در گفتوگو با هادی منبتی، مسوول طرح اکران فیلمهای خاطره انگیز: فیلمهای جدید ظرفیت جذب مخاطب را ندارند
سعید نوروزجو- طرح اکران فیلمهای خاطره انگیز در ماه مبارک رمضان با اکران فیلمهای ناصر تقوایی در پردیس ملت از
14 تیر آغاز شد. در این طرح سه فیلم «ناخدا خورشید»، «ای ایران» و «کاغذ بیخط» در نوبت اکران هستند.
تقوایی از کارگردانانی است که با ساخت فیلم «آرامش در حضور دیگران» در اواخر دهه پنجاه شروعکننده موج نو در سینمای ایران به حساب میآید اما این روزها حسابی خانه نشین است و تنها اخباری که از او مخابره میشود همین بزرگداشتها و اکرانهاست اما سوال اصلی اینجاست که چه فایدهای دارد این بزرگداشتها و اکرانها؟ تا کی قرار است به تماشای «ناخدا خورشید» بنشینیم؟ آن هم در این آشفته بازار وضع اکران! در حالی که خیلی فیلمهای تازه تولید شده سالهاست در صف اکراناند و آنهایی هم که اکران شده اند نالانند از وضع فروش. اصلا هدف از این اکرانها چیست؟ اگر بنا به خاطره بازی و نوستالژی باشد که بارها همه این فیلمهای خاطره انگیز را از تلویزیون دیدهایم. اگر قرار است یادی از کارگردانان قدیمی کنیم که بهتر است شرایط فیلمسازی را برایشان مهیا کنیم. در همین رابطه تماسی داشتیم با هادی منبتی، رییس موسسه تصویری شهر که بانی برنامه اکرانهای خاطره انگیز رمضان است. هادی منبتی گفت: فیلمهای خاطره انگیز فیلمهایی است که در زمان اکران خودشان با واکنش مثبت مخاطبان همراه بودهاند و ما سعی میکنیم فرصت دوبارهای مهیا کنیم تا علاقه مندان به سینما مجددا این فیلمها را روی پرده سینما ببینند. او علت برگزاری این طرح در ماه مبارک رمضان را اعلام نیروی انتظامی مبنی بر اینکه محدودیت زمانی برای اکران فیلمها وجود ندارد، اعلام کرد. جزییات اکران این طرح قرار است هر هفته روی سایت پردیس ملت به روز شود. همچنین قرار است در اکران این فیلمها از بازیگران و دیگر عوامل تولید فیلم دعوت شود تا در صورت تمایل در سالن سینما حضور پیدا کنند. منبتی درباره کمبود سالن برای اکران فیلمهای روز و وضعیت بد فروششان گفت: این طرح جایی از سینما را تنگ نکرده است. تنها یک سالن از پردیس ملت این فیلمها را اکران خواهد کرد. همچنین فیلمهایی که تازه ساخته میشوند به دلیل کیفیت پایین از لحاظ کارگردانی، فیلمنامه و گاهی عدم وجود داستان ظرفیت جذب مخاطب را ندارند در حالی که فیلمی مثل «گاو» همچنان مخاطب دارد. امید است این طرح به کارگردانان جدید نیز کمک کند تا رگ خواب مخاطب را پیدا کنند. این طرح برای ما درآمد زیادی ندارد، تبلیغات و اطلاع رسانی فیلمهای قدیمی بسیار سخت و پرهزینه است اما با هدف راضی کردن مخاطبها این کار را با دل و جان انجام میدهیم. وی همچنین درباره پیش بینی از استقبال مردم گفت: این طرح در سالهای گذشته با استقبال خوب مخاطبان همراه بوده و گاهی دیده شده است که افراد میانسال که در زمان اکران این فیلمها جوان بودهاند همراه فرزندانشان به تماشای فیلمها مینشینند. همچنین هنردوستان و دانشجویان هنر نیز از اقشاری هستند که از این طرح حمایت کردهاند.
باید صبر کرد و دید که تا کی قرار است فیلمهای جدیدمان مخاطب جذب نکند و به ناچار پناه ببریم به فیلمهای قدیمی، به کارگردانانی که خودمان خانه نشینشان کردیم و حالا ساعتها میایستیم در صف برای خرید بلیت فیلمهایی که سالها پیش ساختهاند. این وضعیتی نیست که هیچکدام از همان کارگردانهای قدیمی هم تحمل دیدنش را داشته باشند. سینمایی که سالهاست حرفی نزده است، شاید از همان دوران اوج تقوایی، مهرجویی، کیمیایی. از همان دورانی که آنها را محدود کردیم و به خانههایشان فرستادیم. از همان زمانی که برای ساخت یک فیلم هزار تا بکن و نکن و حذف و سانسور به آنها تحمیل کردیم! اصلا شاید دلیل عدم استقبال از فیلمهای جدید هم همین باشد.
شاید دلیل همه فیلم نساختنها بد فیلم ساختنها و همین سانسورهایی باشد که همین چند وقت پیش هم تقوایی در مراسم بزرگداشتش در خانه هنرمندان از آن حرف زد. شاید برای همین مجبوریم برای اینکه فیلم خوب اکران کنیم پناه ببریم به 30 سال قبل، پناه ببریم به ناخدا خورشید و کاغذ بیخط.
در دیدار سینماگران و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر تاکید شد؛ ماهیت صندوق حمایت از روزنامهنگاران و هنرمندان تغییر نمیکند
ایلنا- اعضای هیاتمدیره خانه سینما و تعدادی از سینماگران با مدیرعامل و اعضای هیاتمدیره صندوق اعتباری هنر (صندوق حمایت از روزنامهنگاران، هنرمندان و نویسندگان) دیدار کردند. در این دیدار تاکید شد اهداف و ماهیت صندوق اعتباری هنر تغییری نمیکند.
فرهاد توحیدی، رییس هیاتمدیره خانه سینما با اشاره به برگزاری این جلسه گفت: جلسه بسیار مثبتی بود و به تفاهمهای اولیهای رسیدیم که قرار است در جلسه دوشنبه ۱۶ تیرماه این تفاهمات به صورت مکتوب دربیاید.
وی ادامه داد: در این جلسه ما نگرانیهای خود را پیرامون تغییر نام صندوق از صندوق حمایت از روزنامهنگاران، هنرمندان و نویسندگان به صندوق اعتباری هنر و همچنین تغییر وظایف و عملکرد صندوق اعلام کردیم و گفتیم از اینکه جهتگیری فعالیتهای این صندوق عوض شود نگران هستیم.
توحیدی افزود: مدیرعامل صندوق به ما اطمینان داد که ماهیت و کارکرد صندوق به هیچ عنوان تغییر نمیکند و همچنان خدمات خود را به هنرمندان، روزنامهنگاران، خبرنگاران و نویسندگان ارایه خواهد کرد.
رییس هیاتمدیره خانه سینما از تشکیل کمیته کاری مشترک بین خانه سینما و صندوق اعتباری هنر خبر داد و افزود: با تشکیل این کمیته کاری تفاهمنامهای بین خانه سینما و صندوق اعتباری هنر امضا میشود که براساس آن یکی از نگرانیهای اصلی صنوف که ارتباط مستقیم با صندوق بود رفع شده و منبعد خانه سینما به صورت مستقیم با صندوق در ارتباط خواهد بود.
وی درباره بحث بیمه تکمیلی گفت: قرار شد اهالی سینما برای ثبتنام بیمه تکمیلی ثبتنام کنند و هر فردی فقط ۶۰ هزار تومان پرداخت کند و مابهالتفاوت را سازمان سینمایی پرداخت کنند.
توحیدی همچنین درباره پرداخت وامها گفت: به دلیل بدهی ۳۵ میلیارد تومانی که از دولت قبل بر دوش این صندوق باقی مانده پرداخت وامها با مشکل مواجه شده اما مدیران صندوق به دنبال آن هستند که این مشکل را نیز حل کنند.
گزارشی از نمایشگاه زیورآرایههای گروه آترین در گالری مژده: طراحی و ایده به یک قطعه فلز اعتبار میدهد
گروه فرهنگ- نمایشگاه زیور آرایههای گروه آترین عصر جمعه دوازدهم تیرماه 93 در گالری مژده افتتاح شد.
عینالله شیرازی، افشین بصاری و مهرداد روحانی اعضای گروه آترین هستند. آنها در این نمایشگاه تعداد 87 قطعه زیورآلات از جنس طلا و نقره را به نمایش گذاشتند.
افشین بصاری به نمایندگی از گروه آترین در مورد طراحی آثار این نمایشگاه گفت: این آثار را میتوان از لحاظ طراحی به دو دسته تقسیم کرد؛ نخست آثاری که طراحی آنها برگرفته از المانهای قدیمی ایران باستان است که مربوط به دوران هخامنشیان و ساسانیان میشود و دسته دیگر شامل طرحهایی چون اسلیمی و بته جقه که مربوط به دوره پس از اسلام تا به امروز است.
بصاری اضافه کرد: طراحی و نظارت هنری کارها اغلب با عینالله شیرازی است اما به طور کل میتوان گفت که هر سه نفر در ساخت آثار تقسیم کار کردهایم و در قسمتهای مختلف ساخت یک اثر با یکدیگر مشورت میکنیم.
زیور آرایههای گروه آترین در این نمایشگاه در عین خاص بودن به تعداد اندک خلق شدهاند. آنها انگشتر و آویزهای زرین و سیمین را با طراحی ویژه و ترکیبی از چرم و فلز در تعداد محدود در این نمایشگاه ارایه کردند. ادیشن محدود این آثار به مخاطبان این نوید را میدهد که علاوه بر اینکه اثری یونیک به لحاظ شکل و فرم را خریداری میکنند، میتوانند این اطمینان را داشته باشند که نمونه آن اثر را در کمتر جایی ببینند.
بصاری در توضیح مراحل خلق این آثار گفت: گاهی تنها یک ایده و پیشنهاد در ذهن داریم و بعضی اوقات نیز طرحی مدنظرمان است که ذهنمان را درگیر میکند که با تامل فراوان سعی میکنیم آن ایده را به یک اثر قابل استفاده تبدیل کنیم. مراحل خلق آثار از طراحی کار آغاز میشود بعد از آن به مادلینگ میرسد که این مادلینگ میتواند شامل وکس، موم، پروتوتایپ یا فایل باشد بعد از آنکه فایل اجرا میشود در کارگاه به صورت ریخته گری اسمبل و سر هم کردن صورت میگیرد و ملحقات کار مانند سنگهای عقیق، فیروزه، سیترین، توپاز، آمیتیس و. . . که همه اورجینال نیز هستند به آن اضافه میشود و نهایتا فینیشینگ کار که شامل مات و براق کردن، پتینه و. . . است روی آن انجام میشود و اثر برای پرزانته حاضر میشود.
علاوه بر زیور آرایهها که شامل انگشتر، گوشواره، آویز و دستبند میشود، پنج تابلو با ابعاد کوچک با طرحهایی برگرفته از نمایههایی از تخت جمشید روی دیوار آویخته شده است که به سنگهای رنگی مزین شدهاند.
وی با اشاره به این مطلب که طرح و اصالت کار ارزش فراوان دارد و متاسفانه در ایران کمتر به آن بها میدهند، عنوان کرد: ساخت اثر یک صنعت است و هر کسی میتواند این کار را انجام دهد اما ایده کار در این بین بسیار حایز اهمیت است. ایده باعث میشود تا یک صفحه به حجم تبدیل گردد و قابلیت استفاده شدن داشته باشد. برندهای بزرگ دنیا به واسطه متریال آثارشان اعتبار پیدا نمیکنند آنها به خاطر طراحیهای منحصر به فرد ، ابتکار و ایدههای خاصشان اعتبار به لحاظ شهرت و ارزش آثار مییابند. متاسفانه در ایران به ایده کار کمتر توجه میشود و همین مساله جلوی پیشرفت کار را میگیرد.
بصاری اضافه کرد: در طول سالهای فعالیت هنری گروه آترین بعضی آثار که در رابطه با المانهای قدیمی ایرانی است به خاطر حس میهن دوستی مخاطبان طرفدار بیشتری دارد و نوع طراحی آنها نیز این کشش و قابلیت را دارد تا کار بیشتری روی آنها انجام و در نمایشگاههای بعدی نیز به نحوی در طرحها به کار گرفته شود.
گروه آترین حدود 15 سال است که در زمینه ساخت زیورآلات هنری فعالیت دارد. این گروه تاکنون نمایشگاههای مختلفی در گالری گلستان، کاوه، مژده و. . .
داشته است.
نمایشگاه زیور آرایههاى طلا و نقره تا روز دوشنبه ١۶ تیر در گالری مژده واقع در سعادتآباد، علامه شمالی، خیابان ١٨ شرقی ،پلاک ٢٧ دایر است و علاقهمندان میتوانند همه روزه صبحها از ساعت 10:30 تا ١٣ و بعد از ظهرها از ساعت ۴ تا ٨ از این آثار دیدن کنند.
سریال فریدون جیرانی به زودی کلید میخورد
ایسنا- مدیرشبکه یک از کلید خوردن سریال «خانه امن» به کارگردانی فریدون جیرانی خبرداد.
مهدی فرجی، مدیر شبکه یک سیما در مراسم بازدید از پشت صحنه سریال «انقلاب زیبا» گفت: در روزهای آینده سریال «خانه امن» به کارگردانی فریدون جیرانی کلید میخورد.
به گفته فرجی، این سریال کاری است که با موضوع دستاوردهای علمی کشور و کارشکنی سازمانهای جاسوسی برسر تولید فناوری در کشور ساخته میشود.
نویسندگی سریال«خانه امن» را فریدون جیرانی برعهده دارد و نگارش آن در 13 قسمت 45 دقیقهای برای پخش از شبکه یک سیما به پایان رسیده است.
ایجاد نخستین مرکز رشد هنر ایران در اصفهان
ایرنا- با اخذ موافقت اصولی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نخستین مرکز رشد هنر ایران به زودی در اصفهان ایجاد میشود.
مدیر مرکز رشد هنر ایران گفت: این مرکز رشد توسط دانشگاه هنر اصفهان و بر اساس تفاهمنامه بین این دانشگاه، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهاندازی خواهد شد.
هدف از راهاندازی این مرکز، حمایت از ایجاد، گسترش و توسعه کسب و کارهای دانش بنیان توسط دانش آموختگان، کارآفرینان، نوآوران، هنرمندان و صاحبان ایده در زمینه هنر، صنایع دستی، معماری و رشتههای وابسته است.
وی با اشاره به اینکه این مرکز رشد زیر نظر معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه هنر اصفهان فعالیت خواهد کرد، گفت: این مرکز، محلی مناسب برای تجاری سازی ایدههای نو در هنر و رشتههای وابسته به آن است.
موفقیت عکاس ایرانی در دوسالانه عکس مستند چین
ایسنا- رضا گلچین کوهی، عکاس ایرانی، برنده جایزه عکاسی مستند هشتمین دوره دوسالانه بینالمللی «بشریت: یادمانهای نوع بشر» چین شد. این عکاس گفت: مجموعه عکس «بازار سنتی رشت» که من آن را بین سالهای 90 و 91 کار کردهام در هشتمین دوره دوسالانه بینالمللی «بشریت: یادمانهای نوع بشر» چین موفق به دریافت یکی از جوایز هیات داوران شد. وی ادامه داد: این مجموعه روایت تصویری یکی از بازارهای محلی شهر رشت است که مردم مختلف این منطقه محصولات خود را برای فروش به این بازار میآورند.
گلچین درباره ویژگی این مجموعه عکس عنوان کرد: متاسفانه تعریف درستی از مجموعه عکس در ایران وجود ندارد. یک مجموعه خوب علاوه بر وحدت باید از نظر زیباییشناسی هم مورد توجه قرار گیرد. فکر میکنم آنچه باعث موفقیت مجموعه بازار رشت شد توجه داروان به همین زیباییشناسی و همچنین به کار بردن تکنیک حرکت در تصویر بود.
آلبوم «دینگو مارو» منتشر شد
ایلنا- این اثر کارى جدید و متفاوت از محسن شریفیان و بهنام شهرکى با صداى محسن شریفیان است که پیشتر از این آثار مختلفى را در حوزه موسیقى جنوب منتشر کرده است.
دینگو مارو اسم یک نوع زار در هرمزگان است، موجودى نامریی که به گمان معتقدان آن در انسان حلول مى کند و در جنوب براى درمان آن مراسمى بر پا مى کنند. آخرین فعالیتهاى محسن شریفیان در این حوزه خواندن ترانه لیوا از گروه دارکوب و اجراى کار بندرى گروه رستاک بوده است. این آلبوم، موسیقى جنوب را با محوریت بوشهر با سبکها و موسیقى دیگر ملل در آمیخته است.
نادر برهانی مرند «پاییز» و «زمستان» را به صحنه میبرد
ایسنا- نادر برهانی مرند از اجرای دوباره نمایش «پاییز» و یک نمایش جدید دیگر با نام «زمستان» خبر داد.
این نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر گفت: قرار است پایان سال جاری دو نمایش «پاییز» و «زمستان» را به طور همزمان و در دو سانس پشت سر هم، در تماشاخانه ایرانشهر به صحنه بیاورم.
وی که حدود 10 سال پیش برای اولینبار نمایش «پاییز» را اجرا کرده بود، یادآورشد: این نمایش را به همان شکل قبلی اجرا خواهم کرد. گویی یک فلاشبک به 10 سال پیش داریم و همچون دیدن یک عکس قدیمی است. تعمد دارم بدون کوچکترین تغییری، این نمایش را با همان فضا، شکل و متن اجرا کنم. برهانی مرند که اولینبار نمایش«پاییز» را با بازی امیر جعفری، ناهید مسلمی، ایوب آقاخانی و رویا فلاحی اجرا کرده بود، اظهار امیدواری کرد در اجرای دوباره پاییز نیز همین بازیگران حضور داشته باشند. این هنرمند تئاتر درباره نمایش «زمستان» نیز توضیح داد: این نمایش در واقع ماجراهای 10 سال بعد خانوادهای است که در نمایش «پاییز» آنها را میبینیم. البته نمایش «زمستان» در مقایسه با «پاییز» دو شخصیت جدید دارد. ضمن اینکه ممکن است در این نمایش، نگاهم به نمایشنامه نویسی، فرمت متن و اجرا طور دیگری باشد. اما به هر حال همان فضا و خانواده است منتها در 10 سال بعد.
ایران و کانادا سریال انیمیشن میسازند
مهر- سیدمسعود صفوی، مدیر مرکز مطالعات و تولیدات انیمیشن حوزه هنری درباره ساخت سریال انیمیشن «دهکده شادی» گفت که در راستای گسترش همکاریهای ایران در زمینه انیمیشنسازی با کشورهای بزرگ صاحب این صنعت، تصمیم گرفتیم سریال «دهکده شادی» را در 60 قسمت هفت دقیقهای با همکاری یک شرکت انیمیشنسازی کانادایی تولید کنیم. این سریال محصول مشترک ایران و کاناداست و ما امیدواریم با این تولید مشترک گامی بلند برای ارتقای صنعت انیمیشن ایران برداریم.
تهیهکننده انیمشین «دهکده شادی» با اشاره به جزییات مشارکت کاناداییها در تولید این سریال بیان کرد: از سال گذشته برنامهریزی کردیم تا مرحله پیشتولید این سریال در ایران آغاز شود بنابراین با تیمی از متخصصان، نویسندگان و تولیدکنندگان ایرانی مراحل پیشتولید و همچنین تولید این سریال بر اساس زمانبندی پیش رفت.
وی ادامه داد: طبق برنامه ما و قراردادی که با شرکت توزیعکننده کانادایی داریم، مجموع فعالیتهای تکمیلی پروژه که در واقع به آن پستولید میگویند از سوی طرف قرارداد کانادایی آغاز شده که به موجب آن اموری چون موسیقی، صداگذاری و همچنین بازاریابی، عرضه جهانی، توزیع بینالمللی، تبلیغات جهانی و فروش بر عهده این شرکت کانادایی است. صفوی همچنین با اشاره به داستان سریال «دهکده شادی» گفت: فیلمنامههای این انیمیشن در ایران و توسط نویسندگان ایرانی نوشته شده و با توجه به اینکه این سریال بدون دیالوگ است، نقش صداگذاری، افکت و موسیقی در آن اهمیت بسیار دارد.