک برنامه شب شعر که سال 51 در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعلی در خیابان
خالد اسلامبولی با حضور احمد شاملو برگزار شده بود، سهشنبه 18 آذرماه در مرکز موسیقی بتهوون رونمایی میشود.
وی ادامه داد: بنا داشتیم این آلبوم موسیقی جمعه 21 آذر همزمان با سالروز تولد احمد شاملو رونمایی شود اما چون این روز مصادف با اربعین حسینی است تاریخ رونمایی را کمی جلوتر بردیم. به هر ترتیب این برنامه روز سهشنبه 18 آذرماه از ساعت 16 تا 18 در مرکز موسیقی بتهوون واقع در خیابان سنایی تهران برگزار میشود.
این تهیهکننده و ناشر آثار موسیقایی درباره آلبوم «غریبانه» توضیح داد: تمام تلاش خود را انجام دادهایم که برای تهیه آلبوم تا حد بسیار زیادی به کلیت مراسم شب شعر سال 51 وفادار باشیم حتی گپ و شوخی حاضران در جلسه با احمد شاملو و پاسخ او به مخاطبان و حتی صدای خوردن آب این شاعر در این آلبوم گنجانده شده و ما در این زمینه کمترین پالایش صوتی را لحاظ کردیم تا به محتوای کیفی اثر لطمهای وارد نشود.
چمنآرا پیرامون طراحی جلد این آلبوم نیز گفت: با همکاری که خانم آیدا شاملو همسر زندهیاد شاملو با ما داشتند دو عکس از این مراسم شب شعر باقیمانده که تاکنون در هیج جایی منتشر نشده و ما تصمیم گرفتیم به همین جهت از این دو تصویر برای طراحی جلد استفاده کنیم که برای خود ما هم جالب توجه بود.وی در پایان گفت: مرکز موسیقی بتهوون چند اثر مانند این آلبوم را در دست انتشار دارد که امیدوارم بتوانیم سال آینده علاوه بر انتشار آلبوم تصویری از برنامههای مختلف احمد شاملو با مجوز وزارت ارشاد، آلبومهای دیگری را در این زمینه منتشر کنیم که جزییات آن بهزودی اعلام میشود.
↧
December 2, 2014, 4:29 pm
سحر ناسوتی کارگردان نمایش «دگمه» در نشست نقد و بررسی نمایشش: نمایشنامه می نویسم تا بتوانم شب آرام بخوابم
نشست نقد و بررسی نمایش «دگمه» توسط کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار شد.
در ادامه برنامههای «دوشنبههای نقد تئاتر» کانون ملی منتقدان تئاتر ایران، در راستای گسترش کمی و کیفی نقد حضوری و تئاتر، نشست نقد و بررسی نمایش «دگمه» به نویسندگی و کارگردانی «سحر ناسوتی» پس از اجرای این نمایش روز دوشنبه 10 آذر 1393 در تماشاخانه استاد مشایخی (مان) برگزار شد.
در این نشست سعید محبی و عرفان پهلوانی، از منتقدان کانون ملی منتقدان تئاتر ایران نمایش «دگمه» را نقد و بررسی کردند. این نشست با حضور علاقهمندان به فرهنگ و هنر همراه بود و در آن عوامل نمایش از جمله بهناز نادری و امیر پاکزاد حضور داشتند.
سعید محبی، عضو هیاتمدیره کانون ملی منتقدان تئاتر ایران سوژههای مورد توجه در این نمایش- ازدواج موقت (صیغه) و قصاص- را بسیار ملتهب دانست و اذعان داشت که پرداختن به این سوژهها کار چندان سادهای نیست. او برای آغاز بحث از سحر ناسوتی، کارگردان نمایش دگمه خواست تا توضیح دهد چرا به سراغ این سوژهها رفته است.
سحر ناسوتی از انرژی مثبت تماشاگران نمایش دگمه سپاسگزاری کرد و در پاسخ به پرسش سعید محبی گفت: در آغاز نوشتن این نمایشنامه پیشنهاد یکی از دوستانم بر اساس التهابهای موجود در جامعه بود. اما هر چه پیشتر رفتم با توجه به اینکه این سوژهها سالهاست که دغدغههای من است، بیشتر به آنها علاقهمند شدم. من این نمایشنامهها را مینویسم تا بتوانم شب آرام بخوابم. وقتی ما پیشتر رفتیم دیدیم که کاراکتر اصلی این نمایش چقدر میتواند لایه لایه باشد. او کسی است که در آستانه اعدام است و دچار بحرانی است که جای پرداخت دارد. نکته دیگر اینکه من دوست دارم درام روانشناختی بنویسم. من مینویسم و سپس از دوستان روانشناس مشاوره میگیرم. اما قبل از هر چیز نکته اساسی برای من دغدغههای خودم است و خوشبختانه با گروهی همراه شدم که این دغدغهها، دغدغههای آنها هم هست.
سعید محبی با اشاره به حلقههای مشترک در آثار پیشین سحر ناسوتی و این اثر مانند پرداختن به مسایل زنان، گروهی که دارای خط سیر معین و مدون باشد را بسیار خوب دانست. وی در ادامه به تحلیلی از جریان تئاتر خصوصی پرداخت و گفت: سالنهایی مانند سالن استاد مشایخی و دیگر سالنهایی که در سطح شهر وجود دارند حلقه اتصالی میان تئاتر آماتور و تئاتر نیمهحرفهای و حرفهای هستند. او با توجه شمار اندک سالنهای دولتی و گروههای متقاضی پرشمار اجرای نمایش، راهاندازی سالنهای خصوصی و رقابت میان سالنها و همچنین گروهها را بسیار خوب ارزیابی کرد.
عرفان پهلوانی، بازرس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران که مدیریت نشستهای دوشنبههای نقد تئاتر را بر عهده دارد دیگر منتقد حاضر در این نشست بود. او گفت: بحث تئاتر خصوصی بحث بسیار جدی است که چند سالی بوده که بسیاری حرفها نیز پیرامون آن گفته شده است. با گسترش تئاتر خصوصی در چند سال گذشته در ایران و به ویژه تهران، چندین رویداد خجسته و در کنار آن چندین رویداد گجسته رخ داده است. برخی از گروههای به اصطلاح حرفهای، نخستین دستاویزشان برای جذب مخاطب رفتن به سراغ کسانی بوده که آنها را با عنوانی نه چندان درست و دقیق «ستاره» نامیدند. اینکه آن به اصطلاحها ستارهها بیایند و موازنه میان گیشه و هزینههای گروه را برقرار سازند. به گمان من و بسیاری دیگر، این روند، به جز در مواردی ویژه، روند و رویدادی گجسته بوده است و آن آثار در دسته آثار ماندگار و دارای ارزشهای هنری قرار نگرفتند.
این روند شوم و بد در ادامه بدتر و شومتر شد و ورود «پژمان جمشیدی»ها را به صحنه سپنتا و مقدس تئاتر به همراه داشت که جبران این آسیبها بسیار سخت و دور و دشوار است. از سوی دیگر، برخی گروههایی که نتوانستند به سراغ آن به اصطلاح ستارهها بروند، تاکید میکنم به اصطلاح ستارهها، زیرا به گمان من ستارههای تئاتر افرادی همچون بهناز نادری هستند که کارشان را بلدند و باید بیش از این گرامی داشته شوند. برخی گروههایی که توان تامین مالی رفتن به سمت آن به اصطلاح ستارهها را نداشتند، در پارهای موارد از سخیفترین و بدترین گونه کمدی سود جستند که سرشار از شوخیهای کلامی جنسی بود و از این راه خواستند تماشاگر را جلب کنند؛ که این هم رویداد گجستهای بود و هست. اما آن چیزی که رخداد خجستهای است و درخور درنگ و اندیشه این است که برخی از گروههایی که نمایشهایشان را در جریان تئاتر خصوصی اجرا کردند، مانند گروه نمایش دگمه، یک رقابت کیفی را آغاز کردند و بر بنیان کیفیت اثرشان و نیز بر بنیان انتخاب و گزینش سوژه اثرشان تماشاگر را جذب کردند. این گزینش و انتخاب سوژه نکته بسیار مهمی است. زیرا در چند سال گذشته و شوربختانه همچنان، بسیاری از تئاترهایی که ما میبینیم حتی اندک ارتباطی با ضرورتها و نیازهای روزگار اکنون ایران و مردم آن ندارد. گرچه گزینش سوژهای هوشمندانه شایسته ستایش است اما تبدیل یک سوژه خوب به یک درام نیازمند آشنایی و تسلط بر تکنیک است که چگونگی این روند جای بحث و بررسی فراوان دارد.
سعید محبی در ادامه این نشست شجاعت سحر ناسوتی و گروه نمایش دگمه را برای نزدیک شدن به سوژههای ملتهب جامعه ستود و گفت: من به شخصه به نمایشهایی که به موضوعهای اجتماعی روز میپردازند امتیاز بالایی میدهم. وی گفت، من فکر میکنم یکی از مهمترین تعهدهای تئاتر امروز ما پرداختن به موضوعهای اجتماعی است. اگر تئاتر به موضوعهای اجتماعی روز نپردازد، سوالی را شفاف نکند و گرهی را باز نکند، پس به چه دردی میخورد؟ حتی یک سوال ایجاد بکند، قرار نیست ما در صحنه تئاتر تمام مشکلهای جامعه و بشریت را حل بکنیم. سعید محبی در ادامه وارد بحث ساختاری و تکنیکی شد و به مدیریت ارایه اطلاعات در یک اثر دراماتیک با نگاه ویژه به نمایش دگمه پرداخت. او طراحی صحنه نمایش دگمه را ضعیف دانست و بازی بهناز نادری را در این نمایش ستود.
سحر ناسوتی و بهناز نادری هر دو بر نقش احساس شخصیشان در نویسندگی، کارگردانی و بازیگری نمایش دگمه تاکید کردند و امیر پاکزاد، مشاور کارگردان نمایش دگمه، در بخشی از صحبتهای خود به چرایی انتخاب جریان سیال ذهن برای این نمایش پرداخت.
نشست نقد و بررسی نمایش «دگمه» با گپ و گفتی چالشی میان منتقدان و گروه اجرایی ادامه یافت و با تبادلنظر میان منتقدان، عوامل نمایش و حاضران در نشست بیش از 90 دقیقه به درازا انجامید.
کانون ملی منتقدان تئاتر ایران امیدوار است که این نشستها با حضور چشمگیر علاقهمندان به فرهنگ و هنر و به ویژه دانشجویان و هنرجویان رشتههای هنرهای نمایشی همراه باشد.
عصر جمعه 14 آذرماه افتتاح میشود؛
نقاشیهای سیاوش مظلومیپور در گالری شکوه
عصر جمعه 14 آذرماه تازهترین نقاشیهای سیاوش مظلومیپور به روی دیوار گالری شکوه میرود.
مظلومیپور در این نمایشگاه 23 اثر با فضایی نیمه آبستره و انتزاعی با تکنیکهای آبرنگ روی بوم، اکریلیک روی بوم و آبرنگ روی کاغذ ارایه خواهد داد.
وی در این آثار نگاهی به مناظر ایران، مردم کوچه بازار، آداب و رسوم اقوام ایرانی و مراسمهای مختلف عشایر
ایران دارد.
خلوص و هماهنگی بین رنگها با موضوع به تصویر کشیده در هر تابلو از ویژگیهای آثار مظلومیپور در این نمایشگاه است. وی در این آثار از رنگهای شاد و خالص بهره گرفته است تا بین آثار و خلق و خو، فرهنگ و لباسهای عشایر ایران هماهنگی به وجود آورد.
سیاوش مظلومیپور تاکنون در بیش از 50 نمایشگاه انفرادی شرکت داشته و آثارش علاوه بر ایران پیشتر در فرانسه، آلمان، آمریکا، کانادا، مالزی و... به نمایش درآمده است.
نمایشگاه نقاشیهای سیاوش مظلومیپور تا چهارشنبه 19 آذرماه در گالری شکوه دایر است و علاقهمندان میتوانند همه روزه از ساعت 16 تا 20 از این آثار در خیابان فرمانیه، بلوار اندرزگو،کوچه سلیمی شمالی- کوچه امیرنوری، شماره 19 گالری شکوه دیدن کنند.
ابوالحسن داودی:
نمایندگان مجلس «عصبانی نیستم» را ندیده، قضاوت کردند
در سلسله نشستهای نسبت سینمای ایران که 10 آذر سومین نشست آن در حوزه هنری با حضور علی معلم و ابوالحسن داودی برگزار شد، داودی گفت: ما تعریف مشترکی از سینمای اجتماعی نداریم و طی این سالها شاخصههای مشخصی که مورد قبول تمام افراد و جناحها باشد، مشخص نکردهایم.
وی ادامه داد: توانایی سینمای ایران مطابق با استانداردهای جهانی، سطح ارتباطش با مخاطب و نقطهنظر و دیدگاههایی که از جانب تفکرهای مختلف نظام وجود دارد، ظرفیت عامش را در همین حدی که هست، نگه میدارد و اجازه شکوفایی بیشتر از این را به آن نمیدهد. به همین دلیل ما نمیتوانیم رقابتی با سینمایهالیوود یا بالیوود داشته باشیم.
این کارگردان سینما با بیان این مطلب که ما بیشتر متکی بر نقطه نظرهای شخصی هستیم تا آمارهای رسمی ادامه داد: در بسیاری از موارد در تعریف از فیلم اجتماعی دارای اختلاف فاحش هستیم که منجر به سیاه و سفید شدن این فیلمها میشود و بیشتر معضل ما به دلیل وجود تفاوت دیدگاههاست.
داودی با اشاره به اینکه سینما بیشتر از هر چیزی از دستورالعمل دور است، افزود: کمتر در مواردی پیش آمده که یک دیالوگ به شاخصههای رسمی تبدیل شود. به دلیل گران بودن حرفه سینما و عام شمول بودن آن، این حوزه با بسیاری از دیدگاههای مختلف ارتباط دارد و یک فیلمساز با یک جریان تفکری و یک دستورالعمل روبهرو نیست.
وی ادامه داد: فیلم سینمایی باید متکی بر تاثیرگذاری باشد و این تاثیرگذاری، ارتباط تنگاتنگی است که با جریانهای قدرت، پول و سرمایه به وجود میآوریم و آنرا بهعنوان یک فرهنگ شکل میدهیم.
این کارگردان سینما با بیان این مطلب که ما باید به یک تعریف مشترک از سینمای اجتماعی برسیم، افزود: در این تعریف مهم است که بدانیم وظیفه سینمای اجتماعی چیست، از چه چیز برمیآید و دارای چه شاخصههایی است. ما به دلیل برخوردهای هیجانی چاه را به چاله و شکاف را به دره تبدیل میکنیم و تا زمانی که به یک تعریف مشخص از سینمای اجتماعی نرسیم، قادر به مهار این هیجانها نیستیم.
این کارگردان سینما به فیلم «عصبانی نیستم» اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس بدون آنکه این فیلم را ببینند درمورد عدم اکران آن نظر دادند درصورتیکه فیلم یک تصویر است و تنها با شنیدهها نمیتوان آن را قضاوت کرد.داودی ادامه داد: در 10 سال گذشته در جامعه ما رشد بیاخلاقی نسبت تصاعد هندسی بوده و نه حسابی و این نشان از یک بیماری اجتماعی است که بزرگترین عارضهاش را بر سینما میگذارد.داودی اشارهای هم به فیلم «برف» کرد و ادامه داد: بنده این فیلم را بهعنوان یک فیلم اجتماعی و شاخصه فیلم اجتماعی قبول ندارم.
داریوش مهرجویی از بیمارستان مرخص شد
مهر- داریوش مهرجویی، کارگردان سینمای ایران 10 آذرماه به دلیل آسیبدیدگی ناشی از یک حادثه در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد که خوشبختانه 30 دقیقه بامداد یازدهم آذر ماه از بیمارستان مرخص شده و در حال حاضر در منزل خود در حال استراحت است.مهرجویی به دلیل بستری بودن در بیمارستان موفق نشد به نشست فیلم «بمانی» در سینما تک خانه هنرمندان برسد.
مهرجویی در نظر دارد فیلم سینمایی «سنتوری 2» را جلوی دوربین ببرد البته این فیلم سینمایی در حال حاضر در مرحله نگارش است.
وزارت ارشاد بر بازسازی تئاتر شهر نظارت دقیق دارد
مهر- محمدحسین نوشآبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز سهشنبه 11 آذرماه در نشست خبری و هفتگی خود با خبرنگاران که در محل سالن کنفرانس دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد، در پاسخ به مهر مبنی بر اینکه این وزارتخانه تا چه میزان در روند بازسازی ساختمان تئاتر شهر به صورت مستقیم نظارت خواهد کرد، گفت: موضوع بازسازی تئاتر شهر بر اساس تدابیر وزارتخانه و با نظر معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام است و این وزارتخانه بر این روند نظارت کامل خواهد داشت.
وی افزود: من فکر نمیکنم بازسازی ساختمان تئاترشهر متوقف شود و انشاءالله این بازسازی به طور کامل انجام خواهد شد و در زمان خودش هم به بهرهبرداری خواهد رسید.نوشآبادی اطمینان داد که در بازسازی این بنای ملی تمامی استانداردهای مربوطه لحاظ خواهد شد و مشکلی از این جهت ساختمان تئاتر شهر را تهدید نمیکند و جای نگرانی برای اهالی هنر و تئاتریستهای ایران وجود نخواهد داشت.
درگذشت نویسنده مطرح مصری
ایسنا- رضوی عاشور، نویسنده سرشناس مصری که رمانش یکی از 100 اثر برتر ادبی جهان عرب نام گرفته در 68 سالگی درگذشت.
این نویسنده مصری و استاد ادبیات انگلیسی و آمریکایی در سن 68 سالگی در قاهره بدرود حیات گفت.وی دکترای خود را سال 1975 در رشته ادبیات آفریقایی آمریکایی از دانشگاه ماساچوست دریافت کرد. «سهگانه گرانادا» مهمترین اثر این نویسنده است که به همزیستی فرهنگهای مختلف در دهه 1490 منطقه جنوبی اسپانیا میپردازد. این رمان که از سوی دانشگاه «هاروارد» ترجمه شد، در سال 1994 جایزه کتاب سال مصر را برد و در فهرست 100 اثر برتر ادبیات عرب گنجانده شد.به گزارش دویچهوله، «سراج» یکی دیگر از رمانهای عاشور است که انقلاب یمن را پیشبینی کرده بود. این زن نویسنده همچنین چند اثر زندگینامهای، ترجمه شعر و کتاب پژوهش ادبی از خود به یادگار گذاشته است. وی در سال 2007 جایزه «کنستانتین کاوافی» را که یکی از معتبرترین جایزههای ادبی یونان است به خود اختصاص داد.
↧