دخل گیشه نوروزی سینمای ایران در مقایسه 3 ساله: تعداد تماشاگر پایین آمده است
گروه فرهنگ- سه فیلم از فیلمهای اکران شده در نوروز 1392 به فروش میلیاردی رسیدهاند. عدهای معتقد هستند این فروش میلیاردی نشاندهنده افزایش آمار مخاطبان سینماست و عده دیگری اعتقاد دارند دیگر فروش میلیاردی، نشانه تعداد بالای مخاطبان سینما نیست و برای آن دلایلی شبیه افزایش قیمت بلیتها و... را مطرح میکنند.
برای بررسی صحت گفتار هر دو سو، آمار فروش و تعداد مخاطبان ایام تعطیلات نوروزی را بررسی کرده و در مقایسه با مدت مشابه سالهای 91 (بهعنوان یک سال ورشکسته برای سینمای ایران) و 90 (یک سال امیدوارکننده برای سینمای ایران) به بررسی پرداخته است.
پیش از مطالعه نتیجه این بررسی، توجه به دو نکته ضروری است: اولا گزارشی که ایسنا منتشر کرده مربوط به بازه زمانی اکران فیلمهای نوروزی تا پایان 13 فروردینماه است و ثانیا بررسی آمار فروش شهرستانها صرفا بر اساس آنچه پخشکنندگان اعلام کردهاند و آمار فیلمها در تهران هم طبق اعلام بنیاد سینمایی فارابی محاسبه شده است.
فروش تعطیلات نوروزی سال 90
«سهدرجه تب»، «زنها شگفتانگیزند»، «اخراجیها 3»، «جدایی نادر از سیمین» و «یکی از ما دو نفر» فیلمهایی بودند که در نوروز 90 روی پرده رفتند.
سینمای ایران در سال 90 به لطف فروش نوروزی جالبتوجه «اخراجیها 3» و «جدایی نادر از سیمین» گام بلندی برداشت و پس از یکی، دو سال رکود در استقبال مخاطبان، گیشه امیدوارکنندهای داشت.
در تعطیلات نوروزی آن سال بهترتیب در تهران و شهرستانها، «اخراجیها 3» (یکمیلیارد و 260 و یکمیلیارد و 300 میلیون تومان)، «جدایی نادر از سیمین» 790 و 400 میلیون تومان، «یکی از ما دو نفر» 170 و 15 میلیون تومان، «زنها شگفتانگیزند» 62 و 10 میلیون تومان و در نهایت «سهدرجه تب» 99 و 10 میلیون تومان فروش داشتند.
بر این اساس، فروش کلی سینماهای تهران در ایام نوروز 90 حدود دو میلیارد و 250 میلیون تومان و فروش سینماهای شهرستانی در آن مدت، یکمیلیارد و 735 میلیون تومان بود.
همچنین میتوان نتیجه گرفت که تعداد مخاطبان سینماهای تهران در آن زمان، 707 هزار نفر و تعداد مخاطبان سینماهای شهرستان 954 هزار نفر بوده است که در آخر تعداد مخاطب یک میلیون و 660 هزار نفری را برای حدود 18 روز بهدست میدهد.
فروش تعطیلات نوروزی سال 91
«قلادههای طلا»، «گشت ارشاد»، «خصوصی»، «انتهای خیابان هشتم» و «فتیله و ماهپیشونی» فیلمهایی بودند که در نوروز 91 روی پرده رفتند.
سال قبل را بیشک میتوان بدترین سال سه دهه اخیر برای سینمای ایران دانست؛ سالی که در پایان راه به کاهش حدود 34 درصدی مخاطب نسبت به سال 90 رسید اما این ریزش مخاطب از کجا آغاز شد؟ بسیاری معتقدند که استارت آغاز این وضعیت با حواشی اکران نوروزی زده شد، زمانی که دو فیلم از روی پرده سینماها پایین آمدند.
در تعطیلات نوروزی سال 92 بهترتیب در تهران و شهرستانها، «قلادههای طلا» 717 و 700 میلیون تومان، «گشت ارشاد» یک میلیارد تومان (در شهرستانها اکران نشد)، «خصوصی» 235 و 50 میلیون تومان، «انتهای خیابان هشتم» 278 میلیون تومان (در تعطیلات نوروزی، در شهرستانها اکران نشده بود) و «فتیله و ماهپیشونی» 90 و 30 میلیون تومان فروش کردند.
به این ترتیب، فروش کلی سینماهای تهران در ایام تعطیلات نوروزی سال قبل، دو میلیارد و 346 میلیون تومان و فروش سینماهای شهرستان 780 میلیون تومان بوده است.
همچنین میتوان نتیجه گرفت که تعداد مخاطبان سینماهای تهران در تعطیلات نوروزی سال قبل، 574 هزار نفر و تعداد مخاطبان سینماهای شهرستانها در همان مدت، 286 هزار نفر بوده است. نتیجه اینکه در نوروز سال 91 جمعا 860 هزار نفر برای دیدن فیلم به سینما رفته بودند.
فروش تعطیلات نوروزی سال 92
سال 92، تقریبا بدون حاشیه آغاز شده است و بسیاری امیدوارند که حواشی بیشتر سیاسی باز هم بلای جان سینمای ایران نشود.
«رسوایی»، «حوض نقاشی»، «تهران 1500»، «قاعده تصادف» و «رژیم طلایی» فیلمهایی هستند که در نوروز امسال اکران شدهاند آنهم در شرایطی که سینماهای تهران نسبت به سال گذشته کمی افزایش قیمت دادهاند.
در میان فیلمهای اکران نوروزی امسال تا پایان شب 13 فروردینماه بهترتیب در تهران و شهرستانها، «رسوایی» 960 و 550 میلیون تومان، «تهران 1500» 567 و 270 میلیون تومان، «حوض نقاشی» 455 و 400 میلیون تومان، «قاعده تصادف» 100 و 8 میلیون تومان و در نهایت «رژیم طلایی» 168 و 56 میلیون تومان فروش داشتند.بر این اساس، فروش کلی سینماهای تهران در ایام نوروز امسال، دو میلیارد و 252 میلیون تومان و فروش سینماهای شهرستانی در همین مدت، یکمیلیارد و 284 میلیون تومان بوده است که میتوان نتیجه گرفت، تعداد مخاطبان سینماهای تهران در تعطیلات نوروز امسال 472 هزار نفر و تعداد مخاطبان سینماهای شهرستان 471 هزار نفر بوده است.بنابراین تعداد کل مخاطبان سینمای ایران در نوروز 92، حدود 943 هزار نفر بود.
همانطور که مشاهده میشود، سینمای ایران در نوروز 92 به لطف فروش فیلمها در شهرستانها توانسته است کمی از وضعیت بسیار نابسامان سال قبل فاصله بگیرد اما همچنان فاصلهای بسیار معنادار تا میزان فروش دو سال قبل در همین مدت وجود دارد.آنچه بهنظر میرسد فعلا بتوان آن را با قطعیت بیان کرد این است که با روند نزولی استقبال مردم از سینماهای تهران باید فکری جدی برای این موضوع کرد وگرنه احتمالا تا چند سال دیگر سینماهای تهران باید بر سر مخاطب چند 10 هزار نفری رقابت کنند، نه مخاطب چند صد هزار نفری و چند میلیون نفری!
پیشنهاد تماشای «مخمل آبی» به کارگردانی آتیلا پسیانی: شما اصلا منو میبینید؟*
ثمین مهاجرانی - در سینما، تئاتر و ادبیات ایران، آثار انگشت شماری درباره موضوع تغییر جنسیت و مشکلات آن حرف زدهاند. برای همین آثار هنری که جسارت و هوشمندی لازم را برای حرف زدن درباره این موضوع دارند در ذهن مخاطب ماندگار میشوند. مثلا اگر نمایش «تیکیتاکا» را که چند سال پیش در تماشاخانه ایرانشهر اجرا شد به یاد داشته باشید، حتما یادتان هست آن نمایش با بازی آتیلا پسیانی و خسرو پسیانی، درباره تغییر جنسیت حرف میزد و رابطه پدری را با پسرش که تصمیم داشت تغییر جنسیت دهد، روایت میکرد.
این روزها هم آتیلا پسیانی، «مخمل آبی» را با کامل کردن اضلاع آدمهای رابطه تیکی تاکا و در ادامه همان نمایش روی صحنه تالار شمس موسسه اکو آورده است و داستان زندگی سامی- سارا و چالشهایشان را این بار از نقطه نظر مادر روایت میکند. سامی در «مخمل آبی» تغییر جنسیت داده به ایران برگشته و حالا ما او را به نام سارا روی صحنه نمایش میبینیم اما این تغییر از طرف مادرش پذیرفته نمیشود و سامی (خسرو پسیانی) در مسیر تلاش سارا (ستاره پسیانی) برای جا انداختن هویت جدیدش برای مادر، کنار او میماند. مخمل آبی روایتی تماشایی و هوشمندانه است که هم میتواند برای کسانی که
«تیکی تاکا» و چالشهای پدر و پسر را دیدهاند جذاب باشد و هم برای آنها که آن نمایش را ندیدهاند.
محمد چرمشیر و آتیلا پسیانی به طور مشترک متن این نمایش را نوشتهاند و با بازیهای روایتی و استفاده از دوربین فیلمبرداری و پخش فیلم و... روایت را جذاب و متفاوت میکنند. تسلط ستاره پسیانی، خسرو پسیانی و فاطمه نقوی در بازی و اجرای درست شخصیتهای خوب پرداخت شده پسیانی و چرمشیر هم جذابیتهای نمایش را چند برابر میکند. انتخاب درست موسیقی، دیالوگهای موجز و گویا، صحنه ساده و خوب چیده شده، انتخاب زاویه روایت هوشمندانه برای حرف زدن درباره موضوعی حساسیتبرانگیز و... همگی جزیی از جذابیتهای این نمایش هستند که حیف است مخاطب جدی تئاتر، آن را از دست بدهد. مخمل آبی با داشتن تمام این ویژگیها یکی از نمایشهای خوب و شریف این روزهای تئاتر است که میتوان با خیال راحت تماشای آن را به دیگران پیشنهاد داد.پ.ن: اولین اجرای این نمایش، اول اردیبهشتماه همزمان با افتتاح تالار شمس اکو (خیابان موحد دانش- کوچه نیلوفر) روی صحنه رفت و تا پایان اردیبهشت اجرا خواهد شد. برای هماهنگی میتوانید با شماره تلفن 09369890882 تماس بگیرید یا به سایتwww.sayehtheater.com/ticket بروید و بلیت اینترنتی بخرید.
* بخشی از دیالوگ سارا (ستاره پسیانی)
مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی اصفهان اعلام کرد: «منار جنبان» تا اطلاع ثانوی نمیجنبد
گروه فرهنگ- یکی از جاذبههای توریستی شهر اصفهان بنای منار جنبان است که شهرت آن بیشتر به خاطر منارههای آن است. در منارجنبان با تکان دادن یکی از منارهها، مناره دیگر و کل ساختمان تکان میخورد و کنجکاوی دیدن همین اتفاق سالانه گردشگران زیادی را از سراسر ایران به اصفهان میکشاند.
اما گردشگرانی که نوروز 1392 به اصفهان رفتند، خبر از تکان نخوردن منارههای منارجنبان دادند، ماجرایی که توسط میراث فرهنگی تایید شد و روز گذشته روابط عمومی این سازمان دلیل آن را مرمت و تعمیر بخشهایی از منارجنبان اعلام کرد. مدیر روابط عمومی، امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان توضیح داد که بعد از انجام تعمیرات هم تا زمانی که پژوهشگران درباره عدم آسیب رسیدن به منارهها در نتیجه تکان خوردن مطمئن نشوند، منارهها تکان نخواهند خورد. شهرام امیری درباره این موضوع توضیح داد: هیچ مشکلی از نظر فنی برای منار جنبان بهوجود نیامده است. از حدود سهماه پیش مرمت این منارهها آغاز شد و تا خردادماه امسال ادامه خواهد داشت.
شهرام امیری در گفتوگو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه منارههای منار جنبان در نوروز امسال تکان داده نشدند، گفت: از آنجا که چندماه پیش از نوروز داربستی برای مرمت به دور این بنای تاریخی نصب شد، احتمال داشت هر تکانی به بخشهای تازه مرمتشده آسیب وارد کند البته تکان نخوردن منارهها در برخی سایتهای اطلاعرسانی اعلام شده بود.
وی درباره نحوه مرمت این بنای تاریخی هم گفت: بخشی از مرمتها قبل از نوروز انجام شد و براساس پیشبینیها، مرمت تا پایان بهار تکمیل میشود.
هرچند این مرمتها جزیی هستند اما بعد از به پایان رسیدن این عملیات، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تصمیم ندارد دوباره منارهها را مانند گذشته تکان دهد چون این اتفاق باعث آسیب رسیدن به منار جنبان میشود. در زمان مرمت منارههای «منار جنبان» که شامل اصلاح و بندکشی آجرها و تعویض آجرهای فرسوده بود، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که منار جنبان ساخته نشده است تا بهطور دایم و روزانه چند دهبار تکان داده شود، این تکانها بهمرور باعث تخریب منارهها میشود به همین دلیل در قالب یک طرح پژوهشی، گروهی شامل کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تشکیل شد تا همزمان با مرمت منارهها به بررسی عوامل تکان خوردن آنها بهصورت علمی بپردازد و بررسی کند که آیا تکان دادن منارهها در درازمدت باعث وارد شدن آسیب جدی به این بنا میشود؟ هرچند در زمانهای مختلف بررسیهایی درباره این پدیده انجام شده اما قرار است این پژوهشها مکمل پژوهشهای گذشته باشد تا بتوان به جواب درستی در این زمینه رسید.
مدیر روابط عمومی، امور فرهنگی و ارتباطات اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان بیان کرد: ما بهعنوان متولیان میراث فرهنگی و گردشگری استان برای جلوگیری از وارد شدن آسیبهای احتمالی به این بنای تاریخی و از سوی دیگر جواب دادن به خواسته گردشگران به راهحلهای دیگری برای نشان دادن حرکت منارههای «منار جنبان» میاندیشیم.
وی نصب تلویزیونهای بزرگ در کنار این بنای تاریخی، ارایه سیدیهای رایگان همراه با بلیت ورودی بنا به گردشگران که تکان دادن منارهها را نشان دهد، یا رایگان کردن ورود به این مکان برای گردشگران را از جمله راهکارهای پیشنهادی برای حرکت ندادن منار جنبان در کنار راضی نگه داشتن گردشگران و جلوگیری از آسیبهای احتمالی دانست.
به بهانه سالمرگ سهراب سپهری زیبایی بیمرز
مهمترین ویژگی سپهری در نقاشی، تماشا و جستوجو است که گاه نگاه ایدهآلیستی وی را تداعی میکند؛ دور شدن از قابها، چارچوبهایی «که مردمان... بدان خو گرفتهاند...». سپهری به «زیبایی بیمرز» میاندیشد؛ چیزی که انسان را به آن دسترسی نیست و راز جستوجو و ادامه و نو به نو شدن هنر نیز در همین است. چنین نگرشی هنرمند اصیل را به جستوجو و کشف وامیدارد.
با این حال هر هنرمندی در نهایت مرزی دارد. در این چارچوب سپهری از حد توانش پیشتر نمیرود، ناگزیر از جایگاه خدایگونهاش پا بر زمین سخت میگذارد و در همان چارچوبهایی «خستگی در میکند» که میخواست از آنها بگریزد: «هنر درنگ است. نقطهای اسست که در آن تاب سرشاری را نیاوردهایم. لبریز شدهایم. گریز میزنیم و با آفرینش هنری خستگی در میکنیم.»
در روند تماشا و جستوجو، و تلاش پیگیر، تجربههای سپهری در مجموعه درختها به اوج میرسد بهطوری که بیشتر دوستدارانش ارزش کارهایش را با این نمونهها میسنجند. در درختهای سپهری شاخ و برگ جای چندانی ندارند بلکه بیشتر تنههای بلند، کلفت و به هم چسبیده درختها با رنگهای یکدست و متجانس جلوهگر میشوند که تکنیک قدرتمند و دید مدرن سپهری را چه در انتخاب موضوع، چه در ریتم، چه در برش فضاها و گزینش اشیا و چه در دستیابی به ذهنیتی تجریدی بیان میکنند.
از سپهری کارهای دیگری نیز به جا مانده که اینجا و آنجا قابل تاملند اما چنان که اشاره شد از دید بسیاری از علاقهمندان، نقطه قوت کار او در همان مجموعه درختهاست.برگرفته از مقاله رمز تماشا در نقاشیهای سهراب سپهری، نوشته جلال سرفرازبالاخره «برف روی کاجها» به اکران رسید
ایسنا- سید جمال ساداتیان گفت: امیدوارم با وجود اینکه حوزه هنری به فیلم «برف روی کاجها» روی خوش نشان میداد، صداوسیما براساس رسالتش به این فیلم کمک کند.
این تهیهکننده سینما از اکران قطعی «برف روی کاجها» از چهارشنبه (چهارم اردیبهشتماه) خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه کارهای تبلیغاتیمان با تاخیر همراه شد اما تبلیغ در مطبوعات را شروع کردیم و در داخل مترو نیز تبلیغات فیلم به چشم میخورد.
وی ادامه داد: تیزرهای فیلم را برای صداوسیما ارسال کردیم که امیدوارم صداوسیما با پخش آنها به این فیلم کمک کند.
ساداتیان گفت: اکران فیلم همزمان در تهران و شهرستانها آغاز میشود . متاسفانه بیاخلاقیهای سال گذشته حوزه هنری، امسال هم ادامه پیدا کرد و ما از سینماهای آنها محروم هستیم.
شروع اجرای خدای کشتار در نیاوران
ایلنا- اجرای نمایش «خدای کشتار» به نویسندگی «یاسمینا رضا»، کارگردانی «علیرضا کوشکجلالی» و تهیهکنندگی محمد قدس از پنجشنبه پنجم اردیبهشتماه ساعت ۲۰ در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران آغاز میشود.
نمایشنامه «خدای کشتار» گفتوگو و بحث دو زوج است که پس از دعوای پسرانشان دور هم جمع شدهاند تا نقطه پایانی بر ماجرا بگذارند اما در ادامه، گفتوگوی آنها به مشاجرات و درگیریهای کلامی بزرگتری ختم میشود و اوضاع و موقعیت، شرایط بدتری پیدا میکند.
در نمایش «خدای کشتار» سیما تیرانداز، بهاره رهنما، اشکان خطیبی و رضا مولایی نقشآفرینی میکنند. طراحی صحنه این نمایش را منوچهر شجاع برعهده دارد و آوا فیاض به عنوان مدیر تولید و دستیار کارگردان است.
خدای کشتار به علت استقبال فراوان از سوی مخاطبان، برای بار سوم باز تولید شده و این بار بهاره رهنما به جای لادن مستوفی به روی صحنه سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران میرود.
این نمایش تا تاریخ هفتم خردادماه روی صحنه خواهد بود و از یکشنبه تا چهارشنبه ساعت ۲۰ و پنجشنبه و جمعه ساعت ۲۱ اجرا میشود.
«کابوس وقتی کاپوچینو تمام میشود» روی صحنه
گروه فرهنگ- اجرای نمایش «کابوس وقتی کاپوچینو تمام میشود» نوشته و کار میلاد اکبرنژاد از یکشنبه (اول اردیبهشتماه) در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاترشهر، در این اثر نمایشی که پیش از این در بخش مسابقه ایران سی و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر روی صحنه رفته بود، علی محمد حسامفر، آرش جمالالدینی، مژگان خالقی، اسماعیل مرزبان، محمد مطهریپور، نیلو بستانی به عنوان بازیگر حضور دارند. ضمن اینکه لیلا طاهر پسند (طراح صحنه و لباس)، محمد مصطفی کشتگر (دستیار کارگردان)، صمد فرهنگ (طراح نور)، پویان رنجبر (طراح صدا)، سارا مهرابی (مدیر صحنه)، بیتا انتظاری(منشی صحنه) و مهدی آشنا (عکاس) دیگر عوامل اجرایی این اثر نمایشی را تشکیل میدهند.
نمایش «کابوس وقتی کاپوچینو تمام میشود» روایتگر مردی است که به اشتباه در خانهاش زندانی میشود. او تلاش میکند با کمک دوستان و نزدیکانش در را باز کند اما در ادامه میبیند که نه تنها بازکردن در کار سادهای نیست بلکه همه اینها محصول عمل نویسندهای است که میخواهد او را درون خانه نگه دارد. با اینهمه این پایان ماجرا نیست و کسی بیرون از بازی متن مراقب اوضاع است.
این اثر نمایشی از یکشنبه اول اردیبهشتماه ساعت 19 در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر میزبان علاقهمندان تئاتر است.
مشکل «خرس» به سادگی حل نمیشود
مهر- کارگردان فیلم «خرس» گفت: اصلاحیه وارد شده به فیلم 13 مورد عنوان شده که اعمال این تغییرات حتی با وساطت رییس سازمان سینمایی هم، نشدنی است زیرا فیلم دیگری غیر از «خرس» از آب درمیآید.
خسرو معصومی کارگردان فیلم سینمایی «خرس» درباره صحبتهای تهیهکننده این فیلم که اکران آن در ایران را منوط به تصمیم جواد شمقدری، رییس سازمان سینمایی دانسته بود، گفت: مجموع اشکالهای واردشده به فیلم درباره طرح موضوع جنگ در این اثر است و بارها به من گفته شده که هر قسمت از فیلم که حرف از هشت سال جنگ میزند باید حذف کنم این یعنی اینکه آنها خواستار حذف محور اصلی فیلم هستند. دلیل وزارت ارشاد هم این است که «خرس» فیلم تلخی است که من این توجیه را نمیپذیرم چراکه تمام فیلمهای جنگی تلخ هستند و اصولا جنگ میان ملتها پدیده تلخی است به خصوص برای مردم صلحطلب ایران، هشت سال جنگ تحمیلی بسیار تلخ و دردآور بود اما با قدرت از میهن خود دفاع کردند.
این کارگردان در ادامه صحبتهایش با اشاره به برخی صحنههایی که باید حذف شوند تا فیلم پروانه نمایش بگیرد، گفت: اصلاحیه وارد شده به این فیلم سینمایی 13 مورد عنوان شده که به گفته جواد نورزوبیگی تهیهکننده فیلم باید رییس سازمان سینمایی ببیند و تصمیم نهایی درباره این فیلم را بیان کند اما آنچه مسلم است اعمال این سیزده مورد حتی با وساطت جواد شمقدری هم نشدنی است و فیلم بیبو و بیخاصیت دیگری غیر از «خرس» از آب درمیآید.
«خرس» داستان مردی به نام نورالدین است که زمانی از راه نجاری روزگار میگذرانده ولی در جریان جنگ تحمیلی به عنوان رزمنده به جبهه میرود و مفقودالاثر میشود. او بعد از هشت سال به خانه و کاشانه خود برمیگردد ولی متوجه میشود همسرش در این فاصله که فکر میکرده او شهید شده با مرد دیگری ازدواج کرده است.
4 دقیقه از فیلم «اشیا...» حذف شد
مهر- نرگس آبیار، کارگردان فیلم «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» از تدوین مجدد و حذف چهار دقیقه از فیلم در اکران عمومی خبر داد.نرگس آبیار، کارگردان فیلم «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» درباره تدوین مجدد این فیلم گفت: با توجه به بازخوردهایی که در سیویکمین جشنواره فیلم فجر داشتم تصمیم گرفتم فیلم را صداگذاری و تدوین مجدد کنم.
وی در ادامه افزود: تغییراتی که مدنظر داشتم در یکسوم ابتدایی فیلم بود و چهار دقیقه از فیلم حذف شد و فکر میکنم این تدوین به نفع فیلم است.
آبیار درباره زمان اکران فیلم خبر داد: تلاش تهیهکنندههای فیلم این است که در فصل پاییز آن را اکران کنند و من هم امیدوارم شرایط اکران فیلم به بهترین شکل ممکن پیش رود.
فیلم «اشیا از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند» که اولین تجربه آبیار در سینمای داستانی بلند است، داستان لیلا، زن جوان بارداری است که کودکی 10 ماهه دارد. او مستاجر دو خواهر پیر است که به او محبت میکنند.بازیگران فیلم این اثر سینمایی عبارتند از گلاره عباسی، حسام بیگدلو، امیر غفارمنش، گیتی معینی، فاطمه شکری، مهران رجبی، مینا نوروزی و نازنین بابایی.